‘We zullen zonder hem onze weg vinden, al is hij wel beste speler ooit’

Woensdag, 14 maart 2018 om

Manchester City werd in het verleden regelmatig in verband gebracht met de komst van Lionel Messi, maar het is the Citizens nog niet gelukt om de Argentijnse superster op de halen in Barcelona. De koploper van de Premier League lijkt er, afgaande op de woorden van sportief directeur Ferran Soriano, van uit te gaan dat dit in de toekomst ook niet meer gaat gebeuren.

“Er is geen kans dat we Messi kunnen aantrekken. Ik ken hem en zijn familie goed en ik weet dat ze gelukkig zijn in Barcelona, waar hij ook hoort te zijn. We zullen zonder hem onze weg vinden, wat wel moeilijker zal zijn aangezien hij de beste voetballer aller tijden is. Hij heeft alles veranderd, hij is een genie”, laat de Spanjaard, die tussen 2003 en 2008 als financieel directeur voor de Catalanen werkte, optekenen door verschillende Argentijnse media.

Soriano slaagde er wel in om Josep Guardiola naar het Etihad Stadium te halen en is nog altijd blij dat hem dit gelukt is: “De belangrijke karaktereigenschap van Guardiola is hard werken. Hij werkt meer dan wie dan ook en soms denken mensen dat hij een genie is, maar het komt doordat hij zoveel werkt. Hij weet dat het voetbal wreed is en dat als je de teugels iets laat vieren, je vier doelpunten tegen kan krijgen.”

“Het is belangrijk om geduld te hebben en een manier om dat te begrijpen is door in te zien dat de clubs die consistent prijzen blijven winnen, niet degenen zijn die iedere twee maanden of ieder jaar van coach veranderen. De sleutel ligt bij de plannen op de lange termijn en managers moeten de kracht hebben om de beslissingen te nemen waarvan zij denken dat het de juiste zijn, zelfs als de fans om iets anders vragen”, sluit Soriano af.


Poll

Denk jij dat Lionel Messi zijn loopbaan af gaat sluiten bij Barcelona?


Gerelateerd

40 reacties (laatste reactie door pruimert)

Na Barca wordt het waarschijnlijk Newell's zoals iedereen wel weet. Hij heeft zijn leven in Barcelona met vrouw en kinderen, dat wil ie niet veranderen en dat hoeft ook niet. Nog een paar jaartjes genieten van de beste ooit

14 maart 2018 om 13:58

Newell's is nog niet helemaal zeker. Messi zei dat hij het gevaarlijk vindt om naar Argentinië te gaan met de criminaliteit die er volgens hem is.

14 maart 2018 om 16:04

Rosario, waar Newell's Old Boys uitkomt, was een paar jaar geleden de stad in Argentinië waar de meeste moorden plaatsvonden. Een stad met arme buitenwijken en veel criminaliteit met betrekking tot drugshandel. Messi zal ongetwijfeld warme gevoelens koesteren voor zijn jeugdclub, maar Barcelona is net zo goed zijn jeugdclub, gezien hij daar terecht kwam op zijn 13e. Messi zelf zal in Rosario natuurlijk op handen worden gedragen, maar het lijkt me inderdaad niet gek als hij besluit in Barcelona te blijven.

Naar City overstappen lijkt me ook onwaarschijnlijk... De enige reden dat dat aantrekkelijk zou kunnen zijn, is Guardiola. Maar de kans lijkt me eerlijk gezegd groter dat Pep terugkomt naar Barcelona dan dat Messi vertrekt.

Messi erbij hebben zou leuk zijn, maar ja we weten allemaal dat als hij Barcelona verlaat het Argentinie word. Is nu 30, dus City zou niet veel meer hebben aan Messi, en zeker niet voor 400 miljoen

14 maart 2018 om 14:12

Die 400 miljoen is zo terug verdiend met de shirtverkoop, extra sponsor geld en een tourtje door Azië.

14 maart 2018 om 15:39

Dat geld terugverdienen met shirtverkoop is echt een fabeltje

14 maart 2018 om 16:34

Het hangt er maar net vanaf hoe een contract wordt opgesteld op het gebied van portretrechten tussen speler/club/tenue leverancier.

14 maart 2018 om 22:42

Nieuwe sponsor deals, internationale tours

Messi is niet zomaar een topper, maar Lionel Messi doet mij geloven in buitenaards leven. Hij is zo angstaanjagend goed, zo verschrikkelijk fijn besnaard en echt een hele natuurlijke voetballer om te zien.

Enerzijds ben ik benieuwd hoe hij zich zou houden in een andere competitie, anderzijds mag het sprookje bij Barcelona nog jaren duren naar mijn mening. Ik vrees het tijdperk dat Messi stopt bij Barcelona, simpelweg omdat deze man zulke grote schoenen (ha-ha) heeft om te vullen, dat dit gewoonweg niet mogelijk is. Hij is echt niet 1-op-1 te vervangen door een andere speler. Erg benieuwd hoe lang hij ons nog verblijdt met zijn genialiteit.

14 maart 2018 om 13:56

Goed stuk, hoe zou je het omschrijven als het gaat over Cristiano Ronaldo? (geen vergelijking maar puur Ronaldo)

14 maart 2018 om 13:57

Er staat altijd weer een nieuw fenomeen op. Dat was na Cruijff zo, na Ronaldo, na Ronaldinho en zo zal het ook na Messi zijn.

14 maart 2018 om 14:00

Zodra Messi en Cr7 stoppen is er maar 1 iemand die voor de toeschouwer de absolute ster zal worden en dat is Neymar, mits hij ook in team belang gaat spelen. De kijker houdt absoluut ook van een geniale pass van bijv. De bruyne, of een dribbel van Iniesta, maar we zullen altijd hongerig blijven naar spelers als Messi en Cr7 in mijn ogen kan alleen Neymar dat waarmaken.
Het verschil tussen absolute top en een wereldster.

14 maart 2018 om 14:13

Nick, als mensen dit maar begrepen. Beste ooit’ wie heeft dat bedacht? Totaal niet realistisch of tijdsgebonden.. Na Pelé en Maradona en weet k wat voor spelers er langskwamen. Maar er komt altijd een ‘betere’ speler met betere stats. Dat is in elke sport zo en daar is voetbal niet anders. Dat Messi en Ronaldo legendes zijn/worden= duidelijke verhaal! Maar men die roept beste ooit en er komt niemand die het beter zal doen..dan kan je blijkbaar niet verder kijken dan je neus lang is en reageer je puur emotioneel dan rationeel. Verder vind ik Messi een grotere en betere speler dan Ronaldo, maar dat is mijn mening. Iedereen heeft er een en mag die uitspreken. Maar beste ooit bestaat niet en zal niet bestaan. Tenzij voetbal wordt afgeschaft, dan mogen die stats etc. erbij genomen worden.

14 maart 2018 om 15:17

Inderdaad, de beste ooit is tamelijk subjectief. Voor mij is Cruijff de beste ooit omdat hij het spelletje wezenlijk veranderd heeft. Iets wat niemand voor of na hem heeft gedaan.

Messi mag van mij in het rijtje Cruijff, Pele, Maradona, Ronaldo vind ik vooral een fenomeen vanwege zijn goals maar verder ben ik niet zo gecharmeerd van hem als voetballer.

15 maart 2018 om 02:15

Heb je ze überhaupt ooit zien spelen?

14 maart 2018 om 14:53

Het verwondert mij altijd hoe overdreven mensen kunnen doen over een voetballer. Hij is exceptioneel goed in zijn werk. Maar het is blijft een mens.

Bij het lezen van de titel ging ik er eigenlijk vanuit dat dit een citaat was vanuit het Barca kamp. Ik verwacht namelijk dat Barca het toch wel heel moeilijk gaat krijgen nadat Messi Spanje achter zich laat. Ik zie af en toe weleens wedstrijden van Barca in La Liga (en natuurlijk de CL), maar als je ziet hoevaak Barca nog steeds afhankelijk is van de geniale ingevingen van Messi.. best bizar. Wedstrijden tegen kleintjes, waarbij Messi rust krijgt maar uiteindelijk toch ingebracht moet worden om de overwinning veilig te stellen. Denk dat ze het nog aardig moeilijk gaan krijgen wanneer deze geweldenaar stopt.

14 maart 2018 om 13:57

Jij zegt eigenlijk. Had barca Messi niet, dan werden ze geen kampioen en daar ben ik het helemaal mee eens. Gewoon 70% als het niet meer is van het hele spel.

14 maart 2018 om 14:40

Dat is meestal als je de beste speler ooit hebt ,hij wordt niet voor niets de beste genoemd ,als lebron James stopt is de cavaliers ook niets

14 maart 2018 om 17:12

Maar dan is het geen goed team, dan is het puur Messi en co. Barca wordt altijd geroemd dat het 1 vd beste teams in Europa is, maar dat is dan puur door de aanwezigheid van Messi. Zodra hij stopt, zakt het niveau enorm. Dat hoeft niet altijd zo te zijn als de rest van het team ook gewoon goed draait. Dan zou de beste net dat beetje extra toevoegen. Messi voegt hier echter het leeuwendeel toe.

Laten we Messi nu niet gaan hypen en zeggen dat hij de beste speler ooit is.
Zelfs van zijn generatie is hij niet eens de onomstreden beste speler, die titel moet hij delen met Cristiano Ronaldo.
De beste speler ooit is nog altijd Pelé, gevolgd door Maradona en Johan Cruijff.
Messi staat bij mij pas op een 4e plaats.

14 maart 2018 om 14:09

Ik ben echt totaal geen Barca fanboy, maar de spelers die jij noemt speelden in een totaal ander tijdperk. Er bestaat een kans, dat als die jongens nu zouden spelen, ze niet zouden uitblinken zoals ze in het verleden deden. Messi blinkt nu al zoveel jaar uit, terwijl het niveau van voetbal alleen maar geklommen is. Op basis daarvan kun je denk ik toch wel stellen dat er geen betere is geweest als Messi (en voorlopig ook niet zal komen).

14 maart 2018 om 15:15

@mr_united dat is inderdaad een moeilijke vergelijking om te maken maar ajaxrene mag toch wel een mening hebben ofniet , weet jij dan zeker dat messi had kunnen uitblinken als hij in hun tijd had gespeelt ???? wat wel zeker is , pele heeft 1208 goals gemaakt in zijn carriere en messi minder als de helft daarvan , ook is pele 3 keer wereldkampioen geweest messi nog nooit , maradonna was ook gewoon een fantastische voetballer die argentinie in zijn eentje op sleeptouw nam en wereldkampioen maakte , ik heb messi argentinie nog nooit op sleeptouw zien nemen en een prijs zien pakken , ik vind messi een fantastische voetballer die bij mij in de top 5 staat van beste voetballers allertijden maar ik kan niet zeggen op welke plaats omdat je spelers uit verschillende tijden niet met elkaar kunt vergelijken

14 maart 2018 om 16:06

Ik weet 200% zeker dat Messi in hun tijd helemaal had geschitterd.. waarom? In die tijd was het niveau veel lager. De snelheid was lachwekkend, veel spelers waren echt niet de topsporters/atleten die het nu zijn.. het algehele niveau waa gewoon echt veel lager dan vandaag de dag. Als Messi nu dan uitblinkt, dan lijkt het me nogal logisch dat hij toen alleen nog maar beter was geweest.. is geen hogere wiskunde ofzo. Andersom is het inderdaad lastig te zeggen, maar ik blijf bij mijn standpunt dat Messi ongeëvenaard is.

14 maart 2018 om 16:26

als het geen hogere wiskunde is volgens jou .... je moet er dan vanuit gaan dat messi als ie in die tijd had gevoetbald ook niet de top atleet was geweest die hij nu is , 30 jaar geleden was het wereldrecord schaatsen op de 10 km ook een stuk langzamer als dat ie nu was omdat de schaatsers van nu een stuk atletischer en getrainder zijn dan vroeger dat geld voor voetballers net zo , de mensheid verandert dus het is onmogelijk om die tijden te vergelijken

14 maart 2018 om 17:15

Dat is zeker waar, maar ik doelde op de Messi van nu, maar dan in het oude tijdperk. Net als de Pele/Maradonna/Cruijf van toen in het hedendaagse tijdperk. Dan kan je toch wel stellen dat Messi toen ook gewoon de beste was geweest, andersom is dat moeilijker te zeggen.

14 maart 2018 om 19:03

ik durf het echt niet te zeggen messi is echt geweldig nu , vroeger waren er geweldige spelers en in de toekomst zullen er nog veel geweldige spelers volgen , en iedereen vind de beste speler van zijn tijd toch de beste ooit , als je over 70 jaar tegen iemand zegt dat messi de beste speler ooit was dan zeggen ze dat je hem niet helemaal spoort waarschijnlijk

14 maart 2018 om 14:16

Voor het eerst dat ik ‘Messi’ en ‘Hypen’ in een zin terug lees. Je kan ook gewoon kijken naar de cijfers; gewonnen (individuele) prijzen, doelpunten, assists.

14 maart 2018 om 14:45

In de tijd van Pelé had je 5 minuten de tijd om een bal aan te nemen. Veel spelers rookten gewoon. Totaal niet te vergelijken met deze tijd. Nu zijn het allemaal topatleten. Messi presteert al meer dan 10 jaar op topniveau. Je kan uren en uren naar zijn acties en dribbels kijken op youtube. Daarnaast scoort hij ook nog als een malle. Hij heeft verschillende goals gemaakt dat hij vanaf de middenlijn 4/5/6 man passeert en scoort. Geen enkele andere speler kan dit.

En Ronaldo?? Laat me niet lachen. Dat is gewoon een spits. Van Nistelrooy 3.0

Messi is een genie.

14 maart 2018 om 15:43

Over welke Ronaldo heb je het Pablo? Want de Braziliaan was echt niet 'gewoon' een spits.

14 maart 2018 om 16:55

@quirento

Cris wss

14 maart 2018 om 17:02

van nistelrooy was ook niet "gewoon " een spits wat er nu in de eredivisie rond loopt is gewoon

14 maart 2018 om 18:28

Cr7. De Braziliaan was een veel betere voetballer.

14 maart 2018 om 16:54

@ajaxrene

Wil je gewoon dat er op je gereageerd wordt? Ja éh? Messi en hype in 1 zin, wauw.

14 maart 2018 om 19:21

Hou toch op met je Pelé man , een man die alleen in Brazilië gespeeld heeft , die tegen verdedigers speelde waar zoveel ruimte tussen zat dat hij nog tijd had om een peukie op te steken .....en aub noem ronaldo ( CR7) helemaal niet bij de beste ooit dat is een geweldige afmaker maar qua voetbal kwaliteiten niet in de buurt komt van Messi dus aub als je reageerd zeg dan iets nuttigs maar brabbel niet deze onzin uit

ik krijg het idee dat sommige hier meer opgewonden raken van messi als van hun eigen vrouw

14 maart 2018 om 15:41

Als je je verveelt moet is topics over Messi of Ronaldo opzoeken. Je lacht je gegarandeerd kapot om het feit dat volwassen mensen ruzie maken over wie er beter tegen een bal kan trappen

hahaha ja ik zie het hier al , sommige hebben volgens mij een foto van mess of ronaldo i boven hun bed hangen , anders krijgen ze hem niet meer omhoog

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Chelsea1510
4.Watford125
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
John StonesVerdediger10
Kyle WalkerVerdediger10
Vincent KompanyVerdediger10
Nicolás OtamendiVerdediger10
Leroy SanéMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

3590 fans
Aanvaller, 31 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Barcelona 4 4 0 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
2015/2016 Barcelona 33 26 3 0
2014/2015 Barcelona 38 43 4 0

In de wandelgangen

Vrijdag 21 september
Newcastle United heeft weer interesse in Nicolás Tagliafico, maar krijgt forse concurrentie uit Italië. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren