Van Marwijk: ‘Weet niet of ik het net zo had aangepakt als Koeman nu doet’

Woensdag, 14 maart 2018 om

De aankomst van de Oranje-internationals bij Huis ter Duin was in de afgelopen decennia een geliefd media-moment, maar Ronald Koeman breekt in de eerste maanden van zijn bondscoachschap met deze traditie. De nieuwe keuzeheer kiest ervoor om de activiteiten van het Nederlands elftal te verhuizen naar de KNVB Campus in Zeist en heeft aangegeven dat media en fans alleen nog welkom zijn tijdens het eerste kwartier van een training, terwijl hij ook vaker besloten wil oefenen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij dat Ronald Koeman het op een goede manier aanpakt?


Gerelateerd

16 reacties (laatste reactie door walle)

Ik snap het goed, de media schrijft altijd zoveel onzin over Oranje en over de jonge spelers. Ze halen enkel randzaken aan en bakkeleien allemaal over een hoed of een gekleurd stukje haar of felle schoenen. Vrij weinig zie ik voetbaltechnische zaken voorbij komen of echt kritisch voetbalgerichte vragen. Wat is dan het nut om er media bij te hebben? Schroef eerst je niveau maar eens op en dan kan de ploeg in alle rust zonder de roddelpers zich ontwikkelen tot een hechte groep.

14 maart 2018 om 12:59

Helemaal mee eens. De media heeft dit aan zichzelf te wijten. Als er nu eens een keer geen gezeik komt op randzaken zal de sfeer verbeteren en het zelfvertrouwen groeien.

14 maart 2018 om 13:12

Wat ik vooral zo jammer vind is dat de media het alleen maar erger maakt voor ons nationale voetbalteam. Door dat gezeik haal je spelers er ook vanaf. Ik zou het goed snappen als een Depay helemaal geen zin heeft om weer af te reizen naar Nederland om te trainen met Oranje als er alleen maar op hem gezeken wordt omtrent randzaken. Het draagt enkel negatief bij voor jonge spelers, de media bestaande uit grijze muizen kan dat blijkbaar niet begrijpen en blijven hangen in 'vroeger' had men nog wel mentaliteit geneuzel.

14 maart 2018 om 13:15

De media zijn ook degenen die klagen over dit besluit, niet zozeer de supporters. Dat zegt wel genoeg hoever de media er weer vanaf staat en zichzelf rijkelijk overschat.

14 maart 2018 om 13:45

Buiten dat is het ook gewoon heel onprofessioneel om bij het uitvoeren van je werk continu meekijkende mensen om je heen hebt. Voetbal is van het volk wordt dan vaak gezegd, maar het volk heeft ook de kans om het voetbal te aanschouwen: in het stadion.

De media is om het voetbal heen gebouwd en niet andersom. Alles wat je leest is negatief en iedereen staat in de rij om te praten over 'de huidige staat van het Nederlands voetbal'. Ik kan er prima mee leven de komende tijd niet te lezen wat Memphis aan heeft naar de training of door wie Weghorst naar het hotel is gebracht. Volledige focus op het voetbal, zodat we na twee afwezigheden in 2020 weer op een eindtoernooi aanwezig kunnen zijn. Prima besluit Koeman!

14 maart 2018 om 13:17

Precies dit. Het maakt me echt niet uit of Memphis een hoed, trainingspak of maatpak draagt als hij aankomt voor een week Nederlands Elftal en ik kan me ook niet voorstellen dat de Nederlandse voetballiefhebber hierop zit te wachten.

De resultaten waren slecht bij het Nederlands Elftal met als gevolg dat de media zich als verkapte RTL Boulevard ging gedragen. Prima besluit, lekker de focus op voetbal leggen.

Ik denk serieus dat die Koeman een hele hele goede bondscoach wordt, ik vind al hebben we een kut jaar of half jaar met wedstrijden met Koeman aan het roer we gewoon door moeten blijven gaan, geef hem de tijd en we hebben een heel stabiel elftal.

En Koeman ging geen bloedgeld ophalen in Saoedi Arabië. Ik zeg erbij, ik had het zo niet aangepakt.

Hartstikke logisch. Geen negatieve berichtgeving meer over het Nederlands elftal. Ook al verliezen ze, ze doen heus wel hun best. Als we dan een keer winnen, mag de media er weer bij om de feestvreugde te verslaan en complimenten uit de delen.

Geldt ook voor het publiek in het stadion overigens. Juichen of gewoon je mond houden. Boe roepen en fluiten, moeten ze verbieden.

Ook zonder de media zou voetbal namelijk nog een globale sport zijn waar miljarden in omgaan. Dat komt heus niet door de sponsordeals waarbij bedrijven honderden miljoenen betalen om met hun merk op dat shirt te staan zodat mensen dat zien op de tv (je weet wel, een medium).

Het is maar goed dat voetbal als begrip haar bestaansrecht niet ontleent aan de media, anders zou dit wel een dom verhaal zijn zeg.

14 maart 2018 om 13:49

Je hebt een goed verhaal, alleen ga je aan het einde wel de mist in in mijn ogen. De media in algemene zin speelt echt wel een hele grote rol in het geld wat de ronde doet. Zonder media zouden de wedstrijden niet eens op tv zijn. Niet alleen sponsorcontracten, maar dus ook tv geld en populariteit (afzetmark) zal krimpen. Nogmaals, goed betoog maar je laat je door emotie wel heel ver meevoeren. Of ik interpreteer je reactie verkeerd.

14 maart 2018 om 13:54

Mijn reactie was in zijn geheel sarcastisch

Voetbal ontleent haar bestaansrecht volledig aan de media en als het goed gaat staan ze de lovende pers maar al te graag te woord. Die media-aandacht hoort nou eenmaal bij het vak. Dat is als het goed gaat prachtig, je wordt vereerd als held en mensen willen met je op de foto. Als het slecht gaat is het naar en zeggen ze dat je een stomme hoed op hebt en te veel tatoeages. Als ze daar niet tegen kunnen, staat het ze compleet vrij om net als de gewone mens van 9 tot 5 op kantoor te zitten en het salaris dat ze nu in een week verdienen voortaan te verdienen en een jaar of 2.

14 maart 2018 om 14:11

Een goede voetbaljournalist schrijft over voetbal, heeft verstand en kennis van die sport, en weet essentiële zaken over te brengen op een geïnteresseerd en kundig publiek. Maar die sprookjeswereld bestaat allang niet meer met al die over mekaar heen struikelende commerciële zenders, paparazzi en roddelsproeiers die elke randzaak uitvergroten en overbelichten. En dat "kundige publiek" bestaat ook allang niet meer, maar is veranderd in een grote grijze massa napraters en ophitsers.
Doe alsof je ze heel serieus neemt maar hou ze vooral op afstand, hoe verder hoe liever. Wat ze gaan schrijven is van te voren al bekend:
Als de resultaten slecht zijn faalt de staf, moet de trainer ophoepelen en deugt er niks van de opstelling.
Als de resultaten goed zijn hebben ze altijd al gezegd dat dit de goeie taktiek, je juiste opstelling en de ideale spelers zijn.
Zo simpel is dat....

14 maart 2018 om 14:23

Niemand zit te wachten op essentiële zaken. Mensen willen schandalen, entertainment en pulp. Het best bekeken programma van Nederland is Hart van Nederland en Justin Bieber is de best verkopende artiest. Vraag en aanbod is het, verder niets.

Ja de situatie is nu natuurlijk ook heel anders. Van Marwijk had een hele goede groep, en had in zijn eerste 3,5 jaar tot aan het EK '12 welgeteld 1 belangrijke wedstrijd verloren (wk finale). Dan is de pers natuurlijk niet een hele grote afleiding. De komende tijd zal Koeman veel meer druk vanuit de pers krijgen, zeker gezien het programma dat hem te wachten staat. Een beetje rust creëren is gewoon helemaal niet verkeerd denk ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 17
2187 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Daley BlindVerdediger60
Georginio WijnaldumMiddenvelder61
Kevin StrootmanMiddenvelder50
Wesley SneijderMiddenvelder52
Quincy PromesMiddenvelder53
Davy KlaassenMiddenvelder51
Bas DostAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

88 fans
Coach, 66 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 21 september
Newcastle United heeft weer interesse in Nicolás Tagliafico, maar krijgt forse concurrentie uit Italië. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren