wk2018

Kranten wijzen naar Oliver: ‘Dit is de diefstal van de eeuw!’

Donderdag, 12 april 2018 om 09:00

Real Madrid ontsnapte woensdagavond aan een verlenging doordat Cristiano Ronaldo in de blessuretijd een strafschop benutte na een overtreding van Medhi Benatia op Lucas Vázquez. De Catalaanse krant SPORT is duidelijk in zijn oordeel: “Diefstal van de eeuw”, zo opent men de editie van donderdag.

Scheidsrechter Michael Oliver had het volgens het dagblad bij het verkeerde eind en zo denkt ook het merendeel van het Italiaanse journaille erover: “Wat een diefstal”, valt er op de voorpagina van de Corriere dello Sport te lezen. “De scheidsrechter moet zich schamen. Een onterechte penalty steekt een stokje voor de coup van Juventus”, klinkt het.

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) op

La Repubblica spreekt van een ‘bitter einde’, terwijl de Corriere della Sera eveneens van mening is dat Juventus ‘veel meer verdiende’. La Gazzetta dello Sport omschrijft de comeback van het team van trainer Massimiliano Allegri in het Santiago Bernabéu als een ‘episch optreden’.

De roze sportbijbel van Italië kopt in kapitalen: “Woede en trots.” Het Real Madrid gezinde Marca stelt dat de beslissing van Oliver om de bal op de stip te leggen de juiste was: “Het was een strafschop.” De collega’s van AS benadrukken op de voorpagina dat Real ‘in paniek’ was, maar dat men zich uiteindelijk wel verdiend heeft weten te plaatsen voor de halve finale van de Champions League.


Poll

Vond jij het een strafschop?


Gerelateerd

170 reacties (laatste reactie door homerus)

Objectiviteit is ver te zoeken. Als die scheidsrechter een beetje empathie had gehad, had ie Buffon geen rood gegeven. Maar over het feit dat het een penalty was valt niet te discussiëren.

12 april 2018 om 09:27

Tot zover jouw objectiviteit dan, want alle andere topics laten zien dat er juist wel een discussie mogelijk is met betrekking tot de (vermeende) overtreding.
Enneh, empathie komt van 2 kanten. Geen idee wat Buffon in de nek van de scheids stond te schreeuwen, maar het was alles behalve een vriendelijk en nederig verzoek.

12 april 2018 om 09:33

Inderdaad, als elk andere speler dat flikte en rood kreeg had niemand erover. Maar nu het om Buffon gaat en het zijn laatste keer is in de CL moet hij opeens privileges krijgen? Ben blij dat de scheids daar schijt aan heeft.

12 april 2018 om 09:41

@ijsmuts
Benatia komt als een debiel met twee handen in de rug van Vazquez lopen vervolgens schopt ie m nog van de zijkant. Dat zijn eigenlijk twee overtredingen in 1 actie. Vazquez valt uiteraard handig maar dat doet niet af dat het een penalty is.

@bella
Je moet je ook wel in kunnen leven dat dit het laatste hoogtepunt van iemands carriere is. Dan mag je best eens door de vingers zien dat iemand als een gek op je af komt rennen en gaat tieren. Desnoods geef je hem een gele kaart ipv een rode.

12 april 2018 om 09:54

Naar mijn idee laat Vasquez zich niet eens valen. Het lijkt er misschien op, maar dat komt omdat hij de bal wil aannemen/koppen en laat het nou een lage bal zijn waardoor hij iets met zijn knieeen moet zakken.

Denk dat elke speler wel de held van Madrid wilt zijn op dat moment ipv denken aan een penalty te versieren

12 april 2018 om 10:14

@afcavosje; los van het feit of ik het wel of niet een pingel vind, is je statement dat er niet valt te discussieren nogal discutabel... gezien de felle reacties en vele verschillende meningen, ook hier op het forum.
en met betrekking tot de kaart voor Buffon: bedenk je even de ergste scheldwoorden in die je kunt bedenken. En dat Buffon die tegen de scheids aan het schreeuwen was. Moet de scheids dan nog steeds coulant zijn? Of is Buffon in dit geval te ver gegaan?
We weten niet wat Buffon geroepen heeft, dus waarom dan de aanname dat een scheids coulant moet zijn?

12 april 2018 om 10:18

@ijsmuts, dat geeft gewoon aan dat veel mensen er gewoon weinig van snappen.

Ook al zegt hij het ergste wat er maar kan zijn... wat maakt het dan uit? Je staat wel in de kwart-finale van de CL te fluiten, en 1 beslissing van de scheidsrechter kan de wedstrijd maken of kraken. Dan kun je toch ook wel begrijpen dat de emoties hoog oplopen. Dan moet je niet meteen met rode kaarten gaan zwaaien als een robot vind ik.

12 april 2018 om 10:32

Ben met je eens dat hij enige empathie kon opbrengen, maar wat jij zegt is natuurlijk wel onzin hè. Als hij het ergst denkbare zou zeggen zou hij het moeten accepteren? Dat hoeft natuurlijk nooit.

12 april 2018 om 10:33

Die rode kaart had ook vooral te maken met het fysieke contact dat Buffon maakte door zijn lichaam tegen Oliver aan te drukken. Dat er een discussie is heeft vooral met subjectiviteit en onderbuikgevoelens. De mensen die neutraal reageren vinden het bijna allemaal een strafschop. Ik heb ook gezocht naar argumenten om de penalty onrechtmatig te kunnen noemen. Maar in alle redelijkheid kan je niet beweren dat hier niets aan de hand was.

12 april 2018 om 10:37

Meestal krijg je echter geel voor commentaar op de leiding. Geweldsdelicten worden rood.

Heb dat niet mogen zien. Ik hoorde echter wel dat hij aan de scheids heeft gezeten.. Zal vast niet veel zijn geweest.

Misschien is datgene wat hij zei zo erg dat het rood waar dis. Weet ik veel.

Bijzonder vind ik het wel. Bijna een Zidane'tje, alleen dan zonder de koopstoot. Alsof het zo moest zijn.

De penaltie leek overigens wel verklaarbaar. Al zal een andere hoek misschien anders zeggen. Ik denk dat het een penaltie was.

12 april 2018 om 10:43

@afcavosje;
ik verwacht niet dat de scheidsrechter zich als een robot opstelt hoor, maar waarom marchanderen? Als hij elke andere speler hiervoor een rode kaart had gegeven, waarom Buffon dan niet? Gelden voor hem andere regels? mag hij verder gaan dan anderen? Omdat het misschien zn laatste CL-wedstrijd is? Waarom dit ook eenzijdig belichten vanuit het oogpunt van de scheidsrechter? Waarom niet oordelen over het gedrag van Buffon?

12 april 2018 om 13:09

Leuk dat jullie discussiëren over de dingen die button geschreeuwd heefd. Deze rode kaart is echter aan de verkeerde persoon gegeven. Jullie hebben het misschien gemist maar de rode kaart was voor de duw in de rug van de scheids, gegeven door Douglas Costa. Daarnaast al die mensen duw in de rug blabla. Het is gewoon veel te licht voor een penalty. Niks bewust aan, Vasquez gaat veel te makkelijk liggen. Als je zo'n titanenstrijd beslist door hieeer een penalty voor te geven, Dan snap je totaal niet welke wedstrijd je net gefloten hebt. De rode kaart was net zo triest. Echt kansloos zo'n autoritair figuur die vroeger gepest is op school en nu gezag denkt uit te stralen. Je verpest een hele wedstrijd. Niet alleen ontneem je Juve de kans door te gaan, ook voor de neutrale kijker verpest je gewoon de avond. Als het nou heel duidelijk was, ok. Deze strijd over 2 potjes verdiende niet dit lelijke einde met een hoofdrol voor de scheids ipv de spelers.

12 april 2018 om 13:58

@louis, zeg je nou echt dat het belachelijk is een rode kaart te trekken voor een duw in de rug van de scheidsrechter?

12 april 2018 om 09:33

Daar valt wel degelijk over te discussiëren hoor. Ik zie er namelijk geen penalty in. Ik zie de duw niet die mensen claimen te zien, en de schop vind ik maar lichtjes. Het blijft wel een contactsport. Als Ajax hem zo tegen zou krijgen, ongeacht wanneer, zou ik helemaal gek worden.

12 april 2018 om 09:44

Hoe kan je die duw niet zien. Sorry maar dan mankeer je echt iets aan je ogen. Hoe kan je niet zien dat Benatia met twee handen in de rug van Vasquez duwt? Dat is toch overduidelijk. Die duw plus die trap in zijn zij waarbij hij totaal niet de bal raakt maar alleen de man maakt dat de scheidsrechter niks anders kan doen dan de bal op de stip leggen.

12 april 2018 om 09:57

Er is niets mis met mijn ogen, dat kan ik je garanderen. Maar misschien moet jij je ogen laten checken dan, want ik zie echt geen duw, al helemaal niet met twee handen. Nu biedt dat fragment wat hier op de site staat ook niet de perfecte hoek.

Maar goed, ik zie het logo bij jouw afbeelding en dan snap ik dat je het allemaal zo overduidelijk vindt.

12 april 2018 om 10:03

@falonso in eerste instantie lijkt het ook alsof Vazquez alleen maar valt door die schop (en dan zou ik het geen strafschop vinden). Maar ja een paar keer kijken zie je duidelijk dat Benatia met twee handen in de rug van Vazquez duwt. Misschien niet heel hard. Maar wel erg dom en je kunt er prima een pingel voor geven.

12 april 2018 om 10:05

Op youtube staan genoeg beelden vanuit verschillende hoeken dan kun je duidelijk zien dat hij hem uit zijn balans brengt door middel van een duw. Misschien zou je dat eens moeten gaan bekijken voordat je hier verkeerde conclusies trekt. Het is maar een ideetje hoor. En over je laatste alinea ga ik niet eens beginnen. Ik kan hier ook makkelijk roepen dat jij een Real hater bent maar wat schiet ik daar mee op?

12 april 2018 om 10:09

Ook al is die schop lichtjes, het verhindert Vazquez dermate dat hij niet meer kan scoren: Pingel.

+ Hij werd wel degelijk geduwd.

12 april 2018 om 10:37

Er zijn zat beelden waarop de handen van Benatia duidelijk in de rug van Vazquez geplaatst zijn. Neem daar de snelheid bij waarmee Benatia zijn positionele fout probeert te herstellen en het feit dat Vazquez door zijn knie moest gaan omdat de bal op navelhoogte was, waardoor hij makkelijk uit balans te brengen was. Tel dat bij elkaar op en je hebt een 100% strafschop.

12 april 2018 om 14:44

@falonso

Ben het met je eens ik zie ook geen duw hij houd de handen netjes lags zijn zij. Zodra de speler van real hem voelt gaat hij liggen. Ik vind het echt geen penalty. En ik kijk echt niet met een gekleurde bril.

12 april 2018 om 18:38

@darkeagle

Ik vind hater altijd zo'n leuk woord. Dat gebruiken mensen altijd als ze geen argumenten hebben. Mooi dat jij het nu niet gebruikt.

Maar of ik een afkeer heb tegen Real? Dat is zeker zo. Ik heb een afkeer tegen het volledige Spaanse voetbal.

Ik heb net een hele slome herhaling gezien, daarin is de duw goed te zien inderdaad. Daar kan inderdaad wel een penalty voor worden gegeven. Maar die schop vind ik dan weer niks, als ik die herhaling zo zie. Dus de schop vind ik niks, maar de duw is voldoende om een penalty te geven. Maar dat is op die herhalingen die op VZ stonden absoluut niet te zien.

12 april 2018 om 09:57

Inderdaad. Verder had de scheids de wedstrijd al lang kunnen beslissen indien dit gevraagd werd door de UEFA. Zeg een aantal gele kaarten meer voor juve, buitenspelgoal isco goed kunnen tellen. Jammer dat een fraai staaltje comeback niet is voltooid, maar om nou de scheids de schuld te geven is niet goed. Geef jezelf maar de schuld van de heenwedstrijd als juve zijnde.

12 april 2018 om 18:51

Zit wel iets in wat je zegt natuurlijk. Maar waarom kiest hij, de scheidsrechter , op dat allesbeslissende moment, voor RM ? En waarom doen scheidsrechters dat in het algemeen voor Barcelona en RM ? In de annalen zal straks staan dat RM tig keer decl heeft gewonnen, maar daar komt niet in te staan dat dat voor een heel groot deel dankzij de scheidsrechters is geweest. Beetje hetzelfde als in de tijd van Franco (dictator van Spanje en fan van RM voor de jongere garde )....

12 april 2018 om 10:14

Scheids was er op uit om Real een ronde verder te helpen. Penalty en rood voor buffon was lachwekkend. Als ik buffon was, zou ik de scheids inelkaar rammen, je gaat toch stoppen!

12 april 2018 om 10:36

Tuurlijk Quar3sma, dan had hij dat doelpunt van Isco ook echt afgekeurd. Man man man...

12 april 2018 om 10:40

Samcro, waarom kom je nou met dit soort doordachte en rationele argumenten. Het idee van een complot is juist dat je zomaar wat kunt roepen. On: je hebt helemaal gelijk, geen scheidsrechter gaat dan tot het allerlaatse moment wachten als hij ruim van te voren al de gelegenheid krijgt om te 'fixen'. Hoe later in de wedstrijd, hoe dubieuzer mensen beslissingen lijken te vinden.

12 april 2018 om 11:52

Je reacties waren allemaal al waardeloos en nu wil je ook nog dat hij de scheids in elkaar ramt... je maakt jezelf echt zwaar belachelijk.

12 april 2018 om 10:58

Met zo'n duidelijke foto kan je inderdaad geen discussie hebben, no way dat Benatia de bal eerder raakt dan dat hij Vasquez raakt, duidelijk te zien dat dat niet kan. Hij probeert de bal weg te schieten dwars door Vasquez heen. Goede foto, maakt veel duidelijk. hij raakt Vasquez vol in zijn oksel terwijl Vasquez de bal afschermt. Je ziet ook zijn linkerarm waaarmee hij Vasquez omver duwde ook duidelijk in beeld.

12 april 2018 om 11:04

Benatia raakt inderdaad niet of nauwelijks de bal maar hij raakt ook nauwelijk Vazquez. Hij komt hard en onbesuisd invliegen maar vliegt langs Vazquez heen. Het contact is verder te licht voor een pingel anders kan je bij elke corner wel eeb penalty geven.

12 april 2018 om 11:46

Je ziet toch op de foto dat hij met zijn linkerbeen Vasquez vol raakt in zijn zij / onder zijn oksel? Benatia zegt zelf ook dat hij de bal wilde wegschieten, hij schoot dwars door Vasquez heen want die schermde de bal af.

12 april 2018 om 12:11

Kan nog herinneren dat Kuipers 2 penalties gaf bij een corner. Dus het kan wel degelijk. Mensen waren toen blij dat een scheids zo strict was en nu kan het opeens niet omdat het minuut 93 is? Pfff

12 april 2018 om 13:17

Vroeger zat ik in het team met een jongen die enorm klein was. Bij elke schouderduw kreeg hij een vrije trap, het was zelden een overtreding. Hij viel gewoon bij elk contact. Wat je hier ziet is geen duw/overtreding maar gewoon licht contact tussen een strijder van 95 kg en een speler van 1.50 Dan ziet de valpartij er erg uit, Maar kom op zeg. Veel te licht voor een penalty. Niks bewust aan, Vasquez gaat veel te makkelijk liggen.

12 april 2018 om 13:20

Geloof dat Hans Kraay er ook al heel lang voor pleit om bij corners overtredingen gewoon met een penalty te bestraffen omdat dat vasthouden dan eindelijk eens ophoudt.

Maar ja, wanneer Ron Vlaar ervoor gestraft wordt, is het land weer te klein.

12 april 2018 om 14:47

Dankzij supporters als jij hebben we zulke matige scheidsrechters, die dit terecht een penalty noemen.

Ga toch weg man. Voetbal is een Contact sport, ga aub weg met die balletdanseressen die we tegenwoordig zien. Het was Geen penalty. Ja, er WAS contact, maar absoluut géén penalty. Klaar.

Anders kunnen we elke pot wel 30 penals geven eh. Super deze sport, lekker elkaar kaarten aannaaien, onterechte ballen claimen en als schoon springers op het grasveld duiken. Gadverdamme man.

Lol: Catalaanse krant oordeelt diefstal? Lekker betrouwbare bron ook. Juve verdiende zeker meer, het optreden was ook episch. Maar ik vond het persoonlijk geen diefstal.

12 april 2018 om 10:12

Niet helemaal met je eens. Het was diefstal omdat Juve veel meer verdiende. De 'overwinning' werd gestolen. Het penaltymoment was gewoon terecht, dus de term 'gestolen' moet iets anders worden toegepast.

Het is typisch een strafschop die alleen een thuisclub krijgt. De scheidsrechter zit altijd goed, uiteindelijk draait het om interpretatie van de scheidsrechter. Een scheidsrechter kan elk lichamelijk contact waarbij de bal niet gespeeld wordt affluiten. De vraag is natuurlijk of dat wenselijk is?

12 april 2018 om 10:42

Makkelijk om te zeggen, maar we kunnen nooit het tegendeel bewijzen. Wat je met dit argument doet is puur speculeren. Ik ben van mening dat dit een overtreding is. Of dat nou bij Juve, Real of zelfs Feyenoord gebeurde, dit is gewoon een strafschop.

12 april 2018 om 11:05

Als je dit een overtreding vind dan kan je bij elke corner een strafschop geven.

12 april 2018 om 11:11

Ik ben van mening dat het geen overtreding is. Niet elk lichamelijk contact is een overtreding. Het is ook niet zo dat er niets aan de hand is maar een strafschop vind ik het zeker niet. De beslissing is op z'n mist discutabel.

12 april 2018 om 11:20

Buiten dat dit niets met een corner of luchtduel te maken heeft, is het inderdaad zo dat er bij 9 van de 10 corners een overtreding begaan wordt. Echter is het wel zo dat beide spelers zich schuldig maken, waardoor scheidsrechters er niet voor fluiten.

12 april 2018 om 11:22

Nee, zeker niet. Lichamelijk contact is prima. Maar niet in de rug van iemand met je handen duwen, en langs de zijkant met je been niets behalve de speler raken. Dan is er namelijk geen sprake van een fair en gelijk duel.

12 april 2018 om 13:21

Maar is het wenselijk wanneer er duidelijk contact is erwijl de bal niet gespeeld wordt en de scheidsrechter fluit er nimmer voor? Dus een verdediger mag altijd een overtreding maken binnen de zestien, want er is geen enkel risico op een strafschop?

12 april 2018 om 14:22

Het blijft altijd interpretatie van een scheidsrechter. Soms wordt er gefloten om helemaal niets en de andere keer fluit een scheidsrechter niet als iemand in tweeën gezaagd wordt.
Het is niet dat de scheidsrechter een blunder begaat maar persoonlijk vond ik het geen strafschop, andere vinden het een overduidelijke strafschop die discussie hou je altijd. Die discussie maakt het voetbal mede zo leuk.

12 april 2018 om 16:16

Ben ik helemaal met je eens, vooral als er veel emotie bij komt kijken. Wat dat betreft was het in de CL deze week echt een top week. Hopelijk wordt het komend weekend net zo leuk in de eredivisie.

Serieus waarom is dit een discussie? De diefstal van de eeuw? Dat was PSG vorig jaar. Ik heb gisteren alleen maar commentatoren, analytici e.d. gezien die het er allemaal over eens waren: Dit was een penalty.

12 april 2018 om 09:18

"dat was PSG vorig jaar".

Welk moment dan?
1e goal van Suarez? Niets aan de hand.
2e goal van Iniesta? Niets aan de hand.
3e goal, penalty Messi? Neymar werd gevloerd, gewoon een zuivere penalty?
4e goal, vrij trap neymar, Niets aan de hand.
5e goal, discutabele penalty, maar de speler raakte Suarez, en had geen oog voor de bal, alleen voor Suarez. Scheids gaf hem makkelijk.
6e goal van S. Roberto, niets aan de hand.

Di maria die gevloerd werd? Hij schoot de bal eerst, werd daarna pas gevloerd.

Wat was er dan precies met PSG vorig jaar? Verklaar je nader, noem me maar welke moment niet in orde waren?

12 april 2018 om 09:29

Gister: Penalty Real; niks aan de hand

12 april 2018 om 09:32

Wat schreeuw je elke keer? Wil je weten wanneer? Al jaar in en jaar uit wordt Barça geholpen. En nee....ze zijn niet daarom elke keer kampioen geworden maar als je je pet af zet kan je zien dat Barça en Real maar vooral Barça vaker geholpen wordt door de scheids. Welke wedstrijden? Dat weet jij beter dan iedereen. En Juve in Italië wordt altijd geholpen....dat heeft de geschiedenis ons geleerd! Dus ipv schreeuwen geef toe en laat rusten.....heel veel clubs krijgen een plusje mee van de scheids!

12 april 2018 om 09:34

"di maria die gevloerd werd? Hij schoot de bal eerst, werd daarna pas gevloerd."

Oké, dus als iemand schiet en daarna breek ik zijn been, is het gewoon een doeltrap? Goed om te weten! Een overtreding is een overtreding, ook als er al geschoten is. Anders dan mag een elleboog na een kopbal ook. Beetje raar.

12 april 2018 om 09:57

Ach, als je over Barca-PSG twijfelt, dan valt Chelsea-Barca ook in deze eeuw. Dat was zo mogelijk een nog grotere schande dan vorig jaar.

Sport probeert duidelijk de aandacht af te leiden van de tal van discutabele wedstrijden die Barca in de CL heeft gehad. Moeten zij weten, maar objectiviteit is éã©n van de pijlers die de journalistiek ervan moet weerhouden van het afdwalen van de waarheid.

Diefstal van de eeuw is hoe je het ook went of keert zwaar overdreven. Dit is éã©n discutabel moment, er zijn zat wedstrijden geweest die beslist werden door veel meer van dit soort momenten.

Hoe je kan twijfelen over Barca-PSG vorig jaar snap ik trouwens maar weinig van. Ik heb weinig keren zoiets bizars gezien, die scheids sliep die avond heerlijk in zijn Barca-pyjama met een grote poster van Messi boven zijn bed.

12 april 2018 om 10:20

Het natrappen van Neymar.
Natrappen als in de speler gewoon vol raken = Rood.
Dan zou hij de vrije trap (4e goal) sowieso niet gemaakt kunnen hebben en staat PSG te voetballen tegen 10 man, waardoor 3 goals incasseren ook weer wat onwaarschijnlijker wordt.

En dan die 5e goal (penalty) zeer makkelijk gegeven, erbij opgeteld. Als je dat een penalty vindt en die van gisteren niet kan je beter niks zeggen.

12 april 2018 om 10:39

Hahaha Naku, je bent toch niet serieus? Alleen naar de goals kijken komt je goed uit zeker..

12 april 2018 om 10:45

Dat is een grijs gebied Falonso. In een voordeelsituatie wordt ook gezegd dat je voordeel hebt als je tot een schot kunt komen. Maar inderdaad, als je ergens anders op het veld te laat bent wordt er altijd gefloten. In de praktijk zien we zelden en scheidsrechter fluiten voor een tackle, tik of duw na een schot binnen de 16.

12 april 2018 om 11:07

Naku nu moet je gewoon echt je bek houden. Suarez dived zo hard, geen enkel contact. Mascherano hands in de zestien net zoals pique. Neymar zocht gewoon de verdediger op en viel zeer gemakkelijk op de grond. Barcelona verdiende niet om door te gaan, maar zoals gewoonlijk weer doorgegaan door de scheids. Tegen roma kon je zien wat barca is zonder de hulp van de scheids.

12 april 2018 om 09:33

Ik heb net even rustig de beelden bekeken en laten we eerlijk zijn met z'n allen, het was echt een 50/50 situatie!! de mensne die zeggen absoluut penalty,z itten mis, en degene die zeggen absoluut geen penalty zitten ook mis!
Er is contact en benatia haalt de speler lichtelijk uit balans! aan de andere kant is er van een duw geen sprake, hij legt zijn hand heel kort op de rug van vasquez en benatia gaat vol voor de bal, waarbij benatia een inmiddels vallende vasquez licht raakt!
Ik ben absoluut neutraal en heb ze goed bekeken, ik zou hier geen penalty voor gegeven hebben

12 april 2018 om 10:13

Lichtelijk? Hij komt er als een stier in, je moet ook de situatie erbij halen: Vasquez heeft een 100% scoringskans in de laatste seconden van de wedstrijd en dan word je opeens geduwd door Benatia dat is gewoon een penalty punt uit want hij ontneemt hem gewoon een beslissende kans. Die rode kaart van Buffon kon je beter aan Benatia geven, maar goed Buffon zou de pingel van CR7 toch niet tegenhouden want hij schoot die wel heel perfect.

12 april 2018 om 10:51

Het was geen 50/50 situatie. Mensen die dat zeggen zitten mis. Ik ben absoluut neutraal (eigenlijk niet want ik hoopte op een stunt van Juve) en heb ze goed bekeken. Ik zou hier absoluut wel een penalty voor hebben gegeven. Laten we even vaststellen dat iedereen een mening mag hebben. En iedereen mag overtuigd zijn van zijn of haar mening. Maar dat jij het 50/50 vindt maakt het niet opeens zo dat jij kunt zeggen dat alle andere mensen miszitten omdat zij wel een keuze durven te maken. Hoe kan je een 50/50 overtreding maken? Het is er een of het is er geen? Je kan discussieren over elementen die het een overtreding maken of die het geen overtreding maken. Maar als je zegt dat Benatia hem uit balans brengt, geef je aan dat er een overtreding gemaakt is. Je mag iemand uit balans brengen met een schouderduw, daar is hier natuurlijk geen sprake van. Dus waarom je er dan alsnog geen strafschop (huh, het was toch 50/50?) voor zou geven is mij een raadsel.

12 april 2018 om 11:01

@willemartsen

Kijk dan nog eens naar die foto. Vasquez wordt gewooon vol in zijn oksel geschopt, Benatia kan helemaal niet bij de bal komen omdat hij dan door Vasquez heen moet.

En dan hem ik het nog niet eens over zijn rechterarm waarmee hij Vasquez duwde.

12 april 2018 om 10:12

Nee, real - bayern vorig jaar. Dat was de Diefstal van de eeuw .

12 april 2018 om 10:13

Neejoh dat was natuurlijk Chelsea - Barcelona in 2009 toen Chelsea 4 penalty’s ontnomen werd. Maar tegen PSG kan ook wat voor gezegd worden. Wel interessant dat het wederom Barcelona betreft 🙄.

12 april 2018 om 10:54

diezelfde commentatoren, analytici e.d. die roma en juve bij voorbaat gene schijn van een kans toedichten? nee die vergissen zich idd nooit

Ik ben echt geen Real fan en ik gunde het Juventus, maar na het terugzien van het moment springt Benatia gewoon in de rug zonder maar een bal te raken. Terechte penal dus. Ik had wel graag halve finales gezien zonder Spaanse grootmachten eerlijk gezegd.

Dat buffon er niet afgestuurd moest worden is een terechte opmerking. Als je dan een kaart geeft moet het geel zijn. Maar die strafschop is wel degelijk terecht. Benatia springt er vanachter op in en neem hier een scoringskans weg.

Wat een onzin... duidelijke penalty (springt hem gwn in de rug) en buffoj terecht rood (voor hetzelfde werd ronaldo 5 wrdsteijden geschorst)

Ja, weet je, ik vind ook gewoon dat je een beetje naar het moment van de wedstrijd moet kijken en de situatie. Het is een 3-3 comeback, de hele wereld kijkt uit naar een spannende verlenging en dan ga je daar voor fluiten in de laatste 30 seconden. 25 jaar geleden was dit helemaal niks. Voetbal was ooit een contact sport. Nu is de sport om zo goed mogelijk spook penalty's te vangen.

12 april 2018 om 09:19

Wat een onzinverhaal. De scheidsrechter moet de wedstrijd eerlijk laten verlopen. In de eerste, zestigste of laatste minuut. Penalty is penalty, geen penalty is geen penalty. Maar de amusementswaarde is niet de reden dat er een scheidsrechter is.

12 april 2018 om 09:22

Eh, ja, ik zeg toch ook niet dat het niet zo is? Maar het is altijd de scheidsrechter z'n beslissing. Hij had ook kunnen zeggen dat het geen penalty was. En ik vond het ook geen penalty.

12 april 2018 om 10:24

Een echte man had hier niet voor gefloten omdat het een 50/50 situatie was. Had het dan lekker laten beslissen in de verlenging. Het was duidelijk te zien dat hij uit was op een penalty, ging al liggen voordat die licht getoucheerd werd. Ik vind persoonlijk dat je niet voor zulke overtredingen moet fluiten, omdat je dit soort viezigheid in de hand werkt.

12 april 2018 om 10:57

Je zegt dat je naar het moment moet kijken. Oftewel dat de stand en context relevant zijn voor de beslissing van de scheidsrechter. Dat hij daar niet naar kijkt is juist de bedoeling en hem te prijzen. Overal op het veld zou deze overtreding zijn afgefloten, maar als er een winnend doelpunt bij komt kijken is het opeens geen overtreding meer? Dat 15 jaar geleden verhaal kan ik ook niets mee. Dat is net zo een argument als de door Nederlanders gebruikte argumenten dat onze scheidsrechters watjes zijn en dat ze in Engeland nergens goor fluiten. Dat is gewoon niet waar, er zullen best voorbeelden zijn van situaties waarin het eens is voorgekomen, maar structureel valt dat echt reuze mee.

12 april 2018 om 10:16

De Meditteraanse clubs hebben daar een belachelijk groot aandeel in. Vooral Barcelona de afgelopen 10 jaar, niet normaal.

12 april 2018 om 13:07

Je kunt er als scheidsrechter toch geen rekening mee gaan houden dat de hele wereld graag een verlening zou zien? Als je als scheidsrechter denkt dat het een penalty is, dan moet je hem gewoon geven, klaar. Ik vind het juist zeer dapper dat hij hem ' gewoon' op de stip legt. In mijn ogen ook volledig terecht.
In mijn ogen was dit echt zo duidelijk een penalty. Ik snap gewoon echt niet dat er mensen zijn die daar anders over denken. Maar goed.

12 april 2018 om 13:23

Juist! Regels zijn regels zeg je. Je moet hem geven, waarom gaf de scheids hem niet in Turijn voor juventus?? Twee keer zelfs een keer was het een duidelijke hans die de bal naar higuain die voor doel stond stopt. En die andere leek zeer op die van real, in de 93 ste minuut wordt cuadrado met een volle sliding van achteren op zijn voeten onderuitgehaald voor doel, maar toen deed de scheids alsof er niks aan de hand was, hij gaf niet eens geel of iets. Dus over dat her wel terecht was enzo moet niemand praten, want ookal was het terecht, als er juist gefloten werd zou deze niet uitmaken, want dan zou juve nog steeds voor moeten staan.

12 april 2018 om 21:18

De scheids gaf hem in Turijn niet omdat hij het geen penalty vond.. een beetje eenzijdig dubieuze voorbeeldjes naar voren halen schiet niet op natuurlijk..

Vanochtend nog eens rustig de pingel teruggekeken en ik durf er geen uitspraak over te doen. Aan de ene kant denk je: hij loopt in ze rug duidelijk een strafschop, maar aan de andere kant vind ik dat die Vazquez wel heel makkelijk gaat liggen en hem opzoekt...

Overigens snap ik nog steeds niet hoe het mogelijk is dat er in dit soort wedstrijden geen videoscheids is. City wordt er gewoon uitgekegeld doordat er 2 doelpunten onterecht worden afgekeurd. Doelpunt van Isco gewoon zuiver. Ongelofelijk dat dit soort fouten gemaakt mogen worden in een sport waar miljoenen/miljarden op het spel staan.

Jammer voor het voetbal. Een halve finale met Roma, Juve, Liverpool en Bayern had heerlijk geweest.

12 april 2018 om 09:43

Een videoscheidsrechter had in dit geval niets opgelost, omdat het ook dan een kwestie van interpretatie is. Je hebt alleen iets aan een VAR om bijvoorbeeld buitenspelsituaties te beoordelen.

12 april 2018 om 11:01

Het had in ieder geval gezorgd voor minder discussie op het veld. De 'derde' partij had zijn mening erover kunnen geven en dat had misschien eerder geaccepteerd geworden.

12 april 2018 om 11:13

De toegevoegde waarde van een videoscheidsrechter had hier inderdaad niet heel duidelijk gebleken anders dan dat de beslissing makkelijker te accepteren is omdat er nog een neutrale partij naar gekeken heeft. Ik ben het absoluut niet met je eens dat een videoscheidsrechter alleen nut heeft bij buitenspelsituaties. Ook daar heb je nog discussies zoals bij AZ-PSV laatst met Van Rijn of Neres bij Ajax-Heracles. Je kunt met de videoref bij penaltysituaties namelijk ook evidente fouten van de scheidsrechter repareren. Daar waar hij er echt duidelijk naast zit of de situatie niet (goed) heeft kunnen beoordelen door zijn positie t.o.v. de situatie.

12 april 2018 om 09:47

Ik vraag me eerlijk gezegd af of isco geen buitenspel stond. Heb vanochtend ook de samenvatting nog eens bekeken en het lijkt voor mij dat isco net aan met zijn schouder een stukje verder staat dan de verdediger. Maar ik moet wel zeggen dat de camera niet precies op dezelfde hoogte staat dus dat maakt het heel lastig te zien. Verder ben ik het met je eens. Penalty is heel discutabel. Ik had m niet gegeven. Te weinig contact in mijn ogen. Maar er is wel contact dus je kan m geven.

12 april 2018 om 17:12

@ Xavikoning

Doelpunt is Isco wordt gewoon terecht afgekeurd. Bij het schot staat hij buitenspel, als de keeper dan de redding maakt heft dat geen buitenspel op. Daarbij blijft Isco gewoon buitenspel staan, strafbaar in dit geval.
Dus niks onterecht afgekeurd.
Dus qua spelregelkennis ff terug de boeken in Hoofdstuk 11 buitenspel. Dit staat gewoon letterlijk beschreven.

Ik kom tot 1 onterecht afgekeurd doelpunt voor City. En ook tot 1 onterecht goedgekeurd doelpunt voor City. Dus had weinig uitgemaakt.

En we houden het maar op miljoenen. Tis niet zo dat clubs ff een paar honderd miljoen per seizoen verdienen aan de CL.

Blijft zuur, maar waar gewerkt wordt worden fouten gemaakt. Is bij ons op het werk niet anders of op school.

Feit is dat de VAR ook gewoon aan regels gebonden zal zijn, en die regels gaan echt niet alles afdekken. Dus consternatie en discussie zal er altijd blijven. Zeker met fans die denken alles beter te weten zonder over de goede spelregelkennis te beschikken.

Oh en klagende spelers of coaches zijn ook zo'n voorbeeld van mensen die vaak de spelregels niet helemaal snappen.

@ Redbaron

De situatie van Neres heb ik niet gezien kan ik niet beoordelen. De situatie met Van Rhijn was gewoon buitenspel, hij staat het al op het moment dat de bal ingebracht wordt. Dus niks nieuws onder de zon daar.

Als je dit soort dingen schreeuwt kun je beter naar jezelf kijken. Ik was gisteren echt voor Juve naarmate de match verloopt, maar dit is gewoon een penalty.

Het valt me sowieso op hoe enorm subjectief mensen zijn geworden betreffende dit soort zaken. Als het uitkomt kan men de grootste schwalbe nog tot een penalty ompraten en als het de tegenstander betreft wordt bij de meest duidelijk strafschop nog doodleuk ontkent dat het er eentje is. Heel vervelend en onsportief trekje begint dit worden.

12 april 2018 om 09:28

Nu heb je het ook een beetje over jezelf met duidelijke goedkeuring van de penalty. De speler van real zat al in een val beweging voordat er contact was. Ookal komt de tegenstander wat lomp in... er was niet genoeg contact waardoor een volwassen vent zo om valt

12 april 2018 om 11:06

Wel als de volwassen man het totaal niet verwacht en door zn knie zakt om de bal te controleren. Hij zat absoluut niet al in een valbeweging, ik heb hier extra op gelet. Hij is puur gericht op de bal en op het moment dat Benatia met al zijn snelheid zijn handen in de rug van Vazquez zet begint de valbeweging pas.

Hmm, ook ik vond het geen penalty na het meerdere malen gezien te hebben, maar ik kan wel begrijpen dat je hem geeft en ook vanaf de positie die de scheidsrechter heeft kan ik begrijpen dat hij hem op de stip legt. Jammer, want ik had graag een verlenging gezien tussen deze ploegen. In ieder geval, benieuwd naar de loting morgen.

12 april 2018 om 10:02

Zelfde discussie als met Az-PSV van het weekend, wie voor PSV was vond het wel een penalty en wie tegen niet. Zelfde gisteren, fans van Real vonden de strafschop terecht, andere niet. Vond het vooral dom om zo het duel aan te gaan en de mogelijkheid van een strafschop te geven. Ik had het idee dat de bal niet onder controle was en dat Buffon hem nog wel had kunnen pakken.

12 april 2018 om 12:20

Dat betwijfel ik. Buffon zette geen stap, kwam niet uit waardoor Benatia dit moest doen. Zonder overtreding had Vazquez nog tijd gehad om die bal erin te tikken, ondanks hrt gebrek aan controle bleef de bal dicht bij hem in de buurt. Ik denk dat Vazquez de bal erin had getikt.

12 april 2018 om 12:37

Daar zullen we nooit achter komen ben ik bang.

Ach als de scheids het doelpunt van Isco gewoon goed had gekeurd (was geen buitenspel) had deze hele discussie niet gevoerd hoeven worden. Maar daar horen we ze niet over.

12 april 2018 om 09:44

Ik lees dit nu al meerdere malen, maar in de herhaling stond hij toch gewoon (zij het nipt) buitenspel? Of heb ik een speler ergens op de achtergrond gemist?

Over de penalty. Ik vind het lastig, de foto in de krant hierboven doet mij neigen naar geen penalty. Zijn hand is inderdaad in zijn rug, maar hij springt echt niet vol in de rug en Vazquez valt al duidelijk voordat er contact is. Aan de andere kant ben je wel heel dom als je een duel in de laatste minuut zo ingaat. 50/50 wat mij betreft.

12 april 2018 om 11:55

Als je deze foto ziet en het daardoor juist naar geen penalty doet neigen, moet je de herhaling nog eens terugzien. Daarin zie je duidelijk dat hij met zijn been tegen de zij van Vazquez schopt. Vazquez buigt/valt al naar voren, maar wordt duidelijk naar de zijkant geschopt. Benatia mist vanuit de rug gewoon de bal, trapt Vazquez en ontneemt een scoringskans.

Hij had gewoon moeten vertrouwen op Buffon.

Maar ja, deze 'diefstal van de eeuw' had ook voorkomen kunnen worden. Een penalty is een penalty en dat is gewoon super dom in de slotseconden van een wedstrijd. Het zal misschien geen terechte uitkomst van de tweede wedstrijden kunnen zijn maar kom niet aanzetten met 'een slechte scheidsrechter' omdat je niet kan accepteren dat Real Madrid naar de halve finale is.

Het was nooit een penalty dat is wel duidelijk na het zien van de beelden. Ik baal er wel van dat Juventus er niet 4 kon maken in Madrid want ik had Juventus en zeker Buffon wel de eindzege in de CL gegund. Ik hoop dat Real niet voor de derde keer achter elkaar de CL wint en ik hoop daarom op een finale tussen Roma en Bayern Munchen. Roma-Bayern kan een prachtige finale worden en ik zou het mooi vinden als Roma dan uiteindelijk die finale gaat winnen.

12 april 2018 om 11:08

Hoe kan dit nooit een penalty zijn? Dus voortaan mag je in de zestien alles in de rug lopen dat net op het moment staat om een doelpunt te maken? Ik baal er ook van, maar het is gewoon een overtreding en een penalty.

Zeker een penalty! Iemand een duw in de rug geven en vervolgend lomp naar de bal trappen en vasquez raken. De bal verandert niet van richting door de zogenaamde touch van Benatia dus, de bal werd niet geraakt. Je kan wel boos zijn maar je moet de scheids de kans niet geven om hem op de stip te leggen op zo'n moment. De rode kaart was wel overdreven!

Maar laten we eerlijk zijn, als Victoria Pilzen tegenover Juventus stond met deze stand had Pilzen in een soortgelijke situatie geen strafschop gekregen. Daarom is er in de voetballerij zoveel weerstand op videorefs....belangen zijn zo groot dat het commerciële aspect voor het sportieve gaat. Weten we nog de handsbal van Thierry Henri namens Frankrijk in een play-off voor een eindronde.... Frankrijk op een eindtoernooi is belangrijker dan Ierland. Een Spaanse club in de halve finales is beter dan nog een Italiaanse.. Allemaal commerciële belangen.

12 april 2018 om 09:56

Handsbal en in buitenspel positie, dat was pas echt een grote diefstal. Geld heeft voetbal allang kapot gemaakt, scheidstrechters fluiten alleen maar zoals ze wordt opgedragen en persoonlijkheden zijn ver te zoeken in het huidige scheidsrechters korps. Vroeger had je nog iconische scheidsrechters, waar gewoon naar geluisterd werd. Als een Colini je boos aan keek hield je je mond wel. Tegenwoordig zijn al die scheidsrechters zulke watjes die geen eigen mening hebben. Het is toch nog steeds moeilijk te bewijzen, veel heeft natuurlijk met het onderbewustzijn te maken van de scheidsrechter. Op dat moment zal die niet zo snel denken wie er financieel belang bij heeft, maar als je het stadion hoort geef je toch de penal, typisch gevalletje van de druk niet aan kunnen en voor het thuis publiek fluiten.

12 april 2018 om 11:10

Kan je dat aantonen Ruudje? Nee, dat kan je niet. Als je dan toch eerlijk wil zijn moet je gewoon toegeven dat je het niet weet. Het past allemaal mooi binnen je complotpraatje, maar het is gebaseerd op een drogreden.

Die kranten hebben gewoon gelijk. Ik heb niks met Real Madrid, Juventus of Barcelona, maar wat gisteren gebeurde was gewoon schandalig. Een actie om de bal, vervolgens komt er een slechte schwalbe. De scheidsrechter geeft een belachelijke strafschop en een nog idiotere rode kaart aan Buffon. Dit is matchfixing, een andere uitleg heb ik er niet voor. De Uefa wilde duidelijk niet dat beide grote clubs uit La Liga er in dezelfde ronde uit zouden vliegen en hebben de scheidsrechter instructies gegeven. Die hele Champions League & Uefa zijn al zo corrupt als wat, dus dit verbaast me niks.

Ik vind het nog knap dat Buffon nog zo rustig bleef na die 2 idiote beslissingen van Oliver. Het mag nu wel duidelijk zijn waarom er geen Engelse scheidsrechters naar het WK gaan!

12 april 2018 om 09:34

*De Italiaanse kranten en Catalaanse kranten. Verder kom op man isco scoorde een goal dat onterecht afgekeurd werd voor buitenspel. Als de UEFA echt real wil laten doorgaan dan hadden ze dat door laten gaan. Maar ik gunde Juve echt de doorgang. Ze proberen het al een aantal jaar. Maar ik kan er echt niks anders van maken dat dit een terechte penalty was/is. Hij komt veel te laat eerst handen in zijn rug en vervolgens nog springen en niks van de bal hebben. Dus als er instructies waren had costa en benatia al een rode kaart te pakken. Vond het vooral bij costa rood waard. Verder genoten van de mooie wedstrijden alleen een anticlimax gister. Had liever een verlening.

12 april 2018 om 13:14

Beste Kralinger,

Ik zie je overal dezelfde argumenten neergooien, maar als iemand met berichten komt reageer je hier niet op. Ik vond het een loepzuivere penalty. Maar als je nu gewoon even logisch nadenkt zijn er ook heel veel mensen die er anders over denken. Ongeveer Fifty/fifty. Met andere woorden: Het is toch op zijn minst discutabel. Of niet? Anders zouden we er niet bij verschillende topics zoveel discussie over hebben toch?

Hiernaast: als er sprake is van matchfitching, dan de scheidsrechter dit toch veel handiger aangepakt en niet zoveel risico genomen. Voor hetzelfde geld instaat die laatste kans niet en gaan we verlengen. Als hij instructies had gehad om te zorgen dat Juve eruit zou moeten, dan zou Isco gescoord hebben, zouden er diverse mogelijkheden tot rode kaarten geweest zijn. Hij had dan op sneaky wijze de wedstrijd meer beïnvloed. Niet een moment zoals deze.

12 april 2018 om 14:21

Elke commentator en analyticus die ik heb gehoord zeggen dat het een penalty is. En dan komt er een snotneus die de wedstrijd half heeft gezien en zegt dat het geen penalty is.

12 april 2018 om 17:16

@ Feelingood

Dan had hij wel bij 1 van de lichte contacten van Ronaldo de bal op de stip gegooid. Was makkelijker geweest en simpeler te verklaren.

Dit was in mijn ogen een onvermijdelijke penalty ook al op de manier waarop Benatia het duel aan gaat Lucas Vasquez.

Je geeft de scheidsrechter de gelegenheid om te fluiten voor een strafschop.

Ik vind dat je hier gewoon een penalty voor kan geven. Die rode kaart voor Buffon sloeg nergens op, maar denk niet dat dit de beslissende factor was. Zeker geen diefstal. Benatia geeft de scheidsrechter wel heel veel aanleiding om die bal op de stip te leggen. Aan de andere kant als Benatia niet ingrijpt schiet die Vazquez ook gewoon de 1-3 binnen waardoor Juve zou worden uitgeschakeld.

Dit moment toont maar weer eens aan dat de VAR niet de oplossing zou zijn. Als je gister een VAR had gehad, dan nog zou na afloop flinke discussie zijn over dit moment. Het had niet uitgemaakt of de VAR de penalty had goed- of afgekeurd. Dit zijn echt de twijfelgevallen, waarvan het echt persoonsafhankelijk is of je hem geeft of niet.

12 april 2018 om 11:11

Ik denk niet dat Vazquez zo snel de goal had gemaakt. Hij wilde de bal aannemen, dus Benatia had nog tijd gehad om de bal na de aanname te raken en Buffon had tijd gehad om er bovenop te duiken. Maar eerlijk gezegd zullen we het nooit weten.

12 april 2018 om 14:22

vasquez wou die duikend koppen.

12 april 2018 om 15:01

Zo ging hij niet naar de bal toe.

12 april 2018 om 15:14

Borst/hoofd aannemen en meteen schieten leek het op naar mijn mening.
Niet handig van Benatia!

12 april 2018 om 17:19

@ Master D

De kaart krijgt Buffon niet voor het aanraken van de scheidsrechter, dat is in de regel geel. Dat is iets wat de spelregels ook voorschrijven overigens.

Denk eerder dat Buffon de scheidsrechter iets zal hebben toegebeten in de vorm van ontoelaatbaar taalgebruik dan wel beledigen of bedreigen. Dit zijn acties waarop een directe rode kaart staat.

Als dit zelfde geval zich eergisteren bij barca had voorgedaan, dan stond heel de voetbalwereld en VZ op z’n kop om Uefalona te schreeuwen, maarja het zijn de “koninklijke” he!

Als dit zelfde geval zich eergisteren bij barca had voorgedaan, dan stond heel de voetbalwereld en VZ op z’n kop om Uefalona te schreeuwen, maarja het zijn de “koninklijke” he!

Als dit zelfde geval zich eergisteren bij barca had voorgedaan, dan stond heel de voetbalwereld en VZ op z’n kop om Uefalona te schreeuwen, maarja het zijn de “koninklijke” he!

12 april 2018 om 10:20

Het betreft altijd de el classico teams. Laat het nou net zijn dat Barcelona het meer krijgt dan Madrid. Om van te walgen echt waar. Gisteren was daar overigens geen voorbeeld van, veel mensen zijn nog emtioneel maar het was een penalty.

Ok, dit waren de Spaanse en Italiaanse kranten met de verwachte uitspraken....

Ben nu benieuwd naar wat de Engelse, Franse en Duitse kranten zeggen.iets in de trant van episch, fantastisch Juve, Real terecht door zal voor mij het meest logische zijn.

Was gewoon een terechte penalty net zoals ook de penalty van PSV tegen AZ terecht was. Al is het op een ongelukkig moment: een penalty is gewoon een penalty, simpel. En als een speler dan teveel protesteert dan krijgt hjj rood (buffon) net zoals een speler (vlaar) gewoon rood krijgt als hij een doorgebroken speler (lozano) neerhaalt. Het is allemaal niet zo moeilijk.....

De Catalaanse en Italiaanse kranten natuurlijk. Gevalletje van wij van WC eend adviseren....

Was gewoon oliedom van Benatia om zich zo in Vazquez z'n rug te werpen. Dat van de wedstrijd aanvoelen trekt ook op niets, dus omdat Juventus aan een comeback bezig was, dan zouden ze opeens allerlei fouten mogen maken in de eigen 16? Een penalty is gewoon een penalty, of het nu de eerste of laatste minuut van een wedstrijd is.

Overigens had de helft niet zo zitten schreeuwen over die rode kaart als het een andere speler was geweest, maar omdat Buffon zo'n sympathieke legende is, is het ineens onterecht. Zuur voor hem, maar of het echt onterecht is weet ik niet.

12 april 2018 om 09:41

Tsja oliedom? Wat moet ie anders doen?

Wat ik niet snap is dat de verdediging zo slecht staat in de laatste seconden van de wedstrijd... dat is toch ongelofelijk?

12 april 2018 om 09:49

Weet ik ook niet, de verdediging lag inderdaad helemaal open. Stond 1 iemand bij Ronaldo en voor de rest stond Vazquez helemaal vrij. Uiteindelijk ongelukkig, maar het zal vooral door het tijdstip komen dat Juventus zich bestolen voelt. Had deze penalty in pakweg de 50e minuut gegeven zijn geweest, was er niet zo'n heisa over geweest.

Achteraf had Benatia Vazquez de ruimte moeten geven om de bal kort op de borst aan te nemen, en dan de bal weg te rossen voor dat hij ging schieten. Nu kon de scheids niks anders, zeker vanuit zijn positie leek het gewoon een onbeholpen duw in zijn rug.

Ik vind deze pingel ook nogal discutabel. Een verdediger komt vanuit de rug van die aanvaller en vouwt zich om hem heen om bij de bal te komen. Daarbij schopt hij net langs de bal geloof ik.. Vazquez gaat bij het lichtste contact maar al te graag liggen. Ik snap wel dat het voor de scheids in ieder geval een zekere penalty lijkt. Een minuut eerder voelde Ronaldo ook een klein duwtje en ging ook direct naar de grond. Ze waren er echt naar op zoek.
Dat die scheids vervolgens rood trekt voor Buffon getuigt op het eerste gezicht van een gebrek aan inzicht in de emoties die op zo'n moment meespelen. Ik weet natuurlijk niet wat ie heeft gezegd, maar het lijkt alsof ie 'm trekt omdat ie boos is en op 'm af stormt..

Wat me vooral erg steekt is dat er weer een twijfelachtig moment voor nodig is om Real een ronde verder te krijgen. Vorig jaar tegen Bayern ging het nog net ff een stap of 2 verder, maar elk jaar lijkt de Uefa weer een of andere scheids uit de hoge hoed te trekken die ze naar de volgende ronde fluit. Barca tegen PSG was vorig jaar ook al niet helemaal zuivere koffie..

Jammer dat de scheidsrechters weer zo'n enorm bepalende rol hebben in deze CL ronde. ZSM naar een videoref die flaters kan uitsluiten.

Over twee wedstrijden vond ik Juventus ook leuker voetballen dan Real Madrid, al had Juve er tegen Tottenham al wel uit mogen liggen. Jammer dat de betere weer niet wint.

12 april 2018 om 12:25

Videoref had niks opgelost.

12 april 2018 om 12:45

Vorig jaar wel. En bij City - Liverpool zeker ook. En nu wellicht ook, wanneer iemand er anders tegenaan kijkt dan jij en die het voor het zeggen heeft.

12 april 2018 om 15:37

Uhm... het is nog steeds een scheids he? Die hoort gewoon bij de officials en die zullen ze dan ook voor corrupt uitmaken.

In zo'n hokje waar wij niks van horen zullen mensen dan ook naar buiten komen met jaa.. het was de Uefa.

12 april 2018 om 17:22

@ beesbnac

Bij City - Liverpool had er in samenwerking met de VAR 1 goal goed gekeurd geworden en was er 1 goal afgekeurd.

de 1-0 van City zou zijn afgekeurd wegens het wegduwen van Van Dijk.

de 2-0 zou zijn goed gekeurd wegens geen buitenspel.

Conclusie: Had voor de stand geen reet uitgemaakt.

Ik heb net weer op social media dat penalty moment in alle hoeken en standen verschillende keren bekeken. En kan alleen maar concluderen dat het een 100% strafschop was. Hij duwt hem eerst overduidelijk met twee handen in zijn rug en vervolgens trapt hij hem in zijn zij en mist de bal volledig. Hoe blind wil je zijn om dat niet te zien? Het is werkelijk een schande wat Real Madrid nu allemaal overkomt.

12 april 2018 om 09:51

Kom op zeg, hij duwt hem absoluut niet met twee handen in de rug. Ik zeg niet dat het geen strafschop is, maar hier verkondig je gewoon onzin. Het gaat ook helemaal niet om een duw met de handen, maar om het feit of hij al dan niet in zijn rug springt en of dit voldoende is voor een penalty.

Zijn ene hand komt zelfs helemaal niet in de buurt van zijn rug.

12 april 2018 om 10:04

Dan moet je de beelden maar nog eens goed terug kijken.
Benatia staat wel 2 meter verkeerd en komt op snelheid met beide handen vooruit tegen de rug van Vasguez aan.
Vervolgens zet hij het linkerbeen zowat in de oksel van Vasquez en mist de bal.
Dit is gewoon een penalty

12 april 2018 om 10:22

Niet zozeer dat duwen. Hij komt hoog met zijn been zit kilometers van de bal vandaan die hij probeert te raken. Als dit op het middenveld was gebeurt en er werd ervoor gefloten haalde niemand zijn neus op.

We kunnen ook concluderen dat het oppermachtige Real - zeker zonder de aanvoerder - kwetsbaarheden achterin toont. Ik wil het nog wel eens zien als Ramos geschorst wordt en ze tegen Bayern of Liverpool moeten. Van Roma verwacht ik eerlijk gezegd geen stunt meer, ook al gun ik het ze van harte.

Zo fantastisch als Real Madrid kan pieken, zo gigantisch hard zakten zij gisteren door de ondergrens. Die ondergrens is nog steeds van een uitmuntend niveau trouwens, want ondanks het mentaliteitsgebrek was het Real die de wedstrijd domineerde.

Niet zo raar dus dat er geen Engelse scheidsrechters op het wk aanwezig zijn.

12 april 2018 om 10:24

De FA heeft niemand naar voren geschoven. Ik las al, ik meen een paar dagen eerder, dat ze niet gekozen zijn door de FIFA. Een leugen van heb ik jou daar maar mensen lezen het op VZ en gaan het als waarheid zien. Levensgevaarlijk.

Ik heb de fase zo'n 10 keer bekeken en ik weet het echt niet meer. Ik kan alleen maar begrip opbrengen voor de beslissing van de scheids. Het is niet zo gek dat hij er voor floot. Doe het maar eens in zijn plaats. Die match stond 93 minuten lang stijf van de adrenaline, en dan moet je op zo'n moment een enorm zware beslissing nemen. Dit was Champions league on steroids gisteravond, niet meer normaal. Zelfs ik als neutrale fan werd er nerveus van. En die scheids moet na zo'n wedstrijd nog rustig zien te slapen. Allemaal niet zo evident natuurlijk, en de mensen vergeten wel eens dat de scheids ook maar een mens is met slechts twee ogen.

Een krant die in Catalonië uitkomt schrijft dit dus. Tja, Barcelona krijgt ook echt nooit de scheids mee...Hoe dan ook vraag ik me wel af of Juventus deze pingel had gekregen? Ik denk van niet...

Je kunt er over discusseren tot je een ons weegt, maar één ding weet ik zeker. Juventus had in deze situatie nooit een penalty gekregen.

Ik vind het lastig, Ik heb een zeer gekleurde bril. Dat geef ik toe.
Ik was eerst witheet over de penalty, maar als het nou andersom was..... Dan had ik geschreeuwd om een penalty voor Juve.
Ik vind de rode kaart voor Buffon wel erg zuur. Neem hem als scheids even apart en zeg 'm duidelijk kappen of rood. Niet zo gelijk met rood zwaaien.

Het doet pijn, maar gefeliciteerd Real fans. Ik zal jullie absoluut niet supporten in de volgende ronde.
Niks tegen Real als club of haar spelers of de historie (vorig jaar finale had ook al discussie punten) maar puur omdat ik Spanje moe ben, Na de lange dominantie van Engeland jaren terug ben ik nu Spanje zat. Ik ben toe aan een nieuwe smaak.

Tot slot hoop ik met ik denk vele Serie A-fans dat Italie op een andere manier word bekeken na deze week. Velen malen werden we voor gek verklaard dat we houden van de Serie A, maar ik hoop dat de neutrale supporter heeft kunnen genieten van Juventus en AS Roma.

Al jaren zo dicht bij de droom met de grote oren, en iedere jaar doet het weer zeer. Maar we komen terug!

Grazie Juventus, ik ben een zeer trotse fan

12 april 2018 om 10:31

Wie en waarom werden jullie ingodsnaam voor gek verklaard voor het houden van de Serie A? Juventus heeft zijn stempel allang gezet natuurlijk maar AS Roma is een zeer interessante verassing. Als je Roma had geruild met Milan dan had je de 4 klassieke CL/Europa cup 1 teams in de halve finale. Smullen.

Als je vindt dat dit geen penalty is, moet je heel snel eens een bezoekje aan de opticien inplannen. Vazquez krijgt gewoon een zet in z'n rug op het moment dat hij de bal binnen wil schieten, punt uit.

Het is wel heel jammer dat Buffon een rode kaart krijgt, dat had hij niet verdiend.

12 april 2018 om 10:19

Dan gaat het druk worden bij de opticiën denk ik. Er zijn veel verschillende meningen en ik moet zeggen dat ik m ook niet zou geven. Er is contact, klopt, maar Vazquez voelt m ook wel aankomen en profiteert ervan. Slim? Misschien wel, maar ik hou er niet van.
Buffon krijgt rood. Als hij daadwerkelijk beledigende teksten uitschreeuwt, is dat terecht. Of het nou Breuer is of Buffon, dat maakt dan niks uit.

Dus. Hup Liverpool dan maar.

12 april 2018 om 10:50

Dat het druk zal zijn is geen reden om niet te gaan overigens heeft spec savers altyd van die leuke acties(2halen 1 betalen neem een vriend mee). On er is contact. Einde discussie geen schouderduw 2 handen in de rug.

Catalaanse krant en Italiaanse kranten... Goh wat gek dat die dit zeggen. Er werd ook een goal van Madrid onterecht afgekeurd, daar hoor je niemand over. Als je beetje weet hoe het gaat met de kranten in Spanje is het continu modder gooien tussen Catalaanse en Spaanse kranten via Madrid en Barca.

Haha wat verrassend dat enkel Italiaanse en Catalaanse kranten deze mening er op na houden. Ook mooi om te zien het gemak waarmee men er vanuit gaat dat als ee überhaupt geen penalty was gekomen dat Juve dan gewonnen had. Er was al vrijwel de gehele 2de helft (en ook gedeeltelijk eerste helft) gigantische druk op de achterhoede van Juve. Dus al zou het 0-3 blijven en dus verlening worden dan nog is het lang niet zeker dat Juve nog een kans had gemaakt. Ze kunnen beter een beetje afkoelen en afvragen waarom ze het in de heenwedstrijd al hebben laten liggen. Van real weten we helaas al langer dat ze een voorsprong niet kunnen verdedigen

Het was een onterrechte penalty, maar ik vond de diefstal van de eeuw een schwable van Balotelli thuis tegen Ajax na een gewonnen doping finale in de CL van Juventus tegen Ajax. Oftewel, geen medelijden met de italianen, koekje van eigen deeg.

Ook ik moet eerlijk zeggen dat dit gewoon een terechte beslissing was. Benatia komt vol in zijn rug inlopen. Het is jammer want ik zie een real of Barça maar wat te graag uitgeschakeld worden. Een zeer grote afkeer voor gekregen omdat ze door scheidsrechterlijke dwalingen vaak toch doorgaan. Maar bij deze moet ik eerlijk toegeven dat het wel terecht was.

Hoe kun je in godsnaam zo vallen als iemand je vanachter lichtjes aanraakt ? Hij ging al voorover hangen nog voor Benatia met zn been naar voren ging. Schandalige beslissing. Hij twijfelde ook even. Bij twijfelen nooit doen, en zeker niet op zo'n moment. Volgens mij stond zn oortje in contact met mensen van de de Uefa. Die zeiden dat hij moest fluiten

12 april 2018 om 12:30

De uefa heeft wel lang op zich laten wachten dan want anders hadden ze Isco zijn goal niet afgekeurd. Get over it.

12 april 2018 om 13:21

Goal van Isco was buitenspel man, welke bril heb jij op ? Jongens jongens toch.

12 april 2018 om 13:33

Isco doelpunt? Waar heb je gezien dat het geen buitenspel was? Het beeld dat werd gegeven was schuin, dus gaf de buitenspellijn niet. bij.Een schuine beeld zie je niet welke speler voor staat. Mr nog steeds zag je isco zn lichaam dichterbij het doel was dan chillieni, dus het zal heel goed kloppen dat hij buitenspel was en de grens staat wel op een rechte lijn dus dan ziet hij het heel goed.

12 april 2018 om 15:42

@forzamilan7 & Juveitalia

Dat zeg ik toch niet, omdat het zo close is hadden ze dan gewoon door kunnen laten gaan als Real zo graag door moest.

Maargoed, de Uefa is corrupt. Benatia was een robot van de Uefa, de scheids is een hagedis en de regels bestaan niet in minuut 93.

Afgaande op de uitkomst van de poll vindt een meerderheid van de bezoekers hier dat het een onterecht gegeven strafschop was. Dat vond ik ook. Natuurlijk zijn dit momenten die betwistbaar zijn, dus ook ik kan het mis hebben. Maar dat een deel van de posters dit een absoluut honderd procent strafschop vond, is natuurlijk onjuist. En het verschil van mening blijft de discussie voeden. Ik veronderstel dat ook de videoreferee in deze situaties meer dan de handen vol zou hebben. Maar zou een prima voorbeeld zijn om zonder de hectiek van het gebeuren op het veld de situatie nuchter te beoordelen, zelfs als blijft dan ook de genomen beslissing betwistbaar. Ook weer het leuke van het spelletje....

Waarom worden er geen kranten uit andere landen meegenomen in dit artikel?

12 april 2018 om 10:48

Boris19,

Ik proef hier ook een beetje selectieve berichtgeving aan de kant van Voetbalzone.
Dan ga ik me afvragen of de mensen achter VZ van mening zijn dat ze het jammer vinden dat Real door is en sneaky een bepaalde opinie door willen drukken middels artikelen uit Italiaanse kranten en interviews.

Heel vreemd, want na de absolute gestolen 6-1 van Barca tegen PSG las ik daarover heel weinig terug. Weet niet helemaal wat ik hiervan moet denken.

12 april 2018 om 11:02

Sssst.... kijk nou uit een ban krijg je hier voor minder. Zingen allemaal "de koning van spanje heb ik altijd geeerd." Hala Madrid on: was beter geweest als ze enkel de kranten buiten italie en spanje hadden gebruikt om beeldvorming niet in de hand te werken.

12 april 2018 om 12:39

Zoals ik gister zei. Bij Real wordt er op vz altijd iets naar boven gehaald zodat er meer reacties komen tegen de club. Dat zag je zelfs vorige week.

Toen PSG-BARCA vorig jaar plaatsvond en Barca met 6-1 won was de titel heel positief, comeback blabla. Valt wel op en is erg jammer, ik zag gister wat beelden na de match van Buffon en Ronaldo die elkaar een omhelsing gaven en Matuidi die liep te provoceren maar dat wordt niet gepost. Ze laten hier de reacties weg van Espn - Btsports en bein sports, daar werd het penalty moment beoordeeld als 100 strafschop. Ze nemen Catalaanse kranten erbij maar Marca, Sporttv laten ze buiten beschouwing.

Heel jammer.

Bekijk die foto gewoon man. Hij raakte hem een klein beetje met zn hand, en hangt al helemaal naar voren, klaar om te vallen. Doe dat incident maar eens na met iemand. Eens kijken of jij ook zo op de grond valt

12 april 2018 om 12:32

Als iemand in mn rug komt terwijl ik de bal probeer te controleren dan zal ik gewoon omvallen. Vooral op de manier waarop benatia komt invliegen.

12 april 2018 om 13:23

Haha. Een volwassen man die zo makkelijk naar de grond vliegt ? Ja tuurlijk. Als je daar al van om valt, dan ben je echt van suiker.

Bekijk die foto gewoon man. Hij raakte hem een klein beetje met zn hand, en hangt al helemaal naar voren, klaar om te vallen. Doe dat incident maar eens na met iemand. Eens kijken of jij ook zo op de grond valt

Vond die scheids echt perfect fluiten. Dat moment is lastig; ik weet het heerlijk gezegd nog steeds niet, maar neig toch naar dat het wel een penalty was, zoals geloof ik de meerderheid. Ik steunde overigens Juve. Het is ongelofelijk zuur, maar hij loopt hem in de rug en raakt hem wel degelijk. Vasquez gaat makkelijk liggen, maar dat komt ook omdat hij voorover boog op te koppen/controleren.

Diefstal van de eeuw blijft Barcelona - PSG vorig jaar maar dat word vaak vergeten hier, wat erg grappig is dat mensen de penalty gisteren niet terecht vonden maar de penalty van suarez en neymar die tegen meunier ze kop aan liep wel terecht vonden

12 april 2018 om 11:04

Dat wordt helemaal niet vergeten, dat was ook triest. Waarom altijd dat wijzen naar de barca of real fans... man man man hou daar eens mee op. Feit is dat alle topclubs geholpen worden, dat hebben we in het verleden wel gezien.

Ik ben geen fan van Madrid, maar dat er mensen zijn die dit geen penalty vinden is er toch wat aan de hand met hun zicht. De verdediger komt met aardig wat snelheid in de rug van die Madrid speler lopen, hij loopt hem gewoon omver. Is in mijn ogen gewoon duidelijk een penalty.
Ik snap als Juve fan dat het moment niet fijn is, en ik had ook graag nog ff doorgegaan. maar dit was duidelijk.
Dat Buffon Rood kreeg is eigenlijk ook niet raar, hij liep constant tegen de scheids op, dat je daarbij je handen op je rug hebt doet er niets aan af, daarbij was hij laten we zeggen er emotioneel. was gewoon niet handig. Jammer voor zoon grote speler, ach hij is in goed gezelschap Zidane kreeg ook rood in zijn laatste wedstrijd.

Dus de Catalaanse krant en de Italiaanse kranten vonden het geen penalty, lekker objectief. Next!

Mwah, je kan de strafschop geven, maar het hoeft zeker niet. Had een extreem hoog stervende zwaan gehalte. Maar goed, uiteraard geeft-ie hem.

Ik geniet van al die artikelen .
Al die mensen die lopen de miepen.
Het is heel simpel, vele gunnen Real niks.
Ja, ik snap dat het voor Juve zuur is.. ze hebben zoals altijd gestreden, Ja ik snap dat het zuur is voor Buffon, (rood, en dan nog een omhaal in eerste match tegen krijgen).
Maar kom op, het was gewoon een penalty! Enige rede dat men anders wilde zien is puur vanwege een stunt van Juve.
Het was gewoon een domme actie van Benatia en hij was de hele match al klungelig bezig.
Hij had beter Vasquez de bal eerst moeten laten aannemen op de borst en dan actie ondernemen, nu deed hij het veel te vroeg van achter.
Juve heeft (zoals altijd wel) gestreden en was het verlenging geworden hadden ze denk ik gewonnen ook, maar ja Benatia heeft dat totaal verpest.
En hey.. hoezo rept bijna niemand over die goal van Isco? imo was dat geen buitenspel??
Maar goed dan had Varane ook nog 2 dikke kansen.
Al met al Real gewoon terecht door.
Of ze finale halen ben ik nog niet zeker van maar hoe dan ook zullen ze alles moeten geven wie de tegenstander ook zal zijn.
Benieuwd naar loting morgen

No one knock Tottenham out and get away with it😂😂

Ahahahh En dit zegt een Catalaanse krant die dit doen om hun grote schandaal tegen PSG weg te poetsen
Dat is de schandaal van de eeuw kunnen ze er niet tegen dat real gewoon succesvol is in de Champions leageu????

Het was een penalty maar rood voor Buffon? Kom op, dat doe je niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4219 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9370
4.Valencia7327
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Karim BenzemaAanvaller325
CasemiroMiddenvelder305
IscoMiddenvelder307
MarceloVerdediger282
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

3745 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
2015/2016 Real Madrid 36 35 3 0
2014/2015 Real Madrid 35 48 5 1
2013/2014 Real Madrid 30 31 4 1
Laatste voetbalnieuws

Topscorers WK 2018: Gouden Schoen is voor Harry Kane

Wie volgt James Rodriguez op als topscorer van het WK? De aanvallende middenvelder was vier jaar geleden zesmaal trefzeker en verdiende daarmee de Gouden Schoen. Het aantal van de Colombiaans international...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 16 juli
James Rodriguez gaat deze zomer niet terugkeren naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren