wk2018

KNVB schorst Van den Brom na tirade over Kevin Blom

Woensdag, 11 april 2018 om 11:10

John van den Brom zit komende vrijdag niet in de dug-out tijdens de uitwedstrijd van AZ tegen Heracles Almelo. De Alkmaarders communiceren dat zij het schikkingsvoorstel van de aanklager van de KNVB van één wedstrijd schorsing hebben geaccepteerd.

“De club accepteert de schorsing zonder tegenspraak om de focus op de eindfase van het seizoen te houden”, zo valt er op de website van de nummer drie van de Eredivisie te lezen. De aanklager heeft Van den Brom geschorst omdat de 51-jarige coach zaterdagavond na de 2-3 nederlaag tegen PSV felle kritiek uitte op scheidsrechter Kevin Blom.

Van den Brom noemde de strafschop en de rode kaart die Ron Vlaar vlak voor tijd ontving ‘belachelijk’: “Onze grote vriend Blom krijgt het weer voor elkaar. Er is dit weekend één topwedstrijd... Ik begrijp niet dat we daar geen topscheidsrechter voor krijgen.”

Van den Brom vertelde maandag dat hij geen woord terugtrekt van wat hij zei: “Ik vind dat ik het mag zeggen als ik de scheidsrechter niet goed vind. Daarin heb ik niks verkeerds gezegd, volgens mij”, zo werd de oud-middenvelder geciteerd door het Algemeen Dagblad.


Poll

Een passende straf?


Gerelateerd

168 reacties (laatste reactie door redondono5)

Ik snap echt niet dat de Knvb de scheidsrechters zo het hand boven het hand houdt. Wekelijks leveren verschillende scheidsrechters een wanprestatie, en de Knvb beschermt ze alleen maar.

Gelukkig hebben we vanaf volgend jaar de video ref.

11 april 2018 om 11:19

Ik weet nog niet of ik zo blij ben met de videoref. In theorie is het top maar in de praktijk levert het veel controversie op (zie bijvoorbeeld Italië laatst). Het is echter wel het proberen waard naar mijn mening

11 april 2018 om 11:31

VAR ontwikkelt zich vanzelf. In het begin is het misschien wennen, maar na een tijdje zijn scheidsrechters op elkaar ingespeeld en krijgen we dat beslissingen veel sneller genomen kunnen worden en technologie dat ervoor zorgt dat de beelden in een fractie van een seconde bij de videoref aankomt en dat de videoref niet steeds hoeft te wachten op herhaling.

11 april 2018 om 12:20

VAR is denk ik ook gewoon nodig. City werd in het miljardenbal gisteren ook een terechte goal ontnomen die met VAR toegekend had kunnen worden. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat we door de huidige manier van fluiten en vlaggen een hoop goals missen (door te snel of onnodig voor buitenspel te vlaggen bijv).

11 april 2018 om 13:12

Ach het maakt toch allemaal geen donder uit. Het is verschuiven van het probleem van de scheidsrechter naar de Var.

Stel dat Nijhuis 'VAR-dienst' heeft, dan krijg je alsnog hele andere beslissingen dan wanneer Gözübüyük achter de schermen zit. Het enige voordeel is dat hij meerdere keren kan kijken waardoor de genomen beslissing (welke dan ook) wellicht beter te accepteren valt voor de supporter. Uiteindelijk is dat namelijk het hele probleem, dat iedereen het altijd maar beter weet dan de scheidsrechter. Er is zo weinig wederzijdse acceptatie in het huidige voetbal omdat de belangen zo torenhoog zijn, daar zit de crux en niet in wel of geen Var.

11 april 2018 om 13:28

@ijsmuts

Yep klopt omtrent die goal van City. Maar met de VAR had de 1-0 ook niet geteld. Dus uiteindelijk lood om oud ijzer.

Probleem is wat Spandoek al aangeeft het blijft techniek in de handen van mensen, dus blijf je altijd discussie houden.

We weten het allemaal beter, tot we de spelregels erop na slaan, dan blijken we toch niet helemaal gelijk te hebben of totaal niet.

11 april 2018 om 13:52

@the ref; geeft nog maar eens aan dan dat de VAR echt nodig is. De ene goal terecht afgekeurd en de andere goal onterecht goedgekeurd.
Het blijft mensenwerk, maar een heel logisch gevolg zou wel zijn dat er veel minder willekeur plaatsvindt wanneer een VAR vanuit meerdere hoeken met vertraging een situatie kan beoordelen.

11 april 2018 om 14:07

@ Ijsmuts

en dan blijft er nog een mens die de beslissing neemt. De techniek is hulpmiddel het blijft een mens die de beslissingen blijft nemen.
Dus blijf je nog naar het oordeel van de scheidsrechter houden .

Wat ik eigenlijk veel erger vond was de scheidsrechter van dienst Lahoz die maakte er echt een zooitje van. Ook met zijn kaarten man man man.

Daar kan geen VAR tegenop

11 april 2018 om 16:29

Je blijft het oordeel van de scheids houden, dat klopt. Je geeft hem nu alleen de mogelijkheid een situatie beter te beoordelen. Lijkt me niet onwenselijk

11 april 2018 om 16:52

@ ijsmuts

En aan het gebruik van de VAR komen ook gewoon regels net als in het hockey. Dit om te voorkomen dat wedstrijden straks 3 uur gaan duren ipv 90 minuten.
Zal straks echt zijn met wel of geen penalty, wel of geen rood en wel of geen buitenspel meer niet. En dan moet het echt minimaal zijn. Anders kan je de assistent ook wel weghalen.
Dus verheug je niet te veel op dat fouten de wereld uit zijn.

Dus is het nog steeds lood om oud ijzer.

12 april 2018 om 09:35

Dat mag jij denken, dat het lood om oud ijzer is. Dat is een mening, geen feit. Ik geef ook nergens aan dat de fouten de wereld uit zouden gaan met het systeem, letterlijk zeg ik dat het mensenwerk blijft. Dat mensenwerk is momenteel willekeur, daar moeten we vanaf. Een terechte goal is een terechte goal. Ziet een grensrechter het fout, dan wordt deze onterecht afgekeurd. Dat heeft nogal impact op een wedstrijd. Wanneer je 70 procent van die foute beslissingen kunt voorkomen met een VAR helpt dat de impact van willekeur omlaag.

11 april 2018 om 11:24

Wat zouden ze dan moeten doen? Het is een utopie om te denken dat wanneer je de scheidsrechters schorst er een betere voor in de plaats komt.

11 april 2018 om 11:29

Niet schorsen, maar dat bedoeld hij ook niet als ik t goed heb, maar niet zo beschermen. Als een scheidsrechter een fout maakt moet een trainer het recht hebben daar kritiek op te leveren.

11 april 2018 om 11:31

Ik zeg niet dat ze scheidsrechters moeten schorsen, maar de Knvb beschermt de scheidsrechters en is niet kritisch op het functioneren van ze (of laat dit niet weten naar buiten toe). Van der Brom heeft Blom niet beledigd, of beledigende woorden gebruikt, en kijk hoe de Knvb reageert.
Het is tijd dat eens wat met de kritiek van buitenaf gaan doen in plaats van mensen die hun mening geven de mond snoeren. Het is verdomme geen dictatuur.

11 april 2018 om 11:48

Het stellen dat Blom, die van de duizenden scheidsrechters in ons land bij de top 5 behoort, geen top-scheidsrechter is, vind ik anders toch een behoorlijke belediging.
Maar goed, ik snap ook dat de uitlating uit frustratie geboren is. Toch vind ik de schorsing van een wedstrijd terecht.

11 april 2018 om 13:32

@ Rick712

Er wordt absoluut kritisch naar scheidsrechters gekeken. Er zit bijna altijd een waarnemer op de tribune die de scheidsrechter beoordeeld. Alle wedstrijden worden op genomen en de beslissende momenten gaan in beeld vorm naar scheidsrechters.
Ze zien elkaar met regelmaat en dan worden alle dingen gewoon doorgenomen.

Er is een verschil tussen je mening geven en iemand beledigen en de bond beledigen. Want dat is letterlijk wat v/d Brom deed.
Blom behoort bij de top van ons land qua scheidsrechters. Dus hoezo geen topscheidsrechter?
Er is 1 topduel in dat weekend en de bond vaardigt geen topscheidsrechter af. Dat is gewoon een belediging naar de bond.

Daarmee breng je Blom en de bond in diskrediet dus hoezo niet terecht?

11 april 2018 om 16:46

Omdat Blom steeds weer slecht presteert en tegen bepaalde clubs fluit. Je weet als AZ fan dat het niet goed gaat als Blom er is.

11 april 2018 om 16:53

@ Azalien

Wil je dit even onderbouwen met cijfers en beslissingen van Blom en dan ook graag met de spelregels als onderbouwing waaruit blijkt dat Blom de verkeerde beslissingen neemt.

Zie graag je onderbouwing te gemoed.

11 april 2018 om 18:00

The Ref: Ik zal maar antwoorden want blijkbaar volg je de wedstrijden van AZ niet. Dat je vraagt om een uitleg is OK. Dat je structureel opmerkingen plaatst is provocerend, maar het is je vergeven.

Als je de statistieken van AZ onder Blom vergelijkt met de rest van AZ - andere scheidsrechters dan valt het op dat er zeer grote verschillen zijn waar te nemen.

AZ speelt echt niet anders in de wedstrijden onder leiding van Brom en toch: slechts 4 punten uit 4, 3 penalties tegen en 2 rode kaarten. Rarara. hoe komt het dat AZ het opvalt wat Blom doet met de wedstrijden van Az.

Leg jij als kenner dit uit?

11 april 2018 om 11:30

Hoe zag je het liever dan? Dat iedereen maar alles mag zeggen over de scheids niemand de scheids meer serieus neemt? Er zijn gewoon geen betere scheidsrechters.

11 april 2018 om 11:37

Het feit dat mensen de scheidsen niet meer serieus nemen is niet een gevolg van het feit dat iedereen mag zeggen wat hij wilt, maar het feit dat de besluiten van de scheidsrechters soms niet juist zijn.

En ik ben het er niet mee eens dat er geen betere scheidsrechters zijn, en ik zeg ook niet dat Blom slecht is, maar scheidsrechters zien een actie vanaf een bepaalde plek, en kan het dus zijn dat ze iets missen. Dit kan gebeuren, maar ik vind niet dat de Knvb dan de persoon de mond moet snoeren die (in mijn ogen) gewoon de waarheid spreekt.

11 april 2018 om 12:22

@rick712

Wil jij mij dan even uitleggen en aanwijzen waar in de spelregels staat dat je bij een corner je tegenstander mag duwen, omarmen, naar beneden mag trekken zoals in het geval bij De Jong?

En als je daaruit bent of het mag ja de nee, wil je mij dan ook even vertellen wat de straf is als het niet zo mogen te blijken? Of te wel hoe is de spelvoortzetting.

Situatie Vlaar/lozano is de enige die enige mate discutabel is. Echter is er in de spelregels genoeg te vinden die de beslissing van Blom rechtvaardigen.

De aanklager (niet de bond) grijpt hier in. Omdat v/d Brom het voetbal en de bond in zijn algemeenheid in diskrediet brengt met zijn uitlatingen. Met name dat het de enige topwedstrijd is en dat er geen topscheidsrechter is aangesteld. Dit is een diskwalificatie naar de bond en indirect een belediging naar Blom. Iemand die internationaal ook zijn sporen heeft verdiend en die net als Guzubuyuk en Nijhuis gewoon net onder de Elitegroep fungeren bij de Uefa/fifa.

Dus wat moet je in hemelsnaam doen om bij v/d Brom een topscheidsrechter te zijn?

In de spiegel kijken dat is wat v/d Brom moet doen. Hij kan Vlaar aanspreken op 2 persoonlijke fouten (penalty en rode kaart), hij kan Bizot aanspreken op een waanzinnige blunder.
Maar dan heeft hij het alleen over 2 fouten.

Om vervolgens een tirade over Blom te beginnen. Hij noemt bij zijn eigen ploeg voor de camera toch ook geen namen en rugnummers?
Kijk naar je eigen ploeg en zie dat er gewoon nog verdomd veel werk aan de winkel is voor je.

11 april 2018 om 11:48

Meningen verschillen natuurlijk, maar ik vond dit niet Blom zn minste wedstrijd. Met de videoref zal ook niet alles beter zijn. Wat zou er dan gedaan zijn met de gegeven penalty? De 1 vindt het een penalty en de ander niet. Hij wordt vastgehouden, dus penalty. Of is er te weinig contact?

11 april 2018 om 12:08

Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar in 99% van de gevallen zal er een duidelijk oordeel komen van de videoref (denk aan buitenspel).
Daarnaast denk ik dat er vanwege het idee dat er een extra iemand mee kijkt veel minder discussie zal ontstaan wanneer er een discutabel oordeel is van de scheidsrechter én de videoref.

11 april 2018 om 12:27

@ Rick712

Minder discussie? Allereerste wedstrijd VAR vergeten van Willem II? Ipv geel wordt er rood getrokken na interventie van de Var?

Of het doelpunt in de kuip bij Fey - PSV waarbij pas later het doelpunt wordt goedgekeurd. En zo zijn er nog wel wat voorbeelden van VAR en Hawk-eye die flink wat discussie hebben opgeleverd.

Zolang mensen de techniek bedienen en beoordelen zullen er altijd fouten blijven bestaan.

We moeten stoppen met denken dat scheidsrechters geen fouten maken. Het zijn mensen en die maken fouten.

Een scheidsrechter neemt in 90 minuten voetbal ongeveer 700 beslissingen. En wij verwachten dat die allemaal spot-on zijn. Kan je vertellen dat is een utopie.

En ik kan je nu al vertellen dat de penalty situatie met de VAR ook gewoon een penalty was geweest. De duw en daarna de arm in de nek van De Jong van Vlaar waren overduidelijk.

De rode kaart van Vlaar met Lozano zou misschien anders geweest kunnen zijn, maar kan ook zomaar zijn dat de VAR hier ook beslist dat de sanctie gewoon goed is.

11 april 2018 om 13:11

Bij Fey -PSV was de bal over de lijn geweest. Dat is een simpel feit.
Wat dat betreft is er niets te discussiëren bij doellijntechnologie.

11 april 2018 om 13:36

@ Ruudos

Mee eens, maar toen was er wel consternatie dat het vrij lang duurde voordat het duidelijk was.

Daarbij kreeg je ook de discussie waarom wel in dit stadion en niet in alle andere etc etc etc.

Er is dus altijd wel voer voor discussie is wat ik wil aangeven. Daar gaan hulpmiddelen (wat dat zijn het) niet voor zorgen dat die allemaal verdwijnen.

Kijk op je werk als je het ene probleem oplost komen er altijd weer andere problemen boven drijven. Rara hoe kan het

11 april 2018 om 12:51

Ik denk dat het niet veel uitgemaakt had bij de wedstrijdt az - psv als er een video ref
was geweest de strafschop had blom kunnen geven en die rode kaart ook.

11 april 2018 om 14:11

Hoezo wordt Blom hier de hand boven het hoofd gehouden? Van de Brom ging onnodig tekeer terwijl zijn team het zelf weg heeft gegeven. Weghorst was veel realistischer.

11 april 2018 om 14:36

Gaat om het gedrag en commentaar van van den Brom dat als niet toelaatbaar wordt gezien. Dat staat los van het presteren van de scheidsrechter.

11 april 2018 om 14:36

Overigens, velen nemen een totaal verkeerde afslag door over de 'vrijheid van meningsuiting' te beginnen. Daar gaat het uiteraard helemaal niet om, los van het feit dat die vrijheid gewoon wettelijk is beperkt en niet universeel is.

Dit is waar het om draait. Dit zijn de bepalingen waar het om draait:

Artikel 7 – Verplichtingen van de leden
1. Leden van de Knvb als genoemd in artikel 6 lid 1 van deze Statuten zijn verplicht:
a. de Statuten en reglementen van de Knvb, de besluiten van haar organen, alsmede de door het bondsbestuur en/of de
sectiebesturen van toepassing verklaarde wedstrijdbepalingen, de spelregels zoals vastgesteld door de International
Football Association Board (ifab) daaronder begrepen, na te leven;
b. de belangen van de Knvb en/of van haar organen en/of van de voetbalsport in het algemeen niet te schaden;
c. alle overige verplichtingen, welke de Knvb in naam van haar leden aangaat of welke uit het lidmaatschap van de Knvb
voortvloeien, te aanvaarden en na te komen. Tot deze verplichtingen behoort onder meer het aanvaarden en nakomen
van door de Knvb, mede namens de individuele leden, genoemd in artikel 6 lid 2 onder a, b en c van deze Statuten,
aangegane verplichtingen jegens één of meer derden aangaande de verkoop en/of exploitatie van televisie- en/of radioopname-
en/of uitzendrechten. Bij reglement zullen hieromtrent nadere bepalingen worden gesteld.

en

Artikel 8 – Rechtspraak
1. In het algemeen is strafbaar elk handelen of nalaten:
a. Dat in strijd is met de Statuten en reglementen van de Knvb, de besluiten van haar organen, alsmede de door het
bondsbestuur en de sectiebesturen van toepassing verklaarde wedstrijdbepalingen, de spelregels daaronder begrepen;
b. Dat de belangen van de Knvb en/of van haar organen en/of van de voetbalsport in het algemeen schaadt.

Echt belachelijk, van de Brom heeft alleen zijn mening gegeven en verder niks on fatsoenlijks gezegd. Blijkbaar is de Knvb een dictatuur die geen kritiek duld.

11 april 2018 om 11:17

Je mening geven heeft zijn grenzen, dit is ronduit Blom beledigen. Van den Brom is coach van een club die zich bij de top wil scharen, hij moet beter weten dan dit. Overigens als je tegen een politieagent zou zeggen dat hij er geen flikker van snapt, krijg je ook gewoon een boete. Heeft niets met een dictatuur te maken, heeft te maken met respect, zeker tegenover een scheidsrechter die al genoeg shit over zich heen krijgt, vaak ook onterecht.

11 april 2018 om 12:02

"heeft niets met een dictatuur te maken, heeft te maken met respect, zeker tegenover een scheidsrechter die al genoeg shit over zich heen krijgt, vaak ook onterecht."

Als Blom vind dat hij onterecht kritiek krijgt, zou hij misschien eens voor de camera moeten komen om zijn beslissingen toe te lichten. Dat durft hij dan weer niet, erg zwak vind ik dat. Alleen al daarom ben ik het niet eens met deze schorsing. Van den Brom komt ten minste voor de camera om te zeggen wat hij ervan vind, Blom durft dat al niet eens.

11 april 2018 om 12:31

@ Azrsenal

Blom vind helemaal niks. De aanklager vind dat het onterecht en over de schreef is.
Daarbij is Blom helemaal niet verplicht om uitleg te geven over zijn beslissingen.

V/d Brom zegt toch ook niet dat Vlaar 2 domme fouten maakt? Dat Bizot een blunder begaat.
Nee, dan is het we maken 2 fouten.

Maar hij vind wel dat hij mag zeggen dat "onze grote vriend Blom het weer voor elkaar krijgt".
En nog een sneer naar de Knvb erover heen van we hebben dit weekend 1 top wedstrijd en geen topscheidsrechter.

Kevin Blom is gewoon een gerespecteerd internationaal scheidsrechter die net onder de Elitegroep van de Uefa/fifa acteert.
Wanneer ben je dan een topscheidsrechter in de ogen van Dhr v/d Brom????

11 april 2018 om 12:43

Ik weet niet in welk land jij leeft. Maar als jij tegen een politieagent zegt dat er hij er niks van bakt krijg je geen boete hoor. Je beledigd voelen of daadwerkelijk beledigd worden zit een groot verschil in.

11 april 2018 om 12:56

Beledigen? Wat een onzin.

Hij zegt vanuit zijn zienswijze in nette bewoording dat Blom deze wedstrijd weer doorslaggevende fouten gemaakt heeft en dat hij Blom niet geschikt vind voor zulke wedstrijden. Ook zegt hij vaker slechte ervaringen met Blom te hebben.

Dit is niet beledigend, dit is het beoordelen van een scheidsrechter waar een negatieve oordeel uit komt.

11 april 2018 om 13:13

@the Ref,

Ik reageer op de post boven mij waarin staat dat je respect moet hebben voor een scheidsrechter die vaak onterechte kritiek krijgt. Blom komt niet voor de camera om zijn beslissingen toe te lichten en daardoor kan hij gewoon kritiek verwachten. Licht hij netjes toe waarom hij keuzes maakt, dan wekt hij een stuk meer begrip. Dat lijkt me logisch..
En dan nog, al zou Blom niet verplicht zijn om zijn beslissingen toe te lichten, dan zou dat wel net zo netjes zijn. Het is niet dat zijn beslissingen geen rol speelden in de einduitslag.

Ik noem het ook niet bepaald een sneer naar de Knvb, het is meer gewoon kritiek die hij levert. Hoe zo zou hij dat niet mogen leveren? Hij voelt dat hem onrecht is aangedaan.

11 april 2018 om 13:47

@ Gerwing

Doorslaggevende fouten? Sorry hoor maar duwen en je tegenstander met je arm naar beneden duwen is gewoon een strafschop. Lees de spelregels er maar op na.
Dus geen doorslaggevende fout.

De situatie met Lozano kan je gewoon rood voor geven als je naar de situatie kijkt. Dus geen doorslaggevende fout.

Het is AZ zelf die het vergooit. Peirrero mag vrij schieten dat is de 2-1. De 2-2 gebeurt niks onreglementairs.
Penalty besproken en niks fouts aan de 2-3

Waar gaat Blom dan de fout in????

@ Arzsenal

Dus omdat hij niet verschijnt kan hij kritiek verwachten? Volgens mij stond v/d Brom al bij de camera te briesen. En het is niet de eerste keer dat hij het hele korps door het slijk haalt. Makkelie kan er ook over meepraten.

Er is maar 1 moment die een rol speelt in de einduitslag en dat is de penalty. En als jij mij kan aantonen dat duwen en naar beneden duwen van je tegenstander is toegestaan dan zou die beslissing inderdaad een rol spelen. Maar dit mag niet volgens de regels dus is de beslissing gewoon een juiste en heeft AZ en Vlaar dat aan zichzelf te danken.
Dat moet je niet afschuiven op Blom en dat hij niet voor de camera komt om het te verdedigen. Dat noemen ze gewoon ff in de spiegel kijken en je spelregelkennis op orde hebben.

11 april 2018 om 11:18

Tja, een paar jaar geleden vroegen we allemaal nog om meer respect voor scheidsrechters na de tragische dood van een scheidsrechter in het amateur voetbal. Van de Brom had het voor de wedstrijd al over Blom en dat hij hem niks vond. Het is gewoon een persoonlijke vete. En ja hij had zaterdag natuurlijk gelijk ná de wedstrijd. Maar hij moet zich gewoon inhouden. Het eeuwige gezeik op scheidsrechters moeten we allemaal maar normaal vinden, maar dit werkt ook door op de amateur velden merk ik. We hebben het zover laten komen dat scheidsrechters amper nog aanzien genieten en de uitspraken van Van den Brom dragen daar negatief aan bij in mijn ogen.

11 april 2018 om 11:30

Het is geen persoonlijke vete. Blom fluit aantoonbaar in het nadeel van AZ, en dat speelt al een langere tijd. Vd Brom moet zichzelf dan overigens niet laten kennen en dit soort uuitspraken doen, maar ik snap de emotie.

11 april 2018 om 12:34

@ Psvfan700

Ging in dat geval om een assistent scheidsrechter (nog erger in mijn beleving).

@ Pyramiden

aantoonbaar? Omdat je onder Blom misschien een keer verliest? Verlies je niet onder Higler, Makkelie, Kuipers?

Komop zeg.
Kijk naar je eigen ploeg je geeft met 2 blunders en 1 fout geef je gewoon een 0-2 weg.
Maar natuurlijk heeft Kevin Blom het gedaan.

11 april 2018 om 12:57

Van der brom moet Vlaar op zijn donder geven en niet de scheids.

11 april 2018 om 13:55

Pyramide

"blom fluit aantoonbaar in het nadeel van Az."

Zó, die zit zeg! Is nogal een stelling wat je hier zegt. Ik neem aan dat je die stelling ook nog kunt onderbouwen met duidelijke voorbeelden waaruit klip en klaar blijkt dat Blom 'aantoonbaar' AZ benadeelt? Laat die onderbouwing dan maar eens zien want het lijkt mij nogal frivool om dat te roepen. Is toch hetzelfde als 'nijhuis is tegen Ajax' en 'van Boekel is een PSV supporter' namelijk, nogal losse flodders dus.

11 april 2018 om 14:38

Je bent aan het werk in een professionele organisatie, dan gedraag je je daarnaar. Iets met voorbeeldgedrag en functie

11 april 2018 om 11:21

Het is niet V/d Brom om te beginnen over de geschiktheid van de scheidsrechter voor de duels waar hij op wordt ingedeeld. Net zoals een Blom niet begint over de geschiktheid van de trainer v/d Brom om met AZ duels tegen de top 3 clubs te coachen.

11 april 2018 om 12:05

Daar ben ik het niet mee eens. Van den Brom ervaart de gevolgen van de keuze die de Knvb maakt om een scheidsrechter aan te stellen. Waarom mag hij daar niets over zeggen? Wie mag dat dan wel?
Blom daarentegen is een onpartijdig iemand (al vermoed ik anders) en die kan zich niet uitlaten over trainers, want dan verliest hij compleet zijn geloofwaardigheid.

11 april 2018 om 12:39

@ Azrsenal

Dat moet hij bij de bond wezen en niet aan het adres van Kevin Blom. Immers Kevin Blom stelt Kevin Blom niet aan voor het duel met Az.

Daarbij moet v/d Brom gewoon in de spiegel kijken. Als je op maandag nog geen letter terug neemt van wat je op zaterdag gezegd hebt terwijl de beelden toch wel een ander verhaal vertellen moet je gewoon mans zijn en zeggen oeps ik zat er naast.

Gewoon naar een situatie zoals in Engeland, geen commentaar op scheidsrechters na een wedstrijd. Of zoals in het Rugby waar je als speler gewoon voor een vol stadion ff op je nummer wordt gezet. Tegenspraak is overgens dan gelijk douchen. Dus gewoon ff publieke je straf ontvangen en respect tonen voor het gezag. In ijshockey overigens ook het geval. Ga je absoluut niet in tegen een scheidsrechter, dit wordt namelijk gezien als match misconduct en betekend direct douchen met een flinke schorsing tot gevolg.

Hockey idem kan je gelijk gaan zitten. Voor coaches betekend dat gewoon dat je naar de tribune kan en dan je een schorsing tegemoet kan zien.

Iets met respect voor de leiding.

11 april 2018 om 12:59

En waarom dan wel niet? Waarom zou vd Brom zijn mening niet mogen geven?

11 april 2018 om 13:22

@ The Ref,

"dat moet hij bij de bond wezen en niet aan het adres van Kevin Blom. Immers Kevin Blom stelt Kevin Blom niet aan voor het duel met Az."

Volgens mij spreekt van den Brom de Knvb ook aan, hij zegt namelijk het onbegrijpelijk te vinden geen top scheidsrechter te krijgen voor een topwedstrijd. En ja, hij vind dat hij is benadeeld door Blom, dan mag hij dat toch zeggen? Hij spreekt Blom niet aan op zijn eigen aanstelling, hij spreekt Blom aan op de fouten die hij heeft gemaakt en zegt daarbij dat dit vaker is voorgekomen. Hierdoor vind hij hem ongeschikt. Logisch lijkt me.

Daarnaast ben ik natuurlijk ook voor respect voor wie dan ook, dat lijkt me niet meer dan logisch. Maar ik vind ook dat je mensen mag aanspreken op hun fouten.

11 april 2018 om 13:53

@ Azrsenal

Een internationaal scheidsrechter en daar hebben we er in NL 5 van zijn gewoon topscheidsrechters.
Dat v/d Brom het niet zo ervaart is zijn probleem niet dat van de bond.

Hij zou naar zichzelf moeten kijken en zijn team. Maar hij kiest ervoor om zijn team uit de wind te houden (vlaar/bizot) door het allemaal 2 fouten te noemen.

Je kunt veel van Blom vinden (tis ook niet mijn scheidsrechter) maar zijn beslissingen bij 2x Vlaar (penalty en rode kaart) kan je hem om basis van de spelregels echt heel weinig vewijten.

De manier hoe v/d Brom zich uit kan je wel iets van vinden. Immers hij beschuldigd de bond van incompetentie door geen topscheidsrechter aan te stellen en daarmee te stellen dat Blom geen toparbiter is.

Beelden terug kijken spelregels erbij en tot de conclussie komen dat Blom weinig fout deed en op maandag gewoon zeggen Mea Culpa ik zat fout maar mijn mening over Blom is niet veranderd ik vind het geen goede scheidsrechter maar zaterdagavond had hij het bij het juiste eind qua situaties en spelregels.
Dan was v/d Brom een stuk geloofwaardiger geweest.

Daarbij het is niet de eerste keer dat v/d Brom omtrent scheidsrechters in opspraak raakt.

11 april 2018 om 14:15

Over de penalty kun je discuseren, over de eerste twee goals van PSV niet. Het is toch echt AZ wat AZ benadeeld, niet de scheids.

11 april 2018 om 15:43

@ Azrsenal
Probleem is dat Van de Brom Blom niet aanspreekt op zijn fouten maar dat hij voor de camera Blom schoffeert. Hij spreekt namelijk niet tegen Blom, niet tegen de Knvb en niet alleen maar over twee beslissingen maar over Blom en over Blom in het algemeen. Dat is natuurlijk niet de manier om iemand aan te spreken op zijn fouten. Daarnaast bepaalt Van den Brom natuurlijk niet welke scheidsrechter welke wedstrijd krijgt en is het ook niet zo dat de ranglijst daarin leidend is.

11 april 2018 om 11:21

Te makkelijk om het op het niet mogen uiten van je mening en dictatuur te gooien. Van den Brom heeft recht op een mening en die mag hij uiteraard ook geven maar je dient dat wel normaal te doen. Wat Van de Brom deed is gewoon het schofferen van Blom en vol op de man spelen en dat slaat nergens op. Een verkeerde manier om je teleurstelling te uiten en terecht dat hij daarop aangesproken wordt

11 april 2018 om 14:05

Azaanstreek67

Ach, daaristieweer...... 'het is hier net Noord-Korea' of in jouw geval 'de Knvb is een dictatuur'... Man wat een bizarre nonsens! Is Van den Brom 48 uur aan een stuk verhoord en mishandeld, zijn er spelers van AZ uit een vliegtuig in de zee gepleurd, zijn er bestuursleden spoorloos 'verdwenen', is de voorzitter van AZ bedreigt met gifgasaanvallen, zijn alle seizoenkaarthouders van AZ uit hun functies en ambten gezet? Nee? Maak dan niet van die achterlijke vergelijkingen zeg!

De gedachte dat je in alle gevallen altijd maar alles kan zeggen in Nederland, omdat het puur een mening is, met een soort beroep op de vrijheid van meningsuiting berust echt op een hardnekking misverstand. Het misverstand namelijk dat je in Nederland onder alle voorwaarden maar alles zou mogen zeggen. Dat is natuurlijk niet zo. De grondwet omschrijft duidelijk hoe de v rijheid van meningsuiting moet worden gelezen en die kent gewoon zijn beperkingen in de wet. En de wet laat toe dat als jij lid bent van een vereniging (zoals Jonh van den Brom lid is van de Knvb) die vereniging regels mag stellen over hoe je je moet gedragen waaronder ook je uitingsvrijheid valt. En bepaalde beperkingen daarop zijn dus gewoon wettig en normaal. Ook voor John van den Brom, die gewoon de kapitale fout maakt dat het geen zin heeft om na een emotionele nederlaag waarin jouw team zelf de 2-0 voorsprong verkwanseld te gaan klagen dat het aan de scheids gelegen zou hebben.

Los van het feit dat Van den Brom daarmee dingen zegt die helemaal niet 'waar' zijn, op de beslissingen van Blom valt wat te zeggen maar het is daarmee natuurlijk geen uitgemaakte zaak dat hij zelfs maar één beslissing ten onrechte nam (nee, ook die rode kaart niet, laat staan die pingel), speelt uiteraard ook mee dat Van den Brom zich gewoon correct behoort te gedragen. Allemaal dingen dus die Van den Brom moet zoeken bij zichzelf en niet bij de scheidsrechter.

Had voor mij niet gehoeven, zei geen rare dingen en ik neem aan dat het hem niet kwalijk wordt genomen dat hij Kevin Blom geen topscheidsrechter vindt. Daarbij vind ik ook dat er begrip moet zijn voor de emoties van zo'n trainer. Verliest na een 2-0 voorsprong, wederom van een topclub en hij had ergens ook wel gelijk dat AZ niet gelukkig was met de scheidsrechter, zoals wel vaker dit seizoen.

11 april 2018 om 12:45

@ schuumkes

Niet gelukkig? Tis toch niet Blom die De Jong duwt en arm in zijn nek legt? Tis toch niet Blom die Lozano uit evenwicht brengt? Tis toch niet Blom die Bizot onder druk zet?

Blom doet alleen de spelregels volgen naar aanleiding van wat hij waarneemt en legt daar de spelstraffen op die van toepassing zijn.

Dan kan je wel boos zijn maar dat mag je echt op Ron Vlaar en Marco Bizot zijn. Niet op Kevin Blom.
Niet gelukkig is gewoon naar je eigen in de spiegel kijken en zeggen dat je het verkloot hebt ipv Blom de schuld geven en de bond schofferen dat ze geen toparbiter zetten op het enige topduel dat weekend.

11 april 2018 om 13:36

Ik vond allebei de beslissingen twijfelgevallen. Je kan ze geven, maar meestal worden ze niet gegeven. Als je ze dan allebei tegen krijgt (alhoewel de rode kaart van Vlaar zo laat kwam dat ik niet denk ik dat het veel veranderde), dan ben je in mijn ogen niet gelukkig met de scheids. Daarbij is het dit seizoen volgens mij al vaker voorgekomen dat beslissingen van de scheids al dan niet terecht in het nadeel van AZ uitvielen. Ik vind verder ook dat hij het vooral zijn spelersgroep moet aanrekenen dat zij de voorsprong weggeven. Ik kan alleen de frustratie van zijn kant wel goed begrijpen.

11 april 2018 om 13:58

@ schuumkes

Ik kan ook wel in die frustratie komen zeker op zaterdagavond direct na het duel. Maar als je maandag nog geen letter terug neemt heb je betonnen bunker voor je hoofd.

Op basis van de spelregels kan je ze geven. Of ze dan meestal niet gegeven wordt doet niet ter zake. Blom neemt het waar en oordeelt overtreding en dan gaat hij op de stip.
Spelregeltechnisch niets op af te dingen. Kan je wel boos zijn maar moet je op Vlaar zijn niet op Blom.

Rode kaart van Vlaar idem. Je kan hem geven. Blom beoordeeld het als een overtreding. Aangezien er niemand anders in de buurt was en het dus het ontnemen van een directe scoringskans/doelpunt is, is volgens de spelregels de kleur rood.
Ook hier spelregeltechnisch niets op af te dingen.

Dat het meestal niet gebeurt is ander verhaal maar doet niets af aan de beslissingen van Blom want spelregeltechnisch staat hij gewoon in zijn gelijk.

Al het andere wat er bij komt kijken is onderbuikgevoel en al het andere dat is niet maatgevend.

Zeggen dat je de scheids niet goed vindt is 1 ding. Het was ronduit beledigend meneer van den Brom. Leer jezelf beheersen.

Ik vind ook dat hij niks verkeerd zegt, maar je mag geen commentaar geven op scheidsrechters van de knvb blijkbaar. Vind ook niet dat je het als een excuus mag gebruiken en dat doet vd brom wel. Ze hadden 2-0 nooit weg mogen geven.

Laat dit dus even inzinken.
Tijdens de wedstrijd doe je vrijwel niets richting de arbitrage, en jij geeft je mening over het functioneren van een scheidsrechter na de wedstrijd. En daar kan je voor bestraft worden.
Nou wil ik niet meteen principieel gaan doen maar valt dat niet onder de vrijheid van meningsuiting? Wat een belachelijk besluit.
Als Brom je nou tijdens de wedstrijd voor van alles en nog wat uitscheldt dan mag je hem wat mij betreft de tribune opsturen, maar dit is complete gestoord.
Wat een laf gedrag van de Knvb...

11 april 2018 om 11:26

Je zou het ook op fatsoensnormen kunnen gooien en je af kunnen vragen waarom je voor de camera iemand zo af moet vallen. Ja, je moet je mening over de scheidsrechter kunnen geven en ook teleurstelling en emotie moeten een plekje kunnen krijgen maar er zijn grenzen. Van de Brom ging in dit geval wat mij betreft duidelijk te ver en dus is het terecht dat hij aangesproken wordt (of een schorsing dan op zijn plaats is vind ik een iets andere discussie).

11 april 2018 om 12:01

Ik zou niet weten waarom je dat niet mag zeggen hij heeft niet gescholden geen enge ziektes toegewenst gewoon op een nette manier gezegd dat Blom slecht floot en in het nadeel van zijn club , maar de heertjes van de Knvb zijn weer eens op hun teentjes getrapt , laten ze eerst eens zorgen dat er eenduidig wordt gefloten die Knvb wordt zo langzamerhand niet echt meer serieus genomen op deze manier .

11 april 2018 om 12:39

Dat hij niet heeft gescholden wil nog niet zeggen dat het dus een nette manier was om je te uiten. Dit was namelijk ronduit denigrerend en had niks meer met algemene kritiek of ontevredenheid te maken, maar gewoon het op de man spelen van van den Brom richting Blom.

Dat standaard afgeven op de Knvb wordt ook wel echt heel makkelijk de laatste tijd. Als ik naar de scheidsrechters in het buitenland kijk, dan zijn onze scheidsrechters echt niet veel minder of slechter. Een scheidsrechter heeft gewoon een ontzettend lastig beroep, waar we misschien iets meer respect voor moeten hebben.

11 april 2018 om 12:43

Als dat het nu alleen was geweest dan zou ik met jouw redenatie mee kunnen gaan maar hij ging verder en dit is niet de eerste keer dat hij kritiek uit op het scheidsrechterskorps. Van den Brom ging namelijk verder dan situaties binnen de wedstrijd en trok zelfs in twijfel waarom Blom überhaupt ‘dit soort’ wedstrijden mocht fluiten. Daarmee maakt schaadt hij de autoriteit van Blom die voor de eredivisie volgens mij geen uitzonderlijk (goede of slechte) scheidsrechter is. Dan is publiekelijk kritiek uiten natuurlijk een erg makkelijke manier waarmee je iemand voor het oog van de camera te kakken zet. Zelfs al heb je 100% gelijk dan nog is dat natuurlijk niet de manier om zoiets te doen en is het fatsoenlijker om onderbouwd met feiten contact op te nemen met bijvoorbeeld de Knvb. Nu roept Van de Brom iets vanuit zijn emotie, zonder enige objectiviteit en doet hij het voorkomen alsof hem groot onrecht is aangedaan. Te makkelijk, misplaatst en onhandig of hij nu over die twee of drie situaties gelijk heeft of niet. Scheidsrechters moeten ook in split seconds beslissingen nemen en fouten horen daar nu eenmaal bij en vallen twee kanten op. Daarnaast vind ik het van een ongekende arrogantie getuigen om het over ‘dit soort wedstrijden’ te hebben: elke club heeft recht op een goede scheidsrechter en het is niet de stand van de ranglijst die bepaalt welke scheidsrechter je krijgt toegewezen.

De enige die ik niet meer serieus neem na dit soort opmerkingen is Van den Brom die eerst de hand in eigen boezem zou moeten steken en zou moeten nadenken voordat hij publiekelijk iemand ongeschikt noemt voor zijn functie. En nu is het Blom en in het verleden zijn anderen ook al onderwerp van tirades geweest; wie is de volgende en wanneer zeg je een keer ‘nu is het genoeg!’. Of laten we trainers gewoon alle scheidsrechters afbranden die toevallig niet fluiten zoals het hen uitkomt. Lijkt me een glijdend pad dat je niet op wil…

11 april 2018 om 11:34

Ben het ook zeker met je eens. Vind dit echt een belachelijke straf en het moet eens afgelopen zijn met de KNVB die al die slecht fluitende scheidsrechters het hand boven het hoofd houdt!

11 april 2018 om 12:50

@ wazza

Neem zelf de fluit in de hand en laat zien dat je beter kunt fluiten als Kevin Blom.

Er wordt niemand de hand boven het hoofd gehouden er wordt opgetreden tegen het in diskrediet brengen van de bond en het scheidsrechterskorps.

Gister ene Dhr Lahoz bezig gezien, nou geloof me dan heeft Kevin Blom afgelopen zaterdag nog een puike partij gefloten.
En die beste man fluit gewoon in de Elitegroep van de Uefa/fifa. Dus nog een groepje hoger dan Blom .

11 april 2018 om 14:12

Waagplein

Dat de vrijheid van meningsuiting iedereen het ongebreidelde recht geeft om alles wat je wilt te zeggen op ieder gewenst moment is een misvatting. De vrijheid van meningsuiting kent wettelijke beperkingen. Zou wat zijn, als iemand, onder het motto: 'dit is mijn mening en DUS mag ik dat zeggen' maar alles zou mogen zeggen. Dan krijg je dus mensen die dan zeggen: "ik vind dat Joden stinken en allemaal op geld beluste ratten zijn, en dat is mijn mening DUS ik mag dat zeggen" en dat is volgens mij niet wat we willen met zijn allen.

Tenminste, de meeste mensen vinden dat. Er zijn echter ook mensen in Nederland die vinden dat je dat laatset dus wél zou moeten mogen en kunnen zeggen. Je kent die mensen wel, dat zijn mensen die partijtjes vormen aan de rchtervleugel van onze parlementaire democratie. Als die mensen het voor het zeggen krijgen, ooit, dan zal het zo kunnen zijn dat zij gaan regelen dat je ongestraft mag zeggen 'die Marokkanen dat is een crimineel volk, dat liever schapen neukt dan werkt, tijd om dat vullis eens op te ruimen en ik mag dat zeggen want dat is mijn mening.'

Tot die tijd hebben we gewoon een normale vrijheid van meningsuiting. Die dus grenzen kent.

Enige juiste besluit. Van den Brom gedraagt zich als een verongelijkt kind en heeft compleet de verkeerde aanpak gehanteerd bij zijn kritiek. Blom heeft namelijk een waardeloze wedstrijd gefloten, maar als je dat zo op de man af en vol emotie vertelt aan meerdere TV-stations, ben je gewoon slecht in een belangrijk aspect van je werk. Laat je niet zo kennen, geef het niet zo dom weg in de laatste paar minuten, en als je dan een keer kritiek hebt op de scheids, uit dat op een normale manier.

11 april 2018 om 11:18

Ik vond het niet zo ernstig allemaal wat hij zei. Derksen overdrijft het nogal omdat hij vdBrom niet zo moet.

11 april 2018 om 11:43

Ik ben het volstrekt met je oneens Schwarz. Dit zou in een land als Noord Korea of Rusland wellicht het juiste besluit zijn, maar toch niet in Nederland. Van den Brom geeft in beschaafde woorden aan dat hij Blom geen topscheidsrechter vindt en dat hij hem niet geschikt acht om een dergelijke wedstrijd te fluiten. Gezien het optreden van Blom moet ik hem daar nog gelijk in geven ook. Een gemiddelde amateur scheidsrechter had dit zeker niet slechter gedaan.

Dat AZ het niet zo had mogen weggeven staat natuurlijk buiten kijf, maar dat heeft in mijn ogen niks te maken met het recht van vd Brom om zijn mening te geven over de arbiter.

Met deze schorsing toont de Knvb wederom aan dat het een gênant slechte organisatie is die alleen maar overleeft door iedereen die kritiek heeft klein te houden. Het zou goed zijn als alle clubs gezamenlijk stelling zouden innemen tegen het amateurisme waarmee in Zeist gehandeld wordt en eisen dat de gehele organisatie opnieuw wordt vormgegeven zonder al die mensen die alleen maar bezig zijn om zichzelf de goede baantjes toe te schuiven.

11 april 2018 om 12:54

@ Remcob

Blom gebruikt geen grof taalgebruik, maar beticht Blom en de Knvb wel van totale onkunde zonder enige vorm van zelfreflectie. En blijft maandag (2 dgn na dato) nog achter zijn woorden staan en neemt geen letter terug.
Tja dan moet je ook maar op de blaren zitten.

Ik ben een gemiddelde amateurscheidsrechter en ik had in deze situatie direct dezelfde beslissingen als Blom genomen.
De Jong wordt eerst geduwd en krijgt vervolgens van Vlaar een arm in zijn nek naar beneden jij. Dan gaat hij bij mij ook gewoon op de stip hoor.

Situatie Vlaar/lozana is enige twijfel maar als ik het zelfde zie als Blom gaat Vlaar bij mij ook gewoon met rood weg heel simpel.

Voor beide situaties is spelregeltechnisch echt niks op aan te merken hoor. Blom staat volledig in zijn recht.

Jammer dat v/d Brom de regels zo slecht kent, eigenlijk te triest voor iemand die zijn brood verdiend met dit spelletje.

Kinderachtige figuren daar bij de Knvb zeg. Wat een lachwekkende amateuristische organisatie is dat toch. Laat ze zich lekker druk maken dat er vakmensen worden aangesteld in plaats van die amateurs van tegenwoordig.

11 april 2018 om 12:57

@ Riuajax

Laten alle scheidsrechters nu in dienst zijn van de Knvb en gewoon als baan hebben. De jongens in het betaald voetbal dan.

Laat v/d Brom gewoon eens met de spelregels in de hand naar de betreffende beelden kijken en dan met een oordeel komen?

Amateuristisch van een trainer die dik betaald wordt en de spelregels van zijn beroep niet eens kent.

Onterecht wat mij betreft. 'Tirade' lijkt me wat overdreven, hij heeft niet gescholden maar kritiek geuit. Misschien niet zo opbouwend, kan ik inkomen, maar het is nogal onduidelijk tot waar kritiek geven is toegestaan en niet. Als organisatie wil je toch niet te boek komen staan als zodanig zwak dat het enige middel om iets op te lossen direct naar machtsmiddellen te grijpen?

Je mag ook niets meer zeggen,terwijl de KNVB fout na fout maakt overtredingen die niet bestraft worden terwijl het duidelijk op beeld staat,spelers die eigenlijk geschorst waren laten meedoen,maar als je er iets over zegt word je geschorst laat ze lekker naar Noord Korea gaan daar hoort zo een organisatie thuis

11 april 2018 om 13:00

@ franky_utrecht

Gelukkig maak jij geen fouten in je werk en ben jij foutloos in alles wat je doet.

v/d Brom brengt de Knvb gewoon in diskrediet en daar mag gewoon een straf op staan. Hij beledigt an passant ook Blom nog ff en het gehele scheidsrechterkorps.

Scheidsrechters maken fouten en 1 daarvan kan wel eens zijn dat je een overtreding mist ja.

Geschorste speler, tja genoeg over gezegd. Iets met eigen verantwoording en je verschuilen achter een mailtje/brief.

man man man triest.

Voetbal is emotie en na zo'n achtbaan van een wedstrijd moet je toch wat inlevingsvermogen tonen. Spreek hem erop aan, geef evt een officiele waarschuwing, maar schorsen is een harde maatregel.

11 april 2018 om 11:19

Afgelopen maandag, dus 2 dagen later heeft V/d Brom aangegeven geen woord terug te nemen van wat hij zaterdag raaskalde. Neem aan dat die emoties toen wel ingezonken waren.

11 april 2018 om 11:23

En terecht dat hij niets terugnam, hij heft toch gewoon gelijk?
Die uitzonderingspositie die een scheidsrechter krijgt is totale kul.

11 april 2018 om 13:02

@ nrvier

Tis niet de eerste keer dat v/d Brom over de schreef gaat. Of ben je zijn tirades bij Vitesse al vergeten?

@ Vak104

De beslissingen van Blom in het kader van de penalty en rode kaart zijn spelregeltechnisch gewoon te verdedigen hoor.

Maybe dat jij samen met v/d Brom een cursusje spelregelkennis kan gaan volgen zodat je de volgende keer er iets anders naar kan kijken?

Terecht. Voor de camera's dien je niet op deze wijze een scheidsrechter af te serveren en te stellen dat ie niet geschikt is voor de type wedstrijden die hij moet fluiten.

11 april 2018 om 11:48

Waarom terecht? Van den Brom geeft hier puur zijn eigen mening en daarnaaast heeft hij nog volledig gelijk ook. Blom is een uitstekende scheidsrechter om op zaterdag in de 2e reserveklasse een wedstrijdje te fluiten, maar betaald voetbal is veel te hoog gegrepen voor hem. Het is een aanfluiting voor de Knvb dat ze hem nog een grote wedstrijd geven ook, want er zijn best een aantal aardige scheidsrechters die hier veel capabeler voor zijn.

11 april 2018 om 12:20

Onterecht. Blijkbaar is de voetbalwereld een parallelle wereld waarin Noord-Koreaanse rechtsbeginselen gelden en onze grondwet niet van toepassing is. Van den Brom geeft gewoon zijn mening over de scheidsrechter Kevin Blom en met name zijn functioneren. Dat doet hij gewoon op een normale manier zonder hem te beledigen. Niks mis mee. Als we de prestaties van voetballers en trainers mogen beoordelen mogen zij ook een mening hebben over het functioneren van een scheidsrechter. Dat dit bestraft wordt is schandalig en geeft de verrotheid van de voetbalbonden aan. Van de Uefa en Fifa wisten we dit natuurlijk al maar onze eigen Knvb is blijkbaar geen haar beter.

11 april 2018 om 13:05

@ Redbaron

Als Blom zijn mening over het wisselbeleid en zijn gedrag en fouten had begonnen was het hek van de dam geweest. Want dat mag een onafhankelijk official niet zeggen want dan verliest hij zijn onpartijdigheid.

Dus hoezo is er een gelijk speelveld???? Dus v/d Brom mag alles zeggen in het kader van vrijheid van meningsuiting en Blom moet gewoon lekker zijn mond houden anders is hij bevooroordeeld en partijdig.

Lekker gelijk speelveld

11 april 2018 om 16:06

Redbaron haha kom op, vergelijkingen leggen met dictaturen is wel heel gemakkelijk scoren zeg. Van den Brom geeft niet 'gewoon' zijn mening. Hij schiet volledig uit zijn slof, en staat witheet te verkondigen dat Blom geen goede scheids is en de Knvb fout zit door hem op deze wedstrijd te zetten.

Je schrijft dat we de prestaties van voetballers en trainers mogen beoordelen, maar geen scheidsrechters. WIJ mogen inderdaad spelers en trainers beoordelen en fileren, WIJ mogen scheidsrechters ook fileren. In de voetbalwereld zelf wordt echter veel gesproken over respect, en wordt zoiets niet getolereerd. Als een trainer zijn eigen speler finaal afbrandt of andersom zijn daar interne consequenties aan verbonden. Als een trainer of speler een trainer of speler van een ander team publiekelijk fileert maakt hij zelfs kans op een schorsing, omdat dit getuigt van weinig respect. Hoe ik je warrige relaas ook bekijk, je slaat de plank mis.

12 april 2018 om 11:35

Je zegt het precies zoals het is. Dat is inderdaad nu net het verschil tussen Blom en Van den Brom. Alleen Blom is er voor aangesteld om onafhankelijk en onpartijdig te zijn. Daarom zou een trainer of speler wel overal een mening over mogen hebben en moet een scheidsrechter m.b.t. aan zijn functie gerelateerde onderwerpen oppassen met wat hij zegt zodat zijn objectiviteit niet in geding komt. Daarom heb ik er ook minder moeite mee als Gertjan Verbeek bij VI zit dan Bas Nijhuis. Of het altijd verstandig is om alles te gaan roepen is wat anders maar het straffen van iemand omdat hij een mening heeft over het functioneren van een scheidsrechter vind ik veel te ver gaan.

11 april 2018 om 12:28

Waarom mag je niet zeggen dat een scheidsrechter niet goed genoeg is voor de topwedstrijden? Moet je dan maar zeggen dat hij wel goed genoeg is?

Wat een organisatie is dat toch ook zeg, Blom flatter gewoon, en dat mag benoemd worden. Heel helder, stipt en duidelijk wat mij betreft.

11 april 2018 om 13:25

Blom flatert niet Vlaar en bizot zijn de genen die flateren

Be-lach-e-lijk.....ipv van hun scheidsrechters corps op 1 lijn proberen te krijgen pakken ze de mensen die de KNVB van alle kanten af hints geven. Foei foei jongens

Hadden beter Blom kunnen schorsen na zijn wanprestatie...

11 april 2018 om 15:38

@ Bobaz

En welke straf moeten Vlaar en Bizot dan krijgen? Die de rest van het seizoen maar niet meer laten spelen?

En Blom geven we daarnaast een bos bloemen....

Vd Brom was redelijk fel in zijn bewoordingen. Maar de beslissingen van Blom waren op z'n zachtst gezegd discutabel. Dat was ook de reden dat hij naderhand niet meer voor de camera wilde verschijnen... een teken aan de wand.

Maar ja zo doet de Knvb dat dus tegenwoordig !

Het afzeiken van de scheids is gewoon heel normaal in het voetbal. Gisteren zit ik naar de nabeschouwing van de Champions League te kijken. Daar neemt Ronald de Boer het nog op voor Guardiola die de scheids nog even de waarheid moet vertellen. Bij rugby mopperen ze er ook niet op de scheids. Gewoon bij commentaar van spelers geel geven. Dan leren ze het wel af. Een scheidsrechter scheldt de spits toch ook de huid niet vol als hij uit kansrijke positie over schiet. Die beste man kan gewoon een fout maken.

11 april 2018 om 11:41

Wat een vergelijking slaat echt nergens op, wat heeft een scheids nou voor belang bij een doelpunt van een spits?

11 april 2018 om 13:06

De vergelijking is misschien niet helemaal goed. Maar waar het om gaat is dat er soms 22 spelers op het veld staan die allemaal als doel hebben een penalty of kaart voor de tegenstander proberen te krijgen. Dan vind ik het niet raar dat de scheids een fout maakt. Als de scheids echter een foutje maakt staan ze wel allemaal te zeiken op hem.

Terecht. Hij ging in de interviews te ver en het leek alsof er persoonlijk wat speelde. Natuurlijk mag je het oneens zijn met de beslissingen van de scheidsrechter, echter moet je jezelf wel kunnen beheersen. Dit is vdbrom niet gelukt en hij had dit met de Knvb moeten bespreken ipv op de tv.

11 april 2018 om 12:29

Hij heeft niet staan schelden hoor, wat een aanstellerij. Als Van den Brom Blom slecht vindt, dan moet hij dat kunnen zeggen.

12 april 2018 om 11:41

je hoeft niet te schelden om over de grens te gaan.

Ik kon z'n eerste reactie (realistisch of niet ) nog begrijpen. Hij stond stram van de adrenaline van de wedstrijd die net verloren was gegaan.
Maar dat hij nadat hij bekomen was van alle hectiek, niet kon relativeren en er een genuanceerder kijk op kon geven, maakte hem een zielig. Hij bleef Blom kleineren.
Het is moeilijk, maar al is de scheidsrechter nog zo slecht, spelers en trainers dienen zich met respect te gedragen. Spreek het dan in een onderling gesprek uit.
Wat hierbij ook nog opvalt , is dat een vrij groot gedeelte van de kenners vonden dat Blom prima heeft gefloten.
Zonder respect van de spelers/trainers naar de scheidsrechter kan je wel stoppen met voetbal.

Wanprestaties van scheidsrechters mogen blijkbaar niet benoemd worden.
Schandalige manier van regeren daar in de Zeister bossen. Aanstellingen van scheidsrechters ook zeer dubieus en twijfelachtig. Maffia praktijken

11 april 2018 om 13:07

Natuurlijk mogen die wel benoemd worden maar moet dat in deze bewoording en voor de camera? Lijkt me niet de juiste weg om te bewandelen.

11 april 2018 om 15:39

@ Dammie

Ik ben nog steeds op zoek naar die wanprestatie van Blom in die wedstrijd.

Ik heb ze nog niet gevonden op basis van de spelregels.

11 april 2018 om 15:45

@the ref
Mee eens en natuurlijk kun je een discussie voeren over de juistheid van bepaalde beslissingen maar 'wanprestatie' gaat echt veel te ver.

11 april 2018 om 17:04

@ Dammie

Op basis van de spelregels heeft Blom gewoon juist gehandeld. Dus ipv wanprestatie zou hij eigenlijk een pluim moeten hebben .

Maar omdat in de ogen van fans hun ploeg wordt benadeeld en het kampioenschap in het slot wordt gegooid is Blom ineens de gebeten hond.

Want dat zijn meer de sentimenten die spelen. Plus tel daarbij dat AZ Ajax voor plek 2 niet meer in het vizier heeft en dat dus ook gespeeld is. Immers goed resultaat tegen PSV en winst van PSV op Ajax had AZ wel heel dicht in de buurt van plaats 2 gebracht.

Misschien even allemaal realistisch kijken en de spelregels erbij pakken en die over de 2 situaties van Vlaar heen leggen dan zien we in eens een heel ander beeld .

11 april 2018 om 17:39

Dat gaat mij ook weer te ver want bijvoorbeeld de penalty situatie kún je geven maar komt ook heel vaak voor en wordt niet consistent beoordeeld. Tegelijkertijd is dat lastig en ‘horen’ dit soort duels ook bij het spelletje maar dat maakt het gevoel van de (laten we het comform de perceptie van Van den Brom maar) benadeelde (noemen) wel onrechtvaardig. Het blijft interpretatie van een situatie waarin je het misschien wel nooit goed kan doen. Waarom fluit je die keer wel en bijvoorbeeld in de eerste helft voor een soortgelijke situatie niet? Maar misschien komt dit wel vooral door De Jong, Vlaar enlozano. Dan kun je wel boos worden op Blom maar misschien moet je dat op Vlaar (2x) en De Jong zijn omdat Vlaar slimmer moet zijn en De Jong de scheidsrechter overtuigt deze keer we te fluiten en in 100 vergelijkbare situaties dit seizoen niet.

11 april 2018 om 17:51

@ Dammie

Dat hij heel vaak niet wordt gegeven en nu wel kan onrechtvaardig voelen dat snap ik. Maar dat kan je niet op het conto van Blom leggen.
De spelregels geven aan dat het niet mag. Als Blom er dan voor fluit kan je daar niks tegen in brengen dat steekhoudend is.
Dus spelregeltechnisch heeft Blom gewoon gelijk. Niks discutabel aan.

Gaat erom wat je waarneemt. De situatie uit de eerste helft heb ik niet gezien. Was toen niet thuis. Die situatie met De Jong wel. En mijn eerste reactie was direct penalty.

Hij wordt eerst naar voren geduwd waarop Vlaar hem met een arm in de nek naar beneden duwt. Blom had goed vrij zicht op de situatie en tja dan kan hij gewoon op de stip.

De enige situatie die voor mij discutabel was is de rode kaart van Vlaar maar zie ook dat Vlaar hem even uit balans brengt door de arm te pakken. Puur nogmaals op spelregeltechnisch vlak zijn de beslissingen gewoon uit te leggen en te verdedigen.

Dus voor mij echt geen grove fouten.

11 april 2018 om 17:58

Dat maakt het ook zo dubbel want ‘wij’ denken allemaal te weten wat een scheidsrechter waarneemt en worden daarin ‘geholpen’ door een bias en vele camerabeelden. Een scheidsrechter heeft echter maar een paar ogen en een waarneming waarmee hij het moet doen en ook met spelers die graag wat toneel maken zowel aan de slachtoffer als aan de dader kant.

Het is maar net de vraag hoe een scheidsrechter staat opgesteld en waar hij naar kijkt. Je kan immers niet alles tegelijkertijd in de gaten houden.

Niet meer dan terecht. Er zou veel meer respect moeten zijn in het voetbal voor de scheidsrechter. Tegenwoordig vinden we dat alles maar gezegd mag worden tegen een scheidsrechter, maar trek het eens breder. Waarom krijgen we in het voetbal niemand meer enthousiast om als scheidsrechter te fungeren? Omdat je overal voor uitgemaakt wordt. Moet je in andere sporten eens proberen om je zo over een scheidsrechter uit te laten. Dan ben je niet voor 1 wedstrijd geschorst maar voor een heel seizoen. En niet meer dan logisch. We denken tegenwoordig alles maar te kunnen zeggen tegen scheidsrechters, politie agenten, leraren etc. etc. Het respect voor gezag is totaal verdwenen. Van den Brom had beter moeten weten, en mag heel blij zijn met 1 wedstrijd schorsing. Hij moet gewoon de fatsoensnormen in acht nemen en zijn verlies nemen. Want penalty kan gewoon gegeven worden, al is het een lichte overtreding. Hij kan beter aan Vlaar vertellen dat hij niet bij iedere corner aan de tegenstander moet gaan hangen.

Van de Brom heeft toch niet gelogen of zo. Geeft gewoon aan dat de scheidsrechter slecht was, doet hij ook als een speler slecht is. Scheidsrechters moeten ook eens in de spiegel kijken.

11 april 2018 om 14:21

Bress188

Als Brom niet gelogen heeft, wat is dan precies de waarheid in dit verhaal? Dat Blom slecht floot én AZ opzettelijk heeft laten verliezen? BS! Dat is helemaal geen 'waarheid'.

Er zijn zat mensen die helemaal niet vonden dat Blom slecht floot. En over zijn beslissingen valt gewoon te discussiëren. Het is totaal geen uitgemaakte zaak dat Blom inderdaad foute beslissingen nam en dus kan je ook niet stellen dat Van den Brom niet 'loog'. Brom heeft zijn mening gegeven, prima, maar je moet staan voor je woorden. Als je een vent bent dat je stoere dingen gaat roepen na afloop, dan moet je ook aanvaarden dat je uitspraken gewoon geen 'waarheid' vertegenwoordigen. En dat je dus niet zomaar kunt roepen dat Blom geen topscjeidsrechter is en dus niet aangesteld had mogen worden. Want hoezo is Blom 'geen topscheidsrechter eigenlijk'? Wie bepaalt dat? John van den Brom? Lijkt mij niet nee.

Onze grote vriend Blom krijgt het weer voor elkaar. Er is dit weekend één topwedstrijd... Ik begrijp niet dat we daar geen topscheidsrechter voor krijgen

Dit is gewoon een belediging aan het adres van zowel Blom als de Knvb. Als je arbitrale beslissingen betwist, mag je dat kenbaar maken, maar dit gaat gewoon te ver. Stel dat Blom zegt dat AZ een toptrainer moet aantrekken. Dat slaat toch ook als een tang op een varken. Blom hoort bij de beste scheidsrechters die Nederland heeft en dan hoor je die scheidsrechter en de Knvb niet zo te beledigen. Ongeacht de vraag of er een kern van waarheid in zit.
Ik als Ajacied was allerminst gelukkig met de beslissingen die Blom maakte, want kampioen worden zit er voor Ajax nu zo goed als niet meer in.

11 april 2018 om 12:09

Zoals ik hierboven ook heb geschreven, Blom is onpartijdig en wanneer hij zijn mening zou geven over van den Brom verliest hij compleet zijn geloofwaardigheid als scheidsrechter. Dat is toch iets heel anders?

Ja, van den Brom heeft Blom beledigt, maar de Knvb mag wel eens wat meer naar hun eigen prestaties kijken. Blom heeft de wedstrijd gewoon verknald en durft daarna niet eens voor de camera te komen. Misschien moeten ze hem eens schorsen.

11 april 2018 om 13:14

@azrsenal

Waarom mag v/d Brom in het kader van meningsuiting die wel mogen uiten en mag Blom die mening niet uiten omdat hij onpartijdig dient te zijn?

Volgens mij geld dat grondrecht voor iedereen zonder uitzondering. Daarbij hebben we ook nog het gelijkheidsbeginsel.

Dus nee v/d Brom kan niet alles zomaar zeggen zeker niet als de andere partij inderdaad daar niet zomaar op kan reageren.
Iets met respect etc.

Maar dat respect is in het voetbal allang verdwenen. De scheidsrechter is de kop van Jut waar indereen op mag inhakken. Echter mag die kop van Jut zelf niks terug doen want dan is hij niet onpartijdig meer.

V/d Brom moet gewoon in de spiegel kijken en met het spelregelboek op schoot de situaties terug kijken (heel veel fans overigens ook zonder daar clubkleur aan te verbinden) en dan gaan zoeken of genoemde situaties volgens de spelregels wel of niet door de beugel kunnen en wat de bijbehorende straf zou moeten zijn.

Iets met balk en splinter en oog.

pfffff Knvb meet weer met 2 maten hoor...vd Brom heeft hier gewoon een punt. Het wordt tijd dat de Knvb s schoon schip gaat maken en niet alleen bij de scheidsrechters.

Als Knvb vd Brom schorst, mogen, nee moeten ze ook dhr Smit voor zijn uitlatingen over FCT schorsen. Daarnaast kritisch kijken naar de hele kunstgrasaffaire waarbij ik, en velen met mij, denken dat Nederland mede hierdoor behoorlijk achterloopt met de rest van de voetballende wereld. En oh ja...laat ze ook eens heel kritisch kijken naar hoe zij toekomstige trainers opleiden...

Video ref maakt gaat waarschijnlijk ook niet helpen. Blom was n.l. video ref bij Feyenoord-AZ.
Die greep toen ook niet in bij een paar dubieuze beslissingen van Higler

11 april 2018 om 12:11

Vind je het gek? Blom is anti-AZ. Overigens zal zijn afkeer niet bepaald minder zijn geworden na deze uitspraken van van den Brom.

11 april 2018 om 15:41

@ Azrsenal

Wil je even toelichten en bewijzen dat Blom anti AZ is?

Vind dit nogal een statement dat wel enige bewijslast en uitleg met zich mee mag dragen.

word de heer blom van het het weekend ook geschorst of zitten er aan zijn falen geen consequenties? Snap de schorsing wel, maar kan het me wel voorstellen , dat je na een wedstrijd zo reageerd vol adrenaline.

Dit is achterlijk! Je mag toch wel je mening geven? Als ik blom een lul vind of kut vind fluiten moet je dat kunnen zeggen. Als bond kan je iemand hier niet op z'n Russisch voor schorsen lijkt mij.... rare regel.

11 april 2018 om 13:17

@ 020adelaide

Iets met diskrediet brengen van de bond het het beledigen van het scheidsrechterkorps?

Dan mag je dat persoonlijk tegen hem zeggen ja. Maar dat doe je niet openlijk op tv, dan kan je natuurlijk gezien zijn woorden wel een passend antwoord verwachten. Dat heeft hij gekregen.

In Engeland hebben Wenger en Mourinho ook ervaring hoe de FA dit aanpakt. Wel andere managers daar ook.

De scheidsrechter is geen Kop van Jut waar je maar lekker op mag hameren.

11 april 2018 om 14:32

020adelaide

"als ik blom een lul vind of kut vind fluiten moet je dat kunnen zeggen."

Oh ja? Op grond waarvan dan precies?

11 april 2018 om 15:58

Als jij Blom een lul vindt dan is dat je goed recht en inderdaad een mening die je mag hebben. Alleen de vraag is of en waarom je die mening dat voor de camera zou moeten uiten en of jouw mening dan a) relevant is en b) opweegt tegen de schade die je aanricht. Ik lees nu wel verhalen dat mensen het terecht vinden dat Van den Brom zijn mening over Blom niet onder stoelen of banken steekt maar wat is de toegevoegde waarde van het op deze manier uiten van je kritiek? Je maakt de persoon Blom toch gewoon kapot op deze manier en trekt zijn kwaliteit en integriteit in twijfel en dat lijkt me toch zeer onwenselijk. Daarmee zeg ik niet dat Blom geen fouten maakt en daar niet op aangesproken mag worden maar doe dat gewoon persoonlijk, feitelijk en indien nodig bij de Knvb. Maar dit lost echt helemaal niets op en is het beschadigen van een persoon…

In plaats dat ze Blom een weekje rust geven na z'n clowneske vertoning van afgelopen weekend staat Blom gewoon weer aan de aftrap bij Vitesse vs Sparta.
Van der Brom was gefrustreerd maar hij had wel gelijk dat Blom een strafschop cadeau deed aan PSV en Vlaar na een struikelpartij van Lozano naar de kant stuurde. Van der Brom had het wat subtieler kunnen brengen en de fout meer bij z'n eigen team moeten zoeken maar om van der Brom nou voor zoiets onbenulligs te schorsen.......

11 april 2018 om 13:20

@ Tornado72

Vertel jij me even waar in het spelregels staat dat je een speler mag duwen en vasthouden met je handen bij een corner?
En dat je daar niet voor hoeft te fluiten als je dat waarneemt.

De rode kaart is het enige dat discutabel is. Maar als Blom waarneemt dat Vlaar hem raakt of vasthoudt is ook dat gewoon volgens de regels te rechtvaardigen.

Dus hoezo wanvertoning. Jij laat zelf zien over weinig spelregelkennis en relativeringsvermogen te beschikken en diskwalificeert jezelf bij deze.

11 april 2018 om 13:53

Dat is een beetje het probleem met de spelegels. Er is altijd wel iets om voor te fluiten. Voetbal is een contactsport dus er wordt per wedstrijd tientallen keren vastgehouden en geduwd, meestal fluit de scheidsrechter hier niet voor. Er was natuurlijk weinig aan de hand bij de strafschop die PSV kreeg, dit soort situaties komt tientallen keren per weekend voor zonder dat er voor gefloten wordt.
Vooropgesteld dat ik de strafschop een belachelijke beslissing vind en de rode kaart een lachertje kan ik gerust stellen dat het een wanvertoning was wat Blom liet zien. Twee cruciale fouten.
AZ verliest de wedstrijd niet door Blom maar door eigen onkunde maar ik kan de frustratie van van der Brom heel goed voorstellen. Zoveel heeft hij volgens mij niet gezegd. Maar goed je ziet het overal tegenwoordig. Als er maar iets gezegd wordt is men beledigd en moeten er dan wel aangifte of in het geval van van der Brom een schorsing volgen.

11 april 2018 om 14:02

@ Tornado72

Nogmaals dat er vaak niet voor wordt gefloten wil niet zeggen dat het geen overtredingen zijn .
Blom neemt ze waar en fluit ervoor. Daar mag je van vinden wat je vind, maar spelregeltechnisch staat hij gewoon erg sterk.

Rode kaart idem.

Dan zijn het geen twee cruciale fouten maar 2 goede beslissingen. Jij neemt als referentiekader dat er normaal niet vaak voor wordt gefloten en dat is de foute stelling in deze.

Je dient de spelregels als uitgangspunt te nemen. Als dit in het strafschopgebied van PSV was gebeurt stond v/d Brom ook te gillen dat die bal op de stip had gemoeten.

En als Swaab Weghorst zo had ten val gebracht stond v/d Brom te gillen dat Swaab rood had moeten krijgen.

Selectieve verontwaardiging.

11 april 2018 om 17:43

Dit is ook de reden dat scheidsrechters die als een concert fluitist alles affluiten vaak als goed beoordeeld worden door de hoge heertjes. Een scheidsrechter volgens de regels weinig fout als hij bij elk duel affluit. Mijn voorkeur gaat toch uit naar scheidsrechters die duels toestaat en liever een x minder fluiten dan die elke scheet affluiten. De verontwaardiging van van der Brom is uiteraard gekleurd. Ik sta hier hier erg neutraal in en vind zowel de strafschop als de rode kaart een lachertje. Ieder z'n voorkeur uiteraard. De een houdt van duels en tempo de ander ziet liever wedstrijden waarbij de scheidsrechter de hoofdrol opeist.

11 april 2018 om 17:56

@ Tornado72

Iemand duwen en naar beneden duwen zijn geen duels. En dat is precies wat er bij de penalty gebeurde.

Kijk nu eens vanuit de spelregels en niet vanuit ik wel dat er gevoetbald wordt, dat wil een scheidsrechter ook. Maar er zijn wel regels, en hij is aangesteld om die te handhaven.

Dat jij het een lachtertje vind en dat jij er neutraal in staat betwijfel ik. Want je kan het niet onderbouwen op basis van spelregels en gaat direct in het verweer dat men alles volgens het boekje doet.

Ik hou ook van tempo in mijn wedstrijden maar bij een corner iemand duwen en naar beneden duwen heeft geen drol met tempo te maken. Dat heeft gewoon te maken met vriend jij gaat totaal nooit bij de bal komen.

Terecht, plaats voor enige emotie mag er best zijn maar daarna moet het ook gewoon weer op een normale toon kunnen. Wordt blijkbaar steeds lastiger voor mensen om zich beschaafd te gedragen. Dat Blom geen al te beste wedstrijd floot prima, deed niks af aan het uiteindelijke resultaat.
We zijn in het voetbal een beetje de weg kwijt. Kan dat ook anders gezien de enorme financiele belangen van iedereen? Wat mij betreft zouden voetbalregels veel strenger mogen qua commentaar en reacties naar de arbitrage. Zeker een trainer moet juist boven dit soort reacties staan. Maar goed, we geven liever onze eigen spelers complimentjes voor "slimmigheid" en gemakkelijk naar het gras gaan, maar oh oh oh als de tegenstander het doet en de scheids fluit...
En dan zijn er ook nog mensen die dit gaan schuiven onder het kopje "je mening geven" en dat het praktijken als in Rusland zijn.... er is nogal een verschil in hoe je je mening geeft en daarbij is hier zeker een grens overschreden.

Van de Brom had gewoon niet op de man moeten spelen.
Als hij had gezegd dat hij bijvoorbeeld de gegeven penalty zijns inziens te makkelijk gegeven was, dan had hij zij mening gegeven en dat mag.
Nu werd hij beledigend, dus in mijn optiek mag hij hiervoor bestraft worden.

11 april 2018 om 12:45

Het was de zoveelste keer met Blom. Hij reageert in de emotie direct na de wedstrijd. Blom zelf besloot gewoon om niet voor de camera te verschijnen, voor een trainer is dat geen optie.

11 april 2018 om 13:22

@ Edwin Vork

Tis ook de zoveelste keer met V/d Brom of zijn we zijn voorval met Makkelie bij Vitesse al vergeten? Naar de tribune gestuurd worden en niet gaan? En na de wedstrijd geen hand geven.

Tis niet de eerste keer dat v/d Brom flink over de schreef gaat.

Schandalige beslissing van de knvb! Blom heeft niets beledigends gezegd. Kritiek geven mag niet hier hoor in dit land. Bah!. Een coach moet verplicht voor de camera verschijnen. Maar een scheids mag gewoon lekker weigeren en in ze hokkie gaan zitten. Als je denkt dat je een topwedstrijd kan fluiten moet je ook de ballen hebben om voor de camera te verschijnen. Groot verschil met bijvoorbeeld nijhuis. Die komt gewoon voor de camers na een fout. Nare scheids die blom.

Prima toch, kan hij een keer vanaf de tribune zijn team aan het werk zien. Je mag blijkbaar niets meer zeggen over de wekelijkse wanprestaties van dat matige korps. Groenendijk deed eigenlijk hetzelfde maar dan wat bedekter. Alles wijst er gelukkig op dat Kuipers de bekerfinale krijgt want hij is de komende speelrondes vrij.

11 april 2018 om 13:24

@ Edwin Vork

Kuipers is vrij omdat hij internationale verplichtingen heeft niks meer niks minder

Dit is al jaren de arrogantie,scheidsrechters houden niet van kritiek,en menen boven dee partijen te staan,ook zitten er bij de bond,nog ex scheidsrechters,welke dit zelfde spelletje hebben gespeeld(van Egmond en consorten),we hebben te veel cirkel jongens,welke geen diagonalen lopen,nee natuurlijk niet,dan moet je te veel lopen,het zal waarschijnlijk wat beter worden met de video,hoog tijd.

11 april 2018 om 13:11

Ik denk niet dat je het helemaal begrijpt. Van den Brom heeft dingen geuit die verder gaan dan slechts 'kritiek'. Daarnaast heeft Blom een degelijke wedstrijd gefloten maar ziet van den Brom dat niet door zijn emotionele waas. Een terechte schorsing.

De video ref had hier waarschijnlijk dezelfde beslissingen gemaakt. Dan had van den Brom daarop lopen schelden.

11 april 2018 om 13:12

Ja want Van den Brom heeft keurig inhoudelijk en met feiten onderbouwd bij de juiste personen aangekaart dat Blom zijn club structureel benadeeld en niet geschikt is voor het fluiten in de eredivisie. Iemand voor de camera affikken in de emotie van de wedstrijd en daarmee zijn integriteit aantasten terwijl we het juist altijd over 'respect voor de scheidsrechter' hadden kan gewoon niet. Geen enkele aanleiding om het op deze manier te doen en ook niet om te constateren dat de Knvb arrogant is en niet naar kritiek luisteren.

Reacties op dit artikel zijn zeer voorspelbaar. De Psv'ers nemen het voor Blom op. De mensen uit Noord-Holland zijn het oneens met de Knvb. Er is niks meer aan te doen. Punten zijn verdeeld en straf is geaccepteerd. Blom zal voorlopig het rechterrijtje fluiten denk ik..

11 april 2018 om 13:19

Hij heeft een topwedstrijd gefloten. En ja ik kom uit het oosten 😂

11 april 2018 om 13:33

Ik dacht dat daar de wijzen vandaan kwamen maar jij maakt hierin toch wel een verschil. Het zal wel met je aversie naar het westen te maken hebben. Wellicht volgende wedstrijd die Blom fluit in Enschede?

Terechte beslissing. Blom heeft een keurige wedstrijd gefloten. De penal is simpelweg oerdom van Vlaar, de rode kaart is een doorgebroken man. Normaliter vind ik Blom een matige vent maar dit maal valt hem niet veel te verwijten. Triest gedrag van Van den Brom, siert een club als AZ niet.

Blom vloot niet zijn beste wedstrijd maar het ergste is de willekeur elke week op de velden een paar weken geleden werd van beek (ajax) omhelst en naar beneden geduwd 10x meer overtreding dan die van de Jong tegen AZ maar geen kaart geen penalty en zo zijn er honderden situaties die anders beoordeeld worden dan die gemakkelijk gegeven penalty tegen AZ

Mooi dat die er naast staat. Brom denk alles te kúnnen zeggen. John als je 2-0 voorstaat en dan een tactisch onbenul bent. Je had ook kunnen zeggen tja we hebben het slecht gedaan om een voorsprong binnen 5 minuten weg te geven. Altijd de fout bij iemand anders zoeken. 2-2 fout blom, 2-3 blom duwde met de grensrechter luuk naar beneden. Buitenspel is gewoon buitenspel. Vlaar rood terecht vanuit zijn gezichtsveld. Dat wij op camera's kunnen zien dat het anders was. De straf van vlaar had verder geen gevolgen voor de wedstrijd.
En nu ophouden met janken.

Helemaal terechte schorsing, had wat mij betreft ook 4 wedstrijden mogen zijn. Trainers moeten zich alleen met hun eigen team bemoeien en niet met de tegenstander (zoals Verbeek deed met zijn "psv speelt schijtbakkenvoetbal" of over de scheidsrechter (zoals van den Brom zei "we hebben van Blom verloren". Ik bedoel, Blom floot heel goed, de 2 buitenspelgoals van PSV (nb: niet te zien in de samenvatting van Studio Sport, waarom niet?) en de buitenspelgoal van AZ, waren gewoon terecht afgekeurd. Hij had PSV in de 1e helft zelfs nog een strafschop moeten geven omdat Schwaab duidelijk aan zijn shirt werd vastgehouden; maar dat vergeef ik hem. En dan die rode kaart: noem mij 1 scheidsrechter (behalve Nijhuis) die Niet fluit als een pijlsnelle speler al voorbij een lompe boer is (die hem vlak daarvoor ook nog opzichtig vasthield) vervolgens voorlangs kruist en dan neergaat. Duidelijke zaak en ik denk dat dit domme commentaar tegen van den Brom zal gaan werken, hij gaat op deze manier snel Verbeek achterna, 2 sukkels bij mekaar, haha..........

Ik vind het best raar dat hij geschorst word bedoel het is niet erg handig dat hij dit zegt over blom maar aan de andere kant geeft hij een menig

Dit is toch ook vrijheid van meningsuiting of zie ik dit verkeerd

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Marco BizotKeeper10
Jonas SvenssonVerdediger10
Ron VlaarVerdediger10
Guus TilMiddenvelder10
Mats SeuntjensMiddenvelder10
Joris van OvereemMiddenvelder10
Thomas OuwejanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

35 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2014- AZ
2012-2014 Anderlecht
2011-2012 Vitesse
2010-2011 ADO Den Haag
1995-1996 İstanbulspor
Laatste voetbalnieuws

Bergsma blij met ex-Ajacied bij AZ: ‘Heel leuk dat hij ook gekomen is’

Leon Bergsma maakte deze zomer de overstap van Ajax naar AZ en heeft het vooralsnog uitstekend naar zijn zin bij de Alkmaarders. Vorig seizoen was de talentvolle verdediger aanvoerder van Jong...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 18 juli
Villarreal lijkt de sleutel tot een eventuele transfer van Jasper Cillessen in handen te hebben. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren