‘De Boer en Bosz zouden bij Heerenveen een stapje terug moeten doen’

Woensdag, 28 maart 2018 om

SC Heerenveen moet op zoek naar een nieuwe trainer, nu Jurgen Streppel aankomende zomer de deur achter zich dicht zal slaan in het Abe Lenstra Stadion. Volgens Gerald Sibon, oud-spits van de Friezen, doet de Eredivisionist er goed aan hoog in te zetten bij het zoeken naar een opvolger.

Onder meer de namen van Frank de Boer en Peter Bosz passeerden al de revue in Friesland. "Ik zou er als clubleiding niet aan moeten denken dat je het niet probeert en in de zomer Frank de Boer hoort zeggen dat hij Heerenveen best had zien zitten. Of het realistisch is, hangt vooral van de betreffende trainers af", vertelt Sibon aan Voetbal International. Aankomende zomer komt er na twee seizoenen een einde aan het huwelijk tussen Heerenveen en Streppel. Laatstgenoemde komt vanwege de tegenvallende resultaten niet in aanmerking komt voor een nieuw contract.

Sibon hoopt dat Heerenveen een coach van naam kan verleiden. "De Boer en Bosz zijn gewend geraakt aan het werken onder de meest professionele omstandigheden, met topfaciliteiten en een grote staf met specialisten op alle vlakken. Op dat gebied zouden ze als trainer van Heerenveen een stapje terug moeten doen. Als ze daartoe bereid zijn, zou dat fantastisch zijn. Aan de andere kant: ik denk niet dat iemand ooit had verwacht dat Heerenveen Marco van Basten als trainer zou kunnen binnenhalen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door voetbalfreak)

Ach ja, beide heren hebben afgelopen seizoen flink gefaald dus of zij nou degenen zijn die mogen klagen over een stapje terug doen..?

28 maart 2018 om 22:33

Van Dortmund naar Heerenveen zijn wel een aantal stapjes natuurlijk

Ik denk dat Bosz beter kan wachten op een andere club. Het is gewoon een erg goede trainer.
FdB is eerder een optie denk ik, al weet ik niet of hij daarop zit te wachten.

29 maart 2018 om 00:27

Poh Peter bij Heerenveen. Nou dan spring ik echt een gigantisch gat in de lucht haha. Kans zal wel nihil zijn, maar zoals er is gezegd. Kan het natuurlijk altijd proberen.

dan vind ik Peter Bosz beter bij Heerenveen passen. die staan voor aanvallend voetbal waar Frank De Boer best een behoudende coach is die elk risico wil uitsluiten en vooral balbezit wil houden

28 maart 2018 om 22:27

Waarom zou Peter daar heen willen. Hij kan met veel beter materiaal werken.

28 maart 2018 om 22:40

dat zou kunnen maar ik weet niet welke grote clubs momenteel voor hem in de rij staan. komen die clubs niet op je pad neem ik aan dat je toch weer ergens aan de slag wil

29 maart 2018 om 00:51

Niet per se grote clubs (van de orde grootte Borussia Dortmund) misschien, maar wel grotere clubs dan Heerenveen lijkt me, toch?

29 maart 2018 om 08:40

Voor Frank is dit de kans om zijn imago op te poetsen. Hij kan met Heerenveen lekker aanvallend voetballen, daar is de druk van niet mogen verliezen toch net iets kleiner als bij Ajax, Inter en CP. Verder denk ik dat Frank na zijn 2 ontslagen niet veel hoger moet mikken.
Bosz daar in tegen gaat echt wel voor een grotere club. Of voor een club in de PL of voor een club die mee doet om de bovenste plaatsen. Ik verwacht hem eigenlijk eerder bij Feyenoord.

Bosz zou ik graag volgend seizoen bij Southampton zien. Denk dat hij het best goed zou doen bij ons.

Leuk idee, maar ik denk niet dat een van beide heren zin heeft in Heerenveen. Met alle respect verder, maar Heerenveen is inmiddels tot grijze middenmoter verworden...

28 maart 2018 om 23:20

Behoudens de top 3 kun je alles daar onder ook wel een grijze middenmotor noemen nietwaar?

29 maart 2018 om 08:39

Er zit momenteel toch echt een flink verschil tussen clubs als Feyenoord, Utrecht en Vitesse en alles wat daaronder komt. Qua punten valt het gat mee, maar qua mogelijkheden is het enorm.

29 maart 2018 om 23:41

Ligt er aan over welke mogelijkheden je het hebt, wat dat betreft lijken Utrecht en Arnhem wel op elkaar, in de zin van een kleine achterland. In die zin hebben Heerenveen en Groningen meer potentie.

29 maart 2018 om 09:10

Frank de Boer voelt zich te goed voor de eredivisie nadat hij 3x kampioen is geworden. En ik denk ook niet dat Heerenveen met hem in zee wil. En Peter Bosz daar komt nog wel een leuke club voor.

Heerenveen lijkt mij voor Bosz niet interessant genoeg. Dan gaat hij als het ware 3 jaar terug in de tijd. Ik denk dat hij best een prima clubje kan krijgen in het buitenland. Voor Frank de Boer is het een ander verhaal, hij heeft na Ajax 2 keer gefaald. Aan de ene kant zou Heerenveen kunnen, maar stel dat gaat ook niet lekker dan kan hij zowat zijn carriere als coach gedag zeggen.

Beide trainers moeten dat niet doen. Bosz kan als hij wacht best bij een grotere club terecht, heeft bij Ajax toch een aardige naam opgebouwd lijkt me.

Frank de Boer krijgt meestal weinig sympathie op dit forum en ik begrijp het wel, hij heeft nu tweemaal hard gefaald en zijn stijl is niet altijd sprankelend. Ik denk dat hij nu eens gericht een club moet kiezen die past bij wat hij wil implementeren. Sommigen zeggen dat Frank niet de tijd kreeg bij Palace, maar het lijkt me toch ook niet dat er ooit genoeg tijd zou zijn om Crystal te vormen naar het type voetbal wat Frank wil spelen (veel balbezit, hoge verdediging en druk, voetballen vanuit eigen kwaliteit met de bal). Het is toch een type voetbal die vooral ligt bij ploegen die normaal gesproken de bovenhand hebben in een wedstrijd. Het is voor Frank te hopen dat hij misschien eens bij Anderlecht of Club aan de slag kan, want hier in Nederland is zijn naam nu besmet ondanks alle kampioenschappen.

En ja, zijn laatste seizoenen bij Ajax waren wat minder offensief, maar in zijn eerste seizoen werd Frank geprezen om een aanvallende en agressieve speelstijl. Later bouwde hij meer en meer zekerheden in, omdat het nodig was met de kwaliteit van de selectie. Bosz maakt zulke concessies niet.

Nou ik denk toch dat er wel iets meer uitdagingen zijn voor deze twee heren dan Heerenveen met alle respect. Eind rijden ook elke keer enzo

Beetje mager advies nu Capello net is vrij gekomen. Wellicht wil de plaatselijke Chinees dit ook nog wel sponsoren. Sky is the limit

Van de Gaag(Excelsior) mits hij naar het buitenland vertrekt of Ernest Faber(FC Groningen) Alfons Groenendijk(ADO) Steijn(VVV) lijken me wel 4 goede opties voor heerenveen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
W. HahnKeeper160
S. BotmanVerdediger162
I. DreševićVerdediger162
S. FloranusVerdediger160
H. FaikMiddenvelder162
R. KongoloMiddenvelder162
J. OdgaardAanvaller167
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

45 jaar
15 fans
Aanvaller

In de wandelgangen

Donderdag 12 december
Real Madrid wil ver gaan voor Kalidou Koulibaly, door Napoli op 120 miljoen euro geschat. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren