Vitesse neemt na drie doelpunten afscheid van Castaignos

Donderdag, 29 maart 2018 om

Luc Castaignos is aan zijn laatste maanden bezig als speler van Vitesse. De club uit Arnhem laat via de officiële kanalen weten dat de verhuurperiode van de spits ‘afloopt’ en doet ook geen mededelingen over het lichten van een eventuele optie tot koop. Castaignos zal volgend seizoen dus niet meer in Arnhem voetballen.

De 25-jarige Castaignos wordt gehuurd van Sporting Portugal, waarbij hij nog een contract tot medio 2019 heeft. De club uit Lissabon kan die verbintenis door een optie nog wel met twee seizoenen oprekken. Castaignos kwam in dienst van Vitesse tot slechts drie doelpunten en één assist in 31 officiële wedstrijden.

Vitesse, dat volgend seizoen getraind wordt door Leonid Slutsky, laat verder weten dat de optie in het contract van Lassane Faye is gelicht, dat Thomas Oude Kotte een aanbieding heeft ontvangen en dat de verbintenis met Michael Tornes formeel is opgezegd. De huurdeals met Matt Miazga, Mason Mount en Fankaty Dabo lopen verder.

“Vitesse gaat in gesprek met de betreffende spelers en club om te kijken of de verhuurperiode wellicht verlengd kan worden”, zo valt er op het digitale thuis van de Arnhemmers te lezen. De 22-jarige rechtsback Dabo, de 19-jarige middenvelder Mount en de 22-jarige stopper Miazga worden allen gehuurd van Chelsea.


Poll

Een verstandig besluit van Vitesse?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door chandrekaran)

Is hij nou te vroeg naar het buitenland gegaan of is hij gewoon enorm overgewaardeerd. Heeft het bij Feyenoord echt niet verkeerd gedaan, maar hoeveel potentie had deze jongen wel. Toen hij jeugd international was zij iedereen dat moest denken aan Thierry Henry, ik zou wel willen.

29 maart 2018 om 15:51

Hij werd naar mijn idee overgewaardeerd, maar er zat zeker meer in dan dat er nu uit is gekomen. Het probleem met de Italiaanse competitie is dat je, vooral bij de grote clubs, goed wordt verzorgd maar matig wordt begeleid. Dat laatste had Luc denk ik net wat meer nodig. Misschien maar financieel inleveren, onderin de eredivisie spelen en weer omhoog klimmen?

29 maart 2018 om 16:06

Deze jongen was een talent bij Feyenoord, maar is verder wel overgewaardeerd. Je moet die jongen nageven dat hij een tomeloze inzet heeft, maar hij mist eigenlijk de kwaliteiten van een spits waardoor hij nergens in uitblinkt.

Dat verklaart ook zijn beperkte rendement en invloed op een ploeg. Toch iets wat een spits over het algemeen vaak heeft. Het is voor hem slim om een stap terug te doen en gewoon lekker gaat spelen bij een club in de middenmoot.

29 maart 2018 om 16:09

In z'n periode bij Feyenoord deed hij het niet slecht. Maar ik heb hem vooral bij Twente echt enorm overgewaardeerd gevonden. Herinner me nog een wedstrijd in de Arena waarbij hij letterlijk niets goeds heeft gedaan. Terwijl hij destijds een geweldige voetballer als Tadic naast hem had staan.
Ik hoop voor hem dat hij een kans krijgt bij een Eredivisie club in het rechterrijtje maar die kans lijkt me ook niet heel groot want spelers als Kramer, te Vrede, Sol, Ogbeche etc zijn allemaal beter. Het gaat lastig worden voor hem vrees ik.

29 maart 2018 om 16:38

Ik zou hem niet een vriend noemen, maar ik ben in dezelfde buurt opgegroeid, en we hebben vaak met/tegen elkaar gevoetbald op straat. Hij is nooit een vd uitblinkers geweest bij ons, niet iemand waarvan je kan zeggen "ja, die gaat het ver schoppen". Lerry (Duarte) is ook een paar keer op ons pleintje geweest (hoewel hij meer op het pleintje bij Sparta of Neptunus speelde) en daar zag je iig dat hij veel verder was dan bijna iedereen. Talent, inzicht, alles. Jammer dat het bij Ajax erniet uit kwam. Miss te hoog gegrepen, maar tegen Barça was hij toch echt lekker bezig. Luc is een ander verhaal. Hij was vooral fitter en had meer snelheid dan de gemiddelde pipo. Hij was miss iets bovengemiddeld, maar hij stak er niet bovenuit. Ik durf te zeggen dat ik beter was. Toen hij naar het pleintje kwam om te zeggen dat hij naar Inter ging waren we trots op hem, maar ook verbaasd. Je wist dat hij het niet ging redden. Leuk dat trainen met sterren, maar je ziet dat hij het gewoon niet heeft. Niet erg, hij is wel dik miljonair. Ik ben dan ook blij voor hem. Blij dat iemand van ons het toch tot prof heeft geschopt (zijn er wel meer van, maar blijft uitzonderlijk). Hopelijk kan hij hoe dan ook toch nog een club vinden dat bij hem past. Ik denk eentje dat countervoetbal speelt, want hij moet het van zijn snelheid hebben.

29 maart 2018 om 18:01

Volgens mij is het heel normaal dat spelers zo’n (matige) ontwikkeling door maken. We verwachten van alle spelers dat ze altijd beter zullen worden, maar zo werkt het gewoon niet. Sommigen pieken gewoon vroeg, en daar blijft het dan bij. Het kan best zijn dat een beslissing daarop van invloed is, zoals wel of niet snel naar het buitenland gaan. Maar dat zullen we nooit zeker weten. Ik dacht bijvoorbeeld altijd dat Jordy Clasie zijn carriere heel verstandig opbouwde door lang te wachten. Maar bij hem ging het ook direct mis in Engeland. Je weet het gewoon nooit zeker. Wel zie je bij veel spelers die jong vertrekken dat ze niet de top halen die we verwachtten. Maar ja, wie garandeert ons dat het anders was gelopen als ze langer in NL waren gebleven?

29 maart 2018 om 19:24

Heb deze gast altijd al nep gevonden. En als hij scoort altijd bijdehand reageren. Alsof hij toch gelijk heeft. Onmin nep en onbegrijpelijk waar hij allemaal heeft gespeeld..

Dit zat er natuurlijk wel aan te komen.
Luc heeft echt veel te weinig gebracht en laten zien dit seizoen en ik denk dat ook niemand hier erg van opkijkt.

Wel vind ik het zeer prettig dat we als voetballiefhebber onlangs kunnen genieten van Mason Mount mits hij niet alsnog teruggeroepen word.
Dit zijn toch heerlijke spelers om te zien voetballen.

Heeft er ook niks van gebakken. Dus logisch dat Vitesse niet met hem door wil. Misschien een leuke speler voor RKC ?

29 maart 2018 om 15:54

Hij moet een sterkdrager worden bij een kleine club om zijn draai als doelpuntenmachine weer te vinden. Ik sluit niet uit dat Luc eindigt in de Emiraten, Amerika of China. In Europa heeft ie laten zien dat hij niet succesvol is en dat heeft een slecht effect op zijn branding. Ook zijn de stats niet om naar huis te schrijven......ben benieuwd waar Luc eindigt

29 maart 2018 om 16:09

Castaignos is geen doelpuntenmachine. Hij mist het overzicht en de kalmte om een hoog rendement te halen en hij mist het voetballend vermogen om veel assists te geven. Castaignos is een speler met veel inzet en kan goed een bal vasthouden. Het is best sneu aangezien hij altijd wel de gunfactor heeft om het beter te doen. Helaas zit er naar mijn mening niet meer in.

Dit is misschien wel een van de slechtste spitsen ooit positioneert zich altijd verkeerd kan met de bal weinig en in de 16 weet die ook niet wat die moet doen. Hoe deze jongen z'n carrière eruit heeft weten te halen verbaast mij nog steeds. Verder zit er gewoon geen potentie meer in misschien de Jupiler league of een Sparta ofzo

29 maart 2018 om 16:11

Dat is wel erg overdreven. Castaignos was bij FC Twente wat Weghorst is bij AZ. Het vreemde is alleen dat Castaignos destijds veel kritiek kreeg en Weghorst het Nederlands elftal in wordt gepraat. Beide spelers hebben een tomeloze inzet, trekken en sleuren de hele wedstrijd en hebben een zeer matig rendement.

29 maart 2018 om 17:08

Onzin wat je hier nu zegt. Castaignos komt juist verschrikkelijk vaak in scoringspositie, zeker bij Twente en Feyenoord maar hij maakt te weinig af. Kansen ten overvloede.

Niets nieuws onder de zon. Spits Castaignos was een regelrechte farce. Hij heeft meer op de grond gelegen, dan in de 16 van de tegenstander.

Logisch dat we van Tornes als 3e keeper ook afscheid nemen.

Faye heeft zich prima ontwikkeld dit seizoen maar is er nog lang niet. En hopelijk tekent Oude Kotte bij, toch een bruikbare jongen van de club.

Wat betreft de Chelsea huurlingen; Dabo kunnen we nu al terugsturen. En hopelijk kunnen we Miazga en vooral Mount volgend seizoen nog huren.

Verder mogen deze zomer Büttner, Pasveer en Ali ook vertrekken. En Kashia aast nog op een buitenlandse transfer, die we hem zeker moeten gunnen.

Targets voor van de zomer: een nieuwe keeper (unnersthal - Vvv), een linksback (sinkgraven ?), een veelzijdige middenvelder en backup spits.

29 maart 2018 om 16:17

Sinkgraven is denk ik niet haalbaar voor Vitesse. Bovendien is Sinkgraven van origine geen back en ik denk niet dat die jongen trek heeft om bij een subtopper op linksback te spelen.

Ik ben ermee eens dat Vitesse het 1 en ander moet veranderen, maar zo rigoureus is wel risicovol als er ook nog wat sterkhouders vertrekken. Je bent volgend seizoen niet zeker van Miazga en Mount, terwijl Kashia waarschijnlijk vertrekt.

Ik denk dat Vitesse maar een stabiele ervaren kracht en twee specifieke aankopen gewoon weer meedoet voor de 4-6de plaats, vooral als Mount blijft. Vitesse moet toch eens zorgen dat hun topspelers niet telkens van Chelsea zijn, want je creeert geen kapitaal waarmee je de selectie kunt versterken. Het is wel een keer lekker als je een speler kunt verkopen voor 10+ miljoen.

29 maart 2018 om 16:20

Keeper: inderdaad Unnerstal halen.
Verdediging: Ik zou proberen om Massop van Excelsior te halen als linksback en nog een linksback want vitesse wil Faye verkopen omdat hij niet in is gegaan op contractverlening, Vitesse zelf heeft optie gelicht maar Faye wil niet bijtekenen dus nu verkopen is nog geld vangen al kan ik me niet voorstellen dat iemand er geld voor wil geven... Misschien toch Buttner houden want wie wil die nu hebben?
Daarnaast ook een betrouwbare (linker) centrale verdediger. Hopelijk blijft Oude Kotte alsnog, heeft wel een goede pass, rust en is sterk in de duels...
Middenveld: het liefst mount nog een jaar huren anders misschien Maher proberen?
Aanval: Lekker de jonge Buitink als 2e spits gebruiken, laat die jongen lekker wennen en het idee geven dat hij gezien word want anders vertrekt zo'n jongen na 1 á 2 jaar vanwege gebrek aan speeltijd...

29 maart 2018 om 16:30

Kruijswijk komt ook nog terug (ligt er al wel lang uit....), dus dan hebben we als het goed is een linksback paraat?

Edit: eigenlijk kan hij in de hele verdediging goed uit de voeten

29 maart 2018 om 16:56

Het contract van Kruiswijk loopt af en ik denk niet dat dat nog verlengd word gezien zijn fysieke situatie.

29 maart 2018 om 17:14

Nelom is gratis op te halen. Degelijke back voor de meeste clubs.

29 maart 2018 om 19:17

Nelom is ook helemaal niks , leuk voor Sparta misschien maar zelfs daar blinkt hij niet uit , dus lijkt me niks voor vitesse

29 maart 2018 om 19:45

Zonde voor Vitesse dat Kashia wil vertrekken. De beste captain van de Eredivisie. Is het al bekend waar hij zijn zinnen op heeft gezet?

Geluk bij een ongeluk dat Vitesse hem slechts heeft gehuurd, en daarom nu ook makkelijk van de hand kan doen. Een matige speler die zelfs in de subtop van Nederland niets te zoeken heeft.

Jammer dat het er niet uit is gekomen. Had wat meer van hem verwacht, maar hij bleek nog minder in vorm dan in zijn Twente-periode. Moest het natuurlijk ook voornamelijk doen met invalbeurtjes.

Ik had het hem echt gegund, hij kwam in zijn interviews ook over als positieve jongen die dankbaar was dat hij de kans kreeg bij Vitesse. Heeft ook het nodige aan salaris ingeleverd om zicht op speeltijd te krijgen. Op de tribunes kreeg hij het nodige gezeik: vaak was alles Castaignos' schuld wanneer hij speelde. Natuurlijk leverde hij geen topprestaties, maar in Arnhem doe je het nu eenmaal meteen goed of moet je jarenlang wachten voor je een beetje waardering krijgt (zoals bijv. Pröpper ook had). En ja, met een concurrent als Matavz die er wél meteen staat..

Een en ander zal ook met vertrouwen te maken hebben, maar ik verwacht niet dat hij na dit seizoen nog bij een subtopper aan de bak kan in de eredivisie. Wellicht kan hij met Fraser mee naar Sparta. Ik gun het hem wel.

Hij bakt er niks van dus goede beslissing, Mount zal er goed aan doen om nog een jaartje hier te blijven juist tegen de bovenste ploegen heeft hij het nog moeilijk en zie je hem te weinig

Nu nog Pasveer eruit gooien en op zoek naar een nieuwe keeper, links en rechtsback en een spits

Matt en Mason mogen terug komen, al wordt het voor de eerst benoemde erg lastig. Dabo mag wat mij betreft zn geluk ergens anders gaan beproeven

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2432
2.Vitesse2212
3.Feyenoord2112
4.PSV2014
5.FC Twente1812
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PasveerKeeper90
E. DasaVerdediger90
A. BrojaAanvaller94
L. OpendaAanvaller95
D. DoekhiVerdediger80
M. WittekVerdediger80
R. BazoerMiddenvelder81
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

42 fans
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 25 november
Romelu Lukaku wordt door Real Madrid gezien als de toekomstige opvolger van Karim Benzema. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren