wk2018

‘Als de UEFA geen goede scheidsrechters heeft, kunnen wij ze wel trainen’

Donderdag, 12 april 2018 om 00:15

Scheidsrechter Michael Oliver was woensdagavond de gebeten hond na afloop van de kwartfinale in de Champions League tussen Real Madrid en Juventus (1-3). De arbiter legde de bal in de 93ste minuut op de stip, waarna Cristiano Ronaldo het beslissende doelpunt maakte en de Koninklijke naar de halve finale schoot. Juventus-president Andrea Agnelli haalde na afloop van de wedstrijd hard uit naar de UEFA en scheidsrechter Oliver.

Agnelli benadrukte dat Italiaanse clubs in zijn ogen de laatste tijd wel vaker benadeeld zijn door de arbitrage. “Om de een of andere manier stelt men telkens arbiters aan die tegen Italiaanse clubs zijn. AS Roma had dinsdag meerdere penalty's moeten krijgen tegen Barcelona, AC Milan had de scheidsrechter niet mee in de Europa League-wedstrijd tegen Arsenal en nu dit weer”, aldus de preses tegenover Mediaset Premium. “Als de UEFA geen goede scheidsrechters heeft, kunnen wij ze wel trainen.”

De voorzitter van Juventus hoopt snel op de invoering van de videoscheidsrechter. “Een extra scheidsrechter op de achterlijn is niet hetzelfde als een videoscheidsrechter. Als de UEFA er niet klaar voor is, moeten ze heel snel scheidsrechters trainen en goede mensen op de juiste plekken zetten”, klinkt het uit de mond van Agnelli, die maar niet kan begrijpen waarom Oliver de bal op de stip legde. “Spelers maken fouten en arbiters ook, maar deze scheidsrechter was de controle over de situatie helemaal kwijt. Het was totale chaos. Als de scheidsrechter dit moment terugziet, zal hij de meest teleurgestelde persoon hier zijn.”Gerelateerd

74 reacties (laatste reactie door homerus)

Onvolwassen om zo te reageren. Niet gelijk deze calimero houding aannemen Andrea! Zorg jij er nou maar voor dat we voor volgend jaar gaan doorselecteren en dat we een goed, fris elftal hebben. Ik wil wraak nemen op Real!

12 april 2018 om 00:30

Je kan het onvolwassen noemen maar het is niet slecht zo af en toe de scheids met de neus op de feiten te drukken. City had ook al zo leuke scheids, zo eentje waarvan je vroeger op het veld direct wist dat die thuis niets te vertellen had.

Ik vond die Benatia al behoorlijke wild invallen en dan ook nog betrokken bij een cruciaal moment is niet echt lekker bezig. Het ging allemaal wat te snel voor hem dus in dat opzichte doorselecteren zou goed zijn. Wat mij ook altijd opvalt tussen deze 2 grootmachten is de conditie, de conditie van de Real spelers zijn gewoon een stuk beter dan bij Juventus, je zag ook op een duur dat ze niet zoveel druk konden zetten. Gisteren bij Roma was het continue de volle druk erop. Misschien in de toekomst in de gaten houden dat de spelers 100% fit zijn tijdens de knock-out fase, in princiepe moet je sowieso 120 minuten lang gas kunnen geven.

12 april 2018 om 06:22

Het is gewoon een feit, hoeveel schwalbes mocht real onbestrafd doen? Op het einde krijgen ze hem uiteindelijk wel. Ze hebben er hard voor 'gevallen'

12 april 2018 om 06:55

Ben er wel eens mee dat real wat geholpen werd door de scheids, maar hard voor gevallen is niet helemaal zo. Ronaldo deed dit wel een of twee keer, wat hij niet nodig heeft. Maar de penalty was gewoon terecht. Dat heeft die van Juventus gewoon fout gedaan. Ze moeten niet dat calimero gedrag tonen, wat de Italianen vaker doen. Terwijl Juventus eigenlijk had moeten winnen.

Het word steeds triester. Duw + trap is een strafschop, snap de hele discussie niet. Op het middenveld word hier altijd voor gefloten, in het strafschopgebied gelden dezelfde spelregels.

12 april 2018 om 00:26

Vazques ging al naar de grond voordat er contact was. Dit was gewoon er smerig.

12 april 2018 om 00:35

Dan moet je me uitleggen waarom Vazquez bewust naar de grond wilt gaan terwijl hij een 100% kans krijgt?

Hij kon de held zijn geweest als Benatia hem daar niet 'omver' duwt/schopt.

12 april 2018 om 00:39

Moet je niet aan mij vragen. Hoe moet ik dat weten. Ik benoem alleen feiten. Je ziet toch gewoon dat hij gaat liggen voor dat er contact is.

12 april 2018 om 00:46

Het is een feit dat Benatia en met z'n rechterarm in de rug duwde en op de borst trapte. Het is jouw mening dat Vazquez gaat liggen voordat er contact is

12 april 2018 om 01:19

Nee wij zien niet dat Vasuez eerder naar de grond gaat. Elders legt Beatia uit wat hij wilde doen. Omdat Vasquez voor hem gekropen was en de bal voor hem had, wilde hij zijn been om Vasquez heen krullen om zo de bal precies voor de neus van Vasquez weg te tikken. Benatia beweet dat hij de bal wel degelijk wegtikte voordat hij Vasquez raakte.

Een heel ander verhaal dus dan dat jij hier verteld. Het gaat er dan alleen maar om of Benatia de bal eerder raakte voordat hij Vasquez raakte. Raakt Benatia de bal niet, dan is het een strafschop.

Het is echt niet zo moeilijk allemaal. Geen bal geraakt maar wel de tegenstander dan is het een strafschop. De bal eerder geraakt dan de tegenstander, dan is het geen strafschop.

12 april 2018 om 06:35

Onzin. Vanachteren tegen de man. Totaal onbelangrijk of je de bal raakt, dit is een overtreding dus strafschop.
En wat betreft het eerder naar de grond gaan? Zou het kunnen dat hij met zijn hoofd naar de bal wilde die ietsje voor hem kwam.
Zonder die overtreding is het 100% een doelpunt.

12 april 2018 om 18:05

Dan heb je toch een verdraaide feit, want het is een gewone duw en trap, dus penalty. De een wilt het zo zien en de ander weer anders

12 april 2018 om 04:12

Het stelde geen reet voor, Real spelers gaan liggen bij windkracht 1. Ronaldo ging de hele wedstrijd lang onderuit alsof rocky balboa em op zn achterhoofd tikte. Zo'n kerel heeft dat toch totaal niet nodig? Men praat graag over Barca maar Real is er net zo goed, zo niet, beter in.

12 april 2018 om 09:33

hij zegt toch niet dat dat geen aanstellen was. Suarez gaat ook vaak veel te makkelijk naar de grond. Moet je gewoon achteraf bestraffen met 3 wedstrijden schorsing.

Ronaldo vandaag 3x...gelijk de handen de lucht in en met een huilbekkie kijken.

T is echt de grootste ziekte in het hedendaagse voetbal.

Robben zn standaard uitspraak als hij neer gaat in de 16: ik voelde wat, dan mag ik toch gaan liggen.
Stel je voor je staat in een kroeg en elke keer als je wat voelt ga je liggen...poh...dan heb je een avond.
Nee, je komt op de grond omdat je niet kunt blijven staan, niet omdat je wat voelt

12 april 2018 om 10:21

Tja, dat is die hele La Liga. Wordt tijd dat ze daar ook eens gaat optreden, want bij zowat elke wedstrijd die ik kijk lijkt het op het Zwanenmeer.

12 april 2018 om 07:14

Dat logo maakt dat jouw beoordeling natuurlijk verre van objectief is. Ik zie hier geen penalty in hoor, met de herhalingen die op tv te zien zijn. Volgens mij ligt hij praktisch al op de grond voordat Benatia er is. En dan Buffon rood. Waarom krijgt buffon rood voor praten en geen geel? En waarom krijgt een speler als Ronaldo dan geen geel voor al die gebaartjes en alles wat hij zegt? Ik vind het verdomd scheef. En laat dat nou net ontzettend vaak het geval zijn bij de Spaanse ploegen. Ik ben ook zeker niet objectief, maar ik zie die penalty gewoon echt niet. Ik zie geen duw en die trap, daar zie ik ook niet echt de ernst van in eerlijk gezegd.

12 april 2018 om 07:33

Ik zou het geen ‘praten’ willen noemen wat Buffon daar aan het doen was. Los van de woorden die hij gebruikte, want hij zal vast niet vriendelijk gevraagd hebben: maar scheidsrechter, dit kunt u toch niet menen? Er was werkelijkwaar niets aan de hand?

Gewoon terecht wat de beste man hier zegt en voor 100 procent op de feiten gebaseerd, alleen jammer dat de Uefa Maffia eerder de dollartekens in hun ogen zien dan juist naar de feiten te kijken waardoor juist om die reden het hedendaagse voetbal kapot gaat...

12 april 2018 om 00:48

Inderdaad, ik ben dan misschien wat van de nieuwere generatie maar ik mis de tijden waar een potje knokken gewoon nog bij het spel hoorde, van krakers bij Manchester United - Arsenal tot een classico die in de laatste seconden compleet explodeert.

12 april 2018 om 01:05

Wat is er gebaseerd op feiten? Dat scheidsrechters tegen Itiaanse clubs zijn!?

12 april 2018 om 01:23

Op feiten is gebaseerd dat Juve in het verleden zich gemengt heeft in de aanstelling van de scheidsrechters om zo hun gezinde scheidsrechters toegewezen te krijgen. Hiervoor zijn ze destijds bestraft.

Ik snap niet dat een club met een degelijk verleden zich uitlaat over het niveau van de scheidsrechters tegenwoordig, laat staan dat ze aanbieden om zich met de arbitrage opleiding te gaan bemoeien. Gezien het verleden denk ik dat het beter is dat Juve ver wegblijft van de scheidsrechters opleidingen.

12 april 2018 om 08:44

Onzin om elke keer het verleden erbij te halen dat is absoluut niet relevant. Hij doelt erop dat de arbitrage in Italië mijlen ver voorloopt op de Engelse, Spaanse en Europese arbitrage. Tevens heeft hij gelijk over Milan. Roma waren geen dubieuze beslissingen. Over de wedstrijden van Real-Juve: Dybala rood was ook heel makkelijk en snel gegeven. Het lijkt er gewoon op dat de Real spelers weten wat je moet doen om kaarten aan te naaien, schandalig. Die penalty is discutabel gezien het niet overduidelijke contact in de herhalingen, maar nogmaals de scheids kan dit in een split second niet zien en dus kan ik me voorstellen dat hij fluit. De scheids snapt vervolgens niet dat als je zo'n beslissing neemt iedereen over je heen valt (zou Real ook gedaan hebben) en dan nota bene de aanvoerder rood geeft wegens een beetje contact, lachwekkend.

12 april 2018 om 10:23

Wist al niet helemaal hoe ik het moest interpreteren.

Gezien het verleden zou Juve daar weg van moeten blijven zeg je, maar zoiets moeten we toch achter ons laten. Het is gebeurd, het is bestraft en dan is het klaar. Zeker omdat dit een heel ander Juve is met heel andere mensen.

Is er een andere sport waarbij er zoveel gedoe is rondom de scheidsrechters als bij voetbal? Het pijnlijke is dat de oplossing hiervoor al bestaat, maar de Uefa dit probleem gewoon niet wilt oplossen...

12 april 2018 om 00:28

Hoezo zouden ze, hierdoor hebben ze nog invloed op de wedstrijden. Dat is wat ze graag willen.

12 april 2018 om 01:27

Nee hoor, er bestaat geen oplossing voor dit probleem. We hebben allemaal de herhalingen kunnen zien en toch zijn we het op Voetbalzone niet met elkaar eens of het een strafschop is of niet.

De regels in het voetbal zijn duidelijk echter de ongeschreven regels verschillen per scheidsrechter. De regels stellen dat elke overtreding in de zestien, die een directe vrije trap waard is, een penalty is. Toch worden er zelden penalties gegeven, laat staan meerdere per wedstrijd. Kennelijk zijn er veel meer criteria maar die staan niet in de regels, dat zijn de ongeschreven regels. En die zorgen voor de discussie.

Het was natuurlijk geen penalty maar de opmerking dat Juventus dan maar de scheidsrechters moet trainen lijkt me gezien het verleden niet erg verstandig.

Hier tonen ze zich toch echt slechte verliezers. Nogmaals, ik begrijp de emoties, maar het was gewoon een zuivere penalty. Of je nou voor of tegen Real bent, overgrote meerderheid kan dat toch echt beamen.

Haha die foto, doet mij aan Lahoz van gisteren denken die zich sterk probeert te houden door gele kaarten uit te delen terwijl onzekerheid er vanaf spat. In Nederlanbd kan ik er ook zo 5 opnoemen. Zijn het dan altijd dezelfde types die scheidsrechter worden?

Hahaha wat een rare. De beelden van de overtreding op Vasquez zijn gewoon publiekelijk toegankelijk en zelfs die beelden zijn waarschijnlijk niet genoeg voor deze vent. Hij ziet zijn eigen verhaal. Gaat een videoref dit veranderen? Nee.

Ik sta achter het idee hoor, maar wat een argumenten van deze 'president'. En dan wil hij ook nog eens scheidsrechters trainen, haha. Sorry mensen, maar hoe precies dan? Door ze te betalen wellicht? Dat kennen ze wel in Turijn.

12 april 2018 om 01:32

Ik dacht precies hetzelfde. Juventus zou, gezien hun verleden, zich toch niet met het opleiden van scheidsrechters moeten willen bemoeien. Elke beslissing die zo'n scheidsrechter in het voordeel neemt van Juve zou dan als verdacht bestempeld worden. Scheidsrechters behoren los van de clubs opgeleid te worden, juist om alle verdenking te vermijden.

Ik dacht trouwens dat de huidige scheidsrechters baas toch een Italiaan is? Of zit Collina niet meer bij de Uefa?

Jammer hoor al deze reacties. Ik snap dat iedereen het Juve meer gunt dan Real. Door Buffon, omdat zij de underdog zijn en omdat Real al te vaak in de halve finale is gekomen. Maar mensen moeten wel eerlijk kijken. In de eerste helft word een doelpunt van Isco onterecht afgekeurd, maar daar hoor je niemand over. Als het aan de andere kant gebeurde, dan zou iedereen weer Uefa Maffia roepen enz. De penalty vind ik lastig om te beoordelen. Heb vaak terug gekeken, maar kan nog steeds niet zeggen of het een penaly is ofniet. Sterkte naar de Juve fans!

12 april 2018 om 00:45

Als je de beelden bekijkt is het gewoon een penalty en dat zeg ik niet als Real fan maar dat zeg ik als voetbalfan die vind dat regels niet opeens anders moeten zijn omdat het de laatste minuut is.

Real had inderdaad de 1-1 gemaakt en werd toen afgekeurd. Niemand heeft het daarover, niemand die dat moment erbij pakt. Altijd maar afgeven op Real Madrid. De scheidsrechter geeft de penalty, Ronaldo schiet hem erin.

Als de Uefa zo graag wilde dat Real door zou gaan dan hadden ze eerder rood getrokken voor Juve, Isco's goal was dan gewoon gegeven.

12 april 2018 om 00:53

Ja word er ook moe van. Als de scheidsrechter echt wilde dat Real doorging, dan had hij rood gegeven aan Costa voor die tackle op Asensio en eerder een penalty gegeven aan Real. Waarom zou hij wachten tot de laatste seconde? Begrijp mensen soms echt niet.

12 april 2018 om 01:22

En dan hadden Ronaldo (als allereerste) Carvajal, Vasquez en Isco eraf gemoeten met dat herhaaldelijk vallen. Strakke regels? Prima, maar dan moet fopduiken dus ook met geel bestraft worden en houden jullie daar in Spanje heeeel weinig speelgerechtigde spelers over

12 april 2018 om 01:33

Prima! Dan had hij dat moeten doen... Dat heeft hij niet gedaan dus wat kunnen ze daar in godsnaam aan doen?

12 april 2018 om 07:33

Ahja, want spelers zouden nog duiken als ze daar al een gele kaart voor hadden gehad... Verder nadenken is niet verboden hoor.

12 april 2018 om 01:39

Het klopt wel moeilijk te beoordelen maar geen een normale scheidsrechter gaat penalty geven voor zo klein ovetreding en vooral niet in laste seconden van de wedstrijd

Overdrijft Juventus nu niet een beetje? Ze doen alsof het een 'schandaal' was terwijl het eerder een discussiepunt was, voor sommige mensen is het penalty voor andere weer niet maar de emoties zijn nog niet afgekoeld blijkbaar.

Natuurlijk is het niet leuk om zo te verliezen na zo een prachtig gespeelde wedstrijd maar het is nu tijd om als voorzitter je team te versterken op alle fronten om volgend jaar wraak te kunnen nemen op tegenstanders als Real Madrid bijvoorbeeld.

12 april 2018 om 00:41

Als je dit geen schandaal vind dan heb je echt oogkleppen op. Veel duidelijker dan dit kan het niet worden. Eerst tegen Bayern vorig jaar en nu dit.

12 april 2018 om 00:47

Jij hebt eerder oogkleppen als je dit uberhaupt geen penalty vindt en een onterechte goal is afgekeurd.

12 april 2018 om 08:44

Het was schandalig dat Bayern een onterechte penalty kreeg in de thuiswedstrijd.

12 april 2018 om 00:44

Nou wat deze man zegt heeft zeker gelijk. Grote teams worden dik en dik bevoordeeld. Ik heb het ook gezegd tijdens live mee praten. Ik wist het 1000% dat d3 UEFA ging ingrijpen. Was hetzelfde geval als vorig jaar. Hoe kan je dat een penalty vinden. Raakte hem licht en hij ging al liggen voor dat hij werd geraakt. Dyabala heeft vorig weel geel gekregen voor schwalbe terwijl Ronaldo 3 schwalbes maakte tegen PSG en geen enkel geel. De Uefa is constant bezig met het verzwakken van de tegenstanders. Is toch bizar Hoe Real constant wordt geholpen...altijd wanneer Real dreigt uitgeschakeld te worden grijpen ze in.

12 april 2018 om 00:50

Haal de buitenspelgoals van Ronaldo weg en Real gaat alsnog door tegen Bayern, haal die onterechte penalties weg van Bayern en ze staan alsnog met lege handen... Wat wil je nou precies zeggen...

Uefa heeft benatia door een android vervangen en de opdracht gegeven om Lucas zo neer te halen. Als Benatia daar niks doet dan schiet hij hem alsnog erin. Het probleem is dat spelregels blijkbaar niet meer gehanteerd kunnen worden als het om dit soort momenten gaat omdat de pot zo heet is of omdat jij niet graag ziet wat je te zien krijgt.

Echt heel bizar dat Real constant geholpen wordt! Pfoe.. Weetje, ze moeten gewoon de scheidsrechters opdoeken en de fans maar laten beslissen.

12 april 2018 om 01:00

Nu even geen onzin vertellen Haal 2 buiten spel goals weg en vroege rodekaart voor casamiro dan ging Real vroeg naar huis. Dat bedoel je?

12 april 2018 om 01:21

@Ferdy-01

Vroege rode kaart voor Vidal natuurlijk en Bayern mag naar huis. Bayern is gewoon de bitch van Spaanse ploegen. Deal with it.

De keer ervoor werd het 5-0 voor Real over twee wedstrijden toch? Komt natuurlijk ook door scheidsrechters.

Haal die 2 penalties weg, Vidal had veel eerder rood moeten krijgen an Casemiro, eigen doelpunt van Ramos ging actief buitenspel van Lewa aan vooraf. Ik vraag me af hoe hard Bayern verloren zou hebben dan.

Maar ach, uiteindelijk verliest Bayern 4 van de 6 keer tegen Spaanse ploegen.

Doe maar niet. Laat dat scheidsrechters opleiden maar aan iemand anders over. We zijn niet vergeten wat er gebeurd is met juve een aantal jaar geleden wat betreft matchfixing. Aanvaard je verlies gewoon als een man.

De penalty was een penalty maar naar het hele wedstrijdbeeld kijkend had real de scheids wel weer mee

Vond het ook totaal geen strafschop. Wat Juve en scheidsrechters betreft bekruipt me daarentegen wel een karma-gevoel na de Moggi-affaire.

Ik zag liever juve doorgaan, maar het was toch een duidelijke penalty. Hoe de spelers van juve nadien de scheidsrechter belagen! Dom om de scheids te duwen, vreemd dat er eigenlijk niet meer kaarten vielen.

Ja train de arbiters maar in Italië. Dat is in de geschiedenis namelijk wel gebleken dat dit zeer integere mannen zijn en vooral niet om te kopen toch? Het is heel zeer voor Juve maar de penalty kan gewoon gegeven worden, Benatia doet dat echt heel stom.

Zoals alle Barcelona fans nu reageren, reageerden de fans van Real Madrid vorig jaar toen Suárez een goedkope pingel kreeg. Hij kon hem geven maar aangezien Ronaldo al twee wedstrijden opzichtig opzoek was naar een strafschop zonderf ervoor bestraft te worden dmv een gele kaart had deze niet gegeven moeten worden.

Mensen Mensen Mensen...

Ik ga mijn gelijk niet proberen te halen omdat het puur een feit is dat het Geen strafschop is.
Ik zie Real graag voetballen maar niet als het op deze manier moet, wat een dramatische pot, meneer vazquez is bijna de nieuwe Neymar van de Liga. Als je kijkt naar de hele wedstrijd mag je nooit een penalty geven voor dit moment, een wedstrijd aanvoelen noemen ze dat. Kijk de herhaling nog maar een aantal keren, totdat je eindelijk ziet dat hij als een zwaan naar de grond gaat, erg goedkoop. Videoscheidsrechter erbij en Vazquez geel voor spelbederf, bah.

12 april 2018 om 10:00

Feitelijk gezien is het wel een strafschop, hij is namelijk gegeven Het is Jouw mening dat je het geen strafschop vindt.

Een strafschop zal over het algemeen discutabel zijn omdat het er altijd een partij door wordt benadeelt en er een partij wordt bevoordeelt. En algemeen bekend is ook dat een scheidsrechter een beslissing in een split second moet nemen terwijl het publiek vele herhalingen krijgt. Wat ik dan wel interessant vind is: de scheidsrechter neemt zo een zeer belangrijke beslissing in een split second, maar waarom kiezen scheidsrechters dan al een aantal jaar in die ene seconde altijd voor RM en nooit voor de tegenstander ?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1035 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus9562
2.Napoli9148
3.AS Roma7733
5.Lazio7240
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Mattia De SciglioVerdediger00
Medhi BenatiaVerdediger00
Andrea BarzagliVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

3745 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
2015/2016 Real Madrid 36 35 3 0
2014/2015 Real Madrid 35 48 5 1
2013/2014 Real Madrid 30 31 4 1
Laatste voetbalnieuws

Topscorers WK 2018: Gouden Schoen is voor Harry Kane

Wie volgt James Rodriguez op als topscorer van het WK? De aanvallende middenvelder was vier jaar geleden zesmaal trefzeker en verdiende daarmee de Gouden Schoen. Het aantal van de Colombiaans international...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 16 juli
James Rodriguez gaat deze zomer niet terugkeren naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren