‘Abramovich verliest mogelijk Chelsea’; ‘grootste schandaal in de Britse sport’

Woensdag, 14 maart 2018 om

Roman Abramovich is al jarenlang de eigenaar van Chelsea, maar de aanwezigheid van de Rus is in al die tijd niet onomstreden geweest. Matthew Syed van The Times heeft al meerdere publicaties gedaan over de 'schimmige praktijken' van Abramovich en woensdag komt de gerespecteerde journalist met een nieuwe aantijging richting de zakenman, een claim die wordt gedaan in een tijd van diplomatieke crisis tussen Groot-Brittannië en Rusland.

Syed stelt dat de manier waarop Abramovich zijn geld bij elkaar heeft verdiend niet zuiver is. In 2015 schreef Syed ook al: "Hij is een manipulatieve en roekeloze opportunist wiens geld is verkregen via dubieuze kanalen en wiens zogenaamd berekende koop van Chelsea eigenlijk niets met een liefde voor voetbal te maken heeft. Hij deed het om zichzelf te beschermen van een mogelijke vergeldingspoging van de gangsterstaat van Vladimir Putin."

Syed geeft woensdag een vervolg over zijn verhalen over Abramovich en stelt dat de overname van Chelsea 'een van de grootste schandalen in de Britse sport' is. The Times claimt dat Groot-Brittannië het goede voorbeeld van de Verenigde Staten moet volgen en de vele handelingen van Russische zakenlui, die hebben geïnvesteerd in de VS, moet onderzoeken, waardoor dus ook Abramovich onder de loep kan worden genomen.

De Britse wetgeving is nog niet zo ver, maar als dit wel zo ver komt, hangt de toekomst van Chelsea en Abramovich aan een zijden draadje, zo klinkt het: "Abramovich kocht Chelsea met de gedachte dat zijn vermogen 'veilig' zou zijn in het land. Een nieuwe wet zou dit kunnen veranderen. De staat kan dan bepalen of onderzoeken of activa in Groot-Brittannië zijn betaald via onjuist verkregen geld. Dan zou een onderzoek niet alleen de huizen en privévermogen van Abramovich riskeren, maar ook de toekomst van Chelsea."Gerelateerd

60 reacties (laatste reactie door dutch_cfc)

Veel aantijgingen. Maar wat voor bewijs heeft deze meneer nou concreet?

14 maart 2018 om 15:00

https://www.thetimes.co.uk/edition/sport/russian-spy-case-could-spell-trouble-for-abramovich-wcwzvwh8g Voor het hele artikel. Af en toe heeft hij degelijke verwijzingen, maar nadat hij Buzzfeed als bron gebruikte stopte ik met lezen

14 maart 2018 om 15:32

Zo makkelijk zeggen natuurlijk. Iedereen weet al lang dat hij zijn fortuin niet op een eerlijke manier heeft verkregen (en ook nog eens ten koste van de arme Rus). Maar omdat deze man een voetbalclub heeft gekocht, steek jij je kop in het zand. Maar ik kan me zo voorstellen dat jij bij de 50% loonsverhoging van de ING-topman vooraan hebt gestaan om te klagen. Kom op man, prima om je kop in het zand te steken, maar kom daar dan gewoon voor uit.

14 maart 2018 om 16:39

Wat jij doet zijn toch evengoed aannames en wat heeft Ralph Hamers er in hemelsnaam mee te maken.

Over "zo makkelijk zeggen" gesproken.

Een degelijke verwijzing is nog steeds geen bewijs en de Buzzfeed opmerking is natuurlijk wel raak, of geloof jij alles wat op internet staat?

En is het vooral roepen om het roepen, of heeft de “gerespecteerde journalist” ook bewijs? Laat het Rusland bashen maar weer beginnen hoor! Sjongenjongenjongen..

14 maart 2018 om 15:17

Grapjas. Iedereen weet dat het na Jeltsin 1 grote graaipartij is geweest waarbij er heel veel vuil geld is. Het is al lang bekend dat Abramovich smerig geld heeft verdiend (net als zoveel Russen aan de top). Je kan je kop in het zand steken natuurlijk, jouw goed recht. Maar heeft niets met Rusland bashen te maken.

14 maart 2018 om 16:22

Grappig dat onze hier verkregen welvaart door de eeuwen heen op vergelijkbare wijze tot stand is gekomen... Er moest na het ineenstorten van de sovjet unie toch iemand directeurtje gaan spelen bij al die staatsbedrijven, dus die werden inderdaad tussen de grootste boeven en voormalige partijbobo's verdeeld. En daarna kwam de grote uitbuiting...

14 maart 2018 om 16:39

Ik ben nou ook dit bepaalt de grootste fan van Rusland, maar zelfs ik kan zien dat dit alles te maken heeft met Rusland bashen. Abramovich en veel andere rijke Russen zullen idd niet op een eerlijke manier aan hun geld zijn gekomen, maar in dit artikel lees ik letterlijk geen een argument of onderbouwing. Dat zoiets in The Times staat is al een schande.

14 maart 2018 om 16:09

Dat die Engelsen inderdaad niet moe worden van dat gebash op Rusland is echt merkwaardig. Schrale troost voor jullie is dat mocht blijken dat er niets gevonden wordt, dat dit regelrechte smaad is en hij wel verplicht een rectificatie moet schrijven als hij geen procedures aan zijn broek wil hebben.

14 maart 2018 om 16:19

Maar dit allemaal heeft niks met dit stuk te maken verdiep je maar eens in de rode hand. Zie je meneer abra eng vaak voorbij komen

14 maart 2018 om 16:25

Dit heeft er zeker wel wat mee te maken, want dit alles staat in zijn verband tussen die diplomatieke crisis die er nu is. Mourinho mag niet naar Russia Today vanwege het "bloedgeld" en nu is Abramovich aan de beurt.

Ja ik ken die verhalen, maar het is feitelijk nooit concreet bewezen en ik vermoed dat jij die bewijzen, net als ik, ook niet klaar hebt liggen.

14 maart 2018 om 16:35

Dit heeft gewoon met journalistiek te maken Rusland is een interessant onderwerp dus een stuk over een rus zal vaker gelezen worden. Deze info over abra is al echter tijden uit alleen nu gewoon opnieuw in het daglicht gezet. Feitelijk nooit bewezen? Stuur me even een PM zijn ontelbare bewijzen van hoe deze mannen zich hebben verrijkt alleen Poetin was er ook betrokken bij dus dan weet je hoe het gaat..... als je wat interesante docus wil zien ook door Russen gemaakt moet je me even PM sturen. Er is heel veel foute sh gebeurd bij de uiteenval van De Sovjet Unie waar sommige zich op schandaligr wijze hebben verrijkt.

14 maart 2018 om 16:36

Je weet zelf toch ook trouwens hoe Putin de eerste keer president is geworden vanuit het burgemeesterschap?

14 maart 2018 om 16:58

Dit heeft helemaal niets met journalistiek te maken maar met iemand beschadigen vanwege zijn nationaliteit. Het zal best kunnen dat Abramovich tot de groep behoort dat ze niet op een eerlijke manier aan hun geld zijn gekomen, maar zolang dat niet feitelijk is bewezen blijf je onschuldig tot het tegendeel wel is bewezen.

Die verhalen over Putin ken ik inderdaad ook, maar ik kijk liever naar wat hij wel goed doet, en dat is van Rusland een steeds welvarender land maken, want alle negatieve verhalen ken ik zo langzamerhand wel vanuit het vrije westen.

14 maart 2018 om 17:04

Dit is hetzelfde als niet kunnen bewijzen dat Amerika oorlogsmisdaden pleegt er zijn bewijzen, er zijn getuige Maar niemand wordt vervolgd wegens politieke invloed niet vervolgd. Een moordenaar die nooit gepakt wordt is volgens jou dus geen moordenaar?

14 maart 2018 om 17:06

En daarnaast zoals ik al melde veel van deze verhalen komen vanuit ondergedoken russen zelf die ten tijde van de uiteenval van De Sovjet Unie bij de staat werkte. Daarnaast hoe zie jij dat Putin Rusland welvarender maken, ik zie hem inderdaad vaak opkomen voor het grotere deel van de bevolking, maar naast de olieinkomsten zie ik Putin op geen enkele manier Rusland economisch welvarender hebben gemaakt...

14 maart 2018 om 17:21

Dat baseer ik op de stappen die Rusland al heeft gemaakt ten opzichte van het verleden. Ik merk vooral in het westen dat ze daar niet heel erg blij mee zijn.

14 maart 2018 om 20:10

Stappen? Zoals?

15 maart 2018 om 09:00

Het land krabbelt langzaam op na de val van de ijzeren muur getuige de deals die het maakte met de brics-landen.

Er wordt van alles aangenomen en beweerd zonder enige ondersteunende feiten of bewijs. Enorm vaag stuk. Is dit nou moderne journalistiek?

Ik vind het nu al een vermoeiende soap rondom Groot Britannie en Rusland en het zal nog wel even voortduren. Alle Russische invloeden in Engeland zullen besproken en bekritiseerd worden en vice versa.
Allemaal riooljournalistiek van de bovenste plank om elkaar en de invloeden zwart te maken. Laat hem eerst maar met bewijzen komen en dan praten we verder.

14 maart 2018 om 16:45

Het leidt lekker af van de Brexit ! Maar goed ik snap de commotie nu wel. Zeker nu Rusland uitspraken heeft gedaan van het is niet verstandig een kernmacht uit te dagen, het ontkennen van moorden op ander mans grond gebied, provocaties door het Russische defensie door te pas en on te pas territoriale luchtruimgebieden zonder toestemming van het desbetreffende land te passeren, de marine van ze heeft er ook weer een handje van. Wordt een beetje ziek van die wereldmachten Rusland en de VS. Jammer genoeg zijn we op verschillende manieren afhankelijk van ze. De Europese commissie is te druk bezig geweest met hun jaarlijkse centjes te tellen.

Deze man is al jaren stenen naar Abramovichs hoofd aan het gooien en het is veelzeggend dat hij nu een beroep moet doen op “als UK een wetgeving invoert, dan..”. Het is wachten tot Abramovich begint met hem kapot te procederen, want dit is niet iets dat hij wint. Als Abramovich zoals hij zegt buiten Poetin z’n macht kan blijven dan zal hij niet veel verder komen als journalist.

Een dubbelspion is vergiftigd en alles wat een link heeft met Engeland en Rusland ligt onder een vergrootglas. Eerst dat artikel over Mourinho, nu opeens dit over Abramovich. Ik vind het maar hypocriet. Voer voor journalisten maar de mensen van hogere hand schudden mekaar nog steeds de hand. Met een brede grijns erbij. Dit is tekenend voor hoe hypocriet mensen kunnen denken. Als de media de pik heeft op een land dan is de wereld te klein. Terwijl aan de andere kant exact hetzelfde gebeurd maar daar een oog word dichtgeknepen. Ik noem een voorbeeld.. Bert van Marwijk word coach van Saudi Arabie en iedereen schreeuwt moord en brand. Ondertussen zit Jordi Cruijf in Israel en dat mag wel weer. Net zoals met Peter Bosz in Israel. Daar hoor je nooit iemand over. Maar deugt dat land volgens internationale recht wel? Hebben die geen bloed aan hun hand? Meten met twee maten begint een specialiteit te worden tegenwoordig.... Keur het allemaal af, of begin er helemaal niet over.

14 maart 2018 om 15:28

De een zit in een land met de meeste onthoofdingen ter wereld,en de anderen in de enige functionerende democratie in het Midden Oosten Wil je meer weten?

14 maart 2018 om 15:35

Ja en het land dat meerdere VN resoluties aan z'n laars lapt. Het land dat hele steden kapot bombardeerd, huizen van familieleden van "teroristen" platwalst en dat ziekenhuizen bombardeerd. Erg democratisch idd.

14 maart 2018 om 15:36

En de reden dat het het enige functionerende land is is ondat het één van de weinige(zo niet, enkele zelfs) landen in het MO is dat niet is aangetast door de imperialistische handen van de VS en de EU.

14 maart 2018 om 15:40

@storing: serieus? Ga je Israël erbij halen? Het enige land in de woestijn die normaal en democratisch is? Het land wat wordt omringd door landen die in hun grondwet hebben staan Israël te vernietigen? Serieus, Rusland is een verrot land dat het Westen structureel probeert te saboteren en zelfs een vliegtuig uit de lucht schiet van ons. Sowieso triest dat je Israël erbij haalt, daar gaat dit hele artikel niet over.

14 maart 2018 om 15:52

Komen die uitspraken toevallig uit Amerika?

14 maart 2018 om 16:14

Jij bent wel heel erg positief over Israel en negatief over Rusland. Het is nou niet zo dat Israel echt een lievertje is, die claimen een stuk grond wat al een paar duizend jaar aan de Arabieren behoort. Dan vind ik het niet gek dat er mensen omheen niet blij zijn.

14 maart 2018 om 15:55

Krijg je wel lange verhalen in de media als je alleen dingen af mag keuren als je vooraf eerst alle andere dingen ter wereld moet afkeuren.

Dat is nou het mooie aan ons land, als jij graag kritische stukken over Israël wil lezen zijn er ook in Nederland heeeeeeeeeeeeeeeeeel veel bronnen die het met je eens zijn. Je kan zelfs stemmen op een partij die Israel gelijk stelt aan IS. Helemaal top toch?!

14 maart 2018 om 20:52

De media heeft niet de p*k op Rusland, de media is een instrument dat ingezet word door de mensen met de echte macht. On: Ben benieuwd wat voor gevolgen dit voor Chelsea zal hebben (mocht dit waar zijn). Zullen zo een nieuwe eigenaar hebben verwacht ik.

Gaattie toch gewoon met Vitesse verder. Is tie via via via via via toch al eigenaar van. Jammer dat de trainer die hij hier heeft neer gezet verklaarde al schimmig dat hij niet weet wie de Russische eigenaar is

Dit is zeker niet roepen om het roepen, abramovic en ziin rode hand vriendjes hebben ten einde van de koude oorlog met afpersingen en bedreigingen hun vermogen binnengehaald war gewoon algemeen bekend is. Het was me altijd al een raadsel hoe die man zich telkens uit het kwade daglicht wist te stellen terwijl die met het geroofde geld(wat geroofd werd van de armste) vervolgens een club opkoopt. Hoog tijd dat deze boef aangepakt wordt...

14 maart 2018 om 16:11

Geinig, je beschrijft eigenlijk gewoon een aantal van de rijkste mensen in Europa. Dacht jij soms dat mensen als Florentino Perez heel zuiver aan geld zijn gekomen en geen slachtoffers heeft nagelaten? Niet direct met bedreigingen, maar ook schimmig. Politieke spellen.
Berlusconi was ook geen heilige en zo kunnen we wel even doorgaan.

Pak je deze aan, dan moet je veel meer aan gaan pakken en niet enkel een Rus.

14 maart 2018 om 16:21

Verdiep je in de rode hand. Heeft gewoon met maffia praktijken te maken en erger. Dat er verder heel veel mensen in europa schimmig rijk zijn geworden is feit maar heeft hier niks mee te maken natuurlijk.

Ik denk dat deze journalist gelijk heeft. In die tijd werden de vriendjes van de Russische leiders in een paar jaar tijd miljardair. Dat kan nooit op een eerlijke manier gebeurd zijn

Allemaal geschreeuw van jaloerse menen. Chelsea moet deze man op handen dragen, en dat doen ze ook. Wordt hoog tijd dat wij ze ook binnen halen. Kunnen we mischien de aansluiting iets verkorten.

Dan kan deze meneer net zo goed alle rijke eigenaren gaan onderzoeken in Engeland, want dankzij hun geld is hun competitie zo groot geworden.

14 maart 2018 om 16:23

Klopt maar vind je het zelf niet opvallen dat deze rijke eigenaren vaak uit landen komen waar er veel sprake is van corruptie?

14 maart 2018 om 16:29

Nee, want blijkbaar zijn ze gewoon door de douane van Engeland gekomen.

14 maart 2018 om 23:46

In elke land is er sprake van corruptie dus zo opvallend is het niet.

Zou weinig verbazing moeten wekken dat die Abramovitsj een schurk is. Als je tientallen miljarden hebt vergaard in Rusland in de afgelopen decennia en vriendjes bent met Poetin dan ben je sowieso geen fatsoenlijke kerel, dat kan ik je wel garanderen.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Chelsea1510
4.Watford125
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Antonio RüdigerVerdediger10
Gary CahillVerdediger10
César AzpilicuetaVerdediger10
David LuizVerdediger11
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

Clubeigenaar
16 fans
51 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 21 september
Newcastle United heeft weer interesse in Nicolás Tagliafico, maar krijgt forse concurrentie uit Italië. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren