Reserve erkent zijn meerdere in Serero: ‘Beste middenvelder van Nederland’

Dinsdag, 20 maart 2018 om

Mukhtar Ali komt bij Vitesse dit seizoen nauwelijks aan spelen toe en dat steekt de middenvelder. In gesprek met De Gelderlander zegt Ali, die zich heeft laten naturaliseren tot Saudi-Arabiër en zodoende kans maakt om te voetballen op het WK, dat hij onder trainer Henk Fraser op meer speelminuten had gehoopt.

"Natuurlijk ben ik niet blij met die gang van zaken", zegt Ali, die niet is opgeroepen voor de huidige interlandperiode. "Maar daarmee móét ik in de zomer helemaal niet weg. Ik ben overtuigd van mijn kwaliteiten en wil vechten voor mijn kansen. Ik heb vorig jaar met mijn volle verstand voor Vitesse getekend. Ik kende de club, nadat ik er een half jaar op huurbasis had gezeten."

De twintigjarige middenvelder erkent dat hij bij Chelsea niet zou doorbreken. "Daar lopen allemaal wereldsterren rond. Ik koos voor de Eredivisie, omdat daar jonge spelers juist volop kansen kregen. Het is teleurstellend dat ik niet speel bij Vitesse. Maar ik werk keihard en leer elke dag weer van een speler als Thulani Serero. Hij is naar mijn mening de beste middenvelder van de Eredivisie."


Poll

Verwacht jij dat Mukhtar Ali actief zal zijn op het WK?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Ja, dat zou ik ook zeggen ja, als mijn concurrent beter is dan ik.

Is inderdaad vreemd dat Vitesse hem een contract aanbood.
Toen hij op huurbasis er was speelde hij ook zelden. Baker was toen namens Chelsea de speler bij vitesse. Naast Ali hebben we nog bruns en nu hebben ze het over een Duitse middenvelder.
Denk dat achteraf Ali geenjuiste keus us geweest

20 maart 2018 om 14:20

Duitse middenvelder? Welke dan?

Ik heb eerlijk gezegd ook nooit echt begrepen wat Vitesse in hem ziet en waarom ze hem hebben overgenomen. Die periode op huurbasis vond ik niet overtuigend

Ik ken de ploeg van Saudi Arabië niet, maar het lijkt me dat Ali met amper speelminuten in de eredivisie (en verder als jonge speler nog geen CV heeft dat hem vrijstelt van gebrek aan speelminuten) niet zal worden opgeroepen voor het Wk.

Overigens is het zeker geen schande dat hij Serero er niet uit kan spelen en denk ik dat zijn beweegredenen voor zijn stap naar Vitesse verstandig en doordacht zijn. Onder contract staan bij Chelsea klinkt natuurlijk fantastisch, maar we hebben betere huurlingen gehad die het allemaal ook (nog) niet hebben gered. Ik hoop dat hij wel van toegevoegde waarde kan zijn voor Vitesse.

20 maart 2018 om 15:30

Volgens mij heeft uiteindelijjk alleen Matic het echt gemaakt bij Chelsea...

20 maart 2018 om 15:59

En nu andreas christensen

20 maart 2018 om 20:40

Die heeft nooit bij Vitesse gespeeld...

Dan zou ik toch maar even wat verder kijken. Serero is een goede speler voor Eredivisie-begrippen, maar zeker niet de beste middenvelder van de Eredivisie. Hij belande niet voor niets op een zijspoor bij Ajax.

20 maart 2018 om 15:13

Is wel echt een onderschatte speler hoor. Het jammere voor hem is dat hij het niet kan uitdrukken in goals en assists. Echter is hij wel smeermiddel voor je elftal, laat alles beter lopen. Was bij Ajax tegen Barcelona de beste op het veld en de enige die de handelingssnelheid had om op het middenveld onder de druk van Barça uit te komen. Als zijn traptechniek zo goed was als de aannames en rest van zijn techniek zou serrero nooit bij Vitesse spelen.

20 maart 2018 om 17:19

Ik was ook altijd wel fan van hem in zijn Ajax tijd. Leuke speler en een fijn mens.

20 maart 2018 om 15:31

En toch zou Serero bij Twente met afstand de beste speler zijn (met Assaidi) en is hij exact het type wat jullie missen voor jullie zwakke verdediging...

20 maart 2018 om 16:30

Tja, elke basisspeler van Vitesse is voor FC Twente een aanwinst.

20 maart 2018 om 20:42

Mwah, ik betwijfel of Pasveer beter is dan Drommel...

Serero misschien wel de meest onderschatte speler van de Eredivisie. Voor Vitesse erg waardevol en ook bij Ajax was hij gewoon prima en bovendien een voorbeeldprof. Nog altijd onbegrijpelijk hoe ze met hem zijn omgesprongen daar. Was onder Frank de Boer in zijn laatste periode gewoon basisspeler, kreeg toen de voorkeur boven een Bazoer bijvoorbeeld, maar toen Bosz kwam was het ineens over en werd hij teruggezet naar het tweede. Onbegrijpelijk. Ik zie Serero nog wel een stapje maken als hij zorgvuldig competitie en club uitkiest.

Ziyech is imo met afstand de beste middenvelder in de Eredivisie. Serero heeft het niet eens gered bij Ajax

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2323
2.PSV2320
3.AZ2015
4.Vitesse205
Voor de complete stand: Eredivisie

100 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 15 oktober
Barcelona is bereid om acht miljoen euro op tafel te leggen voor Karim Adeyemi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren