‘Pijnlijke’ keuze Cocu wekt frustratie op: ‘Dan reageerde ik dat af’

Woensdag, 14 maart 2018 om

PSV lijkt ondanks de 5-0 nederlaag tegen Willem II af te stevenen op het landskampioenschap. Bart Ramselaar maakt momenteel veel speelminuten bij de Eindhovenaren en zal blij zijn als de landstitel wordt gepakt, maar heeft ook mindere momenten gekend. De 21-jarige middenvelder geeft aan dat hij regelmatig chagrijnig was vanwege de keuzes van Phillip Cocu eerder dit seizoen.

"Dat ik op de bank belandde, kwam voor mij onverwachts. Ik had in mijn ogen een goede voorbereiding gedraaid. Ik speelde tegen Osijek niet goed, maar ook niet heel slecht. Het leek voor mij meer een tactische keuze dan dat ik werd gewisseld omdat ik niet in vorm was", zegt Ramselaar in gesprek met Voetbal International. De jongeling geeft aan dat Cocu na de Europese uitschakeling anders ging spelen.

"Met de punt naar voren en twee controleurs erachter. Ja, daarna begonnen we wedstrijden te winnen in de Eredivisie en was er geen reden het elftal te wijzigen", erkent Ramselaar, die toegeeft dat hij niet lekker in zijn vel zat: "In het begin baalde ik natuurlijk ontzettend. Dan was ik chagrijnig en reageerde ik dat af op mensen buiten het voetbal. Op de mensen met wie ik close ben."

"Dat is niet eerlijk en op een gegeven moment moet je de frustratie ook loslaten, omdat je door moet. Het was pijnlijk, maar gelukkig heb ik in die periode wél kunnen spelen met Jong Oranje en kreeg ik toch redelijk wat minuten tijdens invalbeurten”, besluit Ramselaar, die zich heeft teruggeknokt in het basiselftal en dit seizoen tot dusver op 29 gespeelde wedstrijden staat.


Poll

PSV wordt kampioen


Gerelateerd

11 reacties (laatste reactie door constant kante)

Nou moet ik heel eerlijk toegeven dat ik de Eredivisie niet meer wekelijks volg, Maar tijdens mijn vrije weekend volg ik toch een aantal wedstrijden.

Misschien dat iemand anders het kan bevestigen, maar ligt Ramselaar niet heel erg stil in zijn ontwikkeling? Kwam van Utrecht over als een talent en toekomstige vaste basis speler Oranje, maar vind zijn spel niet echt heel speciaal meer als ik er naar zit te kijken.

14 maart 2018 om 10:43

Bart Ramselaar is het levende bewijs dat de stap van de subtop naar de top in Nederland niet vanzelfsprekend is. Ik vond dat René van der Gijp het wel aardig verwoordde maandagavond. Ramselaar speelt momenteel zoals hij bij Utrecht speelde. Alleen is dat voor het niveau van PSV niet genoeg. Hij moet dus nog doorgroeien.

Dus in wezen heb je gelijk, zijn ontwikkeling stokt een beetje.

14 maart 2018 om 11:10

Kun je aangeven en welke speler onder Cocu beter zijn geworden? Er zijn, in mij ogen, heel weinig spelers die beter worden onder Cocu. Als ik bijvoorbeeld Van den Brom of Van der Gaag neem, zie je spelers onder hun leiding wel beter worden.

14 maart 2018 om 11:18

Ben het niet met je eens. Ik vind hem bijna wekelijks weer beter voetballen. Hij speelt in een dienende rol dan is t heel lastig je altijd positief te onderscheiden, veel mensen vonden Simons ook vaak niet veel maar knapte veel werk op, dat doet hij ook. Plus daarbij vind ik dat hij altijd echt 100% geeft elke wedstrijd tot eind aan toe

14 maart 2018 om 11:35

@TrebleX, Zoet heeft de laatste jaren veel stappen gemaakt, Hendrix heeft zich ontwikkeld tot een betrouwbare middenvelder, Bergwijn speelt dit seizoen erg goed tov vorige seizoenen, Locadia is een speler van 16 miljoen geworden onder Cocu en Arias is van een druistige rb naar een hele stabiele en ongelooflijk belangrijke verdediger gegaan.

14 maart 2018 om 11:38

Depay, Locadia, Arias, Brenet, Bergwijn, Wijnaldum, Willems, Isimat, Zoet, Hendrix, Propper etc. Bij PSV is er door vorig seizoen heel veel kritiek op Cocu gekomen doordat het een zwak seizoen was maar aan de andere kant waren de 2 seizoenen ervoor wel gewoon goed waarbij spelers echt goed speelde en zichtbaar beter werden. Hij gaat richting zijn 3e titel met PSV en wat ik nog veel belangrijker vind is dat de spelers tevreden met hem zijn. Dat jongens als Pereiro dan een beetje stil blijven staan in hun ontwikkeling ligt net zo goed aan hun zelf.

14 maart 2018 om 18:41

Locadia? Bergwijn? Brenet? Hendrix? Allemaal spelers van wie een hoger niveau werd verwacht dan er tot nu toe is uitgekomen... Ik zeg niet dat het slechte spelers zijn maar ook zeker niet de verwachte toppers. Van de rest vraag ik me echt af hoe groot de rol van Cocu is geweest. Ik zie in hem meer een resultaattrainer dan een gedreven talentenbegeleider.

14 maart 2018 om 22:19

Dat Zoet stappen heeft gemaakt, komt echt niet door Cocu. Zoet is een goede lijnkeeper. Ik zie hem nog steeds niet zeker overkomen bij hoge ballen. Ook is hij te traag bij spel hervatting waar een counter opgezet kan worden. Ook het communiceren kan altijd beter. Arias was al goed voordat hij kwam. Bergwijn wisselt nog steeds goede wedstrijden af met slechte wedstrijden en is dus ook niet constant. Locadia is een laatbloeier. Waarom noem jij geen spelers als Brenet, Isimat, Luckassen, Perreiro, Maher waar de spelers niet wekelijks beter worden? Sorry hoor, maar Cocu is meer een resultaat trainer. Waarom zet hij Lozano altijd op rechts neer terwijl hij op links meer rendement heeft?

15 maart 2018 om 10:44

Ik vind de slogan dat trainers spelers 'beter moeten maken' ook heel erg overrated. En daarnaast vind ik het nergens op slaan. Als spelers willen verbeteren dan moeten ze dat vooral voor zichzelf doen. Door extra oefeningen, ontwikkelen van je 'verkeerde' been, langer trainen, etc. etc. Daar ligt helemaal geen taak van een trainer. Een trainer moet gewoon zorgen dat hij de groepsprocessen beheert, het welzijn van de spelers in de gaten houdt en zorgen dat hij individuele spelers als team samen kan laten voetballen.

Dat 'spelers beter maken' is echt een nutteloos adagium.

14 maart 2018 om 11:20

Tegen Feyenoord was hij een van de beste. Hij kan het dus wel maar is te wisselvallig.

14 maart 2018 om 11:39

@El Samp,

Heeft denk ik ook met de manier van spelen tegen Feyenoord te maken. Toen zette PSV veel druk en wilde het graag voetballen, in tegenstelling tot veel andere wedstrijden. Als je speelt zoals tegen Feyenoord dan kan Ramselaar ook veel meer brengen.
Als Brands komende zomer de verdediging op orde krijgt, kan PSV volgend seizoen een stuk aanvallender spelen en komt Ramselaar ook beter tot zijn recht hoop ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV2427
2.Ajax1917
5.Vitesse125
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

23 fans
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Maandag 15 oktober
Joachim Andersen heeft zich in de kijker gespeeld bij Tottenham Hotspur. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren