wk2018

Chiellini maakt geldgebaar naar spelers Real: ‘You pay, you pay!’

Donderdag, 12 april 2018 om 07:30

Giorgio Chiellini kon zijn ogen niet geloven toen Michael Oliver in de blessuretijd van de wedstrijd tegen Real Madrid Gianluigi Buffon van het veld stuurde en een strafschop gaf aan de thuisploeg. Cristiano Ronaldo benutte het buitenkansje en schoot De Koninklijke naar de halve finale van de Champions League (1-3).

Chiellini maakte na afloop van de wedstrijd nog op het veld met zijn rechterhand een ‘geldgebaar’ naar onder anderen Raphaël Varane, waarmee hij insinueerde dat Real en de Europese voetbalbond UEFA het op een akkoordje hadden gegooid. “You pay, you pay!”, schreeuwde de 33-jarige stopper.

Het fragment wordt breed uitgemeten in de Spaanse en Italiaanse pers en er wordt ook gesteld dat de 96-voudig international van Italië misschien wel rekening moet houden met een schorsing. Het is overigens nog onduidelijk of Chiellini die eventuele schorsing bij Juventus zal moeten uitzitten, want zijn contract loopt na dit seizoen af.

“Het zou niet verrassend moeten zijn”, reageerde Chiellini na afloop bij Mediaset. “Bayern München heeft het vorig seizoen meegemaakt en dit keer was het Juventus’ beurt… Werkelijk alles is in dit tweeluik gebeurd. Het is lachwekkend dat de Italiaanse scheidsrechtersbaas heeft gezegd dat de dingen goed gaan in de Champions League...”


Poll

Denk jij dat Giorgio Chiellini een schorsing kan verwachten?


Gerelateerd

150 reacties (laatste reactie door smk88)

haha, als iemand ervaring heeft met het omkopen van scheidsrechters is het juventus wel, je schiet hier in je eigen voet meneer chiellini

12 april 2018 om 07:57

Ik wou het net zeggen. Maar misschien kan die daarom de situatie beter herkennen😂.

12 april 2018 om 07:59

In dat opzicht; "what goes around comes around"! Desalniettemin heeft Real wel gezwijnd.

12 april 2018 om 08:02

What Goes around comes around is al lang gebeurd joh. Hun titels zijn toch al afgepakt en ze zijn naar de serie b geweest.

12 april 2018 om 09:37

waaom mogen zulke reacties wel blijven voetbalzone? Dit is toch pure provocatie?

12 april 2018 om 09:47

@dysentery gary; als er iemand provoceert dan is dat chiellini met deze handgebaren richting spelers. Ik had veel respect voor juve maar dit is gewoon kinderachtig. Ik heb gisteren met veel plezier en spanning als neutrale toeschouwer genoten van een fantastische wedstrijd. Ik had ook liever een verlenging gezien maar eerlijk is eerlijk; dit was een 100% penalty. Zelfs Nijhuis zou hem hebben gegeven! Daarnaast had juve natuurlijk al geluk met die goal van isco maar daar hoor ik niemand verder over. Jammer maar terecht dat real door is.

12 april 2018 om 10:18

Je moet jezelf niet aanstellen. Hij zegt gewoon iets wat feitelijk waar is.

12 april 2018 om 11:17

Dat is toch geen provocatie, het is een verwijzing naar een feit. Het is gebeurt, Juve is gestraft en is inmiddels weer actief op het hoogste niveau echter het strafblad van Juve blijft wel gewoon berstaan, het is niet zo dat de voetbalwereld vergeten is wat er in het veleden gebeurt is. Daar zouden spelers zich wel bewust van moeten zijn. Verwijzen naar omkoping, zeker als je geen bewijzen hebt, moet je als Juve speler gewoon niet doen.

12 april 2018 om 19:40

Real koopt gewoon de ref om. Schandalig

12 april 2018 om 08:19

Of hij heeft daardoor informatie en weet inderdaad dat Real Madrid geld betaald aan de UEFA

12 april 2018 om 08:39

Maar wat heeft Chiellini daar nu mee te maken? Die was nog een jochie die juist kwam kijken toen dat verhaal ontdekt werd.

12 april 2018 om 08:45

Daarnaast heeft Juventus gewoon geboet voor de fouten die ze gemaakt hebben. Dan mag je daarna best anderen op hun fouten wijzen, ook al heb je dezelfde fouten begaan in het verleden. Al vind ik dit vrij onsportief van Chiellini.

12 april 2018 om 09:51

Welke fouten, Arzsenal? Varane heeft niemand omgekocht hoor. Real ook niet. En de penalty was licht maar niet onterecht. Hoewel ik misschien ook wel moord en brand schreeuw als ik ze zelf tegen krijg, maar je kan de penalty zeker geven.

12 april 2018 om 09:58

Het gaat er gewoon om dat je niet erg geloofwaardig overkomt, als je zelf bij een club speelt die niet eens zo heel lang geleden is gestraft voor omkoping.

12 april 2018 om 10:26

Dat vind jij, ik probeer dat apart te bekijken. Daar was Chiellini geen onderdeel van.

12 april 2018 om 10:35

Sorry heren hierboven, ik heb het verkeerd verwoord! Ik ben zeker niet van mening dat Real iemand heeft omgekocht of wat dan ook, vandaar dat ik het ook een erg onsportieve uitspraak vind!

Het punt dat ik wilde maken is dat je best iemand mag aanspreken op zijn fouten ook al heb je zelf dezelfde fouten begaan in het verleden en daarvoor geboet. Hierbij laat ik dus even buiten beschouwing dat Varane (of wie dan ook) een fout heeft begaan of niet. Ik reageer dus op de reactie van Frees, die aangeeft dat Chiellini beter zn mond kan houden omdat Juventus zelf ervaring heeft met omkopen van wedstrijden oid.

Ik persoonlijk vond het geen penalty, maar ik vind sowieso dat er wel wat meer duels mogen worden toegelaten in het voetbal. Ik heb het idee dat Vazquez al valt voordat Benatia hem überhaupt aanraakt, maar het kan ook zijn dat hij juist de bal probeerde te koppen en daardoor lijkt het alsof hij valt. Lastig te zien, zeker voor de scheids.

12 april 2018 om 09:07

Maar niet gezien hoe met name het laatste half uur die scheids tegen real floot allemaal gele kaarten op swalbes van real

12 april 2018 om 09:08

En die penalty was ook wel heeeeel makkelijk gegeven en dan rood geven om een emotie alsjeblieft

12 april 2018 om 09:08

Deze mannen leven juist voor hun passie mis dat wel de laatste in t voetbal

12 april 2018 om 09:54

Je kan wel zeggen rood door een emotie maar als buffon zich verbaal echt misdraagt door dingen te zeggen niet kunnen geeft elke scheids rood. Dat kunnen wij vanuit onze luie stoel echt niet oordelen of dat terecht rood is of niet. Ja je mag begrip tonen aan zo’n grootheid en de situatie maar je hoeft natuurlijk niet alles te pikken.

12 april 2018 om 10:16

Nou Real en Barca kunnen er ook wat van hoor. Elke twijfelgeval wordt gefloten in hun voordeel.

12 april 2018 om 12:03

Elk twijfelgeval he.. Afgekeurd doelpunt van isco vergeten? Hou toch eens op met die blinde haat. Als ik zie hoeveel haat jij de afgelopen dagen hier hebt zitten verspreiden vraag ik me echt af of je wel een voetballiefhebber bent. Want een echte voetballiefhebber zou niet elke mogelijkheid gebruiken bepaalde topploegen zwart te maken of over Italiaanse voetballegendes zeggen dat ze teveel hondenvoer hebben gegeten. Door de actie van Benatia ontnam hij de kans, dat is een overtreding, die in de 16 is dus penal.

12 april 2018 om 10:41

Daarom herkent hij de situatie en weet hij dat Madrid dit keer meer heeft geboden dan juve

12 april 2018 om 16:24

Of doping gebruiken..

Kom op beetje emotie hoort er ook wel bij vind je het gek als je eerst 0-3 voor staat en dan mensen die gelijk zeuren om een schorsing...

12 april 2018 om 08:00

Pingel was gewoon terecht! Men doet net juve bestolen is? Real heeft gisteren genoeg kansen gehad, ze hebben er zelf nagemaakt met al dat geblunder dat juve terug kwam.

12 april 2018 om 08:13

Ik vond de pingel een twijfelgeval. Maar een scheids mag wat mij betreft het verloop van het spel meenemen. Juve speelt fair en heeft echt gestreden om het onmogelijke te presteren (0-3 wegwerken) en dan gaat de scheids een hele goedkope pingel geven........
In mijn ogen gebeurde hetvolgende: Lucas Vasques neemt de bal slecht aan op de borst, Benatia probeert Linksom Vasques te komen om de bal voor hem weg te tikken, Vasques valt direct na zijn aanname al Recht vooruit. Ik denk dat een VAR deze niet had gegeven.
En dan legend Buffon rood geven in zijn laatste CL-wedstrijd

12 april 2018 om 08:15

Juve is ook bestolen, in turijn verdienden ze zelf een penaltie na die handsbal van Casemiro, Dy bala die rood kreeg om niks, en gisteren een onterechte penaltie tegen voor Juve. Wat de scoringskansen betreft daar gaat het niet om, beide ploegen hebben kansen gemist.

12 april 2018 om 08:23

kijk de beelden nog eens goed na, Lucas krijg een zet van achter voor hij überhaupt de bal aannmeemt kijk alleen al waar benatia vandaan kwam. Hij liet zijn mannetje lopen enige wat hij nog kon doen is hem uit balans brengen met zijn rechter Arn

12 april 2018 om 08:23

1fan Vasques neemt die bal niet goed aan omdat Benatia met beide handen in zijn rug duwt. Van allerlei hoeken en standen zijn er slowmotion beelden te zien. En dit is gewoon een penalty hoe zuur het ook kan we ze.

12 april 2018 om 08:24

Ja klopt je hebt helemaal gelijk

12 april 2018 om 08:26

Het oog wil alleen zien wat het wil zien:-) gewoon een terechte pinge. Normaal krijg benatia zijn d2de gele kaart

12 april 2018 om 08:44

3 min verlening was ook wel erg overdreven, kan mij niet echt een moment voor de ogen halen dat het spel een geruime tijd heeft stil gelegen...

12 april 2018 om 08:50

Ik denk dat het er meer om gaat dat Real hem wel krijgt en Juve hem vorige week niet.
Een lichte overtreding is ook een overtreding. Maar waarom telt dat bij de ene ploeg wel en bij de andere niet. Het verloop van veel te veel wedstrijden in dit CL jaar is bepaald door scheidsrechters. Echt veel te veel. Niet alleen CL trouwens hoor, ook in de PL, Eredivisie en in Spanje.
Scheidsrechters kunnen het gewoon niet meer zien en de man achter de lijn zegt al helemaal niets. Zuivere strafschoppen worden gewoon niet gegeven, zuivere doelpunten worden afgefloten en buitenspel doelpunten tellen.

Er moet heel snel met die video scheids gewerkt gaan worden, want scheidsrechters zijn veel en veel te bepalend geworden. De pingel kon zeker gegeven worden en of Vasquez hem opzoekt, dat maakt niet heel veel uit.

12 april 2018 om 08:52

Er is standaard 3minute verlenging door wissels etc altijd. Maar benatia staat gewoon aan de verkeerde kant te dekken en duwd vasques in de rug. En iedere top speler is slim genoeg om dan te gaab liggen want een scheids fluit ALTIJD dan. En Real had ook een onterechte goal afgekeurd gekregen

12 april 2018 om 08:54

1fan,

Ik vind dat wat je zegt dus complete onzin. Er worden regels gemaakt en de scheidsrechter dient de regels te hanteren.
Het is niet zo dat wanneer je heel knap uit bij Madrid een 3-0 wegpoetst dat de scheidsrechter dan maar even een oogje dicht moet knijpen als hij denkt een penalty te zien. Het is ook niet zo dat wanneer je over de hele wereld bekend en gerespecteerd wordt dat je dan meer mag uithalen als een ander.

Ik zou zeggen kijk het nog eens rustig terug. Benatia duwt eerst met 2 handen in de rug, vervolgens gooit hij zijn been eromheen, mist de bal volledig, maar zorgt ervoor dat deze toch wel erg grote kans wordt ontnomen. Naar mijn mening een duidelijke strafschop. Streker: Dit was rood voor Benatia. Dat het knap is dat Juve gestreden heeft voor een 3-0 voorsprong doet niet ter zake. En als je heel eerlijk bent zaten er ook wel wat onsportiviteit in bij Juve. Heb genoeg bewuste trappen gezien op spelers van Real.

12 april 2018 om 09:07

Die drie minuten waren veel te veel. Er was IN de tweede helft maar een keer gewisseld, verder waren er geen ernstige blessures en werd ook (van wat ik mij kan herinneren) geen tijd gerekt. Afgezien van of het wel of geen penalty gegeven had moeten worden, had er hoogstens maar twee minuten bijgetrokken moeten worden.

12 april 2018 om 10:17

Dybala die een karatetrap in Carvajal zn borst geeft mocht dus blijven staan? Okee dan ! Wat nog meer? Isco stond zeker meters buitenspel en Vasquez wil geen ballen van 1 meter scoren maar liever vallen? Grappenmaker. Hou het maar bij Barça jij hoor.

12 april 2018 om 11:21

Dybala die rood kreeg om niks, goede grap. En als ik het me goed herinner had Casemiro gewoon de armen langs zijn lichaam dus ook geen penalty.

Hij heeft hier gewoon een puntje. Hele tijd lagen ze in het maagdelijk wit weer op de grasmat. En maar vragen om kaarten, heel naar. Bij die pingel is Vazquez zo opzichtig op zoek, hij voelt het mannetje komen in z'n rug en zet zijn val al in voordat Benatia er is. Real was wel flink de druk aan 't opvoeren, maar het blijft jmmr dat een een pingel de boel in de blessuretijd moet beslissen.

12 april 2018 om 08:03

Volgens zet vazquez zich juist in om de bal te gaan koppen. Ik heb het idee dat hij juist iets door zijn knieën zakt en voorover buigt om op de juiste hoogte uit te komen om de bal op doel te koppen. Lijkt juist of die verrast wordt door Benatia. Maar even serieus iedereen heeft het over vazquez die als een zwaan naar de grond zou gaan, maar volgens mij begint de fout bij Benatia die zijn man compleet vrij laat en gewoon te laat is en daardoor een onbesuisde lompe actie moet begaan en de bal totaal niet raakt dus een penalty

12 april 2018 om 08:35

Benatia staat aan de verkeerde kant te dekken, daar begint het al mee.

12 april 2018 om 08:08

Precies heel jammer. Als Benatia zn poten thuis had gehouden had Vasques gewoon kunnen koppen en was iedereen stil. Wel was iedereen nog steeds diep teleurgesteld omdat t Real is dat door is.

12 april 2018 om 08:14

Dit vind ik zo makkelijk he. Hele tijd lagen ze in het maagdelijk wit op de grasmat.
Op wie doel je dan allemaal die zomaar op de mat gingen liggen?? Ik heb namelijk maar 1 persoon gemakkelijk naar de grond zien gaan de wedstrijd, namelijk Ronaldo.
Daarnaast maakt Vazquez aanstalten om te koppen en is benatia hem gewoon uit het oog verloren. Daardoor komt hij lomp in de rug van Vazquez lopen, hoe is dat geen overtreding?
(over de kaarten vragen ga ik niet beginnen want dat vind ik ook gewoonweg walgelijk!)

Uiteindelijk denk ik dat het terecht is dat Real door is over twee wedstrijden en is t terecht dat het uiteindelijk nog zo spannend is geworden. Moet zeggen dat ik gister aardig begon te zweten, had er een hard hoofd in en hield al rekening met een onrustige nacht, gelukkig kon ik nog goed slapen

12 april 2018 om 08:15

Eerlijk is eerlijk best een terechte penalty. Best dom van Benatia om eerst ze handen te gebruiken en dan met ze lichaam erin te gaan.. helaas voor Juventus gebeurt dit in de laatste minuten.

12 april 2018 om 08:57

Volgens mij dacht meneer Vazquez juist even de grote man te worden, door deze vrijwel niet te missen kans binnen te koppen en werd hij hierbij dusdanig gehinderd dat niet mogelijk was. Conclusie: Terechte strafschop.
Ook ik vond het jammer dat het dan zo met een penalty en een rode kaart voor nota bene Buffon beslist wordt, maar dat doet verder niet ter zake,.

Tsja als je meer of scheidsrechters gaat letten merk je wel dat er steeds meer bizarre beslissingen komen.

Manchester City komt op 2-0 word afgekeurd wegens buitenspel
real krijgt een penalty terwijl er niet heel veel aan de hand was..

12 april 2018 om 08:02

Gaat toch fietsen man, real word er volgens mij een onterechte goal afgekeurd en pingel was gewoon terecht benatia doet gewoon in de rug en dan pas probeert hij voor de bal te gaan

12 april 2018 om 08:24

@zidanemadrid; als de goal onterecht werd afgekeurd is dat toch een rare beslissing? Hoe lang moeten we als fans nog tolereren dat er per wedstrijd wel 3 of 4 beslissende momenten beoordeeld moeten worden in een splitsecond door een scheidsrechter die maar 2 ogen heeft?

12 april 2018 om 08:26

Dat dacht ik eerst ook, maar in de herhaling is te zien dat Benatia pas contact maakt bij zijn poging de bal te trappen. Toen viel Vazquez al na zijn slechte aanname met de borst. Ik denk dat als Benatia niks had gedaan, dat Buffon nog eerder bij de bal was geweest. Erg jammer dat ie fluit. Niet geheel onbegrijpelijk, maar wel lelijk en naar mijn inziens met herhaling onterecht.

12 april 2018 om 08:29

Video reff. Zal heel geel hulp bieden maar je zal toch altijd verschillende meningen hebben van ik vond het wel of geen pingel maar het zal echt een hoop schelen

12 april 2018 om 08:57

Mee eens. Zelf in de grootste competitie ter wereld (CL) zijn er gewoon teveel discutable beslissingen die niet altijd perfect waarneembaar zijn door de scheids. Hierbij zou naar mijn mening een systeem moeten komeb zoals American football. Waarbij de coach de beslissing kan challange. En de scheids het spel bij bijvoorbeeld een oenalty door kan laten gaan tot de bal uit is. En dan nog terug kan kijken. Zo kan evt de penalty gegeven worden of als ze vinden dat goed beoordeeld is gewoon verder kumnen gaan bij de uitbal

Vond de penalty 50/50 kon m geven, maar was een twijfelgeval. Moeten alleen de reacties van Juventus spelers niet overdrijven. Elke ploeg die in de 93e minuut een penalty tegenkrijgt of die nou terecht is of niet, zal zo reageren en erg boos zijn. Is gewoon de emotie in het heetst van de strijd, vind het alleen zonde dat Buffon op deze manier afscheid moet nemen van het hoogste podium, had meer verdiend.

12 april 2018 om 08:13

Feit is dat elke 50-50 situatie een 100% situatie is voor Real. Wanneer wordt zoiets dan niet gefloten? Als het aan de overkant gebeurd was? Ik heb Ronaldo meerdere keren opzichtig naar de grond zien gaan zelfs in de 16 tegen Benatia, wordt dit dan niet bestraft? Wanneer dybala een schwalbe maakt in de heenmatch kijkt hij direct op geel aan... Juve heeft alles gegeven en ondanks een duidelijk kwaliteitsverschil 0-3 voorstaan in de 93ste minuut, jammer dat er met 2 maten gemeten wordt.

12 april 2018 om 08:21

Het is erg lullig. Maar aan de andere kant werd in de eerste helft ook een goal van Isco afgekeurd vanwege buitenspel, wat voor mij ook een twijfelgeval was. Neemt niet weg dat ik liever had gezien dat de scheids dat penalty moment gewoon had laten gaan, had me al ingesteld op de verlenging.

12 april 2018 om 08:30

Was ook gewoon buitenspel volgens mij.

12 april 2018 om 08:32

Kon het niet goed zien, maar had er alle schijn van dat het op 1 lijn was. Maar was niet goed te zien omdat de camera er schuin op stond.

12 april 2018 om 08:18

Natuurlijk overdrijven de spelers van juve. Maar als je zo bestolen word in de laatst minuut. Plus je zit vol adrenaline. Dan gaat iedereen dingen roepen.

De Uefa en arbitrage heeft in ieder geval de schijn tegen. De strafschop is er typisch zo een die alleen de thuisclub krijgt. Ik geloof niet zo in complottheorieen maar eerder in een scheidsrechter zonder ruggengraat. In theorie kan een scheidsrechter voor elk contact waarbij een speler niet de bal speelt affluiten en een vrije trap of strafschop geven maar of dat ook wenselijk is?

Al die heisa.. Het is toch gewoon een penalty? Absoluut uit het oogpunt van de scheids. Snap dat Italianen een aardig temperament hebben, maar wat hebben ze zich laten gaan zeg.

12 april 2018 om 08:04

@mgmv

Persoonlijk vond ik de penalty te makkelijk gegeven, zeker als je ziet dat hij al naar beneden gaat nog voordat Benatia hem daadwerkelijk 'raakt'. Videoscheids zou dit kunnen voorkomen.
Je kan hem geven, je kan hem ook niet geven.

Maar als jij niet snapt dat ze zich lieten gaan na een penalty tegen in de slotseconden, is toch niet zo gek?
Stel, hij zou aan de andere kant zijn. Denk je dat bijvoorbeeld Ronaldo (die zich ineens hardop afvraagt waarom ze protesteerden, really?!) rustig zou blijven en zeggen: "ja, meneer de scheidsrechter ziet er een penalty in, dat moeten we maar accepteren" ?

12 april 2018 om 08:14

Hij gaat naar beneden om die bal te koppen. 200% penalty

12 april 2018 om 08:14

Nja, ik heb het meer over een Agnelli die nu roept dat zij maar scheidsrechters moeten opleiden. Maar dit soort gebaren zijn ook onnodig, maar dat zal er inderdaad wel 'vast' inzitten. Snap zeker wel dat ze zo op de scheids renden. Halve finale staat op het spel.

12 april 2018 om 08:16

Hij zakt door zijn knieën om te kunnen koppen. Hij kan toch nooit zien of bentia achter hem aankomt, als die gefocust is op de bal of heeft die ogen op zijn achterhoofd dat ik niet heb gezien?

12 april 2018 om 08:34

Hij wil duidelijk aannemen op de borst en daarna binnen shieten. Dat menen maar blijven beweren dat hij wil koppen is me een raadsel. Dan maak je hele andere bewegingen en dan zou hij na een potentiële duw onder de bal door moeten duiken, niet met de borst er tegen aankomen. Hij doet zelfs zijn schouders naar voren om beter aan te nemen op de borst. Hij faalt hier opzichtig in. Buffon zou eerder bij de bal zijn geweest, dus gaat ie maar liggen omdat ie contact voelt met Benatia. Gesproken over ogen in de rug, tegenwoordig lijken alle aanvallers die te hebben. Ze zijn tegenwoordig alleen maar opzoek naar penals en vrije trappen ipv gewoon te gaan voetballen.

12 april 2018 om 09:04

Hij wil 'm inderdaad naar beneden aannemen en direct schieten, maar hij wordt toch gewoon uit balans gebracht? Benatia komt van achteren, geeft 'm een (al dan niet lichte) duw die duidelijk te zien was voor de scheids en in een poging om vanuit Vazquez z'n rug de bal te raken geeft Benatia 'm een flinke zet met zijn been in de zij en raakt de bal dus niet eens.

Dat Vazquez naar voren valt, oke. Maar dat je ook 'geacteerd' zo naar de zijkant vliegt kan toch niet. Oliver heeft voor al die eerdere fopduiken terecht geen pingel voor gegeven, maar dit was er in mijn ogen echt een. Hoe lullig het voor Juve het ook is, want ze vochten zich ontzettend knap terug.

12 april 2018 om 12:00

Als de videoref hem had gegeven was Juve volgens velen alsnog bestolen dus wat mij betreft zit er geen verschil. Er zijn 6 ogen die dit moment hebben kunnen waarnemen. Die grensrechter stond de hele wedstrijd beslissingen te nemen in de oor van de scheids. Als het geen penalty was geweest was dit vast wel gezien door de lijnrechter of die grensrechter. Het gaat er puur om dat ze een terechte penalty tegenkrijgen in de slotseconden. Ronaldo zou wellicht protesteren maar dit soort dingen in de media roepen... nee. Het valt wel op dat er meer fans van andere clubs janken dan Juve fans. Zowel op vz als op verschille social media.

Die Juve spelers waren totaal niet meer voor rede vatbaar. Zo ook Chiellini hier. Er word een terechte strafschop gegeven en Juventus doet net alsof de scheids een penalty geeft voor een megaschwalbe.

12 april 2018 om 08:02

Mwoa,je kunt hem geven, maar om nu te zeggen het is een uitgemaakte zaak dat deze terecht is, nee dat vind ik toch niet.

Hoezo slechte verliezer, ik snap dat als je zo dicht bij een stunt ben dat je heel erg baalt. Maar dit kan echt niet! Buiten dat om is het gewoon een terechte penalty, als ik het paar keer terug kijk kan ik niks anders concluderen dan een fout van Benatia. Heb de wedstrijd niet gezien zelf, maar ik las ook iets van een onterecht afgekeurde goal van isco, als dato zo is, dan lijkt me niet dat je de uefa of scheids omkoopt. Helemaal niet als je de loting ziet van Real dit jaar met PSG en juve nu al.

Er hangt al van oudsher een zweem van omkoperij in Spanje rondom deze club.het is nu vast emotie en nergens te onderbouwen, maar mocht het ooit blijken dan graag Real Madrid voorgoed uit het Europese voetbal verbannen!

12 april 2018 om 10:01

Haha.. weet niet hoe oud je bent? Maar Juve staat juist bekend om omkopen en die zijn bestraft en spelen nu Europees voetbal. En dan wil jij real voor altijd uitsluiten? Mooi verhaal

12 april 2018 om 10:21

Wat dacht je van jou bannen voor ongefundeerde kletspraat tot er ooit wat blijkt?

Met name het vallen zeuren om kaarten en duiken van Real spelers begint schandalige vormen aan te nemen. Hoort bij topvoetbal maar deze ploeg maakt het te bont. Hierdoor steeds meer antipathie. Eigenlijk zou Zidane gewoon moeten zeggen ik wil het niet meer zien. Ga gewoon voetballen. Enorme kinderachtige en dieptrieste reacties gezien weer. Ronaldo natuurlijk voorop. Krijg je een week geleden applaus van de tegenstander gedraag je je een week later als een kleuter.

12 april 2018 om 08:47

Dat vallen irriteerde ik me deze wedstrijd ook behoorlijk aan, met Ronaldo voorop. (vond laatste wel een pingel overigens) En dat gezeur om kaarten ben ik ook al helemaal klaar mee, maar dat is niet alleen aan Real besteed, maar aan Juve en vele andere clubs net zo. Een gemiddelde Spaanse of Italiaanse wedstrijd staat vol met handjes in de lucht voor een kaart.

Groot gelijk dit was zeker geen penalty. Die gast voelde wat lucht en dook voorover. Maar ja het is real he.

Tja emoties van Chiellini, je bent 90 minuten lang de beste partij. Je speelt fenomenaal in het stadion van de beste team ter wereld, ik snap het wel. Ben het er niet mee eens alleen, heeft niks met omkoping te maken.

12 april 2018 om 10:35

90 minuten lang? Weet niet welke wedstrijd jij hebt gekeken, maar Juve speelde de eerste 10 minuten leuk mee en daarna was het alleen maar Real dat de wedstrijd domineerde. Het zat Juve gewoon mee gisteren. Bij Real wilde de bal er niet in (een keer wel, maar toen werd die onterecht afgekeurd). Verder kwam dat tweede doelpunt uit de lucht vallen aangezien de 1-1 eerder in de lucht hing dan de 0-2. Tweede helft vond ik beide teams matig. Real probeerde wel, maar kwam er niet doorheen en Juve ging na dat geluksdoelpunt van Matuidi alleen maar verdedigen. Mensen vragen ze trouwens af waarom er drie minuten extra tijd werd gegeven. Nou dat is best simpel aangezien Juve alleen maar ging tijdrekken na die 0-3.

Het is wel een beetje raar dat vanuit Juventus iemand anders wordt beschuldigd van het omkopen van scheidsrechters.

Ik zie die penalty er echt niet in, in de herhalingen die ik heb gezien (gewoon dat fragment van Vz). En ik snap niet dat Buffon direct rood krijgt, terwijl alle andere spelers gedurende de wedstrijd van alles mogen doen en zeggen en er wordt niks tegen gedaan. Schwalbes, gebaartjes, praatjes... alles mag, totdat Buffon volkomen logisch ontzettend boos wordt. Hij moet echt wel hele gekke dingen hebben gezegd. Ik zou die scheidsrechter voorlopig geen Europese duels meer geven. Maar ja, dat zei ik een paar jaar terug ook over die Fransman die Feyenoord-Roma floot. En volgens mij fluit die nog steeds Europees.

En voor we weer reacties krijgen dat dit alleen bij Real gebeurt: Oogjes open de volgende keer! Ik noem Utrecht-Ajax, waar enorm veel ophef over was. Bij PSV is dit seizoen veel ophef geweest over beslissingen van de arbitrage, bij Barca gebeurt dat ook. En het is toch niet zo gek dat er meer ophef is over een discutabele beslissing in de blessuretijd van de terugwedstrijd in de kwartfinale van de CL dan in de Eredivisie speelronde 5? Niet zo zielig doen.

Ik vind het vreselijk dat Real door is. Die pakken 'm weer hoor, let maar op. Doodsaai. Ik had het mooi gevonden als we Juve, Bayern (of Sevilla), Roma en Liverpool hadden gehad. Dan hadden we een nieuwe winnaar, wat ik persoonlijk altijd leuk vind, en teams die je niet zo snel verwacht in een CL finale (op Bayern na dan, Juve hoorde wat mij betreft niet tot de topfavorieten). Ik hoop dat Liverpool de cup pakt. Maar ik denk dat de halve finales Real-Liverpool en Bayern-Roma worden, met als 'logische' finale Real-Bayern.

12 april 2018 om 08:18

Waarschijnlijk heeft Buffon niet zulke hele lieve dingetjes tegen de scheidsrechter gezegd, waardoor die wel rood moest trekken.
Scheidsrechters trekken niet zo snel een kaart voor praten, laat staan rood. Dus daar moet hij gewoon compleet, maar dan ook compleet over de scheef zijn gegaan in zijn benadering en/of bewoording.

12 april 2018 om 08:53

Neem ook aan dat Buffon flink over de schreef ging. Oliver laat zich eigenlijk nooit gek maken door dit soort 'aanvallen'. Kan het wel begrijpen vanuit Buffon's kant, maar je kan ook te ver gaan.

Nou, ik snap het wel. Ik vind namelijk, maar daarvoor heb ik vaak de herhaling teruggekeken, dat Benatia de bal aanraakt en hem in de handen van Buffon plaatst. Naar mijn mening een heerlijk verdedigende actie, ook al zal hij waarschijnlijk de tegenstander ergens een klein beetje raken. De rode kaart voor Buffon is mij ontgaan, dus dat moment zocht ik op via Youtube. Bij het protesteren zie ik nergens een aanraking met de scheidsrechter. Alleen een Buffon die zijn wijsvinger opsteekt. Daar moet harde taal zijn gevallen, anders snap ik de rode kaart niet. De penalty kan je over discussieren, omdat het niet goed zichtbaar is. Ik had hem in ieder geval zelf niet gegeven. Blijft over: de rode kaart. En daar zie ik geen reden toe. Wel heel erg verdacht om een keeper die vol zit met adrealine en een reputatie heeft voor het houden van belangrijke strafschoppen eruit te sturen ten faveure van een keeper met minder adrealine en zonder dezelfde reputatie.

De gehele CL mag van mij part opgedoekt worden. Er is werkelijk waar gene ene zak meer aan. Altijd dezelfde clubs die om de titel strijden en het zal alleen maar erger worden. De kloof tussen die paar rijke clubs en de rest wordt groter en groter en groter. Compleet oninteressant in vergelijking met vroeger. Dus ja, Real wordt ook dit jaar kampioen en volgend jaar misschien ook wel. Gewoon veruit de beste selectie. Top man.

Nee.. ik kap ermee.

12 april 2018 om 08:14

Hmm. Je kan het ook zo zien: er zitten twee verrassende halve finalisten tussen. Of had jij soms verwacht dat AS Roma en Liverpool tot zover zouden rijken? Het verbaast mij in ieder geval compleet. De strijd is nog niet gestreden, ook al snap ik best dat mensen nu wijzen naar een partijdige Uefa.

12 april 2018 om 08:24

Guey, vroeger kon een Psv, Ajax, Porto, Benfica, Celtic, Rangers, Oost-Europese clubs als Steaua, Rode Ster, etc etc flink meekomen in de CL of zelfs winnen. Elk jaar waren er verassingen.

Nu zet ik de laatste pak hem beet 6 jaar de tv aan.. elke fucking keer Barcelona.. is het niet Barcelona dan is het wel Real Madrid of Bayern. Ik ben er gewoon compleet klaar mee om naar dezelfde shirts te moeten kijken. PSG zal ook wel gaan aanhaken met hun uitgavenpatroon. Boeiend. Het is net of er elk jaar dezelfde grammafoonplaat op staat. Leuk voor een keertje maar na tig keer begint het vervelend te worden.

Nee.. ik kijk minder en minder en minder. Het voetbal is imo gewoon kapot. Of het nu in de CL is of in onze nationale rampencompetitie.

Abre los ojos amigo..

12 april 2018 om 09:15

Snap het probleem niet echt. Het wordt misschien wat eentonig maar ik zie toch liever een hoog tempo en Ronaldo, Messi, Salah, Hazard... dan Andre Andre van FC Porto.

En nu hoop ik dat Liverpool kan stunten. Uiteindelijk zit er elk jaar wel minstens 1 verrassint bij. Dortmund Monaco Roma Liverpool...

12 april 2018 om 10:05

Het probleem is dat het aantal sterren geconcentreerd is bij een handvol (rijke) clubs uit maar een drie a viertal competities.

Vroeger was dat veel meer verspreid over een groot aantal clubs en landen. Veel diverser. Ook toen kon je genieten van de wereldsterren, en was de CL (europa Cup 1) een stuk minder voorspelbaar. Bekijk de lijst met finalisten maar eens.

Maar goed.. misschien ben ik een oude lul aan het worden. Hahaha..

12 april 2018 om 10:43

Je had vroeger toch ook clubs die achter elkaar de Europa cup 1 wonnen?

12 april 2018 om 11:41

In de beginjaren van het voetbal inderdaad.. maar tussen 1980 en 2010 waren de finales altijd een mooie mix van teams uit verschillende landen. En dat er eens een team een goede periode heeft zul je altijd houden.

Maar tegenwoordig is de spoeling wel heel erg dun aan het worden.

Begin wel steeds meer te geloven in die ‘achterkamerzaakjes’ na barca vorig jaar en wat er tot nu al door is zal uefa natuurlijk ook niet op juve te wachten. Daarnaast gaat vázquez al liggen voordat die word getrapt door benatia hij voelt m in zn rug komen en de wcheids weet wat. er op het spel staat en dit was totaal geen penalty. Mijn mening

Ach we hebben een vermakelijke wedstrijd gezien. Verder maakt het mij niet zoveel uit wie er door gaat. Wel leuk als het niet altijd dezelfde vier clubs zijn in de halve finale, dus wat dat betreft was Juventus wel weer eens leuk. Maar Roma ook prima.

Ik had Juve ook de halve finale gegund...
maar als er 1 club zijn mond dicht moet houden over omkoping en doping, dan is het Juve wel...

En een schorsing zit er voor Chiellini dik in.

Hadden xmze vorige wedstrijd ook gekocht? lol, omhaal zou wel duur zijn geweest.

Ze mogen zo kwaad zijn als ze willen, die bal moest toch gewoon op de stip? Ik denk dat de meeste scheidsrechters akkoord gaan met deze beslissing?

Ronaldo maakte ook een keer het gebaar van gestolen tegen Barça. Het is wat ze zeggen een gestolen overwinning. Als juve er aan de andere kant 1 had moeten hebben gaat ie m niet geven never. Je moet als club maar trots zijn dat je op zo een manier de cl wil claimen. Met hulp van de scheids plus nog spelers over de miljard. Het is en blijft een schande dat een club als real Madrid afhankelijk is van een scheids. Juve heeft Madrid kapot gespeeld. Nee het voetbal heeft verloren.

Het was ook meteen mijn eerste reactie. Wat ik zo bijzonder vond is dat de scheidsrechter de penalty durfde te geven. Op zo”n hoog podium op zo”n moment is echt cruciaal dat je gelijk hebt. De scheids heeft wel ballen, maar in zo”n geval is een videoscheids toch wel een uitkomst.

De reactie van Allegri (die Voetbalzone niet vermeldt) is werkelijkwaar de beste reactie op dit incident.

Er was zoveel verwarring en de behoefte aan de VAR blijft groot om objectieve beslissingen te nemen.en dat dat het probleem van de UEFA is.
Allegri kon de reactie van Buffon begrijpen gezien het spel en de mogelijkheid om door te gaan.
Tegen Ramos zei hij dat de Penalty niet zo claro was.
Hij zegt nergens benadeelt te zijn maar dat er zoveel verwarring was dat er daardoor veel onbegrip is. Dat is natuurlijk wel iets wat je de scheids kan verwijten

12 april 2018 om 09:10

Wat kan je de scheids dan verwijten? Dat hij fluit voor een penalty en geen mogelijkheid heeft om het even terug te laten zien waarom? Dat hij alle tierende Juve-spelers één voor één bij 'm roept om even rustig uit te leggen om welke reden de bal op de stip ging?

12 april 2018 om 10:28

De verwarring. Buffon rood, waarvoor? Lichte aanraking, kom op het is zijn laatste CL ooit en een minuut voor tijd penalty tegen. Benatia krijgt geen geel terwijl als het een penalty is, is het ook geel, zelfs direct rood.onlogisch.

Ramos die geschorst is en zomaar mag aantreden op de bank en zaken mag roepen

Juventus spelers krijgen kaarten voor overtredingen die Real spelers wel mogen maken. En zo'n moment als die penalty is het een overtreding maar de rest van de wedstrijd niet, dat is als speler niet te begrijpen

Allemaal zaken die verwarring geven en dat is de scheidsrechter wel degelijk te verwijten. Penalty kan gewoon gegeven worden daar niet van.

12 april 2018 om 10:50

Dat moment van Buffon; ga er maar staan als scheidsrechter. Had Oliver moeten zien dat Buffon geduwd werd? De beste man heeft ook maar twee ogen en na zijn beslissingen werd hij ineens aangevallen door het complete Juventus team.

Oliver ervaarde het blijkbaar als een aanval en of je nu Nathan Rutjes bent of Buffon, in feite raak je de scheidsrechter gewoon niet aan.

Dat Benatia geen kaart kreeg vond ik ook bijzonder, daar zijn we het wel over eens. Maar noem me maar een aantal momenten op dat Real geen kaart kreeg voor zelfde overtredingen als waar Juve wel een kaart voor kreeg? Misschien dat je tot één kan komen. Benatia's overtreding is overal in het veld een overtreding. Vandaar dat het ook een pingel is.

Dat Ramos daar liep is natuurlijk een fout van de gehele Uefa delegatie die daar aanwezig is. Zo'n stadion wordt belegerd met van die mannen en vrouwen in pak en zouden Ramos (of Oliver) zelf erop moeten wijzen. Hypocriet om daar nu ook zo'n schorsing o.i.d. voor uit te gaan delen aan Ramos.

Chiellini kan zich beter richten op zijn mede verdediger die opzichtig de fout in gaat bij wat waaraxhijnlijk de laatste aanval van de wedstrijd is. Als hij gewoon aan de goede kant dekt dan kan hij de scheidsrechter ook niet in de gelegenheid brengen om te fluiten

Hier zit wel iets in. Ik zeg niet dat Real zich bezig houdt met omkoping. Maar ik ben het wel met Chiellini eens als hij zegt dat alle in een wedstrijd van Real heel veel beslissingen van de scheidsrechter in het voordeel van van Real vallen. Dit is toch wel opmerkelijk

Kijkende naar de overtreding op Vazquez is het 50/50 om de bal op de stip te leggen. Natuurlijk was de timing afschuwelijk voor Juventus. Die daarmee een ijzersterke wedstrijd in 1 klap verloren zien gaan. In een wedstrijd waar de belangen dusdanig groot zijn, is het voor een arbiter ook soms gissen (Makkelie bij Barca-Roma). Aan de andere kant heeft een speler van Juventus geen recht van spreken, gezien de vele omkoopschandalen waar Juve voor is veroordeeld in het verleden. Als Real Madrid arbiters om zou kopen voor een paar ton dan kan Juventus dat net zo goed voor een paar ton meer doen. Zo blijven we elke verkeerde beslissing ooit van een scheidsrechter als matchfixing zien...

Het was gewoon een dikke penalty klaar

Uefa en Real en de scheids met van alles beschuldigen omdat er een terechte penalty was gegeven? zo overdreven allemaal zeg, de scheids was gewoon goed deze wedstrijd, die penal was natuurlijk pijnelijk maar was wel terecht alleen in de laatste minuut is extra zuur maar dat maakt niks uit. Penal is penal.

Stel je voor dat er echt sprake zou zijn van omkoping door grote teams (barca meegerekend),,,

Dan zou het toch nooit aan het licht komen doordat fans alles schijnen te pikken en zelfs goed te praten.

Al zou een scheidsrechter een shirt dragen met het opschrift 'ik ben omgekocht', zouden mensen toch wel een manier vinden om het goed te praten.

Maar dat is allemaal hypotetisch natuurlijk.

Gefeliciteerd Real-fans met jullie overwinning.

Dat kan je als Juventus speler beter laten. Zaten in het grootste omkoopschandaal ooit.

De juventus spelers doen nou net alsof ze doorgingen met de stand 0-3 in de verlenging had Real dan alsnog gescoord en was het DAG Juventus. Het is nu alleen al eerder gebeurt en vond dat ook prima want had geen zin in nog 30 min voetbal

Natuurlijk moet Chiellini niet geschorst worden. Emotie hoort erbij, helemaal als er net 2 schandalige beslissingen (onterechte strafschop en onterecht rood) je ploeg benadeeld hebben. En daarnaast heeft hij gewoon gelijk natuurlijk.

Hoe Pro Juve ik ook was gisteren, helaas, dit was gewoon een terechte penalty. Helaas

Voor alle scheinheilige (vooral Juve & Barca) boontjes hier op Voetbalzone: als jullie met droge ogen kunnen beweren dat dit geen strafschop is, dan is er echt iets mis met jullie beoordelend vermogen. Allereerst moet Benatia gewoon zijn man dekken; dan had deze ingreep overbodig geweest. Daarnaast gaat Vazquez naar de grond door een duw in zijn rug. Niet van Benatia zijn volledige lichaam, maar vlak voordat hij tegen hem aan / ervoor springt, geeft hij met zijn hand een zet in zijn rug. Hij duwt hem bewust naar de grond zodat hij niet kan intikken, waarna hij de bal wegspeelt terwijl hij hem schuin in de rug duwt. Zoek een beetje goed online en je zal zien dat er beelden zijn die dit bevestigen. Uit bijna geen enkele camerahoek is het zichtbaar, behalve uit de hoek van achter; dezelfde hoek waar de scheidsrechter stond. Huilie huilie vooral verder, maar Real is gisteren in blessuretijd alles behalve bevoordeeld; het was gewoon een strafschop. De rode kaart van Buffon was wel vervelend; die werd door een eigen teamgenoot tegen de scheids aan geduwd. Echter de regel is dat je van de scheids afblijft en dat deed hij feitelijk gezien, ondanks dat het per ongeluk was, niet.

12 april 2018 om 10:37

Vooral in een split second is dat ook niet objectief te beoordelen dus inderdaad penalty kan gegeven worden en dat is gedaan. Rode kaart is absoluut een belachelijke beslissing, hoe haal je het in je hoofd. Nul intentie om de scheids opzettelijk pijn te doen. Aanraking door het opstootje, die scheids moet zich schamen. Daarnaast is consequentie een van de belangrijkste zaken die een scheids moet hanteren anders loopt het uit de hand zoals gisteren. Benatia had ook rood moeten hebben, net als Ramos. Alle overtredingen in de rug zoals Benatia moeten dan tevens gefloten worden, dat is niet gebeurd.

12 april 2018 om 14:47

Consequent zijn is voor heel veel scheidsrechters een probleem en daarom reageer ik puur op de beslissing van de scheids om een penalty te geven, waar vooral Juve en Barcelona fans (lees: de uitschakeling tegen Roma doet blijkbaar zoveel pijn dat ze de wedstrijd Real - Juve niet meer objectief kunnen beoordelen, uitzonderingen daar gelaten) het niet mee eens lijken te zijn. Je ziet echter gewoon, en dat is vanuit de hoek van de scheids te zien, dat Benatia hem naar de grond duwt in zijn rug. Dit doet hij ook nog eens bij iemand die hem zo voor het intikken heeft tegen een al kansloze Buffon op dat moment, dus eigenlijk had Benatia degene moeten zijn die het veld moest verlaten.

Al met al had Real het nooit zover mogen laten komen, maar de penalty is gewoon 100% terecht.

Heb de wedstrijd niet gezien, maar net wel vijf keer de ‘overtreding’ van Benatia... Hahahaha, wat een duidelijke schwalbe, niks aan de hand. Als je hiervoor een penalty geeft mag je wel 10 penalties per wedstrijd geven. Ik las dat heel veel mensen beweerden dat het gewoon een penalty was, dus zelf ff kijken... Slaat nergens op, er is amper contact en we zijn niet aan het zaalvoetballen hè.

12 april 2018 om 10:25

Dus iemand in de rug lopen voor open doel mag gewoon? Het is namelijk een contactsport he ! Lekker de bal missen en de speler omver bowlen joh wat maakt t uit. We zijn echte venten die zeggen daar niks van.

12 april 2018 om 10:28

Was helemaal niks aan de hand!! Buffon gaat niet zomaar tekeer! Hij had Ronaldo rood moeten geven zoveel gebaren na de scheids, en 3 x een schwalbe

12 april 2018 om 10:28

Was helemaal niks aan de hand!! Buffon gaat niet zomaar tekeer! Hij had Ronaldo rood moeten geven zoveel gebaren na de scheids, en 3 x een schwalbe

12 april 2018 om 10:42

Fairplay81,

Buffon gaat tekeer omdat dit in de laatste seconden gebeurt. Als deze dus raak zou zijn, was er niks meer wat Juve terug kon doen. Dat zorgde klaarblijkelijk voor veel frustratie. Ik begrijp die emotie wel. Maar het is natuurlijk geen bewijs dat het geen penalty zou zijn geweest.

Ik ben wel echt blij dat Real door is, want even zag ik een scenario voor me zoals dat in 2012 was tegen Bayern. Toen was Real veel en veel beter, miste het ook veel kansen en ging Bayern er na penalty's met de winst vandoor.

12 april 2018 om 14:52

Fairplay,

Waar heb je het over? Buffon kreeg geen rood omdat hij tekeer ging en gebaren maakte, maar omdat hij tegen de scheidsrechter opbotste dankzij een duw in de chaos van zijn eigen teamgenoot. Puur naar de regels kijkend is dit een rode kaart, maar aangezien hij er zelf niets aan kon doen - iets wat de scheidsrechter niet geconstateerd heeft - vind ik het niet terecht.

Iets wat wel terecht was, was de penalty. Waar Benatia eerst met twee handen (!) - dat mag Ruudje, die hier boven hetzelfde beweerd als jij, ook wel even terugkijken - in Vazquez zijn rug, waarna hij hem ook nog eens in de rug springt, ondanks dat hij daar de bal bij raakt. De eerste duw ontnam echter de scoringskans al, dus maakt het spelen van de bal en daarbij in de rug lopen - waarbij ik misschien nog begrip had gehad als de scheids niet had gefloten - al niets meer uit.

Real kreeg wat het verdiende bij die actie: een penalty, welke overigens wel erg overtuigend binnen werd gejaagd door Ronaldo.

12 april 2018 om 14:52

Fairplay,

Waar heb je het over? Buffon kreeg geen rood omdat hij tekeer ging en gebaren maakte, maar omdat hij tegen de scheidsrechter opbotste dankzij een duw in de chaos van zijn eigen teamgenoot. Puur naar de regels kijkend is dit een rode kaart, maar aangezien hij er zelf niets aan kon doen - iets wat de scheidsrechter niet geconstateerd heeft - vind ik het niet terecht.

Iets wat wel terecht was, was de penalty. Waar Benatia eerst met twee handen (!) - dat mag Ruudje, die hier boven hetzelfde beweerd als jij, ook wel even terugkijken - in Vazquez zijn rug, waarna hij hem ook nog eens in de rug springt, ondanks dat hij daar de bal bij raakt. De eerste duw ontnam echter de scoringskans al, dus maakt het spelen van de bal en daarbij in de rug lopen - waarbij ik misschien nog begrip had gehad als de scheids niet had gefloten - al niets meer uit.

Real kreeg wat het verdiende bij die actie: een penalty, welke overigens wel erg overtuigend binnen werd gejaagd door Ronaldo.

12 april 2018 om 10:27

Ze zouden Ronaldo moeten schorsen, zoveel gezeik gister en huilen en gebaren na de scheids, kreeg nie eens geel! En wat chiellini doet is niks mis mee want t zou zomaar waar kunnen zijn!

12 april 2018 om 10:47

Als Ronaldo huilt dan moeten alle scheids rekening houden daarmee wist je dat niet??

12 april 2018 om 10:29

Ruudje,

Dit is een absolute penalty! Lucas stond op het punt om die bal te ontvangen en binnen te tikken. Benatia trekt vervolgens aan de noodrem en duwt hem in zijn rug, waardoor deze 100% kans ineens niet meer is.

Jammer voor Juve, maar Real is hier gewoon terecht door. Zeker als je het over twee wedstrijden bekijkt.

Zijn die Italianen massaal helemaal gek geworden!?
Hoe is Juve hier bestolen? Het was gewoon een hele terechte penalty, omdat Benatia (met reeds geel op zak, wordt verder nog gespaard) hier zwaar aan de noodrem trekt.
Dat Buffon ontplofte, hebben we ook allemaal kunnen zien. Ik vind het jammer dat zo'n grootheid op deze manier afscheid neemt van de CL, maar ik heb het gevoel dat de scheidsrechter weinig anders kon doen op dat moment.

Ik vond overigens de scheidsrechter verder ook heel matig. Maar dan aan beide kanten. Het is absoluut niet zo dat Real bevoordeeld werd.

Juventus heeft gewoon maximaal geprofiteerd van die paar kansen die ze kregen en van een gigantische blunder van Navas, maar verder hadden ze gisteren niet veel te vertellen. Real voerde de druk flink op en op het einde was te zien dat Juve het allemaal moeilijk belopen kon.
Zidane zorgt er wel echt voor dat zijn ploeg geweldig fit is, zeg! Heel knap hoe dit team zo lang gas kan blijven geven en in de eindfase het tempo zelfs nog een beetje kan opschroeven.

12 april 2018 om 10:46

Geel moest er nog eens bijkomen. Waar baseer jij die gele kaart op. Die scheids was zo gretig met het aanwijzen naar de stip, dat hij hem zonder contact ook had gegeven.

12 april 2018 om 14:54

Maar leg nu eens uit waarom het Geen overtreding was dan? Dat heb ik je nog nergens zien doen. Je roept alleen maar dat het een schande is en dat Juve is bestolen, maar beargumenteer het eens dan? In alle opzichten is dit een penalty, maar dat ga ik niet nog een keer uitleggen. De rode kaart voor Buffon daarentegen vond ik wel onterecht.

Spelers van juventus die praten over omkopen het moet niet gekker worden haha

Wat hoop ik zo dat Real Liverpool treft. En dan en goeie opdonder van Salah & co. krijgen. Kijk ik ben totaal geen Real fan. Maar ik ben wel iemand die de credits aan Real zou geven als die het verdiende om door te gaan. Niks vanwaar. Het grappige is dat Real er altijd wel net mee wegkomt. En dat komt zeker niet door het voetbal, want zo mooi spelen echt niet. Daarom Liverpool ik kan jullie niet genoeg supporter op dit moment. Good luck guys

12 april 2018 om 12:16

Damsko, Ben je de eerste match vergeten? Aangezien dit over een tweeluik gaat, kun je aan de hand van twee wedstrijden pas beoordelen of er een ploeg wel of niet terecht door is. In Turijn was Real veruit de betere. Gisteren had Real het overwicht, maar was Juve efficiënter. Een terechte penalty waaruit Real Juve vervolgens afmaakt. Jij gaat mij niet beweren dat Juve het over twee wedstrijden verdiende om door te gaan. Je mag mij trouwens een team noemen dat structureel beter speelt en zoveel dominantie en rust uitstraalt als Real. Real is juist op basis van hun dominantie op voetbalgebied zo ver gekomen. PSG en Juve hebben dit reeds moeten ondervinden.

Als je in jouw ogen na zo’n geweldige comeback in de laatste seconde van de wedstrijd op deze manier wordt bestolen, kan ik me wel een bepaalde emotie voorstellen. En het temperament van de Zuid-Europeanen is dan ook nog eens een beetje eerder op het kookpunt dan dat van de doorsnee Noord-Europeaan. Deze emoties horen gelukkig ook bij het spelletje. Is eens wat anders dan Schone, die zegt dat er wel eens een vaas door de huiskamer vliegt wanneer PSV ontsnapt aan puntverlies. Laat eerst maar op het veld zien, is mijn devies!

Beetje jammer dat bepaalde mensen er nu aankomen met een lijstje van (mogelijke) scheidsrechterlijke dwalingen, die dan zouden dienen als bewijs voor omkoping. Sneu hoor, want scheidsrechters maken elke wedstrijd fouten, en waarschijnlijk doen ze het beter dan jullie, maar om dan elke persoonlijke fout, en dan alleen die, die in het voordeel van Real zijn te noemen als bewijs... Kom op zeg, dan ben je geen voetballiefhebber meer maar iemand die gewoon een reden zoekt om iets te haten. Buitenspel van Isco was ook een twijfelgeval. Hoor je niks over.

Tja, in de eerste helft wordt een goal van Isco onterecht afgekeurd.

De penalty is makkelijk gegeven en wellicht speelt het Bernabeu daarin mee (al was het vrij stil), maar omkoping is natuurlijk onzin. Dat denkt Chiellini vast ook niet, maar ik kan m'n z'n emotie op zo'n moment goed voorstellen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1035 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus9562
2.Napoli9148
3.AS Roma7733
5.Lazio7240
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Mattia De SciglioVerdediger00
Medhi BenatiaVerdediger00
Andrea BarzagliVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

168 fans
Verdediger, 33 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Juventus 26 0 2 0
2016/2017 Juventus 21 2 4 0
2015/2016 Juventus 24 1 5 1
2014/2015 Juventus 28 0 7 0
2013/2014 Juventus 31 3 5 0
Laatste voetbalnieuws

‘Inter is een belangrijke club, maar ik heb ervoor gekozen naar Juve te komen’

João Cancelo speelde afgelopen seizoen nog op huurbasis voor Internazionale, maar de Portugese rechtsback zal aankomend seizoen de kleuren van een andere Italiaanse grootmacht verdedigen. Juventus bereikte namelijk onlangs een akkoord...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 16 juli
James Rodriguez gaat deze zomer niet terugkeren naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren