wk2018

ADO en Utrecht delen de punten in zinderend spektakelstuk met zes goals

Zondag, 8 april 2018 om 14:25

FC Utrecht heeft zondagmiddag niet weten te winnen van ADO Den Haag. De Domstedelingen hadden het betere van het spel in De Galgenwaard en creëerden de meeste kansen, maar moesten genoegen nemen met een punt: 3-3. Door het gelijkspel blijft Utrecht met 49 punten op plek vier in de Eredivisie steken, terwijl ADO (tijdelijk) een plekje klimt.

ADO stond voor aanvang van het duel negende in de Eredivisie en een winst was zeer welkom om kans te blijven houden op de play-offs om Europees voetbal. De residentieclub moest het echter zonder de supporters doen, want na de rellen zaterdagnacht hebben de autoriteiten besloten dat er geen ADO-fans naar de Galgenwaard mochten afreizen. Bovendien was ook de geblesseerde Robert Zwinkels er niet bij; Indy Groothuizen mocht debuteren en Joe van der Sar, zoon van Edwin van der Sar, zat voor het eerst bij de wedstrijdselectie.

FC Utrecht begon het sterkst van beide ploegen, maar de thuisploeg kwam in eerste instantie niet tot scoren. Zo was Mateusz Klich na een paar minuten al dicht bij de openingstreffer, maar kon Aaron Meijers de bal van de lijn halen. Nadat ADO de eerste beschietingen had overleeft, kroop het uit zijn schulp, maar ook de bezoekers hadden het vizier niet op scherp staan. Vlak voor het rustsignaal van scheidsrechter Dennis Higler was het Utrecht weer die enkele mogelijkheden had en ditmaal werd het net wel gevonden.

Waar Klich Groothuizen trof, was het Sander van de Streek die wel raak schoot. De aanvallende middenvelder knalde vanaf de rand van het strafschopgebied het leer tegen de touwen, wat alweer zijn zesde goal in de laatste acht competitieduels betekende. ADO kwam tien minuten na de thee echter op gelijke hoogte via Bjørn Maars Johnsen: de spits kapte Ramon Leeuwin uit en vond met een uithaal de verre hoek: 1-1. Het doelpunt deed niets af aan de machtsverhoudingen op het veld en Utrecht bleef jagen naar goals.

Groothuizen en de lat stonden Utrecht echter in de weg, waarna de teruggekeerde Tom Beugelsdijk zijn ploeg de voorsprong bezorgde door een corner binnen te koppen. De verdediger was uitzinnig met zijn treffer bij zijn rentree en maakte ook enkele gebaren naar het publiek van Utrecht tijdens het juichen. Twee minuten later was het echter alweer 2-2: Kerk wist een voorzet van Giovanni Troupée op waarde te schatten en Groothuizen te kloppen. In blessuretijd was het Elson Hooi die zijn ploeg de drie punten leek te bezorgen, maar in extremis scoorde Zakaria Labyad via een vrije trap, wat uiteindelijk een puntendeling betekende.


Poll

Verwacht jij dat FC Utrecht vijfde gaat eindigen?


Gerelateerd

57 reacties (laatste reactie door jajowi)

Tjonge jonge Higler, dat is toch nooit een vrije trap??? Tommie komt van achter, achterover leunen en een vrije trap pakken. Hoe simpel??! Stond nog te juichen voor die 2-3.. pfftt.. zuur zeg!

8 april 2018 om 14:33

Mag nooit een vrije trap zijn. Totaal geen overtreding.

8 april 2018 om 14:34

En kanon die als een stervende ooievaar maar beneden gaat na een handje van dessers is zeker wel een overtreding.

8 april 2018 om 14:37

Daar was wel degelijk contact. Hier gebeurde gewoon niks.

8 april 2018 om 14:41

Hij houdt zijn beide armen om de Utrecht speler heen, als je zo dom bent op die plek kan je hem verwachten. En er was ook nu weldegelijk contact. Dessers moet hem trouwens wel een flike poeier gegeven hebben als hij zo wilde vallen.

8 april 2018 om 14:45

Achteruit lopen Utrecht speler loopt in ADO verdediger en gaat als een stervende zwaan naar de grond. Thuisfluiter.

8 april 2018 om 14:54

'Daar was wel degelijk contact' is misschien wel het zinnetje waar ik de grootste hekel aan heb gekregen. Ja, er was contact. Maar voetbal is een contactsport! Dat dit gebruikt wordt om schwalbes goed te praten is volslagen idioot.

8 april 2018 om 15:00

@tbaas Dat is toch typisch zo’n zwanenval die het spel bederfd. Had voor mij als neutrale supporter nooit afgekeurd mogen worden, dus ik was blij dat het werd afgestraft. Een lange brede donkere kerel gaat als een zwaan achterover omdat er 2 vingers in zn rug zaten. Hij wist heel goed dat hij zijn man kwijt was en dit zijn uitweg was

8 april 2018 om 15:16

Toen Sadiq ging liggen tegen ons werd er ook gefloten. Jammer alleen dat die alsnog viel

8 april 2018 om 14:38

Hahah en het dan niet hebben over die niet gegeven rode kaart voor Beugelsdijk en onterecht afgekeurde goal?

8 april 2018 om 14:52

@caeser welke wedstrijd heb jij gekeken? Rode kaart voor Beugelsdijk?

8 april 2018 om 14:54

Euh misschien toen er gefloten was en hij als een idioot door ging op Strieder

8 april 2018 om 14:56

Noem jij dat rood? LOL!

11 april 2018 om 16:21

Rode kaart hahahah.... jij spoort niet echt als je dit echt denkt. Heb je schopper Strieder gezien of is dat je ontgaan? Vast wel.

11 april 2018 om 16:22

Haha daar was niet veel aan de hand. Hoop bombarie om niks.

8 april 2018 om 14:54

Snap je frustratie helemaal maar higler is echt een waardeloze scheids die voor 2 kanten slecht is. Saaie wedstrijd de 2e helft qua doelpunten leuker werd maar qua spel was het niet veel aan miste vooral de ado supporters wat gelijk voor meer sfeer had gezorg van 2 kanten maar goed hopen volgend jaar op een sfeervolle en sportieve dag. en o ja labyad zal zeker kans maken op de prijs misser van de week sjonge jonge hoe kan je die kans missen zeg

8 april 2018 om 14:58

Enorm jammer. 600 man zouden naar Utrecht toe gaan. Had voor heel veel sfeer gezorgd want het was echt een dooie boel daar..

8 april 2018 om 15:06

Jaa idd ik heb er een dubbel gevoel bij want eene kant moet er gestraft worden dus snap ik de maatregel (wij hebben het zelf ook meegemaakt bij ajax uit enzo) maar andere kant kan je zulk tuig geen supporter noemen. Jullie brengen ook altijd sfeer en een beetje tegen elkaar over zingen vind ik gezonde rivaliteit maar wat er gisteravond gebeurde heeft niks met voetbal fc utrecht en ado den haag te maken.

8 april 2018 om 15:18

Dus omdat 40 man gaan knokken zijn er meteen 600 die ook maar moeten worden gestraft??

8 april 2018 om 15:19

Ik zag anders ook een paar hands balletjes enzo? Kon er ook wel 1 van op de stip dus al met al 3-3 een terechte uitslag!

8 april 2018 om 15:24

Als het aan mij ligt niet maar ik ben geen burgemeester Ik kan me het daarom wel voorstellen het was hier gisteravond gekkehuis en begrijp me niet verkeerd ik wijs echt niet alleen naar ado maar denk dat elke burgemeester van elke stad had opgetreden naar zo nacht als gister. Het zijn altijd de goede die onder de kwade lijden en dat zal altijd zo blijven helaas

8 april 2018 om 15:53

Klopt, de goede lijden onder de kwade, zo werkt dat

11 april 2018 om 16:26

Jij zag die handsballen als enige dan.

11 april 2018 om 16:31

Waarom wel Utrecht supporters wel naar Rotterdam mogen afreizen van het weekend is mij ook een raadsel? Het waren z Utrecht en Feyenoord aanhang die op de vuist gingen in ondiep. ADO aanhang waren bij de a12 bij de Meern langs een wegrestaurant aan het wachten en zijn daar nooit slaags geweest met wie dan ook. Deze groep is teruggestuurd en is gewoon heel rustig verlopen. Dit staat ook in de brief die de burgemeester geschreven heeft.

11 april 2018 om 16:17

3 punten door neus geboord door Higler. Was absoluut geen sorke van eem overtreding. Vorig seizoen is Den Haag daar ook zwaar benadeeld door Guzubuyuk.

Wat een ontzettend leuke wedstrijden dit weekend (tot nu toe)! Nu ook weer: 3-3 na een zinderend slotstuk. Feest voor de neutrale toeschouwer!

Voor de neutrale kijker zoals ik, heerlijke wedstrijd. Veel passie aan beide kanten. Utrecht wat ongelukkig maar zich terug gevochten na een mindere periode.
Beugelsdijk is toch wel weer heel belangrijk, maar had zijn ploeg bij een andere scheidsrechter zwaar kunnen benadelen.

Heerlijke wedstrijd en een prima uitslag voor de concurrentie

8 april 2018 om 14:40

pec haalt utrecht niet meer in.

11 april 2018 om 16:33

Den Haag loopt in op PEC die zullen ze vast wel inhalen-

Utrecht heeft de laatste tijd wel veel moeite met een voorsprong vast houden zeg. Hierdoor loopt Feyenoord ook uit en is plek 4 denk ik niet meer haalbaar. Nu zorgen dat we gewoon plek 5 houden en die play offs winnen

8 april 2018 om 15:35

Thuis tegen ADO moet je gewoon winnen. Als Utrecht verdedigend zo blijft spelen, gaan ze de play-offs echt niet winnen. De Jong had Leeuwin allang moeten vervangen. Dumic is volgens mij niet voor niks gehaald. Verder is Klaiber in verdedigend opzicht gewoon te zwak. Troupee is naar mijn mening een completere speler met veel meer potentie.

11 april 2018 om 16:36

ADO win je niet zomaar ff van als Utrecht zijnde. ADO is nu al 4 seizoen op rij ongeslagen in Galgenwaard. Deze pot had je kunnen verliezen en vorig seizoen had je moeten verliezen, dus zomaar ff winnen is erg overdreven, want Utrecht is geen wonderploeg he.

Erg vermakelijke wedstrijd! Was goed vertoeven in het zonnetje in het stadion. Erg jammer dat Utrecht deze wedstrijd niet heeft gewonnen, ze hebben genoeg kansen gehad. ADO kwam duidelijk voor een punt (al beginnen met tijdrekken in de eerste helft voor de 1e goal, in de tweede helft met verschillende 'blessuregevallen', de 5-4-1 handbalopstelling en het loeren op de counter). De ADO goals kwamen redelijk uit de lucht vallen vanuit de counter veelal. Uiteraard ook slap verdedigd vanuit Utrecht zijde. Beschamend hoe trouwens sommige ADO-supporters hierboven, ondanks hetgeen dat ik eerder in deze post heb gezegd, nog lopen te klagen over de vrije trap van Labyad. Dit ondanks de niet gegeven rode kaart voor Beugelsdijk en de onterecht afgekeurde goal. Beetje bescheidenheid/zelfreflectie had wel op z'n plaats geweest....

11 april 2018 om 16:40

Je doet net alsof een wonderploeg heeft staan maar dat is echt niet zo. Achterin is het dweilen met de kraan open, al 8 goals tegen in 3 wedstrijden en dat zeg genoeg over dit Utrecht denk ik. Verder kwam ADO zeker niet voor een punt maar dat mag jij vinden. ADO had een prima strijdplan om dit Utrecht bloot te stellen aan hun zwaktes.

dat sommige "kenners"zoals tbaas hierboven onzin uit kramen tot daar aan toe maar dat een ervaren trainer als Groenendijk dom gaat lullen is echt vreemd.
Hij vond het geen vrije trap maar over de goal die onterecht werd afgekeurd hoor ik hem niet.
Misschien een iets te felle groen gele bril.

En over die ....scheids zeg ik maar niets,

Maar goed dat is mijn mening.

11 april 2018 om 16:43

Dat kan je die arrogante jp ook verwijt maken, want die denkt dat ie een wonderploeg heeft. Heb jp ook niks horen zeggen over die Lucky moment gehoord op t eind.

11 april 2018 om 17:00

Arrogant?
Wat mij betreft was hij zeer correct toen hem gevraagd werd over de afgekeurde goal.
Hij had ook die verdediger een aansteller kunnen noemen die door 2 vingers overhoop werd gekegeld.
Hij is een stuk beter dan zijn voorganger op tv.
Dus arrogant nee, wel iets te bescheiden.
Trouwens waar heb je hem dat horen zeggen dat hij een wonderploeg heeft.
Heb ik iets gemist?

Maar goed dat is mijn mening.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Ramon LeeuwinVerdediger10
Edson BraafheidVerdediger10
Robin van der MeerVerdediger10
Sean KlaiberVerdediger10
Willem JanssenMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

9 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 17 juli
TSG Hoffenheim wil Justin Hoogma aankomend seizoen op huurbasis elders stallen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren