wk2018

‘Hij heeft de kwaliteiten om de stap naar de top 3 te zetten, fluitend’

Dinsdag, 3 april 2018 om 07:00

Juninho Bacuna maakt dit seizoen een goede indruk in het shirt van FC Groningen en dat is Willem van Hanegem opgevallen. Volgens De Kromme is de middenvelder klaar voor een stap naar de traditionele top drie van de Eredivisie. Ook afgelopen weekend tegen Ajax liet Bacuna volgens Van Hanegem zien dat hij toe is aan een stap hogerop.

In zijn column voor het Algemeen Dagblad schrijft Van Hanegem dat Bacuna het afgelopen weekeinde wederom zijn aandacht trok. “Hij heeft met zijn 20 jaar de kwaliteiten om nu de stap naar de top 3 te zetten. Als ik naar Feyenoord kijk, dan zou ik hem halen”, aldus de oud-international over de vaste basisspeler uit het team van trainer Ernest Faber. “Bacuna is een speler die de kaas nooit van zijn brood laat eten. Tijdens de winterstop zagen mensen die ik goed ken hem voor de zoveelste keer aan het werk tegen Club Brugge. Ze waren, net als ik, weer enthousiast. Hans Vanaken is één van de beste spelers van Brugge, maar Bacuna zat er voortdurend kort op bij hem. Het werd ruzie, maar Bacuna deinsde ook toen niet opzij. Integendeel.”

Van Hanegem is van mening dat Bacuna het ver kan schoppen, mits hij een goede begeleiding krijgt. “Ik zeg je, als je deze jongen goed begeleidt en je brengt hem aan het verstand wanneer hij wel en vooral wanneer hij niet zijn tegenstanders moet irriteren, dan kan hij nog grote stappen zetten. Ja, hij heeft met zijn 20 jaar de kwaliteiten om nu de stap naar de top 3 te zetten. Fluitend.”

Van Hanegem hoopt dat Feyenoord komende zomer toeslaat. “Als ik dan kijk naar mijn club Feyenoord, dan zou ik hem halen. Maar Martin van Geel is vaak erg behoudend, wacht tot een speler écht is doorgebroken en klopt dan pas aan. Maar dan betaal je dus de hoofdprijs, zoals bij Ridgeciano Haps bijvoorbeeld. Die kostte 6,5 miljoen en Marko Vejinovic mocht van Feyenoord ook nog eens gratis naar AZ. Als ze de scouting op orde hadden gehad en ze hadden eerder aangeklopt, was Haps voor een habbekrats naar de Kuip gehaald.”


Poll

Juninho Bacuna is goed genoeg voor Feyenoord


Gerelateerd

54 reacties (laatste reactie door vlieger)

Gaat Willem nu elke week een andere middelmatige speler naar een top 3 club toeschrijven? Eerst Fran Sol al en nu deze Bacuna. Leuke spelers, maar geen spelers die je kampioen maken of gaan helpen in Europees verband.

3 april 2018 om 07:22

Ik vindt het beide wel leuke spelers, waarbij ik Sol misschien wel meer doelgericht vindt als Jorgensen. En Bacuna is pas 20, maar wel sterk spelend bij Groningen. Samen met die Doan echt de motor op het middenveld

3 april 2018 om 07:27

Tuurlijk, zijn beide goede spelers voor de Eredivisie. Maar zo'n Fran Sol bijvoorbeeld valt voornamelijk op omdat de rest van de spitsen het laat afweten dit seizoen. Bacuna is ook een prima voetballer, maar (bijvoorbeeld) als Feyenoord zijnde moet je het toch in een andere categorie zoeken lijkt me. Genoeg spelers die laatste jaren vanuit de Eredivisie als goede spelers naar top 3 clubs gegaan zijn en daar niet het niveau omhoog kunnen trekken.

3 april 2018 om 08:03

Fran Sol valt ook op doordat hij de topscorer van de eredivisie is terwijl hij voor een degradatiekandidaat speelt. Moet je nagaan hoeveel goals hij gemaakt zou hebben als hij het aantal kansen van een de Jong of Huntelaar had gehad.

3 april 2018 om 08:29

@ Prithender, dat is wel.lastig te vergelijken. Want hij Ajax en PSV is druk veel hoger en moet je vaak in de kleine ruimte een kans creëren.

3 april 2018 om 08:36

Prithender, dat zeiden ze eerder ook over Michiel Kramer. En we hebben ook nog rare vogels als Bulyikin, Vleminckx, Malki en Junker gehad die de ene na de andere erin legden. Ik heb de laatste jaren zoveel goede spelers van subtoppers in de Kuip te licht bevonden zien worden dat ik nu een beetje sceptisch ben.

3 april 2018 om 09:10

@finalvoetbal
Onzin. Je speelt toch tegen de zelfde teams in de eredivisie? Dan is het juist knapper wat hij nu doet zonder al die extra kwaliteit die hem ondersteund met passes etc. Fran Sol is gewoon de beste afmaker van de eredivisie die voor elke club een aanwinst is in de vorm die hij nu heeft. dan niet als basis speler maar zeker wel als supersub.

3 april 2018 om 09:19

@ohwsorry

Dat is dus géén onzin. Clubs spelen over het algemeen véél aanvallender tegen aan Willem 2 dan tegen een Feyenoord, Ajax of Psv.

Kijk eens naar Feyenoord - VVV of Feyenoord - NAC in de Kuip dit seizoen. Toen was het puur voor de eigen goal hangen en hopen op een counter. Wanneer het Willem 2 - VVV of Willem 2 - NAC is probeert de uitspelende ploeg te voetballen en kansen te creeren.

Ik vind Fran Sol overigens een goede spits, ik twijfel alleen of hij goed genoeg zal zijn om de stap naar een topclub in Nederland te maken.

3 april 2018 om 09:20

@owhsorry - Ja, je speelt tegen dezelfde teams, maar niet op dezelfde manier. Waar Willem II veel achteruit gedrukt wordt, speelt Feyenoord (of andere (sub)top) club, juist erg dominant en veel meer in de kleine ruimte. En er komt veel meer druk bij kijken, want je moet er iedere week staan. Dat snap je na al die jaren toch ook wel?

3 april 2018 om 10:02

@prithender spelers als Vlemincx en Armenteros hebben ook veel gescoord in de eredivisie voor relatief kleine clubs maar hebben het verder nergens laten zien. Verwacht niet veel van Fran Sol bij een van de topclubs.

3 april 2018 om 11:29

Ach ja, Vleminckx is ook een keer topscorer geweest in de Eredivisie met aanzienlijk meer doelpunten dan Sol en ook bij een matige club. Dat maakt je niet direct een goede spits. Sol is een leuke spits voor een subtopper en dat is het dan ook wel. Deze Bacuna hetzelfde verhaal.

3 april 2018 om 13:36

dan zie ik zelf liever die Doan bij Feyenoord. dat is een speler met de creativiteit die wij missen. Bacuna valt mij nooit zo op eigenlijk. die Duarte van Sparta die onder Advocaat nu helaas minder speeltijd krijgt vind ik ook een heel groot talent trouwens

3 april 2018 om 07:36

Die Willem adviseert Feyenoord om Bacuna te nemen,ik hoop niet omdat ie denkt zo weer kritieken te kunnen schrijven.
Bacuna is een redelijke prof,vraag me af of ie bij Feyenoord opeens magische moves gaat laten zien ?! zou mooi zijn.

3 april 2018 om 09:52

De panna bij Veltman was anders wel magisch mooi. Jammer dat die in de samenvatting niet even herhaalt werd.

3 april 2018 om 13:37

dat zeker maar we hebben het over Veltman. die is door aardig wat tegenstanders in het ootje gelegd door de jaren heen. nu is het alleen nog wachten op degene die dit weer de kop in wil drukken met een paar nikszeggende statistieken

Als je er nog een creatieve middenvelder bijhaalt, dan zou een middenveld met Bacuna, Ayoub en ?? zeker niet zo gek zijn. Misschien nog niet volgend jaar, maar een jaar later zijn deze spelers allemaal weer wat verder

3 april 2018 om 07:53

Waar laat je Amrabat en de aanvoerder. En dan ga je er al vanuit dat vilhena weg is hoop Ik?

3 april 2018 om 08:41

Vilhena zal wel vertrekken inderdaad, dan heb je met Amrabat, El Ahmadi en Ayoub 3 prima spelers voor de 2 achterste posities op het middenveld. Een creatieve middenvelder erbij is wat dan nodig is inderdaad, ik weet niet wat Feyenoord met Bacuna zou moeten.

3 april 2018 om 10:00

Tapia is er ook nog. Vind ik op het middenveld veel beter dan in de verdediging.

3 april 2018 om 11:32

Oh ja die was ik nog even vergeten inderdaad. Prima speler om er bij te hebben, laat bij Peru zien best over de nodige basisskills te beslissen, hopelijk zien we hem in de competitie ook opbloeien.

Nou beste Willem,

Ik zou zeggen kom eens 18 wedstrijden kijken in de groene kathedraal dan denk je er we anders over....
Deze jongen kan ontzettend lui zijn en voert vaak zijn verdedigende taken niet uit en laat zijn man gewoon lopen.
Inderdaad de laatste 3 wedstrijden waren niet slecht,maar om te zeggen dat hij daarom klaar is voor b.v Feyenoord......

3 april 2018 om 07:50

Feyenoord is geen top 3 meer he

3 april 2018 om 08:44

Feyenoord is de regerend kampioen. Ja ze presteren onder de maat dit jaar, maar ze zijn 'gewoon' nog steeds de top-3 hoor. AZ heeft een top jaar en ik zie ze wellicht ook nog wel stappen maken richting een top-4 in de toekomst. Echter, de club, de supporters, het stadion, de druk; alles is vele malen groter bij Feyenoord. Geen reden voor zo'n sneer dus.

3 april 2018 om 09:21

Op wat baseer je dat Dide?

Dit seizoen staat ze niet in de top 3 nee, maar vorig seizoen zijn ze kampioen geworden, het jaar ervoor hebben ze de bekergewonnen en over zo'n 20 dagen staat Feyenoord weer in de bekerfinale.

Niet slecht voor een club die buiten de top 3 valt. ;-)

3 april 2018 om 13:05

AZ is 3de, 4de, 6de en 3de geworden afgelopen 4 jaar. Helft Vd tijd dus hoger dan Feyenoord.. dus een top 4 is logischer ook gezien de potentie en stabiliteit van AZ.

3 april 2018 om 11:00

Echt een rare constatering van Willem. Het gehele Groningen publiek ergert zich meerdere malen aan de lakse houding van Bacuna. Vaak onnodig balverlies en omschakelen in een sukkeldraft.. In potentie is het inderdaad een goede speler, met nu al de nodige ervaring, maar is echt veel te wisselvallig voor een top3 en misschien zelfs top 5 ploeg.

Er spelen maar weinig spelers in de eredivisie die een club uit de top 3 (of 4) sterker maken. Als Feyenoord naar van Hanegem luistert krijg je hetzelfde als de afgelopen jaren: veel middelmaat binnenhalen.

3 april 2018 om 09:12

Ik vind het ook een bijzondere suggestie van van Hanegem eerlijk gezegd. Had hem wel wat kritischer verwacht richting eventuele aankopen.

Bacuna is een leuke speler, maar nog zo wisselvallig en verliest daarnaast ook regelmatig de controle over zichzelf. En dan is hij ook nog niet eens de absolute uitblinker daar o.i.d. Die Doan zou ik wel in de gaten houden, maar dat is het dan ook.

Voor mij heeft Willem bij deze al zijn geloofwaardigheid verloren. Bekijk alle wedstrijden van Groningen dit seizoen eens terug en let speciaal eens op Bacuna en schrijf dan met droge ogen de zelfde aubade nog eens. Man man man , meer ergernis dan rendement. Zomeravond voetballer die liever lui dan moe is. Zal niet beweren dat er geen potentie in zit maar dan zal er toch nog flink aan zijn wedstrijd mentaliteit en instelling gewerkt moeten worden. Maar als dit stukje propaganda van Willlem er aan bijdraagt dat Bacuna voor een aardig bedrag verkocht kan worden, was het toch ergens goed voor (fc Groningen) Waarvoor dank Willem!!!

3 april 2018 om 08:34

Ik heb ook alle wedstrijd van Bacuna in de Euroborg gezien. En ben het met je eens.

Echter denk ik wel dat, als hij goed begeleidt wordt, er meer in zit. En Van Hanegem zegt dus dat je hem beter nu kan kopen voor bv 1,5 2 miljoen ipv over een jaar als Bacuna het bij de FC wekelijks laat zien en er dan 6 a 7 miljoen voor moet betalen. Zoals dus een een Haps, Amrabat etc. Die zijn nu ook nog niet wekelijks op het Feyenoord niveau maar hebben ze wel de hoofdprijs voor moeten betalen.

3 april 2018 om 09:55

Maar het is te wisselvallig bij Bacuna. Dus echt een te grote gok. Doan is bijvoorbeeld al veel constanter. Die is volgend seizoen in de winter al wil verkocht denk ik.

3 april 2018 om 13:55

Chris, wat AZ met Idrissi deed dus... 1.5-2m en straks zelf voorv veelvoud cashen... en niet wachten tot er bedragen a la kostic of tadic komen

3 april 2018 om 14:43

Doan is helemaal niet al veel constanter, die speelt de laatste 8 wedstrijden pas goed.

Wat een opportunistisch geblaat zeg. Groningen speelt een keertje goed en een aantal spelers groeien boven zichzelf uit. Vervolgens is een middenvelder die werkelijk nog geen enkele staat van dienst heeft (in tegenstelling tot een Ayoub of Labyad) er klaar voor om naar Ajax, PSV of Feyenoord te gaan. Opportunisme van het hoogste niveau.

Wim ziet het heel goed. Deze jongen heeft potentie dat zeker. Maar om zijn clubbie bij de top drie te noemen is natuurlijk niet fair. Feyenoord word niet als topclub meer gezien in Europa dus daarheen gaan betekend vaak einde carrière want je bent niet interessant meer voor zelfs de Europese subtop en komt heel moeilijk weg. Dus meneer Bacuna denk goed na wat u doet.

3 april 2018 om 09:15

Je komt er inderdaad erg moeilijk weg tegenwoordig. Dat kan Bacuna wel vragen aan o.a. Karsdorp, Kongolo, de Vrij, Martins Indi.. Zwerven nu ergens rond in een tweede divisie.

Ik vind het een vreemde opmerking van Willem, want Bacuna is nog niet eens de uitblinker bij Groningen en heeft vaak genoeg kritiek op van Geel z'n aankopen.

Wanneer komt Feyenoord langs voor Kuwas dan, meneer Van Hanegem? Dat is ook een speler waar ze uiteindelijk wel akkoord mee gaan voor 4 miljoen en het ook in enkele wedstrijden laat zien. Niet consistent genoeg, maar je kan aanschouwen dat hij veel dingen beheerst. Af en toe, zoals in de eerste wedstrijd tegen Ajax dit jaar, zie je dat hij ook echt toegevoegde klasse heeft.

Hmm, aparte opmerking van Willem. Hij is er zelf als eerste bij om Van Geel te bekritiseren als er middelmaat gekocht wordt (en in de ogen van Willem loopt er nogal wat middelmaat in de eredivisie rond), maar nu komt hij zelf met een speler op de proppen die zondag zijn eerste goede pot van het seizoen speelde. Dat opportunisme ben ik niet van Willem gewend.

Tja Willem dit was zeker de 1e keer dat je Bacuna aan het werk hebt gezien. Had zondag ook de intentie om domme overtredingen te maken als hij de bal verspeelde.hij was verder wel actief en niet zoals eerder dit seizoen lui. Als je dan iemand moet nemen dan is het Doan wel maar (nog)niet Bacuna.

Omdat hij tegen Ajax een aantal keer van zich af bijt. Volgens mij kan deze jongen het alleen tegen Ajax opbrengen om er vol voor te gaan. Andermaal laat hij zich gaan en laat hij zijn teamgenoten in de steek. Ik heb deze jongen een paar domme rode kaarten zien pakken, dat gaat nergens over. Er komt wel meer bij kijken dan alleen een paar felle duels tegen kabouter Neres. Laat eerst maar eens een reeks wedstrijden zien dat je echt kan voetballen. De enige twee jongens die voetballend niveau halen bij Grunn zijn Mahi en Doan. In mindere mate (wel een verdediger) Warmerdam.

Als je dit stukje leest zou je gaan denken dat met toptalenten Bacuna en Doan FC Groningen zich moeiteloos handhaaft in de subtop. Of is de rest weer zo slecht dat deze spelers het verschil ook niet kunnen maken? De grootste kenners zijn vaak de clubsupporters zelf en als ik hun reacties zo lees dan heeft Bacuna nog wel wat stappen te gaan.

En daarbij, heeft Feyenoord dan geen spelers in de jeugdopleiding met net zo veel potentie?

3 april 2018 om 13:21

Ach de laatste weken spelen we anders best aardig,Ajax had het zeer moeilijk en ook volgens velen de best voetballende ploeg van Nederland wint in blessure tijd. Komt bij dat als wij de helft van de keren dat wij de paal of lat raakten een goal was geweest hadden wij zomaar een plek of 5 hoger kunnen staan.Het is gewoon een net niet seizoen en dat kan met een of 2 aankopen volgend seizoen zomaar anders zijn.

3 april 2018 om 18:12

Dat Groningen nog terug kan komen tegen AZ is natuurlijk wel vooral te danken aan de gemakzucht van AZ. Maar ik wil zeker de kwaliteit van de assist en de goal van Doan niet bagatelliseren, een erg interessante speler voor AZ maar voor die positie heeft AZ al veel opties. Ik zou hem eerder voor Feyenoord aanbevelen dan Bacuna, gelijk een soort opvolger van Ono.

3 april 2018 om 13:39

Doan is wel een heel groot talent hoor. als Frenkie De Jong doet wat hij doet is het meteen een toptalent maar als een Japanner van FC Groningen het doet dan moeten we er niet teveel van verwachten. qua voetballend vermogen is Doan gewoon een van de grotere talenten in de Eredivisie imo

Bacuna is mij nooit zo opgevallen dus dat die overhyped is zou zomaar kunnen

3 april 2018 om 13:43

Slechte spitsen (mahi en Van Weert), meeste ballen op paal en lat, Zeefuik erbij en daardoor Te Wierik centraal achterin en Doan was het eerste halfjaar nog lang niet zo goed als nu. Wanneer het team bij elkaar blijft, en de vervanger van Mahi wat beter gaat presteren, dan gaan we wel weer richting linkerrijtje.

Bacuna zie ik nog wel een stap maken, Misschien eerder naar het 2e niveau van Engeland, net als zijn broer. Daar zijn ze wel voor gemaakt. Fysiek erg sterk, snel en een goede trap. Wat dat betreft lijken ze wel op elkaar, maar ik denk dat Juninho nog wat meer talent heeft. Voor een topclub maakt hij nu nog wat te vaak fouten op plekken waar dat niet kan. En op zijn positie kan dat niet. Maar hij is nog altijd jong, misschien krijgt hij dat er nog uit.

3 april 2018 om 13:57

Veltman maakt ook fouten en speelt ook nog bij een topclub, Brenet ook en Diks ook en die zijn allemaal een stuk ouder als Bacuna. ik zeg niet dat hij gehaald moet worden hoor maar het is niet zo dat er alleen maar kwaliteit loopt bij onze top 3. dit soort spelers die ik net noem bv horen ook niet op dat niveau thuis

Top 2 wellicht te hoog (Ajax PSV) maar niveau daaronder Feyenoord of AZ allicht een goede tussenstap. Zie Idrissi, gudelj bijvoorbeeld.

Talent heeft die jongen wel, alleen is zijn inzet gewoon niet goed genoeg. Als hij nou elke wedstrijd zou zou spelen zoals zondag, ja, dan kan hij een stap hogerop zetten. Maar dit seizoen laat hij zich in 90% van de wedstrijden niet zien. Hij sjokt een beetje over het veld alsof hij al de vedette is, voert zijn taken niet uit, is te slordig en te weinig geconcentreert. Als hij dat verbeterd kan het wat worden, zoniet, dan speelt hij over 5 jaar nogsteeds bij Groningen.

Vaak eens met Willem.. Maar hij slaat de plank volledig mis . Bacuna speelt welgeteld 5 wedstrijden redelijk en is toe aan de top 3.. en de supporters weer gal spugen bij V geel .. beetje een Bilal verhaaltje

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Excelsior40-15
13.Willem II37-13
14.NAC Breda34-16
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Sergio PadtKeeper10
Todd KaneVerdediger10
Mike te WierikVerdediger10
Django WarmerdamVerdediger10
Kasper LarsenVerdediger10
Etiënne ReijnenVerdediger10
Juninho BacunaMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

1 fan
Middenvelder, 20 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 18 juli
Marcel Brands staat op het punt om Malcolm naar Everton te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren