Napoli slaat terug: ‘Verontrustend, Younes heeft 31 keer getekend’

Woensdag, 14 maart 2018 om

Mattia Grassani, advocaat van Napoli, vindt de recente uitspraken van Amin Younes van ongekende orde. De Duits international gaf tegenover Sport1 aan dat hij geen (voor)contract heeft ondertekend bij de Italiaanse club, maar volgens Grassani is dit onzin. De advocaat zegt dat Younes in totaal zelfs 31 keer een handtekening heeft gezet.

"De uitspraken van Younes zijn verbazingwekkend en verontrustend, zeker gezien het feit dat hij een speler van de nationale ploeg van Duitsland en Ajax is", steekt Grassani van wal tegenover Radio Kiss Kiss Napoli. "Je kan er bijna om lachen, ware het niet dat te midden van dit alles er gewoon een contract ligt, met portretrechten en al, met een totaal van 31 handtekeningen bij verschillende contracten."

"Deze zijn ook gedeeld met zijn advocaat. Als hij zegt dat hij niet kan herinneren dat hij ook maar iets heeft ondertekend waardoor hij zich vanaf juli 2018 bindt aan Napoli, is dat werkelijk volledig buiten de werkelijkheid. Napoli heeft alle contracten nog steeds, de bal ligt nu bij Younes. Gezien zijn beweringen wil hij deze verbintenissen bestrijden. Hij moet dan echter een berg beklimmen."

"Hij moet bewijzen dat hij het niet was die heeft getekend, voor, en ik herhaal dit maar voor de duidelijkheid, 31 keer. Er zijn ook e-mails waarin de gast zegt dat Napoli hem even de contracten moet opsturen, met de handtekening van Aurelio De Laurenttiis, zodat hij ze weer kon doorspelen naar zijn advocaat. Misschien wil hij de contracten bestrijden, maar ik heb geen idee op basis waarvan."

"Als deze situatie leidt tot het zich niet melden in het voorseizoen en hij probeert bij een andere club te tekenen, dan zou dat echt een slecht scenario zijn voor zowel de speler als zijn eventuele club. We praten over schorsingen en hevige financiële sancties. Zelfs al was Younes de Diego Maradona van het derde millennium, dan nog zal geen directeur dit risico gaan nemen", besluit de advocaat.Gerelateerd

95 reacties (laatste reactie door spijkenisser)

Deze situatie zal wel een juridisch staartje krijgen.

14 maart 2018 om 15:29

Stiekem hoop ik dat Ajax alsnog zijn optie gaat lichten. Dat zou het hele plaatje compleet maken, want dan zal Napoli er dus met Ajax uit moeten gaan komen (omdat volgens hen Younes al getekend heeft) en kan Ajax er zelfs een slaatje uit slaan. Komt Napoli niet over de brug, dan kan men Younes alsnog voor een dubbeltje naar Monchengladbach laten gaan.

14 maart 2018 om 15:33

Die optie is alleen geen optie meer, omdat Younes dit seizoen niet aan de 70 procent komt (is een vereiste). Dus die vlag gaat helaas niet meer uit.

14 maart 2018 om 15:44

Ik denk dat Ajax er eigenlijk ook al klaar mee is. Younes wilde per se weg, er waren al vermoedens dat hij de laatste wedstrijden voor de winterstop daarom niet meer in actie kwam. Dat viel toch niet bepaald op, omdat hij daarvoor geblesseerd was.

Ajax besloot mee te werken afgelopen winter, stelde zich niet onredelijk op. Het zou 5 miljoen euro ontvangen van Napoli, maar door het mislukken van deal ging dat dus niet door. Hij gaf vervolgens zelf aan voldoende gemotiveerd te zijn om het seizoen af te maken, maar schijnbaar viel onder die motivatie invallen tegen SC Heerenveen niet.

Kortom, Ajax is in deze situatie ook gewoon de dupe van Younes zijn manier van handelen. Ik verwacht niet dat Ajax nog stappen zal zetten inzake Younes. Als dat wel zo is dan eerder vanwege het feit dat de transfer geen doorgang vond en dat Ajax inkomsten is misgelopen (ondanks dat er een deal was) dan om Younes te behouden.

14 maart 2018 om 16:33

Dat hoop ik ook en dan dat ie ook nog tekent bij een of andere Duitse club. Dat zou de soap helemaal compleet maken, 3 clubs die hem dan zogenaamd onder contract hebben.

14 maart 2018 om 17:29

@ Tukkertje91, dat Younes 70% van de wedstrijden gespeeld moet hebben, heb ik Ajax nooit officieel zien bevestigen. Op grond waarvan meen jij dat deze info 100% betrouwbaar is?

14 maart 2018 om 17:45

Finalvoetbal

Je hebt op zich best een punt, wie hier kent exact de inhoud van het contract van Younes plus die eenzijdige optie die daarin is opgenomen? Niemand uiteraard.

Maar misschien kan jij een verklaring verzinnen voor het feit dat er ondanks deze overduidelijke soap (die al begon begin februari toen Younes opeens niet meer naar Napoli ging wegens 'privéredenen) werkerlijk nog nooit één simpele opmerking waar dan ook vanuit Ajax, of de directieleden van Ajax, is gekomen waarin heel fijntjes erop gewezen werd dat alle speculaties in dit dossier zinloos zijn omdat Ajax gewoon een optie heeft die (nog) gelicht kan worden?

Sowieso, hoe zie jij het voor je dat Younes, als Ajax nog steeds een optie heeft die ze eenzijdig kunnen lichten, zomaar een contract kan tekenen bij Napoli? Lijkt me dat dit natuurlijk niet gaat gebeuren, als Ajax werkelijk nog een te lichten optie gehad zou hebben. Napoli kan het contract dat hij bij Ajax heeft ook lezen natuurlijk.

En plaats het in de tijdlijn. Younes kon voor tien miljoen naar Swansea (dacht ik). Wilde hij niet. Ajax balen. Alsnog naar Napoli dan maar, voor vijf miljoen. Okay, denken ze bij Ajax, vijf miljoen is meer dan niks. Gaat niet door. Wat blijft dan over? Een verhaal dat hij in de zomer alsnog, transfervrij, naar Napels gaat en al een contract heeft getekend. Zou dat niet het moment zijn dat een directielid van het beursgenoteerde Ajax dan op TV verschijnt om de aandeelhouders te informeren dat ze zich geen enkele zorgen hoeven te maken omdat Ajax nog een eenzijdige optie heeft en dat ze overwegen om die te lichten? En dat ze meteen Napoli erop wijzen dat ze vreselijk in de fout zijn gegaan als ze werkelijk een contract met Younes hadden en dat ze rekening konden gaan hopuden met problemen met Uefa etc.? Zou in mijn ogen het enige plausibele zijn, áls die optie nog te lichten zou zijn.

Vandaar dat ik me echt geen enkel scenario kan indenken dat die optie inderdaad nog te lichten valt.

Dus, Younes gewoon exit bij Ajax maar waar hij dan heen gaat dat zullen we de komende weken/maanden dan wel weer zien.

14 maart 2018 om 18:35

@kante: goed stuk, en ook wel redelijk logisch. Of ze hebben de optie wel, maar willen hem sowieso niet lichten, en hebben het geaccepteerd dat deze jongen niets opbrengt. En hebben daarom geen zin in deze soap.

14 maart 2018 om 18:52

@ kante, ik heb er ook een mening over en komt grotendeels overeen met wat jij schrijft. Maar dit is puur gebaseerd op aannames.

Ik acht de kans heel groot dat Ajax de optie niet meer kan lichten, maar ik durf dat niet 100% zekerheid te zeggen. Ik hoop dat hier snel meer duidelijkheid over komt.

14 maart 2018 om 19:06

Als Younes al getekend heeft dan kan Ajax de optie niet meer lichten he.
Dat lijkt mij wel duidelijk.

14 maart 2018 om 19:09

Puur een gissing van mij: zou dit te maken kunnen hebben met het weigeren vd invalbeurt? Ik weet niet of je een x aantal minuten moet hebben gespeeld voor het meetelt als 'gespeelde wedstrijd', maar het zou kunnen dat Younes zo heeft willen voorkomen dat hij via korte invalbeurtjes aan de 70% komt. Als die 70% uberhaupt al klopt. Enkel een hersenspinsel mijnerzijds. :-)

14 maart 2018 om 15:32

Wat een soap. Drama, leugens, plotten. T mooie is dat we allemaal weten dat t uiterlijk deze zomer allemaal een einde gaat krijgen en wij dus sowieso erachter komen wie de badguy was. Tot die tijd geniet de media.

14 maart 2018 om 15:35

Of er moet voor die tijd iemand met t ultieme bewijs komen. Foto, camerabeelden ofzo haha. Tot die tijd allemaal even je onderbuik inhouden en stoppen met verwensingen. Tenzij je het IQ van stoeptegel hebt dan mag je van alles zeggen.

14 maart 2018 om 16:28

Ik neem aan dat Napoli geen gezichtsverlies (lees gaat liegen) wil lijden over een speler, en al zeker niet van het kaliber Younes. Het lijkt erop dat Younes compleet het spoor bijster is. Ongekende soap over een middelmatige speler.

14 maart 2018 om 17:47

Chelios34

Dat denk ik dus ook. Een club heeft nogal wat te verliezen om in het openbaar hier nu alweer drie keer heel duidelijk te roepen dat ze echt wel een getekend contract hebben. Zou echt heel erg raar zijn als blijkt dat Younes de waarheid spreekt en Na;poli dus gewoon nonsens heeft lopen verkondigen.

14 maart 2018 om 18:26

Hoe onaannemelijk het idd ook is. Toch even afwachten mensen. Al zou de kans daarop 1% zijn.

14 maart 2018 om 18:59

@warabe Nog even geduld, en we zullen het zien. Het was ook geen aanval op je post, maar puur mijn gevoel in deze zaak. Ik bedoel, Napoli een "voetbalinstituut", of een voetballer van het kaliber Younes. Als ik dan kijk naar hetgeen beide "waard" zijn in het voetbal, dan zou het gezichtsverlies het groots voor Napoli zijn, mochten zij diegene zijn die liegen over "Younes-Gate." Maar zeker kunnen we inderdaad nooit zijn. Het zou wat zijn als Younes wel de waarheid spreekt!

14 maart 2018 om 15:32

Hoe dan ook klopt het niet wat deze advocaat zegt, want volgens EU recht moet Napoli bewijzen dat de handtekeningen van de Ajacied zijn. Echt weer its voor een Italiaanse club dit.

14 maart 2018 om 15:36

Niet helemaal toch? Als er een zaak gaat komen, is dat van Younes uit. De beschuldigende partij moet toch juist met bewijs komen? Iemand die dat kan beantwoorden? Want ik weet verre van zeker of dit klopt.

14 maart 2018 om 15:41

Nee hoor bij een geschil tussen bedrijven en een individu heeft het bedrijf eerst een plicht het bewijs van de beschuldiging te leveren. Je moet dus jouw verhaal kunnen aantonen. Zou anders mooi zijn dat kun je iedereen beschuldigen zonder bewijs en moet degene die beschuldigd wordt zich verdedigen... onterecht

14 maart 2018 om 15:48

Ah kijk, bedankt. Nuttige info zo op de woensdagmiddag Maar als ze contracten leveren waar handtekeningen van Younes op staan, er geen reden aan te nemen is van vervalsing. Wat dan? Want Napoli weet vast wel wat getuigen (echt dan wel nep) op te trommelen die zullen zeggen dat ze bij het tekenen aanwezig waren.

14 maart 2018 om 16:13

zo ver gaat het allemaal niet komen... Lijkt me duidelijk dat Younes gewoon getekend heeft, anders blaast zo'n advocaat niet zo hoog van de toren. Klopt ook met alle eerdere verhalen. Younes en Napoli wilden Ajax een oor aannaaien (geen transfersom, meer tekengeld) en dat is nu een beetje gebackfired. Napoli zag Younes gewoon altijd al als handelswaar en Younes is zo dom geweest om dit niet te doorzien of had dollartekens in zijn ogen.

Ik zal je vertellen hoe dit afloopt:
- Younes blijkt getekend te hebben bij Napoli
- De relatie is inmiddels verzuurd
- Napoli wil Younes niet meer, en probeert hem meteen door te verkopen of verhuren (was waarschijnlijk sowieso al het plan)
- Als dit niet lukt omdat de vraagprijs niet wordt geboden of Younes wil niet naar de club, dan beland Younes een (half) jaartje op de bank / tribune voordat hij alsnog verkast.

14 maart 2018 om 16:37

@gaalmeister

Mwah, ik denk niet dat deal in de winter niet is doorgegaan vanwege die transfersom. Of je moet denken dat het hele idee van die transferonderhandeling was het aantal wedstrijden dat hij niet speelde te rekken zodat de optie van Ajax niet meer gebruikt kon worden. En dat het hele afblazen van de transfer een tonneelstuk is om ervoor te zorgen dat hij wel minuten in Ajax 1 bleef maken met de kans op het WK.

Dat gaat nogal ver, ik denk dat Younes echt naar Napoli wilde tot op een bepaald moment. Of dat nou ging om verhuurconstructies, priveomstandigheden, ect maakt eigenlijk niet zoveel uit. Napoli en Ajax bereikte niet voor niks een akkoord.

Uiteindelijk kent de situatie toch vooral verliezers, Ajax natuurlijk. Maar ook Younes zelf, die zijn deelname (met kans op de eindzege) aan het WK toch echt kan vergeten. Hij gaat bij Ajax door de achterdeur eruit, een rechtzaak over het contract bij Napoli, onduidelijkheid waar hij zal gaan spelen ... nee echt een winnaar is Younes ook niet van de situatie. Evenals Napoli, wat nu een heel juridisch gevecht aan kan gaan voor een speler die na al deze ellende toch nooit voor Napoli gaat spelen. En dat allemaal voor doorverkoop? De bedragen die ze voor ogen hadden kunnen ze na de afgelopen maanden ook vergeten.

Voorlopig zijn er geen winnaars, ik betwijfel of die er ook echt gaan komen.

14 maart 2018 om 16:39

@crijffanboy kan Napoli dan niet gewoon het contact van younes bij Ajax opvragen en vergelijken? Daar staat immers ook zijn handtekening onder

14 maart 2018 om 17:22

Hij is niet beschuldigd iets crimineel te hebben gedaan. Hij heeft of ondertekend bij Napoli of niet. Als hij bewaard dat hij niet heeft gedaan moet hij dat kunnen aantonen.

14 maart 2018 om 17:55

Cruijffanboy

Volgens EU recht??? Over welk 'eu recht' heb jij het hier precies, want 'eu recht' dat is vooral publiekrechtelijk van aard (gaat dus over de relatie tussen landen onderling of tussen een land en haar onderdanen), terwijl dit conflict gewoon privaatrechtelijk is. Namelijk een contract tussen twee civiele partijen.

Overigens gaat het Internationale privaatrecht, als je dat mocht bedoelen, helemaal niet over hoe je internationale conflicten inhoudelijk op moet lossen noch geeft IPR zelf rechtsregels over inhoud en bewijs. IPR wijst alleen aan welk rechtssysteem van welk land een contract beheerst, in gevallen waarin internationale aspecten meespelen.

En daarnaast is het niet zozeer dat Napoli iets moet gaan bewijzen. Napoli stelt dat zij een rechtsgeldig en door Younes ondertekend contract hebben. Younes betwist dat die overeenkomst door hem is ondertekend, dus hij stelt dat die handtekening niet van hem is. De hoofdregel is dan dat, tenzij bijzondere omstandigheden, de partij die stelt dat de handtekening niet van hem is, zulks ook zal moeten bewijzen. Normaal gesproken doe je zoiets dan door een rapport te laten maken van een grafoloog. Die kunnen met klasses van waarschijnlijkheden vervolgens aangeven hoe waarschijnlijk het is of de handtekening nou wel of niet van de ondertekenaar is.

Dus nee, dit is niet 'echt iets van een Italiaanse club'.

14 maart 2018 om 18:01

Tukkertje91

In mijn beleving zal het zo gaan. Als er niet eerder al iet achter de schermen geregeld wordt en het erop aan komt, dan zal Younes dus gaan tekenen bij een andere club. In dat geval zal Napoli dus met het getekende contract op de proppen (moeten) komen en bij de Uefa klagen dat Younes niet naar die andeer club kan omdat zij al een rechtsgeldig contract met hem hebben. Volgens mij kan de Uefa hem dan niet meer overschrijven naar die andere club. Impasse dreigt dan.

Mocht Younes inderdaad stellen dat hij het contract niet getekend heeft, dan zal hij moeten bewijzen dat de handtekening inderdaad niet van hem is, dat kan door middel van een grafoloog, zie mijn vorige bijdrage.

Eindoplossing, beetje als destijds toen Frank Ruijkaard eerst een contract tekende bij PSV en daarna nog een keer bij Ajax. Arbitragezaak, Rijkaard mocht alsnog naar Ajax, PSV kreeg drie miljoen gulden als afkoopsom, en Rijkaard ging vervolgens naar Sporting Lissabon, Valencia en tenslotte naar AC Milan. Dus er ligt voor Younes nog een mooie toekomst te wachten en voor Napoli wat gratis geld.

14 maart 2018 om 19:01

Mocht je als grondslag van Napoli op wanprestatie doelen, dan klopt het niet helemaal wat je zegt. In dat geval is het immers aan Napoli om aan te tonen dat Younes toerekenbaar tekortkomt bij de nakoming van een verbintenis. Younes ontkent zijnerzijds dat er sprake is van een verbintenis omdat hij geen contract heeft ondertekend. Dat is een zuivere betwisting waarvoor Younes geen bewijslast draagt. Younes draagt alleen bewijslast wanneer sprake is van een bevrijdend verweer, oftewel wanneer hij een zelfstandig feitencomplex aandraagt dat een eigen rechtsgevolg met zich mee brengt. Daarvan is hier geen sprake, Younes ontkent enkel hetgeen door Napoli is gesteld, namelijk dat Younes tekort zou komen in een verbintenis (en die verbintenis is er niet volgens Younes).

15 maart 2018 om 10:38

Dat zou het geval zijn als Younes zich in juli weigert te melden bij Napoli inderdaad bij het begin van het trainingskamp. In dat geval, waarbij Napoli hem dus oproept om te komen, krijg je het door jou geschetste scenario. Want dan beroept Napoli zich op het rechtsgevolg van die overeenkomst, namelijk dat Younes gehouden is tot nakoming daarvan. Als Younes dan stelt: maar dat is niet mijn handtekening! Dan is het inderdaad aan Napoli om dat te bewijzen.

Maar ik had het meer over de wijze waarop dit feitelijk zal gaan lopen, want uiteraard gaat er tussen nu en juli nog een hoop gebeuren (de nieuwe club van Younes gaat zich melden, etc.). En op dat moment zal Napoli bezwaar gaan maken tegen de overschrijving door de Uefa van de speler, en in dat geval zal in mijn ogen Younes, die zegt dat hij die overeenkomst met Napoli helemaal niet 'ondertekend' heeft, zulks toch echt hebben te bewijzen (of beter gezegd: aannemelijk moeten maken).

Overigens bedacht ik me gisteren dat er ook nog iets anders mogelijk is. De strijd zal zich wellicht niet eens afspelen omtrent de handtekening, maar meer over hoe de term 'handtekening' uitgelegd moet worden. Want ik begin zo'n vermoeden te krijgen dat het mogelijk gaat om digitale handelingen, danwel om datgene wat partijen in de communicatie met elkaar afgesproken hebben.

Immers, uit je reactie op te merken heb je juridische kennis. Nou, even back to basics? Hoe komen overeenkomsten tot stand? Niet door het ondertekenen van contracten, toch? Maar door aanbod en de daarbij passende aanvaarding. Misschien is het wel zo dat in de communicatie, naar de mening van Napoli, afdoende blijkt dat partijen gewoon formeel al overeenstemming hadden over het contract en de kernvoorwaarden. In dat geval is er inderdaad sprake van een overeenkomst.

Enfin, we gaan het wel meemaken de komende tijd.

15 maart 2018 om 10:50

Aanbod en aanvaarding, exact. Maar probeer maar eens een mondelinge overeenstemming te bewijzen. Zal knaplastig worden.

Verder heb je gewoon gelijk hoor, wordt gewoon een gevalletje arbitrage. Handelen ze netjes af buiten de radar en dan kan iedereen weer verder met het leven.

Als je ooit juridisch zou willen stoeien, je kunt me altijd een berichtje sturen haha!

16 maart 2018 om 14:34

@xajacfa,

Dat kan wel kloppen, maar dat doet Napoli ook. Zij zeggen, wij hebben hier een contract liggen die geldig is.

Dat Younes vervolgens zegt dat het niet zijn handtekening is, behoort tot zijn bewijslast aangezien hij nu iets claimt.

Younes lekker op de tribune gooien, wat zeg ik, verbannen van het Ajax terrein. Lekker zelf in de gym trainen en je zaakjes binnenboord houden. Dit leidt alleen maar af.

14 maart 2018 om 15:18

Ik zie veel gefrustreerde reacties van Ajacieden op Younes. Komt dat door afgelopen weekend? Zelfs dan snap ik het niet zo goed. Die jongen heeft misschien geen goed rendement, maar verder geen vervelende jongen of slechte voetballer.

14 maart 2018 om 15:25

Hij bezorgd Ajax door deze hele soap wel flink wat schade als 'handelspartner'. Tenminste, van wat ik nu heb gelezen ligt de schuld of bij Napoli, of bij Younes, dus niet bij Ajax. Afhankelijk van welke wendingen en afloop deze soap kent zal een Napoli (en wellicht andere clubs) wel 2x nadenken

14 maart 2018 om 15:25

Niks minder dan een nice guy van het passief agressieve soort. Eerst lief, maar wanneer het erop aankomt de grootste laaielichter. Maar dat ziet de gemiddelde supporter nietdenk ik, die nemen alles op face value.

14 maart 2018 om 15:29

Maar het gaat toch om een contract van na de zomer? Daar heeft Ajax, als vorige club, dan toch niet zoveel mee te maken?

14 maart 2018 om 15:32

Ok Ajaxrevolution, wat kan je mij nog meer over hem vertellen dan dat ik hier op de site niet lees? Want vind dit best grote uitspraken. Wat ik al weet: Hij heeft een contract, wel of niet, getekend en daar wil hij onderuit (om wat voor reden dan ook). Hij vindt 2 minuten meedoen bij een ruime voorsprong geen beloning.

14 maart 2018 om 15:47

@K. Van Linnen: Ik zie hier iemand die niet begrijpend kan lezen of er lol in heeft te stangen.

De feiten van deze comedy rondom Ajax, napoli en Younes:

1. Ajax en Napoli sluiten in de winterstop een deal voor €5 miljoen.
2. Younes tekent volgens betrokken partijen.
3. Younes ontkent te hebben getekend.
4. Younes weigert een invalbeurt
5. De advocaat van Napoli beweert dat Younes per Juli 2018 te hebben getekend.

Zo'n advocaat gaat zijn goede naam niet zomaar te grabbel gooien, dus je kan ervanuit gaan dat dit laatste klopt, namelijk dat Younes per juli 2018 getekend heeft.

Dit betekent dat Napoli en Younes Ajax voor 5 miljoen genaaid hebben. Vind je het dan werkelijk vreemd dat er commentaar komt op het handelen van Younes en eventueel Napoli?

14 maart 2018 om 15:58

Iemand die niet meeloopt in de Younes haatparade over de Arenaboulevard kan niet begrijpend lezen of loopt te stangen? Ik vraag om meer uitleg, goed dat je over jezelf heenstapt en dat vervolgens nog lukt. Als 1. waar is. Dan is het toch logischer om het probleem bij Napoli te leggen? Kan me niet voorstellen dat, toen Younes nog naar Napoli wilde, de reserve bank van Ajax daar boven verkoos.

14 maart 2018 om 16:08

@doncoxxx

Napoli wilde Younes per direct over nemen, anders was die deal ook niet tot stand gekomen. Het is Younes zelf die de winterse overgang heeft tegen gehouden.

Je zou het beter anders kunnen zien, Younes komt zijn afspraken niet na of probeert daar onderuit te komen richting zowel Ajax als Napoli. Komende zomer zijn we van het gezeur af, dan is zijn contract afgelopen en mag hij lekker met Napoli ruzie gaan maken of hij wel of niet getekend heeft.

Of je moet nog achteraf een schadevergoeding willen voor het mislopen van die winterse deal omdat de zaak misschien al rond was. Maar ik verwacht niet dat het daarvan gaat komen, ik denk dat Ajax al lang blij is ze van het gezeur rondom Younes af zijn.

14 maart 2018 om 16:17

@K. Van Linnen

De redenen dat veel Ajax supporters klaar zijn met Younes is zijn hele handelen met betrekking tot Ajax. Hij wilde afgelopen winter per se weg, waar Ajax besloot medewerking aan te verlenen. Sterker nog, er waren geloof ik zelfs clubs die meer voor Younes over hadden dan Napoli. Maar hij wilde per se naar Napoli toe.

Ajax heeft een akkoord bereikt met Napoli, maar toen wilde hij zelf plots niet meer. Bij Ajax heeft hij een gesprek gehad en aangegeven gemotiveerd te zijn het komende half jaar bij Ajax. En wat zien we dan tegen Heerenveen? een speler die een invalbeurt weigert. Dan is het niet vreemd dat supporters er klaar mee zijn.

14 maart 2018 om 16:29

Bedankt Adzevedo, duidelijk!

Nu speel ik misschien een beetje advocaat van de duivel. Maar is het niet logischer dat Napoli hem plots niet meer in de winter, maar in de zomer wilde halen. Om zo makkelijk wat miljoenen uit te sparen.

14 maart 2018 om 16:55

Dat kan de insteek geweest zijn, maar ik vermoed dat het minder complex is omdat Napoli en Ajax akkoord waren. Als Napoli gewoon had gewacht dan vermoed ik dat Younes ook een transfervrij vertrokken zou zijn. Als ik de verhalen mag geloven moest Younes een X aantal wedstrijden van het totaal aantal wedstrijden gespeeld hebben zodat Ajax de optie kon lichten.

De eerste seizoenshelft heeft Younes 9 competitiewedstrijden en 3 bekerwedstrijden niet gespeeld geloof ik, de kans dat hij transfervrij zou vertrekken was toen al behoorlijk groot. Helemaal als Younes dat zelf per se zou willen.

Waarom zou Napoli een deal van 5 miljoen sluiten met Ajax, met in de wetenschap dat hij toch transfervrij zou zijn deze zomer?

14 maart 2018 om 17:27

Maar het ligt ook aan Ajax. Als Ajax 5 millioen in januari wou hebben, moet Ajax ook bezig met de contract zijn. Je laat niet alles aan Younes/Napoli over?

15 maart 2018 om 08:14

Hoezo ligt het aan Ajax? Had een deal met Napoli. Youness trekt zich terug dus staat hij weer onder contract bij Ajax. Denk dat Ajax alleen maar schade aan het lijden is.

15 maart 2018 om 14:53

Ja dan had Ajax hem in januari aan iemand anders kunnen verkopen

14 maart 2018 om 16:39

Dat zou een prima optie zijn als Younes ook niet betaald zou krijgen. Als je dat doet, betaal je een behoorlijk salaris voor werkelijk niets. Ik ben van mening dat je het de speler flink moet laten voelen, maar dat is niet de manier. Na elke werkweigering een flinke boete opleggen en twee weken naar de tribune verbannen is een beter alternatief. Zo straf je de speler sportief en in z'n portemonnee (en daar zijn voetballers niet zo dol op tegenwoordig).

Gooi dan even als bewijs wat foto's van die contracten online ( uiteraard hier en daar doorgestreept ).. want wordt hier een beetje moe van.. elke keer dat welles nietes.. stelletje kleuters.

14 maart 2018 om 15:37

Waarom hoeft die advocaat die contracten online te gooien? Zodat wij op Voetbalzone met een gerust hart kunnen slapen? Doe eens normaal, als die advocat zegt de contracten getekend bij zich te hebben, zal dat wel waar zijn. Die Younes heeft gewoon het IQ van een verkeerskegel.

14 maart 2018 om 15:41

Een pagina zonder bedragen et cetera zou voldoende zijn om deze genante soap voor zowel Napoli als Younes te beã£â«indigen. Wat er nu aan de hand is kan eindeloos doorgaan, morgen zal Younes dan reageren met: ' Napoli liegt, er is geen contract en dat kan ik bewijzen ', bijvoorbeeld.

Een pagina van welke partij kan een hoop gedoe en gezeik schelen want niemand wordt hier beter van en de partij die gelijk heeft kan het met een knip in de vingers zijn complete gelijk halen, voor het publiek en juridisch. Het lijkt me toch dat dit een hoop negatieve energie veroorzaakt en daar wordt niemand beter van.

14 maart 2018 om 18:26

Waarom? Napoli hoeft en wil zich niet bewijzen voor jou en mij. Enkel voor de rechter.

als ik napoli was en ik had nog niks betaald dan zou ik hem al niet eens meer willen , je speelt graag voor deze mooie club of anders niet

14 maart 2018 om 15:24

Dat is het probleem juist, Napoli wilt hem direct weer verkopen en daar heeft Younes geen zin in.

14 maart 2018 om 15:27

@speelweb als dat waar is dan heeft younes gewoon groot gelijk , dan kan ie beter transfervrij zelf een club uitkiezen ipv afhankelijk te zijn of een club zijn transfersom wel op tafel wil leggen

14 maart 2018 om 16:07

dat had hij geen contract moeten tekenen... als je tekent zit je aan de club vast, tenzij je in je contract laat opnemen dat je niet meteen doorverkocht of verhuurd kan worden.

14 maart 2018 om 16:34

ik weet niet wat er gebeurt is toen hij dat contract tekende en wat er toen beloofd is , maar als jij voor een nieuwe baan gaat als manager bij een bedrijf in jou woonplaats en na het tekenen van jouw contract blijkt dat ze jou ergens in afrika willen plaatsen dan zeur jij niet en dan ga jij dat gewoon doen natuurlijk

14 maart 2018 om 18:29

Maar ik neem aan dat een club sowieso een speler niet zomaar door kan verkopen? Dat is wel standaard. Het probleem is alleen dat ze, je ook gelijk op de tribune kunnen zetten en dan ben je zuur.

14 maart 2018 om 18:41

@pruimert. Met die metafoor zou het betekenen dat de club zou verhuizen. In dit geval mag Napoli hem toch gewoon verkopen?

14 maart 2018 om 18:58

tuurlijk maar hoe zou jij het vinden dat je denkt naar napoli te gaan maar dan blijkt dat ze je alleen als handelswaar zien en je willen doorverkopen aan god weet wie , ik zou het echter wel fijn vinden dat er eens wat meer duidelijkheid komt want er word van alles geroepen maar ik heb geen flauw idee meer wat klopt , misschien moet younes maar eens open kaart spelen en alles op tafel gooien

Wat een lachwekkende soap zeg, Gtst is jaloers op deze ontwikkelingen. De verliezer moet zich diep gaan schamen want deze partij liegt iedereen al maanden voor. Het lijkt me duidelijk dat Younes in elk geval nooit een wedstrijd zal spelen voor Napoli.

Mocht Napoli de waarheid spreken hoop ik dat zij binnen afzienbare tijd de documenten (deels) delen, zodat deze lachewekkende affaire een keer ophoudt. Het slaat écht nergens op.. Treurige bedoeling zeg.

Blijft toch wel een bizarre situatie. Als Younes echt iets heeft ondertekend, dan zou hij dat toch moeilijk kunnen ontkennen. Aan de andere kant, waarom zou Napoli gaan verzinnen dat hij een contract heeft getekend. Het verhaal van Younes blijft sowieso bizar, wat is nu de exacte reden dat zijn de transfer is afgeketst, wat is daar allemaal gebeurd?

14 maart 2018 om 15:31

Als Younes echt iets heeft ondertekend, dan weet Napoli ook dat dat mogelijk niet rechtsgeldig is, omdat Ajax nog een optie heeft. Als Ajax die optie licht, dan is Younes namelijk niet transfervrij.

14 maart 2018 om 15:39

Over die optie kan je beter ophouden. Ten eerste gaat een club als Napoli nooit een speler vastleggen als de club waar hij speelt nog een optie heeft om hem nog een jaar te houden. Ten tweede zou er voor Ajax geen enkele reden zijn om de optie niet te lichten omdat Younes zeker een aantal miljoen op zou leveren. Dus het moet haast wel dat er een voorwaarde bij die optie zit.

14 maart 2018 om 16:10

Pas bij minimaal 70% van de wedstrijden als hij speelt heeft Ajax recht om het contrwct eenzijdig te verlengen. Daar komt hij niet aan dus gaat het niet door.

14 maart 2018 om 17:43

Troy, voor zover ik weet heeft Ajax dat nooit bevestigd. Heb jij een link daarvan?

En wat als Ajax de eenzijdige optie licht..?

14 maart 2018 om 15:21

Dat kan volgens mij niet omdat hij niet genoeg wedstrijden heeft gespeeld dit seizoen.

14 maart 2018 om 15:25

Die kan Ajax alleen lichten als Younes dit seizoen in 70 procent van de wedstrijden opdraaft. Wordt ‘m dus niet, al helemaal niet als hij weigert in te vallen (sorry, flauw) Door zijn blessure kon dit criterium begin 2018 al niet meer worden behaald, dus daar hoeft Younes noch Napoli zich zorgen over te maken. Mijn gok: Younes dacht serieus dat hij bij Napoli aan de bak zou komen. Toen bleek dat hij enkel interessant was voor verhuur (met aansluitend verkoop), kortom: easy cash, wilde hij terugkrabbelen. Heeft er momenteel alle schijn van dat het te laat is om dat te doen, al weten we dat uiteraard niet helemaal zeker totdat Napoli iets (gecensureerd) publiceert.

14 maart 2018 om 15:32

Kijk, dit wist ik niet. Al lijkt het me dat die 70% gebaseerd is op het aantal wedstrijden die hij mee had kunnen doen, niet alle wedstrijden in het seizoen.

14 maart 2018 om 15:39

Oeh, goeie. Dan zou dat echter wel specifiek vermeld moeten staan in de overeenkomst. Aan de andere kant staat de teller op 13 dacht ik, al zal hij nu alles nog spelen dan komt hij er nog niet aan.

14 maart 2018 om 16:19

Heb het even kort nagerekend. De wedstrijden waarin Younes dit seizoen (door verschillende blessures) niet beschikbaar was, dat zijn er 13. Ajax heeft dit seizoen tot op heden 33 wedstrijden gespeeld. 20 ervan zou Younes dus beschikbaar moeten zijn geweest en dit kunnen er nog maximaal 27 worden.

Tot op heden heeft Younes in 17 wedstrijden meegespeeld en dat hadden er nog 24 kunnen worden. Dat lijkt me best wel richting de 70% te kunnen gaan.

Ik neem aan dat hij zijn handtekening heeft gezet met het idee dat hij speler van Napoli zou worden en daar een eerlijke kans zou krijgen. Als achteraf pas te horen krijgt dat Napoli hem van de zomer al weg wilt doen om geld aan hem te verdienen kan ik mij best voorstellen dat hij van dat contract af wilt.

14 maart 2018 om 15:30

Zolang er niets over garanties op spelen in Napels besproken of contractueel vast is gelegd, is dat behoorlijk naïef van hem. Desalniettemin snap ik dat Younes geen zin heeft voor Napoli te moeten uitkomen, basisplaats lijkt een utopie en een veehandel scenario verre van uitgesloten. Wil niet uitsluiten dat Napoli 1-op-1 met hem misschien de plannen met hem wat opgeleukt heeft. Dan kan Younes hopelijk aantonen dat hij bewust misleid is, lijkt me dan dat het eventuele contract nietig kan worden verklaard.

Dit begint toch wel erg rare vormen aan te nemen zeg. Wat een soap. Eerst op de valreep niet naar Napoli gaan vanwege 'persoonlijke redenen', vervolgens zitten we weken lang zonder antwoorden. En uiteindelijk beweerd Younes nooit een contract in Napels getekend te hebben, terwijl kamp Napoli nu beweert dat ze 31 handtekeningen van hem hebben.

Ik ben benieuwd wat er nog meer gaat volgen.

Prachtig dit. Niet gedacht dat we dit bij spelers uit Nederland of van Nederlandse clubs mee zouden maken.

14 maart 2018 om 18:11

Haha dit zijn eigenlijk verhalen die je verwacht in de kelder van de Kroatische competitie, of de eredivisie van Angola of iets dergelijks.

15 maart 2018 om 10:27

Samcro

Ach, in 1987 hadden we al zoiets toen Rijkaard een contract tekende bij Psv, maar onder druk van Cryuijff daar vervolgens op terug kwam en alsnog (ook) een contract tekende bij Ajax. Dat is uiteindelkijk via arbitrage opgelost, Rijkaard mocht bij Ajax blijven en PSV kreeg drie miljoen gulden als compensatie. Oftewel, 'de makkelijkste transferwinst ooit' zoals de PSV penningmeester zie.

Toch best knap, om in een half jaar tijd de situatie bij je huidige werkgever te verpesten en bij je toekomstige werkgever. Je eigen glazen ingooien noemen ze dat, geen WK, een slepend conflict met Napoli, onduidelijkheid waar je komend seizoen gaat spelen en door de achterdeur bij Ajax eruit.

Doodzonde want ik had hem een goed vertrek gegund (of deze winter of aankomende zomer) en niet dit. Maar hij mag het zichzelf aanrekenen dat het zo loopt.

14 maart 2018 om 15:31

Op voorhand leek het er rooskleurig uit te zien voor Younes. Gewaardeerd bij Ajax, kansmakend op een plekje in de WK selectie en daarmee kansmakend op een WK eindzege (younes, WK winnaar, precies) en een mooie transfer naar Napoli.

Enkele weken later:

De complete situatie bij Ajax verpesten waardoor je WK kansen aanzienlijk minder worden en zonder een minuut gespeeld te hebben, een schofterige soap rondom je nieuwe werkgever creeëren waardoor je straks maar moet zien welke club je nog wilt hebben. Hij maakt het zichzelf niet makkelijker.

Wat een soap is dit aan het worden zeg, wie er nu uiteindelijk wel of geen gelijk heeft, de kans dat we Younes ooit in een Napoli shirt gaan zien wordt op deze manier natuurlijk wel met de dag kleiner. Dit zullen de supporters in Italië ook mee krijgen, zo ook de staf en trainer.

Goede speler deze vecht sleurt en geeft alles. Kunnen andere een voorbeeld aan nemen

Ik zou Younes toch nog een graag willen zien spelen, kan genieten van zijn heerlijke dribbel!

Als ik ajax was zou ik hem verbannen naar het tweede en niet meer naar hem omkijken. Hij gaat ajax niks meer brengen, weigerde om in te vallen en is duidelijk met andere dingen bezig. Normaal ben ik tegen spelers uit de selectie zetten maar als ze niks toevoegen en toch weggaan dan kan je beter ruimte maken voor talent. Ben trouwens wel benieuwd waar hij volgend jaar speelt. Is misschien wel een leuk onderwerp voor een weddenschapje.

Wie had dat gedacht, Younes zorgt alsnog voor een sensatie. En dat voor een speler die niet eens mee mag trainen bij het eerste.
Maar zou er nou nog serieus een club zijn die hem deze zomer een contract aanbied? Ik denk dat die allemaal zo iets hebben van, zoek het eerst maar even uit. Kom in de winter maar terug.

Eén ding kan je wel vaststellen: die jongen zit op dit moment niet lekker in zijn vel. Zie zondag weigeren om in te vallen en de verhalen van Frank de Boer dat dat juist niets voor hem is.

Rare is dat ie volgens Napoli getekend zou hebben.
Maar neem aan per januari aangezien ze hem direct wilde overnemen.
Dat kan nu dan toch niet meer rechtsgeldig zijn aangezien het niet doorging?

Het begint inderdaad op een slechte soap serie te worden... Enter Younes's evil twin!

Nee zo een armzalig zielig manetje. Moet opzouten hij een mentaliteit van een lege schoenen doos tebelachelijk voor woorden

31 keer is best veel

Ik moest ook elke bladzijde van mijn contract apart tekenen, best irritant eigenlijk

Heeft hij toch 31 keer de tijd gehad om te denken "wat ben ik nu aan het doen eigenlijk?"

Dat is ook mijn gevoel achteraf, hij wist niet wat hij aan het doen was en heeft plotseling heel veel spijt gekregen

Maar dat kost Ajax een hele hoop geld, de speler waarschijnlijk het WK en misschien wel zijn carriere

Alleen maar verliezers dus... Dom, dom, dom....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1518
2.Ajax1313
5.AZ87
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

39 fans
Aanvaller, 25 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Napoli 0 0 0 0
2017/2018 Jong Ajax 1 1 0 0
2017/2018 Ajax 13 1 0 0
2016/2017 Ajax 29 3 3 0
2015/2016 Ajax 27 8 0 0
Laatste voetbalnieuws

Younes tekende ook contract in Bundesliga: ‘Hij is geen slachtoffer’

Na een roerig halfjaar verkaste Amin Younes afgelopen zomer alsnog naar Napoli. De 25-jarige vleugelaanvaller was transfervrij nadat zijn contract bij Ajax afliep en ontkende lange tijd dat hij reeds bij...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 22 september
Liverpool bereidt een bod van 35 miljoen euro voor op Nicolo Barella. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren