wk2018

Derde zoon Patrick Kluivert verdient contract bij Eredivisie-club

Donderdag, 12 april 2018 om 13:11

Ruben Kluivert heeft zijn handtekening gezet onder een contract bij FC Utrecht. De zoon van Patrick Kluivert wimpelde de belangstelling van onder meer AZ en Vitesse af, zo meldt De Telegraaf. Het is na zijn broers Quincy (20, Vitesse), Justin (18, Ajax) en halfbroertje Shane (10, Barcelona) de vierde Kluivert die aan de slag gaat bij een profclub.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

48 reacties (laatste reactie door schwarz)

De kluiverts nemen Nederland over. Leuk om te zien dat een grote voetballer zonen heeft die ook nog eens een aardig balletje kunnen trappen.

12 april 2018 om 14:45

zwaar overtrokken. Justin Kluivert is niet de wereldster die zn vader was. leuke rechtsbuiten maar als ie niet Kluivert heette, was ie geen groter talent dan Bryan Roy...
Ruben en Quincy..sorry, ik heb ze vaker zien voetballen. Die halen het profvoetbal niet. Of net aan.

Shane, met zn eigen kookboek, opgehyped door zn moeder...ik hoop dat hem een beter lot beschoren is dan 99% van alle kindsterretjes. Zo gepushed en door hun ouders dat ze op hun 18e al helemaal affgeknapt zijn....

Als je dus objectief kijkt , dan was vader Patje echt een extreem supertalent op top niveau, met een lousy mentaliteit. Justin een europese subtoopper, at best...

12 april 2018 om 14:50

Europese subtopper is niet goed omdat? Niet iedereen kan een wereldster worden.

12 april 2018 om 14:52

Even voor jouw informatie, zowel Quincy als Ruben spelen of gaan spelen bij een profclub. Die hebben het profvoetbal dus al gehaald.

12 april 2018 om 14:56

Wacht wat? Hij zegt toch: "Zoons die aardig een balletje kunnen trappen." Waar zegt hij dat Patrick Kluivert de nieuwe Ramos, Iniesta, Messi en Carvajal heeft verwekt met zijn vrouw(en)? Ik vind clubs als vitesse en utrecht gewoon een redelijk niveau hoor. Als je daar terecht komt kan je toch "aardig een balletje trappen"? Ik zie hem nergens zeggen dat Patrick even 4 wereldtoppers gecreëerd heeft. Daarnaast, Justin zit op zijn 18de al bij Oranje, speelt basis bij Ajax en heeft een mooie toekomst voor zich. Nou en of het kaliber Bryan Roy of Dennis Bergkamp gaat worden. Shane is op zijn 10de 1 van de grotere talenten op La Masia, maar wat boeit het of het een Bojan of Messi wordt? Ze kunnen toch aardig een balletje trappen?

12 april 2018 om 15:48

dat je op je twintigste een koelkast contractje heb bij Vitesse betekent nog niet dat je full on prof bent hoor. Zelfde geldt voor een contract bij het tweede van utrecht. Dan kun je zo 2 jaar later dakdekker zijn.
En Patrick zegt helemaal niks. De media doen overdreven over Patje zn zonen, vooral Justin en Shane. Die krijgen aandacht alsof ze wereldsterren zijn. Terwijl hun kwaliteiten daar (nog) niet zijn en wrsl nooit zullen komen.
Ik zal nog een knuppel in het hoenderhok gooien. Zonen van topvoetballers worden (haast) nooit pook toppers. You know why? Ze hebben niet de vechtmentaliteit die ervoor nodig is, omdat ze met teveel geld en aandacht zijn opgegroeid...

12 april 2018 om 16:24

Het talent zit juist vaak in de genen. Kijk bijvoorbeeld naar Daly Blind, Youri Mulder, de broertjes Koeman. Die hadden allemaal vaders die op hoog niveau hebben gevoetbald. Ik denk dat Shane en Justin ook een hele mooie carrière zullen krijgen.

12 april 2018 om 18:08

"was ie geen groter talen dan Bryan Roy". Ik doe hier even de aanname dat je Roy dus nooit hebt zien voetballen, want anders had je een ander voorbeeld aangenomen. Roy was namelijk zeer goede buitenspeler. 1 die in de huidige voetbalwereld bij een europese topclub had gespeeld. Justin is gewoon een talent. Of hij de Europese top gaat halen..nee dat denk ik persoonlijk niet, maar hem weg te zetten als middelmatige speler dat gaat mij echt te ver. Patrick was 1 van de beste spitsen ter wereld. Zonder blessure was v Persie nu ook geen topscorer van oranje. Dus het is geen schande dat hij niet het niveau van zijn vader heeft.

Goede genen die gasten! Benieuwd wat er van de twee kleine Kluivertjes terecht komt.

12 april 2018 om 14:19

Ik ook! Net als in de familie Sneijder hoop ik toch echt dat er in ieder geval 1 uit gaat groeien tot een absolute wereldtopper! Waar we nog ongelooflijk veel plezier van gaan beleven.

12 april 2018 om 17:03

Is puur de naam Als ze de vries hadden geheten was t niks Vader Patrick heeft natuurlijk het netwerk en daar gaat t om om van amateur te ballen naar prof Iedereen weet dit toch Zat talenten die beter zijn maar er niet komen 🤭

12 april 2018 om 17:16

Daarom doen de Zidane broertjes het zo goed.... Ja de Kluivert broertjes zijn binnen gekomen via papa maar daar hebben ze maar zoveel aan. Denk je dat ze Justin echt een basisplaats in Ajax en het NL elftal geven puur omdat ie Kluivert heet? Is maar goed dat jij geen leiding hebt over een club want dan zou je zo in de laagste divisies spelen.

13 april 2018 om 13:19

Wanneer je P. Kluivert als pa hebt kom je misschien relatief eenvoudig een bvo binnen als je ook maar een beetje tegen een bal kunt trappen inderdaad. Maar daarna zullen ze het toch grotendeels zelf moeten doen. Zoals Chygrynsky al zegt, profclubs zijn grootschalige organisaties die niet aan liefdadigheid doen. Als ze niet goed genoeg zijn, zijn ze niet goed genoeg.

13 april 2018 om 14:33

Beetje cynisch [email protected] De naam speelt uiteraard mee, maar ze moeten het -zoals hierboven al aangegeven- toch echt zelf laten zien.

Iemand die het niveau van de verschillende Kluivertjes een beetje goed kan inschatten? Kunnen ze het niveau allemaal aan of speelt de naam misschien toch mee?

12 april 2018 om 13:27

Dat met die naam vind ik zo makkelijk. Hij kon ook naar andere eredivisie clubs. En moet ook gewoon op stage komen. Dan gaan ze ‘m echt niet contracteren omdat hij toevallig Kluivert heet. Denk niet dat de fanshop bestormd wordt voor shirts bij zijn eventuele debuut.

12 april 2018 om 13:34

Als ene Quincy (ik had er nog nooit van gehoord) op z’n twintigste nog steeds zijn debuut niet heeft gemaskt en denk ik ook nog nooit bij de selectie zat. Ruben speelde tot zijn 17e bij de amateurs. Dan vind ik het helemaal niet makkelijk.

12 april 2018 om 13:57

@blackpool, laat het duidelijk zijn dat ik het niveau niet kan inschatten van deze jongens, ik heb alleen Justin aan het werk gezien. We hoeven echter ook niet te doen alsof de naam er nooit toe doet. Er zijn tientallen voorbeelden van voetballers die op basis van hun naam een contract hebben gedwongen, zeker ook bij Ajax.

12 april 2018 om 14:01

Afc is echt niet van lager niveau dan de bvo's van jupiler clubs. Spelen vaak op hoger niveau dan pak hem beet jeugdopleidingen go ahead eagles, graafschap en roda jc.

12 april 2018 om 15:14

Ruben heeft zijn gehele loopbaan bij Afc in selectie teams doorlopen. Dit betekend dat hij eredivisie of 1e divisie heeft gespeeld. In zijn laatste jaar bij Afc heeft hij mee mogen doen bij de 17 jarige jongens terwijl hij net 16 was. Goed samengevat, hij heeft een leuke mentaliteit en kan een goed balletje trappen. Heeft minder talent dan Justin maar een subtopper kan hij wel worden.

12 april 2018 om 16:03

Tientallen nog wel?! Met 5 namen die bij Ajax mochten spelen dankzij hun vader ben ik tevreden..

12 april 2018 om 16:45

@ Rugu

Kan me nog 1 Jens Toornstra herinneren die was pas 20 toen hij zijn eerste contract tekende bij Ado.

Mariano Bombarda was 22 voordat hij van ACV Assen naar Groningen ging.

Deze zomer verhuisd Ahmed Mendes Moreira van Kozakken Boys naar Groningen en je raad het al 22 jaar.

Edwin v/d Sar van Noordwijk naar Ajax op de leeftijd van 20 jaar.

Het is niet onmogelijk en zo zijn er nog wel wat voorbeelden.

12 april 2018 om 13:35

Justin is uiteraard de bekendste en waarvan op dit moment het meest verwacht wordt. Kleine Shane schijnt ook enorm talent te hebben. Jeugd PSG en Barca waar ze je echt niet toelaten omdat je vader toevallig bekend is, maar is nog maar 10 jaar oud. Deze Ruben heeft altijd hoog gevoetbald bij AFC en meerdere eredivisie clubs afgeslagen, maar van hem hoef je niet te verwachten dat hij het Nederlands Elftal haalt, anders had hij wel eerder een niet te weigeren bod gehad. Quincy is inmiddels al 20 en heeft zelf een contract bij Vitesse moeten afdwingen, dat zegt me al genoeg.

12 april 2018 om 13:35

Ruben is bij AFC een van de betere. speelde als 1e jaars al in de B1 geloof ik. of die dit niveau aankan moet nog blijken. zal waarschijnlijk aan de slag gaan bij utrecht O19

12 april 2018 om 14:24

Shane schijnt groter talent te zijn dan Justin maar dat heb ik van horen/zeggen

12 april 2018 om 14:32

Shane doet het met zijn acties geweldig bij Barca die Ruben weet ik nog dat hij vorig jaar bij Go ahead Eagles afgewimpeld werd en die van Vitesse ken ik niet

12 april 2018 om 15:44

Bij AFC speel je hoger dan bij de Eagles....in de jeugd dan.

justin op zijn 26 nog in ajax en shane op zijn 18de debuteren ajax klinkt goed, maar is denk niet te verwachten

Je merkt wel vaker dat, zoons van oud voetballers goed kunnen voetballen. Ik verwonder me er toch over. Zou het dan toch aan genen liggen? Dat kan toch haast niet? Er is geen voetbaleigenschap als gen lijk me.

12 april 2018 om 13:30

Opgroeien in een voetbslgekke familie zal best bijdragen aan een betere ontwikkeling gok ik. Maar of dit betekend dat hij ook echt profvoetbal gaat kunnen spelen dat zal nog moeten blijken.

12 april 2018 om 13:46

Plus het feit dat je van jongs af aan dingen meekrijgt over bepaalde beslissingen in het veld. Een vader die op hoog niveau voetbal speelt zal waarschijnlijk situaties kunnen vertellen, waarin keuzes gemaakt moeten worden en wat de verschillende gevolgen zijn. Als je dit als jong gastje als meekrijgt, ga je zelf natuurlijk sneller de juiste beslissingen maken, omdat de situatie niet meer helemaal nieuw is.

Als ik de instelling van Justin zie, dan kan ik me indenken dat deze door heeft hoe Patrick Kluivert veel talent had en eigenlijk niet altijd voor zijn sport leefde, waardoor ie er toch niet alles uit heeft kunnen halen. Justin heeft echt wel heel veel drive erin zitten en wil altijd bikkelen, dat had zijn vader eigenlijk niet (en dat onderkende hij op een bepaald moment zelf ook wel).

Maar ook dingetjes als het eerste duel met je directe tegenstander direct winnen (zelfs ten koste van een overtreding) en niet over jezelf heen laten lopen (zoals met Locadia vorig jaar), zijn dingen waar een jong gastje al vroeg van kan leren en wat hij zijn hele voetballeven meedraagt, daar waar een ander dit misschien later pas krijgt. En ja, dan heb je dus een voordeel in de jeugd.

12 april 2018 om 13:32

Atletisch vermogen is ook al een heel deel, dat icm het opgroeien met zicht op wat het profvoetbal inhoud en van kleins af aan vaak al net iets meer kansen zich te ontwikkelen krijgen. Puur genetisch geloof ik ook niet in.

12 april 2018 om 14:13

Klopt, met name in de NFL is het enorm duidelijk te zien. Veel vaders die een zoon hebben die ook prof zijn geworden stonden op de meest atletische posities en hun zonen ook. Posities die erg gericht waren op tactiek of techniek hebben veel minder vader/zoons combis opgeleverd met uitzondering quarterback omdat daarvoor een rijke pappie enorm helpt

12 april 2018 om 13:35

Tuurlijk zijn er zeker wel dingen die erfelijk zijn, denk aan lichaamsbouw, aanleg voor spierontwikkeling, lenigheid, motoriek wellicht ook ( weet ik niet zeker). Verder is opgroeien met zon voetbalgezin ook handig voor je ontwikkeling als voetballer

12 april 2018 om 13:50

Ik denk dat in het geval van de Kluiverts zeker de genetische afkomst voor een groot deel belangrijk is. Vader Kluivert had natuurlijk al het perfecte voetballichaam, en de zoons zullen daar zeker wel eigenschappen van geërfd hebben (spieropbouw, snelheid, etc.). Daarnaast heeft de naam ook wel de voordeel dat ze deze jongens waarschijnlijk toch iets eerder een kans geven in de jeugd van een topclub. Als je dan met goede fysieke kwaliteiten al sinds jonge leeftijd op hoog niveau begeleid wordt en op hoog niveau met andere talenten kan trainen dan heb je al een hele voorsprong op andere jongens die wellicht ook wel talent hebben. Uiteraard moet je het uiteindelijk zelf wel waarmaken, maar de omstandigheden om door het jeugdsysteem heen te komen zijn natuurlijk al wel wat meer aanwezig.

12 april 2018 om 14:07

Verder heb je sociaal economisch element. Kinderen hoeven niet te werken ouders hebben een goed netwerk.

Had leuk geweest als Kluivertje naar AZ was gekomen. Dan hadden we de zoon van Gullit én Kluivert bij onze club gehad.

12 april 2018 om 14:30

Haha had idd leuk geweest hoe oud is de zoon van Gullit? En is het ook een aanvaller?

12 april 2018 om 15:17

Gullit speelt het liefst in het centrum vd verdediging. Ze hebben samen de jeugd van Afc doorlopen. Hij had zelf denk ook wel bij Az willen aansluiten.

12 april 2018 om 15:17

Gullit speelt het liefst in het centrum vd verdediging. Ze hebben samen de jeugd van Afc doorlopen. Hij had zelf denk ook wel bij Az willen aansluiten.

We zoeken alleen nog een goede spits zoals Pa kluivert, want dat ze Dolberg hebben gehouden krijgen ze nog spijt van. Zo goed is hij nu ook weer niet en diat miljoenenaanbod krijgen ze dus ook niet meer! Kijkt ook niet echt ambitieus uit zijn ogen. Vindt het allemaal wel goed zo! Een blik van "als ik op het wk wat leuks laat zien ben ik weg Alleen kunnen ze het nivo dan niet aan. Kijk, het is gewoon belachelijk dat de onderste ploegen in het buitenland harder trainen dan in Nederland. Dus als ze naar het buitenland gaan, hebben ze een achterstand. Kijk naar Klaassen!"
Dat hoorde je vroeger niet dat het niveau hoger was in het buitenland van spelers als Gullit, Rijkaard, Bergkamp, Koeman en noem er nog maar een stuk of 50 op.
Je weet toch niet wat je hoort als dit al meer dan tien jaar een bekend probleem is. Er is toch wel een tariner die kan fluiten tijdens een partijtje dat een bal op het goede been moet, één keertje aannemen, het liefst helemaal niet, maar gelijk doorspelen, dat ballen harder naar elkaar toe moeten en doorbewogen moet worden. Dan zal je toch een trainer moeten hebben die respect afdwingt en met alle respect, maar als ik de trainer in iedere eredivisieclub neem, dan wordt het heel moeilijk. Die denken dat het normaal is als er een bal omhoog stuitert bij het aannemen. Die konden er zelf niks van. Vroeger riepen ze "voetballen, voetballen" Toen deden ze dat nog als je eigen supporters dat riepen. Maar tegenwoordig zijn ze beledigt. Hun egotje gekrenkt. Hou gewoon maar een normale training. Hard inpassen en aannemen, net zo lang totdat ze een goede techniek hebben, daarna moet je maar is verder lullen en tot die tijd is Pa Kluivert gewoon veel beter als zijn zoons.

Haha sjongejongejonge, gewoon een 13-in-een-dozijn speler bij AFC dit. Zal mij echt ontzettend verbazen als deze jongen ook maar 1 minuut in het profvoetbal speelt.

Stiekem hoop ik dat ze niet allemaal het Nederlands elftal halen. Stel je voor en een pass van Kluivert op Kluivert, die zet hem voor op Kluivert en een geweldig doelpunt van eeeeuhm welke Kluivert ook al weer?

Ben wel benieuwd hoe ver Shane kan komen nu hij bij de jeugd van Barcelona speelt. Is voor zijn leeftijd al aardig wijs en kan ook best een balletje trappen. Zou leuk zijn als Justin en hij beiden Nederlands elftal materiaal worden. Maar dan zijn er nog veel stappen nodig.

Ik zie een hoop negatieve opmerkingen dat ze niet zo goed zijn, het niet gaan halen, alles dankzij de naam Kluivert

Ik ga niet zeggen dat het wereldtoppers worden maar een vader die 3 erg goed voetballende zoons voortbrengt met een profcontract op zak zal toch wel redelijk uniek, zo niet uniek, in de wereld zijn

Dat is toch al leuk genoeg?

Wat ik vooral knap vind is dat de 3 oudste zoons van Kluivert, allemaal zyn begonnen by AFC en van daar uit zijn doorgestroomd naar een profclub. Meestal worden kids van oud profs altijd by de club van hun vader gestalt. Knappe prestatie en ook het feit dat alleen Justin bij Ajax speelt, bewijst dat ze hun eigen pad willen bewandelen.

Ik kan me niet voorstellen dat hij daadwerkelijk een contract heeft getekend. Ik heb zelf lange tijd in dat wereldje gezeten als speler en heb nog nooit meegemaakt dat een speler uit de jeugd van een amateurclub direct een contract tekent bij een profclub. Volgens Transfermarkt.nl hebben maar 10 van de 25 spelers van Utrecht onder 19 een contract. Denk je nou werkelijk dat ze iemand van een amateurclub zo maar een contract geven? Wat denken die andere 15 spelers dan wel niet?

Hij heeft hoogstens zijn overschrijvingsformulier getekend of krijgt misschien reiskostenvergoeding, that's it.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Ramon LeeuwinVerdediger10
Edson BraafheidVerdediger10
Robin van der MeerVerdediger10
Sean KlaiberVerdediger10
Willem JanssenMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

145 fans
Coach, 42 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 18 juli
Villarreal lijkt de sleutel tot een eventuele transfer van Jasper Cillessen in handen te hebben. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren