‘Ik wilde de ballenjongen geen pijn doen, maar gewoon de bal oppakken’

Woensdag, 14 maart 2018 om

Shakhtar Donetsk had voorafgaand aan het duel met AS Roma dinsdagavond goede papieren om de kwartfinales van de Champions League te halen, maar een doelpunt van Edin Dzeko zorgde ervoor dat de Romeinen verder bekerden. Tijdens de wedstrijd vond er nog een opmerkelijk incident plaats tussen Facudno Ferreyra en een ballenjongen.

Tien minuten voor tijd, met een 1-0 achterstand, wilde de 27-jarige aanvaller snel verder met het spel door een bal snel op te pikken. Een ballenjongen liep volgens Ferreyra hinderlijk in de weg en de Argentijn ontfutselde het leer van het kind af, waarna laatstgenoemde over de boarding vloog. Na afloop wilde Ferreyra graag zijn excuses aanbieden voor het voorval.

ONGELOFELIJK! ?? FC SHAKHTAR eindigde het duel met AS Roma met 10 na een rode kaart van Ivan Ordets, maar deze BIZARRE actie van Facundo Ferreyra werd slechts met geel bestraft!

Posted by voetbalzone on Tuesday, March 13, 2018

“Ik wilde de jongen geen pijn doen, maar gewoon de bal oppakken”, citeert onder meer Matchday. “Vanuit mijn kant waren er geen kwade bedoelingen. Ik wilde dat het spel snel voortgezet werd. Na de wedstrijd heb ik gepraat met de spelers van Roma en mijn excuses aangeboden. Ik wilde ook nog even sorry zeggen tegen de ballenjongen, maar er werd mij verteld dat hij al naar huis was.”Gerelateerd

21 reacties (laatste reactie door admiral-ackbar)

Wat een grap, die rode kaart. Ballenjongen gaat wel erg gewillig en overdreven de boarding over.

14 maart 2018 om 14:39

Een grap? Hier zijn gewoon spelregels over. Aan mensen zitten, ook mensen die het veld op komen, maar zeker ballenjongens is gewoon reden voor een plaatsverwijzing. Dat is niet voor niets. Spelers mogen zich helemaal niet bemoeien met dingen die op het veld gebeuren als het niet over voetbal gaat. Het is aan het arbitrale kwartet om tegen die ballenjongen op te treden. Spelers horen hun handjes thuis te houden, klaar.

14 maart 2018 om 14:46

Alsof arbitrage ooit optreed tegen een ballenjongen? En wat wil de scheids dan doen? Die ballenjongens moeten ook eens een keer manieren leren. Hoe vaak zij wel niet meehelpen tijdrekken e.d.

14 maart 2018 om 14:58

De scheidsrechters hebben het recht om mensen weg te sturen. Ze kunnen zelfs stewards of supporters de weg wijzen zo nodig.

Volgens mij werd er recentelijk nog een ballenjongen weggestuurd (weet niet meer precies welke competitie) en ook stuurde de scheids iemand van het ondersteunend medische team weg toen diegene de bal in bezit bleef houden in Portugal.

14 maart 2018 om 15:06

Alsof de ballenjongen zoiets boeit? Die vind dat waarschijnlijk alleen maar mooi. Bovendien is het wegsturen van zo iemand ,ondanks die keer dan, iets heel ongewoons, wat je bijna nooit ziet. Tientallen compilaties op youtube te vinden met tijdrekkende ballenjongens

14 maart 2018 om 15:31

Rode kaart voor een ballenjongen?? Tot dat het je eigen team overkomt dan ga je er aan ergeren

14 maart 2018 om 17:31

arsen(e)al

"die ballenjongens moeten ook eens een keer manieren leren."

Sorry, lees ik dit nou echt? Wat een onzin zeg, het is de taak van de clubs om die jongetjes manieren te leren, en zeker niet voor de spelers. Sowieso, wat een waanzinnige suggestie dat voetballers zich aan kinderen mogen vergrijpen van jou om die kids 'manieren te leren'.

En of arbitrage optreedt tegen ballenjongens, of niet, dat is al helemaal geen argument om, dus, maar gewoon eigenrichting toe te passen. Alsof ik het recht zou hebben om iemand die door rood rijdt uit zijn auto te sleuren en in mekaar te beuken, om hem 'manieren te leren' omdat de politie niet tegen hem optreed zeg,.... kom op hé!

14 maart 2018 om 19:02

Dat voetballers zich mogen vergrijpen aan kinderen maak jij ervan. Laat staan om ze manieren bij te brengen

14 maart 2018 om 20:15

Waarom klinkt vergrijpen aan kinderen zo als een misdrijf..? Xd

Is idd niet slim om af te reageren op die kids, dit is voor hun gewoon kattekwaad. Echter uiterst onsportief vanuit de thuisclub, dus boetes uitdelen voor deze taferelen zodat de clubs hier ook volwassen mee om leren gaan, is mijn voorstel

14 maart 2018 om 15:00

Ferreyra kreeg geel voor deze actie. De rode kaart was toen al gevallen.

14 maart 2018 om 15:21

Klopt, bedoelde gele kaart!

De scheids was nog bezig met alle spelers, dus waarom wil je zo snel die bal hebben? Je had alsnog mogen wachten.. Bovendien hoor je met je poten van dat kind af te blijven.

Gewoon van een kind afblijven, belachelijke actie van deze man. De scheids kan bij zo’n akkefietje gewoon extra tijd bijschrijven, wat nu niet eens nodig was, want het spel lag al stil.

Hier stoor ik me mateloos aan. Die ballenjongen hoort gewoon zijn taak te doen en de bal zo snel mogelijk in het spel te brengen. Hij wordt echter door de club aangemoedigd om tijd te rekken en hier kan ik echt niet tegen. Voor zoiets mogen ze voor mijn part de clubs boetes opleggen en/of die ballenjongens niet meer gebruiken. Dit heeft toch niets meer met het spelletje te maken? En dan al die hypocriete reacties hierop..

14 maart 2018 om 15:47

Het spel lag al stil..

14 maart 2018 om 16:41

de ballenjongens bij jou club rekken net zoveel tijd als jou club voorstaat , dus als jij de wereld wil verbeteren begin dan bij je eigen club zou ik zeggen

Is toch mooi als ballenjongens lekker hun momentje pakken, hoort gewoon bij het thuisvoordeel vind ik. Het is aan de scheids om hierin grenzen te stellen.

Of hebben we liever die ballen meisjes zoals bij de bekerfinale die meerdere ballen het veld ingooien, het liefst nog voordat een bal daadwerkelijk uit is?

Die ballenjongen moet die bal gewoon geven. Daarnaast lijkt het wel een putty patroller van power rangers zo overdreven valt-ie.

14 maart 2018 om 16:12

Niet gek als de 'goede' voorbeelden vlak voor hem staan. Het is een grote theatershow tegenwoordig. Te walgelijk.

14 maart 2018 om 16:15

Tja, goed punt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Shakhtar Donetsk

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Marlos Romero BonfimMiddenvelder248
Viktor KovalenkoMiddenvelder230
BernardMiddenvelder212
A. ShinderAanvaller218
Darijo SrnaVerdediger192
Yaroslav RakitskiyVerdediger182
Voor de complete selectie: Clubpagina Shakhtar Donetsk.

In de wandelgangen

Vrijdag 21 september
Newcastle United heeft weer interesse in Nicolás Tagliafico, maar krijgt forse concurrentie uit Italië. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren