Update: Patrick Kluivert kan dienstverband in Engeland definitief vergeten

Donderdag, 22 maart 2018 om

Patrick Kluivert gold volgens The Sun vorige week nog als de belangrijkste kandidaat om bij Oxford United aan de slag te gaan als hoofdtrainer, maar de oud-spits lijkt in de tussentijd zijn eigen kansen geen goed te hebben gedaan. De tabloid meldt woensdagmiddag namelijk dat Kluivert clubeigenaar Sumrith Tanakarnjanasuth tegen zich in het harnas heeft gejaagd.

De preses van de in de League One uitkomende the U’s wilde Kluivert spreken en nodigde hem uit om naar Londen te komen voor een topontmoeting. Tot verbazing van de Thaise zakenman antwoordde Kluivert echter dat hij het gesprek liever in Barcelona wilde voeren en stelde daar de vraag bij of Tanakarnjanasuth niet naar Spanje kon komen.

De eigenaar was hier volgens The Sun zo door van zijn stuk gebracht dat Kluivert een flink aantal plekken gedaald is op zijn wensenlijstje. Oxford heeft naar verluidt al een aantal gesprekken met andere kandidaten gevoerd en zou nu denken aan Steve McClaren of Karl Robinson, terwijl zelfs Steven Gerrard en Sven-Goran Eriksson in beeld zouden zijn. Eerder liepen contacten met onder meer David Unsworth, Craig Bellamy en Sol Campbell al op niets uit.

Update 22 maart 19.01 uur - Patrick Kluivert kan dienstverband in Engeland definitief vergeten
Patrick Kluivert wordt niet de nieuwe trainer van Oxford United. De oud-spits werd in de afgelopen weken in de Engelse pers gelinkt aan een dienstverband in de Engelse League One, maar the U’s hebben donderdagavond via de officiële kanalen bekend gemaakt dat zij Karl Robinson hebben aangesteld als nieuwe trainer. De coach komt per direct over van competitiegenoot Charlton Athletic en heeft tot medio 2020 getekend.


Poll

Had jij Oxford United een goede club gevonden voor Patrick Kluivert?


Gerelateerd

21 reacties (laatste reactie door druu)

haha volgende keer dat ik ergens solliciteer stuur ik ook gewoon mijn cv op met de vraag of men bij mij thuis op gesprek kan komen

14 maart 2018 om 18:37

Ja leuk, maar de rolverdeling is hier natuurlijk precies omgekeerd: Kluivert heeft niet gesolliciteerd bij Oxford United, maar is door deze onbeduidende club waar hij nog nooit van had gehoord gevraagd voor een gesprek. Daarop heeft Kluivert bedacht dat hij misschien best wil luisteren naar wat ze voorstellen, maar dat de kans dat hij er op in gaat miniem is, dus dat hij geen zin heeft om er voor naar Engeland te reizen. Snap ik best.

14 maart 2018 om 18:41

Het gaat hier om Oxford United. Lijtk me logisch dat die bij Kluivert op bezoek komen. Heeft met status te maken. En als die voorzitter dat niet begrijpt, dan neemt hij toch een onbekende Jack Jones?

14 maart 2018 om 18:45

En wat heeft kluivert als trainer bereikt ? Juist...

14 maart 2018 om 18:52

welke status hij is nog nooit ergens hoofdtrainer geweest die moet gewoon heel blij zijn dat ie ergens de kans krijgt om hoofdtrainer te worden en verder niet zeuren

14 maart 2018 om 18:54

Kluivert mag je niet onderschatten. Zover ik op Wikipedia kan zien is hij toch hoofdcoach van de beloften van FC twente geweest.

14 maart 2018 om 19:16

Status... Die man heeft niks ervaring in het trainersvak? Ik zou blij zijn wanneer een club mij die kans gaf. Als hij denkt ergens aan de slag te kunnen in de bpl, Serie A of Primera Division dan moet hij hij hier vooral niet op ingaan maar ik vind het naief

14 maart 2018 om 20:53

Hij was TD bij PSG neem aan dat die zijn salaris tot einde contract moeten betalen, dan kan ik mij heel goed voorstellen dat hij niet voor (ik dacht) 2020 voor een league salaris gaat werken, dan zou ik zeker een vergelijkbaar willen hebben en ja dan hebben we het over een serie a PD of PL salaris

15 maart 2018 om 02:49

Denk je dat kluivert nog geld nodig heeft?? Oxford united kom op zeg, nog Netjes dat ie überhaupt antwoordt. Whats next ..FC Lisse wilt Zidane?

22 maart 2018 om 20:01

Misschien heeft hij helemaal geen interesse om trainer te worden?

Wie betaalt, bepaalt.

Zou beide kanten van het verhaal wel willen horen, Denk dat je dan een heel andere kijk op dit gebeuren krijgt. Hopelijk geeft Kluivert iets meer duidelijkheid hierover.

Waarschijnlijk was Patje niet zo geinteresseerd in deze job. Daarnaast, het is helemaal geen vreemd verzoek. Als een club een speler of trainer heel graag wil, is het eveneens gebruikelijk om te verplaatsen.

Kluivert wou iets extra tijd inwinnen om nog te studeren op het uitspreken van de naam Tanakarnjanasuth

Kan me daar wel iets bij voorstellen, Oxford United heeft toch niet de grootste reputatie. Aan de andere kant kan ik me ook wel voorstellen dat die meneer met die moeilijke naam dan niet meer geïnteresseerd is. Buiten dat, Mcclaren zou natuurlijk sowieso een veel betere kandidaat zijn, hoewel ik me afvraag of die bij zo'n club trainer wil worden.

Kluivert's laatste baan was een hele belangrijke functie bij Psg. Hij wordt nu benaderd door een totaal onbeduidend clubje (staat net boven de degradatiestreep op het derde niveau). En die club heeft dus contact opgezocht met hem, niet andersom. Dan vind ik het volkomen redelijk van Kluivert dat hij zegt, "weet je wat, komen jullie maar naar mij als je wil praten". Dat er dan bij Oxford een steenrijke kerel zit die waarschijnlijk nooit tegenspraak krijgt en nu op z'n pik getrapt is, tja... Dat zal dan wel.

@ cabinessence ik vind het toch knap dat je als technisch directeur van psg met een onbeperkt budget in niet echt een top competitie geen kampioen kan worden en alleen de franse beker wint

14 maart 2018 om 19:19

Net zoiets als City of United die geen kampioen werden ?

Destijds wilde Manutd, Van Gaal aantrekken. Dus nodigde Van Gaal, Manutd om naar Portugal te komen, omdat Van Gaal daar een tweede (of derde) huis heeft staan.

Dus het is normaal dat een club op bezoek gaat bij een potentieel trainer dan andersom.

Mocht dit inderdaad zo gelopen zijn dat had Kluivert er ongetwijfeld een goede reden voor of waarschijnlijker hij er niet of geen trek meer had. Laten we niet al voorconclusies trekken alvorens onze gebruikelijke ongenuanceerde meningen te spuiten. We zijn geen roddeltantes nietwaar!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Oxford United

Stand
Actuele wedstrijden

147 fans
Coach, 42 jaar
SeizoenClub
2016-2016 Curaçao
2015-2015 Curaçao
2007-2008 Lille OSC
2006-2007 PSV
2005-2006 Valencia
Laatste voetbalnieuws

‘Ik draag PSV een warm hart toe, maar morgen juich ik iets harder voor Ajax’

Patrick Kluivert kijkt dinsdagavond met meer dan gemiddelde belangstelling naar de Champions League-wedstrijd tussen Barcelona en PSV. De oud-aanvaller kwam in zijn actieve loopbaan voor beide clubs uit en heeft naar...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 21 september
Newcastle United heeft weer interesse in Nicolás Tagliafico, maar krijgt forse concurrentie uit Italië. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren