Ex-Ajacied zwerft rond: ‘Heb in de laatste zes jaar wel zestien trainers gehad’

Donderdag, 12 april 2018 om

Gino van Kessel gold als groot talent in de jeugdopleiding van Telstar en kwam via AZ bij Ajax terecht. Ook bij de Amsterdamse club werd de buitenspeler veel kwaliteiten toegedicht, maar de hoofdmacht van Ajax haalde hij nooit. De international van Curaçao speelt momenteel bij Oxford United, na een flinke trip langs verschillende clubs.

Van Kessel speelde onder meer bij AS Trencin en AC Arles. "Ik denk dat ik in de afgelopen zes jaar wel iets van zestien trainers heb gehad. Eigenlijk zaten overal eigenaars waar ik speelde. In Arles-Avignon had de man geen geld meer om me te betalen en mocht ik gratis weg. In Trencín was de club volgens mij van Tscheu La Ling. Daar wonnen we twee keer de dubbel en werd ik topscorer van de competitie", zegt Van Kessel in gesprek met Voetbal International.

Na Trencin kwam Van Kessel bij Slavia Praag terecht, waar hij goed begon. "Maar op een gegeven moment gooide de eigenaar de trainer eruit en werd ik verhuurd aan Gdansk in Polen. Volgens mij waren ze daar niet zo blij dat ik interlands ging spelen voor Curaçao. Want toen ik terugkwam, zat ik zonder uitleg op de tribune. Maar ja, het is zo mooi om voor het eiland te spelen."

Dit seizoen wordt Van Kessel verhuurd aan Oxford United: "Daar was even een trainer die alle buitenlanders eruit gooide, maar hij is nu zelf intussen ook weg." De aanvaller constateert dat het leven van een voetballer allerminst saai is. "Maar in Nederland kun je alleen als je een topper bent goed verdienen, dus wat dat betreft hoor je mij niet klagen. Maar eens een jaar dezelfde trainer en club zou toch ook wel lekker zijn."Gerelateerd

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Oxford United

Stand
Actuele wedstrijden

0 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 februari
Voor Saúl Ñíguez is het Champions League-duel van Atlético Madrid met Juventus een kans om zichzelf in de kijker te spelen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren