‘Laffe hond’ Guardiola krijgt ervan langs: ‘Was woedend, vloog hem bijna aan’

Woensdag, 21 maart 2018 om 09:38

Mino Raiola is vandaag de dag een van de belangrijkste figuren in de voetballerij. De zaakwaarnemer behartigt de belangen van verschillende wereldsterren, onder wie Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovic en Gianluigi Donnarumma. Raiola zegt dat hij zijn spelers behoedt voor een financiële achteruitgang als zijn cliënten stoppen met voetbal: “Ik probeer hen te behoeden voor financiële blunders.”

De zaakwaarnemer adviseert zijn pupillen in bepaalde financiële kwesties. “Zlatan beschikt over een grote vorm van intelligentie en gaat er zelf mee verder. Je hoeft hem het spel maar één keer uit te leggen. Zlatan wordt een groot zakenman als hij stopt. Hij heeft het in zijn bloed om naar een miljard te gaan. Hij verdient meer geld buiten het voetbal dan met voetbal”, zegt Raiola in gesprek met Quote.

Raiola heeft in zijn werk veel met trainers te maken en vindt sommigen van hen niet realistisch handelen: “Josep Guardiola? Als trainer is Guardiola fantastisch, als mens is hij een zero! Hij zei dat we bij hem moesten zijn als er klachten waren, maar toen werd Zlatan niet meer opgesteld en negeerde hij hem. Hij groette hem niet eens. Guardiola is een klassieke priester: doe wat ik zeg, doe niet wat ik doe.”

“Guardiola is een laffe hond. Hij flikte hetzelfde bij Maxwell, die een schat van een jongen is. Ik ging naar Londen voor de finale van de Champions League en zag in het stadion dat hij niet op de spelerslijst stond. Gunde die tyfus-Guardiola Abidal zijn rentree. Prima natuurlijk, en goed te verklaren, maar zeg dat dan eerlijk. Ik was woedend, vloog hem bijna aan in de catacomben, maar Adriano Galliani, de voorzitter van AC Milan, kon me gelukkig nog tegenhouden.”Gerelateerd

49 reacties (laatste reactie door remcob)

Nou nou wat een taalgebruik haha. Maar ja, ik kan me er wel iets bij voorstellen. En vooral ook die relatie die Pep met Zlatan had is al meer dan eens besproken. Pep lijkt me inderdaad niet de meest directe man. Meer een type die een speler de groep uit negeert. Ik vind dat ook een beetje laf eigenlijk. Als trainer moet je wel eerlijk kunnen zijn tegen je spelers, ook al is het negatief.

21 maart 2018 om 10:08

Hij is ook zo iemand een type dat negeert en niet zegt wat op zijn lever ligt.

Ik heb de tv-reportage van Eto'o gezien hoe hij uitlegt hoe hij werd weggepest door Guardiola uit Barcelona. Negeren, in het Catalaans praten, Yaya Touré gebruikte hij als 'postduif' omdat hij geen contact wou met Eto'o, zijn rugnummer werd afgepakt door Guardiola en gegeven aan Thierry Henry zonder reden.

Vervolgens moest Eto'o wel vertrekken dus kwam hij aan in Inter waar Inter een wedstrijd tegen Barcelona moest spelen in de Champions league. Guardiola negeert Eto'o compleet in de catacombe, kleedkamers, een x ze op het veld staan waar er overal camera's hangen gaat Guardiola Eto'o zoeken en een hand geven alsof er niks was. Op de achtergrond zag je Henry kapot lachen want zij wisten allemaal dat dit een vieze actie was van Guardiola.

21 maart 2018 om 10:21

Ik weet niet welke rugnummer hij van Eto’o aan Henry heeft gegeven, maar dat is onzin..

21 maart 2018 om 10:30

Heb het even snel opgezocht, in die reportage zegt Eto'o van dat het wel zo is. Misschien heeft Henry het achteraf afgewezen..

21 maart 2018 om 11:00

Ach, als ie dan Eto'o had opgezocht had het ook weer hypocriet geweest. Je kunt nu eenmaal niet alles goed doen voor iedereen. En een hoge boom als Guardiola moet enorm veel wind vangen.

Merkwaardig dat zo'n geniale zot als Zlatan makkelijk geloofd wordt, terwijl heel duidelijk is dat hij wil hebben dat iedereen hem op een voetstuk zet. Verder vindt hij het normaal om tegen mensen te trappen of een tik uit te delen. Tja, verschil zal er zijn.

21 maart 2018 om 11:00

Jij gelooft ook alles he? Henry draagt graag 14 en Eto'o 9. Dus iets klopt er niet!

21 maart 2018 om 11:44

Eto’o weigerde om zijn nummer af te staan aan Henry, heeft hii nadrukkelijk gezegd in het interview.

21 maart 2018 om 12:37

1. Welk interview?
2. Henry heeft #9 nooit aangeraakt en dan zou hij opeens #9 overnemen van Eto'o, wanneer #14 beschikbaar was en #12 ook omdat Gio vertrok.

Geloof er weinig van, eerlijk gezegd.

21 maart 2018 om 11:55

Mag ik u er even op wijzen dat Isco echt wel met de juiste reden op de bank zit momenteel. Hij is gewoon aan een slecht seizoen bezig, vind ik. Vorig seizoen stelde Zidane hem wel op, dit seizoen gaf hij verder de kans aan Isco, maar greep ze niet. Asensio is die volop aan het grijpen nu. Eens Isco terug in vorm is, zal Zidane hem weer opstellen! Wat Ceballos betreft heb je misschien gelijk!

21 maart 2018 om 12:40

Je zegt Real fans maar zie toch vrij weinig Real fans reageren op dit bericht.

Ben zelf Barca fan, maar jij gebruikt nu elke elegenheid om het over Real te hebben
Is niet nodig.

21 maart 2018 om 13:36

Jij bent vast niet voor FC Barcelona

21 maart 2018 om 16:29

https://www.youtube.com/watch?v=ywmdquu0uaq

Ik heb een link geplaatst, ik weet niet of hij blijft staan of dat Voetbalzone hem censureert. Maar als je op ''youtube'' zoekt naar
''samuel Eto'o on Pep Guardiola (2014) - Full Interview with English Subtitles'' dan zul je het vinden. Het is een fragment van 11 minuten en 56 seconden.

Hier wordt haarfijn uitgelegd hoe alles is gegaan. Het is een bekend fragment en hierdoor hebben veel mensen Guardiola op een andere manier leren kennen.

Al het bovenstaande, de rugnummer, het negeren, etc etc. wordt allemaal toegelicht. Neem de moeite om het hele fragment af te kijken zou ik zeggen.

21 maart 2018 om 16:30

https://www.youtube.com/watch?v=ywmdquu0uaq

Ik heb een link geplaatst, ik weet niet of hij blijft staan of dat Voetbalzone hem censureert. Maar als je op ''youtube'' zoekt naar
''samuel Eto'o on Pep Guardiola (2014) - Full Interview with English Subtitles'' dan zul je het vinden. Het is een fragment van 11 minuten en 56 seconden.

Hier wordt haarfijn uitgelegd hoe alles is gegaan. Het is een bekend fragment en hierdoor hebben veel mensen Guardiola op een andere manier leren kennen.

Al het bovenstaande, de rugnummer, het negeren, etc etc. wordt allemaal toegelicht. Neem de moeite om het hele fragment af te kijken zou ik zeggen.

Mino Raiola komt op mij over als een vervelende gast, loopt altijd over anderen te zeiken en te zeuren en niks is de fout van hem of zijn cliënt. Daarentegen brengt hij spelers wel naar grote clubs, met wisselend succes, maar in mijn optiek met name om er zelf aan te verdienen. Blijkbaar doet hij wel ergens iets goed want genoeg grote spelers zweren bij hem en de voetbalclubs zijn hem ook nog niet beu.

Hoeveel spelers van Mino zitten er bij City op dit moment? Iemand die dat weet en ook weet welke het zijn? Benieuwd hoe die het nu hebben daar...of gaan hebben.

Ik geloof Mino wel in deze, Pep heeft een bepaalde schijnheiligheid over zich.

21 maart 2018 om 10:11

Heb even snel opgezocht, snel opgeteld en hij heeft 64(!) spelers onder contract en 1 coach : Martin Jol.

Uit de 64 spelers komen er 4 uit Manchester weliswaar United en niet City. Geen enkel speler van City is getekend bij Mino Raiola best opvallend.

21 maart 2018 om 12:53

64...jeetje...dat wordt makkelijk cashen elke zomer. Verdient meer dan de spelers volgens mij.

Weet je wat mooi is aan Raiola? Dat hij ook veel moeite voor zijn spelers. Welke zaakwaarnemer zou een coach aanpakken omdat zijn cliënt niet speelt? Vele boeien hun dat niet eens als er maar geld binnen komt.

Ja Raiola is een geldwolf en hij begint al lekker over geld te praten dat Zlatan meer geld verdiend naast het voetbal blabla.. Hij is ook iemand die verliefd is op geld maar het is ook iemand die heel kort bij zijn cliënten staat en die waardering krijgt hij niet van de buitenwereld.

Hij helpt echt per direct een ongelukkige voetballer die onder contract staat bij hem, hij steekt er duidelijk veel tijd en moeite in.

En over Guardiola tja.. Voor mij ook de beste trainer ter wereld maar toen hij Ibrahimovic zo behandelde en vervolgens Eto'o met zijn verhaal kwam in een Franse tv-reportage dan wist ik al dat Guardiola echt een triestig geval is als mens zijnde.

21 maart 2018 om 10:27

Waarom zou een zaakwaarnemer een trainer aanpakken als zijn client niet speelt denk je? Omdat een speler op de bank veel minder waard is misschien?

22 maart 2018 om 02:26

Dat zijn slechts de verhalen van deze 2 spelers. Pep heeft meer dan 100 spelers onder hem gehad en verder heeft niemand geklaagd. Zou Pep dan problemen zoeken of deze twee spelers omdat Pep ze gewoon niet goed genoeg vond. Tja, Zlatan passeren is niet voor veel trainers weggelegd. Daar heb je ballen voor nodig. En uiteindelijk heeft Pep gelijk gekregen, want hij won alle prijzen die hij maar kon winnen. We hebben alleen het verhaal van Zlatan en Eto’o zelf gehoord. Pep of iemand anders hebben hier nooit over gesproken. Dus kun je het ook niet als waarheid gaan beschouwen.

Ja hoe durft die Guardiola Abidal zijn rentree te gunnen, onmenselijk.. Nu moest Raiola verdomme een CL-finale kijken zonder Maxwell, maar met een van k*** herstelde Abidal.

Kom op zeg. Er zal heus een en ander mis zijn gegaan in communicatie en dat persoonlijkheden als Zlatan en Raiola enerzijds en Pep anderzijds elkaar niet liggen, dat geloof ik direct. Maar dit als voorbeeld aanhalen, zet Raiola in mijn optiek eerder in een slechter daglicht dan dat het Pep schaadt.

21 maart 2018 om 10:17

Het gaat erom dat Pep niets gezegd zou hebben

21 maart 2018 om 10:17

Lees dan goed, hij zegt dat het prima is als hij een andere speler kiest en heeft begrip voor de reden, maar valt over het feit dat het niet gecommuniceerd werd.

21 maart 2018 om 10:23

"ja hoe durft die Guardiola Abidal zijn rentree te gunnen, onmenselijk.. Nu moest Raiola verdomme een CL-finale kijken zonder Maxwell, maar met een van k*** herstelde Abidal"
.
"prima natuurlijk, en goed te verklaren, maar zeg dat dan eerlijk"
Jij hebt wel echt ontzettend je best gedaan om de tekst niet te lezen, wat een sneue reactie van je zeg. Pep is een geweldige trainer, maar ook lafjes en durft niet zijn keuzes te verdedigen tegen spelers waar hij vervolgens wel alles van eist. Dat is hypocriet en een smet op hem als persoon.

21 maart 2018 om 11:10

Als hij zijn keuzes niet durft te verdedigen, dan zou hij niet altijd het gros van ieder team achter zich hebben gehad.
Daarnaast zal ie echt wel fouten gemaakt hebben, maar dat doet iedereen.

21 maart 2018 om 12:05

In de geschetste situatie heeft hij zijn keuzes niet durven te verdedigen en in het verleden vaker, hij zal dat ongetwijfeld ook wel doen maar blijkbaar niet altijd en dat is in mijn ogen laf, zeker als je zelf het uiterste verwacht van anderen.

21 maart 2018 om 11:54

Ik zeg ook, er zal heus wel wat mis gaan in communicatie. Pep valt vast wel iets aan te rekenen. Mijn punt was dat Raiola beter een ander voorbeeld had kunnen gebruiken, omdat deze -en zeker in de woordkeuze in dit artikel- bij mij nou niet echt empathie voor Raiola opwekt.

We horen iedere keer maar één verhaal van Raiola. In de voetbalwereld toch één van de meest irritante persoonlijkheden die er is.
Overigens waant Ibrahimovic zich een god, die accepteert het niet als hij op de bank wordt gezet. Vond het overigens een prima zet van van Guardiola, want Ibrahimovic paste niet goed in het systeem.

Ik wordt overigens ook zo moe van Raiola, altijd wel commentaar en de grootste onruststoker die er is.

21 maart 2018 om 10:33

Ibra paste zo slecht in het systeem dat hij in zn eerste half jaar iets van 10-15 doelpunten heeft gemaakt....
Dat noem ik niet slecht in het systeem passen, dat noem ik heel goed in het systeem passen.
Uiteindelijk heeft Pep gelijk in de zin van: Messi spits gezet en daardoor gigantisch veel gewonnen. De reden dat hij niet in t systeem zou passen, is grote BS.

21 maart 2018 om 11:03

past niet in het system ivm het tik takkie voetbal wat Pep voor ogen had.

21 maart 2018 om 12:39

Hoezo? Alsof het onvoorstelbaar is dat een speler die niet in het systeem past alsnog kan produceren?

21 maart 2018 om 13:08

Vind ik wel inderdaad.
Als jij zogenaamd niet in een bepaald systeem kan spelen, functioneer je niet....
Aangezien Ibra in t half jaar 10-15 doelpunten heeft gemaakt, mag je toch wel concluderen dat hij rendeert.....
Als je rendeert, pas je in het systeem....

22 maart 2018 om 02:22

Precies. We hebben nu Zlatan gehad, Eto’o en nu is Raiola aan de beurt die zit te zeiken omdat Pep het Abidal gunde? Moet toch niet gekker worden. Nou dan heeft hij met 2 spelers problemen gehad in zijn carrière? De rest van de honderden spelers onder hem heeft nooit geklaagd dus ik snap niet hoezo Pep een lafaard zou moeten zijn. Elke trainer heeft toch wel eens problemen met een speler in zijn carrière. Helemaal als je de ballen hebt om Zlatan te passeren.

Best wel oud nieuws, geweldige trainer maar tegelijkertijd een van de grootste schijnheil die er rondloopt naast de lijnen. Daarnaast is het vak zaakwaarnemer en coach een totaal verschillend iets, de coach denkt voor het elftal en de winst terwijl de zakenwaarnemer al zijn focus en energie in een persoon stopt en er voor zorgen dat hij een mooie bron van inkomsten heb. Als Raiola niet voor zijn clienten opkomt die hem die miljoenen opleveren dan is het denk ik ook snel klaar, dan is hij net zoals al die anderen waarnemers en kunnen ze net zo goed tekenen voor een ander. Je kan zeggen wat je wil maar Raiola is toch een van de beste om te hebben als waarnemer.

21 maart 2018 om 11:21

Dat zal best maar het moet niet zo zijn dat als een van zijn spelers een paar wedstrijden er naast staan dat hij dan op de stoep staat want daar heeft hij niets maar dan ook helemaal niets mee te maken , en dat moet die man gewoon beseffen hij is geen trainer en bepaalt niets over spelen of niet .

Zlatan was gewoon minder dan het alternatief. Daar kan Zlatan zich niet in schikken denk ik zomaar. Dan is het woord van de trainer gewoon wet en moet je je bek houden en je best doen op de training.

Nou kan ik niet in de keuken van Barcelona kijken, maar ik gok zomaar dat Zlatan niet het typen is dat zijn bek houdt en zijn best doet op de training als hij te horen krijgt dat-ie niet goed genoeg is. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat Zlatan beleefd vroeg aan Pep waarom hij de voorkeur gaf aan Messi en Pep hem straal voorbij liep en deed alsof hij ergens een lama hoorde schijten.

Pep zal vast een controle freak en een eikel zijn, maar Zlatan is ook geen heilige en Mino al helemaal niet.

21 maart 2018 om 11:50

Het woord van de trainer. Dat was er dus niet. Guardiola zei niks. Ik ben het niet vaak eens met Raiola, maar hier zegt hij veel zinnige dingen. Zeker die vergelijking met een priester, doe wat ik zeg, maar niet wat ik doe, mooi gezegd!

21 maart 2018 om 11:56

Doe wat ik zeg, maar niet wat ik doe is bij het opvoeden van je kinderen soms best handig hoor

Raiola vult zijn zakken harder dan zijn spelers. En Guardiola schat ik zoveel hoger in als mens dan Raiola! Maar als je aan Raiola raakt moet heel de wereld het weten!!! Ik mag die man niet en vind hem een groot vergif in de voetbalwereld!

21 maart 2018 om 12:07

Boeiend zeg! Wat maakt het nou uit of je 7 miljoen euro hebt of 70? Je bent toch al binnen. Constant maar meer en meer willen hebben. Wat is de mens toch zielig. Wees tevreden!

'Laffe hond', 't*** guardiola' en iemand bijna aanvliegen omdat die een oud-k*** patiënt in de selectie neemt. Als ik dit lees kan ik alleen maar concluderen dat raiola een beetje een tokkie is. Je kan iemand niet mogen, maar dit gaat wel ver. Hij heeft blijkbaar niks tegen raiola persoonlijk gedaan, maar haat hem wel tot het bot. Guardiola zal vast ook dingen fout hebben gedaan, maar zo reageren is gewoon raar. Raiola kan maar beter genegeerd worden door de media.

Uiteindelijk had Pep gelijk!! Won daardoor veel prijzen met Barca!! Je kan hekel aan hem hebben of niet!! Zlatan of Et’o moeten niet zo lopen zeiken en Riola al helemaal niet!! Kijk maar is hoe Mourinho met keeper Cassillas is omgegaan daar hoor je Cassillas ook niet over!! Stop met het gezeik en ga verder!!

Aan deze teksten zie je alweer dat deze man niks meer is dan een omhooggevallen pizzabakker. En waarschijnlijk een enorme backing heeft van de Italiaanse maffia, want een simpele ziel als Raiola zou het anders nooit zo ver geschopt hebben.

Hoewel ik het een ontzetten eikel en een gezwel voor de voetbalwereld vind, kun je niet ontkennen dat hij zijn spelers over het algemeen bij grote clubs krijgt en er een aardige zakcent door verdient. Dus hij zal wel iets goed doen, waardoor al die grote namen toch voor hem kiezen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4866 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9370
4.Valencia7327
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3634
Ivan RakiticMiddenvelder351
Jordi AlbaVerdediger332
Luis SuárezAanvaller3325
Sergio BusquetsMiddenvelder311
Gerard PiquéVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

2201 fans
Aanvaller, 36 jaar

In de wandelgangen

Zondag 19 augustus
De toekomst van Ki-Jana Hoever ligt bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren