‘Als ze van managers wisselden, zou United exact hetzelfde doen als City’

Woensdag, 14 maart 2018 om

Manchester United verloor dinsdagavond met 1-2 van Sevilla en is daardoor uit de Champions League geknikkerd. De ploeg van José Mourinho wist op Old Trafford niet te overtuigen en daardoor is uitschakeling een logisch vervolg, zo redeneert Ian Wright. De Engelsman zou graag zien dat the Red Devils een andere manager krijgt, zodat het kan wedijveren met Manchester City.

"Als je de twee partijen tegenover elkaar zou zetten en ze naar hun maximale capaciteiten laat voetballen, zou dat een fantastische wedstrijd zijn", zegt de voormalig spits van Arsenal en de nationale ploeg van Engeland tegenover Sky Sports. "Want als je naar de ploeg van City kijkt, zitten ze als collectief op dezelfde golflengte. Als je kijkt naar United is het, qua individuen, even goed als de spelers van City."

"Maar United is geen collectief. Als ze bij elkaar kunnen worden gebracht zoals is gebeurd bij City, kunnen ze het niveau van City halen", vervolgt Wright. "Als ze van managers wisselden, denk ik dat United exact zou doen wat City nu doet, omdat United het soort spelers heeft waarbij Josep Guardiola net zoveel kan uitpersen als bij City, zonder twijfel. Hij zou niet spelen zoals Mourinho."

"Je gaat mij niet vertellen dat de spelers van United niet met jaloezie kijken naar hoe briljant en vrij de spelers van City spelen. Je kan mij niet vertellen dat dit de manier is waarop Paul Pogba, Marcus Rashford en Anthony Martial willen spelen. Dat van City is hoe ze allemaal willen spelen, omdat het er ook op lijkt dat ze heel veel plezier ermee hebben", besluit Wright.


Poll

Verwacht jij dat José Mourinho ook volgend seizoen manager is van Manchester United?


Gerelateerd

51 reacties (laatste reactie door pruimert)

ik vond mourinho altijd een tactisch meesterbrein , maar gisteren heeft ie het wat dat betreft ook gewoon laten afweten , ben blij dat ze eruit liggen en dat het elftal wat wel wilde voetballen allebei de wedstrijden gewoon een ronde verder is

14 maart 2018 om 10:28

Ian-PSV

Ik snap je frustratie naar Mourinho na gisteren perfect. Maar zeggen dat hij er niks van kan is natuurlijk belachelijk. Bij elke club dat hij werkzaam is geweest heeft hij successen gehaald. Dat je tegen zijn manier van voetballen bent kan ik begrijpen,en hem met Wenger vergelijken is natuurlijk ook hilarisch. Die pakt nooit een deftige prijs.

14 maart 2018 om 10:28

Tactisch meesterbrein? Poppetjes op de positie neerzetten en risicoloos voetbal laten voetballen... druk gezet? Bal de stadion uit...

Vervolgens hopen op een doelpunten van sterspelers... rest provocaties...

Dat lijkt me geen tactische meesterbrein maar meer gelukje...

En is ook makkelijk trainbaar... gelukkig is het pressie voetbal steeds meer belangrijk in de hedendaagse voetbal en de afbraak voetbal wordt lekker afgestraft...

14 maart 2018 om 11:33

tuurlijk peter 2 keer cl en 2 keer europa legue en alle titels is allemaal puur geluk en volgens mij heeft ie de laatste jaren met zijn afbraakvoetbal toch nog enkele prijzen gepakt zoals de titel in de pl en de el , ik ben zeker geen fan van zijn voetbal maar het is geen pannekoek als je kijkt naar zijn prijzenkast

14 maart 2018 om 12:17

Ploeg van honderden miljoenen die niets eens durven dominant te voetballen tegen Ajax.... CL gewonnen met FC Porto heeft te maken met geluk en een lekker route naar finale. Inter gewonnen maar dat is geluk en dankzij de uitblinker van een aantal spelers. O ja Mourinho ging daarna snel weg. UEFA heb ik al uitgelegd.... Mourinho heeft mij helaas nooit overtuigd en Mourinho gaat nooit meer een grote prijzen winnen..

14 maart 2018 om 12:29

ja je kunt een keer geluk hebben een wedstrijdje , maar om de cl te winnen speel je 13 wedstrijden en je kunt die wedstrijden niet allemaal geluk hebben met inter heeft ie 2 keer de titel gewonnen terwijl inter in de jaren ervoor en erna geen titel meer gewonnen heeft dat is natuurlijk ook allemaal geluk , jij zet je eigen gewoon zwaar voor lul met je onzin hier , ben ook geen fan van mourinho maar ik ben gelukkig niet zo gefrustreerd als jij , misschien kun je beter een keer met een arts gaan praten vanwege je mourinho haat alleen maar omdat ie niet het voetbal speelt dat wij niet graag zien , maar mourinho kijkt een keer op zijn bankrekening en in zijn prijzenkast en begint waarschijnlijk te glimlachen als ie jouw reactie leest ben ik bang

Sorry maar qua selectie heeft City gewoon een veel maar dan ook echt veel betere selectie. Betere spits. Betere vleugelaanvallers. Beter middenveld. Betere verdedigers. Betere vleugelverdedigers. Alleen heeft United een betere keeper (alhoewel ik zeer gecharmeerd ben van de keeper van City).

14 maart 2018 om 09:09

Dit inderdaad. Dat belachelijke overdrijven altijd, Pep heeft vorig jaar ook enorme moeite gehad bij City. Het is echt niet alsof alles wat hij aanraakt in goud veranderd. Wel kan hij teams fantastisch laten spelen als hij ook de beste spelers tot zijn beschikking heeft zoals bij Barca, Bayern en nu bij City.

14 maart 2018 om 10:09

@dejan

Ik neem niet graag het woord hater bij de mond want dat is wat pubers doen. Echter zie ik wel een selectieve verontwaardiging bij u tegenover Pep. Is dat omdat Pep Real Madrid vaak voor schut heeft gezet in zijn tijd bij Barcelona?

Laten we de selectie van Guardiola onder de loep nemen en vooral zijn aankopen : Gundogan, Sané, Walker, Mendy, Stones, Danilo, Laporte, Ederson, Bravo, Gabriel Jesus, Bernardo Silva.

Sterkste 11 van Guardiola : Ederson, Walker, Otamendi, Kompany/stones , Mendy(normaal gezien) , Fernandinho, De Bruyne, Silva, Sterling, Aguero, Sane

Hoeveel van de aankopen van Guardiola zitten in zijn sterkste 11? 3 hoogstens 4. Als je ziet wat voor niveau die 7 andere spelers halen, kan je Pep zijn invloed toch niet minimaliseren? Hij haalt het beste uit alle spelers, aangezien ze bij Pellegrini nimmer of nooit dat niveau haalden.

Daarnaast City moest gewoon verjongen, zeker in de verdediging. Als je de middelen hebt, mag je er toch ook gebruik van maken? Hij heeft Geen 1 miskoop gedaan in dat lijstje van aankopen, dat mag je hem ook aanrekenen. Hij heeft exact de spelers gekozen die in zijn spelopvating passen.

Punt 3 : Zinchenko en Delph, beiden spelers die nooit minuten zouden maken volgens velen... Hij heeft hun naar een niveau gebracht waar ze zelfs op een andere positie leerden spelen en dit uitstekend doen. Mag je ook wel echt aanrekenen aan Pep.

16 punten los op nummer 2 in de PL, dat is ongezien. Met prachtig voetbal, hoge uitslagen...

Mijn advies voor jou Dejan is , laat het gewoon los. De aversie dat je hebt tegen Guardiola moet je gewoon loslaten, hij laat het gewoon zien. Bij Bayern heeft hij deels geflopt, geef ik zeker en vast toe. Is toch altijd kampioen geworden en kwam 2 maal een te sterke tegenstander tegen. Barça en Real Madrid , wat overigens geen schande is om tegen te verliezen. Vooral de wedstrijd tegen Real vond ik wat flatterend...

14 maart 2018 om 11:46

Ik heb helemaal geen aversie tegen Pep, ik ben zelfs een fan van zijn voetbal. Dat geef ik ook aan. Tevens ben ik totaal geen aanhanger van Real Madrid dus je hele essay raakt kant noch wal.

14 maart 2018 om 11:54

Geflatteerd? Bayern kwam er totaal niet aan te pas in het eigen Allianz Arena. Werden ze een jaartje tussen die afstraffingen van Real en Barca ook niet door Atletico eruit geknikkerd?

14 maart 2018 om 13:34

@ freeza ik ben een fan van pep echt waar en denk ook dat ie een goede trainer is maar wat dejan zegt klopt toch ook gewoon , vorig jaar speelde city niet het voetbal van dit jaar en eindigde ze als 4e en hij heeft ook gewoon altijd bij topclubs gewerkt dus heeft hij de beste spelers tot zijn beschikking dus is het makkelijker om fantastisch voetbal te spelen als dat je trainer van sparta bent
snap die reactie van jou niet , snap ook zeker niet dat jij een groene rand hebt gekregen en snap ook die vind ik leuks niet want dejan zegt helemaal niks verkeerd en toont zeker geen haat tov pep !!!!!!

14 maart 2018 om 09:37

Valt toch echt wel mee hoor. De backs, en spitsen ok. Maar als Guardiola zijn handen zou leggen op een Pogba, Martial en Rashford dan zouden die al verder zijn dan ze nu zijn. Het middenveld met Pogba, Matic en Mata zou Guardiola ook mee toveren. Kijk naar een Fernandinho hoe die hem heeft verbeterd, bizar gewoon.

En dan had United waarschijnlijk ook wat andere spelers gehaald zoals B. Silva en een walker. Guardiola is gewoon de veel betere coach vergeleken met Mourinho.

14 maart 2018 om 10:08

Helemaal eens met @fron010. het verschil is echt minimaal. Maar wel in het voordeel van City. De Bruyne is de beste speler en de man bij City, maar kan Pogba kan ook zulke dingen laten zien als hij vrij kan spelen met vertrouwen. Sanã© doet het geweldig, maar ik denk dat Martial misschien nog een hoger niveau kan aantikken. Gabriel Jesus vind ik wel beter dan Rashford. Maar Rashford heeft laten dat hij belangrijke goals kan maken als hij een basisplek krijgt. De Gea is wereldklasse en pakt punten voor het team en hij is beter dan Ederson. Als we zo doorgaan dan komen we tot de conclusie dat het verschil minimaal is en dat Mourinho veel te weinig uit het team haalt. En dat is gewoon erg jammer.

14 maart 2018 om 10:11

@fron010;

haha ga jij nou serieus het middenveld Pogba / Mata vergelijkbaar vinden met Silva en de Bruyne??! City heeft een middenveld van wereldklasse. United heeft een aardig middenveld. Echt lichtjaaaaaaren verschil.

Guardiiola is een fantastische coach. (mijn persoonlijke favoriet). Maar op dit moment bestaat er maar 1 Pep en ik zie zo 1,2,3 niet een coach die die spelers met potentie naar een hoger niveau gaat krijgen.

14 maart 2018 om 11:00

Het hele elftal dat om de Bruyne heen staat is ook veel beter. Een speler als Pogba kan echt wel meedraaien op het middenveld bij teams als Psg, Real, Barcelona, Bayern etc.

Ik ben echt afgezakt van fan van United naar een hekel krijgen aan United. Vanaf het begin zei ik al dat Mourinho je geen zak verder gaat brengen dan een van Gaal. Daarnaast ook nog eens met laf voetbal bah, SAF zit zich echt kapot te ergeren dat kan niet anders,dan te zien dat een kwal die zichzelf he special one noemt, niet eens een Sevilla thuis kan verslaan. Wat mis ik de tijden van Vidic, Rooney en Ronaldo zeg want dit is geen United meer!

14 maart 2018 om 09:15

Dan ben je nooit een echte fan geweest😉. Al is het natuurlijk te k*t voor woorden nu, een echte fan blijf je altijd zijn als je van een club houd, hoe slecht het ook gaat en wie er ook trainer is.

14 maart 2018 om 09:30

Wie ben jij om dat te zeggen dan? Als ik fan ben van een acteur en die gaat ineens downhill dan is het toch logisch als je diegene niet meer volgt en er niks meer mee hebt?! Ik ben al tijden fan van United, door het voetbal en de spelers en de coach. Nu zijn de spelers die ik top vind op 1 hand te tellen, het voetbal is echt schandalig, en de coach wil ik niet eens over beginnen. Zelfde als Barca ineens als Chelsea gaat spelen van 7 jaar terug, nou even kijken hoe hun fanbase terugloopt.

Tuurlijk zal ik een zwak voor United houden maar op het moment ben ik er klaar mee, dat was ik al toen Mourinho binnenkwam hoor. Had dan van Gaal gehouden en hem de transfers ontnomen en zelf geregeld, dan had je nog beter spel dan dit.

United is zijn identiteit aan het vergooien met deze clown en zijn lachwekkende voetbal.

14 maart 2018 om 09:41

@soccerteam Je moet hier geen moraalridder gaan uithangen door mensen te vertellen hoe een echte fan zich zou moeten gedragen. Iedereen is op zijn eigen manier een "echte" fan. Persoonlijk kan ik mij voorstellen dat de echte fan zo doodziek kan zijn van hoe zijn club presteert en/of speelt dat ie een tijdje niets meer wil weten van voetbal en van zijn club, dat ie er helemaal klaar mee is. Een ander zit de volgende dag weer doodleuk te lachen om alles en vergeet wat er is gebeurt en noemt zich ook een echte fan.....

14 maart 2018 om 11:54

Wat een onzin altijd over dat wel/niet echte fan gekeuvel. Het is simpel:

fan (de; m,v; meervoud: fans)
enthousiaste liefhebber of bewonderaar: filmfan, voetbalfan

sup·por·ter (de; m,v; meervoud: supporters)
iem. die een sportclub aanmoedigt; = aanhanger

Fron010 zegt duidelijk 'fan' en niet 'supporter'. Hij kon prima een fan zijn van United en nu niet meer, evenzeer als hij in het verleden fan geweest kan zijn van James Bond en nu niet meer. Ik ben fan van Kevin De Bruyne, maar als hij straks zo aftakelt als Vd Vaart, dan kan dat prima veranderen in de toekomst. Het is beschamend hoe mensen anderen er als bloedhonden op wijzen dat ze ergens geen echte 'fan' van kunnen zijn.

Voor mij is het pas anders als hij zou zeggen dat hij een supporter is van United, maar dat doet hij niet, en dus is je opmerking op niets gestoeld.

14 maart 2018 om 12:07

Ben met je eens dat Mourinho het aan het verkloten is. Maar een hekel krijgen aan een club waar je altijd fan van bent geweest door een man is wel een beetje overdreven vind ik..

14 maart 2018 om 09:16

je kunt een keer pech hebben en van sevilla verliezen maar het is veel erger dat sevilla allebei de wedstrijden gewoon beter was en het ook verdient heeft

14 maart 2018 om 09:32

Daarom, een normaal United van vroeger had Sevilla met een pak slaag naar huis gestuurd, nee deze zogenaamde genie die kan niet eens winnen tactisch van Sevilla met je spelers van 100 miljoen, United is echt zo zwak aan het worden.

14 maart 2018 om 10:36

Fron010

Het neerkijken op Sevilla hoort er dan ook weer bij? Sevilla heeft de Europa league meerdere malen gewonnen, zo een zwak team is dit niet geweest de laatste jaren.

14 maart 2018 om 09:45

Je was dus alleen fan om de resultaten? Want Fergie stond ook niet bepaald bekend om sprankelend voetbal, bij vlagen wel, maar resultaat was heilig. Wat hij heeft bereikt met spelers als Silvestre, Brown, Fletcher en Evans is zeer bijzonder. Dat maakt hem een unieke trainer, niet perse het mooie voetbal. Fergie hield soms ook een zeer ‘laffe’ tactiek aan.

14 maart 2018 om 09:51

United speelde bepaalde seizoenen gewoon mooi sterk voetbal hoor. het was geen Barca maar ze konden echt wel de tegenstanders bij de strot grijpen en ze met meerdere tactieken kapot spelen. Het was in ieder geval veel en veel beter dan nu waar Mourinho maar 1 tactiek lijkt te kunnen.

Ja tuurlijk deels om de resultaten, en de spelers en het gehele gevoel dat je krijgt bij een club. En dat gevoel is nu gewoon echt aan het afbrokkelen bij mij. Ik zie bij jou ook geen Aston Vila logo'tje toch? Door resultaten krijg je fans, nu het minder is bij United zou ik er mee kunnen leven maar de manier waarop en wie de coach is, tja dan voel ik er minder bij allemaal. niet zo moeilijk toch.

Moet je voorstellen dat Arsenal ineens gaat spelen met de bus voor het doel en enkel gaat counteren, kijken hoelang je fan blijft.

14 maart 2018 om 13:06

Ik hoef mij niks voor te stellen, de afgelopen 14 jaar zijn er enkel bekers gewonnen bij Arsenal, genoeg reden om mijn rug toe te keren. Ik verwijt je verder niks trouwens, jij mag aanhangen wat jij zelf wilt, was alleen benieuwd wat het grote verschil was met Fergie, op resultaat na.

De kritiek op Mourinho begrijp ik maar al te goed. In de tijd van Ferguson, Wenger, Ancelotti en co was het lang niet zo tactisch als vandaag de dag. De succesvolle coaches hanteerde eigenlijk altijd dezelfde tactiek, hooguit een tactische wissel tijdens de wedstrijd, meer niet. Mourinho speelde hier jarenlang goed op in, door die coaches / ploegen te pakken op hun zwakke plekken. Vaak met defensief spel en dodelijke counters. Met de komst (en voorbeeldrol) van Guardiola is het echter veel tactischer en veelzijdiger geworden. Systemen en looplijnen worden gedurende de hele wedstrijd aangepast en ook per tegenstander wordt een andere tactiek aangehouden. Mourinho heeft geen grip meer en kruipt in zijn schulp, bijna letterlijk. Zijn defensieve spel heeft weinig tactisch nut meer.

14 maart 2018 om 10:31

Fron010

Wat ben jij voor een fan. Als het minder gaat geef je er de brui aan. Successupporter heet dit

14 maart 2018 om 11:23

En daarom zijn de fans van clubs zoals Feyenoord, Liverpool, Atletico vaak echte fans en zit er bij clubs zoals Real, Ajax, United veel gloryhunters bij.

Die Chelsea, PSG en City pakjes altijd op de training is al helemaal huilen met de pet op

Mourinho is een one trick pony. Je ziet duidelijk dat hij achterhaald is. Tactisch kan hij zijn team uitstekend neerzetten, maar telkens het initiatief bij de tegenstander laten breekt hem zo langzamerhand op. Goed georganiseerde ploegen als City / Sevilla hebben zo’n hoog bal tempo dat de organisatie vanzelf haarscheurtjes gaat vertonen. United begon nog best aardig met veel drive en fysiek, maar naarmate de tweede helft vorderde zag je dat er steeds meer ruimte ontstond. Het is simpelweg niet dicht te lopen en als je zelf de bal in 15 seconden kwijt bent omdat je niet nauwkeurig countert dan maak je je eigen organisatie kapot. Daarbij waren Smalling en Baily extreem zwak in de opbouw, gaf Matic niet thuis en viel Pogba ook zwak in. De as van je elftal leek geen flauw idee te hebben wat ze met een bal moeten. Dan is een nederlaag niet te voorkomen.

14 maart 2018 om 09:17

Krijg je ervan als je spelers koopt maar je weet niet wat ze kunnen en waar ze het beste tot hun recht komen. En dat komt weer omdat hij zelf nooit op niveau heeft gevoetbald.

14 maart 2018 om 09:49

@jomar3 Mourinho heeft met name ingekocht op kracht, Lukaku, Bailly, Pogba, Matic. Dat is dan de as van je team.... Zij zijn alle vier heel goed maar je hoeft geen creativiteit van ze verwachten. Lukaku laat het bovendien vaker afweten in de grote wedstrijden, dat is ook deels onkunde want hij is gewoon geen wendbare spits a la Aguero of zelfs Harry Kane. Als je als coach alles op fysiek gooit en daarnaast zelf ook alle heel verdedigend neerzet dan kan "zelfs" een Sevilla heersen in Old T. Want laten we wel wezen, Sevilla staat 5e in La Liga met een grote achterstand op nummer 4 maar speelt hier vrij gemakkelijk tegen de nummer 2 van de PL die honderden miljoenen heeft uitgegeven in 2 jaar tijd.

14 maart 2018 om 10:30

WoW zeer mooie reactie. Weet je als United fan is het best lastig. Het is nog steeds een elftal waar de balans niet inzit. Ook een aantal spelers waardoor je een bepaald soort voetbal moet spelen. José bouwt nu alles om Lukaku heen. Ik zie hem echt het liefst vandaag nog vertrekken. Ja hij speelt goed wedstrijden en heeft een drive maar hij zit United in de weg. Als ze eens zouden gaan spelen met Sanches, Rashford en Martial voorin zou het al stukken beter worden. Matic, Pogba en Herrera is dat nou stukken minder dan Rabiot, Matuidi en Verratti. En die drie voorin zijn die nou minder dan de drie van City of Liverpool. Nee het is idd de coach die het bepaald maar dan ook vooral hoe hij posities invult.

Ik denk dat op dit moment elke United speler liever de afslag neemt naar het Etihad Stadium dan naar het TOD. Pep is altijd al beter geweest dan Mou. Vwb Alexis heeft Pep het ook goed gezien. Die man brengt tot op heden niets. Elke wedstrijd van United die hij tot nu toe heeft gespeeld was hij eigenlijk onzichtbaar. Ik baal enorm dat Mou deze prachtige club aan afbreken is. Dat zei ik bij de aanstelling van Mou al. Je weet wat je binnen haalt. In die zin is het ook de eigen schuld geweest van Manu.

14 maart 2018 om 09:17

Onzin dit natuurlijk, iedereen wist dat Pep Alexis maar wat graag had gehad maar ze konden hem niet betalen vanwege FFP en wachten liever tot de zomer om hem een contract te laten tekenen met 34 miljoen tekengeld. Hij wilde echter al in de winter weg en daar was toen United.

14 maart 2018 om 09:19

Mou kunnen we niet vergelijken met Pep! Doe je pep tekort, mou speelt pussy voetbal en daar betaald ie nu de prijs voor, selectie van Manu is zeker niet slechter dan city maar trainer maakt alles kapot deed ie ook al bij real, bij inter ging t goed maar thats that

14 maart 2018 om 09:22

Pep heeft het goed gezien bij Alexis? City was helemaal rond met hem in de zomer, maar hij mocht niet weg. Ja, goed gezien idd...

Alexis deelt in de malaise die door Mou gecreeerd is. Enkel en alleen Mou is verantwoordelijk voor de waardeloze speelstijl en de resultaten. Ik zou er niet van staan te kijken als de spelers hem gaan saboteren, zodat hij ook bij Utd weggejaagd gaat worden. Hopelijk is dat ook meteen zijn laatste klus in Engeland geweest. Dat ie maar weer lekker in Italie aan de slag gaat.

14 maart 2018 om 09:22

Mourinho zou perfect passen bij atletico vechtvoetbal, maar barca, real, united zijn voetballende ploegen normaal gesproken dat kan hij niet! Geen plan geen tactiek helemaal niks die arrogante nare man! Sevilla knikkerd je eruit dat mag niet never en te nimmer ma goed

14 maart 2018 om 10:16

Precies! Hij presteerde het beste bij de clubs met een underdog positie : Inter waarvan niemand had verwacht dat ze 3 prijzen zouden pakken, Porto idem en later in zijn eerste jaar ook bij Chelsea die "net kwam kijken" bij de top. Als hij geacht werd om zijn status waar te maken met goed voetbal, dan faalde hij: volledig op je bek gaan zowel thuis als uit tegen Barca, terwijl je telkens bijna 7 verdedigers opstelde in die toppers. Bij Chelsea verwachtte niemand mooi voetbal maar was zijn opdracht om resultaat te halen nadat men honderden miljoenen had uitgegeven. Die opdracht volbracht hij. Maar toen men ook goed voetbal eiste, zakte hij opnieuw.
Beschamend hoe je als United thuis te kijk wordt gezet door niet al te beroemde spelers van Sevilla. Ik bedoel Sevilla is dezelfde club die in de winterstop Brenet wilde overnemen van Psv.... Al zou hij daar de 3e keus zijn, dan nog geeft dat een indicatie over de (on) mogelijkheden van zo een club.

Zit wat in. Al ben ik wel van mening dat City betere spelers heeft dan United. Ik vind bijvoorbeeld Aguero beter dan Lukaku en De Bruyne veel en veel beter dan Pogba. Ook met spelers als Sane en David Silva heeft City veel meer creativiteit. Neemt natuurlijk niet weg dat United met dit materiaal eigenlijk veel beter spel op de mat moet kunnen leggen en dat het eigenlijk schandalig is hoe United over het algemeen speelt. Maar we weten gelukkig allemaal wie daar verantwoordelijk voor is..

Ik zeg het nogmaals, Mourinho heeft het vaak geflikt met teams van gemiddeld 30+. Echte mannen die bereid zijn om voor elke meter te vechren, die een wedstrijd op slot kunnen zetten, en niet vies zijn van verdedigend werk. Kijk naar Chelsea en Inter waar hij zijn grootste successen heeft geboekt met een Eto'o of een Drogba die als verdediger werden opgesteld. Zulke dingen kun je niet flikken met jongens van gemiddeld 22 jaar.

Waar zijn de tijden dat United speelde alsof ze het hebben uitgevonden. Iedereen lieten zien hoe simpel het voetballen is. Dat vrije en gepassioneerde spel. Zolang Mou er zit hoop ik dat ze alles verliezen. Tijd voor een echte trainer! Laat Pellegrini maar komen ofzo.

14 maart 2018 om 10:03

En ik wil er aan toevoegen, wat United doet is laf! Heel wat anders dan het prachtige spel van Atletico, die voetballen wel, maar spelen met hun hart en ziel. Daar houd ik van. En het is nog efficiënt en succesvol ook

Na moyes lvg en nu mourinho.het spel word van kwaad tot erger.al gooi je er een miljard tegen aan.met Mourinho's speel style zal die elke top speler verpesten.heeft ook nog is rare uitspraken gedaan na afloop gisteren.mourinho past niet in de DNA van Manchester United.no one is bigger then the club. Wie zou hem moeten vervangen?ik zou het op dit moment niet weten

Beetje speculatief natuurlijk, maar iedereen is het er denk ik wel over eens dat je met het spelersmateriaal dat je bij United hebt beter voetbal op de mat moet kunnen leggen, en dat Guardiola bij City fantastische dingen laat zien, met een basisopstelling die toch vooral uit spelers bestaat die er al zaten toen hij daar aan kwam en die dat toen nog niet lieten zien.

Helemaal mee eens. Als je Guardiola bij United zou zetten zouden ze ook als een tierelier draaien. Mourinho is echt wel een van de beste ter wereld maar Guardiola is tactischer een stuk sterker dan Mourinho. Al is het middenveld van City en de verdediging een heel stuk sterker. De aanvallers van City presenteren nu geweldig uiteraard maar de aanvallers van United zijn ook echt fantastisch. Ik denk dat de aanval van beide teams wel gelijk zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Watford13-1
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
David de GeaKeeper10
Daley BlindVerdediger10
Phil JonesVerdediger10
Eric BaillyVerdediger10
Antonio Valencia Verdediger10
Nemanja MaticMiddenvelder10
Henrikh MkhitaryanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

845 fans
Coach, 55 jaar
SeizoenClub
2013-2015 Chelsea
2010-2013 Real Madrid
2008-2010 Internazionale
2004-2007 Chelsea
Laatste voetbalnieuws

Lukaku hint: ‘Waarom niet? Ze horen bij de twee of drie beste teams van Europa’

Romelu Lukaku was vrijdagavond namens België tweemaal trefzeker tegen Zwitserland en dat waren de eerste goals voor de spits na een doelpuntloze periode van zes wedstrijden. De Rode Duivel heeft dit...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 15 oktober
Joachim Andersen heeft zich in de kijker gespeeld bij Tottenham Hotspur. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren