wk2018

‘Als ik Buffon was, dan had ik de scheidsrechter een mep verkocht’

Donderdag, 12 april 2018 om 13:42

Gianluigi Buffon was woensdagavond furieus toen scheidsrechter Michael Oliver besloot Real Madrid in blessuretijd een penalty te geven. De veertigjarige doelman van Juventus belaagde de arbiter, wat Buffon op een rode kaart kwam te staan. Wesley Sonck kon de woede van Buffon wel begrijpen en hekelt de beslissing van Oliver om de sluitpost weg te sturen.

"Als ik Buffon was, dan had ik de scheidsrechter echt een mep verkocht", zegt Sonck bij Proximus 11. "Ik zou hem echt geslagen hebben. Als je op zo'n moment rood geeft, dan voel je het momentum volgens mij echt niet aan. Pas op, ik keur geweld natuurlijk af. Maar in de situatie van Buffon zou ik het wel begrepen hebben, het was toch waarschijnlijk zijn laatste Champions League-duel ooit."

"Ik vond het schitterend hoe hij op zijn veertigste nog vol passie de wedstrijd beleefd heeft. Wat een toewijding. En hij keepte bovendien fantastisch, zijn redding op het aangeraakte schot van Isco was heel knap. Maar ik denk wel dat Buffon ondertussen spijt heeft van zijn duwtje aan Oliver. Hij stapte heel bedeesd het veld af. Waarschijnlijk baalde hij als een stekker omdat hij zichzelf de kans had ontnomen om de strafschop van Cristiano Ronaldo te pakken."

Buffon liet al doorschemeren dat hij na dit seizoen waarschijnlijk met pensioen gaat. "Het is hartverscheurend om met pensioen te gaan, om deze groep te verlaten, deze fantastische jongens. Maar het leven gaat door en ik hoop dat ik ze iets goeds heb kunnen meegeven. Ik hoop dat ze daar hun voordeel mee doen", zo werd de 176-voudig international van Italië geciteerd.


Poll

Het was een terechte beslissing om Gianluigi Buffon van het veld te sturen


Gerelateerd

102 reacties (laatste reactie door julianlicciardi)

Rood is toch gewoon rood? Hij gaat kei agressief af op de scheids en duwt hem zelfs. Wat hij ook schreeuwt naar de scheids laat ik ook achterwege, want dat is speculeren.

Ja, het is jammer, want het is zijn laatste wedstrijd in de CL, maar dan hoor je nog steeds beoordeelt te worden als alle andere spelers. Want meeste vinden is dus dat Buffon privileges moet krijgen omdat dit zijn laatste wedstrijd is.

En dan ook nog eens deze primitieve reactie van, ik weet niet eens wie, waarbij hij zegt dat hij hem zou meppen, maar geweld niet goedkeurd..?

12 april 2018 om 16:27

Het is toch heeeeel zelden dat daarvoor rood wordt gegeven. En al helemaal in de laatste seconde bvan zo een beladen en spannende CL wedstrijd. En al helemaal aan een levende legende zoals Buffon. Misschien moest die ref even zijn trots inslikken en geel geven.

12 april 2018 om 16:30

Zit je aan de schiedsrechter, dan krijg je altijd rood. Dat is echt altijd zo.

Buffon is geen levende legende, dat probeert hij mensen te doen laten geloven. Maar Buffon zat gewooon bij Juve onder de lat ten tijde dat ze de scheidsrechters regelde bij Juve. En daar heb ik hem nooit over gehoord, nimmer heeft hij spijt betuigd aan al die tegenstanders die ze toen in de maling genomen hebben.

Nee toen het allemaal in het voordeel van van Juve, toen hoorde je Buffon niet. Maar zit het een keerjte tegen, dan gaat hij helemaal door het lint.

12 april 2018 om 16:39

Buffon probeert mij niets te doen geloven. Hij heeft mij de afgelopen jaren niet gebeld, gemaild of opgezocht. Ik vind hem een levende legende op de voetbalvelden, ja. En ik ben zeker niet de enige. Op zijn veertigste nog zo goed zijn, zo meeleven met je team, aan je zeventiende seizoen bezig zijn voor een topclub, een gentleman in interviews en graag gezien door medespelers en tegenstanders. Iemand als hij is een uithangbord voor het voetbal.

Je schrijft 'zit het even tegen'. Dat is wel de understatement van de de dag. Juventus is bezig aan een historische remonte in Bernabeu in wat zijn laatste wedstrijd kan zijn. Ze staan 0-3 voor in de 92ste minuut wat hun recht geeft op verlengingen en dan gaat die ref in letterlijk de laatste seconde een dubieuze penalty fluiten. Tjah, inderdaad dan 'zit het even tegen'.
Die ref had nooit dezelfde penalty aan de overkant gefloten. Daar ben ik echt van overtuigd. Ik zie jou op elk topic reageren op iedereen die de penalty en de gang van zaken in twijfel trekt, maar misschien moet je maar gewoon accepteren dat sommige mensen andere meningen hebben. Let's agree to disagree.

12 april 2018 om 16:43

Dat is namelijk ook een probleem... Dat hier te weinig rood voor word gegeven!!

Zo de arbiter belagen is echt buiten alle proporties... Wat mij betreft hadden er wel een stuk of 4/5 eraf gestuurd mogen worden.

Dit krijgt de scheids natuurlijk ook niet verkocht aan de Uefa... Maar dit soort reacties moet echt de kop in gedrukt worden.

12 april 2018 om 18:31

Denk dat in die periode voor Buffon hetzelfde gold als voor de spelers van RM nu: zhij was er niet van op de hoogte dat Juve geholpen werd door de scheidsrechters en dacht gewoon dat Juve de sterkste was. Hetzelfde als RM nu dat denkt dat het al jaren de sterkste van Europa is terwijl ze heel vaak geholpen worden en daardoor steeds de CL winnen. Waarom ze steeds geholpen worden weet ik dan niet.

13 april 2018 om 05:36

Wat een flauwekul zeg !!! Word allemaal veel te overdreven er word niet geslagen ofzo 😣😣. De scheids moet op zo een moment de emoties aanvoelen en accepteren. Je geeft als signaal een gele kaart en stuurt al zeker niet de keeper van het veld. Is in een knotsgekke wedstrijd waar iedereen juve als kansloos beschouwde. Ze komen terug van een 3-0 achterstand en in de aller aller laatste minuut gebeurd dit ?!?! Komaan als scheids mag je dan best een beetje voorstellen hoe hoog de emoties oplopen. Er werd niet geslagen er word alleen wat geschreeuwd en lichtjes geduwd maar van marsepein zijn ze niet toch ?

12 april 2018 om 17:24

Het klopt dat Buffon geen privileges hoort te krijgen, toch krijgen bepaalde spelers die wel. Ik denk dat Ronaldo elke wedstrijd wel een duik maakt die andere spelers wel geel hadden opgeleverd maar Ronaldo niet. Oliver had tenminste even zijn assistenten moeten raadplegen om te vragen wie nou eigenlijk die duw gaf maar Oliver kon het moment blijkbaar niet aan en gaf zonder echt na te denken die rode kaart. Klopt hij kan waarschijnlijk gegeven worden, maar dit was niet het juiste moment.

12 april 2018 om 19:12

Rood is toch gewoon rood? Zelfde onzin als dat een scheids niet al in de eerste minuut een kaart zou mogen trekken. Iedereen schreeuwt hier altijd moord en brand over klassejustitie en nu had het juist gemoeten. Erg vreemd.

12 april 2018 om 20:27

Het begint bij die foute beslissing van de scheidsrechter om een penalty te geven, als de VAR er nu was geweest had hij nooit rood kunnen hebben want dan was die penalty niet gegeven.

Handjes natuurlijk thuis houden ook al ben je het niet met de beslissing van de scheids eens. Rood daarom ook terecht. Als dit in de CL al toegelaten gaat worden zie je het straks overal.

Ik had hetzelfde gedaan waarschijnlijk. Rood was overdreven, kan zijn dat Buffon de penalty(terecht of onterecht) had gepakt.. al bij al, veel genoten van deze man, is lang de beste keeper geweest, en dan wordt het tijd om de velden te verlaten na zo veel jaren dienst..

Prima dat Sonck de reactie begrijpt. Dat verandert echter helemaal niets aan het feit dat je er een rode kaart voor moet krijgen. Het is zuur en tragisch dat het Buffon overkomt in waarschijnlijk zijn laatste CL wedstrijd, maar regels zijn regels, ook als je Buffon heet.

Snap eerlijk gezegd niet wat oliver fout heeft gedaan? Hij heeft toch volgens de regels gehandeld? Je mag een scheidsrechter nooit zo gewelddadig te lijf gaan, dat is gewoon rood. Tuurlijk, iedereen wou buffon niet zo zijn carriere zien beëindigen maar hij zou wel beter moeten weten met al zijn ervaring.

12 april 2018 om 15:04

Amen. Iemand die het begrijpt. Als Kluivert of depay dit zou doen zal half Nederland zeggen dat ze in een TBS kliniek maar is moeten gaan leren hoe ze zich gedragen. Doet Buffon het dan "is het een schade van de UEFA". Pleur op zeg. Laat zo'n kerel van 40 zich maar gedragen in plaats van dat hij met schuim op de bek op de scheids afstormt.

12 april 2018 om 15:22

Gewelddadig, er zat misschien wat spuug op het gezicht vd scheids en hij moet wellicht langs beterhoren voor een opinie, maar dat is het ook wel toch?

Gaat verder ook om het totaal plaatje. Naast het feit dat dit de laatste kans was voor Buffon, deed Juventus het onmogelijke gister door op 0-3 te komen én de penalty was gewoon veel te makkelijk gegeven. Als je voetballiefhebber bent en geen broodvoetballer, is dit best wel een verwachte reactie, zeker bij een man met zo veel passie.

We willen verder ook allemaal een scheids die de wedstrijd, emoties etc aanvoelt, toch? Ipv een robot die regel voor regel het regeltjesboek naleeft? Een goede scheidsrechter had hier 1. geen penalty gegeven maar ook 2. Buffon slechts geel gegeven.

Ik zei het gister al, en zal het nogmaals zeggen; persoonlijk ben ik van mening dat -iedereen- zijn bakkes moet houden tegen de scheids (zou echt een hele hoop gedoe schelen zeg.. Niemand mag een bal claimen, vrije trap claimen, kaarten vragen, oordeel van scheids in discussie brengen.. Als voetballers niet als kleine kinderen reageren zal het publiek ook sneller in toom blijven.), maar zo werkt de huidige voetbalwereld eenmaal niet.

12 april 2018 om 16:32

Als hij echt een voetbal liefhebber was, dan had hij destijds wel aan de bel getrokken toen Juve de scheidsrechters regelde. Toen alles in het voordeel van voor Juve, heb ik hem nooit ergens over gehoord.

Als Buffon denkt dat hij benadeeld wordt, ja dan gaat ie door de rooie. Dan mag hij alles doen.

We willen gewoon een schiedsrechters die de regels handhaaft. Geen schiedsrechter die marchandeerd omdat een team zielig is, kan terug kwam of wat dan ook.

12 april 2018 om 16:54

Buffon moest aan de bel trekken? Er was maar 1 man van onze club die hierover iets wist en dat was Moggi.

12 april 2018 om 19:15

Maar wanneer moet een scheids in een vergelijkbare situatie dan wel een pingel en een rode kaart geven? Of gaan we dit gedrag voortaan accepteren zodat het op de amateurvelden ook een slag erger gaat worden met verbaal geweld tegen de scheids? Wat zijn rugbyspelers pussy's dat ze zo lief zijn tegen de scheids.

13 april 2018 om 15:02

@speedy

Ik weet niet of buffon daar wel of niet iets van af wist.

En nee hij (of iemand anders) mag niet alles doen. Maar het gaat dus om het totaal plaatje. Beetje schreeuwen, schelden en vliegende speeksel, ja het gaat ver, maar je kan ook beetje proberen in te leven, een karakter hebben als een scheids, zoals een Collina. Geel was toch gewoon afdoende geweest?

@kohaku

Ik zei al dat ik persoonlijk van mening ben dat iedereen z'n bakkes moet houden.. Dan krijg je dus precies zoals de rugbyspelers..
Maar zo zit de voetbalwereld niet in elkaar, dáárom vind ik deze reactie van de scheids zwaar overtrokken, na een veel te makkelijk gegeven penalty.

12 april 2018 om 18:05

Wat Buffon daar deed was gewoon frustratie van langere periode denk ik. Zijn al eerder in de finale door Real uitgeschakeld en voelden zich destijds ook vast genaaid door Ramos en de scheids toen Cuedrado rood kreeg en hij dacht mooi niet nog een keer fuck you scheids. Dat is hoe ik het tenminste voor me beeld, maar het was gewoon moeilijk voor hem om frustratie in te houden. Ik vond zelf de penalty te licht gegeven, zo een 1 op 2 zou hem bijvoorbeeld geven en een scheids die hele avond al merkt dat Real op een penalty zit te loeren zou hier bijvoorbeeld niet in moeten trappen, maar goed Vasquez gaat slim liggen en met zo een ervaring kan je een wedstrijd compleet winnen.

Het was zonde en jammer dat de wedstrijd zo een slotfase moest hebben. Dit zien we vaak op hoogste niveau en dat is echt jammer, want Real had zat kansen en zouden zeker nog in extra tijd kunnen toeslaan aangezien laatste kwartier ze dat ene goal wilden maken.

Beste Wesley, Zelfs met courtois, de Gea en Buffon samen in het goal was die penalty nog niet tegenhouden. Wat een streep zeg.

12 april 2018 om 14:45

Als het nou ook nog een terechte penalty was geweest had iedereen een stuk minder moeilijk gedaan.

12 april 2018 om 14:54

Het was een terechte penalty, de enige reden waarom mensen zeggen van niet is hun afgunst tegen Real.

12 april 2018 om 14:59

Uhm. Real is één van de clubs die ik het liefst bekijk in de CL.

Zou het ook zo kunnen zijn dat jij het terecht vond omdat je voor Real bent?

12 april 2018 om 15:03

Wat een onzin. Ik heb totaal geen afgunst tegen Real en ik vond het een heel makkelijk gegeven penalty.

12 april 2018 om 15:21

@nolimit

Ik ben voor Chelsea en heb in principe niets met Juventus en Real Madrid, maar de pnealty was terecht. Of telt je mening dan niet meer?

12 april 2018 om 15:41

@dutch_cfc

Jazeker wel. Hoezo niet?

12 april 2018 om 16:43

Was dit bij Roma - Barça gebeurt bijvoorbeeld had ik ook (met pijn in mijn hart) toegegeven dat het een penalty was. Benatia ontneemt Vazquez gewoon een bijna zeker doelpunt en daarom volledig terecht vind ik. Daarnaast had het eigenlijk al eerder afgelopen moeten zijn na de goal van Isco.

12 april 2018 om 16:55

Het is ook de bedoeling dat Benatia Vazquez een doelpunt ontneemt.
Ik begrijp eerlijk niet zo goed wat hij hier verkeerd doet.
Hij legt z'n arm in de rug van Vazquez, die vervolgens niet aarzelt om vast te gaan duiken, en probeert vervolgens een eventueel schot te blokken met z'n been daar Vazquez iets heel bijzonders probeert te doen met z'n borst en veeeeeel te veel tijd nodig heeft.

Ik zie vaak mensen klagen of hoe snel spelers tegenwoordig op de grond gaan liggen, huilen en om kaarten zeuren. Dit is één van de oorzaken van dit hele probleem.
Ik hoop werkelijk dat een videoscheids hier in de toekomst verandering in kan brengen.

12 april 2018 om 17:24

Ik heb een hekel aan beide teams en ik kan dus zonder afgunst aangeven dat het geen penalty was. De speler houdt in en begint al een vallende beweging te maken voordat de speler ook maar iets kan uithalen. daarnaast zou hij schuin van dde goal moeten afvallen, want hij tracht de bal van de goal af te trappen. De eventuele duw zou dan ook schuin van de goal afgaan. Het vallen dus ook. Al met al. was dit geen penalty. De vraag is of dit het eind resultaat heeft beinvloed. Ik denk het niet, want de spelers van juventus zater er helemaal doorheen. De verlenging hadden ze dus niet overleefd.

12 april 2018 om 17:25

Dat is inderdaad de bedoeling maar doordat Benatia te laat was loopt ie Vazquez omver en wil ie er daarna nog omheen met zijn been waardoor Vazquez al helemaal niks meer kan.

12 april 2018 om 17:46

Het was een duidelijk pk. Die zogenaamde pundits hier op vz zijn de enige die de waarheid niet willen accepteren. Een Gerrard and Ferdinand vind zelf dat het een pk

12 april 2018 om 19:18

Op de voorpagina van notabene een Italiaanse sportkrant stond een foto waarop een hand van die verdediger op de rug van de Madrileen te zien is. Maar goed, duwen in het strafschopgebied bestraffen we voortaan niet meer begrijp ik.

Goed idee! I.p.v dat Buffon zijn Champions League Carierre met een schosring beëindigt, is het misschien beter om zijn hele carriere met een schorsing te beéindigen.

in de herhaling zie je dat ie de scheidsrechter een duw geeft. nou toen cr7 dat deed kreeg ie rood waarom nu bij buffon zou dat onterecht zijn????

12 april 2018 om 14:22

Ronaldo kreeg zijn 2e geeld voor een zogenaamde schwalbe. Hij duwde de scheids en kreeg daarop 4 wedstrijden schorsing.

Buffon was dat niet de man die Zidane in de finale vanaf zijn doelgebied helemaal naar de overkant van veld liep om om een rode kaart voor Zidane te smeken in een WK finale? Is dat nou een gentleman?

13 april 2018 om 21:06

"hey, mijn verdediger krijgt een keiharde kopstoot in zijn borstkas, wat leuk! Door met de wedstrijd, graag".

Zie je hoe belachelijk dit klinkt?

Ik snap de frustratie maar al te goed Gigi !

In het heetst van de strijd, comeback maken naar 0-3, je laatste toernooi in de CL en dan zo'n dwaas van een scheidsrechter met zo'n ongelooflijke debiele beslissing.

Had die man gewoon geel gegeven en hem laten kalmeren. Nee eerst een dubieuze pingel geven voor Madrid in minuut 93 en dan direct rood geven omdat meneer z'n tedere borstkas aangeraakt wordt...

12 april 2018 om 14:23

Debiele beslissing? Dit was gewoon een duw in de rug, een trap naar de borst en er werd ook een scoringskans ontnomen. Alleen omdat het de laatste minuut is en Juve een 0-3 achterstand goedmaakte, betekent het niet dat de scheids opeens de penalty niet moet geven. Duidelijke penalty.

12 april 2018 om 14:43

Daar zijn wij het dan niet over eens.

Tuurlijk, jij bent zo te zien een Madrid fan. Dan snap ik dat je het een duidelijke penalty vond ( terwijl ik zelf niet eens Juve fan ben trouwens ).

Zoiets vond ik gewoon geen pingel. Veel te licht en theatraal naar de grond gaan. Moet niet gekker worden hoe in het hedendaagse voetbal sommige als een stervende zeester naar de grond gaan (kijk naar een Carvajal die gisteren zo vaak ter aarde stortte alsof z'n kop van z'n romp werd gepeerd). Echt misselijkmakend.

Maargoed, jij zal het niet met me eens zijn en dat is prima.

Het ging mij meer om dat Gigi ook nog eens een rode kaart kreeg, terwijl als je een vent bent en de wedstrijd aanvoelt, dan geef je geel en zet je hem op z'n plek (geloof me, dat was bij een Gigi helemaal genoeg geweest).

12 april 2018 om 16:38

ik snap je punt maar toen Robben hetzelfde deed tegen Mexico en een penalty versierde vonden we het allemaal geweldig. doen de Real spelers het is het matennaaierij

uiteindelijk is het dat ook hoor en ik ben iemand die van mening is dat je rood voor schwalbes moet trekken, dan stopt dat fopduiken snel genoeg. het is zwaar spelbederf en het kan je ook een wedstrijd en veel geld kosten dus waarom geen rood voor schwalbes?

12 april 2018 om 17:29

Ik heb me kapot geschaamd voor die swalbe van robben. Een club als real moet zulke dingen ook helemaal niet nodig hebben.

Geel was prima geweest in mijn ogen, puur door het moment. De frustratie is enorm en het doet enorm pijn bij iemand als Buffon. Toch kan ik rood vanuit Oliver zijn oogpunt begrijpen. Het zijn de regels en ook voor onze Buffon gelden dezelfde regels.

Weten jullie wat zo jammer is?
In de heet van de strijd maken mensen beslissingen.....goed of fout is altijd te discussiëren.
Wat ik nog veel erger vind is dat mensen gelijk na de wedstrijd hier alles uitvechten omdat ze supporter zijn van een club.
Als we nou eens na de wedstrijd 10 min onze rust bewaren en dan onze mening zouden geven was het veel aangenamer....is althans mijn mening.
Nu zie ik mensen die pro en anti zijn schreeuwen en blèren....dag later zijn we nuchter en denken we: Ja,eigenlijk klopt het wel.
Heel eerlijk jongens, ik had het Juve ook gegund maar de penalty was meer dan 50% terecht. Heel jammer dat Juve er uit ligt en Buffon had ik zeker de CL gegund. Maar het is niet het einde van de wereld toch?

12 april 2018 om 14:23

Ik zeg ook niet dat penalty onterecht was. Ok hij had hem ook niet kunnen geven, mr hij heeft hem gegeven en niet onterecht. Mr ik vind het jammer dat juventus in Turijn twee keer een penalty werd ontzegd

12 april 2018 om 14:53

De penalty was helemaal niet terecht? Je brengt je betoog alsof je het allemaal wel even weet en je eigen mening een feit is.

Als we al eindrondes in de CL laten beslissen door dit soort situaties kunnen we er beter mee stoppen.

Die gast kiest ervoor om de bal te controleren met z'n borst, 1 meter voor het doel, en krijgt een been voor zich langs die dit wil blokkeren.
Een duw? Noem je dat een duw? Het feit dat je hem daar rustig met je borst aan wilt nemen vraagt om balverlies.

12 april 2018 om 16:18

Dat been ontneemt hem wel een 100% scoringskans zonder de bal aan te raken. Ik snap echt niet waarom er zoveel commotie is rond deze penalty. We zullen nooit weten wat vazquez wou doen met die bal, aangezien benatia het nodig vond om zijn been rond hem te krullen.

12 april 2018 om 16:19

Ik zie non stop je reacties. Kijk goed naar de herhaling. Benatia duwt tevens met twee handen. Oerdom en logischerwijze een penalty.

12 april 2018 om 17:20

Lees dan even goed wat ik schrijf ipv gelijk reageren alsof het fout is. Penalty of niet....ik vind van wel maar heel klein beetje en als hij niet geeft is het te begrijpen...hij moet beslissen in een seconde. Zo kunnen we wel dagen weken maandenlang discussiëren wat we vinden van een gegeven of niet gegeven penalty...kijk maar naar de mensen hier en zeker ook naar jou hoe je reageert over 1 beslissing.

'als je op zo'n moment rood geeft, dan voel je het momentum volgens mij echt niet aan' .

Dit gaan we de komende weken nog vaak terug horen. Een vrijbrief om de scheids te intimideren en dan onder het mom van emotie rechtlullen

12 april 2018 om 19:21

Ook op de amateurvelden vrees ik gezien de hoeveelheid reacties van mensen die dit gedrag volstrekt normaal vinden.

12 april 2018 om 19:43

Daar zou je nog wel eens gelijk in kunnen hebben. Nee, de rode kaart was meer dan terecht hopelijk volgt er een schorsing.

Begrijp mij niet verkeerd, ik heb Buffon als keeper zeer hoog zitten, maar dit ging te ver

Sonck zit al net zo laag met zijn gedrag als bepaalde leden hier die ook van mening waren dat Buffon de scheids een klap had moeten geven. Treurig.

12 april 2018 om 15:23

Blijft inderdaad triest, en dan te bedenken dat waarschijnlijk een hoop van deze mensen volwassen mensen zijn en geen kinderen. Legend of niet, sommige dingen moet je nooit goed praten.

Wesley Sonck, wat een ontzettend dappere en verstandige knul is dit zeg. Ik heb medelijden dat een volwassen kerel van bijna 40 jaar dusdanig mentaal onstabiel is dat hij zulke uitspraken maakt. "als ik Buffon was", jij bent geen Buffon.

12 april 2018 om 14:56

Nee. Elke week schreeuwen "wij zijn de beste", terwijl je het niet bent, getuigd van volwassenheid.

"Ik keur geweld af. Maar in de situatie van buffon zou ik het wel begrepen hebben." Dan keur je geweld dus helemaal niet af. Als je het hier al normaal gaat vinden dat je mensen gaat slaan ben je gewoon een idioot. Buffon werd niet aangevall of wat dan ook hij werd van het veld gestuurd bij een spelletje. Als je geweld dan al gaat begrijpen, man man man...

Rood was natuurlijk zwaar overdreven. Het is volstrekt logisch dat Buffon woedend was vanwege die strafschop. Ongeacht of het terecht was of niet (ik blijf hem zwaar onterecht vinden), is zo'n moment natuurlijk een moment dat emoties eruit komen, geef dan gewoon geel en ga verder. Rood is absoluut niet nodig voor zoiets.

Ja, ik hoor mensen zeggen dat je de rugby-regels zou moeten hebben voor protesteren en had je die regels gehad (en als ze consequent toegepast worden), dan was rood wel terecht. Daar kan je best een discussie over hebben, maar op dit moment heb je die regels niet en dan moet je ook geen rood geven.

12 april 2018 om 16:40

Maar waar komt de grens dan te liggen? Hij wordt fysiek en briest in zijn gezicht, dat is intimiderend voor aan scheidsrechter, daar blijf je gewoon van af.

12 april 2018 om 19:22

Die regels heb je wél en daarom kreeg Buffon rood.

Inderdaad jammer voor Buffon, maar zijn nou eenmaal de regels. Geel was op zich beter geweest, maar ach had voor de penalty niet veel uitgemaakt gok ik. Ronaldo schiet ze er 9,9 van 10x keer welke keeper dan ook.

Daarnaast was de penalty ook meer dan terecht en was Ronaldo niet degene die naar de grond ging.
Al die reacties van "you Pay" is ook triest en toont weinig sportiviteit. Die reactie snap ik nog minder dan die van Buffon in al zijn emoties.

Als mij een ding duidelijk is geworden dan is het wel dat de haat jegens Real Madrid enge proporties heeft aangenomen. Voor mij is het veelzeggend dat een Juve-legende als Del Piero wel objectief naar deze kwestie kan kijken en gewoon aangeeft dat het een penalty was. Ook al had Buffon geen rood gekregen, had dat toch niets uitgemaakt verder. Overigens is Juventus, een club waarvoor ik de laatste jaren wel wat sympathie had gekregen, in principe, naar objectieve maatstaven gemeten, best te kwalificeren als een smerige club wat betreft CL-zeges: winnen bij het heizel-drama (lkkr juichen als een bezetene terwijl er echt wel wetenschap was omtrent de ernst van de situatie) en met doping in ‘96. Niet dat het er verder toe doet nu, maar hoe ze zich nu laten kennen past wel binnen dat referentiekader wat mij betreft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1035 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus9562
2.Napoli9148
3.AS Roma7733
5.Lazio7240
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Mattia De SciglioVerdediger00
Medhi BenatiaVerdediger00
Andrea BarzagliVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

309 fans
Keeper, 40 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Juventus 21 0 1 0
2016/2017 Juventus 30 0 0 0
2015/2016 Juventus 35 0 1 0
2014/2015 Juventus 33 0 0 0
2013/2014 Juventus 33 0 0 1
Laatste voetbalnieuws

Buffon baalt al na vijf minuten en verliest met PSG van amateurclub

Gianluigi Buffon heeft geen gelukkig debuut achter de rug bij Paris Saint-Germain. De doelman veroorzaakte zondag in het oefenduel met Chambly al vroeg een penalty, die werd benut door de amateurclub....Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 16 juli
James Rodriguez gaat deze zomer niet terugkeren naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren