wk2018

Buffon: ‘Dan moet je op de tribune gaan zitten met een zakje chips’

Woensdag, 11 april 2018 om 23:40

Gianluigi Buffon heeft geen goed woord over voor scheidsrechter Michael Oliver. De Engelse arbiter gaf Real Madrid woensdagavond vlak voor tijd een strafschop, welke benut werd door Cristiano Ronaldo. Juventus won weliswaar met 1-3 in het Estadio Bernabéu, maar door de benutte penalty was het Real Madrid dat zich plaatste voor de halve finale van de Champions League. Buffon protesteerde tegen de strafschop en werd met rood van het veld gestuurd. Na afloop kookte de Italiaanse sluitpost van woede.

“Het team heeft alles gegeven”, begon Buffon zijn tirade tegenover Mediaset Premium. “Maar een mens kan niet op deze manier een droom verwoesten na zo'n ongelooflijke comeback. Dan zit er een vuilnisbak op de plek waar je hart hoort te zitten. Het was een tiende van een penalty. Als scheidsrechter moet je beseffen waar je mee bezig bent. Als je het niet aankan, dan moet je op de tribune gaan zitten met een zakje chips. Hij snapte er helemaal niets van vanavond.”

“Dit was waarschijnlijk mijn laatste wedstrijd in de Champions League. Ik ben blij, want dit was de eerste keer dat ik geen doelpunt tegen heb gekregen in het Bernabéu”, aldus Buffon met een cynische knipoog. “Ik weet dat de scheidsrechter heeft gezien wat wij hebben gezien, maar het was duidelijk een dubieus moment. En bij een dubieus moment in de 93ste minuut, terwijl ons een strafschop in de heenwedstrijd werd ontnomen, kan je hem op dat moment niet geven.”


Poll

Vond jij de strafschop terecht?


Gerelateerd

139 reacties (laatste reactie door kralinger)

Speelt altijd met passie die Buffon, maar hij heeft ongelijk hier. Het was een duidelijke penalty

12 april 2018 om 00:11

Sorry hoor maar vond het geen duidelijke penalty. Benatia heeft hem misschien licht geraakt, maar dat was niet genoeg voor een penalty. Je zag ook duideijk dat vasquez duidelijk op zoek was naar benatia en een penalty er uit wilde halen. Heel vies maar dat heeft hij van de meester geleerd

12 april 2018 om 00:12

Vázquez was duidelijk opzoek naar Benatia? Benatia vliegt vanuit z'n rug binnen terwijl hij redelijk vrij kon inkoppen, hoe kon hij er überhaupt naar zoeken? Mijn hemel, hoe kan men zich zo voor de gek houden.

12 april 2018 om 00:25

Het feit dat er zoveel discussie rond bestaat zegt voor mij al genoeg. Voor mij is het ook geen strafschop maar ik ben groot Juve fan. Maar het valt wel op dat situaties als deze vaak in het voordeel van Real uitdraaien. En al die real 'supporters' hier kunnen hier wel schrijven dat het 100% strafschop was, in mijn ogen was het discutabel maar zoals wel vaker valt het kwartje voor Real.

12 april 2018 om 00:30

Hij kan de bal toch nooit raken? Ik zie echt niet in wat er discutabel aan is.

12 april 2018 om 01:29

Ken je de regel 'bij twijfel altijd fluiten'? En dusja, in dit geval pakt het uit in het voordeel van Real. Zoals de regels dus voorschrijven.

12 april 2018 om 01:30

Het feit dat er zoveel discussies ontstaan heeft te maken met de intense haat naar real die er heerst. Dit is gewoon een 100% penalty ik snap niet hoe mensen hier ghun twijfels bij kunnen hebben. Die domme Benatia is gewoon te laat en zijn laatste optie is Vasquez uit balans brengen met een flinke douw, en dat doet ie. Klaar. Ongelofelijk dat hier zoveel mensen anders beweren.

12 april 2018 om 02:22

Licht geraakt? Benatia kukkekt vol over Vasquez heen. Hij heeft zelf al uitgelegd dat hij zich om Vasquez heen wilde krullen om zo de bal voor zijn neus weg te schieten. Benatia zegt dat hij eerst de bal wegschoot voor de neus van Vasquez. Iets heel anders dan wat jij beweert.

12 april 2018 om 04:23

Beetwee, het is toch 'bij twijfel door laten gaan'?

12 april 2018 om 04:30

Is dat een regel? Bij twijfel fluiten? Ben benieuwd waar die staat, nog nooit van gehoord dat dit een regel is. Zelfde als, bij twijfel niet vlaggen??

12 april 2018 om 06:41

Hij kon de bal inderdaad vrij inkoppen, maar het vreemde voor mij was, dat hij dat helemaal niet van plan leek! Het was alsof hij de bal op zijn borst wilde laten komen of zoiets. Vreemde positie voor een aanname. Daarom ben ik ook gaan denken dat hij vooral aan het wachten was op de aanrijding van achteren. Maar dat die er vervolgens komt, en nog hard ook....maakte het voor de scheids makkelijker om m te geven.

12 april 2018 om 07:04

Welke twijfel? Als Benatia hem niet raakt scoort Vázquez. Nu raakt Benatia hem waardoor hij niet kan koppen en krijgt een penalty. Dit is toch hartstikke terecht?

12 april 2018 om 08:21

Benatia komt duidelijk -links-om Vasquez om de bal voor hem weg te tikken
Vasquez valt heel onnatuurlijk -rechtvooruit- dus het is echt een schwalbe.

Conclusie: om in zo'n wedstrijd na zo'n comeback een penalty te geven voor deze actie + een rode kaart voor legend Buffon is zéér goedkoop te noemen.

Of vinden jullie dat het verloop van een wedstrijd niet meegenomen moet worden in een beslissing van de scheidsrechter?

12 april 2018 om 00:12

Niet opvallend dat Benatia niet eens een gele kaart heeft gekregen voor die overtreding? Had geel gekregen na die zangpartij op de middellijn en heeft de wedstrijd gewoon volgemaakt

12 april 2018 om 00:12

Zaagpartij* lol.

12 april 2018 om 00:16

Ik vond juist van niet.. Kijk het moment eens na en je ziet dat Vazquez te laat is om te koppen en als ie de bal wilde schieten allang een beweging daar naartoe zou moeten hebben gemaakt. Zaagt Benatia nu z'n benen weg of als ie hem omver duwde of bij z'n hand/arm/schouder pakte dan had ik Oliver gelijk gegeven, maar deze was veel te licht, zeker voor het moment waarop we in de wedstrijd zaten. Kom op man, 93e minuut in deze thriller, dan voel je het gewoon niet aan! Hopelijk stelt de UEFA deze man nóóit meer aan voor een belangrijke wedstrijd

12 april 2018 om 00:20

In de 93e een penalty geven werd in het verleden alleen gedaan als je het echt H E E L erg bont maakte. Vice versa zou die penalty niet zo gauw gegeven zijn denk ik, denk dat dat nog het meeste steekt bij de voetbalfans. De naam van de club bepaald ook de penalty heb ik al lang het gevoel.

12 april 2018 om 00:28

Dus in de laatste minuten mag je opeens wel lichte overtredingen maken in je eigen 16? Wat een onzin zeg.

12 april 2018 om 00:51

Heb wel regelmatig gezien dat in de absolute begin- en slotfases strafschoppen net iets minder vaak gegeven worden.

12 april 2018 om 01:16

Dat was hier niet het geval dus get over it.
Regels zijn regels, ook als het aan de andere kant was! Ramos is vaak genoeg dom binnen komen harken en vaak is de bal op de stip gegaan en dit is niet anders, welke minuut het ook is.

12 april 2018 om 01:32

Waarom is dit een onderwerp. Bekijk deze situatie apart ofzo. Dit is gewoon kraakhelder als je objectief bent.

12 april 2018 om 13:47

Regels zijn regels? Hahaha, dat zeg jij, waar is de gele kaart van ronaldo bij het uittrekken van zn shirt? En twee keer valt hij uit het niets in de 16 en hij gebaart gelijk naar scheids om een geel te geven, dats sws een kaart. Mr de scheids doet alsof ronaldo niks deed. Mr toen dybala in de 16 viel ( dybala heeft toen niet eens geklaagd) kreeg hij gelijk geel en daarna weer rood. Waarom hoeft hij hier opeens de regels niet toe te passen? En de twee penalties in turijn die door de vingers werden gezien? De regels werden alleen tegen juve gebruikt. Dus aub niet zo praten van regels zijn regels, want als je de regels wil toepassen, dan moet je ze in alle situaties toepassen.

12 april 2018 om 01:45

Oké ik ben voor Juve en ik zeg het dat is wel penalty . Maar wrm krijg hij gelijk rood??

12 april 2018 om 02:24

Omdat hij aan de schiedsrechter kwam. Je moet van de scheidsrechter af blijven. Daarom kreeg Buffon rood, anders had hij alleen geel gehad voor protesteren.

12 april 2018 om 04:20

Het is een duidelijke penalty als je van piepschuim bent. Hij stond al klaar om te vallen hou toch op. Net zoals Ronaldo de hele wedstrijd lang al deed.

Ik snap zijn frustratie, Juve was echt heel dichtbij een enorme stunt. Maar eerlijk is eerlijk...de penalty was gewoon terecht.

Dus Buffon wilt dat een fout goed gemaakt word met nog een fout? Kan je niet serieus nemen...

12 april 2018 om 02:32

Niet alleen dat, omdat ze bij Madrid op 0-3 gekomen waren mocht de scheidsrechter geen penalty geven in de extra tijd. Allemaal zeer bijzondere criteria die Buffon hanteerd.

Maar ze hebben allemaal iets anders. Benatia beweert dat hij eerst de bal speelde, anderen zeggen weer van Vasquez al aan het vallen was. iedeeen beweert wat anders, maar ze zijn het er wel over eens, het was geen strafschop.

Gewoon het simpele feit dat het een overtreding was in de zestien, dat Vasquez anders op doel had kunnen afwerken, daar gaan ze allemaal aan voorbij. en de reden daarvoor is dat ze het drommels goed weten, Benatia zat fout. Van achter Vasquez kon hij nimmer meer corrigeren.

.

Jammer gigi, maar het is klaar. Je mag wel afscheid nemen in een legendarische wedstrijd! Grande Gigi!

100% terechte reactie van Buffon, kan het nog steeds niet geloven, een roof van jewelste.
Het zijn de hoge heren in madrid die weer met geld lopen te gooien.

Nadat Real geen akkoord over het bedrag met de spaanse bond heeft kunnen vinden, is dit wél gelukt met de Uefa. Hopelijk zal dit de mensen niet meer verbazen in de toekomst, en zal de haat jegens barca afnemen.

12 april 2018 om 00:13

En nou weer een van de andere kant. Omkoping dus. Dan zou die goal van Isco toch niet zijn afgekeurd? Waarom zou hij wachten tot een mogelijk incident in de 93e minuut? Heb je enig idee hoe belachelijk je jezelf hier maakt?

12 april 2018 om 00:48

Ik meen te herinneren dat juve ook op een wijze totthenam eruit heeft geketeld, waarin turijn heel maar dan heel erge matige beslissingen door de scheids is gemaakt. Dat in de voordeel van juve uiteraard. Daar horen we vandaag natuurlijk nergens meer, maar was het dan dat juventus geld overmaakte naar de uefa? Schei toch uit man. Het doet pijn om een legend als buffon zo afscheid te zien nemen, maar dit is puur praten uit emotie. Ik snap dat je na een bijzondere comeback in een wedstrijd dat je laatste kan zijn je emoties niet in bedwang kan houden. Maar de penalty kan je duidelijk geven, was die niet gegeven hoorde je aan de madrileense kant dat de scheids tegen hen is. Het is ook nooit goed. Elk team word benadeelt (ik vind het meevallen vanavond) en elk team zit het wel eens mee, zoals juve eerder thuis tegen spurs. Al bij al zeer jammer dat we nu misschien moeten accepteren dat t einde tijdperk voor twee geweldenaren buffon en iniesta is.

12 april 2018 om 13:53

Nou, waar zie je juve bevoordeeld tegen spurs? Het was Juventus juist die in de return weer een duidelijke penalty werd ontzegd( die van costa), juve zou met die penalty de bus kunnen parkeren en het was over.

12 april 2018 om 10:09

Sneue reactie. Omdat Real het zo goed doet in al die jaren er maar omkoping bij halen. Goedkope en uitermate trieste manier van scoren.

Wat een schande voor het voetbal. Het voetbal is echt verziekt. Als het zo moet is het niet eens leuk meer om naar de CL te kijken. Het is gewoon corrupte zooi daar bij de UEFA.

12 april 2018 om 00:12

Roma die Barça uitschakelt, Liverpool die City overklast in 2 wedstrijden, Bayern die nipt wint van Sevilla over twee wedstrijden en deze geweldige pot met een bijna miraculeuze ontsnapping van Juventus. En jij, beste Tom, gaat serieus lopen zeuren dat het voetbal verziekt is? Ik heb de mooiste knockoutronde sinds jaren gezien en ik denk met mij velen.

12 april 2018 om 00:20

Ik vind het wel redelijk verziekt ja. Alles draait om geld maar dan ook echt alles. Alle grote landen waar het meeste geld in omgaat krijgen de meeste CL tickets waardoor kleinere landen nooit meer een kans hebben om op dezelfde hoogte te komen. Grote teams kunnen elkaar niet loten in de groepsfase door verschillende potten. Dat doen ze alleen maar omdat dan de grote ploegen die het meeste geld opleveren doorgaan. In KO fase kunnen ploegen uit de zelfde landen elkaar niet loten zoals Real en Barça waardoor de kans nog groter is dat een groot team door gaat. Er wordt gefraudeerd tijdens de loting met warme balletjes. Ik noem dit best verziekt ja.

12 april 2018 om 00:54

Dat is alleen in de achtste finales zo pik. Ken je feiten plz. Sluit me volledig aan bij cyberize

12 april 2018 om 00:59

Leuk verhaaltje, maar totaal niet relevant aan wat er bij deze wedstrijd gebeurde.

12 april 2018 om 01:41

Dus jij ziet liever Real v Dinamo Kiev in de halve finale of Barcelona v Celtic ? Wedstrijden die in de dubbele cijfers eindigen. Ik juich de huidige opzet toe, daarmee krijg je canavf de kwartfinale echte toppers te zien en sporadisch al in de 8e finales.

12 april 2018 om 13:56

Zelfs bij barça roma, werd weer een penalty van Dzeko ontzegd. 4-2 is heet anders dan 4-1.

12 april 2018 om 11:21

Haha niet te serieus nemen jij, Iedere objectieve supporter ziet dat dit een 120% penalty is maar omdat buffon ze laatste wedstrijd speelt gelden er opeens andere regels haha.

Dit was toch wel een heel terechte penalty. Het was jammer dat het zo afliep want inderdaad de wedstrijd verdiende een verlenging, maar de penalty geven was de enige juiste optie.

12 april 2018 om 13:59

Ja en ook de twee penalties in Turijn moesten gegeven worden ( cuadrado en die van casimero)

We weten het, legende, we weten het en we kunnen er helaas niets aan doen.. Ondanks de rode kaart kan je met opgeheven hoofd de CL verlaten.. Weer een waanzinnige pot gekeept vandaag.

Als zelfs Buffon het zegt... Die man is altijd vol met respect voor iedereen. Het zegt alles.

12 april 2018 om 01:56

Gerrard heeft ook een imago van eerlijke topprof. Maar in werkelijkheid is het een diving cheater, en laat mij raden al die momenten vond jij het voor Liverpool wel strafschoppen? Hypocriet noem je dat

Hahah baas reactie van Gigi, met een zakje chips op de tribune gaan zitten. We kunnen hier alleen maar om lachen Gigi, wij weten beter, Vazquez ging al duiken voordat hij lichtelijk getoucheerd werd door Benatia die hem daarna met de bal gewoon weg schopt. Maar goed Gefeliciteerd Real fans met de CL winst en ook al vast voor volgend jaar(Y)

12 april 2018 om 00:15

Dus Vasquez heeft nu ogen in zn rug of wat? Leg die eens even uit dan.

12 april 2018 om 00:23

Hij voelt een speler toch wel aankomen en hij kijkt ook wel om zich heen. Op zo'n positie kan je al een beetje verwachten dat er iemand naar je toe komt en je er alvast op voorbereiden. Desondanks kon de penalty wel gegeven worden. Het was niet loepzuiver, maar het was zeker wel iets.

12 april 2018 om 03:16

Waarom zou hij al bezig zijn met duiken als hij de bal gewoon binnen kon lopen? Of gaan spelers tegenwoordig eerder voor een schwalbe dan voor een kans voor nagenoeg leeg doel?

12 april 2018 om 01:59

Dikke onzin wat je zegt, je wilt dingen zien die niet zo zijn. Als je puur objectief bekijkt zie je dat Vázquez zich wil lanceren om naar omhoog te springen, mede doordat de bal hoog is, en toen werd hij duidelijk uit balans gebracht...

12 april 2018 om 10:12

Zou de beelden nog eens kijken. Of de vele gifjes die nu rond gaan van dit moment. En daarop is heel duidelijk te zien dat Benatia alles behalve de bal raakt. Snap dat het zuur is maar neem het verlies als een man. Ga er overigens vanuit dat buffon, de op en top sportman, hier later nog een keer op terugkomt met een andere reactie.

Nee sorry Buffon als Benatia, Vazquez niet raakt dan is het gewoon een goal. Ik begrijp dat het klote is voor Juve en vooral hem maar het was gewoon een penalty.

12 april 2018 om 00:22

Gewoon een goal? Ging hij m inschieten met zijn borst dan? Terwijl hij al naar de grond ging? zou wel razend knap zijn.....

12 april 2018 om 01:20

Buffon kwam niet uit, borst en intikken. Hoevaak zie je dat gebeuren. Vazquez had die bal er gewoon in getikt.

Ik blijf het zeggen: inderdaad een dubieuze penalty. Vázquez ligt al voor er contact is, Benatia komt er wild in, maar er is helemaal geen duw in de rug, en als het er wel is, heeeel licht. Hij gaat met zijn been om Vázquez heen en daar doet hij ook niks geks. Het zag er veel wilder uit dan het daadwerkelijk was en tja, dan snap ik dat je als Buffon zijnde uit je plaat gaat. Alhoewel het zo een ervaren man toch niet mag gebeuren. Helaas

12 april 2018 om 01:45

Wanneer je de bal wil controleren op de borst, sta je niet stabiel op je benen. Als Benatia dan als een idioot op je afduikt, dan kukel je automatisch naar voren. Er zit daarnaast ook nog een groot verschil in massa tussen Vasquez en Benatia.

Zal Buffon de beelden al terug hebben gezien? Ik snap werkelijk niet waar dit vandaan komt. Vasquez krijgt gewoon een duw in z’n rug. Dit was gewoon een zuivere penalty.

12 april 2018 om 00:15

"ik snap werkelijk niet waar dit vandaan komt."

Emotie toch. Dan ben je niet objectief.

Als je bedoelt waarom de helft van dit forum hier jankt, dan komt het omdat men in NL Real haat en het niet kunnen verkroppen dat Real door is.

Dat Real dan benadeeld is door een onterecht afgekeurde goal boeit niemand blijkbaar. Op Veronica ging men dit keer ook niet in op die goal....

12 april 2018 om 00:24

Ik denk dat van alle buitenlandse clubs Real Madrid misschien wel de meeste fans heeft in Nederland (al zal het close zijn met Barca), hoe bedoel je iedereen in Nederland haat Real?

12 april 2018 om 00:17

Real heeft gewoon de scheids mee op beslissende momenten net zoals vorig jaar tegen bayern. In turijn verdiende Juve ook een penaltie, casemiro die duidelijk de bal met zijn arm bespeelt, maar Juve krijgt dan geen penaltie Dit is geen toeval dit is al jaren zo in de CL

12 april 2018 om 00:24

@kluivert9

Die wedstrijd tegen Bayern toen
-Bayern twee onterechte penalties kreeg
-Lewa actief deelnam aan buitenspel bij dat eigen doelpunt van Ramos
-Vidal in Munchen geen rood kreeg na een trappende beweging tegen Modric
-Vidal die pas in de tweede helft een rode kaart kreeg. Op dat specifieke moment onterecht natuurlijk. Maar zelfs Muller gaf aan na de wedstrijd dat Vidal wel eerder rood had kunnen krijgen.

Kijkend naar dit alles vind ik het belachelijk om te stellen dat Real alleen voordeel behaalt heeft in die wedstrijd.waarom krijgen ze dan onterechte penalties tegen, waarom geen rood voor Vidal in Munchen?

Nee, die scheids was niet goed, aan beide kanten niet.

12 april 2018 om 00:46

Hoe verzin je dit onzin? Beide penalties waren gewoon terecht. Hands op een schot richting de goal en niet eens van dichtbij geschoten. En Robben die op volle snelheid Casimiro voorbij is en gewoon geraakt wordt. Het was juist een wonder dat Casimiro daar geen tweede geel voor kreeg. Bovendien was Lewandowski gewoon onside. En volgens jou logica over Vidal had Casimiro na achtstefinales geen enkele wedstrijd meer tot einde mogen uitspelen.

Vond rood overdreven, maar ik ben wel benieuwd wat hij tegen de scheidsrechter heeft gezegd.

Het is jammer voor Buffon, maar het was duidelijk een strafschop. Het discutabele moment is niet of Benatia de bal wel of niet raakt. Het gaat er om wat er vooraf gebeurde. Vasquez werd weliswaar licht geduwd, maar een duw in de rug is een overtreding en dus een strafschop. Het lijkt mij ook sterk dat Vasquez gaat liggen als hij 'm zo voor het inknikken heeft.

12 april 2018 om 00:24

Voor t in knikken??? Nee joh! op borsthoogte en terwijl hij al valt voor er iemand bij m is...

12 april 2018 om 01:53

Dan had sterling gisteren ook een penalty moeten krijgen als ik jouw logica zou moeten volgen. Maar niemand in de live meepraten gisteren vond dat een penalty, maar deze duw op vazquez vinden ze wel een penalty?

Dat begrijp ik helemaal niet.

Penalty is terecht en Real werd bestolen van een geldig doelpunt.

Zelfs Douglas Costa kreeg geen rood voor een idiote tackle op Asensio.

De scheids deed zijn best om Juve te laten spelen met 11 Buffon. Dat jij dan als een bezeten idioot zo doorgaat is terecht rood.

Net zoals Ronaldo voor een klein tikje 5 wedstrijden schorsing kreeg. Als iedereen dat terecht vind, dan is dit ook zeer terecht volgens de spelregels.

Ik zelf zou in beide gevallen geen rood geven. Het is gewoon emotie. Volgens de regels natuurlijk rood, geen discussie mogelijk.

Van de scheids blijf je af.

Zoals wim kieft en sierd beiden zeiden. Het gaat meer om de spanning (93ste minuut, beslissende doelpunt, buffon laatste wedstrijd, ronaldo die weer uit een penal scoort) eromheen dan de penal zelf. Als het in de 20ste minuut was geweest dan was er amper heisa. Het was een duidelijke overtreding en een terechte penal. Men vergeet zelfs wat er in de eerste helft gebeurde. Isco 2x onterecht buitenspel gegeven waardoor er een doelpunt onterecht werd afgekeurd. Maar daar hoor je niemand over natuurlijk

Het is toch wel echt geweldig werk van de scheidsrechter om in een laatste minuut een terechte penalty toe te kennen. En ja, het was een duidelijke penalty. İk ben noch Real, noch Juve fan, maar Benatia ontnam hem gewoon een scoringskans en raakte de bal niet. Ook de positie van Navas had had de scheids uitstekend gezien toen hij de bal uit zijn handen liet glippen. De kaart van Buffon was onnodig, maar voor de rest heeft de scheids goed gefloten.

Wat een respect voor Juventus, werkelijkwaar gestreden als beesten! Een legende als Buffon verdient dit absoluut niet. Mocht Real Madrid uitgeschakeld worden, dan had ik als Juventus supporter gefigureerd de komende wedstrijden. Hoe dan ook, de penalty was echt terecht, Benatia had absoluut geen oog voor de bal, daarnaast stond Vasquez 1 op 1 met Buffon. #HalaMadrid #AporLa13

Gianlugi Buffon, een grootheid wiens karakter sterk gevomd wordt door zijn passie en emotie, zit hier toch echt bij het verkeerde eind. Ik kan het de beste man niet eens verwijten, zo’n comeback maken en veerkracht tonen, en er dan toch (helaas maar waar) op een terechte lullige uitgeknikkerd worden. Er komt nog eens een extra dosis emotie bij kijken wanneer je voor bijna 100% zeker weet dat dit zijn laatste CL wedstrijd zal zijn geweest. Ik ben er heilig van overtuigd dat morgen, wanneer alles een beetje bekoeld is, ook Gianlugi zal relativeren en inzien dat dit gewoon de juiste beslissing was. Een trainer (Zidane) die zijn eigen einde als voetballer voorbij ziet flitsen (weliswaar niet op exact dezelfde manier natuurlijk).

Ach zelfs had Benatia die Vazques niet aangeraakt was het geen goal. Hij nam die bal al kut aan en van 1,5 meter hoogte schiet hij hem er niet in. Dus tsja dat gaat ie liggen. penalty is gegeven niets aan te doen, morgen lekker van het luxieuze leventje genieten.

Op t middenveld word hier nog geen eens een overtreding gegeven. Puur duel om de bal zou je zeggen. Maar de Real speler ging al bijna liggen. Werkelijk een schande de neutrale kijker zelfs

een tiende? Nou Buffon hoe veel respect ik voor je heb het was 100% een penalty. Het is een zielig en treurig einde maar het gebeurd nou eenmaal.

12 april 2018 om 00:52

Lijkt me geen 100% zekere penalty aangezien veel mensen er blijkbaar anders over denken. Ook ik vond het geen penalty, maar goed dat mag ik natuurlijk eigenlijk niet zeggen, want voordat ik het weet zit je weer te verklaren dat ik vol haat zou zitten, aangezien je dat in een vorig topic ook al loopt te verklaren

12 april 2018 om 02:08

De meeste mensen die zeggen dat het geen penalty was zijn nog een beetje emotioneel. Vraag het over een week weer en de antwoorden zullen geheel anders zijn. De manier waarop Juve verliest is werkelijk triest, en ik zou op dit niet in één van hun schoenen willen staan, maar de penalty was terecht.

De penaltywas terecht, maar wat ik niet correct vond was dat Real 90 minuten lang liep kaarten te vragen. Bah, wat een ploeg vol matennaaiers. Staat daar ook geen bestraffing op?

12 april 2018 om 00:28

Ik vond het nog best meevallen. Ronaldo en Carvajal waren weer walgelijk bezig maar ik vond het minder dan normaal.

Ach, als dit andersom was gebeurd dan had Buffon vast gevonden dat dit een 100% penalty was.

12 april 2018 om 00:28

Als het andersom was dan werd er natuurlijk helemaal geen strafschop gefloten.

12 april 2018 om 01:33

Wie weet, ik bedoel meer te zeggen dat Buffon dan waarschijnlijk achteraf had lopen klagen dat de penalty dan niet gegeven was.

Kan mij herinneren toen Zidane tijdens het WK 2006 met rood het veld moest verlaten dat Buffon hem als eerst ging troosten maar vandaag verlaat Buffon zelf het veld met een rode kaart, ik zag niet of Zidane hem getroost heeft maar het zal wel.

Prachtige ovatie kreeg hij ook maar dat maakte hem wss niet meer zoveel uit.

Ik begrijp zijn frustratie. Helaas deed Vasquez het slim en trapte de scheids er lekker in. Verder weinig aan te doen, soms krijg je ze wel soms niet en het is zuur dat het laatste seconde van match gebeurd en niet ergens eerste helft ofzo.

Naar mijn mening vond ik het een penalty. De rood voor Buffon was natuurlijk overdreven. Dat had ik hem zeker niet toegewenst. Beetje dubieus om daar als scheidsrechter gelijk rood voor te geven. Ik had eerder wel gezien dat Benatia zijn tweede geel had gekregen en mocht vertrekken.

Terechte penalty. Niet eens een discussie waard. Ook de rode kaart was terecht. Buffon heeft zich helemaal laten gaan. Trekken en schreeuwen/schelden tegen de arbiter. Gewoon goed gefloten en Real heeft verdiend gewonnen

Was duidelijke penalty. Verder vond ik de rode kaart voor Buffon jammer, maar hij moest wel van de scheids afblijven. Daarnaast kan ik niet weten wat er is gezegd dus weet niet of die terrecht was. Juventus kan met opgeheven hoofd CL verlaten. Off: heerlijk hoe Ronaldo na een paar minuten zo veel mogelijk afgeleid te worden gewoon die penalty binnenschiet. Er zijn er maar weinig die mentaal zo sterk zijn als Ronaldo.

Real was al een tijdje opzoek naar een penalty en rode kaart zoals bij Costa 10 minuten voor tijd. Penalty was denk ik wel terecht maar de rode kaart was echt belachelijk. Vind het wel heel knap hoe Ronaldo hem inschiet en heel irritant hoe hij hem vervolgens viert.

Ik ben voor Real Madrid, maar wat een slechte scheids zeg, real Madrid heeft gewoon enorm veel hulp gehad van de arbiters dit seizoen, dit was wederom geen pengel, zo een lichte vergrijp en dan gewoon fluiten, ik zeg terug naar de scheidsrechters academie, sorry buffon sorry Juventus ik had jullie het graag gegund !!!

Hoezo vinden mensen dit een penalty? Ik zie het niet hoor, op dat fragment van VZ. Hij ligt praktisch al op de grond voordat iemand in zn buurt is. En wat moet Buffon wel niet gezegd hebben det hij direct rood krijgt? En waar waren al die gele kaarten voor de Real spelers, die natuurlijk weer aan het zeuren waren, gebaartjes maken, etc. Die kregen niks, terwijl Ronaldo bijvoorbeeld echt wel een kaart had mogen hebben voor zn zeer slecht uitgevoerde schwalbe. Maar ja, zo gaat het altijd. Er wordt altijd zo scheef gefloten.

De penalty was een penalty maar naar het hele wedstrijdbeeld kijkend had real de scheids wel weer mee

0 - 3 was toch niet genoeg? Juventus had sowieso nog een keer moeten scoren.

12 april 2018 om 07:42

0-3 was verlengen.

Werkelijk ongelofelijk dat mensen dit nog terecht vonden. Een van de meest schandige beslissingen in het voetbal ooit. Ik heb niks met beide ploegen, maar hier was niks aan de hand. Een actie voor de bal gevolgd door een enorme schwalbe. De strafschop was werkelijk schandalig en de rode kaart was dat ook.

De Uefa wilde duidelijk niet Barcelona EN Real Madrid in dezelfde ronde verliezen. Dit kan gewoon niet anders dan matchfixing zijn.

12 april 2018 om 08:46

Ik snap dan weer niet dat mensen kunnen zeggen dat er niks aan gehand was. Ik vond het jammer dat de wedstrijd op het eind zo beslist werd, middels een penalty en rood voor Buffon.
Maar Benatia duwt met 2 handen in de rug en gooit vervolgens zijn been om hem heen. Hij mist de bal volledig en hij ontneemt met zijn acties een zeer grote kans voor Vazquez. Die kans was werkelijk niet te missen.
Dat Buffon rood krijgt vind vrijwel iedereen zuur, ook ik, maar hij gedraagt zich daar toch echt als een idioot, hij duwt de scheids en schreeuwt de scheids in zijn gezicht op 5 centimeter afstand.
Heel jammer, maar de scheids kun je hiervan onmogelijk de schuld geven.

12 april 2018 om 09:18

Benatia ging voor de bal, het was een overduidelijke schwalbe, geen strafschop dus. Iets anders kan ik er niet van maken.

Wat Buffon betreft, ik vind het nog knap dat hij zo rustig bleef na zo'n belachelijke strafschop en een nog idiotere rode kaart. Ik denk dat veel voetballers de scheidsrechter een flinke klap zouden willen verkopen. Dat zou niet goed te praten, maar wel te begrijpen zijn.

12 april 2018 om 11:43

Nou Kralinger, wij gaan er samen niet uitkomen in ieder geval.. het is prima dat benatia voor de bal ging, maar feit is dat hij de bal niet raakte en Vázquez toch op z'n minst uit balans haalde.. als je daarnaast serieus vind dat Buffon rustig was, tja, in mijn ogen was het meer een dolle stier..

Ik snap het gedoe hier niet zo.. Het was heel zuur, en ik had het graag anders gezien, maar veel duidelijker dan deze komen ze haast niet voorbij. 2 handen duwen in de rug en vervolgens zijn been eromheen gooien.

12 april 2018 om 08:59

Inderdaad. Ik had het prachtig gevonden als Juventus was doorgegaan maar dit was gewoon een duidelijke penalty. Of dat nu in minuut 65 of minuut 93 gebeurd is totaal niet van belang.

Mensen die zeggen dat dit een penalty was, snappen niets van voetbal. Zo'n duel wordt over het hele veld uitgevochten. Zo gaan Varane en Ramos altijd het duel aan. Pure schwalbe

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1035 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus9562
2.Napoli9148
3.AS Roma7733
5.Lazio7240
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Mattia De SciglioVerdediger00
Medhi BenatiaVerdediger00
Andrea BarzagliVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

309 fans
Keeper, 40 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Juventus 21 0 1 0
2016/2017 Juventus 30 0 0 0
2015/2016 Juventus 35 0 1 0
2014/2015 Juventus 33 0 0 0
2013/2014 Juventus 33 0 0 1
Laatste voetbalnieuws

Buffon baalt al na vijf minuten en verliest met PSG van amateurclub

Gianluigi Buffon heeft geen gelukkig debuut achter de rug bij Paris Saint-Germain. De doelman veroorzaakte zondag in het oefenduel met Chambly al vroeg een penalty, die werd benut door de amateurclub....Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 16 juli
James Rodriguez gaat deze zomer niet terugkeren naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren