Lazio klimt naar derde plek na historische treffer van Immobile

Lazio heeft zondag uitstekende zaken gedaan in de Serie A. De club uit Rome profiteerde optimaal van misstappen van zijn concurrenten door met 1-2 te winnen van Udinese. Ciro Immobile was met een doelpunt en assist belangrijk voor Lazio.

Omdat AS Roma en Internazionale dit weekend hun wedstrijden verloren, had Lazio de kans om de vijfde plaats in te ruilen voor de derde positie op de ranglijst. De wedstrijd begon niet goed voor de bezoekers, want in de dertiende minuut kwam Udinese op voorsprong. De Deense middenvelder Jens Larsen werd op de rechterflank de diepte ingestuurd en zijn scherpe voorzet werd met een snoekduik afgemaakt door Kevin Lasagna, die voor het eerst sinds twee maanden in de basis verscheen bij Lazio.

De ploeg van trainer Simone Inzaghi herstelde zich snel. Want na een klein half uur spelen schoot Ciro Immobile de gelijkmaker tegen de touwen. Hij kreeg een mislukt schot van Senad Lulic voor zijn voeten en schoot onhoudbaar raak. Het was alweer het 27ste doelpunt van de topscorer van de Serie A dit seizoen. Met dat aantal is hij de meest trefzekere spits van Lazio ooit in een seizoen. Hij gaat Hernan Crespo en Beppe Signori voorbij, die beiden tot 26 doelpunten kwamen in een seizoen.

Lazio, waar Stefan de Vrij negentig minuten speelde, zou met een voorsprong de rust in gaan. In de 37ste minuut werd Immobile aangespeeld op de rand van het strafschopgebied en hij stuurde Luis Alberto weg, die doelman Albano Bizzarri versloeg in de korte hoek. Het bleek de winnende treffer, want na rust hielden de Romeinen stand en klimt het naar de derde plek.