Verbazing bij PSV: ‘Dat er geen club voor hem gekomen is? Vind ik best gek’

Zaterdag, 24 maart 2018 om 13:00Robin Bruggeman

Marcel Ritzmaier kwam tot nu toe negen keer in actie voor de hoofdmacht van PSV en daar lijkt het ook bij te blijven. De 24-jarige Oostenrijker werd eerder al uitgeleend aan SC Cambuur, NEC en Go Ahead Eagles en maakt dit seizoen deel uit van de selectie van Jong PSV. De middenvelder had eigenlijk zijn zinnen gezet op een winters vertrek, maar kreeg geen aanbiedingen die hem konden bekoren.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Marcel Ritzmaier volgend seizoen elders in de Eredivisie speelt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door cabinessence)

Ach, komt op zo veel fronten te kort. En al helemaal op mentaalvlak.

24 maart 2018 om 13:59

Tsja, een paar jaar geleden zagen veel psv’ers veel in hem en nu komt hij op alle ‘fronten tekort en al helemaal mentaal’. Misschien heb je m destijds verkeerd ingeschat, kan ook. Het afschuiven op het ontbreken aan mentaliteit vind ik zo simpel

24 maart 2018 om 15:27

Nou kom maar op met die artikelen ijsmuts. Want, voor zover ik mij kan herinneren is Ritzmaier nooit ook maar echt serieus als A-selectielid beschouwd door PSV-fans. Hij heeft verschillende kansen gehad, maar had het gewoon niet. Dat was al vrij snel duidelijk eerlijk gezegd.

24 maart 2018 om 17:13

Ijsmuts
Moet zeggen dat ik ook niet veel Ritzmaierliefhebbers onder de PSV fans ken. Meesten vonden het hooguit een bruikbare kracht, maar hij is uiteindelijk dus niet eens bruikbaar voor PSV 1 gebleken. Geen drama hoor, hij kan inderdaad bij clubs onderin de eredivisie alsnog prima bruikbaar zijn, daar niet van. Maar in die zin heeft Jopie wel een punt(je), Ritzmaier komt ook op zo goed als alle fronten tekort als (basis)speler voor Psv. En ik heb echt niet de indruk dat dit beeld wordt gekleurd door (te) hooggespannen verwachtingen die PSV fans destijds over hem zouden hebben gekoesterd.

24 maart 2018 om 17:55

"tsja, een paar jaar geleden zagen veel psv’ers veel in hem"

Waar baseer je dat op? Het waren volgens mij vooral de niet-PSV-supporters die maar bleven roepen dat het een schande was dat Ritzmaier geen kans kreeg. Maar voor zover ik weet zijn de mensen die PSV daadwerkelijk volgen nooit heel erg enthousiast over hem geweest.

24 maart 2018 om 19:09

@cabin: google maar eens op ritzmaier voetbalzone zou ik zeggen. Ook Jopie22 zag potentie

Ik ben deze jongen uit het oog verloren. Voor PSV kwam hij destijds te kort, maar zover ik nog weet, was hij kundig genoeg voor een club onderin het rechterrijtje. Lijkt me dus dat het meer met eigen keuzes heeft te maken.

24 maart 2018 om 13:36

Ik kwam hem een half jaar geleden tegen op de Herdgang en toen verbaasde ik me er ook over dat hij nog bij PSV zat. Heeft zeker kwaliteiten genoeg om in de Eredivisie te blijven spelen.

24 maart 2018 om 15:11

Hij heeft bij Nec, Cambuur en Go Ahead gezeten en daar geen indruk gemaakt. Als je al 3 ploegen onderin het rechterrijtje gehad hebt en nooit enige vorm van meerwaarde hebt laten zien, dan snap ik dat nummer 4 een keertje verder gaat kijken. Op basis van wat ik gezien heb van hem, zou ik niet weten waarom de Sparta's, Roda's en Willem Ii's van deze wereld nog in hem zouden investeren.

24 maart 2018 om 17:18

Master D

Hij heeft bij NEC inderdaad niet veel laten zien, maar bij Cambuur heeft hij wel degelijk een erkende goede periode gehad. Dat is ook de fase waarin hij een mooi nieuw contract heeft gekregen van Marcel Brands, waarop hij terugkeerde in de selectie van PSV 1. Maar bij PSV maakte hij het daarop niet waar. Kan gebeuren.

Misschien is het toch vooral dat contract wat nog tot de zomer loopt. Hij zal inmiddels best een behoorlijk salaris hebben en zonder enige twijfel fors moeten gaan inleveren om elders te kunnen gaan voetballen. Daarom zit hij waarschijnlijk liever zijn contract uit en gaat hij dan pas ergens anders voetballen. Er zal interesse zat zijn, ben ik van overtuigd.

Zou hij niet in het puzzeltje bij Utrecht op zn plek kunnen vallen als daar buiten ayoub ook labayad vertrekt?

Had ooit veel potentie maar voetbalt nu dus in de Eerste Divisie. Zal heus wel een club komen, denk eerder Oostenrijk, Zwitserland, misschien een 2.Bundesligist en met heel veel geluk een 1. Bundesligist maar dan moet alles echt meezitten

Zegt genoeg over de trainer als hij niet snapt dat er weinig animo voor een speler is die achtereenvolgens bij Psv, Nec, Cambuur en Go Ahead Eagles mislukt is en alleen opviel vanwege het aantal kaarten dat ie pakte. Hij heeft genoeg kansen gehad in de Eredivisie en was nooit overtuigend. Dan ben je dus gewoon niet goed genoeg en wil niemand je meer hebben.

24 maart 2018 om 16:29

Wat zegt dat precies over een trainer dan? Ken jij trainers die over hun eigen spelers zeggen: "ik snap dat er geen club komt, want hij kan er niks van" ?

24 maart 2018 om 16:34

Gefaald bij Cambuur?!

De stap naar een topclub is groot. Ik wist ook wel dat hij na zijn goede uitleenbeurt bij Cambuur niet goed genoeg zou zijn maar eigenlijk is hij alleen maar achteruitgegaan sinds dat seizoen en dat zie je bij meerdere voetballers. Een ander voorbeeld is Jurjus. Aan de andere kant is een speler als van Leer 2 á 3 jaar vaste speler geweest van Roda en verdient vervolgens een transfer. Het zou misschien een idee zijn om 2-jarige huurconstructies te bedenken. Zo doe je minder aan kapitaalvernietiging.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller2817
E. ZahaviAanvaller219
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller100
J. PiroeAanvaller81
Y. MvogoKeeper280
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

20 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 17 april
Er ligt een mooie transfer in het verschiet voor Elayis Tavsan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren