Twente incasseert nieuwe dreun: basisklant halfjaar uitgeschakeld

Vrijdag, 30 maart 2018 om

Het seizoen van Haris Vuckic zit erop. De middenvelder van FC Twente liep enkele weken geleden schade op aan de voorste kruisband in zijn knie; deze week bleek tijdens de training dat de schade erger is geworden. Vuckic moet onder het mes en staat daardoor minstens een halfjaar aan de kant. Dat maakt Twente vrijdagmiddag bekend via de officiële kanalen.

Vuckic stond dit seizoen al geruime tijd buitenspel door een blessure: vanaf medio oktober tot het eind van 2017 hield een voetblessure hem aan de kant. Na zijn terugkeer heroverde de 25-jarige Sloveen zijn basisplaats direct weer. Dit seizoen kwam hij in totaal tot twaalf competitieduels en drie doelpunten.

"Natuurlijk is dit erg frustrerend, helemaal gezien de situatie waarin we zitten", zegt Vuckic op de lubsite. "Afgelopen dinsdag voelde als een soort van nieuw begin, maar korte tijd later hield het voor mij ineens op. Ik heb het geaccepteerd en ga, na mijn operatie, er alles aan doen om me terug te knokken. Ik blijf in Nederland om te revalideren. De komende tijd wil ik dichtbij de ploeg zijn om hen te steunen."

Het nieuws vormt een nieuwe domper voor Twente. De club is verwikkeld in een strijd tegen degradatie en staat laatste in de Eredivisie. Eerder zette een enkelbreuk al een streep door het seizoen van Hidde ter Avest. Alexander Laukart en Mounir El Hamdaoui zijn momenteel ook niet inzetbaar wegens blessureleed.Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door mexicanooo)

Man van glas ma dat wist je toen je m binnen haalde. Hopelijk heeft die in het vervolg van zijn carrière meer geluk. Die paar wedstrijden dat hij mee deed was hij een vd beteren.

30 maart 2018 om 15:47

Tegen Utrecht uit speelde hij op z'n zachts gezegd hoogst ongelukkig.

Het zit Twente in deze fase dan ook niet mee.. Ondanks de geschiedenis hoop ik van harte dat Twente degradatie kan voorkomen. Is een club die gewoon in de Eredivisie thuishoort. Mooi stadion, trouwe supporters en een mooi uithangbord voor Oostelijk voetballend Nederland. Rechtstreeks handhaven is vrijwel onmogelijk, maar via play-offs moet toch kunnen zou je denken.

30 maart 2018 om 15:03

Maar wat zit ze precies niet mee dan? Je kunt het ook omdraaien, ze hebben door, jaren lang slecht beleid, dit zelf veroorzaakt.. Ja dan zijn de consequenties daar ook bij.

30 maart 2018 om 15:07

Ik heb het over blessures bij basisspelers (ter Avest, El Hamdaoui, Vuckic), de gedroomde trainer Verbeek die uiteindelijk door de achterdeur vertrekt. Dat zit niet mee. Dat de financiële situatie van Twente door hun eigen beleid is veroorzaakt ontkent ook niemand.

30 maart 2018 om 15:22

Daar hebben alle clubs last van en Verbeek is ook gewoon wanbeleid niets met dat het niet mee zit.

30 maart 2018 om 15:56

In het oosten zegt men ook wa'nbeleid. Maar dat is natuurlijk niet iets van de laatste jaren...

30 maart 2018 om 17:04

Het is me hier ook een niveautje.. het artikel gaat over de zoveelste tegenslag van Vukic.. Om hier vervolgens weer te roeptoeteren dat Twente zou moeten degraderen.. het levert je +76 duimpjes op, chapeau! Hoop voor Twente maar vooral voor hem zelf dat hij zo snel mogelijk weer op het veld staat..!!

30 maart 2018 om 18:02

@bte1903

Goed argument. Deze heb ik nog niet eerder gehoord. Als ze degraderen en over een jaar bij wijze van spreken weer promoveren, lopen mensen als jij nog te zeuren over het wanbeleid, want dat levert je duimpjes op...

30 maart 2018 om 18:02

In dit geval heeft het betreft de club niets met pech te maken. Dit soort dingen krijg je als je een speler haalt die extreem blessuregevoelig is.

30 maart 2018 om 18:53

Jij volgt als een geïnteresseerd persoon de club om alleen maar negatieve reacties te kunnen plaatsen
Maar je geeft al toe dat je verbolgen bent
Verder zeg je nu dat het wel zo eerlijk is van het bestuur om te communiceren met de achterban
Terwijl je net zei dat de supporters van alles afwisten
Maar ik ga niet verder met je in discussie in een topic dat over een geblesseerde speler van Twente gaat en niet wat er gebeurd is onder het andere bestuur

30 maart 2018 om 19:05

@rijvers: als ik FC Twente was geweest had ik positieve geluiden sowieso wel laten weten aan de supporters en sponsoren. Het geeft de burger immers moed. Daarnaast weten supportersgroepen vaak meer dan een enkele supporter. Vooral als het om de oudste supportersgroep van FC Twente gaat. De Vriendenkring heeft een redelijk diepgewortelde verbinding met de directie; dat is altijd al zo geweest. Waarom zou hij dan zijn mede-supporters niet een hart onder de riem steken als hij iets weet? Ik vertrouw in ieder geval niemand meer die maar enig belang heeft bij de club FC Twente. Dan spreek ik dus niet over gewone supporters of sponsoren. Maar zoals al meermaals gezegd: het kan ook een grap zijn omdat 1 april nadert. Als dat het geval is bied ik je bij deze mijn excuses aan voor de heksenjacht die ik hier veroorzaak.

Zozo VZ, 13 vd 41 reacties staan er nog. Behoorlijk wat reacties verwijderd. Waarom?

31 maart 2018 om 09:05

Denk omdat FCT de nieuwe rode lap is voor velen. Jammer voor Vuckic en FCT, is gewoon een van de beteren maar ook geen verrassing, in het verleden heeft hij dit constant gehad, gegokt en verloren dus, beetje Rendla achtig.

31 maart 2018 om 14:32

Jaa precies, mijn reactie ook. Terwijl ik zei dat ik me verbaasde waarom de haat aan Twente zo groot was, omdat het 'valsspelen' slechts door een paar personen is gedaan en niet door de hele club. En dat Twente en al haar supporters en dergelijke de Eredivisie absoluut verdienen. Maar ook dat wordt blijkbaar niet gewaardeerd..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Actuele wedstrijden

1 fan
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 18 oktober
Ivan Rakitic vervolgt zijn carrière in ieder geval niet bij Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren