Eriksen gidst Tottenham naar zege; Pröpper pakt rood bij Brighton

Tottenham Hotspur heeft geen fout gemaakt in de 32e speelronde van de Premier League. De club uit Londen was dankzij twee doelpunten van Christian Eriksen met 1-2 te sterk voor Stoke City. Harry Kane stond voor het eerst sinds 11 maart in de basis. Burnley deed goede zaken tegen Watford (1-2) en Davy Pröpper kreeg een directe rode kaart in het duel met Huddersfield Town (1-1).

Stoke City - Tottenham Hotspur 1-2
Het Tottenham van Mauricio Pochettino profiteert optimaal van het punterlies dat Liverpool leed tegen Everton (0-0), want de stadsgenoten hebben nu allebei 67 punten. The Spurs kregen na tien minuten een eerste goede kans toen Jack Butlannd Heung-Min Son na een mooi wippertje van Dele Alli van scoren afhield. De bezoekers genoten in de eerste helft ongeveer zeventig procent balbezit, maar deden daar niet veel mee. Na de pauze brak Eriksen relatief gauw, na zeven minuten spelen, de ban. De Deen liep mee na een counter en schoot raak na terugleggen van Alli: 0-1.

?? TOCH WEER Harry Kane! ??

Geplaatst door voetbalzone op zaterdag 7 april 2018

Het was alweer de tiende assist van de Engels international in het huidige competitieseizoen. Tottenham schakelde een versnelling hoger en was via Son dicht bij de 0-2, maar na 57 minuten werd het na een fout van Hugo Lloris gelijk. Mame Diouf duwde de gelijkmaker in het lege doel: 1-1. Stoke leek op weg naar een belangrijk punt, maar Eriksen bezegelde met een vrije trap die er in één keer indraaide het lot over the Potters. Xherdan Shaqiri schoot in de slotfase nog wel tegen de lat. Stoke staat met 27 punten op de voorlaatste plaats en moet zeker vijf punten goedmaken om zich nog te handhaven.

Watford - Burnley 1-2
Burnley mag blijven dromen van Europees voetbal, want door de overwinning heeft het team van Sean Dyche nog maar twee punten minder dan Arsenal, dat nog wel een duel te goed heeft. The Clarets dachten binnen twee minuten al op 1-0 te komen toen Chris Wood scoorde, maar er was al gevlagd voor buitenspel. Beide partijen kregen in het vervolg enkele kansen, maar de doelpunten vielen in het laatste halfuur van de wedstrijd. Roberto Pereyra schoof de 1-0 binnen, maar via Sam Vokes (intikker) en Jack Cork (scrimmage) werd het nog 1-2 voor Burnley. Watford daalt af naar de twaalfde plaats in de Premier League.

Leicester City - Newcastle United 1-2
Newcastle kwam na achttien minuten op voorsprong in het King Power Stadium: Jonjo Shelvey was het eindstation van een counter en schoot via het been van een verdediger binnen. Leicester ging op jacht naar de gelijkmaker, maar doelman Martin Dubravka hoefde zich zelden in te spannen. Na rust voerden the Foxes de druk verder op, maar verder dan kleine mogelijkheden voor Jamie Vardy en Adrien Silva kwamen zij niet. Na 75 minuten werd het 0-2: Ayoze Pérez wipte de bal van ver over de doelman heen. Via een intikker van Vardy deed Leicester nog wat terug, maar een punt zat er niet in voor de blauwhemden.

Bournemouth - Crystal Palace 2-2
Bij Bournemouth was Nathan Aké zoals gewoonlijk basisspeler, terwijl Patrick van Aanholt als enige Nederlander namens Crystal Palace aan de aftrap verscheen. Na een teleurstellende eerste helft, kwam het duel na de onderbreking los. Luka Milivojevic opende na twee minuten voetballen in het tweede bedrijf uit een vrije trap de score, maar Lys Mousset zorgde amper een kwartier later met een geplaatst schot alweer voor de gelijkmaker. Beide teams kregen daarna kansen op een tweede doelpunt, maar het was Crystal Palace dat het eerst toesloeg. Wilfried Zaha tekende een kwartier voor tijd voor de 1-2, door het leder na een individuele richting de bovenhoek te sturen. Bournemouth toonde echter karakter en stelde in de voorlaatste minuut van de officiële speeltijd via Joshua King toch nog een punt veilig.

??ROOD?? voor Davy Pröpper! Terecht?

Brighton & Hove Albion - Huddersfield 1-1
Brighton verloor zijn drie laatste officiële wedstrijden, maar had het geluk tegen Huddersfield weer eens aan zijn zijde. Een uithaal van Solomon March trof na een half uur voetballen de paal, maar via de rug van doelman Jonas Lössl belandde het leder alsnog in het doel. Het antwoord van de bezoekers, waar Rajiv van La Parra kon rekenen op een basisplaats, liet echter niet lang op zich wachten: Steve Mounié onderschepte een te korte terugspeelbal van Shane Duffy, waarna hij de doelman omspeelde en uiteindelijk eenvoudig kon scoren. Door een directe rode kaart van Davy Pröpper na een harde tackle moest Brighton het laatste kwartier met een man minder doorkomen. Jürgen Locadia zat de gehele wedstrijd op de bank.

West Bromwich Albion - Swansea City 1-1
Na een vroeg doelpunt van Jay Rodriguez in de tweede helft leek West Bromwich op weg naar zijn eerste overwinning in de Premier League sinds 13 januari, maar Tammy Abraham gooide een kwartier voor tijd toch nog roet in het eten voor de hekkensluiter. De Chelsea-huurling kopte binnen na een hoekschop van Sam Clucas en bepaalde zo de eindstand. Ondanks het feit dat West Bromwich dus opnieuw naast een overwinning greep, kwam er met het gelijkspel voor the Baggies wel een einde aan een reeks van acht competitienederlagen op rij.