Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Ligt blijft kritisch: ‘Bij een club als Ajax hoor je op details te letten’

Ajax leek na het openingsdoelpunt van Michiel Kramer na een half uur spelen een moeilijke middag tegemoet te gaan op Het Kasteel, maar er werd toch nog ruim gewonnen van Sparta Rotterdam (2-5). Matthijs de Ligt had ook niet verwacht dat de zege zo hoog zou oplopen, vertelde hij voor de camera van FOX Sports.

“Je komt 1-0 achter en dan ziet het er niet naar uit dat je met 2-5 gaat winnen. In de eerste helft gingen we op de momenten dat we de bal hadden te gehaast naar voren. Als we achterin de rust bewaarden en de bal rond lieten gaan, kwam er meer ruimte en dan moesten we die ruimte opzoeken”, aldus De Ligt.

Maradonny ??

Geplaatst door voetbalzone op zondag 18 maart 2018

In de tweede helft ontstonden er meer ruimtes op het veld en daar wist Ajax van te profiteren. Lasse Schöne maakte er na 53 minuten 1-2 van en Justin Kluivert verdubbelde de marge. Hakim Ziyech zette met een dubbelslag de 1-5 op het bord en de tegentreffer van Ryan Sanusi was er enkel nog maar voor de statistieken.

“We hadden mooie vrije trappen, mooie aanvallen denk ik”, gaat De Ligt verder. “Die twee tegengoals moeten we ons wel zelf aanrekenen. Bij de eerste standaardsituatie staan we gewoon niet op te letten en die vrije trap van 27 meter mag er natuurlijk ook niet in. Het zijn details, maar bij een club als Ajax hoor je op details te letten.”

Ben jij het met Matthijs de Ligt eens?

1
2

Tja nu je met 2-5 wint zijn het details, als je 2-1 verliest zijn in het ineens fouten..

18 maart 2018 om 16:48

Hij bedoeld ook dat er teveel grote kansen worden weggegeven. Het zijn minimaal 3 grote kansen per wedstrijd.

18 maart 2018 om 18:49

Wat ik altijd vreemd vind is dat de standaardsituaties van de tegenstanders 'nooit mogen', maar die van jezelf dan weer wel...

18 maart 2018 om 21:14

Dat ligt aan de interviewer.

Het is niet De Ligt die over details begint, zoals je wellicht vermoedt.

De interviewer onderbrak hem met de opmerking "maar goed, dat is natuurlijk een detail." nadat De Ligt zei "bij de eerste standaardsituatie staan we gewoon niet op te letten en die vrije trap van 27 meter mag er natuurlijk ook niet in."

De Ligt neemt dat vervolgens mee in de rest van z'n antwoord, in de geest die jij wellicht bedoeld (om dit soort fouten/details niet te bagatelliseren), maar dat het idee (en dus de kop van het artikel) bij de interviewer vandaan komt, zie je hier nergens terug.

Ik blijf het apart vinden dat Ajax vaak zo slap aan duels begint, op achterstand komt of de gelijkmaker incasseert, en dan alsnog flink wint. Het lijkt alsof ze elke week ongemotiveerd zijn en het motortje pas gaat branden als ze tegengas krijgen.

Stukje mentaliteit, niet kunnen opladen? Niet het besef weten? Geen idee.

18 maart 2018 om 23:57

Nee gewoon in het begin is de tegenstander nog fit en willen ze perse winnen van Ajax.. Ajax laat de bal gaan om ze te vermoeien en in de tweede helft betaald zich dat uit!

18 maart 2018 om 16:52

Zal er natuurlijk ook niks mee te maken hebben dat tegenstanders juist gemotiveerd en fel beginnen aan wedstrijden tegen Ajax. Vaak combineren ze dat ook met een erg defensieve tactiek, waardoor het voor Ajax niet makkelijker wordt.. Later in de wedstrijd verliezen die clubs de scherpte en ja, dan komt de kwaliteit van Ajax wel bovendrijven.

18 maart 2018 om 16:56

Die manier van spelen van 2e helft deden we vorig seizoen constant. Heus wel mindere wedstrijden. Maar genoeg goede wedstrijden hoor.

18 maart 2018 om 17:28

Zit wel wat in. Tegen een club als Vitesse is het natuurlijk lastiger om laat in de wedstrijd je wil op te leggen, omdat die net wat meer kwaliteit en lange adem hebben dan een Sparta. Kleiner clubs hebben dat niet en capituleren dan alsnog. Toch blijf ik het apart vinden dat Ajax in het begin van de wedstrijd er dan alsnog zelden bovenuit komt met de eigen kwaliteit. Bij Vitesse geloofde ik dan ook wel dat ze een resultaat konden halen toen het 1-0 werd in Arnhem. Bij Roda, Nac en nu Sparta had ik dat gevoel niet, al kwamen die allemaal op voorsprong.

18 maart 2018 om 16:59

En het is ook niet iets van dit jaar. Het is echt iets wat al jaren in het eerste elftal verweven zit. Heel vreemd inderdaad

18 maart 2018 om 17:47

Inderdaad, dat is een heel bijzonder fenomeen en het overkomt ze in vrijwel iedere wedstrijd. Het zou ze zoveel makkelijker afgaan als ze vanaf minuut 1 voluit gaan. Ik snap ook niet goed waardoor ze dat steeds overkomt. Irritant is het wel.

Zegt degene die wober toen in de 16 horizontaal aanspeelde waardoor doelpunt viel. In de jeugd leer je: Nooit zulke ballen geven. De ligt, blijf lekker op details letten. Volgend jaar beter!

18 maart 2018 om 17:04

Dus als je zelf een fout maakt mag je niet zeggen dat het beter moet. Weg met de zelfreflectie!