‘Eigenlijk was zijn plan te goedkoop, voor 30 miljoen kun je De Kuip renoveren’

Woensdag, 14 maart 2018 om

Feyenoord lijkt zijn zinnen te hebben gezet op een gloednieuw stadion aan de Nieuwe Maas en heeft daarvoor de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs al in de arm genomen. Niet iedereen is het echter met die nieuwe plannen eens en gemeenteraadslid en lijsttrekker van Stadsinitiatief Rotterdam Jos Verveen legt in onderstaande video uit dat hij denkt dat er op de achtergrond andere belangen spelen.

Actuele video's

Highlights: Boca Juniors - Cruzeiro

Highlights: Independiente - River Plate

REWIND | #AJAGRO


Poll

Ben jij het eens met Jos Verveen?


Gerelateerd

15 reacties (laatste reactie door hoe li kan)

Deze meneer behoort geen podium te krijgen. Dat gene wat nu 1 iemand zegt te kunnen doen was reeds afgeschreven door 10 andere kenners. Deze meneer wilt op de onderbuikgevoelens van een groep Feyenoorders een zetel bemachtigen.

14 maart 2018 om 12:03

Sinds vijftien jaar weten we dat inspelen en teren op onderbuikgevoelens gewoon een mooie succesformule is om heel veel stemmen te trekken in de politiek. Dat heeft deze meneer dus goed gezien!

Los daarvan, probleem is en blijft dat er kenners zijn die het verhaal van deze meneer onderschrijven. Dat hij maar wat uit zijn nek lult, dat is niet waar. Er zijn wel degelijk experts die stllen dat het project enorm risicovol is en zij wijzen daarbij op een aantal kernpunten die niet deugen, op voorhand.

Maar aan de andere kant zitten weer anders experts die exact het tegengestelde zeggen. En dat kan gewoon hoor. Het is in het leven namelijk ook zo dat dingen vaak maar net zo zijn als jouw invalshoek die je kiest om naar een probleem op oplossing te kijken. En dat is hier ook zo. Dus dan staan er gewoon twee stammen tegenover elkaar. Allebei met argumenten die door experts aangedragen zijn.

Waarmee ik niet zeg dat de ene oplossing (renovatie) per definitie slecht is of dat de andere oplossing heilig is. Instinctief zeg ik dat nieuwbouw op de langere termijn beter is voor de club. Maar of dat ook zo is, is op dit moment moeiljik vast te stellen omdat zoveel zaken in de toekomst niet te voorspellen zijn.

Maar dat wil dus niet zeggen dat deze man maar wat domme dingen roept. Hij zegt echt wel zinnige dingen.

14 maart 2018 om 12:38

Ik reageerde op dit punt. Puur het verdiepen van de kuip, niet over de totale renovatie of nieuwbouw. Waarbij ik overigens ook denk aan nieuwbouw maar juist omdat ik zelf te weinig kennis van zaken heb op dit gebied laat ik dat ook liever aan anderen over. Denk overigens dat ze mij ook niet zouden inschakelen als adviseur ;>

Diezelfde Jos Verveen beweerde dat hij gewoon voor Feyenoord City had gestemd als zijn plan om de risico's af te dekken was gesteund, Dat doe je nooit als de kans bijna 100 op mislukken is. Dit is gewoon bullshit van hem om stemmen te scoren. Trap er niet in. Snap uberhaupt al niet dat ie van VZ een platvorm krijgt voor deze flauwekul.

14 maart 2018 om 20:31

En het is niet de eerste keer Verveen hier aangehaald wordt.
Ik begrijp niet wat VZ hier mee beoogt.

14 maart 2018 om 23:41

Voornamelikk reacties uitlokken!

15 maart 2018 om 07:20

@FrVatosLocos Je weet toch wel dat Feyenoord City en het stadion los van elkaar staan he? Verveen heeft het puur over het stadion. En heeft gewoon goede punten. Het is gewoon een risico voor Feyenoord om dat stadion te laten bouwen. Mja, het kan ook heel positief uitpakken voor Feyenoord. Het valt allemaal nog te bezien.

Ach meneertje Verveen probeert nog eventjes zijn eigen hachje te redden voordat hij na volgende week werkloos is. Even sneu als vermakelijk, hij werd ook aardig kapot gemaakt laatst in de gemeenteraad. Het gebeurt niet vaak dat de hele raad je gewoon uitlacht om je idiote uitspraken. Alle vormen van renovatie zijn in een vernietigend rapport al helemaal onschadelijk gemaakt, dat is totaal geen optie meer.

Ik heb laatst die rapporten van Movares nog eens doorgenomen over de verschillende renovatievarianten. Die waren echt vernietigend over de mogelijke economische exploitatie van bijvoorbeeld Red de Kuip maar eigenlijk alle renovatievarianten. Het lukt gewoon niet meer om iemand met een skelet van 85 jaar oud om te bouwen naar een jonge chick van 20.

Maar goed, Verveen zit al zo diep in dit dossier dat hij natuurlijk onmogelijk van mening kan veranderen.

Beste Voetbalzone en ook AD, geef deze man a.u.b. geen podium meer. Reddekuip en het BAM plan haalden het al niet. Er wordt steeds geschermd met een TNO rapport dat de Kuip nog 50 jaar mee kan maar dit is een zeer gedateerd rapport. Verschillende partijen als Hypercube, ICC en Movaris hebben al geconcludeerd dat (ver)nieuwbouw de club niet vooruit gaat helpen. De Kuip is zeer gedateerd en pas wanneer men zou gaan verbouwen kan men echt zien wat de staat is van de stalen onderdelen. Waarschijnlijk zal er veel versteviging van de bestaande structuur plaats moeten vinden wat tot zeer hoge kosten zal leiden. Jos Verveen is momenteel bijna wanhopig op zoek naar stemmen omdat hij in de polls op 0 zetels staat. Helaas trapt een aanzienlijk deel van met name de fanatieke achterban er ook nog in. Omwaarheden worden als waarheid verteld en met name social media wordt hiervoor misbruikt.

Wordt dat nieuwe stadion zo'n moderne betonkolos volgens Amerikaans model?
of een Rotterdams saai budgetstadion met gekleurde ledprojectie opsmuk ?
Wordt tijd dat er eindelijk eens duidelijkheid komt.

14 maart 2018 om 20:32

dat klinkt als twee zeer onprettige ontwerpen.

Gisteren kon ik mij wel vinden in de eerste video en de argumenten waarom Feyenoord-city een te risicovol project is. Wat hij nu beweert over de huidige kuip daar moet ik om lachen en lijkt mij totaal niet reeel! De huidige kuip is afgeschreven en klaar! Mij lijkt een stadion zoals dat van Schalke of gladbach reeeler en dat zijn gewoon mooie stadions en daar kunnen ze genoeg uithalen zonder heel gevaarlijk risico te nemen!

het duurt vele jaren voor dat er weer n sfeer terug is in zon nieuw stadion.
Dat was bij de Amsterdam Arena ook.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1518
2.Ajax1313
5.AZ87
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Vrijdag 21 september
Newcastle United heeft weer interesse in Nicolás Tagliafico, maar krijgt forse concurrentie uit Italië. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren