‘Ik heb geen kans om met Klaassen te spelen, omdat ik wil winnen’

Maandag, 9 april 2018 om 08:30Chris Meijer • Laatste update: 09:06

Everton speelde zaterdagmiddag met 0-0 gelijk tegen stadgenoot Liverpool en Davy Klaassen bekeek de wedstrijd andermaal vanaf de tribune. De 25-jarige middenvelder speelde tot dusver pas vijf wedstrijden in de Premier League, voornamelijk in het begin van het seizoen. Sam Allardyce, manager van the Toffees, benadrukt dat Klaassen voor hem 'afwijkt' van de rest van zijn spelers.

“Als ik de kans had om met hem te spelen, had ik dat gedaan. Maar ik heb geen kans om met Klaassen te spelen, omdat ik wil winnen. Ik heb dus niet de luxe om tegen hem te zeggen: ‘ga maar jongen, doe je best’. Als we verliezen, ben ik degene die verantwoordelijk is”, zegt Allardyce in gesprek met de Liverpool Echo. Klaassen speelde dit seizoen tot dusver veertien wedstrijden in het eerste elftal van Everton.

Onlangs maakte hij in de wedstrijd tegen Brighton & Hove Albion (2-0) voor het eerst sinds 23 september 2017 weer eens speelminuten in de Premier League. Tijdens de laatste duels, met Manchester City en Liverpool, behoorde Klaassen echter niet tot de wedstrijdselectie. “Ik hoop dat hij het laat zien als hij een keer de kans krijgt, doordat iemand geblesseerd of geschorst is. Voor mij wijkt hij nog steeds af van de rest. Ik speelde tegen Liverpool met Tom Davies en bracht Beni Baningime in het veld, allebei negentien jaar oud.”

Wayne Rooney werd in het duel met Liverpool door Allardyce voortijdig naar de kant gehaald en dat zinde hem niet. Hij weigerde een hand van Big Sam en nam vervolgens scheldend plaats op de bank. “Het is simpel, want ik kijk naar de wedstrijd. Daarnaast krijg je na afloop statistieken en als die aansluiten bij wat ik gezien heb, gaan we met de speler in gesprek om te vertellen dat het niveau omhoog moet. Wanneer het blijft gebeuren, verdwijn je op gegeven moment uit het team. Ongeacht of je Wayne Rooney, Phil Jagielka of Tom Davies bent.”


Poll

Denk jij dat Davy Klaassen volgend seizoen nog bij Everton speelt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

97 reacties (laatste reactie door sirius)
9 april 2018 om 08:57

Wat een klaploper die Allardyce zeg, hoe kom je erbij om dit over een speler uit je selectie te zeggen, hier is op geen enkele manier iets positiefs van te maken. Dat Klaassen niet mee kan in zijn speelwijze (met de hevige concurrentie op zijn positie) is natuurlijk jammer maar als coach zulke uitspraken doen is echt kansloos.. Snel uitkijken naar een mooie nieuwe club Davy en zorgen dat je weer vlieguren gaat maken!

9 april 2018 om 09:58

Ik ben met je eens dat de uitspraak wel erg lomp is, maar dit krijg je natuurlijk ook door de handelswijze van Davy Klaassen. Hij kon ergens anders heen nadat hem al is verteld dat hij niet hoef te rekenen op speeltijd.
Dan kiest Davy voor de centen, wat overigens ook te verantwoorden is, maar dan moet je ook tegen een stootje kunnen.

9 april 2018 om 10:07

Zo zie je maar dat de eredivisie weinig voorsteld, beste speler van ajax en de eredivisie, maar totaal mislukt bij Everton.

9 april 2018 om 10:23

Ja en volgens mij al 3e keer dat hij hem publiek zo afbrandt. Heel matig. Als ze zo graag van hem afwillen kunnen ze zijn contract toch gewoon afkopen? Gewoon uitbetalen tot einde contractdatum xD Zij waren zo slim om hem in eerste instantie een enorm contract te geven ..

Gewoon niet goed genoeg. Anders had hij wel gespeeld.

9 april 2018 om 09:38

Product van dramatische “Hollandse school”.

9 april 2018 om 11:16

Hoe weet jij dat ? dat hij niet goed genoeg is ? heeft hij al een echte kans gekregen? klaassen is echt een centrale middenvelder die zowel kan aanvallen en verdedigen maar Everton speelt met 2 cvms en een cam. Hij moet gewoon naar roma ofzo iets.

9 april 2018 om 13:15

@martijnovic

Roma is misschien wel de slechtste keuze die hij kan maken, zou daar ook gewoon op de tribune zitten. Denk je echt dat hij een Nainggolan, De Rossi, Strootman, Gonalons of zelfs Pellegrini uit de basis kan spelen? Zou als ik hem was een leuke middenmotor/degradatieklant in Duitsland zoeken.

9 april 2018 om 10:31

ik heb het voor de gein even bekeken. Klaassen is in 17 wedstrijden (alle competities) op het veld verschenen dit jaar. Daarin pakte ze 26 punten, dus 1.5 punt per wedstrijd. Zonder klaassen speelde ze 32 wedstrijden en pakte ze 32 punten, dus 1 punt per wedstrijd. Van de 32 wedstrijden zonder hem wonnen ze er 8. Van die 17 wedstrijden met hem wonnen ze er ook 8. Daaruit kan je toch ook concluderen dat als je wil winnen dat je grotere kans erop hebt als je klaassen wel binnen de lijnen brengt.

9 april 2018 om 11:26

Beetje makkelijk. Speelde hij voornamelijk mee tegen de mindere tegenstanders misschien, of ook tegen de beide Manchester’s, Arsenal, Spurs etc? Hoe groot was zijn bijdrage in die 17 wedstrijden? Basis, invalbeurten van 10 minuten...?

Ik hoop dat hij gewoon lekker vertrekt en ergens gaat ballen waar het wat rustiger is en waar er ook meer naar zijn kwaliteiten wordt gespeeld. Goede speler en zeer sympathiek ook!

9 april 2018 om 12:11

Ja, helemaal eerlijk is het natuurlijk niet, maar vond het een grappig gegeven. Hij stelt hem niet op, omdat hij wil winnen, maar als je hem niet opgesteld, weet je niet of je wel of niet wint met hem toch? Zonder hem winnen ze niet veel, dus zoveel slechter zal het toch niet gaan.

Of hij nou gelijk heeft of niet. Ik vind niet dat je dit in de media kunt zeggen over je speler. Op deze manier motiveert je iemand niet om beter zijn best te gaan doen.

9 april 2018 om 08:45

Tja, je moet denk ik het hele stuk uit het interview zien of lezen om de context waarin het gezegd is te achterhalen. Hier is sprake van knip en plakwerk en worden de smeuïge stukjes er uit gepikt. Ze laten het vaak spannender klinken dat het is om zo reacties uit te lokken.

Vanuit oogpunt van Allardyce kan je natuurlijk niet constant gaan roepen dat je het niet over Klaassen wilt hebben. Hij heeft een hoop gekost maar voldoet gewoon totaal niet. Dan krijg je logischerwijs dat de media constant wil weten hoe het zit.

9 april 2018 om 09:09

Sam heeft maar 1 doel met Klaassen en dat is om hem te motiveren een transfer te gaan maken. In dat opzicht is hij denk ik wel het goede pad in geslagen. Ik denk wel dat hij hem nu onbewust in de uitverkoop bak legt en hem plots 15 miljoen minder waard maakt met dit soort uitspraken.

9 april 2018 om 09:52

Bottom line is natuurlijk gewoon dat Klaassen totaal het verwachte niveau blijkt te hebben.

Koeman dumpte hem al binnen no time en bij Allardyce is het natuurlijk niet beter geworden, terwijl jongere talenten wel speeltijd weten te verkrijgen.

Dan kan je natuurlijk wel allerlei theorien verzinnen over het bewust weg pesten van Klaassen, maar zo'n Allardyce wint er niets mee als hij een speler niet op zou stellen die kwalitatief beter zou zijn dan anderen. Klaassen is dat simpelweg niet en komt zodoende terecht niet in het spel voor.

9 april 2018 om 09:58

Uiteraard, ik zeg ook niet dat het onterecht is. Maar Everton is hier de grote schuldige in het verhaal. Zij hebben Klaassen intensief gescout en veel geld voor hem neergelegd. Dan betekent het ook dat hij een eerlijke kans dient te krijgen. Hij zegt wel mijn kop gaat er af als we niet presteren. Maar gaat de kop van de trainer er ook niet vanaf als de aankopen niet renderen?

9 april 2018 om 10:00

Niemand verzint theorieën, en sterker nog: niemand verwijt hem zelfs dat hij Klaassen niet opstelt, dat is zijn goed recht als manager en hij heeft aantoonbaar betere spelers op de aanvallend middenveld posities (dat is natuurlijk een resultaat van het volstrekt idiote aankoopgedrag van afgelopen zomer, maar dat terzijde). Het enige wat men hem verwijt is het doen van zulke kansloze uitspraken over een van je selectiespelers. Allerdyce is bezig met een van zijn spelers op de man kwetsen, spelertje pesten. Niet het gedrag dat je van een ervaren manager als hem verwacht.. Hij heeft er letterlijk 0.0 baat bij om zoiets in de media te roepen, waarom doe je het dan vraag ik me af?

9 april 2018 om 10:07

@sander, idd. Normaal verwacht je dit soort gedrag bij spelers die geen inzet tonen of het groepsproces verstoren. Maar Klaasen lijkt me juist een speler die tegenovergesteld in elkaar zit. Bij Ajax was hij namelijk altijd de top professional en ging hij als aanvoerder voorop in de strijd.

9 april 2018 om 10:27

@afcavosje

Maar Allardyce heeft Klaassen niet aangetrokken. Koeman heeft dat gedaan. Verder betwijfel ik ten zeerste hoe intensief Engelse clubs nou daadwerkelijk scouten.

Wat ik niet snap is waarom Allardyce telkens vrij 'beledigend' is richting Klaassen, maar niet aangeeft wat er nou daadwerkelijk niet goed is. Het kan zijn fysiek zijn, z'n algemene niveau of zijn techniek. Dan schep je in ieder geval duidelijkheid naar de vragende media en achterban.

9 april 2018 om 13:27

Ze hebben vier aanvallende middenvelders gekocht, Allardyce kan er maar twee opstellen - het zal hem echt de kop niet kosten als dat Rooney en Sigurdsson zijn,

10 april 2018 om 16:43

hij motiveert hem denk ik om weg te gaan hij past niet in Engeland ik denk dat hij beter naar china ofzo kan gaan

Zeer pijnlijk voor Klaassen deze opmerking van een overigens waardeloze trainer. Klaassen moet volgend seizoen echt weg bij Everton. Die zullen hem graag gaan verhuren denk ik. Verkoop zal te weinig opbrengen dus verhuren en hopen dat hij daar goed speelt zodat ze nog wat van die torenhoge transfersom terug kunnen pakken.

9 april 2018 om 08:50

Tja, die waardeloze trainer heeft Everton wel van plek 18 naar de huidige 9de plek gebracht. Hij doet het dus blijkbaar een stuk beter dan Koeman met deze spelersgroep deed.

9 april 2018 om 09:03

Vandaar dat de Everton fans al bij meerdere wedstrijden Allerdyce out hebben gezongen. Zijn zwaar ontevreden over hem.
Tevens speelde Koeman in zijn wedstrijden tegen oa City, United, Arsenal, Spurs en Chelsea. Ook niet echt wedstrijden waar de punten gehaald worden.

9 april 2018 om 09:15

Ik wou dat net gaan type.. en die 5 wedstrijden waarin Everton 3x won 1x gelijk speelde en 1x verloor na Koeman zn ontslag mag je op het conto van Unsworh zetten... en om over het voetbal maar te zwijgen.. Everton wou “Tottenham achtige” stappen maken.. nou succes met “Big Sam”

9 april 2018 om 09:37

supporters zijn optimistisch, daar kan je je beleid natuurlijk niet op gaan afstemmen. als Everton straks 5 wedstrijen op rij wint is het volgens de supporters weer een geweldige coach

9 april 2018 om 10:03

Tja, Allardyce is sowieso niet de populairste persoon in Engeland na zijn schandaal natuurlijk.
Dat supporters eens roepen dat hij er uit moet op momenten dat de ploeg even niet goed presteert, zoals toen ze onlangs van Watford en Burnley verloren, is in het voetbal niets nieuws. Dat doet toch niets af van het feit dat hij met Everton toch gewoon weer op plek 9 is gekomen.

Koeman had zeker een lastige start, maar verloor ook met 3-0 van Atalanta, wist niet te winnen van Apollon Limassol en wist vervolgens ook maar 1 punt te halen uit de wedstrijden tegen Burnley en Brighton. Dat waren gewoon pijnlijke series.

Overigens ben ik geen fan van Everton en zeker niet van Allardyce hoor. Maar we mogen als Nederlanders ook wel eens wat vaker accepteren dat onze landgenoten soms niet mee kunnen komen of slecht gepresteerd hebben.

Koeman heeft gewoon gefaald bij Everton dit seizoen en Klaassen blijkt gewoon totaal niet mee te kunnen op dat niveau. Dat bleek dus nota bene onder Koeman al, dus dan is het in mijn ogen een beetje raar om puur Allardyce te bekritiseren en hem een waardeloze trainer te noemen. Hij flikt het voorlopig toch gewoon wel aardig met Everton.

Daarnaast kan men onder Koeman wel veel topclubs tegen zijn gekomen, maar de kritiek lag daarin echt niet zozeer in het feit dat ze van die clubs verloren. Het was ook het feit dat ze echt kansloos ten onder gingen tegen die clubs. 3 voor en 15 tegen in 5 wedstrijden tegen de topclubs is voor een club als Everton alsnog pijnlijk. Zeker gezien het geïnvesteerde geld.

9 april 2018 om 09:36

is wel een trainer die zijn sporen heeft verdiend in de Premier League natuurlijk. hij is gewoon eerlijk en zegt eigenlijk indirect dat Klaasen beter verder kan kijken omdat hij vind dat hij het niveau van Everton niet aankan. je kan die jongen ook valse hoop geven waardoor hij straks weer een jaar op de tribune zit en daar schiet Klaassen ook niet veel mee op. hij kent nu zijn plek in de selectie en weet dat hij beter naar een andere club kan vertrekken

9 april 2018 om 09:48

Dat kun je toch net zo goed direct tegen Klaassen zeggen? Lijkt me niet zo moeilijk, zeker niet voor iemand als Big Sam. En dan blijft hij in het openbaar bespaard van dit soort teksten...

9 april 2018 om 09:53

zal hij toch ook wel gedaan hebben denk ik? Allerdyce kennende heeft hij echt geen moeite om zijn spelers de waarheid te vertellen. als er dan in de media naar word gevraagd geeft hij ook gewoon eerlijk antwoord.

ik vind dat eigenlijk wel verfrissend ipv weer allemaal van die mediatraining cliches eruit te gooien in interviews en om de hete brij heen te draaien. hij zegt nergens dat Klaassen niet kan voetballen, hij zegt alleen dat hij het niet in hem ziet zitten en dat mag toch?

9 april 2018 om 08:57

Klaassen had in de winterstop ook al zijn conclusies getrokken, was in januari al in vergaande onderhandelingen en bijna rond met Napoli, totdat die club eiste in het contract op te nemen dat Klaassen zijn portretrechten voor 100% zou afstaan aan de club. Dat ging niet, omdat Nike Klaassen al een contract had voor de promotie van schoenen, dus 100% was niet haalbaar, zo’n percentage is zelfs een ongebruikelijke eis bij een transfer. Op het laatste moment ketste de overgang dan ook af en zat Klaassen weer ‘klem’ bij Everton.

9 april 2018 om 09:04

Wie is die scout van Napoli,hoe komen ze nou op Younes en Klaassen als Napoli mee wilt doen om het kampioenschap kan je toch niet met zulke matige spelers aankomen

9 april 2018 om 09:48

Waarschijnlijk dezelfde scout die Milik en Mertens heeft gehaald naar Napoli dus wat is je punt?

9 april 2018 om 16:38

Mertens kwam daar ook als nobody binnen en heeft zich ontwikkeld tot topspits. Younes gaat het wel maken daar als hij een kans krijgt.

9 april 2018 om 09:55

Frank De Boer heeft hetzelfde gedaan met EL Hamdaoui, Kishna en Boilesen en toen hoorde ik niemand klagen. de eerste om redenen die nog steeds niet bekend zijn, de tweede kon simpelweg niets goed doen en de laatste omdat hij zijn contract niet wilde verlengen, wat gewoon zijn goedrecht is. feit is dat er meer trainers zijn die dit doen met hun spelers, ook Nederlanders

Zo. Die kan Klaassen in z'n zak steken. Wordt dus alleen gebruikt als het 8-0 staat en de materiaalman nog geblesseerd is. Helaas voor Davy, gegokt en verloren. Komende zomer een andere club op 1 of 2 niveautjes lager zoeken en van daaruit weer proberen om jezelf op te werken.

9 april 2018 om 10:21

Zo'n hoog niveau is Everton nou ook weer niet. Voetballend moet Klaassen wel mee kunnen komen, dus wellicht is het zijn fysiek. Propper zou bijvoorbeeld wel gewoon spelen bij dit Everton. Ik ben nooit een fan geweest van de speler Klaassen, maar dit neigt meer naar een vete of een half-gedwongen vertrek.

9 april 2018 om 10:32

Everton is, als je het vergelijkt met de topclubs, inderdaad niet zo'n hoog niveau. Maar alsnog is dit wel een club die net onder de subtop valt in Engeland. Klaassen blinkt in te weinig dingen écht uit om daar mee te kunnen, blijkbaar.

Je begint bijna te denken dat deze man iets persoonlijks tegen Klaassen heeft. Nou al de zoveelste maal dat hij in de media moet onderstrepen dat Klaassen volgens hem echt heel erg slecht is. Kun je natuurlijk allemaal vinden, maar dit is gewoon indirect je eigen spelers afkraken. Zegt ook genoeg over hoe deze kerel in elkaar steekt. Zoiets doe je niet, als je vind dat een speler geen toekomst heeft geef je dat een op een aan en verder praat je er niet over in de media. Je kunt hooguit aangeven dat je na een gesprek met de speler in kwestie kenbaar hebt gemaakt dat er voor hem geen toekomst meer is bij de club. Daarmee is de kous af.

Dit is eigenlijk zeggen, nou die Klaassen kan ik echt niet opstellen hoor, die is zo ontzettend slecht, dan verliezen we direct en dat kan niet he.

Ben nog Ajax fan, nog Klaassen fan, maar hoe die jongen bij Everton wordt behandeld komt echt schandalig over. Hopelijk vind hij in de zomer snel een betere club. Misschien ook maar iets buiten Engeland zoeken, want fysiek past hij daar totaal niet. Leuke Duitse subtopper misschien, Hoffenheim bijvoorbeeld.

9 april 2018 om 10:18

Bij een goed-spelend Everton in vorm had ik het nog kunnen geloven, maar dit neigt inderdaad naar een persoonlijke vete. Misschien omdat de media met vragen naar Klaassen de trots van de coach in twijfel trekt, ik weet het niet.

Ik ben nooit een fan van de voetballer Klaassen geweest, maar hij is niet zo ontzettend slecht dat hij absoluut niet meekomt met dit Everton. Daar is Everton niet goed genoeg voor en het is natuurlijk niet zo dat Klaassen er echt geen pepernoot van kan.

Maar goed, ook Allardyce is weer zo'n matige coach die toch telkens weer aan het werk komt daar in Engeland. Na het schandaal tijdens zijn korte bondscoach-schap zou je toch denken dat het moeilijker zou zijn om weer aan de bak te komen. In Engeland kun je als coach waarschijnlijk 4x degraderen (bij wijze van spreken) en nog een Premier League-club krijgen.

9 april 2018 om 14:47

kan ook goed beleid zijn natuurlijk. je hebt genoeg coaches op de wereld bij wie het logisch is dat ze degraderen gezien het spelersmateriaal maar die dan wel onterecht de kop van jut zijn omdat de resultaten tegenvallen

10 april 2018 om 13:26

Vast wel, maar in Engeland is het toch voornamelijk slecht beleid. Het is natuurlijk geen toeval dat de beste coaches in de Premier League buitenlanders zijn en dat geen enkele topclub een Engelsman aan het roer heeft.

Onder de Engelse coaches is het gewoon stuivertje wisselen en ik moet ook eerlijk zeggen dat ik geen enkele Engelse coach op kan noemen die ook daadwerkelijk capabel genoeg is voor een topclub. Misschien zie ik er 1 over het hoofd.

Deze waardeloze trainer en mens is al verschillende malen negatief in het nieuws geweest met frauduleuze en oplichtingshandelingen. De enige reden dat hij Klaassen constant afzeikt is omdat hij van zijn salaris af wil en niets anders. Natuurlijk kan Klaassen beter opzoek naar een meer voetballend team waar hij veel beter tot zijn recht komt. Maar Sam is altijd al een oplichter en onbetrouwbare klootzak geweest die helemaal niets om mensen geeft alleen maar om geld en status. heel zwak.

9 april 2018 om 08:52

Het zal Allardyce toch echt een worst wezen wat Klaassen betaald krijgt. Die betaald zijn salaris niet.

9 april 2018 om 09:23

Als Allardyce van Klaassen af is kan hij een schopper halen voor hetzelfde geld, want verstand van voetbal heeft hij niet. Sam is altijd al een viezerik geweest en doet alles om zijn zin te krijgen. Hij zou zijn moeder nog verkopen als hem dat beter uitkomt.

9 april 2018 om 13:28

Ironisch gezien zijn de twee spelers die Klaassen uit de basis houden (sigurdsson en Rooney) veel creatievere technische voetballers dan Klaassen.

Dodelijk voor Klaassen zijn tijd onder Allardyce.
Gewoon realistisch zijn en een andere club zoeken.
Hij is dus al ff uit beeld,maar zou Napoli misschien zijn aantrekken kunnen heroverwegen?
Nu kan een zaakwaarnemer zich eens een keer bewijzen!

Dit zeg je niet over je eige speler en dit doet hij om hem weg te pesten , zo slecht is Klaassen ook niet , hij heeft tijd nodig en hij past niet invrat team van Everton , als hij naar Dortmund Ofzo zou gaan zal die mischien weer opbloeien , maar ondanks dat Everton punten blijven verliezen doen ze alsnog geen beroep op hem wat mij verbaasd , want juist zo’n jongen als Klaassen die zal wel alles eraan doen om te bewijzen ,maar dit soort uitspraken zijn gewoon dom eigenlijk doet die zich zelf een eer aan

9 april 2018 om 09:43

nou, ik weet niet of je hem hebt zien spelen bij Everton toen hij nog wel minuten maakte maar hij raakte echt geen knikker. het leek er eerder op dat hij zowel fysiek als voetballend tekort kwam dan dat het erop leek dat hij nog moest wennen

Ze zeggen weleens een winnende trainer heeft altijd gelijk maar dan moet je wel winnen ........

9 april 2018 om 13:25

Allardyce doet het prima bij Everton, heeft ze na het ontslag van Koeman van de 18e naar de 9e plaats gesleept, waar ze qua selectie ook ongeveer horen te staan. Het is een vadsige corrupte hork, maar ook gewoon een goede trainer.

Mourinho had in z'n Chelsea tijd Mata. Hij heeft nu Shaw. De Boer had bij Ajax El Hamdaoui. Ten Hag heeft Younes. Zidane heeft Bale. En Allardyce heeft Klaassen. Ik kan nog wel meer voorbeelden opnoemen. Maar het zijn spelers die op de een of andere niets goed kunnen doen in de ogen van de trainer. En waar dat dan aan ligt... Mij een raadsel. Maar veel (top)trainers hebben dit. Het hoort er blijkbaar bij. Een soort zondebok. Misschien zodat de trainer makkelijk iemand de schuld kunnen geven ofzo?

9 april 2018 om 09:42

idd, ik zag een interview met El Hamdaoui bij Andy Vd Meyde zijn vlog en die snapte echt oprecht nog steeds niet waarom FdB problemen met hem had, die heeft niet eens iets naar Mounir toe ook gecommuniceerd wat nou daadwerkelijk de reden was dat hij niet meer speelde. ook op TV heeft FdB nog nooit de reden gegeven. dat was gewoon een speler waarin FdB het niet zag zitten blijkbaar en toen is hij maar een verhaaltje over een gebrek aan respect gaan verzinnen of iets. FdB bleef er iig heel vaag over en gaf nooit een concrete reden

gebeurd het dan bij EL Hamdaoui onder FdB hoor je niemand, gebeurd het bij Klaassen onder Allerdyce is het opeens een schande

9 april 2018 om 10:41

FdB heeft in die periode genoeg kritiek te verduren gehad hoor, zowel van Ajax fans als supporters van andere clubs. Sowieso wordt hier bij FdB nog veel aan gerefereerd, dat hij met bepaalde jongens of vedettes niet om kan gaan.

9 april 2018 om 10:34

Wat een onzin over Mata, Mata speelde gewoon ruim 1000 minuten in een halfjaar. Hij was niet onbetwist maar hij werd verre van genegeerd ofzo. Mourinho had een voorkeur voor Hazard, Oscar,
en Willian maar Mata kreeg echt nog wel genoeg speeltijd. Bale speelt ook gewoon, hij is alleen de helft van de tijd geblesseerd. Daar kan Zidane ook niet zoveel aan doen.

9 april 2018 om 12:50

Bale zit de laatste tijd erg vaak op de bank hoor (ook als hij fit is), maar bij Wales laat hij het wel zien (ander niveau maar bij Wales is hij de grote man). De recordaankoop van toen zou toch vaker kunnen spelen met een andere trainer, want bij Wales bewijst hij het niveau ruimschoots aan te kunnen.

9 april 2018 om 13:27

Van de 5 laatste la liga wedstrijden heeft ie er 4 volgemaakt en een keer ingevallen. Bale is geen speler die je iedere wedstrijd kan laten spelen want dan ben je hem weer een maand kwijt. Dat zidane hem niet iedere wedstrijd 90 minuten opstelt is volkomen begrijpelijk want het is geen ronaldo die 50 wedstrijden per seizoen 90 minuten kan spelen.

9 april 2018 om 13:16

"zidane heeft Bale"

Die zoveel mogelijk (mits fit) speelt en nooit kritiek krijgt van Zidane? Dat lijkt me juist een verkeerd voorbeeld.

Wat hebben mensen de kwaliteiten van Klaassen overschat zeg.. Er was dus uiteindelijk een enorme kwaliteitsverschil tussen Propper Wijnaldum en Klaassen. Hier spelt puur geluk ja natuurlijk ook een grote rol, Maar het is ook gewoon duidelijk dan die andere 2 beter zijn. vooral op technische vlak.

Het is ook duidelijk dat ze in Engeland om heel andere kwaliteiten vragen van spelers dan wat wij hier in Nederland denken dat ze belangrijk vinden.. Iedereen heeft het maar over hoe belangrijk fysiek en loopvermogen zou zijn in de PL en dat is inderdaad wel belangrijk, maar dat is volgens mij niet wat ze zoeken als ze naar de Eredivisie kijken, Ze zoeken naar technisch vaardige spelers hier, niet naar lopers en en gasten met 8-packs van 2 meter, want dat hebben ze daar in England genoeg. Met Klaassen dachten ze dat ze een soort Bergkamp of Van Persie-lite in huis haalden, zo werd hij ook daar vaak in de pers geschreven. En daar zaten zij dus heel erg naast.

Hier kan Klaassen verder weinig aan doen, uiteindelijk waren het de Nederlanders en de engelse pers die heb hebben lopen te hypen. Een andere PL / Bundesliga club gaat hem nu niet meer halen.. misschien een club uit de onderste rij? of de engelse Championship?

9 april 2018 om 09:56

Wat een onzin de PL zit vol met technisch begaafde spelers, sommige zijn zelfs korter en lichter in gewicht dan Klaassen. In Engeland verlangen ze gwn een all round speler en zo niet, een speler die zijn afgesproken taken goed uitvoert, Klaassen is gwn hopeloos geflopt en te licht gevonden.

Van alle selectiespelers lijkt het me dat Klaassen niet de enige is die geen minuten krijgt, maar toch ben ik verbaasd waarom de trainer het continu over hem moet hebben, en zeker niet op een positieve manier. Het begint een beetje zo'n heksenjacht te worden op die arme Klaassen, terwijl hij gewoon 0 kansen heeft gekregen, want laten we eerlijk zijn, iedereen van Everton was waardeloos in het begin van het seizoen. En deze opmerking over dat hij niet kan winnen wanneer Klaassen speelt...wtf?

Ik blijf erbij dat hij prima in de Bundesliga zal passen. Een Bmg, Frankfurt ofzo. Of misschien toch nog een jaartje terug bij Ajax om jezelf in de picture te spelen.

9 april 2018 om 09:17

Omdat ie 30m heeft gekost, zal de media altijd vragen blijven stellen. Is wel een van de grotere miskopen in de historie van Everton zo.

9 april 2018 om 09:40

Dit is natuurlijk een nederlandse site dus zullen alle artikelen over Klaassen wel gepost worden. Zo funes mori heeft ook ruim 12 miljoen gekost maar dat is geen nederlander. Speelt ook totaal niet

Blijkt maar uit dat de voetbalwereld onbeschoft is... wat een sneer. Zo lullig dat dit Klaasen gebeurt. Is toch echt wel een voorbeeld prof. Ook nu hoor je hem niet. Legend

Ik begrijp de meerwaarde niet om Klaassen zo openlijk af te branden.
De enige ('legitieme' ) reden die ik me kan bedenken is dat Klaasen en Allardyce een lelijke woordenwisseling hebben gehad, maar aangezien ik Klaassen niet inschat als een jongen zomaar tegen de trainer uit z'n slof schiet, gok ik dat dit met het afketsen van de transfer naar Napoli te maken heeft?

Had Ajax nooit moeten verlaten want dat is zijn plafond. Hij kon een Ajax ster worden maar koos ervoor om zijn carriere te verpesten door naar het buitenland te gaan waarvan iedereen met een voetbal verstand kon zien dat het nooit zou werken door zijn beperking .

9 april 2018 om 09:38

ligt eraan hoe je het bekijkt. ik denk dat Klaassen inmiddels aardig wat meer geld heeft staan op zijn bankrekening sinds hij bij Everton zit

Vraagt de media nou zo vaak naar Klaassen of begint Allardyce vaak op eigen houtje over Klaassen? Valt mij op dat hij opvallend vaak dergelijke opmerkingen maakt in de media over Klaassen en ik kan me bijna niet voorstellen dat de (engelse) media wekelijks geïnteresseerd is in de situatie van Davy bij Everton.

9 april 2018 om 09:58

waarom zou Allerdyce zelf constant beginnen over een tribuneklant? natuurlijk vraagt de media vaak waarom een aankoop van 30 miljoen en normaal gesproken Oranje international niet speelt

Waarom zijn we verbaast? Of zijn we vergeten dat Frank de Boer Nicolai Boilesen, Mounir, Theo Jansen etc etc ook bij het oude vuil zette...ik vraag me af of men nu nog steeds aan de kant van club staat wnr een speler wil vertrekken en dat forceert, de mes snijdt aan beide kanten

Hoeveel directe vernederingen door de trainer moet een speler nog meemaken om tot de conclusie te komen dat je dar weg moet? Zij willen van hem en zijn salaris af. Als de trainer dit soort uitspraken in overleg met de clubleiding doet, dan zijn ze allebei erg dom. Straks krijg je helemaal niets voor een speler die je zelf wekelijks als waardeloos hebt verklaard. Wat en nare club die Everton en wat goed van Memphis dat ie toen niet daar heen is gegaan.

Het eerste dat ik zou doen als ik technisch manager van Everton zou zijn is deze coach ontslaan.
Allardyce is een typisch Engelse manager met een blanco erelijst. Met zo'n manager zal je nooit een prijs winnen. Schandalen daarentegen zijn hem niet vreemd.

Wel bizar dat hij bij Ajax de beste speler uit de competitie was en duidelijk klaar voor de volgende stap en hij bij Everton niet goed genorg lijkt te zijn. Ik denk dat iedereen die de wedstrijdenvan Ajax met Klaassen heeft gevolgd er hetzelfde overdenkt. Klaassrn was bij Ajax de speler die de ploeg over dooie punten trok.

Los van de manager, als je maar 5 wedstrijden mag spelen dan kan niemand al een definitief oordeel over je hebben. Ik heb Kristensen nu ook al 5 matige wedstrijden zien spelen, maar ik zie Ten Hag nog niet dit soort dingen over hem roepen.

Geef mensen eens een beetje tijd! De Boer, Koeman, Klaassen... je knippert met je ogen en ze staan alweer bij het grofvuil. Maar dat krijg je misschien in een wereld waar miljoenen nog slechts wisselgeld zijn. Wat maakt het uit, een speler van 30 mio, gewoon wegjagen en een nieuwe kopen van 50 mio, en dan zien we wel of ik die aan het voetballen krijg, zo niet dan ontslaan ze mij maar en zit ik nog een paar thuis tegen 5 mio per jaar. Wat een wereld.

Klaassen komt gewoon tekort! Dit is geen Ajax of Koeman die zijn hand boven zijn hoofd houdt. Klaassen heeft niks speciaals en Sam Allardyce zegt gewoon precies hoe het zit. Meestal zeggen mensen van: De trainer ziet het toch van dichtbij maar als het om zulke jongens als Klaassen gaat zie je zulke teksten niet. Als het een Memphis was waren de reacties echt niet zo.

9 april 2018 om 13:59

Onder Ronald Koeman kwam hij na een tijdje ook al op de bank (en ik dacht zelfs tribune) te zitten,
dus dat Koeman zijn hand boven z'n hoofd hield is niet correct. Dat Klaassen kennelijk niet goed genoeg is, geloof ik best, maar de teksten van Allardyce blijven me verbazen. Hier moet meer achter zitten, dan gebrek aan kwaliteit.

Srry maar klaassen komt gewoon tekort.
Dat wist ik al van tevoren
Vind het persoonlijk een zwaar overschatte speler.
Wel beetje jammer dat hij zo op zn plek wordt gezet dat heeft hij ook niet verdient.
Gewoon 1 niveau minder en lekker voetballen.

Wat betreft Rooney heeft Allardyce overigens helemaal gelijk, man wat een zaadpot speelde die, en dan nog boos worden als je gewisseld wordt ook

Zijn er echt mensen die Allerdyce verdedigen, ook al stel je hem nooit op is dit niet een normale manier om met je spelers om te gaan, je moet niet vergeten dat het ook maar mensen zijn. Allerdyce is de man die het ook bij Engeland corrupt deed en overal beton voetbal speelt.
Verschrikkelijke vent.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Everton

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.Brentford23-12
15.Leeds United22-16
16.Everton19-11
17.Norwich City16-32
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. GordonAanvaller172
A. IwobiAanvaller131
S. RondónAanvaller131
J. PickfordKeeper190
A. BegovićKeeper10
J. BranthwaiteVerdediger11
S. ColemanVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Everton.

328 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 17 3 1 0
2020/2021 Ajax 29 12 2 0
2020/2021 Werder Bremen 3 0 1 0
2019/2020 Werder Bremen 33 7 7 0
2018/2019 Werder Bremen 33 5 5 0
Laatste voetbalnieuws

Vink verwacht meer van Ajacied: ‘Hij zit nog maar op zestig procent’

Marciano Vink denkt dat Steven Berghuis nog niet op de toppen van zijn kunnen speelt. De aanvaller annex middenvelder, die het zondagmiddag met Ajax opneemt tegen PSV, scoorde dit seizoen tot...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 24 januari
Manchester City is dicht bij de komst van Julián Álvarez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren