wk2018

Chilavert: ‘De voetbalmaffia hebben Juventus uitgeschakeld’

Donderdag, 12 april 2018 om 09:24

Giorgio Chiellini maakte na afloop van de wedstrijd tegen Real Madrid (1-3) een ‘geldgebaar’ naar de tegenstanders en riep: “You pay, you pay!” De verdediger suggereerde daarmee dat Real het op een akkoordje had gegooid met de scheidsrechter en José Luis Chilavert begrijpt de onvrede van de Italiaan wel.

De 52-jarige Paraguayaan vermoedt eveneens dat arbiter Michael Oliver geen objectief oordeel velde over de situatie waarbij Lucas Vázquez in de blessuretijd naar het gras ging na contact te hebben gehad met Medhi Benatia: “De voetbalmaffia hebben Juventus uitgeschakeld”, schrijft de voormalig doelman van onder meer Real Zaragoza op Twitter.

Gabriel Batistuta, sportief directeur van Colón en oud-spits van onder andere Fiorentina, AS Roma en Internazionale, is eveneens kritisch op de arbitrage in het Santiago Bernabéu: “Ik kan niemand feliciteren. Ik voel mij woest. Als ik vandaag de kleuren van Juventus had verdedigd, dan zou mijn professionele en sportieve geest gekwetst zijn”, aldus de Argentijn.

Marcelo vond de strafschop overigens ‘overduidelijk’: “We hebben er alles aan gedaan om verder te bekeren. Wat Barcelona is overkomen, zou ons niet overkomen, want wij zijn Real Madrid”, aldus de Braziliaanse linkerverdediger in de Spaanse media.Gerelateerd

94 reacties (laatste reactie door rmcf-afc)

"wat Barcelona is overkomen, zou ons niet overkomen, want wij zijn Real Madrid”, wat bedoelt ie daarmee...dat zij meer geld hebben om de boel om te kopen?

Wij zijn real...ja..je presteert dramatisch in de competitie en de beker dus van juve verliezen zou niet mogelijk zijn?

12 april 2018 om 09:38

Ja, als je zo gelukkig weg komt past je nederigheid en niet dergelijke arrogant gedrag dat Marcelo heeft vertoond

12 april 2018 om 09:39

Denk dat Real niet zo veel meer te besteden heeft dan Barça, verder met je eens

12 april 2018 om 10:08

Kijk uefa werkt zo. Niemand had verwacht dat Barcelona uitgeschakeld zou worden. Maar As roma heeft barca uitgeschakeld. Dus Real moest er sws in blijven, anders zou het de uefa minder geld opleveren. Het was echt geen penalty, was overduidelijk om real een rondje verder te helpen.

12 april 2018 om 10:11

Ja he. Dus in plaats van Juve allaaannng rood te geven zodat Real lekker kalmpjes doorgaat geeft de scheids een penalty in de 93e minuut en keurt hij Isco zn doelpunt af. Lekker logisch ook. Alsof de UEFA pas in de 92e minuut doorkreeg dat Barca uitgeschakeld was en Real door moest. Wat een onzin zeg. Gewoon een penalty. Helaas maar waar.

12 april 2018 om 10:26

Ingrijpen indien nodig en dat is gebeurd. Ik hoop dat real er kansloos eruit vliegt in de halve finale, maar uefa zou ze wel loodsen naar de finale

12 april 2018 om 10:26

Ingrijpen indien nodig en dat is gebeurd. Ik hoop dat real er kansloos eruit vliegt in de halve finale, maar uefa zou ze wel loodsen naar de finale

12 april 2018 om 10:34

Die penalty is echt een twijfel geval dat valt absoluut niet te ontkennen, je kan hem geven of je kan gewoon door laten voetballen. Zo'n situatie was het, maar om nu te zeggen dat het een 100% penalty is ook weer te veel van het goede. 9 van de 10 keer zullen scheidsrechters bijvoorbeeld in de competitie zo'n penalty niet eens geven. We kunnen allemaal wel een situatie aanwijzen waarbij ergere tackles werden gemaakt dat niet eindigden met een penalty.

Het gaat er meer om dat Real Madrid of Barca elk jaar er wel met een gelukje van af komen, niet geforceerd maar gewoon puur dat dom voetbal gelukje. Dat is wat deze situatie erger maakt. Nogmaals je kan hiervoor een penalty geven, maar ik vind het in de spanning en aanloop van de wedstrijd onwijs hard afgestraft.

12 april 2018 om 11:14

Hopen op misfortuin voor een ander? Ik hoop dat jij groeit en deze non-productieve self-destructive fase snel ontstijgt. Namaste.

12 april 2018 om 11:50

Killer verwoordt precies hoe het in elkaar steekt. Inconsistent fluiten is wat dit voor Juventus zo zuur maakt.

Costa kreeg geen penalty tegen Spurs, terwijl dat bijvoorbeeld 100 strafschop was.
Milan krijgt penalty tegen na een nog lichtere duw. Oftewel de regels worden niet gehanteerd: of alles een penalty of duidelijke afspraken en een videoref om dit soort overtredingen beter te bekijken.

Juve is nu uitgeschakeld door twee cruciale beslissingen van de scheidsrechter, rode kaart Dybala en deze penalty. Dat kan je niet negeren. Of het zonder deze beslissingen anders was, dat weet je natuurlijk nooit, maar daarom voelt het als onrecht.

Dat Allegri ook had kunnen wisselen voor een 0-4 is een ander verhaal

12 april 2018 om 13:29

Quaresma,

Je opmerkingen zijn erg, maar dan ook erg ondoordacht.

Als Real Madrid dan per se door moest gaan... Als de scheidsrechter dit moest ' fixen"...

Dan zou hij hier toch helemaal geen risico in leggen? Er zijn voldoende momenten geweest waarbij de scheidsrechter gewoon het voordeel aan Real Madrid had kunnen geven. Hij had onder andere Douglas Costa en Benatia al rood kunnen geven.
De gegeven penalty is blijkbaar een discutabel moment. (Ik vond het duidelijk een penalty). Maar kom op zeg. Dit is toch geen matchfixing? Dat denk je toch niet serieus?

12 april 2018 om 19:11

Tsja, vooraf had niemand verwacht dat RM zo in de problemen zou komen. Dat werd pas tijdens de wedstrijd duidelijk, dus toen de nood het hoogst was.....een woordje hier een belofte daar....

12 april 2018 om 20:50

Behalve dat je voorbij gaat aan het gegeven dat tot de 3-0 er totaal geen reden is om als scheids in te grijpen. Net als bij Barca had toch niemand gerekend om een comeback. En aan de uitslag is niks meer te doen, maar meerdere camerahoeken laten toch zien dat hoewel het neigt naar een overtreding en vasquez de schijn mee heeft...het toch echt te licht was voor een pingel. Als dit niet zo was hadden niet zoveel kranten en programma's er een discussie over

12 april 2018 om 21:03

Ja he? Want je kan de UEFA binnen 5 minuten omkopen ofzo? Mensen hier kijken volgens mij echt teveel films. Waarom gaf de scheids Douglas Costa dan geen rode kaart voor zn schop? Toen stond Juve namelijk al 0-3 voor. Waarom liet hij niet verlengen om dan korte metten te maken met de spelers aan de kant van Juve met geel op zak? Er waren honderden manieren om dit aan te pakken als omgekochte scheids als je niet onder de vergrootglas wil komen te zitten. Maar de kenners op VZ zijn natuurlijk niet voor de gek te houden met huj aluminium folie hoedjes.

We zijn Barcelona niet, als dat je gedachte is tijdens deze spectaculaire avond tegen Juventus. Dat clubje heeft duidelijk een minderwaardigheids overgehouden van de Guardiola-Barcelona tijdperk. Ik hoop gewoon dat ze de finale halen gewoon zonder all deze vervelende heisa.

12 april 2018 om 11:23

Klopt niet wat je zegt vergeet niet ze hebben al twee x op rij gewonnen en zijn nog in de race voor 3. Barca heeft dat niet kunnen doen dus zijn ze eerder voorbijgestreefd dan minderwaardigheids complex. Ik denk dat hij probeert aan te geven met "wij zijn barca niet" dat zij veel constanter in de champions league presteren dan Guardiola-Barcelona.

12 april 2018 om 20:55

Er zijn buiten madritista's vrij weinig mensen die wat geven om de mening van Marcelo, want tenzij ze de CL winnen is het wederom voor de zoveelste keer een verloren seizoen voor Real. En daarmee heeft hij wel gelijk dat het afgelopen decennia niet zo stabiel waren qua prijzen als Barca.

Volgens mij vond ongeveer de halve voetbalwereld het wel een penalty en de andere helft dus niet. In mijn ogen is het ook gewoon een twijfelgeval. Er is contact en hij krijgt een duw, duw is wel heel licht en Vazquez gaat makkelijk liggen.
Vind niet dat je dit de scheidsrechter kan verwijten. Het is zoals gezegd een twijfelgeval en hij moet zonder herhaling beslissen.

12 april 2018 om 10:06

En komt dit omdat het een betwistbare fase was? Of komt dit niet gewoon omdat de halve voetbalwerrld voor de underdog zat te duimen? Voor Buffon? En de halve voetbalwereld spuwt sowieso al vuur als Barca of Real een penalty meekrijgen. Zelfs al schopt men Suarez of Marcelo hun hoofd van hun romp, zal je nog een grote massa hebben die het niks vond. Tja.

Zelf supporterde ik trouwens ook licht voor Juve. En als voetballiefhebber hoopte ik op verlengingen en strafschoppen. Maar het was gewoon een penalty en Real kwalificeerde zich verdiend. Spijtig voor Juve. Nu duimen voor Liverpool. Coyr!

12 april 2018 om 10:11

Hier sluit ik me bij aan. Zelfs met al mijn goodwill voor Juve moet ik gewoon toegeven dat het een strafschop was. Het heeft een mooi verhaal verpest, maar daar moet de arbitrage lak aan hebben.

12 april 2018 om 10:09

Weet je wat het probleem is. Bij twijfelgevallen is het altijd in de voordeel van Real en Barca, waardoor mensen gek worden. CL interesseerd me allang niet meer. Gaat alleen maar om het geld.

12 april 2018 om 10:35

In heel het voetbal draait het om het geld. In een nationale competitie spelen de ploegen met de grootste budgetten toch ook om de prijzen?

Alleen de budgetten van de grote ploegen in de Champions League zijn groter.

12 april 2018 om 13:35

Ik raad je aan verder te kijken. Als Rooney scoort in de finale tegen Barcelona vanuit een buitenspel positie hoor je verder niemand. ' Het is altijd in het voordeel van die 2' . Dat is iets wat kleine kinderen zeggen en bovenden gewoon niet waar.

12 april 2018 om 10:20

Twijfelgeval wordt automatisch omgezet in het voordeel van Real dus ja, kunnen niet echt over een twijfelgeval spreken dan

12 april 2018 om 11:13

Niet alleen een duw, hij wordt ook in zijn oksel geschopt. Die foto staat bij dat andere voetbalzoen artikel over gisteravond. Benatia beweerde gisteren dat hij de bal speelde, die foto laat duidelijk zien dat dat niet het geval was.

12 april 2018 om 12:28

Ik heb ook een foto gezien waaruit in mijn optiek al duidelijk bleek dat hij wel de bal raakte. Net als dat ik een foto heb gezien met een grote vleug van buitenspel vlak voor het moment met de penalty. Tel daarbij de twijfelachtige rode kaart van dybala en het penalty moment van vorige week bij op. Dan snap ik de frustratie. En of het nu wel of niet een pingel was, er worden heel veel wedstrijden beslist door scheidsrechters. In de CL wordt City benadeeld, maar bijvoorbeeld ook tegen united waar ze 2 pingels moeten krijgen. Het gebeurd overal en uiteindelijk mag dat gewoon niet zo zijn. We zien het in het buitenland en in de eredivisie. Zolang er geen video wordt gebruikt, zal het blijven en de grootste clubs zullen altijd een streepje voor hebben daarin, hoe je het went of keert, dat is overal zo.

12 april 2018 om 13:16

Je kan de westrijd van vorige week toch niet betrekken bij de beoordelingen van de scheidsrechter van gisteravond? Stel dat de scheidsrechter gisteravond Douglas rood had gegeven voor die schop, had jij dat dan een rare beslissing gevonden?

De meningen over gisteravond zijn zo verdeeld, dat had je niet met een video ref op kunnen lossen. Jij en ik hebben de herhalingen gezien, vandaag de foto's gezien en toch zijn we het niet met elkaar eens of Benatia wel of niet eerst de bal speelde.

In de CL werd City afgelopen dinsdag benadeeld, dat is waar, de tweede goal had gewoon moeten tellen maar over de eerste goal is weer een hoop twijfel. Met een video ref had met toch echt gekeken naaar die tweede overtreding op Dijks, gebeurde achter de rug van de scheidsrechter toen de bal al weg was.

Overigens vind ik Lvierpool geen grotere club dan Manchester City op dit moment.

Probleem is dat zowel de neutrale toeschouwer (zoals ik in dit geval) als de Juve-aanhang het Juve gunde vanwege de stunt. Dan worden de regels ineens vergeten. Helaas was het een strafschop. Jammer, want ik weet niet of het een doelpunt zou zijn geworden als Benatia niet zo aan de noodrem trok.

12 april 2018 om 10:04

Precies dit. Ik baalde gisteravond ook wel even van die anti-climax, want dat was het zeker. Maar objectief bekeken is dit gewoon een strafschop, heel jammer natuurlijk dat het zo loopt.

12 april 2018 om 11:32

Ja ik snap ook nooit zo goed dat verdedigers niet op hun doelman vertrouwen op zo'n moment. Buffon tegen Vazquez? Beter dan een penalty veroorzaken en Ronaldo vanaf 11 meter laten aanleggen.

12 april 2018 om 11:48

Benatia deed hier een Luiz Suarezje (uruguay - Ghana), Vazquez had de bal wel er in geschoten, hij stond zo niet dicht genoeg op de doelman dat het nog lastig zou worden.

12 april 2018 om 12:29

Desteek

Inderdaad! Ik ben ook neutraal in die zin dat ik beide clubs mooie Europese grootmachten vind en e mij echt allebei in principe even lief zijn. Maar net als jij gunde ik Juve gisteren om verder te bekeren. Puur vanwege het feit dat ze die 0-3 uit de heenwedstrijd compleet weg poetsten in Madrid! Dat vond ik een knappe prestatie.

Maar, inderdaad, in mijn ogen was het gewoon een pingel, klaar. Het ljikt op foto's alsof Benatia alleen maar de bal wegtikt en de speler niet raakt maar als je het hele beeld afspeelt dan loopt Benatia die speler gewoon omver. Tja, penalty dan toch?

Alleen vind ik de kritiek op Benatia wat minder terecht. Wat had hij dán moeten doen? Doet hij niks, dan scoort die speler vrij eenvoudig, zo dicht bij de goal. Hij hoeft de bal maar op zijn borst te laten vallen (wat hij ook deed, daarom leek het alsof hij zich 'al liet vallen' maar dat was niet zo, hij wilde de bal aannemen en naar beneden drukken) want daarna volstaat een heel klein tikje waar Buffon echt niets meer aan zou kunnen doen. Dus Benatia had de keus tussen ingrijpen en maar hopen of een goal incasseren.

Nou ja, geen complotten dus verder, puur een mooi voorbeeld van de magie die Europees topvoetbal nu eenmaal is. En een bewijs van de schoonheid van de sport in de zin van het dramatische gehalte van zo'n wedstrijd met zo'n slot.

Zie het positief allemaal! Dit zijn toch de mooie momenten weer in zo'n Europees toernooi! Dit is toch wat voetbal zo fraai maakt?

12 april 2018 om 13:44

Enig

Ik heb nogmaals gekeken naar de herhaling en twijfel toch een beetje. Ik ben van mening dat wanneer Benatia aan de kant van het doel langs Vásquez met die snelheid doorloopt, de bal kan blokken of ontfutselen. Voordat de bal namelijk van de borst naar de grond is, is Benatia weer kort erop.

12 april 2018 om 13:55

Mmmmh ,zó dicht bij het doel (hij staat precies op de vijf meter lijn), is een kleine beweging voldoende om de verdediger af te schudden als die een sliding maakt of ervoor gaat liggen. De hoek om dan met een simpel tikje af te werken is dan zo groot (hij staat ook nog midden voor het doel) dat scoren echt en peuleschil wordt.

Ik geef wel toe, alles staat of valt met de aanname van die speler. Maar dan nog, zelfs als die niet goed is, hij staat echt op een positie voor het doel dat het lastig is om hem ernaast te krijgen of zo en ik ben ervan overtuigd dat als Benatia niet zo strak ingrijpt een goal wel een gegeven is. Maar goed, we zullen dat nooit weten natuurlijk.

12 april 2018 om 13:24

Regels worden niet vergeten, maar ook het discutabele strafschop moment in de heenwedstrijd niet.

12 april 2018 om 13:46

Iedere andere gemaakte fout doet er niet toe in mijn optiek. Je dient iedere situatie afzonderlijk te beoordelen, zonder daarbij rekening te houden met eerder gemaakte fouten en al helemaal uit andere c.q. voorgaande wedstrijden.

Benatia staat gewoon totaal verkeerd, komt in de rug, geeft 'm een (al dan niet lichte) duw in de rug en in een poging de bal voor Vazquez' borst weg te trappen, trapt Benatia hem in z'n zij en raakt hij de bal niet eens. Vazquez valt plots echt niet zomaar de andere kant op.

Ik snap al het sentiment; laatste minuut, schitterende comeback, aantal fopduiken in de wedstrijd, Buffon die het gegund wordt, etc. Maar het is in mijn ogen gewoon een penalty. Had graag een verlenging gezien, maar een scheids moet daar gewoon doorheen kijken.

12 april 2018 om 10:02

nou ja...als jij zo geraakt wordt dan val je echt niet hoor. Maar blijft onhandig van Benatia en hij geeft de scheids een mogelijkheid tot fluiten voor een strafschop.

12 april 2018 om 10:23

Het moment van de trap bedoel je? Als ik links getrapt wordt (en ik val al), val ik echt wel naar rechts hoor.. Vazquez viel in eerste instantie naar voren, en door de trap naar rechts. Alles behalve onnatuurlijk en voor mij dé reden dat dit een strafschop was.

Als hij het wilde faken om naar rechts te vallen zou het zo erg opvallen..

12 april 2018 om 11:14

Klopt, die foto op het andere topic ondersteunt jou beschrijving volkomen. Die is gemaakt precies op het moment dat Vasques in zijn linkeroksel / zij wordt getrapt.

12 april 2018 om 12:13

Ja inderdaad. En als je er dan een filmpje bij ziet (vanuit het oogpunt van de 5e man ong.) is dit toch overduidelijk een overtreding. Als Vazquez alleen naar voren viel (opzichtig), oké. Maar hij wordt gewoon vanaf de zijkant getrapt en valt zodoende ook onnatuurlijk naar rechts. Op iedere plek van het veld een overtreding.

Het voetbal is toch al jaren "pay to win", want de grote clubs komen op een enkele verrassing na altijd heel ver.
Mijn halve finale voorspelling zijn: Bayer München-Liverpool en Real Madrid-AS Roma, of AS Roma en Liverpool wisselen van plek.
Dit om de kans zo groot mogelijk te houden op een finale van Bayer München tegen Real Madrid.

12 april 2018 om 09:45

Valt wel mee, grootbesteders City, United en PSG lagen er toch al vrij vroeg uit...

12 april 2018 om 09:53

United is de laatste jaren even geen grote club nadat Ferguson daar wegging.
City speelde gewoon slecht of Liverpool heel goed en mistte PSG Neymar niet.

12 april 2018 om 10:21

Eerste match had Real ook gewonnen tegen Psg. United inderdaad niet top, maar geven toch veel geld uit.

Real heeft overigens ook niet echt veel uitgegeven de laatste jaren, geen enkel van de laatste 4 zijn de laatste tijd echt grootbesteders. Real en Bayern zijn wel grootmachten in het voetbal, en die krijgen inderdaad wel eens een 50-50 beslissing sneller in hun voordeel.

12 april 2018 om 11:34

Hoe meet jij de grote van een club? Omzet,spelersbudget,fanbase,historie, huidige resultaten. Ben benieuwd naar je onderbouwing dat United geen grote club is.

De penalty kan ik overigens nog wel inkomen (alhoewel ik maar moet zien of de uitspelende ploeg op dat moment een penalty krijgt in zo'n situatie)..

Maar dat je Buffon rood geeft terwijl je weet dat het z'n laatste grote wedstrijd w.s. ooit is. Je kent ook de staat van dienst van Buffon, die een echte gentleman is altijd (ook onlangs weer bij het overlijden van Astori bleek dat maar weer eens) zich door z'n emotie meer laat gaan dan je normaal gesproken doet moet je als scheids ook de persoonlijkheid/flair/ballen hebben om juist geen rood te geven (omdat dit nu eenmaal de regels zijn)....

12 april 2018 om 09:47

Wat maakt het uit dat het zijn laatste wedstrijd kan zijn, rood is rood of mocht Zidane ook gewoon blijven staan na die kopstoot op materazzi wk finale 2006 volgens jou? Lijkt me niet.

12 april 2018 om 09:52

Rood is rood. Maar hier was rood geel.

12 april 2018 om 09:59

Dus jij vergelijkt een kopstoot met verbaal protest? En verder, ik heb zelden een speler direct rood zien krijgen voor protesteren, en vooral niet op zo'n moment in zo'n wedstrijd. Was zwaar overdreven.

12 april 2018 om 10:20

je mist m'n punt.. een kopstoot is natuurlijk zoiets excessief dat je dan wel rood geeft. Bovendien was die actie van Zidane ook niet n.a.v. een arbitrale beslissling..

12 april 2018 om 11:54

Het is te grappig voor woorden hoe mensen de regels buigen naar wens.

Ronaldo kreeg toch ook rood toen hij de scheids een duwtje gaf.
Oud psv'er (dzudzak o.i.d.) kreeg ook rood omdat hij aan de scheids zat.
Maar ho maar als we het hebben over Buffon, want wij willen dat hij er op blijft omdat het zijn laatste wedstrijd is.

Hypocrieten 3 - Real Madrid 4

12 april 2018 om 13:01

Heb jij Buffon de scheidsrechter zien aanraken? Heb jij hem in z'n rug zien duwen? Niet zo de gebeurtenissen buigen naar wens, hypocriet.

12 april 2018 om 19:26

Misschien maar even beter kijken Julian, en niet zien wat je wilt zien.

Dit soort discussies zijn precies de reden waarom de videoscheidsrechter niet bijzonder veel gaat helpen. Buitenspel en twijfelgevallen rond de doellijn kun je er goed mee beoordelen, maar de andere regels van voetbal zijn zo vaag dat je het er ook met 100 herhalingen alsnog niet met elkaar over eens kunt worden.

Laten we niet naïef gaan doen, waar spelers anno 2018 worden omgekocht zullen er ook scheidsrechters worden omgekocht. De belangen worden alsmaar groter en groter.

12 april 2018 om 11:19

Ongetwijfeld echter dat soort schiedsrechter keuren geen geldig doelpunt van Real af. die hadden een Juve speler allaang rood gegeven daar waar het kon zoals met die schop van Douglas. Tot de penalty had Real meer te klagen dan Juve over de arbitrage want er werd veel toegelaten, er werd mild gestraft.

12 april 2018 om 11:59

Eindelijk, iedereen die het heeft over Oliver en dat hij omgekocht is, is gewoon blind van haat, woede en meer.

1. Ronaldo had penalty gekregen zodat het 1-1 kon worden binnen 10 minuten.
2. Isco zijn goal had geldig verklaard kunnen worden (het was echt randje buitenspel, dus als de goal goedgekeurd zou worden, dan was alle woede gericht op VAR dat ie er nog niet is)
3. Douglas had rood kunnen krijgen, maar niet gekregen
4. Benatia had ook rood kunnen krijgen door 2x achter elkaar een overtreding te maken waaar hij alleen voor de 1ste geel kreeg

Kunnen we stoppen? Ja ik als Madridista geef toe dat Real haar wedstrijden omkoopt alleen ben ik boos op Perez dat hij gierig doet want met extra geld speel je niet tegen de kampioen van Frankrijk of de kampioen van Italie, de UEFA zou zelf Ramos niet geschorst hebben als ze 1 miljoen euro extra hebben gekregen maar Perez weigerde dit te geven.. ben super boos op hem. Gelukkig zal hij vanaf nu wel het juiste bedrag betalen en gaan we alle wedstrijden winnen, loveyou Perez! Sugardaddy van Real.

12 april 2018 om 10:44

Psg was niet de kampioen van Frankrijk

Na vele herhalingen gezien te hebben en veel reacties gelezen te hebben weet ik het zeker: het penalty-moment was en blijft dubieus. Je hebt nu eenmaal van die situaties waar je niet helemaal uitkomt.

Bij twijfelmomenten is het niet raar dat een scheidsrechter zich laat beã¯nvloeden door de druk van het thuispubliek. Dat is in de hele wereld zo, van de amateurs tot de profs, ook in Turijn, dus we moeten nu niet gaan doen alsof de scheids gek is. Dat is gewoon een mens met hersenen die werken zoals bij ieder mens.

Ik ben trouwens niet voor of tegen Real en ook niet voor of tegen Juve. Ben vooral een liefhebber van het spelletje en hoop gewoon dat er mooie wedstrijden te zien zijn. Had graag een verlenging gezien, dus had liever geen penalty gehad, maar het is allemaal wel te billijken. Wat het niet minder zuur maakt voor Juventus, dat bijna het onmogelijke presteerde.

12 april 2018 om 11:43

Je zegt na vele herhalingen gezien te hebben en reacties te hebben gelezen ben je tot een oordeel gekomen. Dan ben je dus al niet meer objectief. Je zou alle biassen rond clubvoorkeur, waardig afscheid etc moeten negeren en puur naar de beelden alleen moeten kijken en daar op oordelen. En jezelf afvragen was er contact? Werd de bal gespeeld? Positie op het veld.

12 april 2018 om 12:01

Reacties lezen kom je tot verschillende en vele interpertaties en argumenten waarom wel of waaorm niet.

Aan het eind van de dag blijft het een penalty, Vaz werd in de rug gelopen, kan hem niet verwijten voorover te buigen bij die voorzet, laag en hard, als je ooit in de spits heb gestaan weet je dat je bij zo een bal niet achterover moet gaan leunen, dat benatia hem dan in de rug loopt, dan vraag je om een penalty, had hij die overtreding niet begaan -hoe licht ook- had Vaz gescoort. Zo niet gelijk ontslaan die man. Verder wel respect voor juventus, ik had het niet verwacht dat ze een gekke comeback gingen maken en ze hebben echte strijd getoont.

12 april 2018 om 10:26

We moeten eerlijk zijn! Dit klopt voor geen meter joh, real is wel degelijk vriendjes met de FIFA! En you pay van chiellini kan k me ook wel voorstellen!

Het was een terechte pingel wat mij betreft alleen vraag ik mij sterk af of de pingel ook was gegeven aan Juventus met een identiek scenario; lichte duw in de rug in de 93e minuut.

12 april 2018 om 10:43

Op zoon moment, in deze fase van het toernooi geeg je toch een penaltie hiervoor man. Dan moet naar de plaatselijke voetbalclub op Zaterdagmiddag lekker gaan fluiten, niet in de Champions League.

12 april 2018 om 10:43

Een = Geen

12 april 2018 om 11:25

Op zo'n moment? in deze fase? Dus op een ander moment in de wedstrijd of voor de KO wedstrijden had hij hier van jou wel voor mogen fluiten?

Het is gewoon een overtreding hoe licht en twijfelachtig het ook is. Er wordt een scoringskans ontnomen door een speler die niet de bal maar de man raakt. Hierbij maakt de stand, spanning, sentiment of het moment volgens mij geen verschil.

Verder jammer dat Buffon rood krijgt in zijn waarschijnlijk laatste grote wedstrijd maar hierbij is natuurlijk ook weer de vraag wat hij tegen de scheids zegt of doet desalniettemin leek geel mij voldoende.

12 april 2018 om 11:49

Belachelijke redenering dus aan het begin van een wedstrijd ook nooit rood geven degene heeft nog 85 min om zichzelf e verbeteren kul... rood is rood vanaf minuut 1tot de laatste en een pingel is een pingel. Blessure tijd is vanaf nu maar gewoon een team deatmatch want op zo'n moment in deze fase van toernooi moet je niet fluiten

12 april 2018 om 11:59

Stand etc maakt indd niks uit klopt. Maar ik vond het al vrij licht, waarbij Vazquez als een stervende zwaan naar de grond gaat. Dus bij elkaar opgeteld ; laatste seconde blessure tijd, zoon “overtreding”, op dit moment in het toernooi geen pingel.

12 april 2018 om 12:01

Ik heb het ook 0 over sentiment, weet niet waar je dat vandaan haalt? Ik vind het een makkelijke penaltie, vooral op zoon moment. Kan je wel uitgebreid gaan opsommen hoe het werkt in jou ogen.

12 april 2018 om 12:07

Het is echt absoluut een overtreding. Ik heb veel stervende zwanen gezien (onlangs Dybala nog), maar Vazquez viel echt niet zo opzichtig. Hij kreeg daadwerkelijk een licht duwtje, maar het is de schop van de zijkant die hem zo erg uit balans brengt en 'm daadwerkelijk naar rechts doet vallen.

Op elke plek van het veld een overtreding, dus ook hier. Hoe lullig het moment ook is.

12 april 2018 om 12:41

Het Sentiment lijkt bij andere mensen ook nog mee te tellen hier maar is inderdaad ook niet van toepassing net zoals die andere zaken in mijn opsomming.
Maar nog maal wat is het verschil volgens jou in het toernooi dat een scheidsrechter wel of niet moet fluiten? En wat maakt het uit welke minuut het is. Als er een speler doorgebroken is in de 1e minuut en zacht aangetikt wordt is het toch ook rood? En niet dat de scheids denkt ooh ik verpest hiermee wel de wedstrijd ook al is het terecht dus ik doe het maar niet.

De regels die opgesteld zijn en gehanteerd worden zijn volgens mij niet tijdsafhankelijk maar daar kan ik naast zitten hoor! Mocht ik er naast zitten wil ik best een stoomcursus van jou volgen waarin jij uit mag leggen wat wanneer is toegestaan volgens jou. In mijn ogen worden de regels geïnterpreteerd zoals deze door de Fifa opgesteld zijn.

De ene scheidsrechter fluit makkelijk dan de ander dat klopt. Spelers gaan nu eenmaal makkelijker naar de grond dan dat ze vroeger deden. Ieder team heeft wel iemand rondlopen die er wat van kan maar maakt de manier van vallen uit als er ook daadwerkelijk een overtreding op je gemaakt wordt?

Ik ben het met je eens het was licht en het zag er een beetje lomp uit maar feit blijft wel dat de scoringskans ontnomen werd door onreglementair ingrijpen. Of dat nu in de 16 meter, de middencirkel, de 1e, of de laatste wedstrijd/minuut gebeurt maakt niet uit.

Het is wat overdreven om te suggeren dat Real de Uefa heeft omgekocht natuurlijk. Het is ook een lastig moment voor een scheidsrechter, laatste secondes van extra tijd en 80 duizend mannen beginnen te brullen. Je ziet dat Benatia probeert on Vazquez heen te gaan met zijn been, en ik dit persoonlijk te zwaar vind voor een penaltie in deze fase van de wedstrijd. Maar ik ergerde me sowieso gigantisch aan de scheidsrechter, beetje de internationale Blom versie. Geen idee wanneer wel te fluiten, en Ronaldo die bij ALLES op de grond lag te huilen en vragen om kaarten. Een scheidsrechter met ballen had hem na de 2 de keer vragen zelf geel gegeven, maar tegenwoordig zijn het echt allemaal slappe zakken. Alsof je Ronaldo als een diva moet behandelen ofzo. En denken jullie dat hij hem aan de andere kant ook had gegeven? Never nooit

12 april 2018 om 11:05

Ach, iedere speler loopt (met name in Spanje/italie) te vragen om kaarten. Als hij dat gisteren had moeten doen, stond je nog met 4 spelers op het veld. Als de scheids echt zoveel druk voelde van het publiek had hij al wel een fopduik beloond.

Vind dat ook altijd zo'n dooddoener; 'in deze fase van de wedstrijd'. Net zoals Boere afgelopen zondag tegen Feyenoord na 12 seconden al een elleboog plantte; het is gewoon geel. Net zoals dat het hier 'gewoon' een overtreding is. Benatia speelde een geweldige pot, maar staat bij dit moment gewoon verkeerd en schopt Vazquez in z'n zij (en duwt 'm licht) en raakt geen moment de bal. Dan moet je de consequenties accepteren of hopen op een save van Buffon.

Tuurlijk hopen wij als fans (ik in elk geval) op verlenging en spektakel, maar een scheids moet er doorheen kijken en deed het knap.

''wat Barcelona is overkomen, zou ons niet overkomen, want wij zijn Real Madrid”

Nee het is niet omdat je Real Madrid bent Marcelo, maar omdat je gisteren het geluk mee had dat de man met de fluit het nodig vond om een penalty te geven een minuut voor tijd. Het spelbeeld was namelijk amper in jullie voordeel. Ik had graag de verlenging willen zien, Juventus mocht namelijk toen ook nog eens twee keer wisselen.

12 april 2018 om 10:54

grasveld7,

Heb je de wedstrijd wel gekeken? Real had absoluut het betere van het spel en naarmate het einde van de wedstrijd naderde, werd Juve steeds meer weggeblazen.
Juventus scoorde door maximaal van hun kansen en een keepersblunder te profiteren, hoeveel kansen heeft Real wel niet gehad?

Check anders de statistieken nog maar om een goed beeld te krijgen van de verhoudingen op het veld.

En juist dat was ook het verschil met Barcelona in Rome. Real was de bovenliggende partij en Barca werd helemaal kapotgespeeld.

12 april 2018 om 11:25

@fr4evah

Ja ik heb zeker de wedstrijd gezien, daarom deel ik jou mening ook niet.

Juventus werd weggeblazen, uuh wanneer dan precies? Dat heb ik dan gemist.. Real heeft een andere manier van spelen dan Juve. Het Italiaanse voetbal staat erom bekend dat ze beter zijn in verdedigen en daarom ook vaak de tegenstander laten komen om vervolgens zelf toe te slaan op de counter of een foutje op het middenveld.

Nou hoeveel echte kansen heeft Real gehad dan? Die levensgrote kansen hebben ze beide gewoon weg niet gehad hoor, dus op basis van statistieken hoef ik geen wedstrijd te beoordelen, een schot richting de goal die 15 meter over het doel vliegt wordt ook gezien als een grote kans. Dat een keeper wel of geen blunder(s) maakt vind ik niet bepaald relevant, fouten maken is menselijk en overkomt elke club wel eens.

Voor alle duidelijkheid, ik ben geen fan van barca, real, of juve, al had ik bij die laatste wel mijn voorkeur omdat ik het mooi vind dat de normaal gesproken ''mindere'' clubs zorgen voor een stunt. Het doet me dus verder niets wie er door is, ik kijk als neutrale supporter naar dit soort wedstrijden en moet zeggen dat ik aardig vermaakt ben gisteren maar ook die wedstrijd van Roma Barca was genieten geblazen.

Die borstklopperij van Marcelo is gewoon weg onzin, praten alsof je die wedstrijd hebt gewonnen met alle overtuiging, terwijl je feitelijk met 1-3 in eigen huis hebt verloren en een pingel een minuut voor tijd nodig had om een verlening te doen voorkomen. Een wat mildere uitspraak was wel meer op zijn plaats geweest, je had hem namelijk ook makkelijk kunnen verliezen. Zeker als het tot een verlening was gekomen.

12 april 2018 om 12:28

Grasveld,
Real domineerde zowat de gehele 2e helft en al helemaal de laatste 20min.
Real had ook zoals Fr4evah zegt het betere van het spel plus de grotere kansen!
Je kan wel zeggen dat Juve bekend staat om hun bepaald type spel ( en ik kan het weten ik volg Juve ook al sinds ik me kan heugen) maar je weet ook wel dat ze dat niet konden spelen he nadat ze al 3-0 eerder verloren hadden!!!
En als je een echte grote kans wilt weten? Wat dacht je van poging van Varane waarvan 1 nog keihard de lat raakte?
Kwam Juve zo dicht bij?
Wat dacht je van achterwaartse kick van Bale?
Had juve dergelijke grote kansen?
En neem ook vooral alles mee van de eerste wedstrijd!
Real had de beste kansen in beide duels.

12 april 2018 om 12:46

Kerel, denk aan je hart man.. dat je die hakbal van bale moet benoemen zegt eigenlijk al genoeg, die bal vloog een dikke meter in het het zijnet en Buffon stond ook al in die hoek opgesteld, dus de kans dat die bal erin zou gaan was minimaal. Het gaat nu toch om de wedstrijd van gisteren? Die beoordeel ik, en daar zijn amper ‘levensgrote’ kansen geweest. Juve had niet veel kansen nee, zoals ik ook beschrijf, maar was wel uiterst effectief, dat is ook een kwaliteit. Uiteindelijk is Real ook terecht door als je het over twee wedstrijden bekijkt, dat zeg ik ook helemaal niet, je betrekt er dingen bij die ik niet benoem. Maar ik zeg je dat het billen knijpen was geweest als het tot een verlening was gekomen, Juve mocht dan ook nog eens twee keer wisselen. Dan had ik het nog wel eens willen zien.

12 april 2018 om 13:44

Over wat heb je het hart?
Enfin..
Ik benoem juist bewust die hakbal omdat Juve nieteens zo dichtbij kwam, (zeker niet toen het gelijk stond met aggr)
laatstaan dat ze houtwerk raakten. Dus ja die kans was minimaal dat klopt..maar het was alsnog groter dan wat Juve qua kansen had.

Het enige waar ik me aardig in kan vinden is dat mits het verlenging geworden was Juve wellicht had gewonnen vooral omdat 1 goal al genoeg was, maar zo ver kwam het niet.
(maar als de goal van Isco gewoon werd goedgekeurd was het ook weer een ander verhaal).

Beetje treurige uitspraak van Marcelo mbt Barcelona, arrogant ook.

12 april 2018 om 10:57

Allalbendriss,

Ik ben daar ook niet zo'n voorstander van. Normaal is het juist andersom en zijn veel Barcaspelers (vooral Pique) meer met Real bezig dan met hun eigen spel, zo lijkt het.
Onnodig dit inderdaad.

12 april 2018 om 11:58

Eens, weetje we kunnen nu specifiek Pique uitlichten, maar ook Arbeloa, Isco, Ramos: ze hebben er ook een handje van.

Je kon de pingel geven, er zat een sterke lucht aan. Het was een 50/50 situatie. De ene scheids geeft 'm wel, de ander niet. De speler van Juve raakte de bal niet, dus vanuit dat oogpunt kan je een penalty geven. De speler van Real ging wel erg vroeg en makkelijk naar de grond. Hij leek te wachten op het duwtje. Het was niet de eerste keer dat iemand makkelijk ging liggen. Ik zou daarom gewoon door laten spelen, zeker in het strafschopgebied. Alleen een penal geven als het overduidelijk is.

Echt weer zo'n opmerking van een real speler...wij zijn real😂😂😂 ja wij zijn real en de uefa is onze beste vriend!!!! Misselijk wordt ik van die club...

Een dag later nog steeds zeer gefrustreerd.. Natuurlijk je kan hem geven.. maar op zo’n moment in de wedstrijd.. dan voel je het niet aan.. Het is wel veelzeggend dat iedereen weet dat bij barca en real heel veel duikelaars zijn.. en toch trappen de scheidsrechters hier in.. Deze idem, hij floot niet als een Engelse scheids maar als een omgekochte.. Handje was geel en tackel op de enkels niks..

Helaas staan de scheidsrechters en uefa weer tegen de italianen, zoals schande van 2 jaar terug tegen bayern in achtste finale, waarbij een penalty niet werd gegeven, het doelpunt van morata niet werd meegeteld (hoewel het later in de beelden bleed dat de back van bayern duidelijk dichterbij het doel was en een doelpunt werd gegeven voor de duitsers die een overtreding was in voordeel van juve. En zoals wc 2014, waarbij suarez die in de laatste minuut het beslissende doelpunt maakte, niet werd uitgestuurd ( nieteens geel) nadat hij chillieni beet en zoalswc 2010 waarbij een doelpunt voor de italianen uit het doel werd gehaald en dus niet werd geteld ( wat ook tot uitschakeling leidde. En nu in 2018 worden twee penalties voor juve in Turijn ( handbal casemero en de overtreding op cuadrado voor doel in laatste minuut) door de vingers werden gezien, real in de bernabeu na een dramatische spel toch nog in de laatste 15 srconde de penalty wel krijgen en zo dus doorgaan. Het is wel duidelijk wat er gebeurd is.

12 april 2018 om 12:18

Juveitalia?
Hhaha handsbal casemiro kom op...het was bovenarm en hij hield zijn arm dicht bij lichaam.
En : "real in de bernabeu na een dramatische spel toch nog in de laatste 15 srconde de penalty wel krijgen"

Dat het een rot moment was is waar maar het was een penalty
Ik snap de emotie heus wel (van juve, de keeper en van fans EN van mensen die het juve gunnen)...maar mensen kunnen ook erg onsportief zijn. Dat blijkt weer.
Iedereen struiktelt over die penalty (die terecht was, blame benatia maar!)
maar niemand rept over een Isco die onterecht teruggefloten werd voor buitenspel.
Typisch...
Ik vind jammer dat mensen zo onredelijk zijn ik ben never zo.
Als juve had gewonnen had ik me er ook bij neergelegd. Ik zou wel teleurgesteld zijn maar dat was het dan ook.
Juve heeft goed gespeeld, helaas voor hun was het niet genoeg maar men mag ophouden met die onzinnige uitspraken.
Juve heeft nog mazzel dat Real in de eerste pot niet 4/5 goals scoorde.
Juve had niks bijna gecreerd in Madrid daar waar Real wel wat creerde in Turijn.
Dus gewoon Real terecht door gezien de tweeluik.

En wat je over bayern zegt lol dat is al helemaal te grappig want Bayern verdiende geen moment om door te gaan
Je moet de eerste wedstrijd natuurlijk ook meenemen en Real werd daar evengoed dik benadeeld maar men doet alsof alleen bayern werd benadeeld.
Elke keer zelfde liedje, wees eens man en neem je verlies (met je bedoel ik niet jou perse mee maar iedereen, ook Chilavert).

Is echt mooi om al die tranen van die haters te zien. Ze dachten dat Madrid uitgeschakkeld zouden worden helaas is dat niet gelukt

Hoop dat Real de volgende ronde uitgeknikkerd wordt. Dit is zo onterecht. Het is toch duidelijk dat het geen strafschop was? Er stond nog een scheids achter de lijn die het ook had moeten zien. Het wordt tijd dat in alle stadions de video ref komt. Dit is zo oneerlijk.

Als we nou Real - Bayern krijgen..zou de UEFA de fouten van vorig jaar dan corrigeren of compenseren (lees Real gaat eruit)

Het is niet omdat men Juventus gunt...het is omdat men afgunstig is jegens Real Madrid. Wat gebeurd er nou met de voetbalwereld. Misschien pas als Vasquez een paar ribben had gebroken door die trap dat men anders zou oordelen. Stelletje kleuters. Vooral die zijn gestopt. Ze moeten naar mijn mening lekker genieten van hun gezin en niet zeiken op de arbiters. Die zijn uiteindelijk ook mensen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1035 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus9562
2.Napoli9148
3.AS Roma7733
5.Lazio7240
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Mattia De SciglioVerdediger00
Medhi BenatiaVerdediger00
Andrea BarzagliVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

168 fans
Verdediger, 33 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Juventus 26 0 2 0
2016/2017 Juventus 21 2 4 0
2015/2016 Juventus 24 1 5 1
2014/2015 Juventus 28 0 7 0
2013/2014 Juventus 31 3 5 0
Laatste voetbalnieuws

‘Inter is een belangrijke club, maar ik heb ervoor gekozen naar Juve te komen’

João Cancelo speelde afgelopen seizoen nog op huurbasis voor Internazionale, maar de Portugese rechtsback zal aankomend seizoen de kleuren van een andere Italiaanse grootmacht verdedigen. Juventus bereikte namelijk onlangs een akkoord...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 16 juli
James Rodriguez gaat deze zomer niet terugkeren naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren