‘Van Alexis Sánchez tot Pogba: wie speelt er nou echt op zijn niveau?’

Woensdag, 14 maart 2018 om

Manchester United werd dinsdag uit de Champions League gekegeld door Sevilla en Graeme Souness vond de nummer twee van de Premier League een matige partij spelen. De 64-jarige Schot vertelt aan TV3 dat hij met name van de grote namen meer had verwacht in de met 1-2 verloren wedstrijd tegen het bezoek uit Andalusië.

“De spelers hadden voor een wedstrijd als deze met hun staart in de lucht moeten lopen”, aldus Souness, die daarmee aangeeft meer gretigheid te hebben verwacht. “Dit had een wedstrijd moeten zijn die voor die spelers op maat is gemaakt, maar ze zijn nooit echt in hun spel gekomen. Ze hanteerden nooit het tempo dat nodig is om een gemiddelde ploeg als Sevilla voor problemen te stellen”, aldus de oud-coach van onder meer Liverpool.

“De grootste teleurstelling was dat ze helemaal geen verbeeldingskracht aan de dag legden. Ze zochten hun toevlucht steeds tot de grote spits (Romelu Lukaku, red.). Marouane Fellaini op het veld… dat geeft wel aan hoe je van plan bent om te voetballen. Het is wel Manchester United waar je over praat, de grootste club in de wereld en het is gewoon niet goed genoeg. Als je kijkt naar de spelers die op het formulier stonden, dan zitten daar een paar goede spelers bij.”

“Maar van Alexis Sánchez tot Paul Pogba: wie speelt er nou echt op zijn niveau? Dat kan de manager zich aanrekenen. De manager krijgt het beste niet uit deze groep en dat is wél jouw taak om voor elkaar te krijgen. Het lukt Manchester United momenteel gewoon niet”, besluit Souness. In de Premier League staat Manchester United met 65 punten op de tweede plaats en de voorsprong op Tottenham Hotspur en Liverpool bedraagt respectievelijk vier en vijf punten.Gerelateerd

54 reacties (laatste reactie door scouserper)

Wie zou Mourinho moeten vervangen?

14 maart 2018 om 10:58

Garry Neville! nee, gekkigheid.

Ik denk dat United gewoon een goeie Engelse trainer nodig heeft, dat met aanvallend voetbal de supporters wilt vermaken en ook nog is effectief is in het spel.

Niet iedereen kan een Guardiola zijn, maar ik weet dat Fergusons eerste jaren ook niet echt super was.
Misschien tijd om een talentvolle engelse trainer weer de kans te geven.

14 maart 2018 om 11:10

Dat zou indd het beste zijn.er zijn alleen weinig succesvolle Engelse trainers.

14 maart 2018 om 11:42

Een goede Engelse trainer met aanvallend voetbal en effectief spel. Noem jij er ééntje?

Ze dachten met Moyes een kroonprins gevonden te hebben maar dat ging ook flink mis. Ik zou best benieuwd zijn hoe Eddie Howe het zou doen, maar er is zoveel druk bij een club als United dat ik denk dat hij geen tijd krijgt om te bouwen als kleine naam.

14 maart 2018 om 12:06

Dat is dus het probleem, ik ken er geen!

Hierdoor denk ik ook dat het misschien verstandiger is om een oud speler goed op te leiden. Een Giggs heeft nu zijn 1e uitdaging als bondscoach en deed het niet al te slecht met het elftal die hij had bij Man U.

Het zou toch prachtig zijn als Giggs en Scholes het elftal zouden leiden van Man U.

14 maart 2018 om 11:31

Brada-Mufc

Alles hangt af van welke speelstijl je wil. Sarri zou een optie kunnen zijn

14 maart 2018 om 13:29

Aanvallend.het echte united waar ik gek op was geworden.bal veroveren en met ze alle naar voren stormen

14 maart 2018 om 12:25

Ik heb een voorkeur naar Mauricio Pochettino als nieuwe coach.

14 maart 2018 om 12:27

Ik zou Ancelotti wel willen zien op die plek

14 maart 2018 om 14:10

Laurent Blanc,

Die kent de club en is een gentleman

Manchester United de grootse club ter wereld? Voor een voetballer is Real Madrid of Barcelona echt wel het allerhoogste (los van voorkeur). Heb het soms gehad met het hypen van die Premier league en die clubs. Even kijken wat de Engelse clubs hebben gepresteerd in Europa. Enkel City kan volgens mij iets klaarkrijgen in de champions league (en dat is ook na seizoenen van niets te bereiken)

14 maart 2018 om 10:50

@nerazzurri9

Ik ben ook geen fan van dat Engels gehype, maar de feiten zijn gewoon wat ze zijn. United is qua supportersschare en qua budget/inkomsten/omzet gewoon de grootste club ter wereld. Sportief gezien op dit moment natuurlijk niet.

14 maart 2018 om 10:52

Freeza

En dan ben je de grootste club? Ik denk dat we het sportieve toch ook in combinatie moeten nemen. Toch?

14 maart 2018 om 10:54

Sportief gaat het inderdaad wat minder maar als je kijkt hoelang ze hebben gedomineerd en hoeveel ze hebben gewonnen dan kun je wel concluderen dat het 1 van de grootste clubs ter wereld is. Het heeft niet voor niets zo'n grote status weten te vergaren, dat gaat je niet lukken met alleen een leuk clublogo.

14 maart 2018 om 10:59

@nerazzurri9

Hangt vanaf wat je onder grootte verstaat? Grootste club en beste club ter wereld is denk ik niet hetzelfde als je deze termen gebruikt.

14 maart 2018 om 11:00

Is PSV in Nederland dan groter dan Feyenoord? Is Nottingham Forest groter dan Tottenham? Aston Villa net zo groot als Chelsea? Feyenoord groter dan Arsenal omdat zij ooit de CL hebben gewonnen, en Arsenal niet? Ben het met Frieza eens.

14 maart 2018 om 11:27

dhrhek

Dat het 1 van de grootste clubs is ontken ik ook niet. Hier wordt gezegd dat het de grootste club is

14 maart 2018 om 11:28

John Terry

Je moet alles in zijn perspectief zien. Ik vind PSV groter dan Feyenoord. Maar Nottinghal Forest niet dan Tottenham, jee moet beide factoren nemen. Ik vind Real en Barca groter dan Manchester United in zijn geheel

14 maart 2018 om 11:30

Freeza

Ik vat de term grootste club mss anders op dan. Is voor mij een combinatie van supportersaanhang, prijzen, historie,...

14 maart 2018 om 11:42

In wat vind je PSV groter dan Feyenoord? Prestaties alleen? Is Atletico of Dortmund groter dan een United of Chelsea.. Feyenoord is groter maar PSV presteert beter op dit moment.

14 maart 2018 om 11:47

Ik heb niks met de eredivisie maar ik vind PSV inderdaad groter. Meer titels, meer uitstraling,... Waarbij Ajax de grootste club is van Nederland.

United is groter dan Dortmund of Atletico.... Chelsea ook maar dat is natuurlijk een bijeengekochte club dus die staan zowiezo onder Manchester United in Engeland

Dat is mijn persoonlijke mening.

Draai de vraag om ? Waarom vindt jij Feyenoord groter...

14 maart 2018 om 12:22

Barcelona en Real hebben anders meer gewonnen dan United internationaal.

14 maart 2018 om 13:20

Er is een verschil tussen de beste club ter wereld en de grootste club ter wereld. Als bijv een Dortmund de CL wint zijn ze op dat moment de beste, niet de grootste.

14 maart 2018 om 15:01

Ik lach me een ongeluk door veel van jullie reacties. Een paar reaguurders kaarten het gelukkig al aan: het hangt er van af wat je onder grootste verstaat. Letterlijk betekent de grootste club de club met het meeste terrein of wellicht het grootste stadion. Zelfs dat is vaag. Als je zegt dat een club de grootste is, moet je daarom wel stellen in welk opzicht. Qua supporters zal dat Manutd zijn als ik de cijfers mag geloven. Qua prestaties in Europa zal dat Real Madrid zijn over de laatste 5 jaar. Wie financieel gezien de grootste is weet ik niet. Wellicht dat dit ook moeilijk te bepalen is door allerlei vage constructies met schulden en geldschieters. Feit blijft dat Manchester United in vergelijking tot supportersschare en waarde van de spelers al jaren aaneen schandalig ondermaats presteert!

14 maart 2018 om 10:51

Omdat Manchester United als eerste in de Money League staat, en dat is waar het meeste in de voetbalwereld om draait tegenwoordig: geld.

14 maart 2018 om 11:09

nera, stop nou eens met die nutteloze lege opmerkingen de hele tijd. Er wordt helemaal niets gehyped, Utd is de grootste club ter wereld. Dat ze er sportief verre van weg staan doet niets af aan de grootte. Kan je niet leuk vinden, prima, maar het zijn feiten.

Sws vreemd om telkens mensen te moeten zien die maar willen door blijven gaan over een beste competitie. Valt niet te vergelijken totdat we een topclub uit de ene competitie een volledig seizoen mee laten draaien in een andere competitie. Ofwel, zal nooit bewezen worden.

14 maart 2018 om 11:35

Hoe is manutd in hemelsnaam de grootste club ter wereld? Er zijn CLB’s die meer hebben gewonnen en consequent presteren (zie real Madrid en FCB). Engelse clubs worden inderdaad gehyped en nu meer dan ooit nu wordt ingezien dat de Spaanse competitie veel groter is en een niveautje hoger is qua techniek. Engeland staat nu al een aantal jaar aan de zijlijn en united presteert sinds 2010 al matig. Ze waren eens groot en de geschiedenis zal altijd blijven, ze kunnen het nu gewoon niet meer en daarom zijn ze op dit moment geen grote club.

14 maart 2018 om 11:43

Samcro

Ik heb misschien een andere opvatting van grootte. Zoals eerder leg ik uit dat dat voor mij ook het sportieve is. Op de Belgische televisie worden de Engelse clubs echt wel gehyped door analisten en journalisten. Mogelijk door het groot aantal Belgen in de premier league, alhoewel dat dit voorheen ook zo was. Je mag blijkbaar niet zeggen dat de Engelse clubs niks klaarkrijgen in Europa, dat heeft dan met die zogezegde grootte te maken? Als Manchester united de Europa league wint staan ze te klappen, terwijl Sevilla het toernooi meermaals gewonnen heeft de laatste jaren. Ik vind het niet bizar dat een Sevilla dit Manchester United kan uitschakelen, terwijl dit voor velen een wereldprestatie is. Jij vindt dit nutteloze opmerkingen, voor mij is dit iets wat me gewoon opvalt.

14 maart 2018 om 11:53

baassami

Jij bent exact zo'n persoon waar ik het in mijn laatste alinea over heb. Daar valt ook niet mee te discussieren, die zijn zo gefocust op de ene competitie beter noemen dan de andere dat ik er kippenvel van krijg.

nera

Utd is de grootste club in de wereld uitgaande van de Money League en hoe vervelend we het ook vinden, geld is tegenwoordig waar alles om draait.

14 maart 2018 om 11:54

Voetbal is toch een sport? Sinds wanneer gaat voetbal alleen maar over geld? Man u doet sportief all jaren niet meer mee in de top, om ze de grootste club ter wereld te noemen is gewoon naief. Ze verdienen veel geld maar geven het uit aan de verkeerde spelers. In de pl doen ze ook al jaren niet meer mee om de titel. Zelfs Man City is op dit moment groter dan Man United. Als je beweert dat het niet zo is dan zegt dat genoeg.

14 maart 2018 om 12:22

Groot gaat om formaat. Beste gaat om prestaties. Wat een heup geneuzel om interpretatie.

De beste man zegt hier grootste en dat houdt dus het totale formaat van de club in. Daarin is United simpelweg ook de grootste, dan wel op zijn minst bij de 3 grootsten ter wereld.

Nergens wordt gesproken over meest succesvol, of momenteel beste club, want dat zijn ze simpelweg niet.

Verder volledig met Samcro eens. Het is jammer om te zien dat het gros van wat hier reageert vooral bezig is om hun favoriete club of competitie maar de beste te kunnen of mogen noemen. Het niveau hier daalt helaas al enige tijd en het aantal mensen waarvan je van tevoren weet dat de reactie het wegens inhoud de moeite van het lezen waard kan zijn daalt helaas.

14 maart 2018 om 12:25

Sinds wanneer gaat voetbal over geld? Serieus? Sinds wanneer ben jij onder je steen vandaan gekomen?

14 maart 2018 om 13:39

Totaal mee eens. De beste kan.in principe ieder jaar een ander zijn de grootste,kijkend naar omzet,aantal supporters kan jaren dezelfde zijn. Man U staat al jaren in de top 3,ruim voor andere Engelse ploegen,dus wel groter maar niet beter. Ajax is groter dan psv maar ook niet beter op dit moment

14 maart 2018 om 22:58

Ryan Paulssen Jij hebt er heel weinig verstand van zeg man man man. Zoek de cijfers op, grootte gaat om omzet, stadion, naam, geschiedenis, supporters(wereldwijd) noem maar op. Real, Barca en Man Utd zijn op dat gebied toch echt de leiders. Spelersgroep, kwaliteit, prestaties etc maken uit wie de beste is.

Ik las het gisteren nog ergens; Alexis speelt alsof 'ie een transfer wil forceren.. Oftewel; zonder fut, gevoel, inspiratie, noem maar op. Maar dit hele United is niet wat het kan zijn. Toen ze gisteravond achter kwamen zag je ze logischerwijs gingen aanvallen, en hoeveel kansen daar wel niet uit kwamen. Waarom kan Mourinho gewoon niet inzien dat dit United geen underdog is, maar er aanvallend gewoon veel meer mogelijk is zonder de defensieve zekerheid te verliezen?

14 maart 2018 om 11:04

Moet wel zeggen, toen ze daadwerkelij gingen aanvallen kwamen er ook opgelegde kansen voor Sevilla in de counter. De grootste dan nog met Ben Yedder die vogeltjevrij mocht doorlopen, men sjokt er maar wat achteraan bij United. Misschien ziet Mou dit 'lakse' probleem wel bij zijn selectie en handelt hij zo defensief totdat hij weet hoe hij die pepers terug in de achterwerken krijgt, anders heb ik ook echt geen verklaring voor zijn aanhoudende tactiek.

14 maart 2018 om 11:11

Dat is logisch als je vol gas aan moet vallen en je rechtsback voor een aanvallende middenvelder in hebt gewisseld. In een normale wedstrijd moet United deze intentie prima kunnen tonen zonder de defensie zo open te hoeven leggen.

14 maart 2018 om 11:41

Prima, maar dan komen er ook niet zoveel en zulke grote kansen uit als gisteren het geval was. We kunnen moeilijk naar hun kansen wijzen op dat moment maar de ruimte die ze achterin weggaven afdoen met 'dat gebeurt enkel omdat ze aanvielen'

14 maart 2018 om 12:24

Sevilla had tot aan de goal toch ook nauwelijks kansen noemenswaardige kansen? Daarna uit een dood spelmoment direct weer een goal en pas daarna kwamen er meerdere grote kansen voor ze. Lijkt mij toch duidelijk een duidelijk gevolg van het feit dat United met minder mensen achterin stond en met de nadruk vooruit aan het voetballen was.

Pogba zou in het United van SAF begin vd eeuw niet eens op de bank zitten maar wordt nu gezien als een wereldspeler. Rare gang van zaken wel. Ik vind hem ook niet eens goed, hij heeft alleen een wereld reputatie omdat het een showmannetje is buiten het veld

14 maart 2018 om 12:27

Hij stond vorig seizoen gewoon in het elftal van het jaar in een onderzoek van het Cies. In dat onderzoek waren alle spelers uit de top 5 competities meegenomen. Dat is niet omdat hij zo'n leuk showmannetje is buiten het veld.

Hij begon dit seizoen ook gewoon ijzersterk, maar is de laatste maanden totaal weggezakt en presteert op dit moment inderdaad gewoon niets. Hoe hij gisteren in viel was gewoon pijnlijk en ik mag toch hopen dat de beste man vandaag op het matje wordt geroepen om hem eens flink duidelijk te maken dat het allemaal niet vanzelf gaat.

Ik denk dat het niveau van Pogba gewoon niet zo hoog is als verwacht. Spelen in Italie bij een ongenaakbaar Juve is niet hetzelfde als spelen bij een stroef draaiend United in de loodzware premier league.

Het talent heeft hij echt wel, maar wellicht mist hij een stukje mentaliteit of honger naar succes. Ik weet het niet, maar het wordt wel tijd voor Pogba om z'n belofte in te lossen en die laatste stap te zetten. Want bij de absolute top hoort hij gewoon niet.

14 maart 2018 om 11:58

Ben je vergeten met welke 'mannen' Pogba omringd werd destijds bij Juve? Pogba was een waterdrager en wordt nu van hem verwacht dat hij de lijnen gaat uitzetten met 'jongens' als Matic en McTominay lol.

14 maart 2018 om 12:00

Prima, dan noemen we Pogba voortaan een waterdrager die alleen functioneert met goede spelers om zich heen. Een soort Wijnaldum, dus. Past alleen niet echt bij de hype en het prijskaartje.

14 maart 2018 om 13:41

Ik vind het al grappig wanneer mensen Pogba als overrated bestempelen en dan verwijzen naar wie hij bij zich had bij Juve. Deze opmerkingen raken kant noch wal. Als grote fan van Juve kijk ik elke match, en als ik je zeg dat ik nog nooit een spelers als Pogba heb gezien bij Juve dan mag je me geloven op mijn woord. De dingen die hij deed met de bal getuigde van grote klasse en dat op een leeftijd waar je in Italië normaal nog niet in de basis staat. Pogba een waterdrager noemen is belachelijk, ik wil hem meteen terug bij Juve. Je moet hem het vertrouwen en de vrijheid geven om zich uit te leven om het veld, in het systeem van mou voelt hij zich gewoon niet lekker, dit is niet zijn speelstijl. Hij schoot ballen van 30-35meter binnen bij Juve, vrijetrappen, passeerbewegingen die ik alleen van de allerbeste spelers heb gezien. Er scheelt duidelijk iets met Pogba bij ManU, en ik denk dat Mourinho de schuldige is. Er is geen 1 speler die het niveau brengt dat vereist is voor een club als manU, dit kunnen we toch de coach verwijten? Hopelijk staat Pogba open voor een comeback bij Juve, waar hij wel op waarde wordt geschat. Dai Polpo, Forza Juve

14 maart 2018 om 12:44

Dit heb ik al vanaf dag 1 gezegd. Pogba is gewoon overrated, tis geen doelpuntenmaker, geen assistenkoning.. Gewoon een simpele cm die qua uiterlijk en gedrag wel bijzonder is. Hij voegt qua voetbal gewoon weinig toe, bij een goed draaiend juve want veruit het beste in de competitie is dan speel je makkelijk goed mee. Maar bij een slecht draaiend united valt hij gelijk door de mand. @sergiorambo15 je mag van iemand die zoveel geld gekost heeft en al degelijk veel ervaring heeft, mag je toch wel verwachten dat hij middenveld op sleeptouw kan nemen. Maar nee, hij was dat bedrag blijkbaar gewoon nooit waard.

Eddie howe van bournemouth zou geen verkeerde optie zíjn

Ze kunnen beter maar mag niet van Mourinho.

Sevilla is inderdaad een gemiddelde ploeg, maar dan nog spelen ze beter voetbal dan United ooit zal kunnen spelen onder Mourinho. That’s life, that’s football..en dan weglopen van de journalist. Moet leuk zijn voor United fans.

Spelers als Sanchez, Smalling, Matic en Pogba spelen onder hun niveau, maar bv Rashford, Mata, Valencia, Young en Lingard er boven, en Martial, Lukaku, Fellaini etc op hun niveau. Maar genuanceerde analyses hoef je nu natuurlijk niet te verwachten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Everton6-1
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
David de GeaKeeper10
Daley BlindVerdediger10
Phil JonesVerdediger10
Eric BaillyVerdediger10
Antonio Valencia Verdediger10
Nemanja MaticMiddenvelder10
Henrikh MkhitaryanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

441 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Manchester United 5 2 0 0
2017/2018 Manchester United 27 6 5 1
2016/2017 Manchester United 30 5 7 0
2016/2017 Juventus 0 0 0 0
2015/2016 Juventus 35 8 10 0

In de wandelgangen

Zaterdag 22 september
Liverpool bereidt een bod van 35 miljoen euro voor op Nicolo Barella. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren