‘Feyenoord en Van Persie denken na over einde van samenwerking’

Woensdag, 11 april 2018 om 10:14

Robin van Persie keerde een paar maanden geleden terug bij Feyenoord en maakt in de minuten die hij op het veld kan staan doorgaans een goede indruk. Zijn fysieke gesteldheid blijft echter voor vraagtekens zorgen en het is volgens Voetbal International niet uitgesloten dat er na dit seizoen alweer een einde komt aan de samenwerking tussen de spits en de regerend landskampioen.

Het weekblad schrijft dat er voordat Van Persie neerstreek in De Kuip binnen de directie en Raad van Commissarissen al twijfels waren over de fitheid van de 34-jarige aanvaller. Trainer Giovanni van Bronckhorst drukte zijn komst er echter doorheen aangezien hij Van Persie wegens zijn ervaring goed dacht te kunnen gebruiken op het veld en in de kleedkamer. Nu na een aantal maanden blijkt Van Persie lang niet alle wedstrijden inzetbaar is, kan er echter een voortijdig einde gemaakt worden aan de samenwerking.

De 102-voudig Oranje-international tekende weliswaar een contract tot medio volgend jaar, maar daarin werd ook opgenomen dat zowel Feyenoord als Van Persie kan beslissen na dit seizoen een punt achter de samenwerking te zetten. Intern zouden er inmiddels steeds meer geluiden opgaan om die verbintenis, met instemming van beide partijen, te verscheuren.

Feyenoord lijkt daarnaast aankomende zomer te maken te krijgen met een uittocht van dragende krachten. Nicolai Jörgensen leek in de winter al op weg naar Newcastle United en de kans is aanwezig dat the Magpies terugkeren voor de Deen. Daarnaast is Tonny Vilhena waarschijnlijk bezig aan zijn laatste weken in Rotterdam en hoopt aanvoerder Karim El Ahmadi nog een laatste avontuur aan te kunnen gaan. Steven Berghuis maakt daarnaast indruk op andere clubs in Europa, Kevin Diks zal terugkeren naar Fiorentina en spelers als Bilal Basaçikoglu, Jens Toornstra, Sofia Amrabat, Eric Botteghin en Renato Tapia denken naar verluidt na over hun toekomst.


Poll

Vind jij dat Feyenoord en Robin van Persie een einde moeten maken aan de samenwerking?


Gerelateerd

33 reacties (laatste reactie door dvv20)

Zonde, als hij speelt is het voor de eredivisie nog steeds subliem. Verwacht inderdaad een flinke leegloop. Waar ik voor dit seizoen de stille hoop had weer aan te kunnen haken bij Ajax en PSV, is die hoop inmiddels wel weer definitief vervlogen.

11 april 2018 om 10:48

Juist door de leegloop die te verwachten is, denk ik dat het belangrijk is dat hij nog een jaar door gaat. Al lappen ze hem alleen maar op voor de belangrijke wedstrijden en speelt hij de 'kleintjes' wanneer het kan. Aansluiting met Ajax en PSV wordt inderdaad erg lastig als ze zo goed als opnieuw moeten beginnen.

11 april 2018 om 10:57

Ajax en PSV zullen naar verwachting ook behoorlijk wat mutaties in de basisploeg gaan krijgen. Denk dat veel van de transfermarkt zal afhangen aankomend jaar. Wie kan de selectie zo samenstellen dat er een kampioensteam staat. En dat hoeven dus niet altijd de beste spelers te zijn blijkt wel. Spelers moeten een eenheid kunnen vormen, en niet boven de groep staan. Maar bovenal hoop ik toch ook op meer creativiteit bij de teams dan momenteel het geval is.

11 april 2018 om 11:07

@ipswichtown

Je schrijft: "aansluiting met Ajax en PSV wordt inderdaad erg lastig als ze zo goed als opnieuw moeten beginnen".

Dat is voorlopig sowieso een utopie. Voor Feyenoord geldt vanwege een gebrek aan financiele middelen, zij het in mindere mate, hetzelfde lot als Ajax en PSV in de CL. Vooral Ajax zal wat dat betreft de komende jaren verder weg lopen. Feyenoord hoeft echter niet te vrezen omdat er in de begrotingen van zowel PSV als Ajax nog nauwelijks rek zit. Daarom behoeft Feyenoord de komende jaren alleen maar haar financiele positie te consolideren in afwachting van de komst van het nieuwe stadion. Als dat er eenmaal is, zal Feyenoord met een begroting kunnen werken die vergelijkbaar is met die van de concurrenten. En zal de traditionele top drie in ere worden hersteld. En dat is goed voor het totale Nederlandse voetbal en dus ook voor de concurrentie. Als absolute voorwaarde om weer een rol in Europa te kunnen spelen, moet het niveau in de nationale competitie omhoog. En het lijkt me duidelijk dat een terugkeer in de top van Feyenoord daar een belangrijke bijdrage aan kan leveren. Net zo als een sterk AZ en de wederopbouw van de FC Twente. Laten we vooral hopen dat dat op termijn dan ook daadwerkelijk gestalte gaat krijgen.

11 april 2018 om 11:09

@atleticofc

Dat ben ik absoluut met je eens. Voor Ajax en PSV is er zeker ook werk aan de winkel komende zomer. Toch denk ik wel dat deze 2 clubs het beter op kunnen vangen met de jonge talenten die ze rond hebben lopen. Bij Feyenoord heb ik buiten Malacia en Vente eigenlijk weinig zicht op wat er nog door kan komen.

11 april 2018 om 12:47

zou heel onverstandig zijn om niet met hem door te gaan.. Zeker met die verwachte leegloop. Natuurlijk kan hij niet elke wedstrijd mee doen maar zodra hij mee doet maakt hij het verschil.. Laat hem nu dan een wedstrijd of 8/10 per seizoen nog kunnen doen dan is dat toch meer dan genoeg voor zijn leeftijd en Feyenoord..

11 april 2018 om 13:10

waarom verwacht je een leegloop? na zo een matig seizoen zal er toch niet heel veel interesse zijn in onze spelers denk ik

Ik zou dit jammer vinden. Van Persie lijkt echt wat toe te voegen als hij erin staat, en ik denk dat hij jongens als Vente en Jorgensen ook goed kan coachen. Daarnaast vind ik dat omdat ie nu niet fit is, je hem niet goed kunt beoordelen. Je zou aan de hand van de voorbereiding van volgend seizoen pas conclusies moeten trekken over hoe fit hij is. Zelfs als invaller is hij toch waardevol genoeg om nog een jaartje te blijven zou ik trouwens zeggen ook.

11 april 2018 om 10:37

Dikke kans dat ie trainer van de B1 of spitsentrainer oid wordt, dan kan ie vente nog steeds coachen

Ik ben nooit heel enthousiast geweest over de terugkeer van Van Persie. De laatste jaren bij fener heeft hij ook bijzonder weinig gespeeld. Toch laat hij zijn klasse zien in de minuten dat hij wel op het veld speelt, en is in mijn ogen veruit de beste spits in de eredivisie. Met zijn kwaliteiten is iedere minuut die hij kan spelen mooi meegenomen!

Dat zag dus echt niemand aankomen toen hij binnen werd gehaald....oh....wacht....

En die eerste paar namen zijn misschien belangrijk voor feyenoord, maar Diks, Jens Toornstra, Sofia Amrabat, Eric Botteghin en Renato Tapia kunnen ze natuurlijk missen als kiespijn

11 april 2018 om 11:10

Botteghin was vorig jaar zeer belangrijk voor Feyenoord in de verdediging en had een belangrijke bijdrage in het kampioenschap.

11 april 2018 om 12:33

omdat toen alles net goed viel, maar je zult met hem niet vooruit kunnen.
Hij is wel bruikbaar, maar niet dragend of zo

11 april 2018 om 17:58

Botteghin was juist een dragende speler vorig seizoen. Als ie geen blessure had gekregen had Feyenoord zeker weten hoger gestaan op de ranglijst.

Zelfs op 60% behoort RvP tot de beste van de eredivisie. Met hem in het veld speelt Feyenoord zoveel beter.

11 april 2018 om 10:35

60 % aan kracht en snelheid . Zeker. Maar als hij vaak last heeft van pijntjes.. of lichte blessures waardoor hij weinig (zal) speelt .. heb je op t veld niets aan m. Wel qua ervaring en een flinke stem in de kleedkamer. De vraag is of Robin dat zelf nog wel goed vind. Of hij daar genoegen mee neemt. Ben benieuwd.

11 april 2018 om 13:55

Zolang je hem niet kan gebruiken heb je ook aan die 60% niets aan.

In de minimale minuten die hij tot nu toe gemaakt heeft, heeft hij meer aanvallend betekend voor Feyenoord dan Toornstra in de hele eerste seizoenshelft. Ik weet niet wat er qua salaris afgesproken is (prestatiecontract)? Maar anders lijkt het mij sterk dat ze van v/ Persie af willen.

Verder geloof ik er niks van dat Amrabat alweer verder wilt kijken. Dit is zijn eerste seizoen bij Feyenoord en mag regelmatig invallen. Tonny of KEA zal volgend jaar sowieso wel vertrekken en dan kan hij wekelijks in de basis spelen.

Dit artikel lijkt een hoop onwaarheden te bevatten, o wacht... Voetbal international.

11 april 2018 om 11:45

Vergeet niet dat het vertrek van of Vilhena of El Ahmadi opgevangen word door de gratis komst van Ayoub, vind ik meer het type ook voor die positie.

Daarnaast heb je in de jeugd nog Kokcu, Wehrmann en el Bouchataoui rondlopen, ben bang dat Amrabat gewoon gewogen is en te licht is bevonden.

12 april 2018 om 10:32

Over Ayoub heb je inderdaad gelijk. Wehrmann heeft nog nergens aangetoond dat hij het niveau aan zou kunnen, In Kocku zie ik meer een '10' en Achraf is pas een eerste jaars A speler. Die verwacht ik volgend jaar gewoon nog in de A1, met regelmatig een wedstrijd in Jong Feyenoord.

We zullen het zien, maar ik denk dat Amrabat volgend seizoen gewoon nog bij Feyenoord rondloopt en ik verwacht hem regelmatig in de basis.

Er over nadenken lijkt me goed, daarvoor is de optie er namelijk voor beide partijen. Of we ook daadwerkelijk afscheid moeten nemen van Van Persie, ik betwijfel het. Hij kan nog zeker heel veel brengen en ik zie hem sowieso graag aan de club verbonden blijven. Ik denk alleen niet dat we het team nog om hem heen kunnen bouwen, daarvoor vrees ik dat hij te weinig in de basis kan starten. Maar om Van Persie in te kunnen brengen, dat is toch wel een enorme meerwaarde. Zo'n Dylan Vente moet toch enorm veel leren ook van zo'n speler op de training.

Ik mag toch hopen dat dit niet waar is. Van Persie is voor Feyenoord nog steeds van de buitencategorie.

Amrabat denkt na over zijn toekomst? Die kerel zit er nog geen jaar. Juist volgend seizoen zullen er met het vertrek van Vilhena en de ouder wordende El Ahmadi kansen voor hem liggen. Kan me niet voorstellen dat hij vertrekt. Tapia moet ook blijven. Zou doodzonde zijn als een speler met zijn talenten niet zou slagen in de Kuip.

Gewoon nog een jaar doorgaan. is half fit en met heel weinig speelminuten alsnog 20 keer belangrijker dan een Bilal bijvootbeeld.

Wat is daar het idee achter? Zelfs al speelt hij maar de helft van alle wedstrijden, Van Persie blijft de beste spits in de Eredivisie. Bovendien is het gezien het naderende vertrek van Jörgensen wel handig om tenminste één ervaren spits te behouden. Dylan Vente kan het ook niet allemaal alleen.

Het zou voor alle kijkers van de Eredivisie bovendien jammer zijn om zo'n speler nu al weer te verliezen.

Van Persie is gewoon niet fit terug gekomen en misschien met een goede voorbereiding hij wel nog een seizoen mee zou kunnen.
Zou hij anders dan volgend seizoen al de jeugd gaan trainen of zou die wachten of hij ergens anders nog kan gaan voetballen?

Wat betreft de spelers die weg mogen is er niks geks aan.
Diks was gehuurt om te kijken om Nieuwkoop eraan te laten wennen, maar Nieuwkoop is hem al snel voorbij gegaan.
Toornstra heeft Berghuis voor zich als rechtsvoor en voor het middenveld komt hij tekort.
Botteghin sneuvelde in het elftal door een fitte van Beek die weer terug is.
Amrabat zou je nog een kans kunnen geven nu maatje Ayoub er volgend seizoen bij komt.
Tapia is nooit zo bepalend geweest als bij Peru het geval is.
En Bilal had al in Turkije kunnen zitten als ik mij niet vergis.

Zelfs als van Persie 30 minuten op halve kracht spelt is hij belangrijker dan welke andere Feyenoorder dan ook. Dat zag je tegen Twente ook, 2 doelpunten in 30 minuten, want met Robin gaat de bal steeds naar voren, tempo gaat omhoog en je ziet driehoekjes en combinaties.. Het is duidelijk dat het hele team meer durft als hij op het veld staat.. Ik weet niet wat zijn salaris is, maar als dat geen probleem is moet RVC zich hier niet mee bemoeien.

Dat zat er dik in. Van Persie is al van voor t wk 2014 niet meer fit geweest en gaat dat ook niet meer worden. Én ik denk nog steeds dat ook Van Bronckhorst nou niet bepaald als eerste zn vinger heeft opgestoken bij de vraag of Van Persie terug moest komen naar Feyenoord.

Zelfs in die spaarzame minuten die hij speelt is hij steeds beslissend. Ik zou hem er dus gewoon bij houden. Tevens een goede mentor voor de groep.

Nou koop Robin, als Feijenoord niet wilt kap er dan mee en ga nog een jaartje ballen bij Excelsior.

Waarom spelers zo snel afschrijven? Een Kuijt hadden ze dit seizoen ook nog heel goed kunnen gebruiken. En al speelt Van Persie 20 wedstrijden mee, dan is het nog steeds prima met af en toe een Europees duel. In Nederland maken we veel te snel een punt van leeftijd.

Wanneer hij speelt/speelde zag je direct dat hij een klasse beter is dan de rest van het elftal. Zijn aannamens, passes etc zijn zo veel beter dan de rest van het elftal. Zonde als het op deze manier moet eindigen, maar wanneer het lichaam niet meer werkt heb je geen keus.

Waarom wordt er door de media zo hekse jacht gemaakt op Van Persie. Ik vind het fantastisch hoe hij zich tot nu toe presteert bij Feyenoord.
De afspraak was toch ook dat hij het eerste half jaar opknapte om volgend jaar te knallen. Tot nu heeft hij op mij echt een sterke indruk achter gelaten toen hij speelde.
Dus als de raad dit beslist zal er een orkaan van kritiek komen vanuit het supporters aanhang.

Hij is en blijft nog een goede speler, maar als hij elke week maar max. 30 minuten kan meedoen is dat toch wel een schande. Ik vind het logisch dat hier dan over word nagedacht.. Je betaald hem waarschijnlijk een flink salaris maar hij speelt amper want als hij fit lijkt heeft hij daar en daar weer een pijntje.. Ik zeg dat ze gewoon moeten kijken hoe het gaat de komende tijd, kijken hoe hij straks terugkomt uit de zomerstop en als hij dan eventueel niet meer kan brengen wat nodig is dan lekker meewerken aan een terugkeer bij Excelsior.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

1633 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Feyenoord 12 5 0 0
2017/2018 Fenerbahçe 2 0 0 0
2016/2017 Fenerbahçe 24 9 4 0
2015/2016 Fenerbahçe 31 16 3 0
2014/2015 Manchester United 27 10 5 0
Laatste voetbalnieuws

Berghuis: ‘Een geweldige speler, die kunnen we er heel goed bij hebben’

Feyenoord wil komend seizoen de KNVB Beker winnen, de Johan Cruijff Schaal veroveren, de groepfase van de Europa League bereiken en langer meedoen om het kampioenschap, zo schrijft het Algemeen Dagblad...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 19 juli
Als Alphonse Aréola vertrekt, brengt Mino Raiola Gianluigi Donnarumma mogelijk naar Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren