wk2018

Update: PSG weerspreekt ‘onjuiste informatie in de Britse pers’

Woensdag, 11 april 2018 om 19:27

Paris Saint-Germain houdt zich niet aan de regels van de UEFA aangaande Financial Fair Play, zo zou de conclusie luiden van het onderzoek van de voetbalbond naar de praktijken van de Franse topclub. The Financial Times meldt woensdag dat PSG onder meer een onjuist beeld heeft geschetst van de inkomsten afkomstig van sponsoren.

De UEFA begon de financiën van PSG te onderzoeken nadat afgelopen zomer bekend werd dat zowel Neymar als Kylian Mbappé voor veel geld werd binnengehaald. De Braziliaan, afkomstig van Barcelona, kwam voor 222 miljoen euro over, terwijl Mbappé, momenteel gehuurd van AS Monaco, komende zomer voor ongeveer 180 miljoen euro moet worden vastgelegd.

Het onderzoek zou nu hebben uitgewezen dat de opgegeven sponsorinkomsten van ongeveer 230 miljoen euro 'zwaar overdreven' zijn. De bevindingen kunnen uiteindelijk resulteren in een hoge boete of zelfs uitsluitsel van Europees voetbal. Een bron nabij het onderzoek vraagt zich af: "Gaat de UEFA dapper genoeg zijn om de eigen regels te hanteren? Als dit niet het geval zal zijn bij PSG, waar maken we ons dan nog druk om?"

PSG moet kunnen bewijzen dat er tegenover de hoge uitgaven voldoende inkomsten staan, maar dit zou dus niet het geval zijn. De club zou te schimmig zijn omgegaan met de sponsordeals. Naar verwachting gaat de Europese voetbalbond hoe dan ook niet voor komende zomer met een besluit aangaande de straf voor PSG naar buiten treden.

Update 11 april 19.27 uur - PSG weerspreekt 'onjuiste informatie in de Britse pers'
Paris Saint-Germain herkent zich niet in het artikel van The Financial Times, waarin staat dat de UEFA heeft geconcludeerd dat de club zich niet houdt aan de Financial Fair Play-regels. "PSG kan het alleen maar betreuren dat er onjuiste informatie over de club verschijnt in de Britse pers, vlak voor een gepland moment met de UEFA", doelt de club in een statement op het feit dat men is uitgenodigd om op 20 april in Nyon uitleg te geven over de transfers van Neymar en Kylian Mbappé. "De procedure loopt. PSG staat voortdurend in contact met de UEFA."


Poll

Verwacht jij een straf voor Paris Saint-Germain?


Gerelateerd

52 reacties (laatste reactie door hangover96)

Mooizo, opdoeken die zooi. Het wordt nu echt te gek met bedragen etc. Ik ben zeker een voorstander dat clubs groot kunnen worden. Maar het moet niet de bedoeling zijn dat een groepje sjeiks bij elkaar het Fifa spelletje in de echte wereld gaan toepassen en met zijn allen even een contractje afkopen.

Wat er bij City en Chelsea gebeurd vind ik toch anders dan wat er momenteel bij PSG gebeurd. Ja er zijn geldschieters. Maar hier wordt het geld niet gebruikt om Ultimate team mee te spelen, er wordt ook echt geïnvesteerd met dat geld. City legt trainingscomplexen aan en er wordt niet even gekeken: HEY DAT IS EEN Leuke Speler DIE WIL IK. Pep heeft het geld echt kunnen gebruiken om zelf een team te bouwen en aankopen te doen waar dat nodig was. bij PSG heeft de coach niet eens inspraak en moet het doen met de spelers die de sjeiks zelf willen. BAH BAH ik word echt niet goed van deze praktijken.

11 april 2018 om 17:33

City deed ook gewoon hetzelfde bij de start van het project hoor.
Dat het nu hogere bedragen zijn heeft dan ook gewoon met de ontwikkeling van de transfermarkt te maken. En die drastische ontwikkeling is gewoon aan city en chelsea te danken.
Hoeveel spelers city bv voor veel te hoge bedragen heeft gehaald is niet op 2 handen te tellen. Waar clubs normaal 35 milj moesten betalen voor een echte topspeler ging elke club gewoon 40 milj vragen voor hun beste speler. Omdat ze wisten dat er toch clubs waren die het gingen betalen. Je moet niet vergeten dat city al in 2008 met geld begon te smijten.

11 april 2018 om 17:36

Je wens is wellicht de vader van je gedachte maar het is helaas niet mogelijk. Voor PSG is het kindedrlijk eenvoudig om genoeg sponsorgelden binnen te halen, eventjes Qatar foundation op de borst plakken, jaarlijks even een toernooitje in Qatar spelen en voila, tientallen miljoenen euro's jaarlijks uit Qatar extra. Volsterkt toegestaan, Barcelona heeft deze constructie ook jarenlang toegepast.

Het gaat hier slechts om een vermeend intern rapport zonder enige status. Zodra de uefa daadwerkelijk PSG in staat van beschuldiging zou stellen gaan de allerbeste juristen en fiscalisten voor PSG aan de slag en die tuigen in no-time constrcuties zoals hierboven beschreven op.

Als het suikeroompje genoeg geld heeft, dan kan het zo een stadion sponseren, zie het Eithad stadion, het shirt sponseren, zie Barcelona met destijds de Qatar foundation of een andere vorm van sponsering bedenken zoals een lokaal toernooitje in Qatar spelen voor heel veel geld. Linsksom of rechtsom, het kan allemaal zo geregeld worden. Desnoods via een paar stromannetjes, zie Vitesse.

11 april 2018 om 18:24

Chelsea en Man. City zijn in beginsel niet anders in gedrag dan Psg. Een speeltje in handen van een willekeurige investeerder. Vooral op het gebied van het opkopen van talent om vervolgens het gros daarvan te verhuren/uit te lenen met de hoop deze met winst te verkopen of dat er toch nog een speler doorbreekt en geschikt blijkt voor de eerste selectie. Echter, dat laatste gebeurt zelden, maar deze manier van handelen levert dus ook geld op. En zo worden de beste talenten “verdeeld” over de meest kapitaalkrachtige clubs. Stel dus paal en perk aan deze handelwijze, pas dan wordt het speelveld een ietsje minder oneerlijk. Al is er al een onomkeerbare kloof ontstaan tussen de 4/5 grootste Europese competities en de rest. En dan worden er ook nog eens regels afgedwongen die deze landen nog eens extra bevoordelen - geã¯nitieerd door de Uefa. Hoezo Chelsea en Man. City voorbeelden van goed gedrag??

11 april 2018 om 17:04

Ik vind het altijd sneu voor de spelers en de (echte) fans, die kunnen er niks aan doen. Maar om die sjeiks zo op hun bek te zien gaan vind ik ook wel heerlijk ja, echt zo’n afschuwelijk beleid dat zij voeren. Vraag me dan af of Mbappe officieel terug moet naar Monaco, als PSG niemand zou mogen kopen (zegt het artikel niks over maar zou een straf kunnen zijn). Of als hij bijv. naar een CL spelende club kan zoals Real, of hij dat niet liever zou willen.

11 april 2018 om 17:37

Dat gaat niet gebeuren, de Uefa heeft al zoveel toegestaan bij andere clubs, PSG kan dat voorbeeld zo volgen. 230 miljoen is dan niets, dat heb je als grootste club van Frankrijk zo bij elkaar geharkt.

11 april 2018 om 19:53

Grootste club van Frankrijk is toch echt Marseille. Marseille heeft de Champions League gewonnen en PSG niet.. En Marseille is de populairste club in Zuid-Frankrijk en in heel Frankrijk eigenlijk. Daar kunnen die eigenaren Van PSG niks aan veranderen want OM blijft de populairste!

11 april 2018 om 19:00

Stiekem? Ik zal hier intens van genieten en de hele wereld mag het weten! Dit is gewoon fraude.

Mocht PSG uitgesloten worden voor Europees voetbal in het seizoen 2019-2020, dan kun je er donder op zeggen dat Neymar in de zomer van 2019 zal vertrekken.

Mooi zo. Ik ben de clubs die bijna kunstmatig naar de ''top'' zijn gebracht en worden gehouden spuugzat. Des te mooier dat Manchester City & Paris er nu al uit liggen. Chelsea idem. Maar de grote vraag is, heeft de Uefa de ballen om dit door te drukken? Ik betwijfel het ten zeerste.

11 april 2018 om 16:40

Denk niet dat neymar even weg kan. Heeft 5 jarig contract en die sjeiks geven niks om geldm

11 april 2018 om 16:54

Ik ben de clubs die bijna kunstmatig aan de ''top'' worden gehouden spuugzat. Clubs die hebben gezorgd dat ze altijd Champions League spelen ook al worden ze vierde, ze meer geld krijgen als andere clubs met dezelfde sportieve prestatie omdat ze toevallig in een land zijn gevestigd met een groot aantal inwoners en een sterke economie, continu de beste spelers weghalen uit de eigen en minder kapitaal krachtige competities waardoor die worden verzwakt en niets kunnen opbouwen en soms zelfs opkomende concurrenten expres verzwakken door hun talent weg te kopen, alle talentvolle jeugdspelers opkopen voor de eigen opleiding , enzovoort. Een goed voorbeeld het verschrikkelijke Bayern Munchen. Dit soort clubs maken het sportieve aspect in het voetbal kapot. Nieuw geld zorgt inderdaad voor oneerlijke concurrentie maar is wel het enige middel om structureel nieuw bloed aan de top te krijgen. Want als het Rome bijvoorbeeld zou lukken de Champions League te winnen worden gelijk de beste spelers weggekocht (zoals de keeper) en vallen ze weer terug in niveau. Simpelweg omdat ze niet genoeg geld kunnen ophalen.

11 april 2018 om 17:37

Bayern heeft in het verleden zo'n verschrikkelijk goed beleid gevoerd dat ze nu inderdaad een monopolie op de titel hebben. Dat vind ik nog net iets meer charme hebben dan een lokale investeerder, wat ik nog net iets meer charme vind hebben dan een internationale investeerder, zoals PSG en City. Maar het is geen Athletic Bilbao

11 april 2018 om 17:13

Toen Barcelona met Qatar foundation op de borst liep tegen een vergoeding van 50 miljoen euro per jaar, was het gewoon sponsering oindanks dat Qatar een land is en geen bedrijf. Als zo meteen PSG met Qatar foundation op het shirt loopt tegen een vergoeding van 100 miljoen euro, is het ook gewoon sponsering.

Een gerucht op basis van een vermeend intern rapport. Laten we nou eerst eens gewoon rustig afwachten of er uberhaupt een officiele klacht van de Uefa komt.

Misschien een beetje off-topic, maar: ik pleit gewoon voor het invoeren van een 'salary Cap' in de CL, zoals in de NBA het geval is. Werkt prima en geeft iedereen in principe gelijke kansen. Clubs die aan de CL deelnemen moeten dan precies 20 spelers inschrijven (ik noem maar wat) en die 20 spelers mogen bij elkaar maximaal 20 miljoen verdienen (ik noem maar een bedrag).

Hierdoor gaan de salarissen van de spelers omlaag en is er meer ruimte voor jeugdspelers, aangezien de topspelers het meeste verdienen en de clubs vervolgens nog een aantal spelers moeten toevoegen die niet veel verdienen om de salarcy cap niet te overschrijden. Ik denk dat de CL hierdoor spannender en gelijkwaardiger wordt. Dit plan lijkt me zeker uitvoerbaar voor de Uefa en zou makkelijk kunnen worden ingevoerd in de CL. De Uefa en de clubs moeten het alleen willen (daar zal waarschijnlijk ook het probleem liggen).

Wat denken jullie? En weet iemand waarom de Uefa dit niet overweegt of nooit heeft overwogen?

11 april 2018 om 17:31

Kan niet in de EU, het is een behoorlijke salaris beperking voor de werknemers, in dit geval de voetballers. Aangezien de Uefa het monopoly heeft op het Europese voetbal, zal dit nimmer jurdisch geregeld kunnen worden tenzij de lidstaten de Europese wetgeving aanpassen.

11 april 2018 om 18:21

Een maximumloon is geen beperking van het vrije verkeer voor werknemers en gewoon toegestaan wat betreft Europese wetgeving.

11 april 2018 om 20:01

Het gaat hier om de Uefa die een maxcimum salaris zou opleggen over een heel bedrijfstak en als je niet onder hun paraplu wilt werken, dan wordt je geschorst. Dat gaat echt niet lukken, dat zal eenvoudig weg uitgelegd worden als monopolie misbruik.

11 april 2018 om 18:01

Daarvoor moeten er 2 dingen gebeuren, de EU moet de wetgeving aanpassen omtrent het vrije verkeer van werknemers en de Europese topclubs moeten die 'salary cap' accepteren. Want zodra die clubs het niet eens zijn met een regel, wordt dat aangepast, onlangs nog dus met de deelname aan de CL van clubs uit de 4 topcompetities.

Maar zelfs als dat gebeurt, hoe zou zo'n salary cap er dan uit moeten zien? In de NBA werkt het, want alle teams hebben daar hoge inkomsten. Je kan niet verwachten dat Real Madrid en Leganes zich aan dezelfde 'cap' moeten gaan houden, dan gaan ze waarschijnlijk kijken naar de inkomsten van clubs en zit je weer met hetzelfde probleem, clubs als PSG die gaan sjoemelen met cijfers.

11 april 2018 om 18:10

De EU moet ook hun kartelwetgeving gaan aanpassen, een stel werkgevers die samen afspreken om de lonen van hun werknemers laag te houden, hoeveel kans denk je dat zoiets juridisch maakt?

11 april 2018 om 18:23

Het is niet een stel werkgevers, maar 1 werkgever, de Uefa in dit geval, die besluit om deelname de CL alleen te toe te staan indien aan de voorwaarden van de salary cap wordt voldaan.

11 april 2018 om 18:29

Waarom moet de EU de wetgeving aanpassen? Een maximumloon is geen beperking van het vrije verkeer van werknemers en dus niet in strijd met EU-wetgeving.

Het grootste probleem lijkt me inderdaad dat de grote clubs hier niet in mee zullen gaan en zullen dreigen uit de Uefa te stappen.

Met een salary cap bedoel ik een maximumbedrag dat clubs mogen uitgeven aan spelers die ze voor de CL inschrijven, bijvoorbeeld 20 of 30 miljoen salaris (noem maar een voorbeeld) voor 20 spelers die ze in willen schrijven voor de CL. Hier kan Leganes zich juist makkelijker aan houden dan Real aangezien zij veel minder kosten hebben aan salaris. Wat voor teams ze in hun nationale competitie samenstellen, moeten de nationale bonden zelf bepalen.

laten we niet meteen alles geloven wat we lezen, heel veel 'nieuws' is onzin.
Als dit niet waar is hebben we het over imago schade , ik heb het idee dat er alles aan gedaan word door de media om neymar daar weg te krijgen.

Tja, wat is Financial Fair Play?

Bij iedere club worden toch wel eens financiele transacties gedaan waarvan de wenkbrauwen omhoog gaan? Dit is toch van alle tijden?

Die sjeik heeft achterlijk veel geld en koopt om het kopen en ziet zijn club als speeltje.
Met Chelsea en City gebeurt hetzelfde: maar die kopen alle jeugdspelers op en verhuren ze vervolgens weer. Real en Barca konden vroeger kopen als idioten ondanks torenhoge schulden en PSV heeft de grond onder het stadion verkocht aan de gemeente Eindhoven om aan geld te komen. En zo zijn er nog legio voorbeelden!

Maar als die sjeik er geen zin meer in heeft, dan is het dag dag club. En dan is er geen basis meer. Kijk naar Anzhi Machachaklala. Probeerde heb wel, kocht relatief goede spelers, niet gelukt, spelers weer weg en er blijft weinig over.

Ik ben geen voorstander van deze ontwikkeling, maar het is al zo diep vergroeid met het hedendaagse voetbal dat dit de realiteit van vandaag is

11 april 2018 om 16:53

Omdat de huidige voetbalwereld de Uefa en de elite in het voetbal multimiljonairs heeft gemaakt. Dat gaan ze natuurlijk niet zomaar omgooien omdat een aantal kleine landen veranderingen willen zien. De grote landen gaan toch achter de Uefa staan, want ook zij worden er beter van.

11 april 2018 om 17:32

Wil je echt weten wat de ffp is?

De ffp is een middeltje om ervoor te zorgen dat clubs niet (of moeilijker) in staat zijn door een externe investeerder in snel tempo te kunnen groeien en zich bij de top te melden zoals City en PSG deden.

Dat is niets meer dan een schild om de Europese elite in bescherming te nemen, in het leven geroepen door conservatievelingen met Rummenige op kop.

'niet meer uitgeven dan er binnenkomt' zorgt er enkel voor dat de topclubs met de grootste inkomsten sneller en sneller kunnen blijven groeien tov de rest zodat het gat groter en groter wordt.

De Uefa kennende wordt dit een voorwaardelijke straf en een boete. Ze gaan PSG ongetwijfeld niet uitsluiten voor Europees voetbal, mocht dit artikel waarheid bevatten.

11 april 2018 om 17:10

Zover is het nog lang niet, het is een intern rapport met vermoedens. Die zullen ze eerst officieel moeten maken en vervoglens met PSG moeten delen. PSG kan dan vervolgens aantonen dat ze wel degelijk geneog sponsor inkomsten hebben. Pas daarna kan de Uefa besluiten de uitleg van PSG te accepteren of met een aanklacht te komen. Tegen de aanklacht kan PSG zich wederom verdedigen, in beroep gaan en utieindelijkz elfs naar het CAS stappen als ze het er niet mee eens zijn.

Straf is in dit verband wel heel prematuur.

11 april 2018 om 17:32

@ Speedyafc

Waar zie jij staan dat het om een intern rapport gaat? Ik lees vooral dat het om een rapport gaat en een conclusie daarvan. Met name van iemand die dicht bij het rapport/onderzoek betrokken is.

Verder wordt er gesteld dat juist de sponsorinkomsten niet kloppen. Dit is allemaal al in onderzoek sinds men het onderzoek is gestart.
Die cijfers komen juist uit de boeken van PSG dus lijkt me vrij moeilijk voor PSG om ineens met andere getallen en boeken te komen.

Dan heb je namelijk het onderzoek al gedwarsboomt en niet meegewerkt. Lijkt me niet heel erg handig.

De bron zegt wel dat hij/zij nog maar moet zien dat het tot handhaving overgaat en wat de gevolgen zijn als men dat niet doet. Immers is alles dan een wassen neus geworden.

Dus het ligt wel iets ernstiger dan jij nu doet vermoeden.

11 april 2018 om 19:48

@the Ref

Er is nog geen officieel rapport, de krant schrijft een stuk op basis van een bron dichtbij het onderzoek. Pas als de Uefa helemaal klaar is met het onderzoek, zal de Uefa de bevindingen officieel bekend maken en eventueel PSG in staat van beschuldiging stellen.

Vooralsnog is het nog lang niet zover en weten we niet wat straks de conclusie zal zijn. Je moet altijd heel voorzichtig zijn met stukjes van journalisten die zich baseren op een anonieme bron.

Pas als PSG in staat van beschuldiging is gesteld en alle procedures afgerond zijn inclusief alle beroepsmogelijkheden kunen we er iets over zeggen. tot die tijd is iemand of een instantie onschuldig totdat het tegendeel is bewezen.

En nu is er net een stukje toegevoegd, de Uefa heeft PSG uitgenodigd om een toelichting te komen geven op de transfers van Neymar en Mbappe. Het onderzoek is dus nog in volle gang en nog geeneens afgerond.

11 april 2018 om 18:11

Uefa heeft in het verleden al eerder grote clubs uitgesloten, en (in het 1e jaar van FFP) ook City en PSG beperkingen opgelegd, dus zo heel cynisch hoef je ook niet te zijn.

12 april 2018 om 13:17

Toen waren die clubs nog in opbouw en niet direct de absolute top. Nu zijn die clubs veel groter. Dat heeft niets met cynisme te maken. Bovendien denk ik niet dat ze bij PSG dom genoeg zijn om regels te breken/omzeilen als men weet dat ze kunnen worden uitgesloten voor bijvoorbeeld de Champions League.

12 april 2018 om 16:28

Nou ja, City was al kampioen van de PL en had de beste selectie van het land, en idem met Psg.

Hoe de regels precies geinterpreteerd worden weet PSG ook niet precies - daardoor ging het al eerder mis. 100 procent zeker weet je t nooit, en PSG gaat overduidelijk precies op het randje zitten, dat is riskant.

Waar ze destijds (2012) in overtreding raakten was dat ze in de periode voordat de FFP regels bekend werden, ze teveel uitgaven - uiteraard ietwat raar (city en PSG konden zich toch moeilijk aan regels houden die er nog niet waren), maar daardoor werd de straf ook vrij laag: een boete en verkleinde CL-selecties. Maar het werd toen ook duidelijk gemaakt dat dit eerste aanloopjaar eenmalig mild was, de jaren daarna is een Europese topclub als Inter ook gewoon aangepakt, ondanks dat daar ook verstandige juristen werken.

Geluk bij een ongeluk: Kunnen ze zich focussen op de loodzware competitie.

Hoop dat ze gewoon in de champions league mogen blijven, de wereldsterren bij psg wil je gewoon in de cl zien spelen

Het gaat hier over een intern rapport, vermeende bevindingen die nog geeneens gedeeld zijn met Psg. Het enige wat PSG hoeft te doen is aan te tonen dat zij wel degelijk sponsor overeenkomsten hebben. Daarna zal men uit moeten gaan rekenen wat de transfer threshold voor PSG is op het volgende meetmoment. Dat is pas na de zomer.

Dat wist iedereen toch al langer? Alsof iemand het geloofde dat PSG meer uit sponsoring verdiende dan clubs als Madrid, United en Barca...

Dit loopt vast wel weer af met een sisser. Verwacht echt niet dat de Uefa PSG uitsluit van de Ucl. Vast een boete van een paar honderdduizend euro en klaar.

11 april 2018 om 18:14

Als er werkelijk wat mis is, dan gaat de straaf wel degelijk groter zijn want het is de 2e keer, en dan worden de straffen zwaarder.

Zou wel grappig zijn wanneer Neymar een clausule in zijn contract heeft dat hij PSG kan verlaten voor een schappelijk bedragje wanneer PSG geen CL speelt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AS Monaco8040
5.Rennes586
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
MarquinhosVerdediger20
Thiago SilvaVerdediger20
Layvin KurzawaVerdediger20
Dani AlvesVerdediger20
Ángel Di MaríaMiddenvelder20
Marco VerrattiMiddenvelder20
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

1274 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
2015/2016 Barcelona 34 24 6 0
2014/2015 Barcelona 33 22 6 0
2013/2014 Barcelona 26 9 6 0
Laatste voetbalnieuws

Directeur PSG verzekert: ‘Neymar heeft besloten te blijven’

Neymar wordt de laatste weken nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer naar Real Madrid en met de overstap van Cristiano Ronaldo naar Juventus zijn de geruchten alleen maar toegenomen. Luis...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 18 juli
Marcel Brands staat op het punt om Malcolm naar Everton te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren