Icardi maakt snelste doelpunt van seizoen; Lazio wint met scorende De Vrij

Internazionale heeft de goede reeks van de voorbije weken voortgezet. De ploeg van Luciano Spalletti boekte ten koste van Hellas Verona de derde zege in de laatste vier Serie A-duels: 3-0. Mauro Icardi scoorde tweemaal en is pas de derde speler van Inter ooit die in twee seizoenen op rij minimaal 24 Serie A-goals maakt. Inter, goed voor 58 punten uit 29 duels, heeft één punt meer dan Lazio, dat tegelijkertijd met 6-2 van Benevento won én een duel meer heeft gespeeld.

Internazionale - Hellas Verona 3-0
Het team van Spalletti had slechts 35 seconden nodig om de bezoekers op achterstand te zetten. Hellas verkeek zich op een verre ingooi van Ivan Perisic, waarna Icardi vrij simpel voor de 1-0 kon zorgen. Het was het snelste doelpunt van i Nerazzurri dit seizoen in de Serie A. Inter zette in de dertiende minuut al de ruststand op het scorebord. Perisic nam een pass van Marcelo Brozovic met de borst aan en schoot het leer vervolgens via de binnenkant van de paal achter Nicolas Andrade: 2-0.

Hellas, dat Inter nog nooit in het Giuseppe Meazza heeft verslagen, was ook na rust niet in staat om tegenstand te bieden. Drie minuten na de pauze gooide Icardi de wedstrijd in het slot, met zijn zesde goal in de voorbij twee duels: Alex Ferrari verloor de bal op een gevaarlijke plek, waarna de Argentijn op aangeven van wederom Perisic scoorde. Hellas had daarna pech dat uitstekende pogingen van Simone Calvano (net naast) en Mohamed Fares (paal) niets opleverden.

Lazio - Benevento 6-2
Benevento wist na negen minuten al dat het een moeilijke middag zou gaan worden toen doelman Christian Puggioni de bal buiten de zestien met de hand beroerde en moest inrukken. Via Ciro Immobile nam Lazio tien minuten later de leiding, maar de thuisploeg moest niet lang daarna de gelijkmaker van Danilo Cataldi incasseren. Dankzij Guilherme kwamen de bezoekers na de rust zelfs brutaal op voorsprong en even leek een stuntje in de maak. De thuisploeg herstelde zich echter in het laatste halfuur: Felipe Caicedo nam de gelijkmaker voor zijn rekening, waarna De Vrij uit een corner de 3-2 binnen kopte. In het restant van de wedstrijd liep Lazio dankzij Immobile, die profiteerde van geschutter bij invalkeeper Alberto Brignoli, een kanonskogel van Lucas Leiva en een rake strafschop van Luis Alberto uiteindelijk uit naar een comfortabele overwinning.