Terugkeer bij PSV lonkt: ‘Een grapje dat serieus zou kunnen worden’

Woensdag, 21 maart 2018 om 11:18

Heurelho Gomes keepte jarenlang met verve bij PSV en opteerde in 2008 voor een vertrek naar Tottenham Hotspur. De huidige sluitpost van Watford, die PSV voor negen miljoen euro verliet, zegt dat hij graag zou terugkeren bij de club van trainer Phillip Cocu: "De laatste tijd ben ik steeds meer met mijn afscheid bezig."

Afgelopen november reageerde Gomes op Twitter enthousiast op de vraag van Voetbal Inside welke speler terug zou moeten worden gehaald. "Ik naar PSV", aldus de Braziliaan destijds. "Dat was een grapje, maar wel een grapje dat ooit serieus zou kunnen worden", reageert de routinier, die vier jaar lang onder contract stond bij PSV, tegenover ELF Voetbal.

“De vraag is in welke rol”, vervolgt Gomes, die zichzelf geen trainer ziet worden. “Om eerlijk te zijn: ik denk dat een terugkeer als speler een lastig verhaal is. Ik weet niet of daarvoor nog tijd is. Ik wil goed met pensioen gaan, mijn carrière goed eindigen. Ik moet alles op een rijtje gaan zetten. Misschien is het voor PSV een beetje te laat.”

“Wat ik wel heel graag zou willen is de club vertegenwoordigen, in Zuid-Amerika bijvoorbeeld. Als een soort ambassadeur. En talenten zoeken.” De 37-jarige Gomes geniet van het idee om de nieuwe Piet de Visser te worden: “Piet heeft een geweldig oog voor talent. Hij heeft zoveel goede spelers gevonden. Misschien kan ik dat ook wel.”


Poll

Verwacht jij dat Heurelho Gomes ooit terugkeert bij PSV?


Gerelateerd

33 reacties (laatste reactie door buitenspelgoal)

Bied een paar spelers aan zou ik zeggen..

21 maart 2018 om 11:39

Litmanen85

Kezman maakte geen deel uit van dat team dat je net opsomt, die vertrok in 2004 bij Psv, dat was net de zomer dat Cocu, Alex, Gomes, Farfan en Beasley naar PSV kwamen. Timmy Simons kwam overigens ook pas in de zomer van 2005 naar Psv, dus het seizoen ná het bereiken van de halve finales van de Cl.

Overigens mag Gomes vandaag nog terug komen wat mij betreft! Ik zeg, ideale reserve doelman! En ik kan je verzekeren dat er op Oost een rode loper wordt uitgelegd voor hem en dat hij nog steeds op handen wordt gedragen door de harde kern. Zou publicitair echt een mega stunt zijn als ze hem terug halen.

Maar ja, Gomes keert terug, dat horen we nu al acht jaar lang ongeveer. Dus het zal, helaas, niet meer gebeuren. Maar daarover dromen mag toch wel?


Fantastische vent! Heb zo genoten van zijn spel van PSV en ben met terugwerkende kracht nog steeds “bang” voor dat team van toen.. Lee Alex Gomes Vogel Cocu van Bommel Farfan, Simons, Kezman manman wat een team was dat.. en dan die lullige wedstrijd tegen AC Milan. Zo geinig dat ik nu die gevoelens over dat team heb. Met dít PSV heb ik helemaal niets.

21 maart 2018 om 11:42

Ik word haast emotioneel als ik terugdenk aan PSV - AC Milan en Ambrosini uit de rug van Bommeltje weg zie lopen. God, wat heb ik het daar moeilijk mee gehad zeg. Echt een fantastisch team om aan terug te denken, krijg er meteen kippenvel van op mijn werk. Mooie woorden, Litmanen!

21 maart 2018 om 12:00

Yep, ik als Ajacied was toen uiteraard ook PSV-er. Hij ging rugdekking geven aan de ongevaarlijke zijkant en liet zo Ambrosini vrij de 16 inwandelen. Onbegrijpelijk voor een speler met zijn spelinzicht.
Ik vond Bommel een geweldige speler, een kapitein, iemand die de scheidsrechter wist te bespelen en een vreselijke speler voor de tegenstander. Jammer dat hij twee héle dure fouten in zijn carrière gemaakt heet. Die wat jij zei en tegen Ierland in de WK kwalificatie 2002.

21 maart 2018 om 12:05

Dat waren prachtige tijden en zeer mooie wedstrijden

21 maart 2018 om 16:52

Desteek

Pak die beelden er nog eens bij en leg mij dan ook eens uit wat Alex staat te doen en wat de reden is dat hij Ambrosini niet oppakt eigenlijk?

Want het frame is wel dat Van Bommel, zogenaamd, 'vaak mensen uit zijn rug liet weg lopen' maar ik zie per willekeurige wedstrijd wel vijftig keer dat een speler uit de rug van een andere wegloopt. Ik zie per wedstrijd dat er bij De Ligt ook vier keer per wdstrijd 'iemand uit zijn rug wegloopt'. Dat is echt inherent aan het feit dat we in voetbal niet zoals bij korfbal een consequente man-op-man verdediging toepassen maar daarnaast juist spelen vanuit de gedachte dat de positie van de bal bepalend is hoe en welke tegenstander je moet dekken. Dus dan komt het weleens voor dat een speler niet kaln zien dat zijn tegenstander wegloopt, want mensen hebben geen ogen in hun rug.

Maar wel een legendarische pot inderdaad, was er uiteraard bij en stond achter het doel waar die 2-1 viel, dus letterlijk voor mijn ogen. Was wel een geweldige pot, die avond was PSV echt geweldig.

21 maart 2018 om 12:18

Denk dat dat compleet wederzijds is met het huidige ajax. Het niveau is gewoon omlaag gegaan. Als je het Ajax van nu vergelijkt met het Ajax van Sneijder, Van der Vaart, Zlatan, Galasek, Trabelsi enz... Dan is het echt heel pover

21 maart 2018 om 12:38

Je haalt wat spelers door elkaar. Kezza was weg toen Alex en Gomes kwamen. Simons kwam pas later naar PSV, PSV speelde toen met vogel, Bommel en Cocu op het middenveld. Voorin park, Jan Vennegoor en farfan. Verder waren dat wel heerlijke jaren voor een PSV'er. Met als hoogtepunt die halve finales tegen AC Milan!

21 maart 2018 om 12:59

Beasley speelde toen ook regelmatig. Was meer als wisselspeler toch?

21 maart 2018 om 16:54

Zoals frietmet zegt, Vennegoor centraal, Farfan op rechts en Park in een vrije rol was de opstelling. Beasley was de 12e man, net als John de Jong trouwens.

21 maart 2018 om 13:38

Dat team zag er toch net was anders uit dat jaar. Men speelde namelijk vooral zo:
Gomes
Lucius/Ooijer-Alex-Bouma-Lee
Van Bommel-Cocu-Park/Vogel
Farfan-Vennegoor-Beasley/Park

Koos men voor Park als middenvelder, dan speelde men vaak een heel stuk aanvallender dan met Park als linksbuiten. In dat geval speelde je namelijk met 3 controlerende middenvelders en werd veelal de counter gezocht met Farfan en Lee op de flank als een soort 3-5-1-1.

21 maart 2018 om 16:56

Nijogeth

Uitstekend beschreven, zo was het inderdaad. Enige kanttekening is wel dat Park vooral als de 'lopende man' fungeerde, dus inderdaad zelden als linksbuiten maar meer als speler die vooral veel tussen de linies opereerde en speelde. Zeker met een Lee die veel opkwam aan de linkerkant (mind you, als rechtsbenige speler die daar niet zoveel moeite mee had als Brenet nu trouwens) en die dus mooi gebruik kon maken van de ruimte die Park creerde door zijn loopwerk.

21 maart 2018 om 16:24

Poooh dat waren fantastische tijden seg. Wat een team had psv, met voor mij als uitblinker Park. Kunnen alleen maar weer dromen dat nederlandse teams het zo goed doen.

21 maart 2018 om 18:50

Zo voelde het Nederlandse voetbal vroeger gewoon aan: betere teams, minder groot gat met de topclubs van tegenwoordig. Dat gevoel was afgelopen seizoen met Ajax heel even terug. Ik ben de finale zelfs nog met een ajacied vriend van mij wezen kijken en heb ze de hele campagne aangemoedigd alsof ik al jaren fan was (ben PSV fan). Ook natuurlijk die CL campagne van PSV twee jaar terug was geweldig en wat baalde ik van die bal van Locadia die net via de vingertoppen van Oblak niet in het doel ging. Als die erin had gezeten hadden we het niet meer weggegeven met Bruma, Guardado, Moreno, Zoet en de andere jongens die tijdens dat tweeluik boven zichzelf uitstegen. In Europa ben ik voor elke Nederlandse club en ik mis de tijden van vroeger wel, toen we vaker wat klaar konden spelen in Europa.

Heurelho Gomes.

Wat een keeper was dit ook joh bij Psv. Reker eruit, of ik eruit. Die 5 woordjes, blijven toch nog zeer. Zijn liefde voor Psv, blijft nog altijd erg groot.

Terugkeer naar PSV als speler? Helaas is dat denk ik te laat. Al kunnen keepers makkelijk tot hun 40e door, zoals een Buffon, die nog doodleuk keept op zijn 40e, en Gomes is 37. Tegenwoordig zit Gomes op de bank bij Watford, wat is daar gebeurt? Gepasseerd? Niet meer goed genoeg?

Zou grappig zijn. Zoet verkopen, Gomes erin. En het seizoen in gaan met Gomes en Room.

21 maart 2018 om 11:51

Moet je niet willen joh. Psv'ers kunnen hem nu nog herinneren als een ware held. Terugkeer op die leeftijd als keeper kan alleen maar slecht aflopen, zowel voor zijn reputatie bij PSV als puur kwalitatief gezien.

21 maart 2018 om 13:03

Zo lang hij voor de wedstrijd met zijn ellebogen boven de lat uitkomt, zullen de Psv'ers een hoop kunnen hebben van Gomes.

21 maart 2018 om 13:09

Haha, zit wat in. Prachtig was dat spel tussen hem en de supporters. Zijn ook mooie filmpjes van te vinden op Youtube bij de afscheidswedstrijd van Mark van Bommel.

21 maart 2018 om 13:16

''ik bellen mijn kinderen vandaag, en zij zeggen tegen mij: vandaag... papa kampioenen''

Hij zou nog best terug kunnen keren bij PSV. Miss. als stand in van Zoet of Jurjus en dan de bekerconpetitie. Misschien als eerste keep, 37 jaar... er zijn genoeg doelmannen op leeftijd die het dan nog naar behoren doen.

21 maart 2018 om 18:03

Jurjus never nooit eerste keeper! Haha standin van jurjus, dan heb je diep gezonken!

Wat hij hier als laatste zegt zou ik enorm toejuichen, Is toch van grote waarde geweest voor Psv, kan me heerlijke wedstrijden vooral in Europese wedstrijden herinneren. Als trainer worden hem niet ligt is vertegenwoordiger in Brazilie natuurlijk een fantastische optie. Mocht dit resulteren in meer Braziliaanse spelers bij PSV zou dit heel goed kunnen werken, de Brazilianen uit de historie van PSV zijn niet niks.

21 maart 2018 om 13:50

Maar dat is ook alweer een hele tijd geleden, Alex en Gomes waren de laatsten. Reis en Fagner lieten het bijvoorbeeld niet echt zien en zo'n Alcides en Marcelo hebben nou ook niet echt een onuitwisbare indruk gemaakt. Dan heb je nog Cassio Ramos en Diego Tardelli, welke later beiden het nationale elftal hebben gehaald (fagner trouwens ook), maar bij PSV toch echt niet tot bloei kwamen.

Al moet ik zeggen dat Mauro Junior tot nog toe aardige dingen laat zien.

21 maart 2018 om 15:07

Reis liet het toch wel echt zien hoor! Wat een toptalent was dat tot zijn blessure en coke probleempje

21 maart 2018 om 16:31

Dat half jaartje tot zijn blessure liet hij inderdaad zien dat hij dat niveau aan zou kunnen, maar alle rotzooi ervoor hadden al roet in het eten gegooid. Hij heeft PSV meer getrouble opgeleverd dan dat hij doelpunten heeft gescoord. Hieronder een opsomming van wat ik zo nog weet:
-De ruzie met Sef Vergoossen toen hij in zijn eerste jaar bij de a-selectie niet genoeg speelde.
-Weigeren te spelen op een jeugdtoernooi in datzelfde jaar.
-Het verwijderen van het gips om zijn gebroken voet, waarna hij hem kort daarna opnieuw brak, wat Huub Stevens hem niet in dank afnam.
-Een cocaïneprobleem.
-Het weigeren van hulp door de club om van zijn cocaïneprobleem af te komen.
-Nadat hij net in genade was aangenomen werd hij s'ochtends dronken achter het stuur opgepakt en werd zijn rijbewijs afgenomen.

In mijn ogen kunnen die 11 doelpunten in 3 jaar niet tegenop, al liet hij in die 10-0 tegen Feyenoord zien hoe goed hij had kunnen worden, want toen speelde hij echt geweldig.

21 maart 2018 om 17:06

Nijogeth

Klopt, wat je benoemt is maar een deel van de problemen die PSV heeft gehad met Reis. Er zijn nog veel meer dingen gebeurd namelijk.

Maar dat gaat alleen over dingen naast het veld. Als ik me tot hetgeen hij liet zien op het veld beperk, dan vind ik gewoon dat hij zicjhzelf echt heel knap in de basis speelde in de periode dat PSV Koevermans en Berg had als spitsen, door er acht in te trappen in elf duels. Hij stond letterlijk op het pnut om wat dat betreft furore te gaan maken, toen hij die horrorblessure kreeg door die bltsing met Tyton die zijn carriere effectief gezien beëindigd heeft. Hij is nooit meer de oude geworden daarna.

Ik vond het een uitstekende spits, die Reis. Maar dat er sinds Alaex/gomes geen succesvolle Brazilianen meer zijn gweest bij PSV dat ben ik wel met je eens. Zelfs Tardelli en Robert (2/3e van de voorhoede van het legendarische jong Brazilie met Ronaldinho erbij) zijn niet geslaagd bij Psv.

Gomes blijft een ontzettend fenomeen, maar ' Reker eruit, of ik eruit ' blijft nog wel door mijn hoofd spoken. Echter heeft hij aangegeven hier spijt van de hebben en blijft hij positief over PSV en zijn tijd hier. Hij zou voor een minimaal salaris hier nog een contract kunnen krijgen voor één jaartje om achter Room / Jurjus een rol te vervullen en daarna een mooie functie als scout of ambassadeur in te rollen. Misschien kan hij samen met PSV een voetbalschool in Brazilie opzetten en zo wat pareltjes naar Eindhoven sturen. Er zal wel een functie voor 'o goleiro grande' gevonden worden.

21 maart 2018 om 14:16

Och ja... ten eerste heeft Gomes PSV veel moois gegeven en was ik Reker eigenlijk alweer vergeten. Ten tweede, en belangrijker nog, moet je Gomes dat nog steeds aanrekenen? Inderdaad heeft hij er spijt van, maar die uitspraak is natuurlijk ingegeven door die Servische spelersmakelaar die met Reker in conflict was, dus het zal wel iets met te heet opgediende soep te maken hebben. Aan Gomes' opmerkelijke clubliefde hoeft niet getwijfeld te worden en ik denk dat je altijd inderdaad ruimte voor zo'n personality moet maken. Zijn persoonlijkheid en bekendheid met de taal, cultuur en de clubs moet toch wat deuren openmaken voor PSV in Brazilie...

21 maart 2018 om 16:08

Achter Room en Jurjus? Dacht meer als een soort tussen vervanger als Zoet vertrekt. Deze man is basisspeler in de Premier league.

21 maart 2018 om 18:05

Heb je gedronken? Achter Jurjus, alsof die ooit eerste keeper gaat worden, lekker verkopen na dit seizoen. Als je standin van Jurjus moet worden, dan kun je beter stoppen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

63 fans
Keeper, 37 jaar

In de wandelgangen

Zondag 22 juli
Chelsea heeft Real Madrid laten weten dat het zich niet tot een verkoop van Eden Hazard zal laten dwingen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren