Younes spreekt zich uit: ‘Ik heb geen contract getekend’

Woensdag, 14 maart 2018 om

Amin Younes ontkent dat hij al een contract heeft getekend bij Napoli. De Duitse aanvaller van Ajax, die al een verbintenis van vijf jaar zou hebben gesigneerd bij de Italiaanse topclub, zegt in gesprek met Sport1 dat Napoli het niet bij het juiste eind heeft als het claimt dat hij vanaf komende zomer in Italië actief moet zijn.

"In de pers valt te lezen dat Napoli ervan uit gaat dat ik vanaf 1 juli bij die club onder contract sta", begint de international. "Ik wil nog maar eens duidelijk maken dat ik met Napoli heb onderhandeld om een transfer te maken gedurende dit seizoen, maar dat ik vanwege persoonlijke redenen heb besloten om mijn contract bij Ajax, dat loopt tot 30 juni 2018, uit te dienen."

Younes benadrukt dat hij, ondanks een trip naar Napels, geen contract heeft ondertekend. "Ik heb bij Napoli geen voorcontract getekend. Ik heb geen contract getekend dat mij vanaf 1 juli 2018 verbindt aan de club. Tot 30 juni 2018 wil ik mij volledig focussen op Ajax." Younes moet de komende weken zijn tijd slijten bij Jong Ajax, omdat Erik ten Hag hem terugzette na het weigeren van een invalbeurt in het duel met sc Heerenveen (4-1).


Poll

Verwacht jij dat Amin Younes komende zomer vertrekt bij Ajax?


Gerelateerd

34 reacties (laatste reactie door hoogindeconcen)

Wat een raar verhaal zeg, benieuwd hoe dit afloopt en als hij getekend heeft moet napoli dit toch aan kunnen tonen lijkt mij.
Van mij mag Amin nog een jaar blijven hoor bij Ajax, ik heb nog steeds veel vertrouwen in zijn kunnen. Mocht hij kunnen bijtekenen voor een jaar doe maar Ajax

14 maart 2018 om 08:39

Hij heeft geen zin meer om voor Ajax te voetballen. Hij dacht deze winter bij Napoli aan te kunnen sluiten, maar het liep toch anders dan gedacht. Hij ziet Napoli als een stap hogerop, maar zit bij Ajax op de bank momenteel. Dat krenkt zijn trots wel denk ik. Ik hoop dat Younes zich kan herpakken en weer vol voor Ajax wilt gaan, maar ik ben er bang voor.

14 maart 2018 om 09:41

Ik denk niet dat het zo is dat hij geen zin meer heeft om voor Ajax te voetballen, hij is gewoon door Kluivert uit de basis gespeeld. Wil hij voor het Duitse elftal in aanmerking komen dan moet hij toch op z'n minst in de basis bij Ajax staan en dat staat nu op de tocht. Logisch dat Younes z'n heil ergens anders gaat zoeken.
Swansea City had afgelopen zomer al een concreet bod van 10 miljoen euro gedaan, maar daar wilde meneer Younes niet voetballen, hij verkoos Napoli met een bod van 5 miljoen boven Swansea. Ajax was hem ter wille en ging met Napoli om de tafel, maar uiteindelijk liet Younes dat ook afketsen. Hij is nu van de zomer transfervrij en kan flink wat miljoenen tekengeld opstrijken en een hoog salaris bedingen, nu hij Ajax 10 miljoen euro door de neus heeft geboord.

14 maart 2018 om 08:47

Die gaat niet bijtekenen voor Ajax. Mijn gevoel zegt dat hij (achter de schermen) rond is met een Duitse (sub)topper en dat hij aankomende zomer transfervrij de overstap maakt, en waarschijnlijk ook meer tekengeld krijgt dan bij Napoli het geval is.

14 maart 2018 om 10:09

Veel vertrouwen in welke kunnen? Younes is een one trick pony gebleken, en is niet veel beter dan Kluivert die wel beter kan worden.

14 maart 2018 om 10:15

Dit was op 1 februari jl. nog 'een raar verhaal' inderdaad. Hij ging naar Napoli, maar ging toen opeens toch maar niet. Wegens privé omstandigheden. Wat die omstandigheden waren, dat weten we nog steeds niet. Maar, er waren 'omstandigheden'.

Nu zijn we echter de rare fase wel voorbij. Nu wordt het pas echt absurd. Want zodra de ene partij zegt 'we hebben een getekend contract' en de andere partij 'ik heb helemaal niks getekend'., dan staat dus vast dat één partij de waarheid spreekt en één partij liegt.

Dat wordt dus nog leuk, de komende weken en maanden, want dit gaat nog wel een tijdje voortwoekeren natuurlijk.

Dit verhaal wordt steeds gekker. Ik vraag me echt af wat er gebeurd niet zijn. Hij gedraagt zich naar mijn idee ook heel anders sinds hij daar is geweest.

Dan is het dus opgelost. Ajax gaat de optie niet lichten en Younes heeft niet bij Napoli getekend. Of..........the saga goes on.

14 maart 2018 om 08:34

Ajax kan die optie ook niet lichten omdat hij het aantal wedstrijden daarvoor niet haalt.

14 maart 2018 om 08:41

Aha, dit wist ik niet. Ik snapte al niet waarom Ajax de optie niet lichtte (om nog wat geld voor hem te krijgen).

14 maart 2018 om 08:52

Check, was mij ook onbekend. Dank voor de info!

14 maart 2018 om 09:37

Sorry maar ik heb dat officieel nog nergens gelezen of gehoord dat er een minimum aantal wedstrijden gespeeld moeten worden door Younes voordat Ajax zijn contract mag verlengen. Volgens mij is dit allemaal gissen en dus blijft ook die optie nog open.

14 maart 2018 om 10:50

Jij gist zelf ook dat die optie nog open is. Als die optie nog open was waarom zou Ajax die optie dan niet lichten? Younes levert dan altijd een transfersom op en of dat nou 2 miljoen of 5 miljoen is dat gaat Ajax natuurlijk nooit laten lopen. Er zullen wel degelijk wat voorwaarde voor die optie zijn anders was die natuurlijk allang gelicht.

14 maart 2018 om 11:56

Lekiam

Ik vind je opmerking valide. Vast staat dat er een optie in het contract staat. Dat is door Ajax zelf bevestigd. Maar niemand hier heeft de inhoud van die optie, noch de eventueel daaraan verbonden voorwaarden gelezen. Dus dat blijft voor iedereen gissen inderdaad.

Maar als we nou vanuit die gedachte proberen logisch na te denken, zou er dan niet een aanwijzing zitten in het feit dat Ajax, tot nu toe, nog nergens heeft gesteld of geroepen: 'hohoho mensen, wat Napoli, hoezo Napoli, en wat nou mooie Bundesliga club, wij als Ajax hebben nog steeds die eenzijdige optie, weet u wel, en we beraden ons momenteel nog over de vraag of wij die gaan lichten, of niet!" Want laten we wel wezen, dit scheelt Ajax toch een heleboel geld? Hij kon voor tien miljoen naar Engeland. Wilde die niet, maar het gaat toch om het idee? Tien miljoen! Het lijkt niks meer maar sorry hoor, het is en blijft ook voor Ajax gewoon heel erg veel geld.

Als we er even vanuit dat de eenzijdige optie inderdaad nog gelicht zou kunnen worden, wat kan dan verklaren dat Ajax dit gekrakeel rond deze speler laat ontstaan en laat voortbestaan als ze met één statement letterlijk alle rust (zij het even dan) terug zou kunnen laten keren? Ik zou geen enkele verklaring kunnen bedenken, op een paar hele cynische na. En ik wil het graag even houden bij de gedachte dat het Ajaxbestuur natuurlijk niet zo cynisch is als sommige Ajaxfans dat momenteel wel zijn. Dat maakt die bestuurders namelijk bestuurders en geen supporters.

Dus ik vind het aannemelijk en plausibel dat het verhaal dat die optie simpelweg niet meer te lichten valt gewoon klopt.

14 maart 2018 om 08:57

@Yuka The saga goes on. Gisteren verscheen er een stuk dat Younes onderhand 4 advocaten heeft versleten om zijn gelijk te halen. Er word door zijn advocaat geclaimd dat alles via de mail is gegaan en dus niet rechtsgeldig is. Onzin natuurlijk want op de laatste dag van de transferwindows worden meerdere deals zo beklonken. Daarnaast zou Napoli al hebben aangegeven hem niet meer te willen hebben in de selectie en hem reeds hebben aangeboden bij meedere clubs om hem direct te verkopen.

Lekker belangrijk of ie tekende of niet. Straks is ie weg en tekent ie alsnog een contract elders,met een lekker vet salaris. Laten we hem bedanken voor zn inzet bij Ajax1,en hem succes wensen bij zn nieuwe club.

Wat is daar in Napels in godsnaam gebeurd? Wat een soap zeg GTST is er niets bij. Er zijn foto’s dat Youness in Napels is. Krijgt zelfs een sjaal om zijn nek en loopt met sportschoenen onder zijn arm voor de medische keuring. Maar.. ik heb geen foto voorbij zien komen dat hij tekent en handen schud. Of dat hij poseert met zijn shirt. Erg benieuwd wie er nu gelijk heeft. Één ding is zeker, hij vertrekt bij Ajax.

14 maart 2018 om 09:34

Nou dat laatste vind ik niet eens zo heel zeker. Er schijnt nog een eenzijdige optie in het contract van Younes te staan waarmee Ajax deze nog met een jaar kan verlengen. Younes en zaakwaarnemer ontkennen dit, maar als de laatste berichten zo lees twijfel ik aan hen betrouwbaarheid.

14 maart 2018 om 09:48

Die optie is er, zo staat ook in de officiã«le mededelingen die naar buiten kwamen toen Younes bij Ajax tekende. Maar tot voor kort maakte Ajax geen kans met die optie omdat Younes een minimaal aantal wedstrijden had moeten spelen dit seizoen en dat is al niet meer te halen, bovendien had hij een contract getekend bij Napoli, wat dat dan ook voor contract was. Maar dat contract is er nu ineens niet? Ik geloof er niks van. Waarom zou hij anders reeds 4 advocaten op deze zaak hebben gezet, om geen contract te laten ontbinden? Ik laat het maar aan me voorbij gaan, het is niet meer te volgen haha.

14 maart 2018 om 10:00

Ik denk dat het volgende is gebeurt. Youness stond op het punt te tekenen en hij een aanbieding kreeg van een andere club, die hem deze zomer transfervrij wil inlijven met een beter salaris. Dat zijn zijn persoonlijke omstandigheden. Iets anders kan toch niet..

En hoe zit het nou met die optie van Ajax? Daar hoor je ook niks meer over.
Of is meneer nu invalbeurten aan het weigeren om niet aan het aantal wedstrijden te komen dat die automatisch gelicht wordt?

14 maart 2018 om 08:59

Of wordt hij voor 1 minuut erin gestuurd om aan het aantal wedstrijden te komen? Dan snap ik het weigeren zeer zeer goed.

14 maart 2018 om 09:01

Dat kon alleen als de heer Younes 70 procent van alle wedstrijden had gespeeld. Ten tijde van zijn blessure was dus al bekend dat dit een onmogelijk target was geworden.

14 maart 2018 om 09:04

70 procent van dit seizoen trouwens, voor de volledigheid.

Het is lachen, gieren en brullen geblazen met onze Younes.

Linksom, rechtsom. Als ik hem was dat stond de komende periode in het teken van rust rondom mijn persoon creëren. Gtst is er werkelijk waar niks bij wat er nu gebeurt.

Het wachten is nu op de reactie van Napoli. Die kunnen het hele verhaal afsluiten door een getekend contract te laten zien. Of ze zetten zichzelf voor schut als er daadwerkelijk niets getekend is.

Lijkt mij stug dat een club volhoud dat een speler getekend heeft terwijl dit niet zo zou zijn. Kun je geen contract overleggen sta je mooi voor..

14 maart 2018 om 09:17

Dat geldt andersom ook natuurlijk toch heeft 1 van de twee partijen een hele andere kijk op wat een rechtsgeldig contract is en wat niet?

Wat een vage bedoeling rondom Younes...

Eerst al bij Ajax; heeft hij nu wel of geen optie of welke constructie is hiervoor bedacht ?
Heeft hij in de winter wel of geen contract getekend ? Uiteindelijk niet, want hij kwam weer naar Amsterdam.
En nu is de vraag of hij aankomende zomer bij Napoli onder contract staat of niet ? Napoli is hiervan overtuigd alleen Younes meent dat hij niet getekend heeft.

Ondertussen voetbalt of traint hij bij Ajax en weigert hij in te vallen. Wat een gevallen ster... Bye-bye WK !

Ik snap nog steeds niet dat een speler een contract kan tekenen bij een andere club terwijl ajax nog steeds die 1zijdige optie heeft zijn contract met een jaar te verlengen...

14 maart 2018 om 11:57

Hardlegendfr

Het eenvoudige antwoord kan hier natuurlijk zijn dat Ajax die éénzijdige optie dus niet (meer) heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1518
2.Ajax1313
5.AZ87
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

39 fans
Aanvaller, 25 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Napoli 0 0 0 0
2017/2018 Jong Ajax 1 1 0 0
2017/2018 Ajax 13 1 0 0
2016/2017 Ajax 29 3 3 0
2015/2016 Ajax 27 8 0 0

In de wandelgangen

Vrijdag 21 september
Newcastle United heeft weer interesse in Nicolás Tagliafico, maar krijgt forse concurrentie uit Italië. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren