wk2018

Update: KNVB stelt datum vast voor duel tussen Jong Ajax en NEC

Dinsdag, 10 april 2018 om 16:53

De wedstrijd tussen Jong Ajax en NEC die afgelopen vrijdag in een 2-0 overwinning voor de Amsterdammers eindigde, moet worden overgespeeld. De reden hiervan is het onreglementair meespelen van Ajacied Teun Bijleveld. Omdat hij een week eerder zijn vijfde gele kaart van het seizoen pakte, was hij niet speelgerechtigd. De KNVB had dit niet doorgegeven, waardoor de bond heeft besloten dat de wedstrijd moet worden overgespeeld.

Bijleveld pakte tegen FC Dordrecht zijn vijfde gele kaart van het seizoen. Hierdoor was hij niet speelgerechtigd voor het duel met NEC. Door een administratieve fout van de KNVB kon Bijleveld in de topper tegen de Nijmegenaren gewoon worden opgesteld. “Door de fout was voorafgaand aan het duel bij de KNVB en Ajax niets anders bekend dan dat Bijleveld op vier gele kaarten stond”, laat de bond weten in een verklaring. Wanneer het duel wordt overgespeeld is nog niet bekend.

Bijleveld zal de wedstrijd tegen NEC door de schorsing niet mogen meedoen. Maandagavond mag hij wel uitkomen tegen FC Den Bosch. Middenvelder Azor Matusiwa, die door zijn vijfde gele kaart tegen FC Dordrecht niet speelde tegen NEC, is geschorst voor het duel met Den Bosch. “De KNVB betreurt de situatie, maar vindt dat het overspelen van de wedstrijd recht doet aan het juiste verloop van de competitie. Gezien de omstandigheden zal de aanklager betaald voetbal geen tuchtrechtelijke maatregelen nemen tegen Ajax.”

Update 10 april 16.53 uur - KNVB stelt datum vast voor duel tussen Jong Ajax en NEC
De wedstrijd tussen de beloften van Ajax en NEC wordt volgende week maandag ingehaald, zo heeft de KNVB laten weten. De aftrap op De Toekomst is om 20.00 uur. Ajax won vrijdag van de Nijmegenaren, maar de wedstrijd moest van de voetbalbond worden overgespeeld omdat middenvelder Teun Bijleveld niet speelgerechtigd bleek te zijn.Gerelateerd

353 reacties (laatste reactie door constant kante)

Belachelijk. Echt belachelijk.

Is iedereen het met mij eens dat de Knvb hier een fout heeft gemaakt? Zo ja, dan is het toch te idioot voor woorden dat Ajax hiervan nu de dupe is. Voor NEC is het alleen maar mooi dat er een herkansing plaatsvindt, Ajax wordt hier direct mee gestraft.

Echt te bizar voor woorden. Ik verwacht dat de Knvb hier zelf ook door het stof gaat. Hoe onprofessioneel kan je als organisatie zijn?

En voor mensen die gaan zeggen dat Ajax scherper had moeten zijn: De Knvb stuurt een lijst op. Daar ga je als club al jaren vanuit. Logisch dat je dan niet verder kijkt.

Maar indirect is het aan alle clubs in Nederland een oproep: vertrouw de Knvb niet, maar hou zelf deze lijsten bij. De Knvb is er alleen maar om te checken, niet om het beleid uit te zetten. Mocht je als club denken dat het niet klopt, neem dan even met de Knvb contact op om het te controleren. En als de Knvb dan zegt dat ze het niet zeker weten, gewoon het zekere voor het onzekere nemen en een andere speler opstellen.

8 april 2018 om 20:38

Wat moet je anders doen met een wedstrijd die zo onrechtmatig is verlopen?

8 april 2018 om 20:39

Zo onrechtmatig, als Ajax zijnde zou ik niet gewoon lekker met allemaal reserve spelers van het 1e spelen om even een punt te maken.

8 april 2018 om 20:41

De KNVB een boete opleggen. Zij zijn toch degene die fout zitten.

8 april 2018 om 20:41

3 punten aftrek voor jong ajax?! Hier wordt Fortuna zwaar benadeeld!

8 april 2018 om 20:53

Wat is hier zo onrechtmatig aan dan? Ik wist niet dat een elftal bestond uit een speler.

8 april 2018 om 21:01

Snap dat dit lullig voor Fortuna is, omdat de kans aanwezig is dat NEC nu wel wint.

Volgens mij is dit heel simpel. De Knvb heeft een gigantische mispeer gemaakt. Daarvan was NEC de dupe, want die moest tegen een elftal die dus een speler had opgesteld, die eigenlijk geschorst had moeten zijn.

Als dit Knvb had gezegd, oeps onze fout en we laten het hierbij. Dan bleef NEC de benadeelde partij. Uiteraard kun je afvragen of 1 speler het verschil had gemaakt, maar dat doet er niet toe. Dat kun je niet weten of dat wel wat had uitgemaakt..

En dan blijft er eigenlijk maar eerlijke mogelijkheid over. Overspelen.

Uiteraard: Oorzaak Knvb

8 april 2018 om 21:08

Wat was het besluit geweest als NEC had gewonnen. Want dan was de wedstrijd even onrechtmatig verlopen.

8 april 2018 om 21:12

Ja, maar dan was er uiteindelijk geen benadeelde partij meer omdat NEC alsnog gewonnen had.

8 april 2018 om 21:22

Ja want met een andere speler had Ajax natuurlijk 0 kans gemaakt op een overwinning. Ajax was gewoon beter en hebben 3 verdiend op het veld. Speler volgende wedstrijd schorsen en case closed. Het was wat anders geweest als het Ajax eigen fout geweest. Overigens wist NEC voor de wedstrijd al dat hij eigenlijk geschorst had moeten zijn. Als KNVB zijnde had je nu ook een statement kunnen maken en zeggen, hadden jullie voor de wedstrijd maar wat moeten zeggen en niet meteen na de wedstrijd gaan huilen.

8 april 2018 om 21:47

Jij denkt dat deze ene speler niets had uitgemaakt voor de uitslag. Ik denk het ook dat het niets had uitgemaakt. Echter is dit voor iedereen gissen, want je kunt het simpelweg niet weten hoe het dan was gegaan.

En het is niet te hopen dat de knvb geen beslissingen maakt op basis van het gissen naar dingen hoe het zou zijn gelopen.

8 april 2018 om 22:01

Opa Pirlo, Waarom moet NEC gaan opletten of er bij Jong Ajax spelers zijn geschorst? Dat is de taak van Ajax, naast die van de Knvb. Elke club hoort zelf bij te houden, wanneer spelers zijn geschorst.

8 april 2018 om 22:08

Diegene straffen die de fout maakt en niet de clubs.hetzelfde gedoe met die penalty schandaal van de KNVB.

8 april 2018 om 23:55

NEC had de KNVB al op de hoogte gebracht dat het niet klopte! De KNVB heeft er niks mee gedaan en nu krijg je achteraf dit gedoe. Dit is de enige juiste beslissing.

9 april 2018 om 02:41

Ik vimd het belachelijk dat de jong teams zoals de club waar ik voor ben psv deze fouten mogen maken van de knvb want wat hebben wij er aan als jong psv of jong ajax de andere clubs spelen voor iets dus ajax had gewoon moeten weten hoe het zit. Knvb of niet als jong psv het was had ik ook gezegt NEC krijgt de 3 punten. Maar ik heb het idee door de kleine 10 jaren hwen dat dit meer een akax site is en dat ik zo geband word. Vandaar dat ik zo weinig punten heb maar ben al lid van deze site vanaf 2004 met het account was mee ik geband ben jaren terug. Want de jong teams zijn niet de clubs die hier iets te winnen hebben jou club NEC Of mijn clubje Cambuur. Dat ze de wedstrijd mogen over spelen vind ik belachelijk want jullie horen gewoon nu 3 punten te krijgen.

9 april 2018 om 04:22

Opa pirlo, waar het denk ik voornamelijk om gaat is dat als daar een andere speler had gestaan die speler misschien een slechte pass of iets dergelijks had gegeven waar een vroeg doelpunt uit NEC uit voorkomt en dan kan je een heel andere wedstrijd krijgen. We weten natuurlijk allemaal dat jong Ajax met die andere speler het duel waarschijnlijk alsnog had gewonnen, maar dat kunnen we nou eenmaal niet zeker weten en daarom moet het duel gewoon opnieuw gespoeld worden.

9 april 2018 om 04:23

Gespoeld moet natuurlijk gespeeld zijn

9 april 2018 om 07:12

Ja natuurlijk Voetbalfan! NEC hoort na een verliespartij gewoon 3 gratis punten te krijgen omdat de KNVB een fout heeft gemaakt, zullen ze in Sittard ook erg blij mee zijn! Echt, als je gewoon niets van heel de situatie begrijpt hoezo kom je dan met van die rare statements, 3 punten voor NEC zou echt achterlijk en zéér oneerlijk zijn!

9 april 2018 om 07:33

Misschien eerst is inlezen zodat je ook weet wat er precies speelt dan komt er niet zoveel onzin uit. Dat je mogelijk gebant wordt en dat je al lid bent vanaf 2004 boeit verder werkelijk niemand

9 april 2018 om 13:38

Ik kan mij herinneren dat jong Vitesse vorig jaar in eenzelfde situatie terecht is gekomen. Jong Vitesse kreeg toen idd -3 punten.

11 april 2018 om 14:54

Frtorres

Ik lees al twee dagen een heleboel meningen over dit onderwerp maar echt helemaal niemand heeft het uiteindelijk over de kern van deze zaak.

De Knvb heeft namelijk reglementen. Alle clubs, alle spelers en andere leden zijn aan die reglementen onderworpen. En werkelijk niemand hier op de site, denk ik, kent wat dat betreft de regels anders dan had er niet eens een discussie geweest hier.

Dit is de regel waar het om draait:

Artikel 5 – Voorwaarden deelneming door spelers
1. Aan door het bestuur betaald voetbal uitgeschreven of goedgekeurde wedstrijden kan slechts worden deelgenomen door de
speler, die:
a. lid is van de Knvb en ten minste zestien jaar is, behoudens het bepaalde in het Reglement Landelijke Jeugdcompetities;
b. voldaan heeft of ten aanzien van wie voldaan is aan wettelijke eisen, waaronder de eisen met betrekking tot de
tewerkstellingsvergunning;
c. met inachtneming van het bepaalde in artikel 8 van het Algemeen Reglement speelgerechtigd is voor de desbetreffende
betaaldvoetbalorganisatie en wiens speelgerechtigdheid niet als gevolg van een opgelegde straf of om een andere reden
is opgeschort;
d. medisch is goedgekeurd door een door de Knvb erkende instantie;
e. van het bestuur betaald voetbal een verklaring van geen bezwaar heeft gekregen nadat hij aan een of meer wedstrijden
onder goedkeuring van een bij de Fifa aangesloten buitenlandse bond heeft deelgenomen;
f. voor zover hij contractspeler is, voldoet aan de op hem van toepassing zijnde bepalingen van het Reglement Betaald
Voetbal of enig ander reglement de sectie betaald voetbal betreffende.

Oftewel, uit deze regels blijkt gewoon klip en klaar dat Bijleveld simpelweg niet voldeed aan de noodzakelijke voorwaarden voor inzet in wedstrijden voor (jong) Ajax. Zijn speelgerechtigdheid was dus vanwege een opgelegde straf (vijf gele kaarten) opgeschort. Zo eenvoudig is deze zaak gewoon! Nergens in de regels staat dat een mededeling van de Knvb van die uitsluiting een noodzakelijke voorwaarde is. En het staat vast dat Ajax gewoon wist van die vijf gele kaarten. Daarbij voert Ajax aan dat het een brief had van de Knvb. Maar nogmaals, hoezo maakt die omstandigheid dat Bijleveld daardoor, opeens, toch speelgerechtigd zou zijn? Ajax blijft onder alle omstandigheden verantwoordelijk voor het opstellen van spelers. En niet het bondsbureau van de Knvb.

En ja, er is een verzachtende omstandigheid (hoewel, ik verwijt Ajax ook nog een lankmoeidge houding, ze hadden de Knvb veel duidelijker op de fout moeten wijzen, maar dit kwam Ajax zo wel goed uit namelijk), maar die heeft de Knvb laten meewegen door de wedstrijd over te laten spelen. De normale sanctie zou namelijk een reglementaire nederlaag zijn. Daar ontsnapt Ajax aan. Ben dáár dankbaar voor! En klaag vooral niet over wat Ajax hier allemaal misdaan wordt, want daarvoor moet Ajax de fout ook echt bij zichzelf zoeken. Want ook Ajax wordt geacht de regels en reglementen te kennen. Het is duidelijk dat ze die bij Ajax dus ook niet kenden. Dat is hun eigen fout.

8 april 2018 om 20:39

Schandalig van de KNVB inderdaad. Ajax heeft het bewust nagevraagd en is dus duidelijk de dupe van de KNVB. Ga er vanuit dat die een boete krijgen.. ..

8 april 2018 om 21:06

Uit het artikel kan ik nergens opmaken dat ajax navraag heeft gedaan.

8 april 2018 om 21:08

Dat werd iig in vorige artikelen vermeld

8 april 2018 om 21:10

Moet dit dan in elk artikel vermeld worden, waar het over deze wedstrijd gaat? Kijk eens verder dan je neus lang is en kijk in de vorige artikelen hierover...

8 april 2018 om 21:12

''update: @ AFC Ajax zegt met 3 april gedateerde brief van aanklager zwart-op-wit te hebben dat Teun Bijleveld gisteren met Jong Ajax tegen @necnijmegen mocht spelen. Amsterdammers zien onderzoek @knvb met vertrouwen tegemoet.'' aldus Ajax watcher Mike Verweij op twitter,

Mocht dit echt zo zijn dan moet Ajax in hoger beroep gaan voor deze belachelijke actie van de Knvb.

8 april 2018 om 21:37

Welnee, dat zou ik ook weer een zwaktebod vinden. Je hebt een opleidingselftal, dan is het toch goed om juist een extra wedstrijd te spelen. Alleen maar lekker om alles te geven om weer te winnen. Ik denk dat Ajax nu alleen maar ruimer zal winnen.

11 april 2018 om 09:38

Als Ajax geen navraag deed dan was er ook geen schriftelijke reactie gekomen van de KNVB.

8 april 2018 om 20:45

Het is ook de taak van Ajax om de speelgerechtigheid van hun spelers in de gaten te houden. Dus niet meer dan logisch dat de wedstrijd over gespeeld moet worden.

8 april 2018 om 21:06

Hebben ze ook gedaan, Ajax dacht dat hij niet speelgerechtigd was, vroeg het na bij de KNVB en kreeg een schriftelijke bevestiging dat hij wél speelgerechtigd was. Dan kan Ajax er verder niks aan doen he, grote blunder van de KNVB, niets anders.

8 april 2018 om 21:09

Hoe kom je aan deze info?

8 april 2018 om 21:11

Uit de tekst kan ik niet halen dag ajax na vraag heeft gedaan. Daarnaast is dit een menselijk foutje die op een lijstje deze naam vergeten is te plaatsen. ajax had net zo goed moeten weten dat betreffende speler zijn 5de gele kaart heet ontvangen. Komt ook vaak in beeld op tv. Er heeft een niet gerechtigde speler mee gedaan bij ajax, normalitair word de uitslag omgezet naar verlies, punten aftrek en een boete. In dit geval word alleen de wedstrijd overgespeeld en worden er verder geen sanctie uitgedeeld

8 april 2018 om 21:27

Uit eerdere artikelen op zowel VZ als de officiële Ajax app.

8 april 2018 om 22:10

Wat ik niet begrijp aan dit verhaal is dat NEC blijkbaar wel in de gaten had dat deze speler niet speelgerechtigd was. Dan had Ajax dat toch ook moeten (kunnen) weten? Vreemd.

8 april 2018 om 22:45

Wil je het nou bewust niet lezen of doe je alsof Marcel?! Ajax wist hiervan, die verbaasden zich dat hij niet geschorst was op de officiële lijst van de KNVB, vroegen het na en kregen schriftelijk te horen dat Bijleveld speelgerechtigd is. Blijf dan niet doordrammen over 'kunnen weten', het tegendeel is gewoon officieel bevestigd, de KNVB maakt zich wederom belachelijk.

8 april 2018 om 23:30

Ajax is afhankelijk van de Knvb, het is niet altijd dudielijk welke speler geel gehad heeft. De scheidsrechter dient zijn wedstrijd verslag in bij de Knvb en die doet vervolgens de administratie.

Het is niet Ajax ide bij moiet houden wie geel kreeg, juist dan kan het gebeuren dat Ajax een speler opsteld die volgens de Knvb niet had mogen spelen.

9 april 2018 om 07:45

Sander, gisteren kreeg Ajax wederom een zetje in de rug van de Knvb. Of heb je het buitenspel doelpunt gemist?

Sander wat maakt het toch dat jij toch altijd alles al weet en denkt daarmee de wereld te moeten verbeteren? Mensen hebben opinies en meningen en jouw informatiebron V. Driessen is van een bedenkelijk niveau.

Waar staat dat Ajax verbaasd was? Stuur een link.

9 april 2018 om 11:17

San derkoevoets

Okay, Bijleveld staat niet op de lijst, terwijl ze bij Ajax weten dat hij vijf kaarten heeft ontvangen. Bij navraag komt er een schriftelijke rectie van de Knvb. Ajax weet dat die reactie niet goed is, want Bijleveld heeft wel degelijk vijf gele kaarten gehad toch? Ajax heeft, op dat moment, dus álle reden om aan te nemen dat er een ernstige fout wordt gemaakt bij de Knvb. Wordt er op dat moment doorgevraagd? Is er daarna nog veelvuldig contact geweest vanuit Ajax' kant met de bond? Want nogmaals, je bent toch hopelijk met mij eens dat er daarvoor álle reden was, want het waren toch echt vijf gele kaarten, wisten ze bij Ajax. Sterker, zelfs bij NEC wisten ze het! Maar nee, er werd geen contact meer opgenomen om het zeker te stellen en fouten uit te sluiten. Bij Ajax dacht men, als we geziek krijgen, dan zijn we gedekt door die brief. Om vervolgens het risico te nemen en Bijleveld dus toch op te stellen.

Okay, maar in dat geval zie ik geen ruimte meer voor deze slachtofferrol eerlijk gezegd. Ajax nam een bewust risico en krijgt daarvoor nu de rekening gepresenteerd. De denkfout is ook al dat natuurlijk niet de Knvb verantwoordelkijk is voor de opstelling die de trainer van Ajax maakt. Daar is Ajax als club zélf verantwoordelijk voor. Ajax schermt wel met informatie van de Knvb, prima die was niet correct, maar dat doet simpelweg niets af aan de eigen verantwoordelijkheid van Ajax zelf.

10 april 2018 om 17:44

@ Holy_shit

Buitenspeldoelpunt? Heel misschien ja, dan stond hij 2 millimeter buitenspel. Ken je de regel "bij twijfel doorspelen"? Kun je begrijpen dat een grensrechter in dit geval niet 100% zeker was van buitenspel en dat hij dus door liet spelen?

11 april 2018 om 01:03

Bij alle wedstrijd formulieren worden de kaarten electronisch via pc doorgegeven...bij alle Jong teams nog handmatig...daar is het fout gegaan..

8 april 2018 om 20:47

Simpatico,

Natuurlijk is Ajax hier benadeeld, maar kunnen ze bij Ajax niet meer tellen dan? Je weet toch welke spelers geel of rood krijgen?

Dat je het navraagt bevestigd natuurlijk dat ze daar al weet van hadden, en de knvb een fout maakt. Ajax had hem dus niet moeten opstellen.

Dus men mag de hand in eigen boezem steken. Ajax heeft bewust de speler opgesteld omdat ze wisten dat hij 5 kaarten had gepakt. En dan komt het later uit, zoals het altijd zou zijn gebeurt.

Je gaat mij niet wijsmaken dat clubs niet zelf bijhouden welke speler wel en niet een kaart hebben.

Als hij 4 kaarten had gehad en niet 5, en de knvb had gemeld dat hij er 5 had ipv 4, dan weet ik zeker dat Ajax ze zou corrigeren.

Nu dachten ze vast van hmm...mooi. Dom achteraf.

8 april 2018 om 20:56

Zo kan je ook denken idd, maar dit scenario dat ik nu ga vertellen kan je ook niet uitsluiten natuurlijk.

-Ajax weet dat bijleveld zijn vijfde gele kaart heeft gekregen en dus geschorst is.
-Krijgt een brief van de Knvb dat hij niet geschorst is.
-Sturen een brief om na te vragen of Bijleveld een schorsing heeft of niet, en krijgen ook dan te horen dat Bijleveld geen schorsing heeft.
-Ajax wil het zekere voor het onzekere nemen en houdt Bijleveld aan de kant.
-Bijleveld pakt in de eerstvolgende wedstrijd tegen Den Bosch een gele kaart en krijgt dan van de Knvb te horen dat het zijn vijfde was en hij dus een schorsing krijgt.
-Dan zou Bijleveld dus eigenlijk voor 2 wedstrijden geschorst zijn geweest.. Dus niet heel raar dat Ajax bij twijfel en goedkeuring van de Knvb Bijleveld opstelt

8 april 2018 om 21:07

Uiteraard.

Maar je vergeet 1 partij: Nec

Als de Knvb niets doet om haar eigen fout te herstellen, blijft NEC de dupe. Die moest immers tegen een elftal die een speler had opgesteld die eigenlijk geschorst had moeten zijn.

Uiteraard kun je je afvragen of het meespelen van 1 persoon wat had uitgemaakt voor de stand, maar dat kun je heel simpel gewoonweg niet weten of dat nu wel of niet wat had uitgemaakt.

Wat was dan volgens jij wel een goede oplossing geweest, zonder 1 partij te benadelen?

8 april 2018 om 21:11

Als je navraag doet bij de knvb omdat je twijfelt en je krijgt te horen dat het klopt dat een speler mag spelen. Wat moet je dan nog meer doen. Er is er maar één die fot zit en dat is de knvb.

8 april 2018 om 21:12

Tomido,

Sorry, maar daar geloof ik niks van. Je ziet het zelf ook op de beelden terug. We weten altijd wie er een kaart krijgt.

Dus als je dat weet, kan je zelf ook tellen, en tot 5 tellen lijkt mij niet echt moeilijk.
Dat ze navraag doen, bevestigd het nog eens. Dat ze dus een fout maken de knvb, en achteraf dat pas corrigeren is heel vervelend, maar is niet anders.

En als hij daarna een 2e gele kaart krijgt tegen D Bosch maakt ook niet uit, want de 1e schorsing van 1 wedstrijd kreeg hij niet, waardoor hij dan kon meespelen.

Dus wordt hij niet extra gestraft. Het is en blijft dom van Ajax. Als je weet dat een speler geschorst is, toch mee te laten spelen, omdat de knvb een fout maakt.

8 april 2018 om 21:45

Als Ajax hem uit voorzorg aan de kant houdt, speelt hij niet mee vanwege een mogelijke schorsing. Wordt hij vervolgens daadwerkelijk door de knvb geschorst, omdat hij volgens de knvb daarvoor op 4 kaarten stond, dan heeft ie dus een tweede wedstrijd die hij aan de kant moet zitten.

8 april 2018 om 22:50

Volgende wedstrijd schorsen was toch een prima oplossing? Hoezo deze wedstrijd opnieuw? Hopelijk stellen ze gewoon spelers uit t eerste op en pakken ze nec helemaal in

8 april 2018 om 20:51

"zo ja, dan is het toch te idioot voor woorden dat Ajax hiervan nu de dupe is."

Zo kun je ook zeggen dat NEC de dupe was van het feit dat Bijleveld 90 minuten tegen hen heeft mogen spelen terwijl hij helemaal niet speelgerechtigd was. NEC is gewoon benadeeld.

Normaal gesproken staat op zoiets een reglementaire nederlaag. Maar uiteraard moet je er hier rekening mee houden dat de Knvb een fout gemaakt heeft. De wedstrijd over laten spelen lijkt me een eerlijke oplossing.

En waarom zou Ajax zich hier uberhaupt druk over maken? Jong Ajax is toch op de eerste plaats een opleidingsteam? Waarom is een extra wedstrijd dan een probleem?

8 april 2018 om 21:06

NEC benadeeld? Bijleveld is geen Messi. Benadeeld, hou toch op.
Nee, NEC wordt bevoordeeld omdat zij na een nederlaag opnieuw de wedstrijd mogen spelen. En zou de wedstrijd opnieuw gespeeld worden als NEC had gewonnen? Natuurlijk niet.

De Knvb moet gewoon excuses aanbieden, zeggen dat dit een eenmalige fout aan hun kant is geweest en doorgaan zonder de wedstrijd opnieuw te laten spelen.

En ja, prima voor Jong Ajax een extra wedstrijd. Daar gaat het mij totaal niet om.

8 april 2018 om 21:17

Bijleveld is geen Messi nee, maar je kunt gewoon niet weten of het wel of niet wat had uitgemaakt. Dat is gissen.

Nee, als NEC gewonnen had, dan was er uiteindelijk geen benadeelde partij omdat NEC uiteindelijk gewonnen had.

Als je niet laat overspelen, blijft er een benadeelde partij. Ja lullig voor Ajax, die wordt nu benadeeld. Maarja, dit is een zaak tussen de knvb en ajax. Het lijkt mij dat NEC hier nooit als enige gedupeerde partij overblijft.

En ja, gigantisch slecht van de Knvb dit.

8 april 2018 om 22:31

Het blijft absurd dat jong Ajax "gestraft" wordt voor een fout van de KNVB. Voor jong Ajax op zich geen probleem, juist een extra "training" voor de talenten. Wat dat betreft beter dat het hen treft dan pak hem beet Fortuna. Al kunnen die hierdoor indirect ook nog benadeeld worden. Ik hoop dat de wedstrijd na het seizoen overgespeeld wordt zodat Ajax met de sterkst denkbare opstelling en zoveel mogelijk miljoenen in het veld nec met een grotere score naar huis stuurt dan nu. En ideaal scenario is dat nec op dat moment de achterstand op Fortuna heeft ingehaald maar op doelsaldo voorrang moet verlenen omdat ze niet met 2-0 maar met 7-0 naar huis zijn gestuurd. Zou de ultieme sportieve wraak zijn.

8 april 2018 om 22:49

Dikke kans dat, dat gaat gebeuren. Jong Ajax wordt zelfs dubbel genaaid. Speler die de schorsing al heeft uitgezeten, moet nu nog een wedstrijd wachten. Dus dan ook wat extra wraak terug. Frenkie de jong is bijna terug van een blessure, Dolberg is terug van een blessure. Volgens mij is van leer ook ver op de terugweg van zijn blessure, viergever is ver op de terugweg van zijn blessure. Dat kan vrij snel vrij hard gaan...

9 april 2018 om 08:29

Dan is Ajax niet dubbel genaaid. De speler zit dan alsnog 1 duel schorsing uit. Dan is hij komend duel, of juist tegen NEC (als dat status quo overgespeeld moet worden) geschorst. Welke dat is durf ik dan niet te zeggen. De Knvb heeft het enorm af laten weten natuurlijk, fout ligt in mijn ogen ook volledig bij hun. Maar het duel dient volgens de regels gewoon overgespeeld te worden, hoe pijnlijk dat ook is. Je zult net zien dat in de rematch een speler zwaar geblesseerd raakt zeg, mag de Knvb zich opmaken voor een goede claim..

8 april 2018 om 20:52

Als de KNVB niets doet is NEC de dupe. Dat maakt dit probleem zo lastig

8 april 2018 om 20:57

Wat was er gebeurd als NEC had gewonnen? Dat was nog interessanter geweest.

8 april 2018 om 21:10

Dan had de Knvb het wel kunnen laten zitten. Dan was er immers uiteindelijk geen benadeelde partij, omdat NEC alsnog gewonnen had.

8 april 2018 om 21:12

NEC de dupe... een team dat lamlendig over het veld hobbelt en op een hoop gespeeld wordt door een tweede team vol talentjes en onervaren voetballers... ze moeten zich kapot schamen en ik hoop dat Ajax vol gas die wedstrijd ingaat dan wordt het gewoon 4-0!

8 april 2018 om 21:22

Ja ik denk ook dat dat niets had uitgemaakt voor Nec. Maarja, hoe het was verlopen is gissen.

Het is niet te hopen dat de Knvb uitspraken doet, waarbij het gaat gissen bij dingen of het wel of niet wat uitmaakt.

8 april 2018 om 21:43

Maar dan kan het invloed hebben gehad op bijvoorbeeld het doelsaldo. Het gaat er mij om dat het een fout is van de KNVB. Toevallig kunnen ze het nu recht zetten door de wedstrijd over te laten spelen, maar dat lijkt me behoorlijk unfair tegenover J-Ajax

8 april 2018 om 21:50

Daar heb je ook weer gelijk aan.

Ben het met je eens dat door dit oordeel nu Ajax de benadeelde partij is. Maar de betrokken partijen omtrent de geschorste speler zijn de knvb en Ajax. Het lijkt mij unfair wanneer NEC als enige gedupeerd zou zijn.

Ja, de knvb heeft hier een beste blunder begaan.

8 april 2018 om 22:12

Ach ja hopelijk schakelt Ajax tandje bij en zetten paar leuke spelers in het veld.

8 april 2018 om 21:03

De reglementen bieden niet eens de mogelijkheid om dit resultaat te laten staan. Jong Ajax heeft met een geschorste speler gespeeld en dus is NEC benadeeld want anders had Jong Ajax met een mindere moeten spelen. Normaal gesproken was dit een 0-3 reglementaire nederlaag geweest, maar omdat het de fout van de Knvb was is overspelen logischer.

8 april 2018 om 21:15

De speler was niet geschorst. 2x aangegeven door de knvb. Waaronder schriftelijk. Je zou wel gek zijn als je een speler dan niet opstelt toch.

8 april 2018 om 21:57

Hij was wel geschorst, alleen had de KNVB dit verkeerd gecommuniceerd door te zeggen dat hij niet geschorst was. Maar hij had vijf gele kaarten gehad, dus was gewoon automatisch geschorst. Ik snap wel dat Ajax de speler opstelde, maar de enige oplossing is de wedstrijd overspelen.

8 april 2018 om 22:33

Nec benadeeld omdat nota bene Teun Bijleveld mee heeft gespeeld. Het moet niet veel gekker worden. Die jongen heeft wel naam gemaakt nu iig

8 april 2018 om 21:03

Ik hoop dat Ajax aangeeft niet op te komen dagen. Zet ze maar lekker voor lul die amateuren bij de Knvb.

8 april 2018 om 21:36

Huh? Hoezo belachelijk dan? Ajax weet toch net zo goed dat de desbetreffende speler 5 gele kaarten heeft? Sure, dan kan je het risico nemen. In dit geval blaast het in je gezicht op. Gegokt en verloren, heel simpel.

9 april 2018 om 07:53

Kloot daarom hebben ze ook navraag gedaan en de knvb zei dus van niet. Pfff sommigen mensen lezen dus echt niks en reageren zomaar. Echt hinderlijk man

10 april 2018 om 20:56

Waar zeg ik dat ze geen navraag gedaan hebben dan?

Ik zeg alleen dat Ajax een risico genomen heeft. Een risico waarvan ze dachten dat het klein zou zijn, ivm de fout van de KNVB. Risico bleek wat groter toen de KNVB hun fout toegaf en deze dus moest herstellen. Uiteindelijk is het zelfs helemaal voor ze opgeblazen, nu de wedstrijd opnieuw moet.

Idd best hinderlijk als mensen niet lezen...

8 april 2018 om 21:39

Uiteraard heeft de knvb hier geblunderd en niet zo'n klein beetje ook maar dat geldt ook voor Ajax. Als NEC op de hoogte is van 5 gele kaarten voor die speler dan moet Ajax daar zeker van de op de hoogte zijn en precies doen wat jij zelf al aangeeft, niet opstellen. Iedere idioot kan dat bedenken maar voor de staf van jong Ajax is dat blijkbaar te hoog gegrepen.

8 april 2018 om 21:44

Lekker belangrijk. Pakken ze nec toch nog een keer

8 april 2018 om 21:45

luister het is al belachelijk dat jong Ajax en jong Psv aan deze competitie mee doen want het isnde reinst competie vervalsing. Verder is de Knvb een log orgaan dat als ze zelf een fout maakt ze altijd de verkeerde beslissing nemen.

8 april 2018 om 22:19

Wat had de KNVB gedaan als Ajax deze jongen op de bank had gezet.. hadden ze dat dan nu achteraf beschouwd als uitzitten van een schorsing, of, hadden ze hem dan alsnog geschorst voor de volgende wedstrijd? Ik denk het laatste. Ajax kon hier echt nooit een juiste beslissing nemen. Echt schandalig, ook omdat jong Ajax heel serieus mee doet om de titel.

8 april 2018 om 22:25

Hoezo de enige die genaaid worden zijn de concurrenten van NEC! Ajax speelt alleen maar voor ritme en opleiding dus het is gunstig als ze nog een potje mogen..alsof het resultaat ook maar wat uitmaakt voor de competitie...Voor NEC en de normale team wel! Neemt niet weg dat je over de KNVB gewoon volledig gelijk hebt!

8 april 2018 om 22:59

Dit zijn simpelweg de regels. Deed een speler mee die een doelpunt maakte dan hadden we met zijn alle moeilijk gedaan. De lijn die de KNVB trekt is gewoon terecht. Het is de verantwoordelijkheid van de club, staat duidelijk in de regels van de KNVB. NEC maakt geen kans meer hoor, die verliezen gewoon opnieuw.

8 april 2018 om 23:53

Trouwens, NEC heeft dit al voor de wedstrijd aangegeven dat het niet klopt. Dat de KNVB daar niks mee heeft gedaan is nog veel schandaliger, alles had kunnen worden voorkomen.

8 april 2018 om 23:23

Je zet Ajax wel heel erg in het slachtoffer rol.
En NEC niet?
Ajax speelde met een speler die niet mocht spelen. NEC gaf dit zelfs voor de wedstrijd aan.
Daar werd niks mee gedaan. Onder protest hebben ze dus gespeeld.
Terecht besluit. Onreglementair is en blijft onreglementair.

Ajax kon nooit een juiste beslissing nemen?
Gewoon van de lijst moeten afhalen en naar de tribune moeten zetten.

9 april 2018 om 01:22

Ok stel het volgende voor:
- Ajax zet de speler uit de selectie voor deze wedstrijd, omdat ze zelf weten dat hij 5 gele kaarten heeft.
- Ajax zet hem de wedstrijd daarna wel weer in de basis.
- Hij krijgt een gele kaart.
- De Knvb schorst de speler alsnog, omdat hij nu wel officieel volgens het systeem 5 gele kaarten heeft.
- Ajax mag nu moeite doen bij de Knvb om hem voor de volgende wedstrijd speelgerechtigd te krijgen. (want tja, volgens het systeem heeft hij nu pas 5 gele kaarten)

Het klinkt vanzelfsprekend dat als je het kan verklaren, dat het gewoon opgelost word, maar jammer genoeg is dat niet altijd de realiteit.
Als Ajax na bevestiging alsnog krijgt te horen van de Knvb dat hij mag spelen, dan ligt de fout op dat moment bij de Knvb en niet bij Ajax.

Het is nou niet zo of hij een bepalende speler was of iets dergelijks (wat NEC ook wel weet), maar NEC wilt gewoon elke kans pakken om alsnog kampioen te worden. Begrijpelijk, maar persoonlijk vind ik het een beetje zwak.
Als Ajax daarvoor in plaats een bankspeler van het eerste elftal had geplaatst, was dat ook weer niet goed geweest, dus wat heb je liever?
Je wilt toch meedoen met de Eredivisie? Kijk dan naar jezelf als jouw team van een stel "jongetjes" verliest.

8 april 2018 om 23:58

Ajax zou hier echt niet wakker om liggen..... jupliter leugue is niet iets serieus voor ajax lijk me

9 april 2018 om 02:23

Ik ben voor cambuur en PSV. Ondanks dat ik bij bijde clubs samen 20 keer per jaar in het vak zit minimaal samen voor bijde clubs. Vind ik niet dat de jong teams zo wel Ajax PSV of de andere gestraft kunnen worden want NEC doet mee voor de titel en jong Ajax of jong psg niet en mijn clubje Cambuur maakt geen kans voor de titel. En jong PSV ook niet misschien jong Ajax wel. Maar ik vind dat de clubs in de jupiler meer recht van spreken hebben dan mijn club cambuur of de jong teams want wat kunnen hun nu winnen? Dit is een Ajax site dus ik snap wel dat ik in de minderheid ben en ben net klaar met mijn werk. Maar normaal gesproken gun je een ander team meer dan de jong teams ook mijn jong PSV is niks meer waard dan de andere clubs in de jl en vind dit de normaalste zaak.

9 april 2018 om 03:12

Weet je wat ik belachelijk vind. Dat alle ajacieden hier lopen te huilen over onrecht. Ten eerste is het spelen van een 2e elftal al onrechtvaardig. Ten 2e spelen jullie toch in de Jupiler league om op te leiden? Wat maken jullie je dan opeens druk. De Fortuna supporters hebben meer recht om zich druk te maken.

9 april 2018 om 03:21

Ben het met je eens de jong teams spelen nergens voor alleen de eer ofzo? NEC hoort gewoon de drie punten te krijgen.

9 april 2018 om 07:38

Ze spelen voor het kampioensschap. Lijkt me prima toch. Zit niet zo te mekkeren.

9 april 2018 om 17:10

Degene die mekkeren zijn de Ajax 1 supporters. Waarvan waarschijnlijk 95% nog nooit een Jupiler league wedstrijd heeft bezocht.

11 april 2018 om 01:10

Nee Nec mag nu opnieuw laten zien of ze die 3 punten nu wel waard zijn..die wedstrijd waren ze echt niks en geen 3 punten waardig...Bijleveld doet nu niet mee en laat dan maar zien op een eerlijke manier of je dan wel wint

9 april 2018 om 11:07

Simpatico

100% met je eens dat de Knvb hier ene fout gemaakt heeft. Bijleveld had vijf gele kaarten gekregen en dus was de mededeling van de Knvb dat hij niet uitgesloten was een fout.

Maar, jij vergeet ook één cruciaal ding. Ajax zat óók fout. Want die wisten dat Bijleveld, want die kreeg vijf gele kaarten, wél geschorst was. En dát is echt de crux. Ajax (en dat is het sentiment dat ik vooral lees over dit voorval) heeft namelijk gewoon zélf de verantwoordelijkheid over welke spelers ze opstellen en welke niet. Men probeert dat nu af te schuiven op de Knvb, maar hoezo bestaat er geen eigen verantwoordelijkheid voor Ajax precies?

Ik snap op zich nog best dat mensen denken 'ze hebben de Knvb gecontact maar die stuurden een brief dat hij niet geschorst was en dus......' maar dat is een half verhaal. Weet iemand hier echt hoeveel moeite Ajax heeft gedaan om de Knvb echt erop te wijzen dat de Knvb het echt fout had? Ze kunnen toch tellen bij Ajax? Die hebben toch vijf kaarten geteld van Bijleveld? Is er daarna niet gewoon nog drie keer gebeld met het bondsbureau? Is er niet op aangedrongen dit echt tot op de bodem uit te zoeken, het was toch bij Ajax overduidelkijk dat de bond hier een vergissing maakte? Waarom hadden ze anders in eerste instantie contact opgenomen.

Mijn indruk is dat Ajax wel heel snel na die brief dacht, 'oh prima, het staat hier dus we staan altijd sterk, zelfs als we die speler opstellen'. Dus, opstellen maar! Dát is hoe het is gegaan. En velen vinden dat Ajax daar alle recht en reden toe had. Maar dat vind ik dus niet, zoals je kunt lezen . Ajax had en heeft zélf de verantwoordelijkheid en die kan niet op Ajax afgeschoven worden. En dat is wél wat er gebeurt.

Overigens is dit besluit, overspelen, óók een fout van de Knvb. Het had een reglementaire 3-0 zege voor NEC moeten zijn. Dit is schipperen.

10 april 2018 om 21:45

Ik ben ajacied. Maar als mijn belastingaangifte verkeerd is ingevuld door de belastingdienst ben ik nog steeds zelf verantwoordelijk want ik hoor bij de houden van ik verdiend. En ik vind dit hetzelfde geval. Ajax is zelf verantwoordelijk voor het bij houden van hun kaarten en zouden ook hiervoor gestraft moet worden. Maar welke straf zouden voor alle partijen goed zijn. Ik denk 3 punten in mindering want Nec heeft verloren en komt echt niet door de wissel. Ook al had Nec gewonnen dan zou ajax ook 3 punten in mindering moeten krijgen.

Dus omdat de Knvb zijn administratie als richting gevende bond niet op orde heeft moet er een wedstrijd worden overgespeeld? Lijkt mij dat dit voor een rechter geen stand gaat houden.

8 april 2018 om 20:39

Lijkt mij wel: de speler was immers gewoon niet gerechtigd om te spelen. Dat valt makkelijk aan te tonen lijkt me.

8 april 2018 om 20:43

Lijkt mij ook makkelijk aan te tonen dat de Knvb de schorsing niet heeft gecommuniceerd en dus een administratieve fout heeft gemaakt. Het bijhouden van schorsingen is de verantwoordelijkheid van de bond niet van de club.

8 april 2018 om 20:44

Hij was wel gerechtigd om te spelen, want de Knvb had hem niet geschorst, dat stond zwart op wit. Echter had de Knvb hem moeten schorsen, maar dat is niet gebeurd, dus was ie speelgerechtigd.

8 april 2018 om 20:47

Die verantwoordelijkheid ligt net zo goed bij de club natuurlijk. Maar in dit geval is het duidelijk de KNVB doe de fout in ging. Echter, als de KNVB de regels na wil leven moet het duel ook overgespeeld worden. Immers heeft er een niet-speelgerechtigde speler gedurende de hele wedstrijd op het veld gestaan. Enorm krom natuurlijk, maar je kan als Ajacied (helaas) niet zeggen dat je handhaving van de regels wilt, en vervolgens toch eisen dat het resultaat bindend is.

8 april 2018 om 20:50

Master D, hij is niet speelgerechtigd omdat hij zijn vijfde gele kaart heeft ontvangen. Daar doet een administratieve fout van de KNVB niks aan af. Is enorm lullig, en Ajax kan er ook echt niks aan doen. Maar dit is een logische uitkomst.

8 april 2018 om 20:58

En wat had er dan moeten gebeuren wanneer NEC had gewonnen? Ook overspelen lijkt me. Was dan heel interessant geworden.

8 april 2018 om 21:07

@Tukkertje91 De KNVB is ervoor om aan te geven dat een speler geschorst is. Het is niet aan de club om een speler niet op te stellen als die volgens de KNVB niet is geschorst.

8 april 2018 om 21:16

Dus niet. Staat op papier dat hij NIET geschorst was. Dus speelgerechtigd.

8 april 2018 om 22:00

Maar hij was wel geschorst. Dat het verkeerd op papier stond is de fout van de KNVB. Maar bij vijf gele kaarten ben je automatisch geschorst.

8 april 2018 om 22:54

Je snapt t niet helemaal. Degene die je schorst is de knvb. Als die zeggen dat je NIET GESCHORST bent. Dan mag je dus spelen

9 april 2018 om 00:15

Again, jij bent 1 van de vele die het niet snapt. De club is zelf verantwoordelijk voor geschorste spelers. Ze wisten het dondersgoed. Daarbij gaf NEC het voor de wedstrijd al aan, de KNVB deed er niks mee! Dit had voorkomen kunnen worden.

9 april 2018 om 00:56

-NEC- Maar wie heeft de verantwoordlijkheid om spelers te schoren? Juist de Knvb. Hier heeft de Knvb de speler vrijgesproken van de schorsing dus telt het niet. Dat ze het achteraf terugdraaien en de speler opnieuw schorsen is echt allemaal gerotzooi. En nu zijn alle schorsingen van afgelopen weekend ook verschoven waardoor de spelers die toen geschorst waren dus minder spelen. En de spelers die na aanleiding van Ajax-Nec geschorst werden zijn nu ook niet meer eschorst. Dit heeft allemaal weer invloed op aankomende speelronde en dat allemaal door een fout van de Knvb. Naast Ajax die nu 3 punten verliest een nieuwe wedstrijd moet plannen de gemeente Amsterdam die de veiligheid moet regelen. Heeft het ook invloed op de aankomende speelronde invloed waar de tegenstanders van Ajax en NEC nu tegen andere spelers aantreden en daardoor benadeeld of bevoordeelt worden.

9 april 2018 om 03:15

Je begrijpt wat het woordje automatisch betekent?

9 april 2018 om 03:27

Ajax is een grote club met genoeg personeel net als de hele top drie en weten zelf wel wanneer een speler niet mag spelen. Kom op het zijn maar jong teams spelen nergens voor.

9 april 2018 om 04:28

Je weet wat 'volgens de KNVB had de speler nog maar 4 gele kaarten gehad en was dus niet geschorst' betekend?

11 april 2018 om 10:09

Nico50

Het is wel degelijk aan de club om spelers waarvan ze weten dat die niet speelgerechtigd zijn niet op te stellen. Sterker, kennekijk vind jij dat de Knvb verantwoordelijk zou zijn voor de opstelingen van de clubs, want jij stelt dat het 'niet aan de club' zou zijn een speler niet op te stellen. Dat is het uiteraard in alle gevallen wel degelijk. Vandaar namelijk ook deze sanctie.

Ajax heeft gewoon heel snel gedacht 'ah we hebben een brief. Ze zitten fout, maar we hebben een brief dus als er toch gezeik komt (want Ajax kan ook tot vijf tellen) dan zitten we goed want we hebben een brief!' En dáár zit Ajax dus fout.

8 april 2018 om 20:40

Bizar dit toch? De KNVB geeft de verkeerde info door en Jong Ajax is er de dupe van. Voor de liefhebber wel leuk om opnieuw een topper in de Jupiler League te kijken, maar ik kan mij voorstellen dat de spelers van Jong Ajax er minder blij mee zijn..

8 april 2018 om 20:46

Tuurlijk houd dit wel stand. Volgens alle regens was de speler geschorst en werd NEC benadeeld. Daar doet een administratieve fout niks aan af.

8 april 2018 om 21:19

Oh behalve een brief waarop staat dat de speler niet geschorst is. Denk dat die brief wel stand zal houden. Dus was de speler gewoon speelgerechtigd. Snap nec wel maar slaat nergens op.

8 april 2018 om 22:56

Ze lijken t maar niet te willen snappen. De knvb zegt dat ie mocht spelen punt

9 april 2018 om 02:35

Again. Je doet je naam wel eer aan. Overal zeg je 'opnieuw' hetzelfde. En overal zit je ernaast. De KNVB-beker heeft een fout gemaakt. Die kan alleen maar recht worden gezet door de wedstrijd over te laten spelen. Hoe lullig dat ook is voor Ajax.

8 april 2018 om 20:46

Tuurlijk houd dit wel stand. Volgens alle regens was de speler geschorst en werd NEC benadeeld. Daar doet een administratieve fout niks aan af.

8 april 2018 om 21:08

Onzin. Een speler is geschorst als dat door de KNVB wordt bepaald. Dat is hier niet gebeurd dus houdt het geen stand.

8 april 2018 om 21:16

Neem die bekerwedstrijd met de verkeerd genomen penalties. Beide clubs hadden geen bezwaar, ook na afloop niet. Toch moesten de penalties worden overgenomen en ook na tussenkomst van de gerechtelijke macht hield het overnemen van penalties stand.

8 april 2018 om 21:41

Dat is een andere kwestie en niet vergelijkbaar. De KNVB schorst een speler en niet de club. In dit geval heeft de KNVB de speler gewoon weg niet geschorst. Dus had Ajax hem niet opgesteld dan was zijn schorsing niet uitgezeten.

9 april 2018 om 02:37

Jawel. Als Ajax hem niet had opgesteld, had de KNVB ook onderzoek gedaan op advies van Ajax. Dan waren ze tot dezelfde conclusie gekomen (speler was geschorst) en die speler heeft dus nu een wedstrijd uitgezeten.

11 april 2018 om 10:14

Nico50

Het is een fundamentele fout te denken dat een speler pas geschorst is 'als dat door de Knvb wordt bepaald'. Zo werkt het niet. De Knvb bepaalt niks. Want de Knvb geeft geen kaarten, dat doen de scheidsrechters, en de Knvb begaat geen overtredingen die een gele kaart opleveren.

De schorsing ontstaat op het moment, waar de Knvb geen invloed op heeft, dat de betreffende speler zijn vijfde gele kaart ontvangt. Daar is Ajax trouwens ook volledig van op de hoogte. Niet voor niets namen ze contact op met de Knvb namelijk.

Het misverstand is dat er voor het intreden van de schorsing een brief of kennisgeving van de Knvb noodzakelijk is. Dat is niet zo. De vijfde kaart is de aanleiding. En vanaf dat moment, ongeacht wat de Knvb dus zegt, is de speler geschorst. Ik snap nog best de uitdaging, want de Knvb zegt zelf dat hij speelgerechtigd is, maar ik plaats vraagtekens bij de motieven van de Ajaxdirectie. Die hadden moeten doorvragen bij de Knvb. Maar die kregen een biref en lieten het daarbij. Tegen 100% beter weten in!

Wat dat betreft vind ik de Knvb eigenlijk nog bijzonder coulant. De normale straf is een 3-0 reglementaire nederlaag. Nu is de Knvb nog clement. Ben daar gewoon blij mee!

Hopelijk wint Jong Ajax deze wedstrijd anders krijg je echt teveel gedoe. Vooral als NEC alsnog kampioen wordt.

Hahahahaha wat een prutsers ook bij de Knvb. Ook dit statement: ''gezien de omstandigheden zal de aanklager betaald voetbal geen tuchtrechtelijke maatregelen nemen tegen Ajax.'' of in andere woorden: ''wij zijn een stelletje incapabele prutsers die een schandalig grote fout hebben gemaakt waar Ajax niks aan kan doen, maar nu wel de dupe van gaat worden omdat we niet eens fatsoenlijk de kaarten van Bijleveld kunnen controleren als Ajax al voelt dat er iets niet klopt.''

8 april 2018 om 22:13

Er staat nog net niet dat Ajax stevig in zijn handjes mag knijpen omdat de KNVB zich over zijn hart strijkt.

11 april 2018 om 10:18

Zytto34

Is dat jouw interpretatie van de woorden van de Knvb? Apart. Ik lees er namelijk in:

"excuus wij hebben een fout gemaakt en we realiseren ons dat dit voor een aantal partijen vervelend is. Maar, hoewel Ajax natuurlijk een verwijt gemaakt kan worden omdat zij er al die tijd van op de hoogte waren dat de speler wel degelijk geschorst was, zoals we inmiddels ook hebben moeten vaststellen, en Ajax natuurlijk ook wel weet dat het uiteindelijk zélf de verantwoordelijkheid draagt voor de spelers die het opstelt willen wij de pijn bij die club verzachten door niet de normale sanctie voor dit soort gevallen op te leggen (3-0 reglementaire nederlaag) maar door de wedstrijd te laten overspelen."

KNVB en blunders is niet nieuw.. Wel lullig voor Fortuna als. NEC deze pot wint.

8 april 2018 om 20:39

Juist niet, als Nec wint komen ze ook op 67 punten. Beste scenario is gekijk spel en Fortuna is lachende 3de

8 april 2018 om 20:41

Jij snapt het niet....het gaat om de promotie en daar doet jong ajax niet voor mee

8 april 2018 om 20:43

Het gaat om promotie, niet om het kampioenschap.. NEC moet gewoon verliezen(meest gunstige resultaat fortuna)

8 april 2018 om 20:44

Je moet niet denken aan de titel, maar aan rechtstreekse promotie. Jong Ajax kan natuurlijk niet promoveren, dus Fortuna had een gat van 4 punten met NEC. Kan nu gewoon 1 worden.

8 april 2018 om 20:47

Valt ook wel mee hoe nadelig dit is voor Fortuna. Liever was de uitslag natuurlijk blijven staan maar deze wedstrijd zal vrij snel moeten worden ingehaald (ook vanwege het komende play-offs programma). En Jong-Ajax kon vanwege schorsingen en blessures uit het eerste niet met de beste 11 starten vrijdag, die kans is er nu zeker wel (bijvoorbeeld eiting). En jong ajax speelt nog gewoon mee om het kampioenschap, die zullen deze wedstrijd echt niet laten lopen.

8 april 2018 om 21:01

Dan nog moeten ze eerst winnen, wat ze nu gewoon gedaan hebben. Schors hem voor morgen, probleem opgelost. NEC heeft niet verloren omdat Bijleveld op het veld stond.

Niet dat we gaan winnen , maar toch wel een mooi buitenkansje om met beide handen aan te pakken

8 april 2018 om 21:10

Tja ik sta er eigenlijk niet om te springen. De spelers, staf en bewindspersonen hebben er een enorme bende van gemaakt en verdienen uit moreel oogpunt deze herkansing helemaal niet. Persoonlijk wil ik ook helemaal geen kampioen worden op deze manier. op eigen kracht of gewoon lekker niet, maar nu kunnen er een paar mensen hun falen misschien verschuilen achter een administratiefout. Ik zou ook bijna zeggen als NEC-zijnde dat de boel gewoon de boel gelaten had moeten worden, maar je hebt nu eenmaal ook regels. Gigantisch geblunder daar in Zeist, niet voor de eerste en waarschijnlijk niet voor de laatste keer.

Dit is toch wel amateuristisch hoor. Je weet toch wanneer je 5 gele kaarten hebt als club/speler? Is er niemand die het bij kan houden in een excelsheet ofzo?

8 april 2018 om 20:39

De KNVB hoort te melden dat een speler geschorst is. Ajax zou vast hebben gezien dat hij 5x geel gekregen heeft maar als de KNVB hem niet schorst is de speler gewoon speelgerechtigd. Dit kun je absoluut geen fout van Ajax noemen.

8 april 2018 om 21:47

Dat kun je inderdaad geen fout noemen, dat is een enorme blunder. Je kan als club toch zeker zelf ook wel de consequenties overzien? Blijkbaar heb ik ze te hoog aangeslagen want dit is amateurniveau.

8 april 2018 om 22:01

Kaassie, Ajax dacht ook dat hij geschorst was tot dat ze hem niet op de lijst met geschorste spelers zagen. Toen hebben ze navraag gedaan en te horen gekregen dat hij niet geschorst is. Hoe durf je dat Ajax dan te verwijten dat ze er vanuit gaan dat hij niet geschorst is?

Misschien wist je niet dat Ajax navraag heeft gedaan, dat kan maar dan moet je niet zo veroordelen als je het fijne niet van de zaak weet.

9 april 2018 om 02:41

Maar toch... Ajax wist het zeker, NEC wist het zeker. Alle andere volgers wisten het zeker (zoals Opta)... De speler is geschorst. Dan neem je dat risico toch niet? Geen fout van Ajax, maar wel gegokt en verloren. Al hebben ze nu wel een extra potje voor het Jong-team en zullen ze vast weer winnen.

9 april 2018 om 04:33

Oz81, dus volgens jou had Ajax hem aan de kant moeten houden, terwijl de KNVB haar aangegeven dat hij maar 4 gele kaarten had gekregen? Dan pakt ie volgende week geel en krijgt ie bericht dat ie geschorst is. Telt die wedstrijd die hij niet mee deed dan als schorsing? Nee, dus zit hij er 2 uit vanwege een schorsing voor een 5e gele kaart.

9 april 2018 om 07:51

Inderdaad @nijogeth. Dan telt die wedstrijd inderdaad mee als schorsing, omdat Ajax dit om die reden heeft gedaan. Daarbij zou Ajax dan ook hebben voorkomen dat de wedstrijd moest worden overgespeeld.

9 april 2018 om 08:53

Dat zou het leven makkelijk maken zeg, dan kan Ajax dus bijvoorbeeld De Ligt, die op dat moment op 4 gele kaarten staat, tegen pakweg excelsior aan de kant houden, zodat hij van de schorsing af is? Juist...

11 april 2018 om 10:23

Nijogeth

Nee, Ajax had gewoon de bond moeten bellen, de juiste man aan moeten spreken en zeggen, 'wij hebben een speler die vijf kaarten heeft gekregen maar jullie zeggen dat hij speelgerechtigd is. Wij weten dat jullie een fout maken dus ik wil nog één keer zeker weten dat we hier achteraf geen gezeik mee krijgen.'

Maar nee, Ajax dacht 'we hebben een brief en dus kunnen we doen wat we willen, als er gezeik komt (wat je kunt verwachten, want ze kunnen bij Ajax ook tot vijf tellen) dan zwaaien we met die brief.' En dus hebben ze zich er te makkelijk vanaf gemaakt.

Wat gewoon compleet wordt vergeten is dat de Ajaxfans kennelijk van mening zijn dat de Knvb verantwoordelijk is voor de opstelling die Jong Ajax het veld in stuurt. Dát is nu eenmaal niet zo. Daar is Ajax zélf voor verantwoordelijk. En het wordt tijd dat ook de Ajaxfans dát gaan inzien. Die verantwoordelijkheid hield echt niet op omdat de Knvb een evident foute brief stuurde, maar die bleef onveranderd bij Ajax liggen.

8 april 2018 om 20:39

Ja dat snapten ze zelf waarschijnlijk ook wel. Maar als de KNVB zegt dat hij niet geschorst is, stel je hem toch gewoon op?

8 april 2018 om 20:42

De KNVB heeft njet gezegd dat hij niet geschorst is. Ze hebben helemaal niks gezegd. Dat is een wezenlijk verschil. Dat is als geen belasting betalen, omdat je geen blauwe envelop hebt gehad. Ook een stukje eigen verantwoording hoor

8 april 2018 om 21:08

Westend. De Knvb heeft dit wel degelijk gezegd. Ajax heeft een brief gekregen en daarbij ook nog eens navraag gedaan bij de Knvb. Bijleveld mocht spelen.

En dan de Knvb: Oh, wacht, oeps... Sorry jongens, even opnieuw!

Dit is verdomme de nederlandse voetbal bond whahaha.

8 april 2018 om 21:09

Haha.. nee.. Meer alsof je geen boete betaald, omdat je geen bekeuring krijgt.. dan klinkt het een stuk logischer he.

8 april 2018 om 20:40

Als de KNVB offcieel meldt dat hij er 4 heeft en dus speelgeregtigd is is het niet meer dan normaal dat Reiziger hem opstelt he.. Blunder van de KNVB en van niemand anders.

8 april 2018 om 20:40

Ik wil net zeggen. Fout van de KNVB dat het niet is doorgegeven, maar uiteindelijk neemt Ajax het risico om toch met een speler op de proppen te komen die niet mag spelen. Dat houd je als club (en speler) toch zelf ook wel bij. Zeker als je met een foute kaart een cruciaal duel kan missen

8 april 2018 om 20:49

Maar van wat ik nu overal lees, vertrouwde Ajax de zaak ook niet en vroeg het daarom na bij de Knvb. Die hebben een brief gestuurd waarin zwart op wit aangegeven werd dat Bijleveled mocht spelen. Belachelijk dus dat de Knvb nu ineens de wedstrijd over laat spelen.

8 april 2018 om 20:50

Dus als de Knvb zegt dat hij niet geschorst, ga jij hem lekker niet opstellen? Slaat toch helemaal nergens op wat jij zegt. Ik zie jou weer meer onzin schrijven hier.

8 april 2018 om 20:51

Als de KNVB aangeeft dat de speler mag spelen stel je die gewoon op. Je gaat niet voor de zekerheid een basisspeler aan de kant zetten omdat de KNVB misschien een fout kan hebben gemaakt.

8 april 2018 om 21:20

KNVB heeft bevestigd dat hij mocht spelen!!! Dan stel je hem op want stel je doet dat niet en de KNVB gaat weer tellen dan ben je hem nog een wedstrijd kwijt ... pover NEC krijgt een herkansing hoop dat ze er zoals ze verdienen met 4-0 eraf gaan!

8 april 2018 om 21:24

Onzin westend. Is zelfs een brief dat hij NIET geschorst is. Speelgerechtigd dus.

9 april 2018 om 02:44

Maar brief of niet: iedereen wist dat ie geschorst was. Dan neem je het risico toch niet? En laat je het de KNVB toch alsnog uitzoeken na de wedstrijd?

8 april 2018 om 20:40

Dat wisten ze ook daarom vroegen ze aan de Knvb: ''goh is Bijleveld geschorst?'' waarop de Knvb antwoorde: ''nee hij staat op 4 keer geel.'' Wat moet je dan? Een week buiten de selectie laten terwijl hij volgens de bond niet geschorst is.

8 april 2018 om 21:22

Volgens mij heeft Ajax diverse malen contact gezocht met de knvb of het wel klopt. Als die dan zelfs schriftelijk zeggen dat hij niet geschorst is dan heb je als club je werk wel gedaan en de knvb dus niet.

11 april 2018 om 10:28

erikk

Nee. Ajax heeft juist Niet 'diverse malen' contact gezocht met de Knvb. Dát is nou juist het grote probleem hier. Ajax heeft één keer nagevraagd en toen per brief gehoord dat die speler volgens de Knvb niet uitgesloten zou zijn. Terwijl Ajax natuurlijk wel degelijk wist dat hij vijf gele kaarten had gekregen. Dat was toch nota bene ook dé reden om de Knvb daarover te vragen?

Het verwijt dat je Ajax kunt maken in dit verband is dat je natuurlijk door had moeten vragen. De brief van de Knvb berust evident op een fout. Ze wisten toch dat hij vijf kaarten had ontvangen? Zorg dan dat de Knvb Het goed uitzoekt, in plaats van net te doen of een brief opeens betekent dat je niet meer aansprakeljik ben tvoor de spelers die je opstelt,....

Dit acht je toch niet mogelijk. De knvb die zo'n fout maakt. Hele wedstrijd voor niets gespeeld. Zonde!

Poh wat zuur zeg als je Fortuna supporter bent. Lekker voor Nec dat ze de wedstrijd over mogen doen. Wat een stel amateurs bij de KNVB.

Overspelen? Meestal is dat toch gewoon een automatische verliespartij? Kan me zoiets in de champions league ook nog wel herinneren

8 april 2018 om 20:40

Was bij Real twee seizoenen terug in de Copa Del Rey. Toen was het Cheryshev die niet mocht spelen, maar toch speelde en daardoor werd Real uitgeschakeld.

8 april 2018 om 20:42

Ja maar het is notabene nog gevraagd door Ajax. Dit is al een foutieve beslissing, laat staan als Ajax reglementair zou verliezen!

8 april 2018 om 20:41

Automatisch verlies? Hoe is het met je. Jong Ajax heeft niets verkeerd gedaan en riskeert nu alsnog de punten te verliezen..

8 april 2018 om 21:02

Had NEC dan benadeeld moeten worden? Dat is dan namelijk precies wat er in eerste instantie gebeurd is. Zij speelden tegen een onrechtmatig sterk Ajax.

8 april 2018 om 21:09

Nee NEC hoeft niet 'benadeeld' te worden, voor zover je daar van kan spreken in het geval van Bijleveld, dat zeg ik ook helemaal niet. Ik zeg alleen dat een reglementaire 0-3 bullshit is aangezien Ajax actief heeft negevraagd hoe het zat en officieel te horen kreeg dat jij mocht spelen..

8 april 2018 om 22:05

Westend je weet duidelijk niet de hele zaak. Ajax dacht dat hij geschorst was, toen hij niet op de lijst met geschorste spelers stond hebben ze navraag gedaan en heeft de Knvb gezegd dat hij mocht spelen. Of te wel hij was speelgerechtigd, dus nee vandaar geen automatische verliespartij. Het is daarom eigenlijk een grove schande dat de wedstrijd overgespeeld moet worden. Niet dat het enig Ajacied uit maakt aangezien het toch niet uitmaakt en een wedstrijd tegen een sterke tegenstander als NEC altijd welkom is maar Fortuna zou eigenlijk naar de rechter moeten stappen, die worden zwaar benadeeld.

9 april 2018 om 02:49

En dan zegt de rechter: "Ik kan mij voorstellen dat het voor jullie vervelend voelt, nu NEC een nieuwe kans krijgt, maar dit zijn nu eenmaal de regels." Daarbij heeft Fortuna het nog steeds in eigen hand. Dus het is nog maar de vraag of het hen benadeeld.

De grootste blunder die ik ooit heb gezien in het Nederlands betaald voetbal. Pure competitie vervalsing ook.

9 april 2018 om 02:55

Competitievervalsing is een speler mee laten spelen die niet mag meespelen (ook al is het niet jouw fout). Dus voor NEC kan het voelen dat het competitievervalsing is als de wedstrijd niet werd overgespeeld.

Het zijn natuurlijk de regels maar als NEC zijnde moet je hier toch zeggen laat maar zitten. Alsof deze jongen de sleutel tot dr winst van jong AJAX.

8 april 2018 om 21:13

Eigenlijk ben ik het helemaal met je eens. Puur uit moreel opzicht is een herkansing totaal onterecht gezien de wanprestaties die wij in Nijmegen wekelijks dienen te aanschouwen. Maar ik weet alleen niet of het reglementair kan als de Knvb zegt dat er opnieuw gespeeld moet worden.

Eigenlijk kan je wel stellen dat de Knvb dermate geblunderd heeft dat de beslissing die ze nu moesten nemen (welke dat ook was) sowieso een 'foute' beslissing was. En dan heb je het toch knap verpest.

Overigens krijg je nu het ironische geval dat Calvin Verdonck in de wedstrijd van vrijdag in principe tegen zijn 5e gele kaart opliep, maar aangezien de wedstrijd ongeldig is verklaard het niet duidelijk is of ie morgen mee mag doen. Ik zeg opstellen

Als Ajax zelf had opgelet was er ook niks aan de hand.

8 april 2018 om 20:42

Ajax heeft opgelet. Om die reden hebben ze ook navraag gedaan. Als de KNVB dan bevestigd dat die jongen niet geschorst is, ga je hem niet aan de kant laten.

8 april 2018 om 20:50

Je houdt als ajax zijnde ook je administratie op orde toch? Die mensen zijn de hele dag op de club dan moet je dit soort dingen toch weten. Wel een blunder van de knvb natuurlijk echte waanzin. Jammer voor Jong Ajax geluk voor NEC

8 april 2018 om 20:42

De speler is pas niet meer speelgerechtigd als de Knvb daar een melding van maakt. Natuurlijk kan je ervoor kiezen een speler dan niet op te stellen, maar als de Knvb niet meldt dat hij geschorst is moet je hem gewoon kunnen opstellen.

8 april 2018 om 20:48

En als nec niet verloren had, was er ook niks aan de hand.

9 april 2018 om 02:56

Klopt. Dan was NEC niet benadeeld.

8 april 2018 om 21:14

Totti, nee. Gewoon nee.

Ajax dacht dat Bijleveld op 5 kaarten stond, maar kreeg een brief waarin stond vermeld dat hij niet geschorst was. Dus ze hebben navraag gedaan, goh jongens is bijleveld nou geschorst of nie

Knvb: Nee hoor, hij mag spelen.

Waarom zou je dan in godsnaam hem er niet in zetten?

Dan ook het sterkst mogelijke elftal opstellen met alle eerste elftal spelers die nog mogen. Wedstrijd afwerken in de arena met gratis toegang voor Ajax supporters.
Nu ook gewoon alles er aan doen om te winnen maakt niet uit hoe. Dan kan er pas gemiept worden over competitievervalsing

Dit kan zomaar de titel kosten voor fortuna. Schandalig.

Het lijkt mij toch niet moeilijk als ajax ziet van dat hij mag spelen maar zij hebben zoiets van volgens onze administratie is hij geschorst. Bel je de Knvb op en vraag je als ze het nogmaals kunnen checken. Maar nee we gaan gewoon bind vanuit dat het klopt en nu de Knvb de schuld geven.

8 april 2018 om 20:46

Deden ze ook. KNVB zei dat het mocht.

8 april 2018 om 21:03

dat kan ik niet uit dit stuk opmaken, maar als het echt zo is dan moet de verantwoordelijke bij de Knvb op non actief gezet worden.

8 april 2018 om 23:57

Klopt, het artikel biedt geen info, maar als ik het goed begreep, had Ajax zelfs gebeld.

8 april 2018 om 20:48

Ajax was juist degene die de administratie bijhield. KNVB deed dit juist niet.

8 april 2018 om 20:57

Dat is precies wat Ajax gedaan heeft. De Knvb heeft geantwoord dat Bijleveld volgens hun administratie niet geschorst was. Schandalig is het dus zeker, van de Knvb. Ajax treft geen blaam. Waarom zou je een speler niet laten spelen als de bond meldt dat hij niet geschorst is?

Bizar dit, wat een amateuristische bende in Zeist...

Je kan dit natuurlijk gemakkelijk in de schoenen van de KNVB schuiven, maar Ajax gaat ook. Niet geheel vrijuit vind ik. Je mag verwachten dat Ajax ook bijhoud hoeveel kaarten een speler heeft gekregen. NEC wist dit namelijk wel....

8 april 2018 om 20:46

Onzin. Geen enkele club, prof of amateur, houdt het aantal gele kaarten bij. Ze krijgen melding van de KNVB. Dat is hun taak. Ga jij bij je amateurvereniging met 52 teams alle gele kaarten bijhouden?

9 april 2018 om 03:00

Natuurlijk houd je dat bij, Beus83. Waarom je er amateurverenigingen bijhaalt, snap ik niet zo. Daar vergelijk je Ajax toch niet mee? En Ajax heeft netjes navraag gedaan, dus je kan hen niet per se iets verwijten. Aan de andere kant: ze hadden het wel bijgehouden dus ze hadden kunnen weten dat de KNVB een fout maakte.

9 april 2018 om 04:14

Jou reactie slaat nergens op want hoeveel clubs alleen dit seizoen. Weten hoeveel kaarten hun spelers hebben. Ik kan me in de eredivisie nog herinneren een wedstrijd dat een speler bewust een gele kaart wou krijgen in mijn ogen. En niet alleen in de eredivisie maar ook andere competities. Als jij beweerd dat een club het niet bij houd verwijder aub je account.

8 april 2018 om 20:49

Ajax heeft netjes navraag gedaan bij de Knvb omdat ze verrast waren dat Bijleveld niet geschorst werd en Matusiwa wel. Bij het navragen heeft de Knvb gecommuniceerd dat ie op 4 gele kaarten stond. Dan stelt je hem op ja, want uiteindelijk is de administratie van de Knvb leidend en niet die van Ajax of die van Nec.

8 april 2018 om 21:19

Blijkbaar houden bij NEC zelfs bij hoeveel kaarten een speler van de tegenstander heeft gekregen. Dat stond volgens hun zwart op wit en toen is de KNVB een onderzoek gaan doen.... Dus ga niet vertellen dat het onzin is.

8 april 2018 om 21:29

Bij de Knvb stond zwart op wit dat ie 4 kaarten had, waar Ajax zelf ook dacht aan 5 kaarten. Echter is de administratie van de Knvb leidend en niet die van NEC en niet die van Ajax. Dus wat valt Ajax te verwijten? Dat ze na navraag bij de Knvb er vanuit zijn gegaan dat de speler 4 gele kaarten had omdat dit zo in de administratie in Zeist stond?

9 april 2018 om 04:21

Blijft nog wel het feit staan dat NEC het wel wist. De KNVB gaat hier ook niet vrij uit, maar Ajax had ook beter moeten weten. We hebben het hier wel over een professionele club en niet over een club uit de derde divisie van district West.

9 april 2018 om 08:07

Ajax wist het ook, vandaar de extra controle naar de Knvb hoe het nu zat met het aantal gele kaarten. Ajax belt niet na elke gele kaart naar Zeist voor een overzicht met gele kaarten.

Je kan dit natuurlijk gemakkelijk in de schoenen van de KNVB schuiven, maar Ajax gaat ook. Niet geheel vrijuit vind ik. Je mag verwachten dat Ajax ook bijhoud hoeveel kaarten een speler heeft gekregen. NEC wist dit namelijk wel....

8 april 2018 om 21:30

Sorry maar als je diverse malen navraag doet of het wel klopt. Ajax een brief krijgt dat hij speelgerechtigd is dan stel je hem toch op. Hoe vaak moet je navraag blijven doen. Goedkoop om de schuld bij Ajax neer te leggen.

9 april 2018 om 04:24

Beide gaan niet vrij uit. En zo goedkoop is dit niet. NEC wist blijkbaar wel dat een speler van de tegenpartij 5 kaarten had. En zo als je weet gaat het tegenwoordig bij voetbal om details......

8 april 2018 om 21:30

Sorry maar als je diverse malen navraag doet of het wel klopt. Ajax een brief krijgt dat hij speelgerechtigd is dan stel je hem toch op. Hoe vaak moet je navraag blijven doen. Goedkoop om de schuld bij Ajax neer te leggen.

Wat een amateurisme. Niet alleen de scheidsrechters blunderen er op los maar ook de afdeling administratie heeft ze blijkbaar niet allemaal op een rijtje. Onzin ook om de wedstrijd over te laten spelen..

Fijn voor Fortuna, die staan nu dus voorlopig 4 punten los van de nummer 2. Ik kan me echter niet voorstellen dat Jong Ajax dit zomaar zal laten gebeuren. Deze beslissing zal in hoger beroep waarschijnlijk ongedaan gemaakt worden.

8 april 2018 om 20:43

Dat mag Jong Ajax best doen maar ik denk dat ze geen poot om op te staan hebben. Ze hebben zelf een geschorste speler opgesteld.

8 april 2018 om 20:46

Nogmaals volgens de eerste berichten van de KNVB was hij niet geschorst Ajax heeft navraag gedaan waarom nog steeds Ajax in deze de schuld geven o wacht het is Ajax die zijn het altijd schuld natuurlijk

8 april 2018 om 21:32

Niet geschorst. Staat op briefpapier van de knvb. Als Ajax wil heeft de knvb geen poot om op te staan.

8 april 2018 om 20:47

Dat denk ik ook. Overigens is het ook in het nadeel van Nec, want zo maar een extra wedstrijd in het eind van de competitie. Mochten ze nacompetitie gaan spelen dan zijn ze waarschijnlijk ook gezien....

8 april 2018 om 21:17

' Mochten ze nacompetitie gaan spelen dan zijn ze waarschijnlijk ook gezien '

Dat zijn we sowieso al omdat dit team geen ruggengraat heeft en zo slechts is in uitwedstrijden dat zelfs een vijfdeklasser op kunstgras nog kans zou hebben.

Wat een onzin zeg. Mocht NEC dit winnen zou dit wel heel zuur zijn voor Fortuna en Jong Ajax.

Terecht. Ajax had dit kunnen weten. Neem aan dat ze niet achterlijk zijn. Hebben er gewoon op gegokt aangezien ze toch niet kunnen promoveren. Wel lullig voor fortuna. Misschien dat ajax volgende keer zelf goed opletten.

8 april 2018 om 20:51

Dus jij wilt beweren dat Ajax bewust een geschorste speler heefy opgesteld? En waar haal jij je wijsheid vandaan?

een club houd toch zelf de gele kaarten van spelers bij lijkt me

8 april 2018 om 21:55

Nee rene dat is de taak van de Knvb.

Ik snap de reacties niet. Ja, de KNVB heeft een fout gemaakt. Maar moet je dat dan zo laten of hem alsnog rechtzetten? Mijn voorkeur gaat naar het laatste.

Had NEC dan gedupeerd moeten worden door tegen een speler te spelen die geschorst was? Is dat dan rechtmatig?

8 april 2018 om 20:51

Het punt is meer dat Ajax van NEC heeft gewonnen omdat ze gewoon beter waren. Als Bijleveld nou 2 doelpunten had gemaakt dan had ik de ophef gesnapt maar nu deed hij mee en was het verder niks bijzonders van zijn kant. Het feit was nu gewoon dat NEC niet van Jong ajax kon winnen en nu een herkansing krijgt.

8 april 2018 om 20:52

Dat doet er an sich niet toe. Het gaat hier om de procedure van een wedstrijd. Die wedstrijd is gewoon onrechtmatig verlopen en dat wordt nu rechtgezet.

8 april 2018 om 20:59

Als ajax nou een fout had gemaakt door hem op te stellen dan snap ik dat je hem over laat spelen. In dit geval was het alleen de fout van de KNVB omdat die de administratie niet op orde hadden. Dat is hun fout en dus kan je ajax in mijn ogen niet straffen door een mooi resultaat af te pakken en ze te belasten met nog een wedstrijd.

Wat een onzin weer. Nu worden er twee ploegen gedupeerd. Fortuna en Ajax en heeft NEC weer onterecht mazzel. Hopen voor iedere liefhebber dat Jong Ajax wederom wint want dan is er tenminste niemand gedupeerd

8 april 2018 om 20:51

Nec is natuurlijk in eerste instantie gedupeerd. Jij verdraait de boel terwijl de KNVB zijn domme fout nu juist rechtzet.

8 april 2018 om 21:07

NEC is hier nergens gedupeerd aangezien voorafgaand de wedstrijd niemand geschorst was en het dus volgens de regels gegaan is. Nu pakken ze een voordeel die ze eigenlijk geen recht op hebben

8 april 2018 om 21:12

Jawel want hij hoorde geschorst te zijn voor de wedstrijd tegen NEC, anders had er iemand anders gestaan

8 april 2018 om 22:50

FrTorres, ik zie je steeds beweren dat nec gedupeerd is doordat nota bene Teun Bijleveld mee deed. Want dat hij werd opgesteld was bewijs dat hij de beste speler voor zijn positie werd geacht. Maar bij jong Ajax werkt dat niet zo: het is in eerste plaats een opleidingselftal waardoor soms ook juist talentvolle spelers de kans krijgen boven betere, meer ervaren spelers die net buiten (de basis van) het eerste vallen. In dat opzicht hadden ze misschien wel voordeel dat juist Bijleveld mocht spelen ipv een betere, meer ervaren speler en zo is niet duidelijk dat nec er nadeel van had. Zeker omdat Bijleveld verder niet direct invloed had op het scoreverloop.

Wat wel duidelijk is, is dat Fortuna hier potentieel veel meer de dupe van is dan nec nu zou zijn geweest. En in wezen jong Ajax natuurlijk al helemaal, ware het niet dat een kampioenschap geen promotie oplevert oid. Al blijft het zuur voor die jongens want die willen gewoon kampioen worden.

Dus de KNVB maakt een fout waar ajax van profiteert en achteraf wil de KNVB de fout toch goedmaken. Te gek voor woorden lijkt me. Ajax moet gewoon naar de rechtbank stappen en dan staat het zwart of wit dat hij speelgerechtigd was. Punt uit, fout van de KNVB en dus niet het probleem van Ajax lijkt me.

Ajax kan ook niet helemaal vrijgepleit worden, want zij hadden ook hun administratie op orde moeten hebben en de verhalen gdat hij geschorst was gingen al voor de wedstrijd al op de social media rond. NEC ging er ook al vanuit dat hij niet mee zou spelen en Ajax heeft dus bewust het risico genomen om hem toch te laten spelen.

Aan de andere kant heeft Ajax het wel vooraf nagevraagd en blijkbaar van de Knvb het verkeerde antwoord antwoord gekregen. Dus de grootste fout ligt duidelijk bij de Knvb. Logische beslissing dus om de wedstrijd over te spelen. Als het echt een fout van Ajax was geweest, was het een reglementaire nederlaag geworden.

Wat een belachelijke beslissing. De KNVB maakt er hier een verschrikkelijke puinhoop van. Op deze manier je eigen fout herroepen is echt schandalig. En dan ook nog zeggen dat ze Ajax niet gaan straffen, wat.een trieste reactie is dat zeg. KNVB, ga eerst eens je eigen puinhoop opruimen en zadel clubs niet op met dergelijke beslissingen die zeker wel het verloop van de competitie beinvloeden. En Ajax, ga gewoon tegen deze beslissing in beroep, ik weet zeker dat je deze gaat winnen. Nalatigheid van de KNVB, daar mag nooit een club de dupe van worden. Als dat wel zo gaat zijn is het eind echt goed zoek. Goed gedaan KNVB, je maakt jezelf weer eens het lachertje van de voetbalwereld.

8 april 2018 om 21:29

Je had als club ook zelf even kunnen bijhouden welke spelers kaarten ontvangen en op scherp staan. Genoeg dik betaalde trainers (en spelers).

8 april 2018 om 22:45

Misschien heeft Ajax het daarom nagevraagd, toen hij niet op de lijst stond met geschorste spelers? En iemand die niet geschorst is passeren heeft geen zin, want dan mis je hem, en bij de volgende kaart mis je hem nog een keer, dus gewoon opstellen is enige optie.

Beetje raar dit, ajax had de wedstrijd met een andere speler ook wel gewonnen. Dit is niet eerlijk tegenover Fortuna. KNVB maakt de fout, dus als Fortuna geen kampioen wordt, zou het erg naaiend zijn

Met speler nummer dertig ipv negentwintig had Ajax ook gewonnen. Dit had je moeten laten staan, nu kan Fortuna de dupe worden door een fout van de knvb.

8 april 2018 om 21:07

Dat is het hele punt nu juist, dat kun je nooit weten want de wedstrijd was dan heel anders verlopen. Dus overspelen is de enige logische beslissing, want met een reglementaire nederlaag zou Jong Ajax teveel benadeeld worden.

8 april 2018 om 21:20

Teun wie Beuleveld of een andere speler, het had niets uitgemaakt, NEC werd volledig weggespeeld. De fout ligt bij de Knvb, dus ik zou de uitslag laten staan. Nu kan Fortuna enorm benadeeld worden.

8 april 2018 om 21:42

Heb jij de wedstrijd wel gezien? Ajax ging de eerste helft vooral veel effectiever met de kansen om maar NEC creeerde veel meer kansen en had er minimaal een paar moeten maken. De 2e helft was vooral saai en toen kon NEC ook mentaal de knop niet meer omzetten.

De enige die schuldig is, is de KNVB. En daar moet Fortuna evt voor boeten. Jong Ajax mag spelers opstellen die niet volgens de KNVB geschorst zijn. Geef je fout toe en schors hem dan voor de volgende wedstrijd.

Ze moeten gewoon mooi de A1 nu naar deze match sturen. Zijn ze ook direct van dat gejank af over het spelen met jongens die bij het eerste elftal betrokken zijn, kan NEC mooi strijden om de titel wat ze blijkbaar op eigen kracht niet kunnen doen.
De Knvb mag zich serieus schamen, als een club een dergelijke fout maakt staan er straffen voor. Wat zijn de gevolgen voor/binnen de Knvb in deze?

8 april 2018 om 21:09

Dat zou op zich nog het eerlijkst ook zijn voor de competitie, tegen Fortuna kwam Jong Ajax immers ook met een jeugdelftal aanzetten omdat alle goede spelers van Jong Ajax mee waren op traingskamp met de selectie.

8 april 2018 om 21:15

ja inderdaad, wellicht kunnen we nog opperen om met de C1 te spelen, als dat nog beter in het straatje past. Zouden jullie ook zo nadrukkelijk op je strepen gaan staan als de match was gewonnen vrijdag of kon het dan gewoon administratief kunnen worden afgehandeld? Achjah Knjb of zoiets

Dit is gewoon gestoord, grandioze fout van de Knvb. In Sittard zullen ze er niet blij mee zijn. De meest logische beslissing is hier om de schorsing voor de volgende wedstrijd door te zetten. De speler werd niet geschorst omdat de Knvb hem nooit heeft geschorst, dat mogen ze nu dan als nog doen, maar je kan toch niet die hele 90 minuten op nieuw beginnen.

Wat een giga blunder van de KNVB. Ik neem aan dat ze ook opdraaien voor de gemaakte kosten. Voor Ajax maakt het natuurlijk geen zak uit of ze nou wel of geen kampioen worden, maar voor de jongens is dit natuurlijk wel zuur.

De KNVB staat dus hier compleet voor paal. Gelukkig kan jong Ajax niet promoveren. Ik vind het sneu voor Fortuna Sittard, maar Ajax zou gewoon expres moeten verliezen of zo. Dit is gewoon ten zotte.

De bijna zekere promotie komt nu in het gedrang. Grove blunder van de Knvb en ik vind dat deze maatregel absoluut niet in verhouding staat met de fout die er is gemaakt. Eerder al onterecht onze licentie ingetrokken en nu dit...... Wat nog het ergste van alles is dat de Knvb heel makkelijk overstag lijkt te zijn gegaan, geen rechtszaak of niks aan te pas gekomen, terwijl de Knvb zich zo diep zou moeten schamen dat ze op hun minst hun best kunnen doen om recht te geven aan deze zaak. Vond NEC best een mooi clubje maar hoop dat ze de komende 15 jaar meemaken wat wij 15 jaar hebben meegemaakt.

8 april 2018 om 22:19

Want NEC kan hier wat aan doen? Is een kwestie tussen Ajax en de KNVB.

"gezien de omstandigheden zal de aanklager betaald voetbal geen tuchtrechtelijke maatregelen nemen tegen Ajax."
Prachtig dit. De Knvb maakt zelf een blunder maar Ajax moet blij zijn dat ze geen tuchtrechtelijke zaak krijgen. Gaat de Knvb zichzelf nog wel straffen?

Sorry hoor....maar waarom huilen Ajacieden hierboven nou zo? Zowel Knvb, Ajax als desbetreffende speler hebben een fout gemaakt...want iedere Ajacied kan hiet wel wijzen naar de Knvb...maar als club en speler kan je hier toch ook een administratie voor bijhouden? Te gek voor woorden dat de concurrent kennelijk dit wel weet van de tegenpartij.

Vanuit NEC dus volledig logisch dat ze de wedstijd over willen spelen. Het maakt voor NEC ook niet uit wie de fout heeft gemaakt, maar dat er een fout is gemaakt.

8 april 2018 om 22:48

Alleen de knvb kan een speler schorsen, dus wat wil je dan doen? Niet opstellen? En dan krijgt hij volgende wedstrijd een kaart en is hij weer geschorst.......mis je hem 2x ipv 1x.
Ajax heeft het enige gedaan wat ze konden doen en de knvb zegt, speler is speelgerechtigd.

Jong az tegen Oss moest ook overnieuw.... AZ won eerst makkelijk.. daarna verloren.. omdat AZ 2 minuten met een dispensatie teveel speelde, el Hassnaoui (23 of ouder) die nog nooit eens bij het eerste zar

8 april 2018 om 22:49

Ja, verschil is een domme fout van de club zelf, hier wordt door de knvb bevestigd dat de betreffende speler speelgerechtigd is.

Ajax mag nog blij zijn dat het geen "tuchtrechtelijke maatregelen" tegen zich krijgt Ongelofelijk. Ben benieuwd wat de reactie vanuit Ajax is.

Lijkt me niet meer dan logisch, toch?

Zoals ik eerder al aangaf, je moet wel heel stom zijn, om, ondanks goedkeuring van de KNVB (want ja, ook zij zitten fout), een speler met 5 gele kaarten op te stellen... Om dezelfde vergelijking te trekken, alsof je opeens een miljoen op je rekening hebt staan en die uitgeeft. Daar moet een luchtje aan zitten en is dus spelen met vuur. Vervolgens is het heel simpel, wie zijn billen brand, moet op de blaren zitten.

Twee partijen hier in de fout (Ajax en KNVB), NEC dus de enige 'benadeelde'. Voor hoe verre dat ook geldt mbt één speler

8 april 2018 om 21:41

Officiele brief uit Zeist. Diverse malen navraag gedaan. Speler NIET geschorst. Wat doet Ajax fout? Oh ja helemaal niets.

10 april 2018 om 20:50

Ga jij me dan serieus vertellen dat Ajax niet bij houd hoe veel kaarten hij gehad heeft? Dat ze dat alleen van de KNVB horen? Nogmaals, dat is spelen met vuur. Komt dat uit, zal de KNVB altijd toegeven en dus hun fout herstellen. Door de fout te herstellen, was deze speler hoe dan ook geschorst, waardoor Ajax dus fout zou zitten, in theorie. In de praktijk zullen veel mensen de schuld, net als jij, niet bij Ajax leggen, maar ik vind 100%: wie zijn billen brand, moet op de blaren zitten!

Amsterdammertjes maken zich druk om jong Ajax omdat Ajax 1 volgende week met een bos bloemen naar de lichtstad moet. Over het competitievervalsend aspect van hun jong team zijn ze altijd bagateliserend geweest. Nu door een fout van de Knvb waar Ajax misbruik van dacht te kunnen maken is het nu een en al gejank vanuit de hoofdstad. En Fortuna moet ook niet lopen zeiken hier; die spoelden tegen de A1 van Ajax. NEC staat volledig in zijn recht.

8 april 2018 om 21:40

Ha, ha. Diverse malen navraag doen bij de knvb, zelfs een brief dat de speler speelgerechtigd is. Denk dat Ajax geen blaam treft en de jankertjes uit Nijmegen hiervan willen profiteren. Geen onzin dingen erbij halen. Triest gedrag van nec

8 april 2018 om 22:56

Precies vanwege mensen als jij zou ik het mooi vinden als Ajax juist in de inhaalwedstrijd op volle sterkte aantreedt. Met zoveel mogelijk goede spelers, zoveel mogelijk miljoenen op het veld om nec met 5 of meer doelpunten verschil af te drogen.

mag verwijderd worden

8 april 2018 om 21:44

Je vergeet wat belangrijke details. Dat de knvb zegt dat hij NIET geschorst is. Fout ligt niet bij Ajax. Triest is het dat nec goedkoop toch nog aan punten wil komen.

8 april 2018 om 21:47

Barry toch als je even wat reacties had gelezen had je jezelf de moeite bespaard voor dit bericht, de knvb heeft ajax op papier gezegd dat hij NIET geschorst was...

8 april 2018 om 21:53

las reacties op facebook vz, die dat zeiden en dacht eerlijk gezegd ook dat het zo'n soort fout was. Had even gemist dat ajax ook navraag had gedaan

Ik als MVV fan trek nu zelfs meer naar Fortuna t.o.v. de Knvb. Die criminele organisatie daar in Zeist mag ook een opgeschoond worden net zoals de Fifa (niet dat deze nu schoon is hoor)

Is het niet dat de scheidsrechter hier ook een rol in heeft voorafgaand aan de wedstrijd. Lijkt mij juist dat hij zijn huiswerk niet heeft gedaan.

8 april 2018 om 22:35

Bijleveld stond ook niet op de lijst van geschorste spelers, dus wat moet je dan? Moet elke scheids van elke speler bijhouden hoeveel kaarten hij heeft?
Je vraagt iets na, krijgt bevestiging dat hij niet geschorst is dus stelt de speler op. Niet opstellen betekent namelijk niks, want een schorsing die er niet is, kun je niet uitzitten. Dus moet je de speler passeren en bij volgende gele kaart is hij weer geschorst, dus mist ie 2 wedstrijden ipv 1.

Mm, als NEC wel gewonnen had, zou Ajax dan hetzelfde hebben gedaan?

Wellicht een wat aparte vraag, maar hoe zit het met voetbalweddenschappen op deze wedstrijd? Bij verlies aanvechten en bij winst mazzel? Ben best benieuwd al heb ik hier zelf niks op ingezet.

De KNVB blundert en nu moet de wedstrijd overgespeeld worden.... Te zot voor woorden. De KNVB informeert Ajax over de schorsingen en daar stond Bijleveld duidelijk dus niet bij. Maar goed, dan opnieuw en dan met grotere cijfers winnen. Laat Fortuna uiteindelijk maar promoveren. Dat lelijke clowneske shirt uit Nijmegen hoef ik niet in de Eredivisie te zien...

Is gewoon belachelijk dat de Knvb hier de schuld van krijgt . Als je als betaalde prof niet eens weet na hoeveel kaarten je geschorst bent . Zelfde voor de technische staf van jong Ajax .

10 april 2018 om 17:25

Het enige dat belachelijk is, is dat de degene die schorsingen regelt zijn zaakjes niet op orde heeft. en dat is..idd de kvnb. Ajax vraagt het na en krijgt zwart op wit dat speler mee mag doen en achteraf , ja sorry, foutje...........te belachelijk voor woorden

Echt belachelijk van de KNVB. En Fortuna kan hier gigantisch de dupe van worden. Ik heb niks tegen NEC maar hoop dat als Ajax 1 officeel geen kampioen meer kan worden ze gewoon het sterkst mogelijk elftal neer zitten incl 1e team spelers die mee kunnen doen. Alleen al voor Fortuna zou Ajax moeten winnen.

Wat een drama hier over een club van de jong teams die niet eens mee spelen voor promotie. Ajax doet het super goed en ik ben ook van van sommige talenten maar regels zijn regels kom op allemaal hier.

Alle moraalridders die hier roepen terecht want nec is benadeeld gaan die alle wedstrijden waar scheidsrechters fouten maken dat ook roepen voortaan? het verschil dat de geschorste speler mee deed is minimaal als er al verschil is. als een scheids een onterechte penalty geeft is die invloed veel groter dan ook maar overspelen? als dit de fout van Ajax was snap ik het maar als je navraag doet en het op papier hebt en de knvb flikt je dit dan ben je als ajax zijnde en fortuna gewoon benadeeld in plaatst van nec. ook mensen die hier roepen het maakt voor Ajax niks uit een wedstrijd extra ervaring die hebben zelf nooit gevoetbald zeker... Die spelers van Ajax trainen elke dag kunnen nog kampioen worden daar voetbal je een heel seizoen voor dan win je een belangrijke topper tegen nec en dan krijg je dit, reken maar dat ze hier van balen. ik hoop dat Ajax of niet komt opdagen of half Ajax 1 erin zet dit dient gewoon weer een overwinning voor Ajax te worden om recht te doen aan eerlijk verloop van de competitie en dan vooral richting Fortuna wat onbewust nu de grootste benadeelde word.

De enige juiste beslissing in deze situatie. Lullig voor Ajax misschien, of Fortuna, maar dit is de enige manier op dit op te lossen. Er stond een speler op het veld die dat nooit had mogen staan, dat is alleen zo terug te draaien. Ook al treft Ajax weinig blaam in deze.

9 april 2018 om 07:54

Helemaal mee eens , maar er word geroepen dat Ajax het zwart op wit heeft maar is dat zo of zeggen ze dit , want als ze dat niet hebben moet t gewoon een 0-3 worden

De situatie die nu ontstaat, is volslagen belachelijk. NEC heeft de wedstrijd tegen Ajax verdiend verloren en dat was natuurlijk niet uitsluitend of misschien zelfs wel helemaal niet te wijten aan de aanwezigheid van Teun Bijleveld. Een speler van NEC heeft tijdens de wedstrijd tegen Ajax zijn vijfde gele kaart gekregen en zou voor de wedstrijd van NEC tegen OSS automatisch geschorst zijn. Nu mag hij gewoon spelen en dus wordt na Fortuna en Ajax ook OSS benadeeld door deze handelswijze. Cassiera heeft een rechtmatig doelpunt gescoord en die is hij nu kwijt. Gelukkig staat hij te ver achter om nog topscorer te worden, maar een dergelijk akkefietje had hem in de theorie de topscorerstitel kunnen kosten.

Behalve Bijleveld was ook Matisuwa geschorst en die mag nu ook tegen Den Bosch niet spelen. Dat betekent dat hij feitelijk twee wedstrijden schorsing uit moet zitten. In de reglementen van de Knvb staat dat een vijfde gele kaart automatisch betekent dat een speler geschorst is voor de eerstvolgende wedstrijd. Matisuwa en Bijleveld zijn voor dezelfde wedstijd geschorst en nu heeft de Knvb bedacht dat Matisuwa voor de wedstrijd tegen Den Bosch is geschorst en Bijleveld voor die tegen Nec. Daarmee lapt de Knvb haar eigen regels aan de laars om het eigen falen te maskeren.

Als ik Ajax was, zou ik de wedstrijd in de Arena laten spelen en iedere club- en seizoenkaarthouder gratis binnen laten. Ook zou ik Reiziger binnen de daarvoor bestaande regels, de beschikking geven over een zo sterk mogelijk elftal om de Jupiler League te winnen. Dolberg is volgens de regels gewoon beschikbaar voor JA en die zou ik dus gewoon opstellen. Dat geldt ook Eiting, Taglifico, Mazraoui, Dijks, Siem de Jong, Viergever (indien fit), Youness en volgens mij zelfs ook voor Wober. Daar kan je een aardige opstelling mee maken. Samen met een goedgevulde Arena kan je daarmee volgens mij een situatie creeren waarin NEC al bij voorbaat kansloos is. En dat moet volgens mij de missie zijn. Want ook al staat die club juridisch wellicht wel in haar recht, om een wedstrijd die volkomen terecht is verloren, te laten overspelen op basis van een administratieve fout, getuigt niet van een groot eergevoel en al helemaal niet van enige sportiviteit. Een echte sportman neemt zijn verlies als een vent als deze volledig terecht is. Ik hoop dan ook van harte dat het Fortuna is dat naar de Eredivisie zal promoveren.

De selectieve verontwaardiging van sommige mensen, vind ik lachwekkend. Er zijn in het verleden veel ergere dingen gebeurd waarvan de wedsstrijden niet zijn overgespeeld. Zoals de bekerwinst uit 2002 van Ajax tegen Utrecht die tot stand kwam door een buitenspelgoal van Wamberto. Hoe vaak worden er geen mensen uit het veld gestuurd die later worden vrijgesproken. En hoe vaak worden er niet strafschoppen gegeven voor schwalbes. Bovendien denk ik niet dat er ook maar 1 persoon is die de illusie heeft dat NEC ook protest zou hebben aangetekend en de Knvb de wedstijd zou hebben laten overspelen als NEC de wedstrijd had gewonnen. Terwijl ook dan het feit overeind zou hebben blijven staan dat er een speler in het veld stond die daar niet zou hebben mogen staan. De overtreding blijft derhalve hetzelfde. De wedstrijd moet worden overgespeeld omdat de reglementen zouden zijn overtreden. Dat gebeurt echter in vrijwel iedere wedstrijd door toedoen van de scheidsrechter en vaak wordt dat ook door de scheidsrechter zelf toegegeven. Toch worden die wedstrijden niet overgespeeld. Kennelijk mogen de Knvb en haar werknemers wel fouten maken en de clubs en spelers niet. En dan heb je het dus gewoon over klassejustitie. De Knvb heeft een fout gemaakt en zou de hand in eigen boezem moeten steken ipv de schuld daarvoor eenzijdig bij de clubs neer te leggen. Het is te hopen dat de rest van de competitie zo verloopt dat Fortuna rechtstreeks promoveert anders kon dit muisje nog wel eens een vervelend staartje krijgen. En zure smaak in de mond levert deze beslissing sowieso op.

10 april 2018 om 17:11

Je mag 2 dispensatie spelers opstellen. Dat zijn meestal ongemotiveerde spelers die eigenlijk helemaal geen zin hebben in een Jupiler league wedstrijd voor een paar honderd man. Ik zou gewoon de basis Jong Ajax spelers opstellen.

Ik snap werkelijk niet waar de Ajax-supporters zich druk om blijven maken. Nogmaals: Jong Ajax is een opleidingsteam, het resultaat is van ondergeschikt belang. Vanuit dat oogpunt is het toch alleen maar goed dat je een wedstrijd extra krijgt, ook nog eens tegen een van de sterkte teams van de JL?

11 april 2018 om 11:49

Dat is toch niet zo moeilijk te begrijpen? Het eerste elftal gaat weer geen prijs pakken, dus moeten we ons heil ergens anders zoeken, bij de jeugd of Jong Ajax. Bovendien ontbreekt de schaal van de Eerste divisie nog in de prijzenkast.

Wat gebeurd er eigenlijk met me oude toto formulieren. Had NEC op winst gezet, wat uiteraard fout was. Alleen wedstrijd gaat overnieuw, gisteren scande formulier 0 euro?? Wie weet hoe dat zit

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

0 fans
Aanvaller, 20 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 18 juli
Villarreal lijkt de sleutel tot een eventuele transfer van Jasper Cillessen in handen te hebben. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren