‘Type Toornstra’ getipt voor de top: ‘Feyenoord is hem op zijn lijf geschreven’

Woensdag, 14 maart 2018 om

Sander van de Streek speelt sinds zijn transfer van sc Cambuur naar FC Utrecht afgelopen zomer naar behoren. De aanvallende middenvelder imponeerde met name in de laatste vijf wedstrijden van de Domstedelingen, met vier goals en vier assists. Henk de Jong verwacht dat de 24-jarige Van de Streek in de nabije toekomst wel een stap hogerop kan maken.

"Zo’n bescheiden en fijne knul als Sander buiten de lijnen is, zo’n harde werker is hij erbinnen", legt de trainer van De Graafschap uit. De Jong werkte lange tijd samen met Van de Streek bij Cambuur en was toen al onder de indruk van hem. "Het verbaast mij daarom niet dat hij zich bij FC Utrecht in korte tijd zo snel heeft ontpopt tot een belangrijke speler."

"Hij is een jongen die gemakkelijk ergens aanpikt, ook als het niveau aanvankelijk wat hoger ligt. Met zijn loopvermogen, zijn diepgang en die over-mijn-lijk-mentaliteit past hij bij uitstek bij volksclubs als Cambuur en FC Utrecht. Simpelweg omdat die supporters graag zien hoe Sander voetbalt: gepassioneerd, vol overgave en stiekem heel vaak beslissend met doelpunten en voorzetten."

De Jong ziet een transfer naar Feyenoord nog wel gebeuren, zo gaat hij verder tegenover Voetbal International: "Het type-Jens Toornstra, ja. Iemand die stapje voor stapje vooruitgaat. En reken maar dat Sander nog wel wat stapjes gaat maken. Over twee jaar kan hij mee in de top van Nederland. En dan is er één plek waar hij het best zou passen: Feyenoord. Die club is op zijn lijf geschreven."


Poll

Ben jij het eens met Henk de Jong?


Gerelateerd

40 reacties (laatste reactie door fratelli)

Dit zou ook een typische aankoop voor Martin van Geel zijn. Leuk meekomen bij een subtopper staat bijna garant als een transfer naar Feyenoord tegenwoordig.

14 maart 2018 om 09:59

Dat is ook wel mijn idee, ook al ben ik als FCU supporter een groot fan van hem!
Zeker na de winterstop onder JP de Jong rendeert hij heel erg goed nu hij op 10 staat. Met zijn loopvermogen, diepgang, scorend vermogen en stiekem ook best goede voetbalkwaliteiten is hij de afgelopen weken on fire en bij heel veel doelpunten betrokken.

Zou qua club idd beste bij feyenoord passen, al zou ik psv ook niet helemaal uitsluiten. Of een topclub echter béter wordt van een Sander vd Streek die nu al 24 is, dat is de vraag.

Hij zou misschien ook een mooie transfer kunnen maken naar onderkant Bundesliga of top België ofzo. Voor een 10 ziet het er niet super spectaculair of technisch begaafd uit, maar hij is wel heel erg nuttig voor elke ploeg

14 maart 2018 om 10:52

Fratelli,

Hoezo zou dat niet zo zijn dat feyenoord er beter van wordt? We denken toch ook beter te worden van Ayoub?
Daarnaast is het ook niet zo dat ons niveau nou mijlenver boven jullie (of andere ploegen) uitsteekt. Sterker nog, Utrecht staat gewoon boven ons. Het kan werken, Bayern probeert ook stelselmatig de concurrentie kaal te plukken en zijn daar succesvol mee geworden.

Het enige verschil is dat de spelers wat meer druk kunnen ervaren omdat er meer supporters zijn en dus ook wat meer media aandacht, maar verder zou hij gewoon mee moeten kunnen komen. Zou verkeerde arrogantie zijn door te stellen dat hij bij jullie een meerwaarde is en bij ons niet mee zou kunnen. Op basis waarvan?

14 maart 2018 om 13:23

Oh absoluut denk ik dat ie wel wat kan toevoegen aan het spel van Feyenoord, zeker gezien het huidige middenveld wat gebrek heeft aan enige vorm van creativiteit en diepgang.
Ik denk alleen dat Feyenoord met de begroting die vele malen hoger is als die van Utrecht (dat ze gelijk presteren is dus een wanprestatie van feyenoord/topprestatie van Utrecht) dat Feyenoord op een hoger segment spelers moet inzetten die de selectie echt beter maakt. Vd Streek zou prima mee kunnen komen en ook wel wat toevoegen, maar gaat je geen kampioen maken in de eredivisie.

Misplaatste arrogantie vanuit feyenoord... of juist hogere eisen stellen die passen bij de grootte van de club in begroting en ambitie?

14 maart 2018 om 10:15

Ja snap niet dat ze niet wat spelers bij topclubs wegplukken voor 5m en 1m salaris. Hoe zou dat nou toch komen?

14 maart 2018 om 10:23

Ik geloof dat je mijn punt niet helemaal begrijpt. Martin van Geel heeft als TD van Feyenoord 44 spelers gehaald waarvan er 37 direct uit de Eredivisie kwamen of een flink verleden hadden in de Eredivisie ( Kevin Diks bijvoorbeeld ).

Dat zijn natuurlijk best wel bizarre statistieken en geeft mij het idee dat het scoutingswerk van Martin van Geel bestaat uit het combineren van Studio Sport kijken met de VI Seizoensgids doorbladeren. Ik vind dat van Geel zoveel bizarre Eredivisie aankopen doet, waarmee je nooit gaat aanhaken bij de Nederlandse top. Bilal, Kramer, Tapia, Vejionovic, Diks enzovoorts ga je echt de strijd niet mee winnen.

Afgelopen zomer heeft hij bijna 30 miljoen uitgegeven en volgens mij louter aan Eredivisie spelers. Hoe komt het dat Ajax en PSV spelers als Tagliafico, Sanchez, Lozano kunnen halen en Feyenoord niet?

14 maart 2018 om 10:35

Kijk ook is even waar Feyenoord vandaan komt ten opzichte van PSV of Ajax. Jongens als Lozano en Neres dat zijn spelers waarvoor Ajax en PSV diep voor in de buidel hebben moeten tasten. Daarnaast staan Ajax en vooral PSV de afgelopen tijd toch wel bekend een betere scouting te hebben. Maar niet alles wat uit zuid- Amerika komt slaagt bij Ajax doen Sanchez, Neres en Tagliafico het goed maar Cassierra en Orejuela hebben nog maar weinig laten zien.
Bilal en Tapia deden het gewoon goed als jonge spelers bij Heerenveen en Twente misschien had van Geel wat langer moeten wachten maar zo'n onbegrijpelijke aankopen vond ik het op dat moment niet en Kramer was die 1,5 miljoen ook wel waard.

14 maart 2018 om 10:39

Niet vergeten dat Feyenoord maar 3 fulltime scouts in dienst heeft. Ze zijn logischerwijs dus ook niet aanwezig bij grote internationale (jeugd)toernooien om spelres te scouten.

Een speler als Tagliafico, Sanchez of Lozano komen dus ook simpelweg niet op de radar van Feyenoord en als ze er op komen zijn ze te duur.

14 maart 2018 om 10:39

Je zou je ook kunnen verdiepen in de scouting van Feyenoord, wie zijn de scouts en waar zitten ze? Spelers als Tagliafico, Sanchez en Lozano zijn ook lang gescout, wij zijn helemaal niet bezig aan de andere kant van de oceaan. Dan heeft het ook geen zin om ze toch te kopen, want dan pik je geheid de verkeerde. Ajax en PSV hebben bovendien veel meer geld, een Lozano, of Neres, of Ziyech, om er maar een paar te noemen zou bijna een verdubbeling zijn van onze recordtransfer. Daarom kopen we ze niet.

En daarnaast, als ik Neres zie of Berghuis, Tagliafico of Haps, ik zou niet weten waarom we dan Neres en Tagliafico hadden moeten halen, ik heb liever Berghuis en Haps.

14 maart 2018 om 10:42

Ik weet waar Feyenoord vandaan komt, maar ze hebben deze zomer 26,8 milijoen uitgegeven aan transfers. Dat is ook geen kleingeld en ik vind dat dat grotendeels is uitgegeven aan 'leuke Eredivisie voetballers' en niet aan spelers die Feyenoord een niveau verder gaan helpen.

14 maart 2018 om 10:47

Het probleem bij het halen van al die subtoppers uit de eredivisie, zoals Larsson, Amrabat, Toornstra, Vejinovic etc. is dat ze op (sub)topniveau eredivisie prima mee kunnen voetballen, maar de club niet écht beter maken.

Je hebt in je elftal ook een paar spelers nodig met éxtra kwaliteiten die het team door hun goede spel op sleeptouw kunnen nemen. Types als amrabat, toornstra maar ook vd Streek kunnen daarbij aanhaken en dan ook goed spelen. Maar zij kunnen niet die leidende persoon zijn bij feyenoord waaraan de rest zich optrekt.

Vorig seizoen trok iedereen zich op aan Kuyt en een Jorgensen die heel sterk speelde. Een ervaren, sterke speler als KAE is al minder iemand die de boel leidt en waar de spelers om hem heen zich aan optrekken.

Bij PSV is dit met bijv. van Ginkel wel het geval

Misschien niet realistisch voor feyenoord om spelers à la van Ginkel te halen, maar je moet dan ergens anders een speler halen die de kar kan trekken

14 maart 2018 om 10:48

Ben het deels met je eens Savedbythebell.

Enerzijds vind ik dat je vergeet wat voor goeds hij voor ons gedaan heeft. Anderzijds ben ik het compleet met je eens dat je nooit beter gaat worden als je al die veel te dure eredivisie spelers aanschaft.

Maar tegelijk moet je misschien ook kijken naar de aantrekkingskracht. In Nederland hebben we nog een aardige naam, Maar Psv en Ajax hebben internationaal natuurlijk zoveel meer aantrekkingskracht. Psv heeft een aantal successen gekend met namen als Ronaldo en Romario, dus midden-/Zuid-Amerika houd daar van. En Ajax heeft natuurlijk in het verleden en heden Europese successen gekend en in het buitenland staat de naam Ajax gelijk aan verschillende sterren van nu en vroeger. Dat hebben wij minder dan die 2, dus vraag me af of we daar echt mee kunnen concurreren. Wij zouden misschien meer in het Oostblok moeten scouten dan, want daar zijn die andere 2 (volgens mij) niet heel actief.

14 maart 2018 om 10:49

Maar er zijn wel veel spelers voor gehaald Savedbythebell, er moesten veel spelers vervangen worden dus het was ook nodig. Zo'n Haps was een slimme transfer, kijk eens met wie Ajax en PSV de eerste seizoenshelft op te proppen kwamen als linksback. St. Juste, Amrabat, Larsson, ik zie er flink potentie in. Berghuis, voor de helft van een Neres of Lozano, haalt dezelfde cijfers. Maar daar begint nooit iemand over, nee Feyenoord had voor Neres en Lozano moeten gaan. Je kan kritiek hebben op de aankopen van Van Geel, maar er zit er geen een bij van de bedragen die Ajax of PSV soms uitgeven. PSV betaalde deze winter 10 miljoen voor Romero of zo, dat zijn gokken die Feyenoord niet kan maken. Simpel. We scouten daar ook niet, moeten we er dan maar eentje lukraak kopen? In de eredivisie loopt zat talent.

14 maart 2018 om 10:51

@ Baardgrasmus

Meen je die vergelijkingen serieus?

Neres zit pas in de ED en is pas 21 jaar. Berghuis heeft al meerdere clubs gehad en is 'al' 26 jaar. Neres zit veel meer potentie in dan Berghuis (mijn mening).

Daarnaast liever Haps dan Tagliafico? Aub zeg! Ben wel objectief want Tagliafico is momenteel al veel constanter en echt veel beter dan Haps.

14 maart 2018 om 10:53

@ Baardgrasmus

Dat klopt, maar ik denk dat als Feyenoord écht wil aanhaken bij de top dat zij wel uit een andere vijver moeten gaan proberen te vissen. Haps en Berghuis zijn inderdaad toppers voor de Nederlandse Eredivisie en ik had Haps maar al te graag bij bijvoorbeeld PSV gezien.

Alleen zoals @ Fratelli ook al aangeeft heb je ook spelers nodig met extra kwaliteiten die je elftal echt een impuls geven, zodat je niet blijft hangen op een plekje onder Ajax en Psv. Types Toornstra, Streek, Ayoub, Amrabat zijn leuke Eredivisie voetballers die leuk 'meevoetballen'.

Hierbij belangrijk om aan te geven dat ik niet zeg dat Feyenoord onnodige financiële risico's moet nemen, maar als je in één transferzomer bijna 30 miljoen kan uitgeven binnen de Eredivisie, moet er ook wel een potje zijn voor die ene 'next level' aankoop.

14 maart 2018 om 11:05

De leeftijd zegt me niet zo veel, juist niet. Een speler van de leeftijd van Berghuis kan je meer mee richting de toekomst bouwen dan een speler als Neres. Spreekt hij bijvoorbeeld al Nederlands? Of leert hij dat niet omdat hij een stap vooruit wil maken?

En ik vind die Tagliafico niet zo veel, het spijt me. Een leuk backje, maar ik zie in Haps meer. Spreekt ook de taal al, is iets jonger, aanvallend beter en ik denk dat er meer potentie in zit. Sorry, ik ben eigenlijk vooral onder de indruk van Lozano en blij dat we niet Neres of Tagliafico hebben gehaald. Bovendien had je dan de eerste seizoenshelft met Dijks moeten spelen, nee bedankt.

14 maart 2018 om 11:16

Sorry dat ik het zeg maar alles wat je zegt slaat kant nog wal.

Leeftijd heeft wel degelijk iets te maken, tuurlijk wel! Neres heeft nog zo veel meer potentie en kan zich nog veel meer ontwikkelen dus Juist Neres kun je veel meer richting de toekomst mee bouwen!

Spreekt hij al Nederlands? Dat komt vanzelf wel, dat leren ze zo wat elke dag bij en het is fijn voor de communicatie met medespelers maar ook weer niet zo zeer dat je voetbalkwaliteiten daar voor onder gaan doen.

Daarnaast begin je wel over leeftijd bij de vergelijking Tagliafico vs Haps??? Zo je spreekt jezelf dan wel erg tegen (bij Berghuis was het volgens jouw juist beter als je ouder bent????)
Tagliafico een leuk backje noemen en in Haps meer zien...

Ik vind het niet eens een discussie waard eerlijk gezegd.

Prima dat je Feyenoord spelers ophemelt maar ik heb het idee dat je deze onzin uitkraamt omdat je tegen Ajax bent.

14 maart 2018 om 11:22

Tagliafico doet het gewoon uitstekend en alleen Arias vind ik een betere back in de eredivisie dan hem. In Haps zie ik niet meer hij is maar 1 jaar jonger en dit seizoen heeft hij nog weinig laten zien. De statistieken van Tagliafico zijn verdedigend beter maar ook aanvallend beter. Neres zou voor Feyenoord ook gewoon een erg goede speler zijn hoor maar Berghuis doet momenteel niet veel onder voor hem. Met Malacia heeft Feyenoord wel een hele goede linksback in huis en die jongen vind ik erg talentvol.

Erg genoten van hem bij Cambuur. Hele goede voetballer en er zit echt een goede kop op! Heerlijke dynamische speler.

Niet goed genoeg voor Feyenoord vind dat Feyenoord in een hoger categorie moet vissen in plaats van steeds net niet. Labyad zie ik overigens wel graag komen denk dat hij Feyenoord wel verder helpt.

14 maart 2018 om 12:13

Ik schat van der Streek eerlijk gezegd minimaal gelijkwaardig aan Labyad in. Dus als je een categorie hoger wil vissen zou ik ook niet mijn handen aan Labyad willen branden. Geef dan gewoon een jong talent de kans of gebruik Toornstra of van Persie voor de 10 positie. Soms lijkt het wel alsof er gehaald moet worden om het halen.

Vond het bij Cambuur al een leuke speler door zijn diepgang en leuk dat hij nu bij Utrecht ook aanhaakt. Maar persoonlijk zie ik hem niet nog een stap maken naar Feyenoord, omdat ik het idee heb dat hij bij Utrecht uitstekend op z'n plek zit en bij ons ook geen meerwaarde zal vormen. Op het middenveld moeten bij ons ook meer rasvoetballers bij dan lopende spelers als we echt vooruit willen. Ayoub bijvoorbeeld ben ik wel erg blij mee.

14 maart 2018 om 11:03

Op het moment misschien niet, maar toen hij bij Cambuur binnen kwam had je ook niet het idee dat hij een hoger nivo aan kon. Liep soms rond met een zak aardappelen op de rug en alles ging moeizaam. Vorig seizoen was hij 1 van de redenen waarom Cambuur uiteindelijk een goed seizoen draaide en heeft een transfer naar Utrecht verdiend. En daar had hij in het begin moeite met aanhaken maar nu hij dan ook eindelijk goed gebruikt wordt is hij echt een meerwaarde voor Utrecht. En de stap naar een Feyenoord is op dit moment nog te groot voor hem maar na nog 1 of 2 seizoenen Utrecht zie ik hem ook die stap nog wel maken.

14 maart 2018 om 12:13

Dat zou ook zeker kunnen dat hij zich alsnog ontwikkelt hoor. Maar dan is hij ook alweer 26 en heb ik eerder het idee dat een talent als Burger sneller z'n kans zal gaan krijgen als dat we van de Streek op z'n 26e nog halen.

Dit zijn nou precies de type spelers die Feyenoord niet meer moet halen. We zijn uit een diep dal gekropen met dit type spelers, maar nu er weer geld is, moeten de ambities omhoog. Ajax is daarmee een goed voorbeeld met hun streven om aan te sluiten bij de Europese subtop. Zo'n doel kan onrealistisch klinken, maar dwingt een club wel om het huidige niveau verder op te krikken. In plaats van types als Toornstra, zouden we nu moeten richten op types als Sanchez en Van Ginkel; buitenkansjes die je niveau doen stijgen, daarmee de overige spelers ook meeslepen naar een beter niveau. Ik heb het idee dat we nog teveel kijken naar top van Eredivisie niveau en daarmee het grotere plaatje uit het oog verliezen. Nee, doe mij maar een competitie waar types als Toornstra (net geen Oranje) lekker bij de subtop zitten en de topclubs spelers leveren voor een sterk Oranje icm toppers die de echte wereldtop kunnen halen

We hebben bij Feyenoord al zo'n speler denk ik. Is hij beter als Gustafson?

14 maart 2018 om 11:08

Als je het stuk leest wordt er ook gezegd "op termijn" dus niet een directe versterking. Er wordt alleen maar gezegd dat een volksclub als Feyenoord dan wel bij hem zou passen, na Cambuur en Utrecht.

14 maart 2018 om 11:29

Dat is Gustafson ook niet. Vroeg me alleen af of hij beter is/word als bijvoorbeeld Gustafson

14 maart 2018 om 12:02

Het is een heel ander type middenvelder dan Gustafson, dus dat is appels met peren vergelijken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Excelsior6-3
17.NAC Breda3-10
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Ramon LeeuwinVerdediger10
Edson BraafheidVerdediger10
Robin van der MeerVerdediger10
Sean KlaiberVerdediger10
Willem JanssenMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

9 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 25 september
Jaïro Riedewald kan zijn loopbaan wellicht nieuw leven inblazen bij Galatasaray. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren