Cruijff kondigt vertrek aan: ‘Er zijn veel grote momenten geweest’

Dinsdag, 27 maart 2018 om 16:44Yanick Vos • Laatste update: 17:18

Jordi Cruijff vertrekt na dit seizoen bij Maccabi Tel Aviv. Na zes jaar werkzaam geweest te zijn bij de club vindt de oud-voetballer het mooi geweest. Cruijff startte in 2012 als technisch directeur bij Maccabi en is sind medio 2017 hoofdtrainer van de Israëlische club. Cruijff heeft op een persconferentie laten weten dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

13 reacties (laatste reactie door rugu)

De ideale opvolger voor van de Sar.
Heeft al bewezen bekwaam te zijn als technisch directeur en kan de Ajax cultuur bewaken.

27 maart 2018 om 17:11

Je wil niet weten hoeveel mensen binnen Ajax zijn die er alles aan zullen doen om de Cruijff aanhangers en dan helemaal een Cruijff buiten deur te houden. Jordi zal nooit een rol van betekenis spelen bij Ajax.

Ik ga er van uit dat van Gaal gewoon weer terugkeert bij Ajax, technisch directeur of in een andere rol. Niet voor niets in Blind weer terug bij Ajax.

27 maart 2018 om 17:22

Waarom zouden Ajacieden de Cruijf-aanhangers en de zoon van meneer Cruijf willen buitensluiten? Dat is me niet geheel duidelijk

27 maart 2018 om 17:25

Nou buitensluiten niet perse, alleen de achternaam Cruijff is voor mij niet voldoende om bij voorbaat geschikt te zijn.

27 maart 2018 om 18:11

Overmars doorschuiven naar de positie van Van der Sar en Cruijff technisch directeur.

27 maart 2018 om 19:36

Zou ik niet doen. Overmars is een financiële man, daar is hij op z'n sterkst.

Bepalen wie het beste algemeen directeur kan zijn, is flink wat uitzoekwerk. Overmars is simpel, hij doet goed op zijn huidige positie, wat te verwachten was, gezien zijn kennis en ervaring op financieel gebied.

Kom maar naar Ajax toe om binnen de club rol van betekenis te gaan spelen.

Die hoort bij Ajax!!

27 maart 2018 om 17:39

Op basis waarvan? Hij heeft alleen in de jeugd bij Ajax gespeeld.

27 maart 2018 om 19:40

Iets met zijn vader dacht ik.

27 maart 2018 om 20:35

Ja maar wat heeft dat met Jordi te maken? Ik snap dat als je stelt dat Johan Cruijff bij Ajax hoort. Als Mark Rutte mijn vader zou zijn hoor ik dan automatisch bij de VDD en ben ik bij voorbaat een goede minister president?

Ajax heeft net de hele Cruyff lijn over boord gekeeperd. Kan me dus niet voorstellen dat ze Jordi gaan binnen halen.

Zou inderdaad fantastisch zijn als hij terugkeert bij Ajax in een technische rol. Heeft het bij Maccabi goed gedaan en bewezen een capabele manager te zijn die daarnaast een duidelijke (op de Johan/Ajax-school gebaseerde) voetbalfilosofie heeft en deze ook in zijn beleid laat terugkomen. De enige 'kwaliteit' van Van der Sar is zijn naamsbekendheid, verder heeft hij de afgelopen jaren in niets laten zien een kundig directeur te zijn. Laat Cruijff nou ook niet de minst aansprekende naam zijn, en Jordi bovendien wel bewezen te hebben over de juiste skills voor de functie te beschikken. Edwin eruit, Jordi erin lijkt me dan ook een uitstekende zet voor Ajax. Dan zul je zien dat de naamswijziging van de Arena ook opeens een stuk sneller gaat...
Maar zoals hierboven al gezegd is dit scenario helaas onwaarschijnlijk doordat bij Ajax nog teveel bobo's zitten met gekrenkte ego's die Johan altijd hebben gezien als lastpak en die hem zijn rol in de fluwele revolutie nooit zullen vergeven. Kans dat zij akkoord zullen gaan met zijn zoon, die ook nog eens grotendeels dezelfde visie als zijn vader uitdraagt, in een belangrijke functie acht ik helaas vrijwel nihil.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Maccabi Tel Aviv

Selectie
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Maandag 18 januari
Fenerbahçe wil een poging wagen om Eden Hazard te huren van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren