‘53-voudig international scheldt arbiter uit en riskeert celstraf van twee jaar’

Woensdag, 14 maart 2018 om

Caner Erkin zit in de penarie, zo melden verschillende Turkse media, waaronder Anadolu Agency. De ervaren verdediger van Besiktas schold op 23 oktober tijdens het duel met Medipol Basaksehir scheidsrechter Mete Kalkavan de huid vol en zodoende hangt Erkin een gevangenisstraf van twee jaar boven het hoofd.

Erkin kreeg in de slotfase van de wedstrijd een gele prent voorgeschoteld van de dienstdoende arbiter, waarna Erkin hem verrot schold. De Turkse justitie zou het incident beschouwen als een belediging van een official die verantwoordelijk is voor publieke veiligheid. Het hof zou een gevangenisstraf tussen de één en twee jaar hebben geëist tegen de verdediger.

Erkin, die sinds afgelopen zomer definitief onder contract staat bij de Turkse landskampioen, ontkent de aantijgingen. De zaak tegen de 53-voudig international, die tot medio 2020 onder contract staat bij Besiktas, zou in de komende dagen gaan plaatsvinden. Enkele fans van Besiktas vermoeden dat er gerichte acties richting de clubs worden gedaan, aangezien ook Ricardo Quaresma eerder voor vijf duels werd geschorst.Gerelateerd

39 reacties (laatste reactie door hodrimeydan)

Ik ben zelf Turks, maar wat een bananenrepubliek is Turkije aan het worden zeg. Als het om Besiktas gaat, gaan ze zelfs de wet veranderen en speler van Besiktas straffen.. Er zal niks van terechtkomen, maar wat een onzin zeg pff

14 maart 2018 om 08:48

Je weet dat dit gewoon een lul verhaal is toch ? Je kan ook overdrijven dat ze de wet gaan aanpassen voor jou clubje.

14 maart 2018 om 08:55

Lul verhaal of niet, het feit dat zulke geruchten al ontstaan zegt genoeg over de situatie in ons land toch?

14 maart 2018 om 09:06

Zeker geen lulverhaal, 100% waar.. Rechtszaak is al geaccepteerd door de rechtbank. Caner Erkin heeft voor deze incident 6 wedstrijden schorsing gekregen door een regel wijziging, anders kon hij niet gestrafd worden. Welkom in Turkije.

14 maart 2018 om 08:52

Ik geef je helemaal gelijk. Ik ben ook Turks maar echt waar Turkije wordt echt een soort van Iraq (maar dan zonder de oorlog en chaos). Gaat gewoon nergens meer over. Domme wetten, gevangenisstraf voor zulke rare dingen. Leuke regering hebben ze er sinds 2002..

14 maart 2018 om 09:02

Tuurlijk is dit een 'fake news' verhaal, logisch toch?

Vraag me af hoe oud je bent, als je het betwijveld, hoe AKP het sinds 2002 heeft gedaan. De afgelopen 2/3 jaar kan ik mij helaas met geen één partij linken, maar wat AKP sinds 2002 heeft neergezet is geniaal. Nee, ze hebben niet alleen wegen gebouwd. Kijk naar de ziekenhuizen, onderwijs, toerisme, schulden, G20 en een sterk land.

Hoe Turkije vroeger als een 2e rangs land werd gezien, wordt het nu helaas zo gezien, omdat het aanzienlijk goed gaat. Tuurlijk heeft Erdogan soms rare uitspraken, maar ja, sta ik ook niet achter. Toch kan je niet ontkennen, dat wat hij heeft neergezet vanzelf sprekend is.

14 maart 2018 om 09:03

Land als Irak? Zonder chaos en oorlog ?? Dan lijken we dus juist niet op Irak. Dat je meneer Erdogan niet mag snap ik. Il heb ook af en toe twijfels maar je doet Turkije hier veel tekort mee. In Turkije zit gewoon in een stijgende lijn qua structuur en economie (ook al is de valuta nu wat minder, je moet naar het totaalpakket kijken) maar nogmaals. Je doet Turkije als geheel hier tekort mee.

14 maart 2018 om 09:14

Kijk dat ik Erdogan wel of niet mag is totaal niet van belang. Hij heeft vast wel goede dingen gedaan en ook wel slechte dingen. Ik bedoel meer hoe we er als land voor staan. Ja natuurlijk is het economisch beter, en is alles beter dan 20 jaar geleden. Maargoed dat mag ook wel met een land dat destijds in groei zat. Een land als China en India groeit ook jaarlijks met bijv 10%, maar dat wil nog niet zeggen dat het geen bananenrepubliek is. Ik heb het meer over de mentaliteit van de mensen. Zolang dat niet anders wordt, zal het uiteindelijk niets worden.

14 maart 2018 om 09:16

Idd soms word er overdreven gereageerd maar volgens mij ben je er sinds 2002 niet meer geweest

14 maart 2018 om 09:58

Hodrimeydan

Ja klopt, onder Erdogan is er veel gedaan aan onderwijs, infrastructuur, medische zorg etc. Maar er is natuurlijk ook veel meer gedaan. Zo is het seculiere karakter van de Turkse staat (zoals Ataturk die heeft gesticht) bijna volledig weggeërodeerd en vervangen door een soort broederschap islamisme. En daarnaast zijn fundamentele zaken als vrijheid van meningsuiting en persvrijheid gewoon feitelijk geschrapt. Tevens zijn er diverse oorlogen gevoerd (eerst tegen de Koerden in eigen land, daarna tegen de Syrische Koerden die het nota bene namens de Westerse mogendheden de grondoorlog hebben gevoerd tegen het regime van Assad én tegen Islamitische Staat).

Ik vind het nogal een prijs om te betalen, het inleveren van je democratie, om daarmee te kunnen laten zien dat je als overheid doet wat iedere overheid sowieso al behoort te doen. En er zijn voldoende landen die het ene wel doen (zorgen voor goed onderwijs, ziekenzorg en infrastructuur) maar het andere gewoon laten (een dictatuur worden).

Daarbij vind ik het opvallend dat jij vind dat Turkije als een tweederangs land werd gezien. Dat toont wel aan hoe jij kennelijk zelf naar Turkije kijk. Want Turkije heeft natuurlijk eeuwenlang een prominente (en dominerende) rol gespeeld in die regio, met het Ottomaanse rijk als voorbeeld. Maar ook daarna heeft Turkije altijd een cruciale rol gespeeld vanwege de puur strategische ligging als poort naar Europa en als verbinding met het 'oosten' en Midden Oosten. Turkije was en is een sleutelland! En geen tweederangs land.

Dát is ook de enige reden waarom Erdogan zijn gang kan gaan. De grote mogendheden weten dat ze Turkije allemaal nodig hebben als bondgenoot in die regio. Zelfs de VS is in wezen nauwelijks bij machte om Turkije in bedwang te houden, zelfs binnen Navo verband. Daarom staan de VS ook gewoon toe dat de grondsoldaten die IS verslagen hebben nu door Turkije kapot geschoten worden. Puur omdat ze Turkije nodig hebben.

Maar toch wens ik dat land gewoon een verstandig mens toe, desnoods een verlicht despoot. Maar deze man, de man die kerk en staat weer één wil maken, die moet echt van het toneel verdwijnen. Turkije wordt uiteindelijk echt niet beter van zijn fratsen. Ze zouden met een andere leider vele malen beter af zijn.

14 maart 2018 om 10:21

Constant Kante,

Ik zal het kort houden, aangezien dit een voetbal forum is en ik liever ook over voetbal praat.
Dus ik doe het even in korte punten. Mocht je verder willen praten, mag je mij Pmen

1: Er wordt op basis van Islam ' islamitsch land' geregeerd inderdaad, maar er is nog nooit zoveel vrijheid geweest in Turkije als nu? Op afstand met alle nieuws lijkt het inderdaad zo, maar het moment dat je er ook bent merk je dat mensen in vrijheid zijn.

2: De oorlog tegen de koerden is er al tientallen jaren, maar steeds kort kort en helaas heb ik ook familie leden hier aan moeten verliezen. Maar het is van de zotte, dat een groep mensen opeens eens een stuk land opeisen en hier weigert Turkije aan mee te werken. De Lazlar, Zazalar en Tatarlar doen dit ook niet. Koerden zijn ook gewoon 'broeders' en deel van Turkije, maar zal geen eigen land zijn, aangezien Turkije dan hun land moe afstaan. Waarom zouden ze?

3: Ik zie Turkije als een grootmacht, begrijp mij niet verkeerd. Dit mede dankzij Erdogan en zijn straatvechter mentaliteit. Het is geen geheim dat Erdogan geen politieke nette royal person is. Het is een persoon waarvan het soms lijkt dat die uit de ghetto komt, maar dit had Turkije na jaren lange van slechte besturen nodig.
Er is stabiliteit nu en gezamenlijkheid. Mensen houden weer van hun land en dit was mooi te zien tijdens de coop. Na de vorige coop hoefde je maar over straat te lopen en je kreeg al een kogel door je hoofd. Toen werd je niet mee genomen voor een rechtzaak.

Maar wel fijn om te horen dat wij op grond van toekomst Turkije het zelfde toewensen. Er zijn op dit moment inderdaad meerdere mensen die Turkije goed zouden kunnen regeren en is Erdogans tijd inderdaad voorbij.

14 maart 2018 om 10:49

Sterk land? Ik ben geen Turk maar kom veel in Turkije en dan met name Bursa. Als Turkije economisch zon sterk land is, kan iemand me dan vertellen waarom de koers en inflatie zo hoog zijn? En de werkloosheid? Ik heb heel vaak het idee dat als ik met Turkse collegas praat die Turkije helemaal ophemelen, dat ik met een kind van drie praat die helemaal verliefd is op zijn vader. Want geloof het of geloof het niet mensen, Turkije glijdt steeds verder weg en begint een van de meest corrupte landen van de wereld te worden.

14 maart 2018 om 11:37

Birambi

Ik laat in mijn oordeel over de economische toestand van Turkije nu alle terechte kritiek op de schendingen van mensenrechten en aantastingen van fundamentele vrijheden en de beginselen van de rechtsstaat even links liggen.

Maar puur economisch kent Turkijje op India en China na de hoogste economische groeicijfers van de gehele G-20 zien. Vorig jaar bijna 9 procent, dit jaar nog ruim boven de 5 procent. Turkijie heeft ook de 18e economie van de wereld. Op basis van het BBP per inwoner valt Turkije onder de hogere Middeninkomenslanden.

Opvallend is ook dat Turkije, nota bene tijdens de internationale kredietcrisis, juist steeds positieve herwaarderingen kreeg van grote kredietbeoordelaars. Daardoor kan de Turkse overheid, bijvoorbeeld, makkelijker en onder betere condities geld lenen dan EU landen als Griekenland, Portugal en Ierland.

Ook op de Corruptie Perceptie index scoorde Turkije (cijfer uit 2010) beter dan negen EU landen.

Je hebt wel een punt over de hoge inflatie en de koers(val) van de Lira. Die dingen hangen trouwens ook hel nauw met elkaar samen. De hoge inflatie zou, volgens economen, ook bestreden moeten worden door de rentestand te verhogen. Maar, op last van Erdogan krijgt de Turkse centrale Bank daar geen toestemming voor. Dus blijft die inflatie op een hoog nivaeu hangen. De gedachte, zegt Erdogan, dat door de lage rente juist bestedingen worden aangemoedigd, wat dus weer positief is voor de gehele economie. Het is een beetje en kip en een ei verhaal. Daarbij moet wel gezegd worden dat de politiek van Erdogan, uiteindeljik er wel toe heeft geleid dat de dreigende recessie begin 2017 is afgewend. Bovendien betekent een zwakke Lira wel goed nieuws voor Turkije als exportland en voor de toeristische sector. Het is dan wel goedkoop om Turkse spullen te kopen en om daar op vakantie te gaan.

14 maart 2018 om 09:26

Dat slaat dus echt nergens op! Schors m als t al waar is, of een boete maar celstraf haha dat s echt gestoord!!

14 maart 2018 om 09:58

Haha waar heb jij het over man. Ze veranderen niet eens de wetten (idam yasasi) voor de grootste terroristen, moordenaars, verkrachters en dan denk jij dat ze voor een voetbalclub Besiktas een wet gaan veranderen in Turkije? Jullie mogen allemaal je eigen mening geven, maar sommige van jullie snappen er helemaal niks van de systeem in Turkije.

Dit zal natuurlijk niet gebeuren, geruchten die worden verspreid in de race om de titel.
Elke krant vind dit natuurlijk prachtig om te delen en dat doen ze ook.

"enkele fans van Besiktas vermoeden dat er gerichte acties richting de clubs worden gedaan, aangezien ook Ricardo Quaresma eerder voor vijf duels werd geschorst"
dit vind ik wel geinig, misschien omdat meneertje Quaresma zijn tegenstander overduidelijk heeft geslagen? Een hele stevige misgetimde tackle kan al 3 wedstrijden opleveren, dan mag je voor het opzettelijk slaan zeker wel tussen de 4-7 wedstrijden schorsing krijgen.

14 maart 2018 om 09:27

Wat als je de scheids een duw geeft? Doodstraf?! Geloof er niks van en als t echt zo is ziek!!!!

14 maart 2018 om 09:35

hahaha jammer dat je stemming probeerd te creëren.
Soms raak ik echt in shock over hoe mensen het land zien, nee hij zal een schorsing krijgen net als elk andere speler die een scheidsrechter uitscheld.

Net als in elke andere land en- of competitie is respect belangrijk en vooral tegenover de scheidsrechters. 'al mag het niveau van de scheidsrechters in Turkije zeker wel omhoog'

14 maart 2018 om 09:39

Ik zie t land tzlefde als waar k vandaan kom! Mooi warm land en niveau ligt hoger dan in nl! Maar die kranten moeten dit gewoon niet doen joh! Slaat werkelijk nergens op

14 maart 2018 om 12:21

Als je naar de beelden kijkt, slaat Souza net zo hard terug. Waarom krijgt Quaresma dan alleen rood?

En 'geruchten'? Dit is 100 waar. Of hij de straf ook daadwerkelijk zal krijgen is een andere vraag, maar 2 jaar cel is geeist tegen hem, dus het zijn geen geruchten.

14 maart 2018 om 12:28

Compleet mee eens! Horen eigenlijk allebei een schorsing te krijgen.

Maar, de discussie gaat hier over of het terecht is dat Quaresma geschort is en de antwoord daarop is ja.
Als je het hebt over of Souza ook geschorst mag worden voor die x aantal wedstrijden, natuurlijk die is mede schuldig aan het gehele incident en deed net zo hard mee.

"enkele fans van Besiktas vermoeden dat er gerichte acties richting de clubs worden gedaan, aangezien ook Ricardo Quaresma eerder voor vijf duels werd geschorst" Wat is dit nou voor onzin zeg! Ze mogen juist god op hun knieën bedanken dat het ‘maar’ 5 wedstrijden zijn. Waarvan er nog maar 3 te gaan is.

14 maart 2018 om 12:21

mensen zoals jij die waarschijnlijk 0 verstand van voetbal hebben en alles door een bril met hun eigen clubkleuren dragen hebben we al genoeg van in de TFF en dergelijke plekken.
Je praat zoveel onzin en dat welgeteld in 3 zinnen, een kunst op zich.

Jullie moeten blij zijn dat Quaresma liefst 5 wedstrijden schorsingen krijgt.
Wat heeft je keeper daar te zoeken? Waarom krijgt je speler die eerst een stoot geeft aan Quaresma geen schorsing of een kaart? Waarom duwt Ekici, Pepe omver terwijl hij Quaresma probeert te kalmeren. Jullie hele club van A tot Z wilt succesvol worden door te provoceren.waarom wordt de schorsing van Fernandao na zijn vieze manier van dansen verlaagd van 2 naar 1? Waarom huilt je trainer na elke wedstrijd over Besiktas. Ik snap het het is moeilijk om te zien dat Besiktas het Turkse voetbal momenteel dicteert, maar ga gen onzin uitkramen. Caner krijgt 6 wedstrijden schorsing door idd zoals hierboven al wordt vermeld, een verandering in de 'wet'. Jouw keeper scheld niet op zijn zachts naar de grensrechter, geeft dit ook nog eens toe maar krijgt niet eens een wedstrijd schorsing. Dat noem ik met 2 maten meten. We hebben aardig wat clubs pijn gedaan blijkt wel.

Maar zoals je trainer Aykut al zei, tegen ons is het cat cat cat.. met andere woorden vanaf nu doet Besiktas met iedereen bam bam bam. We gaan weer kampioen worden make my words!

Zeer vreemde dingen gebeuren er door de TFF en MHK (scheidsrechtersbond) dit seizoen tegen besiktas. Ze schorsen caner eerst voor 6 wedstrijden door een nieuwe regel te verzinnen om hem een dikke straf te geven. Waarbij ze in de nieuwe regel aangeven dat als je scheld of een handeling doet dat onbeschoft is en het wordt gezien door BEIN sports (die over de televisierechten beschikken van de super lig) dat je dan bestraft zal worden. Nog niet eens 1 week later nadat caner hiervoor bestraft is had Emre B zoals altijd de scheids uitgescholden, Muslera de scheids uitgescholden en Volkan demirel de scheids uitgescholden. Je zou denken met deze nieuwe regel zouden ze gestraft moeten worden voor het schelden dat is opgenomen door BEIN sports. Ze krijgen niks en sommige hebben lekker verder de scheids uitgescholden.

Jammer genoeg zijn mensen ook onwetend over quaresma zijn schorsing. In de rapport van de PFDK zetten ze er niks over van de souza zijn acties voordat hij gek wordt. Terwijl de souza en ekici evenveel betrokken zijn in het gevecht. Als dit in het rapport zou staan dan zou of quaresma een mindere schorsing krijgen. Of zou de souza een straf krijgen waardoor besiktas fans vinden dat er gerichte acties zijn!

Dit is dezelfde aanklager die eerder een zaak is begonnen tegen Tosic en Talisca, toevallig ook Besiktas-spelers. Vorig seizoen werd een journalist in elkaar geslagen door een paar spelers van Basaksehir, het enige wat zij kregen was 1 of 2 wedstrijden schorsing. Waarom is hij toen geen zaak begonnen? Blijkbaar is 'uitschelden' veel erger dan 'in elkaar rammen'. Sinds Caner hebben meerdere spelers de arbiters uitgescholden, maar Caner is de enige die er voor werd bestraft. En dan durven ze nog 2 jaar te eisen, dit gebeurt zelfs in films niet man. Laten we anders gelijk de doodstraf invoeren voor Caner, 2 jaar cel is niet genoeg.

Wat ben ik blij dat ik fan ben van dit prachtige club. We hebben met name de afgelopen 2 seizoen zoveel mensen pijn gedaan dat blijkt wel. Proberen elk beetje succes van ons te voorkomen. Schorsingen die nog nooit eerder zijn voorgekomen. het enige wat we verwachten is eerlijkheid. Helaas is duidelijk te zien dat met name bij FB, ze het heel moeilijk hebben met Besiktas. Alles wat de naam Aykut Kocaman roept in de media keert tegen ons. Maar waar staan wij nu? Nummer 2, waar gaan we eindigen? nummer 1.

In Europa gestreden als leeuwen, Turkse competitie wellicht daardoor minder serieus genomen, maar we zijn weer helemaal back en dat blijkt.
Zoals Ridvan Dilmen pro FB in hart en nieren al zegt. Van Fb zou niemand in de basis kunnen staan bij Besiktas. We zijn gigantisch aan het groeien en dat zal alleen maar zo doorgaan.

15 maart 2018 om 16:52

Pff hoeveel pijn zouden jullie ervoor hebben gehad 8 jaar geen kampioen😂 jullie blijven altijd de 3e clubje onthoud dat

16 maart 2018 om 20:34

Doet pijn he? Dat je 2 jaar lang gedomineerd bent? Vergeet je de laatste wedsrijd niet?

Ja hoor TFf is weer begonnen met anti campagnes tegen Besiktas. Besiktas is de vader van de andere teams en dat kunnen ze niet hebben. Alles tegen Besiktas? Een Caner staat bekend om zijn scheldpartijen. Toen hij bij Fener speelde, kon ik me geen wedstrijd herinneren, dat hij 6 wedstrijden geschorst is geweest. Maar ni hij bij Besiktas is, is het anders. Een Volkan D en Emre B, krijgen geen schorsingen. Laat staan deze achterlijk debiele aanklacht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Besiktas

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
Caner ErkinVerdediger10
PepeVerdediger11
Andreas BeckVerdediger10
Duško TošicVerdediger10
Ricardo QuaresmaMiddenvelder10
Necip UysalMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Besiktas.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Besiktas.

12 fans
Verdediger, 29 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 21 september
Newcastle United heeft weer interesse in Nicolás Tagliafico, maar krijgt forse concurrentie uit Italië. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren