Courtois verrast door Messi: ‘Zo heb ik ze wel vaker tegen gehad’

Woensdag, 14 maart 2018 om

Chelsea is er niet in geslaagd de kwartfinales van de Champions League te bereiken. Na een 1-1 gelijkspel op Stamford Bridge, gingen the Blues woensdagavond met 3-0 onderuit in Camp Nou tegen Barcelona. Thibaut Courtois werd tot twee keer toe door zijn benen gepasseerd door Lionel Messi. De Belgische sluitpost baalt van de manier waarop hij de goals tegen kreeg.

“Ik denk niet dat we het verdienen om uitgeschakeld te zijn”, reageerde Courtois na afloop. De Belgische doelman kreeg al na twee minuten spelen een doelpunt van Messi te verwerken. De Argentijn passeerde Courtois tussen zijn benen door. “Ik rekende er niet op dat hij zou schieten. Ik was te laat om mijn benen te sluiten, dat is een fout van mij. Ze scoorden na fouten van ons. Maar buiten dat, denk ik dat we het goed hebben gedaan. Het zijn de persoonlijke fouten die ons de das hebben omgedaan. We moeten hard blijven werken en ons nu focussen op de FA Cup, die moeten we winnen.”

Messi bepaalde de eindstand op 3-0 met zijn honderdste doelpunt in de Champions League. Opnieuw passeerde hij Courtois door zijn benen. “Ik heb al vaak tegen heb gespeeld en heb vaak doelpunten tegen gekregen door mijn benen heen, dat is vervelend. Ik verstop me er niet voor. Al met al is het jammer dat we vier doelpunten tegen krijgen die voortkomen uit persoonlijke fouten.”Gerelateerd

32 reacties (laatste reactie door levski1)

Dan is het toch eens tijd om erop te trainen lijkt me. Zou het komen dat hij zo ongelooflijk lang is dat hij gewoon te "sloom" is om op tijd zijn benen bij elkaar te doen? Als dit zo is dan gaan natuurlijk meer spelers hard over de grond op Courtois schieten als hij moeite heeft met dit soort ballen.

14 maart 2018 om 23:30

Het sluiten van je benen is de laatste actie die je als keeper kan maken. Vanaf dat moment sta je "vast". Keepers trainen erop dit zolang mogelijk uit te stellen zodat ze kunnen blijven anticiperen op bijvoorbeeld een voorzet. De handelingssnelheid van Messi is zo hoog dat hij hier op in weet te spelen

14 maart 2018 om 23:39

reds1965, kijk eens hoe vds en courtois staan ter vergelijking. courtois staat als een hobbelpaard in zijn doel, terwijl vd sar ( - zelfde lengte) als een blokje stond. vds heeft de benen veel dichter bij elkaar, waarom, vrij simpel. als keeper ben je mik punt. maak je dus breed. zowel er langs als onder de benen door, is moeilijk en springen hoeven ze minder als bijv. lamprou. lange keepers zijn vaak iel ogend, dus het mikpunt word makkelijker voor een spits. wanneer je vds zag als keeper, zie je dat die met de knieeen voorruit uitkwam, terwijl courtois als kingkong uitkwam. dat is nu net het verschil tussen top en net daaronder. reflex anticiperen op situatie. vds had de armen op kniehoogte, kingkong courtois op de heupen.

14 maart 2018 om 23:41

Natuurlijk heeft dit ook te maken met de kwaliteit van Messi, maar die eerste goal mag er echt nooit in. Dat heeft niets te maken met lang wachten, op het moment dat de bal van Messi zijn voet gaat weet je dat er een schot komt en moet je de benen sluiten en met je handen proberen de bal te klemmen/ weg te stompen. De andere goal van Messi is geen fout, al was ook die bal houdbaar.

14 maart 2018 om 23:45

ajax111 de eerste is daarin tegen nog te verantwoorden op een voorzet, de 2e is gewoon slecht. tuurlijk kwaliteit van messi, dat is helemaal waar, maar waarom verdedig je een doel, met armen wijt, en benen wijt? dan heb je veel meer mogelijkheden als spits om in te schieten. doe je benen bij elkaar, handen langs de knieen, dan dek je dermate de eerste en 2e paal al af, enige keus is over hem heen en dat is met zijn lengte ook een veel moeilijkere hoek, check voor de gein, hoe snel veldspelers zijn om handsballen te maken in de 16e, dus schot en hands. oja, dat zijn die scheidsrechterdwalingen, wanneer je dat intoetst op yt, zie je er genoeg, dan zie je ook hoe snel de reactie is, van een veldspeler met de hand naar de bal, iets waarin een keeper, zoals men zegt, zijn specialisme heeft gevonden.

14 maart 2018 om 23:32

Die eerste is natuurlijk wel zijn fout omdat hij niet rekende op schot maar bij de 3-0 ben je gewoon kansloos tegen Messi. Hij heeft al zoveel goals gemaakt op deze manier. Als Messi gaat schieten van die afstand moet je als keeper ook geluk hebben. Messi kan de bal door je benen schieten maar ook in beide hoeken. Daar kan je als keeper gewoon niets aan doen tenzij je goed gokt. Anders gaat het gewoon te snel. Je kan van die afstand niet alles afdekken.

Alsof het nog nieuws is dat Messi pannas en assist geeft op de hoogste podium. Wat als zijn benen dicht waren? Maar wat als Messi niet door zijn benen had gespeeld? Wat als Messi had afgelegd? Wat als wat als wat als...? Boateng heeft al gezegd paar jaren geleden:"het is Messi, je kunt er weinig aan doen".

Altijd al een overschatte keeper gevonden. Redelijke reflex that’s it

14 maart 2018 om 23:50

Hahah dat is goedkoop scoren man, doet dat nu niet. Hij was bij Atletico en Chelsea in het begin echt heel goed. Dit jaar stuk minder maar kom nu niet met het verhaal dat jij hem altijd al niet zo vond. Toevallig nooit geroepen op voetbalzone destijds verwacht ik?

15 maart 2018 om 00:25

Heeft eigenlijk maar 1 topjaar gehad bij chelsea, buiten dat was een goede keeper. Maar geen wereldkeeper wat iedereen zegt over hem.

15 maart 2018 om 08:32

Heb je hem wel gevolgd bij atletico, je kraamt echt onzin uit.

15 maart 2018 om 00:07

Gelukkig hebben wij betere keepers als Nederland zijnde deze "overschatte" keeper hoort gewoon bij de wereldtop. Dit seizoen zit hij in een soort dipje maar dat betekent niet dat het niet alsnog een van de betere ter wereld is.

15 maart 2018 om 00:18

Hij maakte ook gewoon een paar top reddingen hoor. Je hebt het wel over Messi hè? Messi schiet ballen bij iedereen door de benen. Courtois is alles behalve de eerste. Nu doe je hem als keeper gigantisch tekort.

Als keeper zijnde is het lullig dat de bal door je stokken gaat, het ziet er amateuristisch uit. Echter moet je je ook afvragen hoe makkelijk Messi daar aan schieten toe mag komen.

15 maart 2018 om 00:19

Klopt. Als Courtois dit 20x op de training tegen krijgt houdt hij ze waarschijnlijk allemaal. Kleine troost voor hem is dat het wel tegen Messi gebeurd, een beter excuus is er niet.

Hij wilt gewoon aantonen dat ondanks dat het Messi is. Willen of niet hij moet die ballen hebben. Want positioneel stond hij goed. Barça heet goed gespeeld maar Chelsea heeft in totaal 4x de paal geraakt. Op de geen match kwam de 1-1 van Messi uit het niets. Maw Chelsea had gewoon veel pech ondanks dat Barça op spel vlak superieur was had Chelsea toch mooie kansen gecreëerd. Zet daar een city of Bayern dat kwalitatief beter is dan Chelsea dan mag Barça bidden dat deze ploegen een slome dag zullen hebben want die zullen direct Barça afstraffen en niet het ongeluk van Chelsea hebben. Ik zeg dit ondanks dat Barça goed speelt is Messi hun redder schakel je hem uit. Heb hoef je niet meer te vrezen en ploegen zoals Bayern, city en zelfs Liverpool dat lukt hen wel

Spijker op de kop. Barcelona maakt er 4, daarvan 3 door ons in de schoot geworpen. Zelf in totaal 4 keer het houtwerk geraakt en een aardig aantal kansen laten liggen. Dat kan tegen Burnley. Niet tegen Barcelona, dan heb je iets met deksels en neuzen. Des te knapper wordt de prestatie van 2012, dat dit onder dezelfde druk door 10 man werd rechtgezet. Ook al hebben we nu een beter team, zonder zo'n ijzersterke ruggengraat gaan wij die cup met de grote oren niet vasthouden.

14 maart 2018 om 23:51

Nou vond chelsea juist goed vooruit spelen. Ze hebben een aantal goede kansen gehad en meermaals Barca op eigen helft redelijk vast gezet. En die laatste zin, zeg je eigenlijk al, dat ze het dus wel kunnen, want ze deden het juist!

15 maart 2018 om 05:04

Maar hoeveel kansen had Chelsea dan meer dan Barca?

Ik weet dat Chelsea meer schoten op doel had maar als je dan de wedstrijd kijkt zie je dat een groot aandeel schoten van buiten de 16 meter zijn. Barca is zelden de ploeg van afstandsschoten.en probeert altijd grotere kansen te creã«ren door de aanval tot aan dicht bij het doel door te zetten.

15 maart 2018 om 11:53

Nou, als je alleen de aantal keren op de paal of lat meetelt, kom je direct al op een stand uit waarin Chelsea met 4-5 wint. Barcelona daar tegenover heeft nauwelijks zelf kansen gecreeerd, maar ze van ons in de schoot geworpen gekregen. Christensen's pass, Fabregas z'n geklungel, Courtois met de benen wijd in extreem korte hoeken.. Dan waren daar aan de andere kant nog een aantal keer Alonso, Willian en Kante die het vizier niet op scherp hadden. Chelsea is bijna op dezelfde wijze als Tottenham uitgeschakeld, met als enige verschil dat Juve het zelf afdwong en Chelsea het kado gaf.

15 maart 2018 om 12:43

Met als bijkomend verschil dat Barcelona op zakelijke wijze Chelsea uitschakelde: heel gedisciplineerd spelen, amper kansen weggeven (buiten enkele afstandsschoten) en zelf afwachten op kleine foutjes om dan klinisch toe te slaan, omdat ze die kwaliteit in aanvallend opzicht wél hebben. Je doet hen wel enorm tekort door te zeggen dat ze de kansen in de schoot geworpen kregen, want het is net hun kracht om de tegenstander onder druk te zetten en ze te dwingen tot het maken van fouten. Met een Messi en Suarez vanvoor heb je dan wel de garantie dat ze het afmaken.

Chelsea werd simpelweg overklast en Barcelona kwam gisteren op geen enkel moment in de problemen, laat staan dat ze hebben moeten vrezen voor een uitschakeling. Alles was 90 minuten onder controle, want het klasseverschil was duidelijk zichtbaar, wat uiteindelijk resulteerde in 3 doelpunten verschil (en zeker niet geflatteerd).

Dat was bij Tottenham-Juventus verre van het geval en daar kon de uitslag even goed omgekeerd zijn, het was dan ook slechts een doelpuntje dat beide teams scheidde. Je vergeet ook eventjes het kinderlijk verdedigen van Tottenham bij hun tegendoelpunten, maar dat zal dan afgedwongen zijn door Juventus?

Man als keeper mag je gewoon niet 2x door de benen worden gespeeld met een schot. Courtois was echt bagger deze wedstrijd zeker die 1e moet je gewoon hebben.

15 maart 2018 om 00:20

Dat is makkelijk gezegd achteraf. Ik had zelf verwacht dat Messi af zou spelen of iets anders. Ik had niet verwacht dat ie op goal zou schieten vanuit die hoek; en zoals je kan lezen: courtois ook niet. Is het een fout? Ja. Maar het is wel Messi hè.

15 maart 2018 om 05:01

Deels te wijten aan Courtois, maar ook deels de klasse van Messi.

Messi scoort best regelmatig door de keeper te poorten.

15 maart 2018 om 07:15

De eerste is gewoon een blunder de tweede van Messi kan je op de conto Messi zetten

Zwakke wedstrijd van onze Thibaut. Maar goed, Buffon heeft ook al mindere matchen gehad. Kan gebeuren. Past in het Chelsea verhaal van dit jaar.

Nou als je al aangeeft vaker doelpunten tegen te krijgen wat door je benen gaat dan mag je er eens wat aangaan doen. de Eerste was een zware blunder mag nooit gebeuren bij de eerste paal.

Dat eerste doelpunt was echt een fout, dat 2 doelpunt was ook wel goed ingeschoten en dat derde doelpunt was gewoon de verdienste van Messi was mij betreft. Zeer ongelukkige en slechte wedstrijd dus. Maar het was natuurlijk niet alleen zijn fout. Die Christensen geeft bij de heenwedstrijd de 1-1 weg en was vandaag ook vrij ongelukkig. Ik vind het echt er groot talent maar hij heeft blijkbaar nog veel te leren.

Overschatte keeper. Heeft hoge pieken en diepe dalen

Hij had beter kunnen zeggen: ik moet harder werken. Want die blunders van Courtois kosten Chelsea wel de wedstrijd, al had ik nooit de gedachte dat Chelsea de volgende ronde zou halen. Combinatie van geen topselectie en niet de mentale hardheid van b.v. Juventus. Hopelijk komen er in de volgende ronde wel een paar interessante clashes, want de eentonigheid van de CL is zo voorspelbaar: geld genereren en de voetbalsport slopen....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4867 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona1211
5.Getafe72
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3634
Ivan RakiticMiddenvelder351
Jordi AlbaVerdediger332
Luis SuárezAanvaller3325
Sergio BusquetsMiddenvelder311
Gerard PiquéVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3590 fans
Aanvaller, 31 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Barcelona 4 4 0 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
2015/2016 Barcelona 33 26 3 0
2014/2015 Barcelona 38 43 4 0

In de wandelgangen

Vrijdag 21 september
Newcastle United heeft weer interesse in Nicolás Tagliafico, maar krijgt forse concurrentie uit Italië. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren