Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: KNVB doet GAE een plezier en noteert 6-0 nederlaag

Voor Jong PSV leek er dinsdagavond met een comfortabele 6-0 voorsprong op Go Ahead Eagles geen vuiltje aan de lucht. In de laatste tien minuten barstte echter een stevig onweer los boven het Philips Stadion, waardoor scheidsrechter Stan Teuben niets anders kon doen dan de spelers naar binnen te sturen. Na het opnieuw geprobeerd te hebben werd het duel met nog zes minuten op de klok definitief stilgelegd, waardoor de wedstrijd op een ander moment afgemaakt wordt.

Voor de Deventenaren vormde deze beslissing een vervelend einde van een toch al dramatische avond: “Voor die vijf minuten wil je natuurlijk niet terugkomen. Voor ons was wel duidelijk dat de scheidsrechter wachtte en ook de contacten naar de KNVB toe uiteraard. Om te kijken wanneer we uit moeten spelen. Toen we de tweede keer kwamen, moesten we weer een half uur wachten”, vertelt trainer Jan van Staa aan RTV Oost.

Voor de trainer en de spelers van Go Ahead was het wel duidelijk dat Teuben, in overleg, toch probeerde om de wedstrijd uit te laten spelen: “Maar het was niet verantwoord en dan ben je snel klaar.” Van Staa zag dat zijn ploeg slechts acht minuten stand wist te houden en daarna compleet door de ondergrens heen zakte: “We zijn op alle fronten tekort gekomen als ploeg, individueel, maar het was gewoon helemaal niks. Dan moet je ook zes keer slikken en nadenken, want je kan er ook maar een aantal wisselen.”

Update 12 april 18.06 uur – KNVB doet GAE een plezier en noteert 6-0 nederlaag
De overgebleven zes minuten bij de gestaakte wedstrijd tussen Jong PSV en Go Ahead Eagles zullen niet meer worden gespeeld. De KNVB heeft donderdag bekendgemaakt dat de ploeg van trainer Jan van Staa niet naar Eindhoven hoeft af te reizen om de negentig minuten vol te maken. De wedstrijd werd afgelopen dinsdag gestaakt bij een 6-0 stand in het voordeel van Jong PSV. Die stand is nu genoteerd als de eindstand.

Vind jij dat de KNVB het restant van de wedstrijd moet laten zitten?

1
2

Toen ik op livescore keek en zag afgelast dacht ik gelijk dat de supporter van Go Ahead het veld op waren gegaan ofzo,

denk niet dat KNVB voor nog 6 min deze wedstrijd over gaat doen wedstrijd is al gespeeld plus voor de stand gaat het ook nergens om

11 april 2018 om 09:46

Seizoen is voor beide clubs gespeeld. Lekker laten gaan. Kost iedereen veel geld om dit alsnog uit te spelen.

Zou ik ook zeggen. Hier zit echt niemand op te wachten, maar toch zie ik ze er wel toe in staat om dit uit te spelen.. Als ik Go Ahead was zou ik gewoon een paar vrijwilligers/supporters die het leuk vinden om eens in het shirt van Go Ahead te spelen die kant op sturen... Zou sympathiek zijn als PSV hetzelfde deed. Gewoon, omdat het kan. Je gaat je contractspelers toch niet erbij betrekken als het warmlopen langer duurt dan de wedstrijd?

11 april 2018 om 10:31

@de toekomst,

Je snapt zelf toch ook wel dat de wedstrijd uitgespeeld dient te worden door dezelfde spelers die op het veld stonden toen het gestaakt werd. Ineens een compleet ander team sturen is uiteraard niet mogelijk.

11 april 2018 om 09:55

Als er nog wat op het spel staat zou je natuurlijk die 6 minuten moeten spelen. In dit geval, Go Ahead kan niet meer meedoen voor de play offs, en kan nooit meer winnen. En Jong PSV doet toch voor niks mee op de ranglijst.

Gewoon supporters van beide clubs de wedstrijd uit laten spelen. Mogen ze het shirt houden en kunnen ze zeggen ooit voor hun favoriete club gespeeld te hebben. Maak er iets leuks van, zou ik zeggen. Voor 6 minuten ga je je contractspelers niet optrommelen, dus gewoon een sympathieke actie van maken.

11 april 2018 om 09:56

Leuk idee maar beide clubs moeten toch gewoon met dezelfde spelers doorgaan? Ze morgen 3 keer wisselen maar meer toch niet echt?

11 april 2018 om 10:05

Haha goed punt.. Zuur ook.. Zou ik alsnog supporters erbij betrekken om er nog een beetje iets leuks van te maken, maar klopt wat jij zegt. Dan zou ik als ik bij de KNVB zet gewoon die 6 minuten laten voor wat het is..

11 april 2018 om 10:20

We hebben het over topsport jongens, tis geen cafe voetbal ofzo ?

11 april 2018 om 10:32

Klopt, maar dit gaat toch serieus nergens meer om?

11 april 2018 om 10:49

Maar wat als een speler in de tussentijd geblesseerd raakt? En is een speler die in dit duel zijn schorsing uitzat nog steeds geschorst voor de eerstvolgende wedstrijd, want deze wedstrijd is nog nietofficieel verwerkt..

11 april 2018 om 11:24

Dat kan volgens mij ook niet want je moet met de mensen komen die op ingeschreven staan op het selectieformulier

11 april 2018 om 12:17

Na die zes minuten een oefen wedstrijd doen met de supporters kan natuurlijk wel.

11 april 2018 om 12:58

Ach, wij speelden in de amateurs ook wel eens op naam van iemand anders..

11 april 2018 om 10:58

Sympathiek idee maar we hebben slechte ervaringen met GAE supporters op het veld.

11 april 2018 om 11:40

Je moet met dezelfde jongens beginnen als degene die tot het laatste fluitsignaal hebben gespeeld in de eerste wedstrijd. Daarnaast mogen alleen geblesseerde spelers (die in de periode tussen de twee wedstrijden in geblesseerd zijn geraakt) vervangen worden en dan moeten ze volgens mij ook nog naar Zeist toe om zich te laten keuren om geen blessures te faken.. Niet echt ideaal zoiets

Voor straf daar weer heen laten lopen wat een blamage van die zogenaamde topsporters.ook leuk voor de supporters die zijn mee gegaan

Gewoon lekker laten gaan deze wedstrijd , beide clubs schieten er niets mee op om voor nog 6 minuten plus blessure tijd nog eens het veld op te gaan , het warm lopen duurt dan langer dan de wedstrijd

Zou redelijke waanzin zijn als je voor 6 minuten met 6-0 achterstand nog naar Eindhoven moet rijden vanuit Deventer.

Als deze stand op het scorebord staat, er vaak is gewisseld en een blessure is geweest vind iedereen het ook wel prima als er geen blessuretijd wordt bijgeteld.

Zeker omdat jong psv natuurlijk voor spek en bonen meespeelt, maakt doelsaldo in deze ook niet uit... Maar ja regeltjes hè, daar zijn ze nog wel eens van in Zeist

Lekker de C1 van beide clubs opstellen ofzo, mogen zij een keer een "officiele" wedstrijd spelen in het stadion. Weet trouwens niet of er regels zijn vanuit de Knvb die dit zouden beletten

11 april 2018 om 10:01

Ik denk het wel, de wedstrijd moet namelijk verder worden gespeeld, en dus niet over worden gespeeld. Dan lijkt het mij logisch dat dezelfde spelers in het veld moeten staan dan toen de scheids affloot. Hoe bekrompen het ook is.

11 april 2018 om 10:15

lijkt mij idd logisch, maar kan het zo snel niet vinden. Ben wel benieuwd wat er zou gebeuren als er nu bijvoorbeeld 4 basisspelers van Jong PSV geblesseerd raken, moeten ze dan met een man minder verder en 3x wisselen?

11 april 2018 om 10:02

Laat ze dat bij Psv doen en Go Ahead gewoon met het 1ste elftal word het gewoon 6-6 😂😂😂

11 april 2018 om 10:37

Nou, ik heb Go Ahead zien spelen dit seizoen en zie ze er niet zo snel 6 inschieten tegen de C1 van PSV haha

13 april 2018 om 11:48

Als een wedstrijd uitgespeeld wordt, moeten dezelfde spelers die op het moment van staken op het veld stonden de wedstrijd uitspelen. Je kan alleen andere spelers gebruiken als die op de bank zaten, maar dat telt gewoon als wissel.

De enige uitzondering is als spelers in de tussentijd geblesseerd zijn geraakt of de club hebben verlaten. Die mag je vervangen door andere spelers zonder dat het een wissel kost. Vervangers moeten speelgerechtigd zijn voor de oorspronkelijke wedstrijddatum. Schorsingen voor de oorspronkelijke datum blijven dus staan en eventuele spelers die bij de club zijn gekomen tussen het moment dat de oorspronkelijke wedstrijd begon en de wedstrijd uitgespeeld wordt mogen dus niet meespelen.

Buiten het feit dat Laursen en Gudmonsson een hattrick kunnen maken is er niets meer dat er in deze wedstrijd behaald kan worden. Naar mijn mening kunnen ze de pot net zo goed als afgelopen beschouwen, is denk ik iedereen tevreden mee.

Knvb zal zich wel weer eens aan hun eigen procedures willen houden, dus uitspelen; want... anders hoeft het een volgende keer ook niet, blablabla.
GAE gewoon lekker thuis blijven. Waarschijnlijk een boete en punten in mindering. Die punten kunnen ze missen, en de boete kan je afstrepen tegen salaris en overige kosten.

11 april 2018 om 10:53

Salaris moet je toch wel betalen. Voornamelijk reiskosten en stadiongebruik. Als je alleen voor een wedstrijd betaald zou krijgen, zou ik die 5 minuten ook gewoon spelen

11 april 2018 om 17:46

Zolang doelsaldo nergens een doorslaggevende rol gaat spelen gewoon pragmatisch 6-0 in de boeken zetten. Scheelt een hoop gedoe, extra vernedering en waarschijnlijk geen haan die er naar kraait.

Waar gebeurd er als GAE niet komt opdagen. Enkel een reglementaire 3-0 verlies partij of ook een forse boete?

11 april 2018 om 12:59

Dan zou ik daarvoor opteren. Verliezen met 3 - 0 is minder erg dan verliezen met 6 - 0..