wk2018

Groenendijk dreigt met sancties na benefietduel: ‘Het spookt door mijn hoofd’

Woensdag, 21 maart 2018 om 22:13

ADO Den Haag ging woensdagavond in een benefietwedstrijd tegen Feyenoord met 4-0 onderuit. Trainer Alfons Groenendijk is zich ervan bewust dat het duel volledig in het teken stond van het goede doel, maar heeft zich toch geërgerd aan de manier waarop zijn ploeg zich naar de slachtbank liet leiden door Feyenoord.

Onder meer aan de eerste twee doelpunten die ADO incasseerde ging slordig balverlies van de ploeg vooraf. "We hebben goed meegewerkt aan deze wedstrijd, alleen hebben mijn spelers het helaas verkeerd begrepen. Ze dachten dat je bij een wedstrijd voor een goed doel ook cadeaus moet uitdelen, maar dat was niet helemaal de bedoeling", zei de ADO-coach tegen FOX Sports.

"Het woord vriendschappelijke wedstrijd komt in mijn woordenboek niet voor. Ik heb twintig jaar gevoetbald en ik wist van mezelf dat ik elke wedstrijd alles moest geven om een bepaald niveau te halen", vervolgde Groenendijk zichtbaar geërgerd. "Het is ook je werk. Mag ik alsjeblieft verwachten dat je doet wat we afgesproken hebben?"

De oefenmeester kreeg tot slot de vraag gesteld of hij overweegt een aantal vrije dagen van zijn selectie tijdens de interlandonderbreking te schrappen. "Ik heb trainers gehad die dat deden. Het spookt wel door mijn hoofd. Het is een andere tijd, maar het spookt wel door mijn hoofd, dus ik ga daar nog wel een nachtje over slapen", besloot hij.Gerelateerd

12 reacties

Lijkt me niet de gepaste straf na het spelen van een benefietwedstrijd. Wel ben ik het met hem eens dat ADO echt bedroevend slecht was.

21 maart 2018 om 22:54

Inderdaad, hij kan zijn selectie beter de rust geven die ze nodig hebben i.p.v. een soort extra 'straftraining' op de dagen dat ze normaliter vrij zouden zijn. Belangrijker om met een fitte groep richting het laatste deel van de competitie te gaan, er staan nog eventuele play-off plekken op het spel voor ADO!

Zelfs bij benefietwedstrijden heeft deze man wat te zeiken. Met dit soort potjes gaat het puur om het publiek vermaken, en vóóral om aandacht te schenken aan het goede doel. Hij kan ook gewoon na afloop kunnen zeggen: Jammer dat we hebben verloren, maar heel fijn dat we aandacht schenken aan deze verschrikkelijke ziekte. Nee, we gaan de wedstrijd zelf lekker serieus nemen en dreigen met consequenties.

21 maart 2018 om 22:25

Je mag je jongens toch wel verwijten dat ze zich niet aan de afspraken gehouden hebben. Hij zal ze echt geen vrije dag afpakken zie het meer als waarschuwing.

21 maart 2018 om 22:36

Het gaat er vooral om dat hij zich druk maakt over afspraken die niet worden nagekomen terwijl er bij dit potje er helemaal niets op het spel staat; liever dat hij nog eens zegt, doneer! Je bent toch dan helemaal weg van de realiteit als je boos gaat zitten doen over deze wedstrijd.

21 maart 2018 om 22:41

Deels gelijk, echter moet je je wel goed vertonen het is duidelijk geen schoolreisje voor die gasten.

21 maart 2018 om 23:17

Inderdaad. Sowieso vind ik dat ze wat meer spektakel moeten brengen bij dit soort potjes. Waarom alles zo serieus? Deze Fons gaat triest met ze elftal op eigen helft inzakken, dan denk ik klap er lekker op met je elftal en laat het 6-4 worden.

Het is een benefiet wedstrijd! Alfons moet eens leren om te relativeren. Hij kan morgen op de training toch gewoon tekeer gaan. Waarom zoekt hij de publiciteit? Teveel naar Mourinho gekeken ofzo

22 maart 2018 om 06:44

Ben je nou serieus? Ik mag aannemen dat je weet dat er na een wedstrijd (oefenwedstrijd of niet) journalisten staan te wachten? En kan je de link even uitleggen met Mourinho? Omdat hij niet tevreden is over de houding van zijn spelers? Heb ik Mourinho namelijk nog nooit horen zeggen.. die geeft alles de schuld behalve zijn spelers! Je loopt maar wat onzin te schreeuwen hier..

22 maart 2018 om 06:56

Nou dan zou ik de interviews van Mourinho van de afeglopen weken maar eens teruglezen.. daarin geeft hii zijn spelers - met name Shaw - toch enorm veel kritiek.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Vitesse4916
9.PEC Zwolle44-12
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Tyronne EbuehiVerdediger10
Tom BeugelsdijkVerdediger10
Aaron MeijersVerdediger10
Bas KuipersVerdediger10
Donny GorterMiddenvelder10
Danny BakkerMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

5 fans
Coach, 54 jaar
SeizoenClub
2017- ADO Den Haag
2015-2016 Excelsior
2013-2014 Jong Ajax
2012-2013 Ajax U19
2010-2012 FC Den Bosch

In de wandelgangen

Maandag 16 juli
Hirving Lozano en Gastón Pereiro zijn in beeld bij Lazio. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren