wk2018

‘Ramos verschijnt langs het veld; schorsing voor halve finale dreigt’

Donderdag, 12 april 2018 om 01:00

Sergio Ramos moet vrezen voor een nieuwe schorsing. De verdediger van Real Madrid moest de kwartfinale van woensdagavond tegen Juventus (1-3) door een schorsing aan zich voorbij laten gaan, maar verscheen vlak voor het einde van de wedstrijd aan de rand van het veld. Hierdoor kan hij volgens diverse Spaanse media op een volgende schorsing rekenen, waardoor hij de eerste halve finale zal moeten missen.

Sergio Ramos begon de wedstrijd op de tribune, maar vlak voor het einde van de wedstrijd liep de aanvoerder naar beneden en verscheen hij aan het einde van de spelerstunnel, aan de rand van het veld. Volgens verschillende Spaanse media heeft de arbitrage van de UEFA de verdediger gezien langs het veld en daar een aantekening van gemaakt in het wedstrijdrapport. Het kan leiden tot een sanctie, waarbij de Real Madrid-verdediger moet vrezen voor een schorsing.

Het zou niet de eerste keer zijn dat een speler van Real Madrid een belangrijke (halve) finale zou missen door een dergelijke schorsing. In 2014 onbtrak Xabi Alonso in de Champions League-finale door een schorsing. Na het laatste fluitsignaal stormde een uitzinnige Alonso het veld op, maar dat was tegen de regels. Hierdoor kreeg hij een nieuwe schorsing en ontbrak hij in de finale van de Europese Super Cup.


Poll

Denk jij dat Sergio Ramos geschorst wordt?


Gerelateerd

85 reacties (laatste reactie door the ref)

Dit zou echt de grootste aderlating zijn, onze kapitein kunnen we echt nimmer nooit missen. Hebben we vandaag ook gezien.

12 april 2018 om 08:06

Regels zijn regels. Mocht het zo zijn is het zijn eigen schuld.

12 april 2018 om 08:41

Ik denk dat de wedstrijd dan, als de KNVB regels een beetje hetzelfde zijn, overgespeeld moet worden. Laat maar komen

12 april 2018 om 08:46

"regels zijn regels". Is het niet zo dat de regel is dat een geschorste speler niet het veld op mag? Dan heeft hij namelijk niets verkeerd gedaan. Xabi Alonso werd toendestijds geschorst omdat hij daadwerkelijk het veld was opgerend.

12 april 2018 om 09:06

Volgens mij is het meer "in de buurt van het veld". Op een plek waar hij invloed kan hebben op.. daarom moeten trainers ook naar de tribune.
Volgens mij was wat die assistent deed met pep ook niet toegestaan. die stond bovenaan de trap te overleggen. Ik zou het wel cru vinden als hij geschorst wordt, maar als het echt tegen de regels is, dan is het zo.

12 april 2018 om 09:15

Als je rood hebt gekregen en dus geschorst bent voor het restant van de wedstrijd moet je ook naar de kleedkamer. Hier geldt, denk ik, hetzelfde. Hetzelfde verhaal als dat Guardiola geen contact mocht hebben met zijn bank via telefoon etc.

12 april 2018 om 18:11

@ Jdg84

Een speler die geschorst is mag zich niet binnen de omheining van het speelveld bevinden. In het geval van Real is dat dus binnen de reclameboarding en/of dug-out/spelerstunnel.
Hij had slimmer moeten wezen en gewoon in de catacombe moeten blijven of gewoon op zijn plek in het stadion.

Wat Guardiola deed mocht inderdaad ook niet en ook daar loopt een onderzoek naar.

@willem1609

In het geval van een stadion moet je inderdaad minimaal naar de catacombe van het stadion danwel de kleedkamer. Daarna mag je overigens wel gewoon in het stadion zijn.

Guardiola mocht inderdaad niet en loopt ook een onderzoek naar.

12 april 2018 om 22:08

wees maar niet bang UEFA gaat hem echt niet schorsen is een speler van madrid.

Dat is dan wel erg dom van Ramos, helemaal als je weet dat je er blijkbaar een schorsing voor kan krijgen.

12 april 2018 om 01:27

Zo heel slim zijn de meeste voetballers niet

12 april 2018 om 01:38

Ja dit is niet echt slim te noemen. Waarom blijft hij niet gewoon zitten tot na het laaste fluitsignaal. Hij wist toch dat er een verlenging aan zat te komen dus moest hij wel heel lang wachten voor de spelers uberhaupt naar binnen zouden komen.

12 april 2018 om 02:09

Dom inderdaad. Maar tegelijkertijd prachtig om te zien, een echte winnaar en leider. De reden dat er mede 1-3 verloren werd is ook op de conto van het gemis van Ramos te schrijven, hij lijdt de verdediging incl Varane. Vallejo deed het trouwens niet slecht, zie hem zomaar Varane voorbij gaan de aankomende seizoenen

12 april 2018 om 08:38

Kennelijk mag dat ook niet, gezien het Alonso-verhaal.

Zou kinderachtig gedoe zijn, hij heeft nergens invloed op gehad of wat dan ook.

12 april 2018 om 01:32

Regels zijn (helaas) regels.

12 april 2018 om 01:33

Regels zijn regels. Gewoon een superdomme actie

12 april 2018 om 01:34

Als Real een penalty krijgt dan zijn het regels...maar als Ramos wordt geschorst omdat hij niet naast het veld mag verschijnen dan is het raar en gelden de regels niet meer.

12 april 2018 om 01:36

Uefa is ook kinderachtig. Maar ja, regels zijn regels.

Daarom kreeg Ronaldo 5 wedstrijden schorsing voor het aanraken van een scheids en ook Buffon gaat gestraft worden (al ging de laatste wel als een bezeten idioot doro op de scheids).

Ze kunnen niet anders als Ramos echt een regel gebroken heeft.

12 april 2018 om 01:46

@Ferdy-01

Ik dacht dat Ramos door de Uefa was geschorst voor een CL wedstrijd. Wat heeft de Spaanse bond te maken met een CL wedstrijd?

Verder gaf ik al aan, als Ramos een regel overtreden heeft dan is het duidelijk. Dan moet ie gestraft worden.

Op camera is er zoveel te zien. Dat Suarez wedstrijd na wedstrijd duikelt ziet men ook. Pas als de scheids dat noteert volgt een gele kaart. Ze gaan niet iedere speler straffen via camerabeelden.

Zo is Messi ook niet gestraft omdat ie aan de scheids zat tijdens een Clasico in 2009 (?). Dat zien ze wel, maar de scheids noteerde niets, dus bestond het niet.

Edit: Voor het bijten van Suarez maakten ze wel een uitzondering. Maar bijten in het voetbal is dan ook wel een uitzonderlijke overtreding.

12 april 2018 om 01:53

Ik reageer op het feit dat je zegt dat Ronaldo 5 wedstrijden is geschorst. Maar buffon gaat stoppen dus maakt niet veel uit. Hoog uit 1 wedstrijd zo als verati.

12 april 2018 om 06:44

Haha Buffon is toch gestopt dus die maakt zich niet druk om die schorsing

12 april 2018 om 01:39

Ja mar als het de rgels zijn, dan moet je je eraan houden. Ramos weet dat toch? overal staan camera's, je kan niet eventjes stiekem de spelerstunnel inglippen.

12 april 2018 om 12:20

Dat was de penalty en de rode kaart ook maar als alles zogenaamd regels is regels is dan zijn de voetbalwetten keihard en moet ramos geschorst worden , want hij mag zich niet langs de lijn vertonen en in dit geval heeft hij zich niet aan de afspraak gehouden

Vond het al raar dat hij daar stond. Vreesde al hiervoor.
Als hij een schorsing krijgt dan mag hij echt wel achter zijn oren krabben want wij overleven geen halve finale zonder hem daar achterin...

Wat dom van hem!

12 april 2018 om 02:55

Man man, wat was dat vandaag? Elke voorzet leek een doelpunt te zijn. Wat is jullie verdediging toch ontzettend zwak in de lucht. Carvajal vond ik ook zwak spelen, bij de eerste goal liep mandzukic volledig vrij terwijl dat toch zijn man was. Verder was het een ontzettend leuke wedstrijd, goed tempo, heel aanvallend maar wat een geblunder van Navas. Bewijst keer op keer dat die niet goed genoeg is voor de absolute top. Beetje hetzelfde met Karius en Courtois.

12 april 2018 om 03:06

Onze verdediging is dit seizoen al wankel maar de laatste tijd leek het beter te gaan.
In de lucht hebben we we wel wat lengte maar wat je vandaag zag, Marcelo z'n kant werd heel goed gebruikt om ver voor te geven zodat Carvajal op Mandzukic stond. Mandzukic is een kop groter dan Carvajal, dat is iets wat ik gelijk zag aan de tactiek van Juve.

Ik snap niet dat Zidane dit niet zag, hij had Varane beter moeten coachen wat dat betreft. We hebben volgend seizoen wat nodig in de verdediging anders gaat het helemaal mis! Navas gaat niet meer vrijuit na vanavond, hij heeft veel gedaan voor ons maar vandaag was het echt niet te geloven.

Hopen dat we Vallejo beter kunnen gebruiken want de coaching en organisatie moet echt beter.

12 april 2018 om 03:27

Navas was de reden waarom er zelfs zoveel spanning was. Na dat cadeautje aan matuidi, kan die zijn koffers al vast gaan pakken. Wat een drama achterin bij real.

12 april 2018 om 03:32

Karius en Courtois even op hetzelfde niveau plaatsen. Ok. Neem even de erelijsten erbij. Leeftijd nemen we ook even niet mee. Zoek mij even een keeper met dezelfde prijzenkast als Courtois op 25 jarige leeftijd. Keepers zijn ook op hun best net voor de 30. Maar de waan van de dag regeert tegenwoordig. Buffon heeft hem nooit gewonnen, de CL. Alleen doe je niets in het voetbal. Ook Ronaldo en Messi niet. Iedereen kan eens een keer niet thuisgeven. Gelukkig runnen fans geen voetbalclubs. Het zou wat worden.

12 april 2018 om 06:48

Ben ik met je eens. Als hij nou 10 wedstrijden gaat grabbelen per seizoen en onzeker overkomt.. maar vind hem een top keeper

Huh dat zijn toch wel echt twee verschillende dingen. Alonso ging meejuichen, maar wat Ramos hier doet is gewoon langs de lijn toekijken. Volgens mij is hij op die positie hetzelfde zoals een toeschouwer dat is. Hij komt ook niet het veld op oid, alleen ben ik trouwens wel benieuwd wat er met Allegri en Ramos gebeurde aan het eind.

En als het echt zover komt, dan vind ik het enorm stom van Ramos zelf en dan hadden ze dit gewoon moeten weten dat het zo ver kan komen!

12 april 2018 om 01:44

Ja maar als je Ramos daar laat staan dan kan je de trainers ook niet sturen naar de tribunes. Ook langs de zijlijn laten staan. Ik denk juist gewoon een schorsing als is de Uefa echt corrupt. Zijn ze al alleen dam bevestigen zij het zelf dan.

12 april 2018 om 06:51

Ja, Vázquez had die bal nooit gescoord.. Hij nam daar een risico met die schwalbe. Of nee, toch niet.

12 april 2018 om 01:45

Denk dat het te maken had dat Ramos contact probeerde te zoeken met zijn medespelers, door zijn bekende fluiten. Daar was blijkbaar Allegri blijkbaar niet gediend was. Terecht ook, wat doe je daar eigenlijk als je geschorst bent?

12 april 2018 om 08:32

Klopt, maar een toeschouwer krijgt ook een stadionverbod als hij opeens langs het veld opduikt of in de spelerstunnel gaat hangen. Als tribuneklant mag je daar gewoon niet komen. Ramos dus ook niet.

Ik had al zo vermoeden, waarom sta je daar? Zometeen krijg je een schorsing. Zo ongelooflijk dom. Je bent geschorst, maar toch kom je in de slotfase nog ff kijken langs de dog-out. Olie, oliedom.

Ga er maar vanuit dat die 1 wedstrijd geschorst is, voor dit.

Nee, zonder Ramos ziet Madrid's verdediging niet goed uit.

Hij mag daar als geschorste speler niet staan, het is heel duidelijk. Niet van ja maar hij staat niet letterlijk in de dug-out of hij staat niet op het veld. Op die positie kan je gewoon naar je teamgenoten en coach wat schreeuwen en fluiten en gebaren maken, het mag gewoon niet, doodsimpel. Wacht gewoon tot het voorbij is en ga het dan vieren met je teamgenoten in de kleedkamer, wat kom je daar doen tijdens de wedstrijd in die tunnel man?

Dit is natuurlijk dom, maar ja regels zijn regels ben ik bang. Ik verwacht ook geen protesten vanuit Real. Net als bij de strafschop is de zaak duidelijk en ik ben het 100% met Ronaldo eens dat protest tegen zoiets ongelofelijk dom is.

Hoopte eigenlijk dat we Bayern lootte zodat we in de finale tegen een team moeten die niet gewend is aan de druk van een CL finale. Als Ramos geschorst word hoop ik dat we tegen Roma moeten. Niet dat je daar heel makkelijk van wint, maar tegen die andere 2 is de kans gewoon groot dat je al 1 wedstrijd verliest zonder Ramos.

12 april 2018 om 07:00

Zouden gaan loten*

12 april 2018 om 07:26

Ja want Bayern is natuurlijk sws 2 keer winst voor jullie? Arrogantie ten top weer, hoop dat jullie ze keihard krijgen, mia san mia

12 april 2018 om 07:31

Ja want als je Bayern loot ga je natuurlijk sws door naar de finale*

12 april 2018 om 08:20

Oeps was vergeten om erbij te zetten ‘als we doorgaan’. Sorry daarvoor. Bedoelde eigenlijk te zeggen dat ik denk dat we hoe dan ook tegen Bayern komen te spelen en dat ik liever heb dat ik liever 1wedstrijd met Ramos doen dan in 2 waarvan 1 zonder. Staat inderdaad arrogant geschreven. Sorry daarvoor.

Ronaldo had ook veel eerder min een gele kaart moeten krijgen ivm die schwalbes die hij maakte. (ong 3)

12 april 2018 om 08:57

Ik blijf me er over verbazen dat iemand met zo'n ongelofelijk sterk lichaam elke keer als een kleuter naar de grond gaat als er nauwelijks sprake is van contact, daar mag de arbitrage wat mij betreft veel harder tegen optreden.

12 april 2018 om 09:20

@ Tornado, normaal gesproken valt dit wel mee. Maar gister avond vond ik het ook nergens op slaan, hij was zo op zoek naar een gele kaart voor zijn tegenstander / pingel. Hij heeft dat als grote speler helemaal niet nodig. Ik irriteerde me er mateloos aan, terwijl ik echt een Ronaldo fan ben.

12 april 2018 om 09:34

Ronaldo was tegen Oranje ook alleen maar aan het zeuren en zielig doen, het zit toch wel in de aard van het beestje hoor.

Als de UEFA een keer zich aan de regels houdt dan geven ze hem een schorsing het is allememaal maar zielig voortaan er zijn 100e regels maar aan 1tje houden ho maar

Je denkt toch niet dat de UEFA hem gaat schorsen? Madrid had het zonder hem hartstikke lastig tegen Juventus. Nee, dat risico zullen ze niet weer nemen.

12 april 2018 om 09:16

Het doet pijn he? Jaar in jaar uit verslagen worden door Real.

OT: Real terecht door gezien de twee wedstrijden en de twee blunders van Navas.
Al moet ik wel kredits geven naar Juve, wat Real goed wist te bestrijden.
Dom van Ramos om dit risico te nemen, Real kan hem echt niet missen in de halve finale. Vallejo verving hem prima, maar is (nog) geen leider.

12 april 2018 om 09:38

Jaar in jaar uit? De vorige finale die Juventus haalden ging toch echt ten koste van Real.

Ik heb het gemist op TV maar heeft Ronaldo nog geel gehad voor zijn shirt uittrekken?

12 april 2018 om 08:35

ja heeft hij gekregen

Denk dat Ramos zich geen zorg hoeft te maken. Tis immers een speler van Real Madrid. Enne........ Real Madrid en de Uefa.......... !!!!!

dit zou echt ideaal zijn voor Real. Anders krijgt die notoire schopper toch in beide halve finales geel en mist hij de finale.

Dit getuigt echt van weinig intelligentie... Er moet toch ook iemand op die bank zijn die zegt Sergio doe maar ff niet?

Het is Real dus hij krijgt vast een voorwaardelijke schorsing ofzo, maar gezien de geschiedenis met Xabi Alonso moet hij natuurlijk gewoon een wedstrijd toekijken. Hopelijk tegen Bayern. Zou leuk zijn om een keer een verassing in de finale te krijgen.

Jep, ik had het ook al gezien en dacht meteen 'oei oei, dat gaat weer een schorsing opleveren'. Dat kan niet anders dan weer een wedstrijd missen. Enorm stom wel dat je dit doet. Je weet wat de gevolgen zijn.

Die word 100% geschorst, de Uefa zal genoeg kritiek krijgen om de strafschop wat terecht was imo maar om Juventus wat terug te 'geven' zullen ze Ramos nog is schorsen let maar op.

12 april 2018 om 11:11

Nee,die wordt niet geschorst....real speler hè dan mag dat.....😬

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4219 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9370
4.Valencia7327
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Karim BenzemaAanvaller325
CasemiroMiddenvelder305
IscoMiddenvelder307
MarceloVerdediger282
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

788 fans
Verdediger, 32 jaar

In de wandelgangen

Maandag 16 juli
James Rodriguez gaat deze zomer niet terugkeren naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren