De Boer in de clinch met Mourinho: ‘Ik kan nog veel van hem leren’

Woensdag, 14 maart 2018 om

Frank de Boer haalde zich afgelopen weekend de woede van José Mourinho op zijn hals door te stellen dat het ‘jammer’ is dat Marcus Rashford de Portugees als trainer heeft. Mourinho sloeg daarna hard terug door te stellen dat de Nederlander de slechtste trainer uit de geschiedenis van de Premier League is en het verraste De Boer wel dat zijn uitspraken uiteindelijk uitgroeiden tot zo’n ‘dingetje’.

“Terwijl ik er niks persoonlijks mee bedoelde, toen ik iets zei over hoe Mourinho speelt en over de rol die Rashford onder hem heeft bij United. Die manier van spelen, dat is een andere opvatting dan wij in Nederland gewend zijn”, legt hij uit aan het Algemeen Dagblad. “Als een groot en zelf opgeleid talent als Rashford even wat minder speelt, zou ie er in de Ajax-cultuur niet één-twee-drie uitgehaald worden, heb ik uitgelegd. En de club zou ook niet direct een andere speler halen. Maar in de filosofie van Mourinho en Manchester United is dat anders. En dat is verder hun goed recht.”

Volgens De Boer ging de discussie bij BT Sport waar hij deel aan nam breder dan alleen de discussie over de speelminuten van Rashford onder Mourinho en kwamen ook het WK en de Engelse nationale ploeg ter sprake. De oud-trainer van onder meer Ajax geeft aan dat the Three Lions op die manier ook last kunnen hebben van de komst van Alexis Sánchez: “Rashford is het grootste Engelse talent in zijn leeftijdsgroep.” De Boer benadrukt verder dat hij Mourinho met zijn woorden absoluut geen ‘hak wilde zetten’.

“Welnee, totaal niet. Ik heb veel respect voor hem als trainer. Hij heeft al zat prijzen gewonnen, is tactisch heel sterk, weet het spel van elke tegenstander te ontregelen. Nou, daar kan ik nog veel van leren”, maakt hij duidelijk. De Boer zal in de toekomst vaker aansluiten als analyticus op de Engelse tv en knipoogt dat BT hem na deze ophef vast vaker aan tafel wil hebben: “Maar: het is wel een les voor me. Je moet je kennelijk toch zoveel mogelijk op de vlakte houden. Al vind ik dat je soms ook best mag zeggen wat je vindt.”


Poll

Vond jij de uithaal van José Mourinho gerechtvaardigd?


Gerelateerd

40 reacties (laatste reactie door admiral-ackbar)

Schade is al gemaakt Mister de Boer. Gaat moeilijk voor je worden om een BPL club te vinden deze zomer.

14 maart 2018 om 14:06

Bij United kunnen ze anders wel een nieuwe trainer gebruiken...

14 maart 2018 om 14:08

Werd het toch al. Ik denk dat de Boer moet hopen op een club in Nederland, Frankrijk Portugal. Na Inter en Crystal Palace staan er helaas geen rijen meer voor zijn diensten.

14 maart 2018 om 14:08

De vraag is waar hij wel aan de slag kan gaan. In Engeland en Italië zitten ze niet meer op hem te wachten. Misschien een middenmoter of laagvlieger in Spanje of Duitsland hem nog een kans wil geven. Maar dan moet hij wel realistischer spelen kijken naar de kwaliteit van de spelersgroep en niet aanvallend combinatie voetbal spelen en denken dat hij in de Eredivisie is!

14 maart 2018 om 14:17

Dat hij zijn beste spelers miste is niet Frank zijn schuld. OOk hebben ze een aantal mega kansen gemist.

14 maart 2018 om 14:57

Duitsland lijkt mij wel een land waar De Boer zou kunnen slagen. Daar spelen vaak tactisch onderlegde spelers, die zich sneller kunnen aanpassen aan het spelletje van de Boer.

14 maart 2018 om 14:11

Welke schade? Dat het ego van Mourinho is gekwetst? Doe niet zo raar, joh! Mourinho moet zich niet zo aanstellen en zich als een volwassen man gaan gedragen Daarnaast blijkt uit dit artikel dat Mourinho gereageerd heeft op een quote ipv de werkelijke inhoud. Het is dat ik niet in karma geloof, maar anders zou ik gezegd hebben dat karma heeft gesproken gisteravond

Natuurlijk zal het lastig zijn een BPL club te vinden voor een trainer die belooft was de kans te krijgen zijn elftal te hervormen, maar er na 7 wedstrijden al uitgekikkerd werd. Al moet wel gezegd worden dat het misschien niet zo slim van FdB was om die uitdaging met dat spelersmateriaal aan te gaan, want dat was een kansloze missie. Hij moet zorgvuldiger worden in de keuze van zijn clubs, want Inter was ook niet zo slim. Hij zal echt een voetballende club moeten kiezen.

Overigens vind ik FdB ook erg aardig, want tolk Mourinho is taktisch helemaal niet sterk. Al ruim tien jaar doet hij precies hetzelfde, namelijk de bus parkeren. Aangezien hij over het beste materiaal beschikt en voetbal een spel is van weinig doelrijpe kansen, werkt dat af en toe, maar het optimale rendement haal je op die manier niet uit je spelersgroep. Daarnaast is het oersaai om te kijken en de toeschouwers gaat het op den duur vervelen. Bij United gaat het publiek dat onder Alex Ferguson ruim 15 jaar kon genieten van mooi voetbal, op den duur ook morren, dat weet ik haast zeker.

14 maart 2018 om 14:15

@doncoxxx denk dat je gelijk hebt , misschien moet mourinho maar eens een keer de moeite nemen om heel het interview te bekijken , hij heeft doordeweeks voortaan wat meer tijd daarvoor aangezien hij uitgeschakeld is voor de cl

14 maart 2018 om 14:41

Met 2 matige teams de cl gewonnen niet verkeerd voor een tolk

14 maart 2018 om 15:18

2 matige teams?

Inter had in 2010 juist een heel sterk en heel ervaren elftal, wat ideaal was voor het spel van Mourinho.
Julio Cesar
Maicon-Lucio-Samuel-Chivu
Zanetti-Cambiasso-Stankovic
Sneijder
Eto'o-Milito
En daarachter had men een bank met onder andere Materazzi, Motta, Muntari, Vieira, Pandev en Balotelli

Porto had dat jaar ook een topdefensie en kon met Deco aanvallend uit het niets wat creeren. Het team speelde inderdaad wel zoals we gewend zijn van Mourinho en won daardoor veelal met 1 doelpunt verschil, waaronder de halve finale tegen Deportivo (0-0 en 1-0).

14 maart 2018 om 15:58

Huh...denk niet minder dan City nu, Mo.

Frank reageer niet op die over het paard getilde Portugees die denkt dat ie Jezus is. Wat een vreselijk mannetje.

14 maart 2018 om 14:07

Dit is juist mooi. Hiermee zet hij zichzelf boven Mourinho als persoon en haalt hij de angel uit diens aanval. Daarnaast zegt ie dit recht na de Europese uitschakeling

14 maart 2018 om 14:15

Ik heb het idee dat LiliDozy het na het woord "Frank" ook over Mourinho heeft

14 maart 2018 om 14:25

De Boer hoort niet zo een domme opmerking te maken over hoe talenten bij Ajax meer kansen krijgen. Is hartstikke leuk dat ze bij Ajax vast houden aan talenten, maar United is een veel grotere club met veel meer druk. Daar werken dingen anders. Daarnaast kan de Boer zijn woorden nu veranderen, maar in vorige artikelen sprak hij toch echt over Mourinho en niet over United.

14 maart 2018 om 14:29

Op wat voor manier vind jij de druk bij United anders dan bij Ajax?. Daar ben ik wel benieuwd naar

14 maart 2018 om 14:32

Meer druk, meer supporters, meer mensen die de wedstrijd zien, meer concurrentie van (betere) clubs en spelers. Wil je nog meer horen?

14 maart 2018 om 15:15

@Linley: volgens mij moet je maar eens goed nakijken wat De Boer er echt heeft gezegd. Mourinho pakt namelijk maar een heel klein stukje uit het geheel en gaat dat uitvergroten. Beetje dom dus van jou om juist Frank van domme opmerkingen te berichten. Hij zei echt geen gekke dingen. Mourinho is de gek.

14 maart 2018 om 20:06

Maar inmiddels weten we ook hoe interviewers te werk gaan.. Stellen vragen totaal buiten context om er een bepaalde reactie uit te krijgen, sensatiezoekers...

Het lastige voor Rashford is niet perse de trainer maar vooral dat hij bij Man Utd zit denk ik. Bij United heeft hij gewoon veel concurrentie en dat is toch anders dan altijd basis staan als sterspeler bij een iets kleinere club.

Mourinho of niet, Rashford komt er hoe dan ook wel.

14 maart 2018 om 14:09

volgens mij heeft Mourinho er op aan gedrongen om Sanchez te halen, terwijl een andere trainer wellicht zou zeggen ik heb genoeg spelers, want Martial en Rashford komen er wel.
Mourinho gaat er niet op wachten, die haalt die extra speler (zonder waarde oordeel)

14 maart 2018 om 14:20

volgens mij speelde rashford gisteren gewoon en ik heb gelezen dat ie echt wel aan spelen toe komt bij united , snap de discussie eerlijk gezegt ook niet zo ook van frank de boer niet al heeft ie niks verkeerds gezegt , bij city en chelsea kom je als talent helemaal niet aan de bak en daar zijn alle spelers aankopen , volgens mij kopen die zelfs hun materiaalman

Welkom in de wondere wereld van de media. Alles wat je zegt wordt uit zijn verband gerukt en tegen je gebruikt. Een zin die op meerdere manieren te interpeteren is, is funest en als je een geheel interview complimenteus bent en je plaatst één kanttekening kan je er vergif op innemen dat de kanttekening de titel wordt.

Drama, problemen, relletjes en kritiek is nou eenmaal hetgeen dat verkoopt dus daar ligt ook de focus op. Dat is in de voetballerij zo, maar ook daarbuiten. Bijna alles moet je met een korreltje zout nemen en zelfs over hetzelfde nieuwsfeit plaatsen Telegraaf, AD, NOS en het Parool allemaal een compleet andere context.

Zo simpel (of ingewikkeld) is het helaas tegenwoordig.

Kan je nagaan hoe zielig de reactie van Mourinho is. Hoe vaak worden dit soort dingen wel niet geroepen op tv? Als hij het nodig vindt wat te roepen over deze "uitspraak" van De Boer, dan zou ik wel willen weten in wat voor context deze uitspraak is gedaan, juist om inhoudelijk jezelf te kunnen verdedigen. Maar hij reageert alleen dus op de kop, en niet wat De Boer gezegd heeft.

De reactie van Mourinho was gewoon buiten proporties en erg kinderachtig. Hij zit al zolang in dit vak, dan snap ik niet dat je zo reageert op een beschaafde en onderbouwde reactie van de Boer. Hij heeft toch zeker wel ergere dingen gehoord in zijn carrière als trainer.

14 maart 2018 om 14:31

Het ging er niet zozeer om wat De Boer zei, het ging erom dat De Boer zich uberhaupt beter even stil had kunnen houden. Daar in Engeland staat die Neville zichzelf ook voor joker te zetten, keihard gefaald bij Valencia en nu zit hij weer overal te roepen hoe het beter moet. Zo was dat met Frank ook zo.

In Nederland komt er nog wel eens een opmerking voorbij als 'als die nou eens bij Ajax gezeten had, was het veel beter gegaan voor hem.' En nu dat zo'n opmerking eens in het buitenland wordt opgepikt, krijg je iets terug van: 'ho even, wie ben jij/zijn jullie in hemelsnaam om dat te komen beweren?' Alle Nederlandse clubs in november Europees al klaar, de ene na de andere Nederlandse coach vliegt de laan uit, het nationale elftal mist weer eens een toernooi, Nederlandse spelers floppen massaal in het buitenland... we kunnen ons beter gewoon even nederig houden op dit moment denk ik. Zelfs al zou Frank een punt hebben.

14 maart 2018 om 15:13

Dus Frank de Boer had daar bij BT als analist moeten gaan zitten en dan vervolgens de hele avond niks zeggen? Vind je dat zelf niet een beetje vreemd?

14 maart 2018 om 15:52

Bij spurs zijn ze toch maar wat blij met die spelers met een Ajax achtergrond en ze zijn zelfs bereid om er grof geld voor neer te leggen ook. Ging zelfs zover dat ze opeens ook grof geld wilde betalen voor een speler van AZ, maar daar zijn ze toch mooi van terug gekomen.

Daarnaast Nederlandse spelers floppen massaal in het buitenland?? Sorry wat, Vormer beste speler van de Belgische competitie, van Dijk duurste verdediger allertijden in Engeland, De roon en Hateboer zijn ze maar wat blij mee in Italie, Strootman is gisteren met zijn roma een ronde verder gestoten, De vrij is een gewaardeerde kracht in italie. Wijnaldum basisspeler bij Liverpool.

En dan gaan we geen eens in op spelers bij de lagere teams (propper, van de Hoorn, Jan maat, Pieters).

Dat Janssen en Klaassen volledig geflopt zijn, betekend niet dat dit de standaard is.
Zelfde met alle Nederlandse clubs klaar in November, dat is toevallig nu zo, maar de tendens is toch echt dat er meestal twee Nederlandse clubs overwinteren in Europa, dan ben je toch op z'n vroegst klaar in februari. Of gaan we ook roepen dat Nederlandse clubs regelmatig finale's halen omdat feyenoord het deed in 2002 en Ajax in 2017.

Blijft over dat Nederland weer eens een toernooi mist, heeft alles te maken met de bondscoaches die liever grote namen uit het verleden zagen gekoppeld aan grote namen uit de eredivisie en niets met het beschikbare materiaal. Momenteel heeft Nederland dijken van selecties voor puur de counter, dit zag van Gaal in, dit zag van Marwijk in, maar Hiddink en Blind moesten weer zo nodig mooi aanvallend voetbal in 433. De meeste kwaliteiten van Nederland liggen achterin, dan heb je ook nog drie a vier snelle aanvallers en een overvloed aan middenvelders en backs die graag lopen en meters maken.

14 maart 2018 om 16:28

Lulverhaal! Wat nederig houden we hebben de beste talenten van Europa. Veel buitenlandse toptalenten hebben veelal een link met Nederlandse clubs. Veel Nederlandse spelers hebben in buitenlandse dienst een toppositie. Misschien is het beter voor jou om te emigreren, in Nederland blijven is zonde van je tijd.

Kijk Frank, dit is klasse tonen. Als manager kan je nog het één en ander leren van Mourinho, als mens hij het één en ander van jou.

Nu merk je hoe belangrijk het is dat een analyticus eerlijk durft te zijn. Gewoon doen wat je deed Frank. Laat Mourinho's uithalen. Hoe erg is dat? Je prijs stijgt en dat lijkt me alleen maar mooi.

Dat de Boer hier nog een soort van zijn excuses gaat lopen maken, Mourinho maakt hem helemaal af en Frank gaat door het stof. Als ik Frank was geweest had ik alleen Mourinho gefeliciteerd met de prachtige , tactisch hoogstaande wedstrijd van gister.

14 maart 2018 om 14:39

Dan maak je het alleen maar erger, kijk maar naar Mourinho vs Conte. Frank moet nog altijd aan een nieuwe baan komen he, een beetje ruzie schoppen met de manager van Man United werkt dan niet in zijn voordeel. Vind dit daarom knap en volwassen van hem.

t zegt genoeg over Mourinho dat hij niet begreep wat De Boer bedoelde. Hier op voetbalzone waren ook genoeg lui die of niet zo snugger zijn, of op losse stukjes tekst af gaan.

Wel bijzonder dat ze De Boer vragen voor de Engelse tv. Z'n Engels is erg slecht.

14 maart 2018 om 14:19

Waarom is dat bijzonder? Het betreft een relletje waarbij een coach uit Engeland betrokken is, de Engelse pers zijn bloedhonden. 1 en 1 is 2 lijkt me.

Kunnen we nu ophouden met dit gewelles en genietes. Ben er wel een beetje klaar mee.

Klasse reactie van Frank. Mourinho vatte zijn opmerking helaas erg persoonlijk op en moest weer op de man spelen. Met het debacle van gisteren in het achterhoofd zou ik trouwens niet weten wat de Boer van Mourinho kan leren als manager. Een masterclass afbraakvoetbal en de bus parkeren zonder resultaat te behalen? Een cursus het imago van de club compleet vernietigen?

Ik heb het idee dat Frank de Boer niet geheel rouwig is om de ontwikkelingen van gisteravond.

Lekker hypocriet bezig die De Boer. Mourinho betichten van een speler niet fouten laten maken.

Sinkgraven, net bij Ajax, 2 foutjes in de CL op het middenveld en nooit, maar dan ook nooit meer een kans gekregen op het middenveld. Hij moest maar 'veilig' zijn minuutjes maken als buitenspeler. In plaats daarvan moesten er allemaal 'betrouwbare' spelers op het middenveld komen, want je zou maar eens balverlies lijden. Wat overigens moeilijk wordt als het middenveld uit angst om te voetballen daar, vrijwel nooit ingespeeld wordt. En 'gif' natuurlijk, in de vorm van Gudelj, haha.

Kansloze trainer, die mij jarenlang het plezier bij het kijken naar Ajax totaal afgenomen heeft.
Wat hij doet is nog erger dan cattenacio. Bij Cattenacio wordt de tegenstander tenminste nog de bal gegund, en kan éã©n team er tenminste wat mee doen.

Bij hele wedstrijden balletjes breed had hij dominant gespeeld, als het zo slecht was dat hij met die onzin niet aan kon komen, lag het aan de spelers, het veld, de weersomstandigheden, etc.

Ook totaal maling gehad aan Plan en visie Cruijff, en zo net als al die anderen bij Ajax Cruijff een mes in de rug gestoken, allemaal vanuit ego en eigenbelang.

Hahaha mooi zeg. Heb ook genoeg gehoord voer de coach kwaliteiten van De Boer, maar hij heeft het toch goed gedaan bij Ajax en 2 van de 4 kmapioenschappen waren gewoon met slecht spelers materiaal.
Buiten dat is het een veel beter persoon, murinho heeft zoveel valse dingen gedaan in zijn carriere en is enorm op zichzelf gesteld, walgelijk. Buiten dat heeft hij een indrukwekkende staat van dienst, maar toch is het heel wat minder geworden sinds Mou weg is gegaan bij Chelsea de eerste keer. Gister was werkelijk drama, ik vind het jammer dat er met zoveel geld word gesmeten, maar het is nog erger dat hij week in week uit zo voor de dag komt.
Zielig van Mou dat hij het zo persoonlijk maakte

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Everton6-1
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
David de GeaKeeper10
Daley BlindVerdediger10
Phil JonesVerdediger10
Eric BaillyVerdediger10
Antonio Valencia Verdediger10
Nemanja MaticMiddenvelder10
Henrikh MkhitaryanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

184 fans
Coach, 48 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 20 september
Barcelona houdt de ontwikkeling van Nicolas Pépé scherp in de gaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren