Jong Ajax raakt koppositie kwijt; Go Ahead slaat in slotfase toe

Zondag, 25 maart 2018 om

De beloften van Ajax zijn de koppositie in de Jupiler League kwijt. De Amsterdammers verloren zondag op De Toekomst met 0-1 van de leeftijdsgenoten van AZ, die vijftiende staan. FC Emmen remiseerde bij Almere City en neemt de zesde stek over van Jong PSV. FC Dordrecht en Go Ahead Eagles leken gelijke tred te houden, maar Xandro Schenk maakte er na 87 minuten 1-2 van.

Jong Ajax - Jong AZ 0-1
De Amsterdammers begonnen aan het treffen met Jong AZ in de wetenschap dat naaste achtervolger NEC vrijdag punten had laten liggen tegen De Graafschap. Bij de bezoekers begonnen onder meer Iiass Bel Hassani en Ron Vlaar in de basis en zij zagen Jong Ajax sterker beginnen. In de eerste helft zorgden Luis Orejuela, Noa Lang en Mateo Cassierra met afstandsschoten voor gevaar, maar Jong AZ-doelman Nick Olij bleek een sta-in-de-weg. In de tweede helft kregen Zian Flemming en Nicolas Kühn kansen, maar het was AZ dat scoorde. Tijani Reijnders was na 77 minuten het eindstation van een counter en tekende voor de 0-1. Een smet op de Alkmaarse overwinning was het uitvallen van Vincent Regeling, die kort na zijn invalbeurt geblesseerd raakte en zich moest laten vervangen.

Martin Haar kan het nog hoor! ??

Geplaatst door voetbalzone op zondag 25 maart 2018

Almere City - FC Emmen 2-2
FC Emmen maakt een prima seizoen door en bivakkeerde voorafgaand aan het duel in Flevoland in de middenmoot van de Jupiler League. Toch kwam de ploeg van trainer Dick Lukkien al vroeg op achterstand tegen Almere. Dankzij doelpunten van Silvester van der Water en Arsenio Valpoort stond de thuisploeg na negentien minuten spelen op een 2-0 voorsprong. Drie minuten later wist FC Emmen via Mario Bilate de marge alweer terug te brengen naar één en drie minuten na de pauze leverde een eigen treffer van Damon Mirani, na een schot van Bilate, de 2-2 op. Hier bleef het ook bij in Flevoland.

FC Dordrecht - Go Ahead Eagles 1-2
Door het winnen van de derde periodetitel is FC Dordrecht reeds verzekerd van deelname aan de nacompetitie. Eerder dit seizoen wonnen de Schapenkoppen ruim van Go Ahead Eagles, dat een tegenvallend seizoen doormaakt. Toch kwamen de bezoekers uit Deventer tien minuten voor rust op voorsprong, dankzij een prachtige vrije trap van Jeff Stans. Na de pauze was Dordrecht via Denis Mahmudov dicht bij de 1-1, maar Sonny Stevens redde uitstekend. Negen minuten voor tijd viel de gelijkmaker alsnog: Mahmudov scoorde uit een vrije trap. Hier leek het bij te blijven aan de Krommedijk, maar een intikker van Schenk leverde Kowet het volle pond op.

FC Volendam - FC Den Bosch 1-0
Het duel in de middenmoot van de Jupiler League leverde in de eerste helft weinig spektakel op. Namens FC Volendam zorgden Nick Doodeman en Joey Veerman voor gevaar, terwijl de bezoekers via Jort van der Sande en Oussama Bouyaghlafen de lat raakten. In het tweede bedrijf golfde het spel op en neer en kregen beide partijen de nodige scoringskansen. Er viel echter maar één treffer: in eerste instantie redde Nick Leijten, maar de doelman van Den Bosch was kansloos op de rebound van Rodney Antwi.


Poll

Een terechte zege voor Jong AZ?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door midasnec)

Goede overwinning voor Jaz. Weliswaar behoorlijk tegen de verhoudingen in, maar je zult toch moeten scoren om te winnen en dat deed JAZ wel en JAX niet.

Olij keepte een uitstekende pot.

Matusiwa is echt dé speler die we missen in Ajax 1. Hopen dat ie deze ontwikkeling doorzet

25 maart 2018 om 18:30

Las in ander topic dat zijn contract afloopt

25 maart 2018 om 20:13

Klopt, deze zomer loopt hij uit zijn contract.

Hoe kun je als KNVB midden in een interland oefen periode van zowel het grote als jong Oranje deze competitie door laten gaan? Als er al competitie vervalsing bestaat doet de bond er doodleuk aan mee.

25 maart 2018 om 16:44

Hier hebben de Jupiler League clubs over gestemd op het begin van seizoen, dus ligt voornamelijk bij de jupiler league clubs.

25 maart 2018 om 17:15

Ja maar het slaat nergens op om de clubs hierover te laten stemmen. Het merendeel van de JL clubs heeft geen internationals en zullen er dus geen probleem mee hebben. Maar NEC bijvoorbeeld wordt iedere interlandperiode gigantisch benadeeld omdat ze dan hun beste spelers missen. NEC heeft hier ook tegen gestemd en tegen geprotesteerd maar blijkbaar is het voldoende als de meerderheid die er zelf geen last van heeft voor is. De Knvb moet hier gewoon zelf de verantwoordelijkheid nemen en niet door laten spelen in de interlandperiodes. Zo lang ze dat niet doen tonen ze voor de zoveelste keer dat ze de JL niet serieus nemen als serieuze competitie.

25 maart 2018 om 17:54

Helaas hebben we het zo geregeld dat je idd een hele rare stemming regeling hebt. De KNVB kan niks beslissingen , wat bij andere landen heel anders is. In een ander land waren de kunstgrasvelden allang afgeschaft.

25 maart 2018 om 16:45

Daarom speelden alle Jong elftallen tegen elkaar. Die hebben het meeste last van de interlands.

25 maart 2018 om 16:54

Nec miste ook 2 belangrijke spelers

25 maart 2018 om 17:06

Dus dan moeten ze maar tegen elkaar voetballen , dat is 100% competitie vervalsing , ik hoor niemand erover dat Ajax 1 de eerste wedstrijd na de winterstop 11 jong spelers mee nam op trainingskamp , die wedstrijd was tegen Fortuna en die won Fortuna dat is ook vervalsing alles word voor de jong teams gedaan en dan zijn er nog mensen die zeggen dat de jl zich moet schamen ... Donder toch op man

25 maart 2018 om 17:42

Als het, zoals jij zegt, competitievervalsing is, dan is dat nu bij 2 wedstrijden. Hadden ze alle 4 tegen andere clubs gespeeld dan was het 4X competitievervalsing geweest. Als NEC fan zou ik maar blij zijn met die zgn vervalsing. Vandaag punten verloren, uit bij Fortuna punten verloren...

25 maart 2018 om 17:54

Nee tuurlijk niet er moet met niemand Rekening gehouden worden , de transfers bij jong ook met de transfers laten stoppen en niet tussendoor spelers rouleren , KNVB moet ook de jl stilleggen met interland periodes

Tja, dan verlies je hem ook nog. Goede eerste helft van Jong Ajax kant, Matusiwa was uur lang absolute heerser op het veld, toen raakte pijp beetje leeg. Aanvallend was het niet goed genoeg van Jong Ajax. Goaltje hadden ze kunnen maken maar de keeper van Jong AZ had 2 prachtige reddingen, zeker die laatste was echt wereldklasse. Verdedigend was het zeker niet slecht, geven 2 kansen weg waar er een uit valt (welliswaar buitenspel maar de pass ervoor ontregelde verdediging) en na wissel van Sidoel nog een 1 op 1 die wel had moeten zitten. Jammer dat je nu IPV uitloopt plekje zakt. Volgende pot de jeugdinternationals er weer bij en hopelijk weer 3 punten.

25 maart 2018 om 18:30

0-1 komt uit de fout van matusiwa

25 maart 2018 om 20:16

De 0-1 viel dan ook niet in dat uur wat ik aanhaalde, de 0-1 viel kwartier voor tijd toen de pijp leeg was. Verliest een duel en eruit komt een goal die buitenspel was, verdediging stond niet goed gepositioneerd en keeper was kansloos gelaten. Had die situatie beter op kunnen lossen maar als de grensrechter vlagt is het een slippertje, nu is het een nederlaag.

25 maart 2018 om 16:41

Deze tieners schroeven het niveau dan toch juist omhoog? Ik snap je punt niet.

25 maart 2018 om 18:16

@jfisahebdien

Er kleven ook heel veel nadelen aan. Er waren tijden dat grote talenten van o.a. Ajax en PSV in de eredivisie gestald werden om ervaringen op te doen. Hierdoor werd de eredivisie sterker. Nu koopt Ajax o.a. een buitenspeler van Heerenveen om hem in de JL ervaring op te laten doen. Daarnaast wordt er geen enkel talent meer verhuurd. Hierdoor gaan steeds vaker buitenlandse spelers huren in o.a. Engeland. Dus waar wij opleiden in de JL leiden wij buitenlandse talenten op in de eredivisie. Ik zie hier totaal geen voordelen in.

25 maart 2018 om 19:00

Er worden nog genoeg spelers verhuurd, Zeefuik aan Groningen, Owuso aan Almere, el azzouzi aan Excelsior. Vorig seizoen Queensy menig en warmerdam aan zwolle, Zivkovic aan utrecht.

25 maart 2018 om 20:49

Als je dit met enkele jaren geleden vergelijkt zit hier echt wel een heel groot verschil.

25 maart 2018 om 17:02

Zonder de beloftenploegen was er niet veel meer van de JL over geweest. Jong Ajax is ook niet zomaar een stel tieners, maar een ploeg met aankopen en spelers die jarenlang in een van de beste jeugdopleidingen van Nederland hebben gespeeld. Dat Jong Ajax kampioen wordt, zegt meer over het talent van deze jongens, in combinatie met de toegevoegde waarde van de aankopen, dan over de rest van de competitie.

Deze spelers hebben nu een hoger niveau dan wanneer zij in een normale beloftencompetitie hadden gespeeld. Een groot deel haalt het eerste van Ajax, Psv, AZ of Utrecht niet en wordt door andere ploegen relatief goedkoop opgepikt. Die krijgen jonge spelers (begin twintig) die nog door kunnen groeien, maar al wel op het niveau zitten van de onderkant Eredivisie, bovenkant JL. Die spelers ontwikkelen en worden met winst doorverkocht. Dat is toch positief?

Ik snap het gezeur over competitievervalsing wel, en dat dat lachwekkend is begrijp ik ook. Maar in Spanje is het toch ook niet lachwekkend? Of Duitsland? Het niveau gaat er door omhoog, dat is belangrijk. Dat de regels moeten worden aangescherpt vind ik zeker, maar om alleen maar te zeuren over beloftenploegen in de pyramide vind ik ook weer zo overdreven.

25 maart 2018 om 17:15

Even over de laatste alinea, in Spanje en Duitsland hebben ze gewoon vaste elftallen. Die kunnen alleen wisselen in de transferperiode.

25 maart 2018 om 17:23

Klopt! Daar moeten we in Nederland ook snel naar toe. Zou jij het dan nog steeds competitievervalsing vinden? Je krijgt dan bijvoorbeeld nog steeds dat Jong Ajax spelers van 3 miljoen euro heeft. Ik vind dat geen competitievervalsing, maar anderen misschien wel.

Ik ben heel blij met de beloftenelftallen in de piramide. Ik vind alleen dat alle teams dit moeten hebben en dat ze vaste selecties moeten hebben.

25 maart 2018 om 18:19

Het zou al een stuk eerlijker zijn, maar dat is niet wat de Ajax, Psv, AZ en Utrecht met de jong-elftallen willen bereiken. Die willen sterkere tegenstand voor de jeugd én de mogelijkheid om spelers die weer ingepast moeten worden (na blessure) de ruimte geven om te spelen (en een plek waar spelers die niet (meer) in het eerste aan de bak komen, toch nog ritme kunnen houden, zoals Bel Hassani en Cassiera vandaag).

En als er in het eerste spelers nodig zijn, om gaten te vullen, dan moeten ze ook uit het tweede elftal gehaald kunnen worden. Dus dat vaste elftal gaat niet passen voor die clubs.

Ik betwijfel dan ook of ze daarmee akkoord zullen gaan.

Laat onverlet dat ik ook vind dat de JL hiermee wordt beïnvloed, op een negatieve wijze, maar het niet toevoegen van de tweede elftallen had voor de JL nog dramatischer uitgepakt, want dan hadden ze een behoorlijk gat in de begroting gehad.

Het zijn dus allemaal keuzes.

25 maart 2018 om 18:55

Tuurlijk gaan ze daar niet mee akkoord wat dat is in hun nadeel

Wat een zakkenwassers bij Jong Ajax, dat ze gewoon 9 punten inleveren tegen Jong AZ en Jong Utrecht dit seizoen. Dat gaat je gewoon die titel kosten.

25 maart 2018 om 19:02

Als mijn oma wielen had gehad was ze fiets geweest. Als RKC alles gewonnen had stonden zij bovenaan. Weer rare redenaties allemaal hoor.

Wel mooi dit , tijdens interlandperiode de jong teams tegen elkaar laten ballen en dan nog niet winnen ! Heerlijk

25 maart 2018 om 17:07

Hahahappen we zullen zien

25 maart 2018 om 17:14

Ajax is ook een schande kan niet eens kampioen worden. Tegen dit super slecht spelende PSV , of is dat weer anders

25 maart 2018 om 17:26

Ajax heeft alle wedstrijden tegen PSV gewonnen dit seizoen. Dat PSV amper punten laat liggen ondanks slecht spel is Ajax dan ook niet te verwijten. Los van die wedstrijd tegen Ajax heeft PSV 4 wedstrijden niet gewonnen. Dan is het lastig om kampioen te worden. PSV op een koers van 89 punten dit seizoen. Begrijp best dat Ajax er niet zomaar 90 haalt.

25 maart 2018 om 17:40

NEC heeft ook van jong Ajax gewonnen , daar gaat t niet tis toch vrij normaal dat jong Ajax met af en toe spelers van 1 zo goed zijn en dat clubs als NEC daar moeite mee hebben , de jong teams van bv Manchester city , barca enz zouden ook kampioen worden in de ed en dan ook nog dat de jong teams tegen elkaar spelen tijdens interland weekenden klopt ook geen reet van wij missen net zo goed spelers als jong Ajax , maar goed je hebt wel gelijk en vind het ook slecht van NEC dat ze niet gewoon met 10 punten verschil kampioen worden , maar er zijn meerdere clubs uit de ed gedegradeerd en die spelen nog slechter je komt er niet zomaar uit dus hoop dat ze iig promoveren maar ben er bang voor 😊

Bizar, Ajax heeft AZ alle hoeken van het veld laten zien, was echt een klasse beter, en verliest met 1-0. Was eerste schot op doel van Ajax na 70 min!

25 maart 2018 om 19:13

Wel weer erg overdreven.. meer balbezit en kansen maar nou niet super veel 100 procent kansen

Hmm wel vreemd dat als Jong Ajax wint er gesproken wordt over het feit dat er zoveel miljoen op het veld rondloopt. Nu wint Jong Ajax niet, maar hoor je ook niemand over het feit dat Ron Vlaar (32 interlands Oranje) gewoon doodleuk aan het meevallen was. Blijft toch vreemd.

25 maart 2018 om 17:08

Ook een jong team precies het zelfde

25 maart 2018 om 17:23

Vlaar speelt niet wekelijks mee met jong AZ, Orejuela en cassierra daarentegen wel.

25 maart 2018 om 23:52

Orejuela heeft 12 wedstrijden gespeeld in Jong (deel daarvan zelfs al invaller). Die speelt dus zeker niet altijd. Cassierra is gewoon dr vaste spits van Jong Ajax, is een talentje van 20 jaar ook dus lijkt me niet per se heel raar, wel?

25 maart 2018 om 17:54

In ieder geval is Vlaar wel opgegroeid in de eigen jeugdopleiding. Dat kan je van bv. Cassiera niet zeggen

25 maart 2018 om 18:22

Natuurlijk is het vreemd dat Vlaar mee doet, maar dat geld net zo goed voor de miljoenen aankopen van Ajax (want die zijn toch echt voor het eerste gehaald) of voor een Lamprou die toch ook wel wat wedstrijden van Jong Ajax gespeeld heeft. Er zijn 2 oplossingen: of vaste selecties of geen jong elftallen in de JL.

25 maart 2018 om 23:54

Vaste selecties dan hadden Cassierra en Johnssen ook gewoon in Jong gezeten aan het begin van het seizoen waarschijnlijk hoor. Of Sierhuis staat in de spits en die schopt er gewoon een hattrick tegen De Graafschap. Enfin, wat ik duidelijk probeer te maken: óók met vaste selecties zullen er bij Jong Ajax (voor JL begrippen) dure aankopen in de ploeg zitten.

Zie je wel dat we tegen een traditionele top 3 club kunnen winnen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper60
D. BlindVerdediger61
AntonyAanvaller64
Q. PromesAanvaller61
D. TadićAanvaller64
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

128 fans
Verdediger, 35 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 AZ 0 0 0 0
2019/2020 AZ 10 2 0 0
2018/2019 AZ 28 2 3 0
2017/2018 AZ 12 0 3 1
2016/2017 AZ 24 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

Wedstrijdformulier AZ lijkt identiteit van twee coronabesmettingen te onthullen

Hobie Verhulst en Mo Taabouni ontbreken op het wedstrijdformulier voor de wedstrijd van AZ tegen ADO Den Haag van zondagavond. Bij AZ werden zondag twee nieuwe coronabesmettingen geconstateerd binnen de spelersgroep....Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren