wk2018

Reiziger overtuigd van Jong Ajax: ‘Wij gaan dit niet meer weggeven’

Dinsdag, 10 april 2018 om 10:10

Fortuna Sittard gaat momenteel aan kop in de Jupiler League, maar het is Jong Ajax dat verwacht kampioen te worden. Trainer Michael Reiziger is er heilig van overtuigd dat zijn ploeg aan het einde van de rit bovenaan staan. De Amsterdammers moeten de wedstrijd tegen NEC overspelen en wanneer dat duel wordt gewonnen, wordt de eerste plaats overgenomen van Fortuna.

Maandagavond won Jong Ajax nog met 2-5 van FC Den Bosch. "Wij gaan het niet meer weggeven. We hebben alles in eigen hand en dit geeft moed", aldus de coach in gesprek met FOX Sports. "Nu gaat het erom, wordt het spannend en komen er een paar beslissende wedstrijden aan." Wanneer Jong Ajax kampioen wordt, dan promoveert de nummer twee van de Jupiler League rechtstreeks naar de Eredivisie.

De ruime zege in Den Bosch kwam mede tot stand door debutant Jurgen Ekkelenkamp. De middenvelder verscheen voor het eerst in de basis en was met een doelpunt en een versierde strafschop belangrijk. “Hij heeft duidelijk een stempel gedrukt op deze wedstrijd. Hij heeft het heel goed gedaan. Het zegt ook wat over onze opleiding, dat zo'n jongen speelt alsof hij vaker met ons heeft gespeeld”, aldus Reiziger.


Poll

Wie wordt kampioen van de Jupiler League?


Gerelateerd

36 reacties (laatste reactie door arwinos)

Voor Akax maakt het geen ruk uit dat de pot tegen NECover moet; is ook opleiding plus een extra kans voor de spelers om op een bepaald niveau te acteren onder druk. Go Ajacieden!

10 april 2018 om 11:09

Dat is wel heel positief gedacht, maar ik denk toch dat men graag dat kampioenschap binnen sleept. Zou toch nog een soort van troostprijs zijn voor de club denk ik.

10 april 2018 om 13:04

Fortuna wordt kampioen!! Ze Krijgen den bosch en jong jong Utrecht en jong PSV op laats ..jong PSV laat jong Ajax niet kampioen worden😉

10 april 2018 om 13:07

Gewoon een belachelijk goed team opstellen voor jupiler begrippen. Zou benieuwd zijn of nec ook wat gezegd had als ze gewonnen hadden.

Uitgezonderd van de interlandperiode zijn ze de sterkste ploeg in de JL. Vind het wel jammer dat spelers als Cassiera nu niet meer verhuurd wordt aan een middenmoter in de Ed.. een niveau wat hij prima aan zou moeten kunnen.

10 april 2018 om 10:30

Ok, een midenmoter in de Eredivisie zou kunnen, maar wanneer hij een paar wedstrijden minder speelt dan wordt hij op de bank gezet, deze jongens moeten gewoon veel wedstrijden spelen en bij een paar wedstrijden minder zal hij alsnog in de basis staan. Daarnaast is het "vechtvoetbal" in de Jupiler League ook goed om mee te maken, en het vele spelen brengt ook de Ajax filosofie bij (al heb ik het idee dat veel mensen daar een andere invulling bij hebben).

Altijd van die gevaarlijke uitspraken dit. Ik hou daar niet van. Doe nou maar normaal dan doen we al gek genoeg.

10 april 2018 om 10:33

Als je niet van dit soort uitspraken houdt ben je voor de verkeerde club. Ajax staat voor gezonde arrogantie. Sinds jaar en dag zo.

10 april 2018 om 10:54

"doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg" vind ik persoonlijk dus weer een verschrikkelijke uitspraak.

10 april 2018 om 11:16

Ik ben geen Ajax supporter (verre van zelfs), maar ik zou mezelf hier niet druk om kunnen maken. Je mag best overtuigd zijn van je eigen kwaliteiten en het is niet dat hij hier iets onrealistisch zegt ofzo. Ik vind Reiziger trouwens sowieso wel sympathiek over komen, hij kan makkelijker zo'n uitspraak doen dan bijvoorbeeld Ten Hag.

Eerst zien dan geloven.

Volledige focus op de wedstrijd tegen NEC dankzij een blunderende Knvb. Daarom hoop ik dat Ajax die wedstrijd wint en daardoor Fortuna S. promoveert.

De derby tegen onze rouwende buren aan de Waal slaan we wel een seizoen over. Dat komt in 2019/2020 wel weer...

10 april 2018 om 11:37

Is nog niet zo vanzelfsprekend allemaal. Al wint Ajax, dan nog is het verschil maar twee punten en moet Fortuna de laatste wedstrijd nog flink aan de bak op de Hertgang. Tenminste als ze thuis van Den Bosch en uit van jong Utrecht kunnen winnen.

Ik snap het allemaal wel. Klinkt allemaal leuk. Jong Ajax Kampioen. Net zoals het leuk klinkt dat de A1 kampioen wordt. Super leuk allemaal. Maar ergens merk ik bij mijzelf ook irritatie. Was het niet het doel van het plan Cruijff dat vooral spelers individueel ontwikkeld werden en was kampioen worden niet aan ondergeschikt belang? Eerlijk gezegd zal het mijn reet roesten of Jong Ajax kampioen wordt. Ze hebben wat mij betreft maat één taak en dat is de spelers bloot stellen aan grotere weerstand en spelers individueel ontwikkelen. Kampioen worden moet Ajax 1. De rest van die elftallen moeten in dienst staan van Ajax 1 en vooral goede spelers afleveren.

10 april 2018 om 10:57

Volgens mij telt er maar 1 ding bij Ajax en dat is kampioen worden met het 1e elftal. Om dit te bereiken moet er wel een bepaalde mentaliteit zijn, dus ook bij de jeugd.

10 april 2018 om 10:57

Beste Filip, dat is toch precies waar Ajax op het moment mee bezig is ? Kijk even naar het aantal talenten die zich moeiteloos inpassen in Ajax 1. Jong Ajax zal daarnaast net als Ajax 1 bovenin mee moeten doen. Veel controle, diepgang, inschuivende verdedigers en creativiteit vanaf de vleugels. Mochten ze dit volhouden, zal de overgang naar Ajax 1 alleen maar makkelijker worden.

Van het huidige Jong zie ik er wel een stuk of 5/6 in Ajax 1 belanden, dat lijkt me een uitstekend rendement.

10 april 2018 om 11:02

Heb je gelijk in. Er wordt goed spelers ontwikkeld. Maar dat gezeur over kampioen worden. Daar kan ik helemaal niks mee. Want het is een middel (wennen aan druk, op de helft van de tegenstander spelen) maar voor mij geen doel. Dus ik zal vooral kijken naar wat voor spelers ze afleveren. Het boeit mij persoonlijk dus echt niks of ze nou kampioen worden of niet.

10 april 2018 om 11:11

Welke dan? Ik zie er soms van de 11 maximaal 1 die ik kans zie hebben. Vorig jaar hadden we een talentvolle groep die minuten maakte in begin zoals Vd Beek, Eiting, De Jong, Nouri, Cassierra, Cerny, De Ligt en Zeefuik. Aangevuld met spelers die zich goed ontwikkelde dat jaar zoals Mazraoui en Clement eerste deel. Dit jaar van de spelers die de 10 wedstrijden hebben gehaald is Eiting de enige waar ik echt een toekomstig basisspeler in zie, Cassierra kan het halen. Johnsen heeft het talent maar heeft dit jaar ook echt veel wedstrijden beneden alle peil gespeeld. De verdediging is echt schandalig slecht en zegt genoeg dat enige die kans maakt geboren is in 2000 in de vorm van Bakker en die heeft inmiddels iets van 5x op de bank bij Ajax 1 gezeten. Lang heeft het talent maar zit beetje tussen een middenvelder en een vleugelspeler in. En dan jongere talenten die keertje mee mochten zoals Pasquali, Ekkelenkamp, Kotarski, Kuhn en Jensen die eigenlijk volgend jaar pas echt rol van betekenis zullen spelen in dat team. Vind het knap dat ze bovenin meedoen want de selectie is stuk minder dan vorig jaar, zowel als team als qua individuele kwaliteiten. O19 zelfde eigenlijk, dit is misschien wel zwakste o19 die er in jaren hebben gehad. Zegt genoeg dat afgelopen weekend er 4 spelers die nog B-jeugd zijn qua leeftijd basis stonden en ook niet onderdoen voor de spelers die er normaal staan. Jurrien Timber, 01. Liam van Gelderen, 01. Brian Brobbey, 02. en Ryan Gravenberch, 02. Stonden basis. Reden erachter is dat iedereen met talent uit '99 of vertrokken is of in een hoger elftal speelt en de '00 groep al jaren te boek staat als onze minste lichting. Ik zie er van de huidige kerngroep van Jong Ajax er geen 5/6 Ajax 1 halen.

10 april 2018 om 11:13

@nl_modric

Wie zijn die 5-6 spelers waar jij op doelt ? Ik vind dat er in dit jong-Ajax geen extreem grote talenten rondlopen. Er komen er wel een aantal aan, die zo nu en dan mee mogen doen met jong-Ajax. Wat gisteren in de basis stond, zie ik alleen Eiting en Ekkelenkamp wel doorbreken.

10 april 2018 om 12:16

@ Wolter dit jong Ajax wint ook gewoon 1-0 van heracles hoor en dat zonder een buitenspel goal !

10 april 2018 om 12:48

Dit Jong Ajax zou er in de Eredivisie minimaal 50 tegen krijgen, die zouden de 0 niet houden tegen Heracles.

10 april 2018 om 15:14

Sidoel zie ik ook nog wel minuten gaan maken in Ajax 1. Klein ventje maar denk dat hij wel stappen kan en gaat maken.

10 april 2018 om 15:57

@nufc_u2

Ik kan natuurlijk niet met zekerheid zeggen dat de nu volgende spelers ook 100% gaan slagen in het eerste elftal, maar ik bespeur daar genoeg potentie om het te halen.

Johnsen, Sierhuis, Cassierra, Nunnely, Eiting, Ekkelenkamp, Matusiwa, Doekhi, Lang.

Dat zijn de namen die me nu even te binnen schieten waarbij ik niet gek zou opkijken als ze het maken in Ajax 1. Maar het is niet de allerbeste lichting die je kan hebben momenteel.

10 april 2018 om 15:13

Moeten ze het kampioensschap dan maar laten lopen omdat het niet de voornaamste doelstelling is van Ajax? Belachelijk natuurlijk, die jongens spelen nu juist "topwedstrijden" op een relatief gezien redelijk niveau. Die spanning die ze zullen hebben helpt ze juist verder in hun ontwikkeling.

vanaf 15 jaar heeft ajax de beste spelers
héél goed dat jong ajax de match tegen nec moet overspelen,
een goede test
jammer dat er te weinig van deze testmatchen zijn

Ik vind Jong Ajax best wisselvallig. Verliezen van Jong AZ en Jong PSV (heel onnodig) vervolgens kunnen ze wel van NEC winnen.

Daarnaast vind ik de verdediging erg matig. Doekhi en Bergsma gaan never nooit Ajax 1 halen.
Mogen blij zijn als ze straks in de middenmoot van de Eredivisie komen te voetballen.
Bakker is wel een groot talent. Voor de rest valt het verdedigend erg tegen.

Met nog 3 thuiswedstrijden en 1 uitwedstrijd tegen Volendam. Moet je de titel wel kunnen binnenslepen.
Maar goed, eerst maar eens zien te winnen van Nec. En dan kijken we verder.

Hoop dat een reguliere club de titel pakt, Fortuna of NEC dus. Ik blijf de opzet van de eerste divisie maar vervalsing vinden doordat miljoenenaankopen als Cassiera effe de conditie op pijl kunnen houden in die competitie. Alleen de speler Cassierra welke 5.5 miljoen heeft gekost is al meer dan het hele budget van de club Fortuna bijvoorbeeld (totaal budget van 2.5 miljoen). Jammer dat die divisie zo'n gedrocht is geworden, ik ging er jaren met plezier heen. Maar nu met jong-teams zou ik er een sik van krijgen....

10 april 2018 om 11:51

Wat heeft het aankoopbedrag met de kwaliteiten van een speler te maken ? Als Sjaak Polak 10 mil had gekost en met Jong Ajax meedeed. Had je dan ook zitten zeiken ?

Mateo is volgens de trainers niet goed genoeg voor Ajax 1. Dus logisch dat hij in Jong Ajax speelt. Waar moet hij anders spelen.

Als Dolberg volgende week meedoet tegen Nec. Dan heb je wat om over te klagen. Maar Mateo heeft dit seizoen niet of nauwelijks gespeeld in Ajax 1.

Daarnaast heeft Jong Ajax dit seizoen ook een hoop A1 spelers laten debuteren. Dus al bij al is het gewoon erg knap dat ze met de top meedraaien. Of je nou met Kaj Sierhuis speelt of Cassiera. Ze scoren beide aan de lopende band. Echt veeel verschil is er niet.

10 april 2018 om 12:08

Nou, je gaat geen miljoenen betalen voor een speler buiten de EU die niet kan voetballen natuurlijk. Maar dan nog, ja, dan had ik zeker ook zitten zeiken want dat doet verder niets af aan mijn argumentatie.

Maar knap vind ik het allerminst met de beste jeugd van Nederland aangevuld met buitenlandse aankopen die een jaartje moeten wennen. Subjectief natuurlijk.

10 april 2018 om 12:21

@harecles helemaal mee eens en toen Huntelaar er niet was vonden ze cassiera maar o zo goed en nu is Huntelaar er weer en zeggen ze dat hij niet goed genoeg is voor 1 hahahaha

10 april 2018 om 13:24

Richard; toen Huntelaar geblesseerd was speelde Siem de Jong in de spits. 'O zo goed'? Cassierra heefr in al die wedstrijden dat Huntelaar er niet was misschien 20 minuten meegedaan.

10 april 2018 om 14:22

Klopt en toen schreeuwde iedereen dat cassiera erin moest en ten hag snapt er niks van cassiera moet spelen , dat bedoel ik

Dat dat Jong Ajax kampioen wordt zou mooi zijn, maar wat voor toegevoegde waarde heeft het? Dan hebben ze kunnen laten zien dat ze deze tegenstanders blijkbaar ook de baas zijn. Weg weerstand! Fortuna wordt tweede, balen als een stekker, maat wees gerust je promoveert toch ondanks dat je niet eerste bent geworden!! Als ajax van nec wint, kan de platte kar al gepakt worden. Want als ajax eerste wordt promoveren ze toch. Leuke opzet zo

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

6 fans
Coach, 45 jaar
SeizoenClub
2017- Jong Ajax
2017-2017 Ajax
2005-2007 PSV
2004-2005 Middlesbrough
1997-2004 Barcelona
Laatste voetbalnieuws

Jong Ajax wint achter gesloten deuren van Jong FC Utrecht: ‘Ik heb genoten’

Jong Ajax heeft woensdag achter gesloten deuren geoefend tegen Jong FC Utrecht. De Amsterdamse beloften waren op De Toekomst door doelpunten van Danilo Pereira en Victor Jensen met 2-0 te sterk...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 16 juli
AS Roma en FC Porto zijn in onderhandeling over de transfersom van Daniele Verde. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren