wk2018

ADO Den Haag gaat voor Chinese voetballers: ‘Dat is heel belangrijk’

Maandag, 2 april 2018 om 09:30

De kans is groot dat er in de nabije toekomst een Chinese voetballer bij ADO Den Haag speelt, erkent Felix Wu. Het lid van de Raad van Commissarissen stelt dat grootaandeelhouder United Vansen wil dat er een Chinees gaat voetballen in het eerste of tweede elftal van de club van trainer Alfons Groenendijk.

“We proberen een jonge speler mee te laten trainen. Dat kan ook voor het tweede elftal zijn”, aldus Wu tegenover Omroep West. “Het is voor ADO belangrijk om een Chinese voetballer te hebben. Ook al speelt hij in het tweede, dat maakt niet uit. De Chinese media besteden heel veel aandacht aan Chinezen die buiten Azië spelen. Dat zorgt voor meer fans en het maakt ADO voor Chinese commerciële bedrijven interessant.”

In het verleden trainden er al de nodige Chinezen mee bij ADO. Zo stonden Cai Xinyu, Cao Hanchen en Chen Hongzhen in juli op het trainingsveld van het Cars Jeans Stadion en in december werkten Zu en Chen (volledige namen onbekend) een oefenstage af bij de beloften van de Hofstedelingen. Die spelers wisten het niveau dat ADO echter nastreeft in de ogen van de technische staf kennelijk niet te halen.Gerelateerd

13 reacties (laatste reactie door hangover96)

Haha mooi man, een paar Chinezen puur voor de publiciteit en het geld. Er zullen er toch wel een paar in China rondlopen die mee kunnen met Jong Ado?

Volgens mij moet je zo'n gast dan een buiten-EU salaris geven, een paar ton dus. Op zijn minst opvallend, zo'n speler die tonnen verdiend in de beloftencompetitie en zijn wedstrjidjes afwerkt tegen Heracles II en Jong-RKC.

Alles voor de commercie. En vanuit het ADO-oogpunt / het oogpunt van de Chinese bestuurder best een stap die te overwegen zou zijn.

Waarom moeten er nou weer extra voorwaarden aan zitten? Gewoon geld pompen zoals bij Chelsea en Psg, maar dan op kleine schaal, kan weer niet. Nou moet je een random chinees die er zelfs voor Ado begrippen geen klote van kan in je team selectie opnemen, want de geldschieter vind dit belangrijk. Straks gaan ze je nog vertellen wie je wel en niet opstelt, het kan ook nooit is normaal gaan hè. Het moet altijd anders want dat is beter, Nou lekker..

2 april 2018 om 10:02

Voordat je zulke uitspraken doet moet je jezelf eerst een klein beetje verdiepen in de Chinese cultuur en zo ook de commercie die dit met zich mee brengt. Dus meer geld voor de Chinese geldschieters des te meer voor ADO. Tis geen Chelsea of PSG waar er honderden miljoenen ingepomt worden die ze wel terug verdienen, tis met alle respect maar ADO...

2 april 2018 om 10:18

Klopt het is maar ADO. Maar er zijn daar wel duizenden fans die elke week naar de wedstrijd gaan en duizenden die naar hun club kijken. Deze chinese speler gaat gewoon een plek opeisen en in de weg liggen voor een potentiele jeugdspeler die in ADO 1 mee kan. Dez3 speler wordt je door de strot geduwd, maarja ik weet het die chinezen worden gek als er ergens een chinees mee doet bij een sport. Geld staat boven de club. Jammer voor de supporters, lekker voor de clubkas en sponsortje tevreden houden.

2 april 2018 om 10:22

Blijkbaar is er in of rond Den Haag niemand te vinden die miljoenen in de club wil pompen zonder tegenprestatie. Dat er dus buiten de landsgrenzen gekeken wordt is zo gek nog niet. En dat zo'n investeerder vervolgens kijkt naar hoe er geld met een club verdiend kan worden is volstrekt normaal.

2 april 2018 om 10:37

Dit wist ADO toch vantevoren toen ze met Wang in zee gingen. Dus de directie moet dan aangesproken worden. De suporters zijn altijd de 'dupe'. Maar als er over een paar jaar meer miljoenen ingepompt worden en ADO meer en betere spelers kan halen en betalen zijn de 'gedupeerde' supporters dit alweer vergeten. Daarbij komt dat ADO een bedrijf is, bedrijven moeten winst maken, vooral voor Chinezen.

2 april 2018 om 13:23

Als er werkelijk een goede jeugdspeler rondloopt dan komt-ie echt wel in het eerste, ook al zit er een Chinees bij. Het is niet alsof die overige 24 selectiespelers allemaal Messi's zijn waar je niet tussenkomt, en voor ADO zelf betekent elke fatsoenlijke jeugdspeler weer een dure externe speler op de loonlijst minder.

Dan moeten ze wel Chinezen ophalen die het eredivisieniveau aankunnen,want ze moeten ook nog eens meer salaris hebben omdat ze buiten de eu komen.

Het is alleen maar goed als er een Chinese voetballer bij ado komt te ballen in het 1e of beloften .
Die speler hoeft alleen maar bij het 1e op de bank te zitten en lekker ballen in het 2e.
en de shirts vliegen over de toonbank heen!!! En de Chinese supporters komen dan graag naar het stadion. Het kost wat om die Chinese speler te hebben maar hij lever ook heel wat centjes op.

Ach ja, bij Vitesse haddden ze ook Zhang en die was best redelijk. Je moet alleen hopen dat je geen afval-Chinees krijgt die niet flink betaald krijgt in de eigen competitie of zoiets dergelijks.

China heeft toch zelf een sterke competitie waar spelers goed betaald krijgen ? Waarom zou een Chinese speler dan naar ADO willen ? Alleen de mindere spelers zouden dan komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Vitesse4916
9.PEC Zwolle44-12
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Tyronne EbuehiVerdediger10
Tom BeugelsdijkVerdediger10
Aaron MeijersVerdediger10
Bas KuipersVerdediger10
Donny GorterMiddenvelder10
Danny BakkerMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

5 fans
Coach, 54 jaar
SeizoenClub
2017- ADO Den Haag
2015-2016 Excelsior
2013-2014 Jong Ajax
2012-2013 Ajax U19
2010-2012 FC Den Bosch

In de wandelgangen

Maandag 16 juli
AS Roma en FC Porto zijn in onderhandeling over de transfersom van Daniele Verde. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren