Lukaku ontkent beschuldiging: ‘Nooit zal ik mijn teamgenoten bekritiseren!’

Woensdag, 14 maart 2018 om

Manchester United wist zich dinsdag niet te kwalificeren voor de kwartfinales van de Champions League, aangezien Sevilla met 1-2 zegevierde. Romelu Lukaku zei na afloop in gesprek met BT Sport dat hij teleurgesteld was en leek ook enigszins met de beschuldigende vinger naar zijn ploeggenoten te wijzen. De Belg laat woensdag weten dat hij het commentaar niet zo bedoelde.

Lukaku stak zijn teleurstelling over de uitschakeling niet onder stoelen of banken: "Sommige dingen gingen mis bij sommige spelers. Sommige spelers verstoppen zich. De teleurstelling is gigantisch. Ik vind dat we de wedstrijd goed begonnen, maar daarna kregen zij controle over het spel. We hadden het beter moeten doen, want met de kwaliteit in onze selectie, hadden we ons moeten kwalificeren."

Op Twitter en Instagram zegt de Belgisch international dat hij zijn uitlatingen over zijn ploeggenoten niet zo bedoeld had: "Nooit zal ik mijn teamgenoten bekritiseren! Je gezicht niet laten zien in de kleedkamer als je teleurgesteld bent, is normaal… Het resultaat is verschrikkelijk, maar wij zijn Manchester United en we zullen ons revancheren met jullie support."

"Er staat weer een belangrijke wedstrijd op het programma (zaterdag tegen Brighton & Hove Albion in de kwartfinale van de FA Cup, red.), dus tijd om ons goed voor te bereiden. Nu tweehonderd goals in mijn jonge carrière, maar het is tijd om ook prijzen te pakken in mijn loopbaan. Tijd om nog harder te werken", besluit Lukaku, die dit seizoen alleen nog maar kans lijkt te maken op de FA Cup, gezien de achterstand van United op Manchester City in de Premier League.


Poll

Verwacht jij dat Manchester United de FA Cup gaat winnen?


Gerelateerd

13 reacties (laatste reactie door sammerens)

Of ze de FA cup pakken betwijfel ik nog... ze spelen al het gehele seizoen niet goed met af en toe een uitzondering...

Het ligt dan ook niet aan je teamgenoten inderdaad. Het ligt aan de laffe manier van voetballen met zo een selectie.

Jaren lang een groot fan geweest van Mourinho tot hij het heilige witte elftal verpestte. Nu doet hij dit met Man U en het is neit om aan te zien. Met dit soort spelers, hoor je puur aan te vallen en met backs als Valencia en Young 'allebei geen echte backs' heb je ook 2 spelers die uitstekend kunnen druk zetten.

Nee Lukaku, jij moet jou taak doen en dat is scoren en drukzetten. Dit kan wanneer jou trainer is begint met aanvallen. Dit doet hij helaas nog alleen tegen de kleintjes, tegen de grootte tegenstanders is het al snel taktisch indekken.

14 maart 2018 om 11:32

Sorry hoor maar wat je over real Madrid zegt klopt dus niet! Voor dat Mourinho bij real begon wiste we ons in geen 10 jaar te kwalificeren voor de kwartfinale van de cl sinds zijn komst 3x op rij de have finale bereikt + hij is kampioen geworden in Spanje tegen misschien wel de beste ooit. En dan heb ik het niet eens over de schoonmaak die hij heeft gehouden en spelers die hij heeft gekocht

14 maart 2018 om 12:04

Ik snap je punt niet zo goed?

Natuurlijk heeft Mourinho het niet slecht gedaan, dat beweer ik ook niet.
Maar Madrid heeft er altijd bekend om gestaan, dat het een elftal was dat gerespecteerd werd, er attractief Counter voetbal gespeeld werd en het altijd de grotere partij moest zijn.

Onder Mourinho was het helaas te vaak verdedigend in de grote wedstrijden. Madrid is de koninklijke, Madrid hoort van eigen kracht uit te gaan en door te pushen. Ik was een groot Mourinho fan i.v.m. zijn tactische vermogen, maar wanneer je zo aanvallend kan voetballen en het niet doet, ben je in mijn opinie een schijterd.

14 maart 2018 om 12:04

Ik snap je punt niet zo goed?

Natuurlijk heeft Mourinho het niet slecht gedaan, dat beweer ik ook niet.
Maar Madrid heeft er altijd bekend om gestaan, dat het een elftal was dat gerespecteerd werd, er attractief Counter voetbal gespeeld werd en het altijd de grotere partij moest zijn.

Onder Mourinho was het helaas te vaak verdedigend in de grote wedstrijden. Madrid is de koninklijke, Madrid hoort van eigen kracht uit te gaan en door te pushen. Ik was een groot Mourinho fan i.v.m. zijn tactische vermogen, maar wanneer je zo aanvallend kan voetballen en het niet doet, ben je in mijn opinie een schijterd.

14 maart 2018 om 11:38

Ach van Gaal begon er al mee. Het was toch echt van Gaal die in zijn 5-3-2 ging geloven na het WK 2014. Hij begon bij Man U gewoon 5-3-2 te spelen toen hij daar begon en Man U liet het gewoon gebeuren. Het probleem met Man U is dat er geen voetbalman boven de trainer staat en dat trainers in samenspraak met een niet ex voetballer steeds eigen aankopen mag doen. Man U voldoet aan de wensen van de trainer. Ze hebben geen beleid. Ze weten niet waar ze naartoe willen. Als Mourinho morgen om een speler vraagt dan voldoen ze eraan. Veel spelers zijn middelmaat. Een selectie die totaal niet in balans is. Zo'n Mata is technisch aardig maar veel te traag. Is de enige speler die mensen vrij voor de keeper kan zetten. Vergelijk je dat met Silva dan gáát dat 6 tempos trager. Buiten hem hebben ze niemand. City heeft de Bruyne, Silva, Gundogan en zelfs die Duitse linksbuiten kan spelers voor de keeper zetten. Man U heeft een enorm gebrek aan creativiteit en alleen maar power. Je kan wel de schuld aan Mourinho geven maar het is toch echt Man U wat een wanbeleid voert.

14 maart 2018 om 13:21

Het enige positieve aan de vergelijking met real is dat toen Mourinho wegging ze weer de champions legeau hebben gewonnen.

inderdaad , je zou maar eens eigenaar zijn van united , een paar honderd miljoen euro investeren en dan krijg je zulk voetbal te zien op je vrije dinsdagavond

14 maart 2018 om 12:17

Die eigenaren worden stinkend rijk dankzij United. Daar hoeven we echt geen medelijden mee te hebben. Dat geld dat geinvesteerd wordt komt ook uit de bedrijfsvoering van United zelf, en niet uit de zakken van de familie Glazer.

Dat is het hele probleem ook, de huidige selectie van United is braaf en doet zijn eigen ding niet, de verdedigers zijn of de taal niet machtig of zijn geweldige mietjes qua leiderschap, we missen een Stam, een Vidic, een Cantona die zegt, die tactiek kan me nu even 0 schelen want ik zie een betere manier om de bal voor het doel te krijgen en voor de onze weg te houden, aanvullend om de tactiek van de coach. Makke lammetjes die elkaar niet willen bekritiseren is hetzelfde als een team dat niet samen wil werken. Mourinho moet weg, tijdje goed gegaan maar na de wedstrijd en opmerking van gisteren MOET hij weg.

Ook al was hij gisteren bij de beteren (dat zegt ook meteen genoeg over het niveau van de anderen) wordt het eens tijd dat Lukaku zijn eigen wedstrijden begint te kijken en beseft dat hij geen wereldspits is. Hij toonde wel grinta en inzet, maar het feit dat hij de nummer 9 van United is zegt wel genoeg over de kwaliteit van de huidige selectie.

Het beste van al is dat hij staat te wijzen dat hij de bal moest hebben bij een gemiste kans, terwijl hij verstopt staat achter 3 man.

Samen met Pogba toch wel bij de meest overroepen spelers. Als je die simpele balletjes ziet die Pogba over de lijn trapte. Enorm pijnlijk. We mogen echt gelukkig zijn dat Florentino niet zo gek is geweest om dat absurde bedrag voor hem neer te tellen. Had wel een typische galactico aankoop geweest zoals in zijn eerste termijn. Qua marketing zal het wel een voltreffer zijn, en spectaculair is het ook vaak (dribbels, afsstandschoten), maar wat een flutmentaliteit van een zogezegde topmidfielder. En dan te bedenken dat er sommigen spraken van een ruildeal Kroos + geld voor Pogba. Neen bedankt.

14 maart 2018 om 13:07

Dat stoort me ook enorm aan Lukaku, dat wijzen met zijn armen telkens weer alsof hij die bal daar zal krijgen. Hij staat soms achter twee tegenstanders en wil de bal op een presenteerblaadje hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

134 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 26 september
Eigenaar Dmitry Rybolovlev wil AS Monaco verkopen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren