Conte maakt buiging voor Messi: ‘Hij heeft het verschil gemaakt’

Woensdag, 14 maart 2018 om

Na een 1-1 gelijkspel op Stamford Bridge ging Chelsea woensdag tijdens de return tegen Barcelona in Camp Nou met 3-0 onderuit. Met twee doelpunten en een assist was Lionel Messi de grote man aan de kant van de Catalanen. Chelsea-manager Antonio Conte toonde zich na afloop een goede verliezer en erkende dat zijn ploeg niet was opgewassen tegen Messi.

“Kijkend naar de twee wedstrijden, dan heeft Messi het verschil gemaakt”, zei Conte na afloop van het duel tegenover diverse Engelse media. “We hebben het hier over de beste speler ter wereld. Als we kijken naar de twee wedstrijden dan denk ik dat we een beetje ongelukkig zijn geweest. We hebben vier keer de paal geraakt en tijdens onze beste periode kregen we een doelpunt tegen. Barcelona was bijzonder effectief vanavond. Wij creëerden kansen, maar scoorden niet.”

Na het laatste fluitsignaal zocht Conte Messi op en feliciteerde de Argentijn met zijn doelpunten en kwalificatie voor de volgende ronde. “We hebben het hier niet over een topspeler, maar een super topspeler. Hij maakte het verschil. Dit zijn spelers die ieder seizoen zestig doelpunten maken”, aldus Conte, die zijn spelers niets kwalijk neemt. “We hoeven nergens spijt van te hebben, ik ben trots op mijn spelers. Ze hebben er alles aan gedaan. Ik denk niet dat we het verdiend hebben om met 3-0 te verliezen.”


Poll

Lionel Messi is de beste speler ter wereld


Gerelateerd

34 reacties (laatste reactie door afcaajaxxx)
14 maart 2018 om 23:45

Dit is wel een beetje overdreven vind ik. Hij heeft zowat in z'n uppie het tweeluik beslist, en daarvoor alle kudos. Echter heeft ie ook bijzonder veel last van Kante gehad. Ik durf te wedden dat hij er zonder Kante misschien wel 4 gemaakt had. Samen met Willian heeft Kante zich vandaag als absolute wereldspeler gekroond door de Messi-schade beperkt te houden. Die versnelling bij zijn 2e goal vond ik eigenlijk het enige typische magische Messi moment. Dat hij er onder druk van zo'n grandioze Kante alsnog 2 maakt zegt zeker wat over zijn klasse (lichtelijk mede mogelijk gemaakt door Courtois). Maar zonder die kleine Fransman was het nog veel erger geweest.

14 maart 2018 om 23:56

Idd, heeft deze wedstrijd zich nog koest gehouden. Buiten zijn 2 goals en tikkie breed op dembele heeft die niet echt fenomenaal gespeeld ofzo. Leed toch aardig wat balverlies en kante heeft hem het toch wel moeilijk gemaakt. Credits daarvoor.

Wat was fabregas slecht zeg. Leek wel met pogba’s prestatie van gisteren te willen concurreren. Zoveel slordigheden in de passing.

15 maart 2018 om 08:16

Messi loopt sowieso altijd maar een beetje te slenteren. Heb een keer op hem zitten letten toen ik in het stadion was. Hij kiest enorm zijn momenten, maar is dan vrijwel altijd beslissend.

14 maart 2018 om 23:55

Niet helemaal waar natuurlijk. Ook Messi heeft de afgelopen jaren zo zn downs gehad, met weken/maandan van matig spel

14 maart 2018 om 23:58

Was onder andere vorig jaar in beide legs in de cl tegen PSG en Juve zeer matig/zwak. Maar als messi zijn dag heeft is het wel spektakel 😉.

15 maart 2018 om 00:15

Zeker. Zou ook niet goed zijn als hij constant goed is. Dan ga je er haast aan wennen

15 maart 2018 om 01:40

Uit dit artikel onthoud ik vooral de verschillende reactie van Conte en Mourinho na de uitschakeling. Mourinho reageert als een derderangsclown en Conte feliciteert de tegenstander en haalt terecht aan dat ze wat ongelukkig waren in de afwerking en misschien niet helemaal verdiend uit het toernooi liggen.

Verder heeft Messi uiteraard soms een mindere periode, maar niemand kan ontkennen dat hij dit jaar 'on fire' is. Tegen Chelsea 3 goals en 1 assist ... dan weet je het wel.

15 maart 2018 om 00:17

Ian-psv Word jij toevallig betaald om Messi te prijzen en te verdedigen? Anders is het wel heel zielig met je gesteld... R9 is nog altijd completer wat dribbels betreft, passeerde en scoorde met zowel links als rechts... Dan kan Messi niet

15 maart 2018 om 00:24

R9 was technischer en kunstiger, maar zeker niet completer. R9 zal wel altijd de allerbeste Ronald- zijn. En dat is ook mooi. Maar Messi is zoveel slimmer dan R9.. totaal niet te vergelijken

15 maart 2018 om 00:26

@Buitenkantvoet, niemand zal ontkennen dat Ronaldo niet goed is. Buiten categorie zeker. Messi heeft alleen veel meer te bieden.

15 maart 2018 om 00:37

R9 was een nummer 9 zijn taak was goals maken en niet om in te zakken wat Messj doet. Buiten dat heeft R9 ook genoeg passes gegeven waar zijn ongekende overzicht te zien was.

15 maart 2018 om 01:11

Ronaldo was zeker een goede spits, technisch, snel etc etc..( wellicht de beste spits ooit )
Maar er heeft nog nooit iemand zoã¡ls Messi gedribbeld en dat zal voorlopg nog wel even zo blijven..
https://www.youtube.com/results?search_query=messi... Messi kan niet passeren of scoren met rechts ?

Hoevaak heb jij Messi zien spelen ??

15 maart 2018 om 07:58

messi kan met elke voet scoren en dat laat hij al vanaf zijn 18de zien!!

15 maart 2018 om 09:42

Die Buitenkantvoet is echt een komedie... Zegt dat ronaldo9 completer is wat dribbels betreft, scoort met zoveel links en rechts en dat Messi dat niet kan. Gast, Messi heeft net een dikke panna met zijn rechts gescoord. Messi scoorde een van de mooiste doelpunten ooit (tegen Bayern waar hij Boateng degradeert) met zijn rechts. En je praat over dribbels, wanneer zag je ronaldo9 5 of 6 mannen weg dribbelen en nog scoren? Ronaldo9 zijn tak was om te scoren zeg jij. Maar wat kon hij dan nog meer doen? Hij, net als zijn naamgenoot, had niet de voetbalvermogen om in te zakken en de spel verdelen. Met dat obesitas lichaam van hem zou zijn hart nog ontploffen na steeds op en neer te gaan. Daarom bleef hij meestal op de middenveld wachtend. Lol. Je hebt hem duidelijk niet zien spelen want hoe jij aan ongekende overzicht komt is mij een raadsel. Alles wat ronaldo9 deed, doet Messi nog beter. Messi dribbelt veel meer en Messi scoort veel meer. Meer dan 90 goals gemaakt in een jaar. Knap voor iemand die nog inzakt om de spel verdelen.

Messi was heel goed vandaag, constant druk zetten, goede passes, goede dribbels. Voor de mensen die Chelsea beter vonden over 2 wedstrijden, Chelsea speelde vandaag heel aanvallend, maar was vanvoor niet altijd even gevaarlijk, terwijl Barça veel gevaarlijker was vanvoor. Ik vond Willian heel goed langs de kant van Chelsea, hij is levensgevaarlijk aan de bal, zijn snelheid en dribbels en dan zijn traptechniek.. Chelsea mag met opgeheven hoofd de champions league verlaten..

Had veel meer verwacht van deze wedstrijd. Chelsea was eigenlijk veel te matig.

15 maart 2018 om 00:29

Chelsea was de eerste helft prima. Prima voetbal. Barca was vandaag alleen dodelijk effectief.

Barca blijft me steeds verbazen echt waar. Dan hoor ik mensen roepen dat dit het slechtste Barca is sinds 2006. Daar ben ik het niet mee eens. Het is minder leuk om naar te kijken dan een paar jaar terug. Maar dit team is lastig te kloppen en dat zie je ook terug in de statistieken. In de competitie niet verloren en krijgen ook weinig doelpunten tegen. Ze staan goed georganiseerd en goed in balans. En voorin hebben ze natuurlijk die kleine baas lopen. Blijft een genot om naar hem te kijken. Dat snel draaien en dribbelen is gewoon van een te hoog niveau. Normaal heb ik niets met Barca (Real fan), maar dit keer ben ik blij dat het voetbal wint net als gisteren. Gefeliciteerd naar de Barca fans en sterkte voor de Chelsea fans. Als ze in de eerste wedstrijd meer durfde, dan had er nog een stunt ingezeten. Maar helaas dat gebeurde niet. Fijne Avond!

15 maart 2018 om 08:48

Mooie reactie man!

Ach wat staat ie toch vrolijk op de foto met Messi. Je zou bijna denken dat hij de winnende coach is.

Wat had ik toch hoge verwachtingen van Chelsea en deze man na vorig seizoen. Dacht echt dat we de stap richting Bayern en Real konden zetten maar in plaats daarvan was het vernedering op vernedering op vernedering. Als ''versterkingen'' kwamen alleen maar B garnituur, 9 verdedigende spelers in thuis wedstrijden, vernederd worden door clubs als Watford en Bournemouth, Costa kwijt geraakt, volgend jaar geen CL, zwakke CL campagne dit jaar en iedereen kreeg de schuld van de heer Conte behalve hijzelf. Hopelijk was dit zijn laatste wedstrijd op de bank als coach.

15 maart 2018 om 00:46

Volgend jaar geen cl kun je nu nog niet zeggen met nog 8 wedstrijden te gaan. En misschien dat City en in mindere mate Liverpool de cl wint kunnen ze alsnog als 5e meedoen.

15 maart 2018 om 01:42

In de competitie is het soms niet om aan te zien de laatste tijd, maar ze kunnen echt wel met opgeheven hoofd de CL verlaten. Hebben het Barcelona knap lastig gemaakt. Veel lastiger dan de meesten, inclusief ik, vooraf dachten.

Het lijkt Conte ook wel niks te interesseren, die zal vast wel met ze hoofd bij ze oprot premie zitten, in de hoop natuurlijk dat Abramovitsj hem ontslaat en paar miljoen mee kan nemen.

15 maart 2018 om 00:26

Is dat de ‘schuld’van Abramamovitsj of van Conte...?

15 maart 2018 om 00:31

Pardon? De eerste helft veel bezieling van hem gezien. Als je dan 3-0 verliest, dan laat hij zien meerdere zien. Conte grote klasse vandaag. Chelsea mag blij zijn met hem.

15 maart 2018 om 06:05

Wat heb je gezien dan? Dat als een kolkende haan staat te springen? En Chelsea wel geteld 1 vrije trap op de paal heeft geraakt? Chelsea was gewoon weer slap alleen Willian en Kanté mogen trots zijn op hun zelf en Hazard stond weer op een eiland af en toe. Tacktisch is Conte af en toe nog nonchalant dat hij in zijn Juve tijd al, Europees gaat het nog niet lekker voor de man uit Lecce. En denk ik dat het aan Conte ligt, bij Juve deed hij ook dwars omdat hij persé Iturbe wou en de directie van Juve niet en daarop vertok hij, en we weten allemaal hoe het met Iturbe is afgelopen.

Schitterende prestatie van Messi, 2 doelpunten en een assist, al was dat eerste doelpunt wel een cadeau want normaal hoort Courtois die altijd tegen te houden. Ongelofelijk dat Messi al 100 CL doelpunten heeft gemaakt in iets meer dan 100 wedstrijden (123) en dat terwijl hij nog zo'n 5 jaren kan presteren voor Barcelona, lijkt mij logisch dat hij dan stopt bij Barcelona en Argentinie aangezien het Wk2022 halverwege seizoen 2022-2023 valt en hij dan 35 jaar zal zijn. Een mooie leeftijd om bij te top af te ronden en dan misschien nog 1 of 2 jaren uit te bollen in de VS of Argentinie.

Over de beide wedstrijden vond ik Barcelona eigenlijk niet zo heel veel beter dan Chelsea. Barcelona was gewoon beter in de afwerking terwijl Chelsea 4x het doelkader raakte, als dat 4 doelpunten waren zij misschien door. Daarnaast vond ik dat Chelsea ook recht had op een penalty. Dit Barcelona speelt vooral zakelijk onder Valverde en verder zijn ze in La Liga nog niet verloren wat toch wel wat betekend na 28 speeldagen, toch mis ik wat extra creativiteit, flitsen en steekpasses op het middenveld. Dat deden ze een paar jaar geleden beter met Xavi (steekpasses). Hiervoor zal Barcelona volgens mij Coutinho missen tijdens de Champions League want hij voegt veel creativiteit en flitsen toe, daarnaast bezit hij over een betere traptechniek dan alle andere middenvelders.

Ik denk dat dit misschien 1 punt is waar nog verbetering mogelijk is. Barcelona is verder in de 2de seizoenshelft net iets minder dan de 1ste seizoenshelft maar op dit moment valt dit qua punten nog niet op. Hopelijk raken ze richting april en mei weer in hun beste vorm. Ik begrijp wel dat ze 2 maanden wat minder zijn maar nu is het belangrijk om de beste vorm terug te vinden. Als dat lukt is de kans op een eventuele treble mogelijk.

Visca Barca !!

Messi is de beste clubvoetballer ooit maar als hij de beste allertijden wil zijn zal hij wereldkampioen met Argentinië moeten worden. Voorlopig mag hij de schoenveters van Maradonna en Pele nog niet strikken.

15 maart 2018 om 04:56

Toch vinden velen die zowel Maradonna als Messi hebben zien spelen Messi beduidend beter.

15 maart 2018 om 06:51

De vergelijkingen zijn gewon heel erg moeilijk te maken. Voetbal is nu compleet anders, je kunt het eigenlijk niet vergelijken. Ik snap ook vaak niet zo goed waarom dit voor zoveel mensen zo ontzettend belangrijk is. De beste speler van dit moment, de beste speler aller tijden lijken twee utopische concepten die mensen maar niet kunnen loslaten en er constant bij moeten halen. Waarom toch? Waarom kan er niet gewoon enorm worden genoten van een fabelachtige speler als Messi (of wie dan ook) zonder hem in dergelijke kaders te moeten plaatsen? Ik snap dat niet zo.

15 maart 2018 om 09:59

Dit vind ik altijd zo een onzin eh. Hoezo is voetbal nu completer dan in de jaren 90? Individueel kun je de spelers zeker vergelijken. Ik heb Maradona zien spelen. (Pele niet) en het verschil tussen Maradona en Messi bij Argentinië is heel simpel: Maradona zijn teamgenoten scoorden, van Messi niet. Zonder Messi zou Argentinië niet eens mee mogen doen komend WK.

15 maart 2018 om 13:41

Tactisch zijn ze nu natuurlijk wel een stuk verder, de mindere teams staan beter dan vroeger, het zijn nog meer atleten geworden die 90mins alles kunnen geven, door dit soort dingen word het voetbal denk ik als completer beschouwd tegenwoordig

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Chelsea1510
4.Watford125
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Antonio RüdigerVerdediger10
Gary CahillVerdediger10
César AzpilicuetaVerdediger10
David LuizVerdediger11
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

3590 fans
Aanvaller, 31 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Barcelona 4 4 0 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
2015/2016 Barcelona 33 26 3 0
2014/2015 Barcelona 38 43 4 0

In de wandelgangen

Vrijdag 21 september
Newcastle United heeft weer interesse in Nicolás Tagliafico, maar krijgt forse concurrentie uit Italië. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren